Elimin altında şeker hamuru malzemelerim ve çiçek kalıplarım olduğu sürece herhalde ayağımı uzatıp oturamayacağım bir gün... Sevgili kalıplarım mutfağa girdikçe bana göz kırpıyorlar, ben de bu çağrıya kulak vermeden duramıyorum işte :)
Yumurta beyazlarını köpük köpük olana dek çırpalım. İçine toz şeker ve vanilin katıp şeker eriyip bembeyaz olana dek tekrar çırpalım. İçine yumurta sarılarını ekleyelim, karışana kadar çırpalım. Son olarak un ve kabartma tozunu eleyerek ekleyelim ve çırpma teli ya da mikserin en düşük ayarıyla un hemen karışacak kadar çırpalım, kabarmış yumurtaların sönmemesine gayret edelim. Alüminyum folyo ile kapladığımız kalıbımıza dökelim. Isınmış fırınımızda ilk 20 dakika kapağını hiç açmadan pişirelim.
Malzemeler-Krema
Bir tencerede yumurta sarıları, un, şeker ve vanilyayı 1 bardak süt ile ezip iyice karıştıralım, karıştırarak pişirelim. Koyulaşınca ocaktan alıp iyice soğutalım. Toz şantiyi 1 bardak süt ile çırpalım ve dolapta diğer krema soğuyuncaya kadar bekletelim. Soğuyan kremaya krem şantiyi katıp birbirine karışacak kadar çırpalım.
İçi için:
Pandispanyamızı 4 ayrı parça olacak şekilde bölelim. Her kata krema ve meyve parçaları koyalım. Tüm pastayı tekrar ince bir kat krema ile kaplayarak bitirelim.
Bu pastamın macerası yine "şu yıldız çiçeği kalıbımı bir kullanamadım" diye düşünüp dururken başladı. Önce oturdum minik minik kestim, yapraklarını şekillendirdim sonra ortaları falan derken oldu yine bir sürü çiçekçikler... Pasta yaparken doğaçlama çalışmaya bayılıyorum, genelde de çizim yapıyorum ki bittiği zaman nasıl görüneceği hakkında bir fikrim olsun. İşte bu maceranın da aşamaları...
Malzemeler-Pandispanya
5 yumurta (oda sıcaklığında, beyazları ve sarıları ayrılmış)
1 su bardağı+1 çorba kaşığı toz şeker
1 su bardağı+1 çorba kaşığı un
1 paket kabartma tozu
1 paket şekerli vanilin
175 dereceye ısıtılmış fırın
Yumurta beyazlarını köpük köpük olana dek çırpalım. İçine toz şeker ve vanilin katıp şeker eriyip bembeyaz olana dek tekrar çırpalım. İçine yumurta sarılarını ekleyelim, karışana kadar çırpalım. Son olarak un ve kabartma tozunu eleyerek ekleyelim ve çırpma teli ya da mikserin en düşük ayarıyla un hemen karışacak kadar çırpalım, kabarmış yumurtaların sönmemesine gayret edelim. Alüminyum folyo ile kapladığımız kalıbımıza dökelim. Isınmış fırınımızda ilk 20 dakika kapağını hiç açmadan pişirelim.
Malzemeler-Krema
2 yumurta sarısı
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı toz şeker
2 su bardağı süt (ben light süt kullandım)
1/2 paket şekerli vanilin
1 paket toz krem şanti
Bir tencerede yumurta sarıları, un, şeker ve vanilyayı 1 bardak süt ile ezip iyice karıştıralım, karıştırarak pişirelim. Koyulaşınca ocaktan alıp iyice soğutalım. Toz şantiyi 1 bardak süt ile çırpalım ve dolapta diğer krema soğuyuncaya kadar bekletelim. Soğuyan kremaya krem şantiyi katıp birbirine karışacak kadar çırpalım.
İçi için:
300 gr. dondurulmuş frambuaz (Siz isterseniz başka meyveler, damla çikolata vs. kullanabilirsiniz.)
Pandispanyamızı 4 ayrı parça olacak şekilde bölelim. Her kata krema ve meyve parçaları koyalım. Tüm pastayı tekrar ince bir kat krema ile kaplayarak bitirelim.
Bunlar da pastamı süsleme aşamalarım... Çiçeklerin ortaları için hazırladığım 4 ayrı renk noktacığı, çiçeklerin ortalarına çok az su sürerek yapıştırdım.
31 yorum:
Esracım yine harikasın!!!
Ellerine sağlık çok şık v güzel olmuş canım..selamlar :)
Esracım birde burdan tebrik edeyim istedim. Harika olmuş vallahi ne yalan söyliyim çiçeksizde çok güzel ve çok zarif olmuş. Ellerine sağlık canım.
Merhaba,
Pastaların pastası o kara kalemle çizdiğiniz pasta olmuş.
Ne güzel çiziminizi hayata geçirmiş olmanız. Ben bayıldım. İnşallah bir gün bana da kısmet olur.
Resimler ve pasta bir harika...
ellerinize sağlık.
Sevgili Esra
Ne kadar sevimli ve sirin bir pasta olmus bu boyle. Inan cok hosuma gitti. Ellerine saglik
Ablacım ellerine sağlık, pasta süpper şahane olmuş , ama keşke tadına da baksaydım:( canım çekti şimdi ama olsa da yemezdim heralde , kestirtmezdim pastayı sana :)))
Esracım merhaba, pasta o kadar güzel olmuş ki, diyecek söz bulamıyorum. Emeğine sağlık.
Ayrıca pasta yapmadan önce taslağını akğıda çizmene apayrı bir hayran kaldım doğrusu.
Sevgiler.
Hepinize ayrı ayrı çok teşekkür ederim zarif sözlerinizden dolayı. Çok mutlu oldum beğendiğiniz için..Çok içtensiniz...
Sevgilerimle,
Esra
Esracığım...Maharetli ellerine sağlık.Buğulu bir gelin edası var pastanda.Zarif bir kuğu gibi salınan bir geline benzemiş pastan .Bu oya gibi çalışman senin ne kadar ince ruhlu zarif bir kişiliğin olduğunu sergileşmiş bence.Yüreğine sağlık.İyiki sana rastlamışım, szilerin önderliğinde çıktığım bu yola süper sanal öğretmenler seçtiğime tekrar gurur duyuyorum.Tekrar teşekkürler ....
HANDE CİĞER
http://handeyle.blogcu.com/
İnanılmaz güzel olmuş ellerinize sağlık çok ama çok zahmet isteyen ve sabır gerektiren bir iş vallahi süper olmuş :)
Merhaba Esra' cığım ellerine sağlık.
Pastan bir harika. Hele o çiceklerdeki işciliğe, sabır ve titizliğe hayran kalmamak mümkün değil.
Ellerine sağlık pastan harika bir sanat eseri gibi..Benim bir sorum olacak.Pastanı yaparken kullandığın kalıbın çapı kaç cm?Bir de katlları o kadar düzgün nasıl kestin merak ettim.Tekrar ellerine sağlık :))
Banu
Esra cığım,
Pasta için diyecek bişey bulamıyorum.Tek kelimeyle süper..Üzerine yapıştırdığın o minik çiöçeklerde mi şeker hamurundan yapıldı.Ne kadar şık ve şirin olmuşlar..Bence Kurabiyelerde de kullanabiliriz o minik çiçekleri.Birde glikozsuz hamurun tarifini dört gözle bekliyorum.
Ellerine sağlık......
Handecim yazdıklarınla asıl zerafeti sen gösteriyorsun canım, teşekkür ederim...
İven ve Özlem bloguma hoş geldiniz, yorumlarınız için çok teşekkürler..
Sevgili Banu, pasta kalıbım 23 cmlik bir de katları tırtıklı bıçak ve pasta katları ayıracı kullanarak düzgünce elde ettim. Bir elimle kekin üzerinden bastırdım ve sürekli çevirdim. Tabii çok dikkat etmek gerekiyor zira bölünmeler yaşanıyor arada.
Sevgilerimle,
Esra
Gültencim doğru diyorsun, kurabiyelerde de çok güzel olurlar, onlar da şeker hamurundan hatta yaparken atıştırmıştım bile :) Hamuru kısmetse bu akşam deniyeceğim. Sonucu bildireceğim canım.
Sevgiler,
Esra
muhteşemsin esra yine döktürmüşsünn. bayılıyorum bu yaptıklarına. ben hala bişey yapamadımya ona yanıyorum.bu ay sonu kızımın doğumgünü var ve ben hala beceremedim şu şeker hamurunu gör bak işte nekadar beceriksizimm:)) 2 gün önce bideneme yaptım ve tam bir fiyaskoyduuu napıcam ben şimdiii???? sende inadına harikalar yaratıyosunn ve ben her baktığımda ahhh ahhh diyip sadece bakmakla yetiniyorummm bak gelicem kurs alıcam en sonunda o olucakkk :)) işin şakası ellerine sağlık hayatım çok çok süperrrr
Sevgili Esra,
Harika bir pasta olmus, ellerinize saglik. Ne kadar beceriklisiniz, masallah.
Sevgiler
harika bir pasta olmuş ellerinize sağlık minik çiçeklere bayıldım kalıplarını nereden temin ettiniz çok merak ettim hoşcakalın
Taslak çıkarmak,pastaya kafa patlatmak...Biz kardeş olabilir miyiz dersin;)
Nurten teşekkür ederim, istediğin zaman yardımcı olmak isterim sana. Acaba pudra şekerinde mi sorun var? Un gibi olmalı pudra şekerin aksi takdirde tutmuyor :(
Aybike teşekkür ederim övgülerine utanıyorum vallahi. :)
Sevgili Füsun, ziyaretine çok sevindim, kalıplarımı yurtdışından internet aracılığıyla edindim.
Hülya kardeş olmayabiliriz ama kardeş kardeş çalışabiliriz bir gün ne dersin? :) Bu arada pratik zekan ve hazırcevaplılığına (yorumlarıma cevaplarından)bayıldığımı söylemeden geçemeyeceğim. :))
Sevgilerimle,
Esra
MERHABA
hafta sonu şeker hamuruna ilk defa elimi süreceğim
ve ben düşündüm
senim yaptığın şekillerden faydalanabilirm
şakil çalacam senden yaniiii
ama bende yıldız kalıp yok
malesef
olsa çok süper olacaktı
:):):)
ben pastanın görüntüsüne bayıldım
ellerine sağlık
sevgiler
http://buyuleyenmutfakkokusu.blogcu.com/
Sevgili Esra;
bloğunu ilgi ile sessizce izliyordum, bu pastadaki yaratıcılığına bayıldım.
Şahane olmuş ellerinize sağlık.
Sevgiler.
Merhaba, şahane olmuş yahu... Bu pasta yenmez ki sanat eseri gibi :) Yıldız çiçekleri çok sevdim...
Ellerinize sağlık
sımsıcak sevgilerimle...
Esra, süper bir çalışma olmuş, ellerine, aklına, enerjine sağlık. Harika, harika.. :)
Güzel hem de çok güzel olmuş. Ellerinize sağlık...
Sevgili Esra, çalmak ne kelime, istersen aynından yapabilirsin, benim için asıl önemlisi sizin ilham alcak kadar beğenmiş olmanız. Merakla bekliyorum eminim daha da güzelini yaparsın canım.
Sevgili Kuzine(adını bulamadım özür :)) çok memnun oldum bloguma geldiğine, bu sayede çok yaratıcı ve yetenekli bir kişiyle daha tanışmış oldum.(çiçek kalıplarıyla yaptığın muhteşem görüntüye bayıldım bayıldım) Görüşmek ümidiyle...
Zerrin çok teşekkür ederim.. İyi ki geldin de, blogunu keşfetme olanağı sundun..
Kamilecim teşekkür ederim, uğradığına sevindim. :)
Ayşem teşekkür ederim, uzun zamandır takipteydim, bilgisayarının yaptığı azizliğe üzüldüm. Hoş geldin tekrardan. :)
Sevgilerimle,
Esra
Merhaba, bu pastanada bayıldım ellerine sağlık.
Lalecim teşekkür ederim.. :)
Sevgiler,
Esra
Ebru Yetim
Esracım ,çok hoş bir pasta olmuş.Bir gelin zarifliğinde .Çok ama çok beğendim.
Canım arkadaşım Esra'cım, güzel süprizin için çoooook teşekkür ederim. Arkadaşlar pasta bana yapılmıştı :)) Pastanın tadı, Esra'nın kalbi kadar güzel yüzü kadar tatlıydı.
Güzel dileklerde bulunan bütün herkese çook teşekkür ederim.
Filiz KAYA
Pasta ölçüsünde kullandığınız bardak kaç ml dir lütfen bu bilgiyi verir misiniz. Bardaklar çeşitli büyüklükte oluyor.Teşekkür ederim.
Yorum Gönder