Cuma, Kasım 15

Salçalı Biftek





Malzemeler (5 kişi için)

10 dilim biftek (Kontrfile de olur)
Yarım çorba kaşığı biber salçası
1 çorba kaşığı domates salçası
6-7 diş sarımsak
Bir adet çarliston biber
1 çay kaşığı kekik
1/2 çay kaşığı karabiber ya da 1 çay kaşığı dolusu tane karabiber
1/2 çay kaşığı kimyon
2 çay kaşığı tuz (pişirmeye başlamadan önce suyuna bakıp ayarlanabilir)
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı tereyağı
2 su bardağı sıcak su

Bifteklerimizi az yağladığımız kızgın tavada, iki taraflı kızartalım ve düdüklü tencereye alalım. İçine sarımsakları ve iri doğradığımız biberi koyalım.


Büyükçe bir kasede tereyağı hariç salça ve baharatları harmanlayalım. Sıcak suyun birazı ile eritelim. Bifteklerimizin üzerine dökelim ve kalan suyu ilave edelim.



Orta ateşe koyalım ve düdüklümüzün kuvvetli buharı çıkınca altını kısalım, düdüğü kapatıp yaklaşık 35-40 dakika kadar pişirelim.
Afiyet Olsun!

4 yorum:

Fatma Mermer dedi ki...

ellerine sağlık nefis görünüyor

IŞILCA TATLAR dedi ki...

Esracığım, çok özledik seni. Nerelerdesin?
Biliyorum iki çocuk annesi olmak hiç kolay değil, sorumlulukların ve meşguliyetin daha da arttı ama arada da olsa bir ses versen.
Bak ne güzel bir yemek tarifi vermişsin. Bazen bifteğin yumuşaklığından şüpheye düştüğümde ben de düdüklüde pişiririm. Ellerine sağlık güzel arkadaşım.
İstanbuldan kucak dolusu sevgiler...

*Ayla* Mutfaktan mis Kokular dedi ki...

Piserken misler gibi kokmustur, ellerine saglik canim

DİDEM dedi ki...

ELLERİNE SAĞLIK CANIM
BEN CAFE ROYAL OLAN BLOG ADRESİMİ DEĞİŞTİRDİM SENDE YENİ ADRESİMİ EKLERSEN SEVİNİRİM:))
www.didemin-not-defteri.blogspot.com