Çarşamba, Mart 28

Tatil Hayali...


Tatil hayali kurmaya başlayan var mı aranızda? Yoksa benim gibi aklından hiç çıkaramayanlardan mısınız? Yaz yaklaştıkça aklıma deniz kenarları düşüyor işte... Ama yok, bu pasta benim hayalim için değil, bir tatile benden çok daha fazla ihtiyacı olan çok sevgili arkadaşım Ludmilla içindi. Geçtiğimiz cumartesi kendisi 34'üne bastı. Biliyorum kadınların yaşı söylenmez ama görseniz böyle bir güzelliğin yaşına asla inanmazsınız. Sevgili arkadaşıma bir süpriz yapmak istedim ve bir akşamüstü içkisiyle yeni yaşını kutladık. Buradan bir kez daha kutluyorum onu, canım arkadaşım iyi ki doğdun ve iyi ki hayatımda varsın... Bu arada yazmadan edemeyeceğim, Luda kendini pastada görünce çok mutlu oldu ve eşine dönerek 'ben böyle değilim ama sen beni bu şekilde hayal et bundan sonra' dedi ;)))))))

Pastamda her zamanki pandispanyamı kullandım. Üç kata böldüm. Arasını Dr. oetker vanilyalı pasta kremasıyla ve bol taze çilekle doldurdum. Üzerini hafif sarı ve mavi gıda boyası katarak turkuaz tonlarında hazırladığım şeker hamurum ile kapladım. Kadın figüründe beyaz şeker hamuruma çok az sarı ve kırmızı gıda boyası katarak ten rengi elde ettim. Kalan hamura sarı-kırmızı gıda boyası ekleyerek turuncuya çevirdim ve bikini ve pareosunu hazırladım. Diğer beyaz hamurlarımı çeşitli renkler elde ederek yoğurdum ve figürleri hazırladım.(Ağaç yaprakları, gövde, balıklar, çiçekler, havlu, şapka, gözlük, dudak ve minik yapraklar hazırladım)
Dalga efekti için royal icing hazırladım ve sıkma poşeti ile sıkarak dalgaları üç kat yaptım. İç dalgalarda icingi fırça ile biraz dağıttım.

Ağacın yapraklarını glikoz ile birbirine yapıştırdım ve önceden hazırlayıp kuruttuğum gövde kısmının üstüne tutturdum. Ağacın gövde kısmını hazırlarken altına üç adet kürdan yerleştirmiştim, pastaya bu şekilde sapladım.
Aslında önceden yaptığım çizimdeki pastamda iki ağaç ve bir hamak vardı ama yapması zor gözükünce vazgeçiverdim :)))
İşte resimlerle yapım aşamalarım...







27 yorum:

Unknown dedi ki...

Esra harika olmuş pastan canım. Aaa bu ne hız böyle bende bu kız nerelerde diyordum demekki bunlarla meşgulmüşsün. Bu arada kendimi tatilde hayal etsemde böyle yalnız başına plajda güneşleneceğimi hiç hayal edemiyorum. malesef Ege deniz gördümü balıklama atlıyor bende onu gözden kaçırmamak için sanırım uzun bir süre daha bu şekilde güneşlenemeyeceğim :(
Sevgiler...

pecete dedi ki...

Çok güzel olmuş Esra, özellikle kadın figurunun vucud detayları çok orantılı. Acaba ağaca hindistancevizi mi koysaydık??? Ellerine sağlık... Sevgiler...

nes-kafe dedi ki...

çok hoş bir pasta eline sağlık

Betül dedi ki...

Esra cım harika.Bu pastaya kıyıpta nasıl yediniz acaba?

Adsız dedi ki...

yine bir mesaj yazma denemesii esraaa supersin canim ellerine saglik yaraticilignina hayran kaliyorum herzaman brovoooo arkadasinin yeni yasini kutluyorumm

Adsız dedi ki...

ESRA BU BIR SANAT
PASTA YAPIYORUM DEMEYIN ARTIK
SANAT ICERIKLI PASTA BUNLAR
NASILDA UGRASIP AYRINTILARINA KADAR YAPIYORSUNUZ BRAVO
SIRADAKI PASTA KONUSU NE OLACAK MERAKLA BEKLIYORUM

Adsız dedi ki...

Esra yine harika bir pasta yapmissin canim :) Nisan'da isyerinde cok sevdigim, iki senedir tatile gidemeyen(bu sene cok istiyor) bir arkadasimin dogum gunu icin boyle tatil konulu bir pasta yapmayi istiyordum :) Sen bana ilham vermis oldun dogrusu :)Umarim senin kadar guzel bir pasta yapabilirim.
Sevgiler...

Adsız dedi ki...

valla ellerinize sağlık hayal gücü böyle bişi olmalı yaptığınız bütün şeker hamuru pastalarını tek tek inceledim hepsi birbirinden güzel...

Pasta Cafe dedi ki...

Esra'cığım harika olmuş bu pasta. Ellerine sağlık.
Sevgiler.....

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) dedi ki...

Seldacım pastayı yaptığım arkadaşım da bu pasta haricinde bir daha yalnız güneşlenemeyecek, İlke'den 20 gün büyük bir bebeği var çünkü..:))) Bize artık sadece hayal etmek var :)))))

Ayşem teşekkür ederim aslında orantısızlık var tabii ama pareo giydirince görünmez oldu :))))Hindistancevizi harika fikir keşke aklıma gelseydi.. Bu arada senin 'bebi' ye hastayım, çok şeker maşallah.

Nes teşekkür ederim. :)

Betülcüm çok zarifsin teşekkür ederim. :)

Aylincim sağol canım bütün zorluklara rağmen yorum yazıyorsun ya bayılıyorum :)))Tekrar teşekkür ederim. :)

Yeşimcim sen asıl sanat eserini bir gör: http://ufukmutfakta.blogspot.com/2007/03/blog-post_26.html
ayrıca sen de yaparsın tıpkı oyun hamuru çalışmak gibi inan...Teşekkür ederim güzel sözlerin için.. :)

Sevgili Nilgün ne kadar alçakgönüllüsün, yaptığın pastalar o kadar muhteşem ki bu pasta kadar ne demek binlerce kat güzelini yaparsın eminim. Bu arada bu pasta sevdama ilk Burcu, ikinci sen ve Ulviye Hanım sayesinde yakalandım.:)

Zerrin çok teşekkür ederim, çok naziksin. :)

Özlemcim teşekkür ederim, sağol yorumun için. :)

Sevgilerimle,
Esra

Aybike Ceylan dedi ki...

Esra'cim,
Cok guzel olmus, eline koluna saglik. Arkadasin cok sansliymis:)
Sevgiler

Nurten dedi ki...

Esracım ne desem bilmiyorum :)) harika olmuş ellerine sağlık...

Maşallah, nazar değmesin sana. Çok marifetlisin çok :)

Adsız dedi ki...

Ellerine sağlık pasta çok güzel olmuş her zamanki gibi, senin pastalarına bayılıyorum...

Adsız dedi ki...

Esra ne güzel yapmışsın, sanki güneşin kızgınlığını ve dalgaların yosun kokan serinliğini hissettim. Ellerine sağlık. Arkadaşın ne şanslı, onu tatile gönderen bir arkadaşı var. Sevgilerimle......

Adsız dedi ki...

Merhaba esracım
ben yine bayıldım pastaya ya
arkadaşın çok şanslı
bir türlü cesaret edemedim şeker hamuru ile çalışmaya
bir toplasam cesareti
ah bir toplasam
ellerine sağlık canım
kompozisyona bayıldım o ayrı konu
sevgiler

Adsız dedi ki...

Esra'cım çok güzel bir pasta olmuş, oradaki bayanın yerinde olmak istedim bir an, arkadaşının doğumgünü kutlu olsun, böyle bir arkadaşı olduğu içinde çok şanslı ayrıca, sevgiler iyi kandiller..

Nukhet dedi ki...

Esracim harika bir pasta olmus. ustlikte asama asama fotograflamissin bravo diyorum sana. Boyle guzelcalismalar gormek cok guzelve beni pasta yapmak konusunda daha da heyecanlandiriyor

Hülya dedi ki...

Yine çok yaratıcı bir çalışma...Eskizler üzerinde detaylı çalışılmış yine.)Süpersin...

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) dedi ki...

Aybikecim teşekkür ederim, yine her zamanki gibi içten yorumunla yanımdasın...

Nurten sağol canım sen de çok marifetlisin...Özlettin kendini bir ara görüşsek artık..

Nazifecim çok mutlu oldum pastalarımı beğendiğin için, teşekkür ederim.

Ufuk, deniz deyince aklıma artık sen geleceksin, yorumun için teşekkür ederim pastan hala gözümün önünden gitmiyor. Çok güzeldi çok..:)

Esracım keşke aynı şehirde olsak da beraber cesaretini toplasak.. Bir gün yolun düşerse mutlaka önceden haber ver program yapalım. Yine de bence yapabilirsin.. Çok teşekkür ederim yorumlarına..

Ebru teşekkür ederim ben de olmak isterdim aaahh ah... Çok zarifsin sözlerin de öyle...:)

Nükhetciğim teşekkür ederim, son yaptığın pasta yine müthiş lezzetli görünüyor. :)

Hülyacığım evet yine eskiz çizdim ama bu sefer biraz saptım. İşime gelmeyince dönüveriyorum napayım :)))Çok sağol canım içten yorumuna..

Arkadaşlar hepinizin kandilini kutluyorum..
Sevgilerimle,
Esra

kamiş dedi ki...

Esra, harika olmuş. Tema da çok güzel, tam da yaza yaklaştığımız şu zamanda. Ellerine sağlık. :)

Tulosh dedi ki...

Mükemmel olmuş bu pastaa :) çok begendim ben, ellerine sağlık...

Adsız dedi ki...

Ben bu pastaya bayıldım dönüp dönüp tekrar bakıyorum. Denizin dalgaları , palmiye herşey harika .. Çalışmalarını resimlediğin için de ayrıca teşekkürler

nur ayday

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) dedi ki...

Sevgili Kamile, Tülay ve Nur, çok teşekkür ederim birbirinden samimi yorumlarınız için...
sevgiler,
Esra

Adsız dedi ki...

Esra, belirttigin adrese girdim ve saheser pastalarini gordum. Artik ilk firsatta biraraya gelip bunlardan tattirmak durumundasin. Ne diyeyim, ellerine saglik...

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) dedi ki...

Didemciğim, ne zaman istersen tabii ki, siz yeter ki gelin canım.
Alara'ya özel pasta gerekirse haberim olsun ;)

GHC dedi ki...

Merhaba Esra Hanim
Daha once hic seker hamurlu pasta denemem olmamisti ama tum detaylariyla ve guzel anlatiminizla beni cesaretlendirdiniz.Tatile gidecek bir arkadasima sizin Tatil Hayali pastanizin bir benzerini hazirliyorum figurlerimi hazirladim kuruma asamasindalar.Ben hamurlarmi marshmallowdan yapip gida boyasi ile renklendirdim fakat kullanirken bazi catlamalar oldu ve sizinkiler kadar purussuz parlak olmadi ,ornegin bikini ustunu muntazam kesebilmissiniz ben hamurun yapisindan dolayi ancak elimle sekillendirdim tabii parmak izleri olustu,Hamurlarima catlamalardan dolayi az bir su katinca bu sefer cok yapiskan oluyor ne yaparak bu catlamayi giderebilir ve purussuz hamurlar elde edebilirim? Cok tesekkurler.

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) dedi ki...

Sevgili Gade, anladığım kadarıyla pudra şekeri kalın gelmiş. Acaba ne markaydı? Eğer pudra şekeri kalınsa hamurun çatlayıp kuruması kaçınılmaz oluyor. Bir de renklendirme yapakarken gıda boyası fazla kaçınca kuruma sorunu oluyor, hamur pütür pütür kum gibi oluyor. Su koymak hamuru bozar, size tavsiyem az az margarinle yoğurmak. Ama çok az ellerinizi yağlayın ve hamuru yağlı elinizle yoğurun. Sakın hamura parça parça katmayın.
Umarım hayal ettiğiniz pastayı yapabilirsiniz.
Kucak dolusu sevgilerimle,
Esra