Pazar, Mart 4

Bir Pazar Kahvaltısı Lezzeti-Baharatlı Yumurta...
















Pazar kahvaltılarını kim sevmez ki? Uzun uzun oturup çayımı yudumlayıp, arada da gazeteme göz atarak yaptığım pazar kahvaltılarımı çok özledim. Oğlum doğduğundan beri malesef bu kadar uzun uzadıya keyif yapmamın imkanı kalmadı. Sadece benim için keyif kelimesinin anlamı değişti. Onun varlığı bile başlı başına bir keyif artık...

Yine de kahvaltı sofralarımın lezzetlerinden vazgeçemiyorum. Her pazar değişik şeyler yaparak kahvaltı keyfimi yine de yakalıyorum. Bunlardan biri ve baştacım olan Antep usulü yumurtamı mutlaka iki haftada bir yaparım ve bayılarak yeriz. Bu yumurta Antep usulü mü bilmiyorum ama biz ona, ilk yememize vesile olan bir Antep kebapçısından dolayı bu adı verdik ve yıllardır yaparız.

Malzemeler:
Kişi sayısına göre ya da istenildiği kadar yumurta (ben 4 yumurtalık tarif veriyorum)
1 çay kaşığı:
Tuz
Karabiber
Kırmızıbiber
Pul biber
Biberiye
Nane
Kekik

İstenilen başka baharatlar varsa eklenebilir
Yarım çorba kaşığı biber salçası (Ben domates-biber karışık salça kullandım.)
Yarım çay bardağından biraz fazla su
1 çorba kaşığı tereyağı (Ben zeytinyağı koydum)

Yapılışı:
Yapışmaz tavaya yağ ve salça konur, salça su ile ezilip sulu bir kıvam verilir. Çok az kaynatılıp salçanın ekşiliği giderilir. İçine düzgünce yumurtalar kırılır. Tüm baharatlar sırayla yumurtalara serpilir. Beyazları pişene kadar ağzı kapalı olarak pişirilir.

10 yorum:

Adsız dedi ki...

Merhaba iyi pazarlar diliyorum :) pazar kahvaltıları gerçekten keyifli ve güzel oluyor farklı bir lezzet sunmuşsunuz mutlaka deniycem eminim eşim bayılıcak tadına :) bütün tarifleriniz ve sunumunuz harika tekrar görüşmek dileğiyle benide linklerinize eklerseniz sevinirim sevgiler.
www.pastacikiz.com

Adsız dedi ki...

Harika görünüyor. Esracım ne güzel bir görüntü bu. Ellerine sağlık. Sevgilerimle.

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) dedi ki...

Sevgili Özlem, yorumların için çok teşekkür ederim. Yeni adresin hayırlı olsun, çok şık olmuş. Linklerime hemen ekliyorum seni.

Seldacım sağol canım, teşekkür ederim yorumun için.
Sevgilerimle,
Esra

kamiş dedi ki...

Esracım, ben de çok severim pazar kahvaltılarını. Böyle baharatlı şeylere de bayılırım. Afiyet olsun, çok güzel olmuş. Sevgiler.

Adsız dedi ki...

Elinize saglik Esra'cim,
Var mi hafta sonu kahvaltilarinin guzelligi baska bir ogunde.
Sevgiler ve iyi haftalar

Nukhet dedi ki...

Sevgili Esra

Bu resim bana daha cocukken annemin bize yaptigi omletleri hatirlatti ve beni soyle bir eskilere savurup atti. Ben de her haftasonu kahvaltisinda yumurta yapmaya calisiyorum, malum hafta ici calisinca pek olmuyor. Bir gunde boylesini deneyeyim. Sevgiler

nilay dedi ki...

merhaba Esra ;
kahvaltılık tarifler çok ilgimi çekiyor...çünkü mükellef kahvaltı sofralarını çok keyifli buluyorum...hele birde sohbet ve yeterli bir zaman varsa...gecenin bu saatinde fotoğrafa bakarken yutkunmaya başladım :) nefis görünüyor...deniyim bir gün :)bende de bol kahvaltılık tarif mevcut...beklerim ;) ellerine sağlık

sevgiler

Nukhet dedi ki...

Esra
Dun yani Cuma bizim buranin haftasonu tatiliydi ve ben bu yumurtadan yaptim. Bir tek biberiyemiz yoktu. DIlimiz yana yana ama afiyetle yedik. Teskkurler bir kez daha. Sevgiler

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Merhaba, Antep usülü yumurta enfes görünüyor, mutlaka denemek istiyorum.. Baharata bayılırım, ellerine sağlık..

akdenizkizi.blogspot.com dedi ki...

ellerinize sağlık,,,bizde küçükken annem kıymalı yumurta yapar, çemen sürdüğümüz çeyrek ekmek arasında iştahla yerdik...aynı sucuklu yumurta gibi oluyordu...bol baharat bunları çağrıştırdı ...:))