Çarşamba, Ocak 24

Bir Buket Pasta...



Dün gece, şeker hamuru konusunda biraz figür çalışmalıyım diyerek Doğa'nın pastasından kalan pembe ve beyaz hamurlarla çiçek şekilleri çalışmaya başladım. Önce güller yapmaya çalıştım ama açıkçası pek de kolay gelmedi. Ben de çiçek sitelerini gezmeye başladım. Gözüme gala çiçekleri çarptı. Hem yapımı basitti hem de düğün davetiyelerimin üzerindeki gala çiçeklerini anımsattılar bana. Bir, iki derken bir baktım ki bir sürü gala çiçeğim olmuş... Onları temiz bir havlu üzerinde kuruttum.





Ertesi gün de mavi ve sarı boyalarla renklendirdiğim az bir hamurdan yapraklar hazırladım.







Ve bu çiçekleri değerlendirmeliyim diyerek kolları sıvadım..

Pandispanya Yapılışı:
3 yumurtanın akı ve beyazı ayrılır. Beyazları tek başına bir kapta 1 dakika çırpılır, içine 1 su bardağı toz şeker ve 1 paket şekerli vanilin konup tekrar macun kıvamına gelene kadar çırpılır. İçinde sarılar katılıp çırpılır. En son 1 bardak un ve 1 paket kabartma tozu eklenip karıştırılır. Yağlanmış pasta kalıbına dökülüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir. Ben 20 cm'lik kelepçeli kalıp kullandım. Pişirdikten sonra keki enlemesine ikiye böldüm.
Ara kreması için1 paket krem şantiyi 1 bardak sütle çırpıp dolapta dinlendirdim. İkiye böldüğüm kekin katlarını yarım bardak süt ve 3 çorba kaşığı çilek reçelini karıştırırarak ıslattım. Krem şantiyi yayıp, içine çilek parçaları serptim. Üstünü kapattım. Yumruğum kadar şeker hamurunu sarı ve mavi gıda boyalarını birlikte kullanarak iyice yoğurdum. Oklava ile açtığım hamurla pastamı kapladım. Tabağa yakın olan kısımlarını, hamurdan ince şeritler keserek kapattım.





Daha sonra ceviz büyüklüğünde aldığım şeker hamurundan, 15x15 ölçüleri kadar bir parça açtım, kenarlarını hamur kesme rulosu ile kestim.



Ve pastamın üzerine biraz su sürerek yapıştırdım. Çiçeklerin üzerine kapatacağım kenarını biraz kavis alabilmesi için merdane yardımıyla yukarıda bıraktım. Hazırladığım çiçekleri ve yaprakları kullanarak ve çok az su sürerek gelişigüzel bir kolaj yaptım.







Son olarak yeşil hamurumdan artan parçayı uzunlamasına açarak şeritler kestim, kurdele hazırlayıp, onu da buketimin altına yapıştırdım. Artan çiçek ve yapraklardan pastamın yanına küçük bir süsleme ekledim. İsterseniz bu pastayı anneler gününde anneniz için hazırlayabilirsiniz.


9 yorum:

Adsız dedi ki...

ne diyim ki bacim ben simdi super super super acayip ozeniyorum ama asla seninkiler kadar guzel olmaz yemeye kiyamaz insan senin yaptigin pastalari ellerine saglik canimm

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) dedi ki...

Aylinciğim eminim çok daha güzellerini yaparsın. Sevgiler canım.

Adsız dedi ki...

Esracım süper süper.Ellerine sağlık canım.

Adsız dedi ki...

Bayıldım buna.

Adsız dedi ki...

Bayıldım buna.

Adsız dedi ki...

Şahane olmuş ellerine sağlıkkk. bu konuda prof.olmadığını söylemişsin ama hiç öyle durmuyooo oldukça ustaca. yenilerini bekliyoruz.. bu arada esra kaç kilosun canım ya pastaları eğer sen tüketiyorsan halini merak ettim :))
Pelin

Adsız dedi ki...

Merhaba, sayfanıza ve anlatımınıza bayıldım. İnsan bu kadar mı kolay ve basit anlatır. Eline hiç hamur almamış bir insan bile anlattıklarınızla mucizeler yaratabilir. Bilgiler için çok teşekkür ederim. Yaptıklarınızın güzel olduğunu sanırım söylememe bile gerek yok çünkü müthişler.
Sevgiler.

pecete dedi ki...

çok güzel bir bukaet olmuş.aşamalarda da çok açıklayıcı.ellerinize sağlık.

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) dedi ki...

Arkadaşlar hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Beni cesaretlendiriyorsunuz güzel övgülerinizle.
Sevgiler,
Esra
Not: Pelincim malesef kilomdan memnun değilim her kadın gibi, normalin biraz üstüyüm :)