Salı, Ocak 9

Börek Poğaça


Bu poğaçayı çok severek yaptım, ayrıca ertesi güne bile yumuşacık kalıyor. Sanırım içindeki patates püresi yüzünden… Gerçekten çok pratik ve lezzetli oldu…

Malzemeler-Hamur için
½ paket yaş maya
1,5 çay bardağı ılıtılmış süt
2 tatlı kaşığı toz şeker
2 orta boy haşlanmış-ezilmiş patates
1,5 tatlı kaşığı tuz
2 yumurta, 1’inin sarısı üstüne
½ su bardağı sıvı yağ
Aldığı kadar un

İç harcı:
1 küçük soğan(ince kıyılmış)
100 gr kıyma
1 orta boy haşlanmış-ezilmiş patates
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz, karabiber


Yapılışı:

Ilık sütte şeker ve maya eritilir. Haşlanmış patates de dahil olmak üzere bütün malzemeyle karıştırılıp hamur yapılır. Ilık bir yerde 2 misli kabarıncaya kadar bekletilir. Bu sırada bir tavaya yağ ve soğan konup pembeleşinceye kadar kavurulur, kıyma eklenir. Kıyma suyunu çekince diğer haşlanmış patatesler, tuz ve karabiber, istenirse pul biber eklenir. Kabaran hamur tekrar yoğurulup mandalina büyüklüğünde parçalara ayrılır. Merdane veya el ile küçük bir kare olacak şekilde açılır. (Elinize alacağınız biraz sıvı yağla merdaneyi ve açacağınız yeri yağlayın yoksa yapışıyor. )Alt kısma bir kaşık harç konup börek sarar gibi kapatılır. Üzerine yumurta sarısı sürülüp 200 derece fırında pişirilir. İsterseniz içine maydonozlu peynir vs. koyabilirsiniz.






4 yorum:

Adsız dedi ki...

merhaba, tarifleriniz çok güzel görünüyor.. Ellerinize sağlık..mutlaka deneyeceğim..

Acemi Şef dedi ki...

Teşekkür ederim. Denerseniz lütfen nasıl olduğunu da yazın olmaz mı?

mihriban dedi ki...

poğaçanı denedim esra. çok güzel oldu. teşekkürler...

EBRU ' NUN MUTFAĞINDAN dedi ki...

valla mutlaka deneyeceğim ilginç bir tarif görüntüsü oyle hoşki sanki kokusunu hissettim gibi en iyisi hemen deneyim bunu bugün bişey yapsam diye düşünüyordum kekmi tatlımı derken bu tarif tam 5 çayına göre teşekkürler ellerine saglık