Bu tarifi kayınvalidem yapar ve özellikle kahvaltılarda ısıtıp ya da kızartıp yemeğe bayılırız. İsmi de "Lokum". Deneyin gerçekten muhteşem...
Malzemeler:
1 paket yaşmaya
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım litre süt
1 paket tereyağlı margarin ya da margarin (sadece tereyağıyla da süper oluyor)
Aldığınca un
Yapılışı:
Yağı bir tencerede eritin, soğuk sütü içine dökün. Isısı elinizi yakmayacak kadar olmalı. Gerekirse karışımı ısıtıp ayarlayabilirsiniz. Bir kaba 2-3 su bardağı kadar un koyun, içine bir miktar ılık suyla çözülmüş yaş mayayı, toz şekeri koyun, tuz serpin. Hazırladığınız yağlı sütlü karışımla sertçe bir hamur yapın. Lokumun özelliği hamurunun gerçekten kulak memesinden çok daha koyu kıvamlı olması. Daha sonra hamuru üzerini kapatıp sıcak bir yerde 45 dakika kadar mayalanmaya bırakın. Kabaran hamuru tekrar yoğurup silindir biçiminde şekil verin; 3 parmak kalınlığında bıçakla dilimler halinde kesin. Tepsiye aralıklı dizdiğiniz lokumları üzerlerine hiçbir şey sürmeden, ve fırını önceden ısıtmadan fırına atın. Dereceyi 200 dereceye ayarlayıp üzerleri pembeleşinceye kadar pişirin.
3 yorum:
merhaba canim suan misir unu ve beyaz un karisimi ekmek yapiyorum aksam yemegi yaninda yemek icin ama yarin sabaga ekmek lazim oglusum okula goturecek cicek ekmek yapacaktim yemekten sonra ama bunu da denemek istiyorum sence ertesi gunde taze kalirmi yok illaki yapip hemen tuketilecekmi bilgi verirsen sevinirim aksama deneyecegim cunku sevgilerimleee
Aylincim bu ekmek her zaman taze kalıyor, ısıtıp ya da kızartıp yersen tabii daha da güzel oluyor. Sana tavsiyem sadece tereyağıyla yaparsan çok güzel olur. Bildiğimiz ekmek gibi bir şey değil, daha sert ama yemesi çok hoş oluyor. denemeni tavsiye ederim. Sevgiler canım.
cok tsk ederim canim deneyecegim ama kahvaltida bildigimiz ekmek gibi degil sert yazmissin yani okula gpturme acisindan benim oglus asla yemez zaten bahane de hazir olur sert der cikar isin icinden en iyisi ben ona cicek ekmek yapayim kendimize sabaha bunlariii harikasin
Yorum Gönder