Cumartesi, Mart 21

Çin Usulü Patlıcan Kızartması...



Aslında bu yazımda farklı şeylerden bahsetmeyi planlamıştım ama, sabah gözümü tipik buğulu-sisli Çin sabahına açınca, halet-i ruhiyem de aniden değişti. Bundan daha iyi ortam olamazdı sanırım; ekranımın tam arkasında, karşı kıyıları sislerin arasında yokolmuş göl, üzerinde elindeki uzun çubuğuyla suyun dibini iterek yavaş yavaş yol alan Çinli balıkçıyla, tam bir masal diyarındaydım sanki. Elimde de geçen gün yaptığım bir Çin tarifi varken haydi değerlendireyim dedim. (Makineyi bulup resmini çekene kadar balıkçıyı kaçırdım :) )



Buraya ilk taşındığımız zamanlarda, vaktimizi ve benliğimizi, kendi eski yaşamımıza uyarlama konusunda çılgın bir çabamız vardı. Yiyeceklere, içeceklere önyargılıydık ve tabii insanlara karşı da. Yeni şeyler denemek ilginç gelse de kendi öz yaşamımızda halen eski alışkanlıklarımızı yürütüyorduk. Ama zamanla her şey yavaş yavaş değişti. Evde ara sıra yeşil çay ya da çiçek çayları demlemek, radyodan yükselen Çin ezgilerine kulak kabartmak çok huzur verici şimdi. İşin ilginç yanı, dönmemize en az bir bu kadar zaman daha varken, şimdiden "eyvah! ne yapacağız biz dönünce, nasıl da özleriz buraları..." diye ağıt yakar olduk.

İşin en kötüsü de Çin yemeklerine olan ve gittikçe artan tutkumuzu, Türkiye'deki Çin restoranlarıyla dindiremeyecek olmamızı bilmek. Biliyorsunuz, burada pasta okuluna gidecektim ama babamın hastalığı ve vefatıyla gerçekleştirememiştim. Şimdi eğer kısmet olursa gelecek Eylül ayında, oğlanı da kreşe postalayınca, Çin mutfağına tam zamanlı giriş yapmayı planlıyorum. Bir restoran açmak gibi bir hayalim yok, sadece kendi krizlerimizi atlatmak için. Tabii buradan götürülücek malzemeler nereye kadar dayanırsa...

Dedim ya insanlarını da özleyeceğiz diye; bazı şeylerini özlemeyeceğim kesin ama hemen hergün eşimle evde birbirimize yaptıkları komiklikleri anlatıp, girdiğimiz gülme krizlerini kesinlikle çok anacağız. Mesela eşimin, işyerinde hergün en az on kere koridorda karşılaştığı çalışanının, ona "Hello" ya da "Hi" yerine her seferinde nedense "Okey!" diye bağırmasını çok özleyeceğiz. Ya da arabayla giderken yanımızdan geçen, üstünde beş kişinin oturduğu motorsikletleri görmeyi. Bazen, belki de moralimiz bozukken, önümüzden geçen taksiden ayağını camdan çıkarmış bir adamla gözgöze gelip kahkaha atmayı da. Burası süprizlerle dolu, özgün ve ilginç.

Şimdiden bu kadar melankoliye gerek yok değil mi? Daha çok var, olduğum anın tadını çıkarmalıyım diyerek başka bir tadını çıkardığım lezzete geçiyorum. Önceden hatırlatmak isterim; elinizde aşağıda listesini verdiğim tüm sebze ve soslar olmayabilir, sadece soya sosu vazgeçilmez olanı. Artık heryerde bulmak mümkün soya sosunu. Daha önce bu kitap elimde yokken de patlıcan kızartmasını evde yapıyordum ve çok benzer bir lezzet elde ediyordum. Sebzelerin diriliklerini kaybetmeden pişmeleri işin püf noktası. Bu yemeği dışarıda yediğim her zaman sipariş ederim, benim favorilerimdendir. Çin usulü patlıcan kızartmasını denemek isterseniz işte buyrun:


Malzemeler:
3-4 adet patlıcan
8-10 adet Fransız fasulyesi ya da Taze börülce (Burada yılan fasulyesi ya da uzun fasulye deniyor, siz taze fasulye ya da çarliston biberle tarifi zenginleştirebilirsiniz)
1 iri patates, ince dilimlenmiş
4 diş sarımsak
Yarım su bardağı sıvı yağ
3 ince dilim taze zencefil (Arzu ederseniz, ben kullanmadım)
8-10 küçük kırmızı acı biber, yoksa 2-3 çay kaşığı pul biber
2 Çorba kaşığı soya sosu
1 çorba kaşığı susam yağı(Varsa)
1 çorba kaşığı pirinç şarabı(Varsa)

Yapılışı:
Patlıcanları kabuklarını soymadan uzunlamasına dörde bölüp her birini 4-5 cm. uzunluğunda doğrayalım. Aynı şekilde taze fasulyeleri uzun dilimleyelim. Sarımsakları küçük küpler halinde doğrayalım. Acı biberler ve diğer tüm malzememiz ocağımızın yanında küçük kapların içinde hazır dursun.
Genişçe bir tavayı ya da varsa wok'umuzu yüksek ateşe oturtalım. İçine sıvı yağı dökelim ve iyice kızmasını bekleyelim. Yağımız kızınca içine patates dilimlerini ekleyelim ve arada karıştıralım. 2-3 dakika pişirdikten sonra patateslerin kızarmasını beklemeden yağdan delikli kepçe yardımı ile çıkarıp bir tabağa koyalım. Kalan yağa patlıcan ve fasulyeleri hiç beklemeden atalım ve karıştırarak kızartalım. Sebzelerimizin kenarları hafif kahverengi olana dek kızartalım ve bu sebzeleri de yağdan çıkartalım. Kalan yağa sarımsak, acı biberler(pul biber) ve isterseniz zencefili ekleyelim, sarımsaklar pembeleşene dek kavuralım, vakit kaybetmeden tüm kızarttığımız sebzeleri de tavaya ekleyelim ve hepsini beraber çevirelim. Sebzelere soya sosunu ekleyip karıştıralım, varsa susam yağı ve pirinç şarabıyla lezzetlendirelim. Hepsini bir tabağa alıp sıcak servis yapalım.



Afiyet Olsun!

79 yorum:

Unknown dedi ki...

Canım iyi pazarlar çok hoş ve leziz
bir kızartma olmuş ellerine sağlık sevgiler...

hanife dedi ki...

çinliler ve yemekleri ilginç ama göl manzarası muhteşem tam benim hayalim

pelince dedi ki...

Esracım bende ilk duyduğumda ne yersiniz ne yaparsınız diye düşünüyordum...Ama bu sorunun çok büyük olmadığını görüyorum...Bu kızartma ise nefis olmuş,lezzetlidir mutlaka...
Ellerine sağlık...

İyi pazarlar ..

Sevgi Küçük dedi ki...

ne kadar güzel anlatmışsın, ağzına sağlık!o kadar hoşuma gitti ki yazdıkların birden kendimi oradaymış gibi hissettim.umarım hep keyifli günler geçirirsiniz. :)
tarife gelince...mutlaka denemem lazımmmmm!!çok hoş gözüktü gözüme!
sevgiler...

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) dedi ki...

Deryacığım teşekkür ederim.

Hanifeciğim teşekkür ederim uğradığın için.

Pelinciğim çok sağol yorumun için.

Sevgiciğim çok teşekkür ederim yorumun için, yazılarımın okunduğunu bilmek de çok güzel bir duygu, bunun için ayrıca teşekkür ederim.
Sevgilerimle,
Esra

Adsız dedi ki...

İyi pazarlar canım.Çok farklı görünüyor gerçekten.Ellerine sağlık.Sevgiler...

Sevgi Küçük dedi ki...

yazılarını büyük bir keyifle okuyorum ve anlatımındaki içtenliği çok seviyorum. böylece gerçekten oradaymışım gibi hissediyorum. bir de yurtdışı macerasına yeni başlayan bir olarak okuduklarımla "demek hissettiklerim, yaşadıklarım doğal" diye düşünüp rahatlıyorum. o yüzden asıl ben teşekkür ederim. :)
sevgiler

fatoş dedi ki...

Esracım merhaba ,bu sabah sana yazdıklarım eline getimi merak ediyorum sevgiler.

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) dedi ki...

Müjde teşekkür ederim.

Sevgiciğim beni yine çok mutlu ettin ;)

Fatoşcuğum acemişef mail adresine mi yazmıştın? Oraya baktım ama yoktu bir mesaj. Yoksa buraya yazdın da onlar mı çıkmadı? Yorum kısmında hiç görmedim bir şey. Merka ettim şimdi, zahmet olmazsa yeniden yazar mısın?
Sevgiler,
Esra

fatoş dedi ki...

Esracım sabahki duygularımı yine yansıtabilirmiyim bilmiyorum,Çin den bahsetmiştim,ben sabahları erken kalkar ,oradan aldığım üstten saplı demliğimle yine oradan getirdiğim yeşil çayımı demler televizyonun karşısına geçerim,cctv4 veya cctv9 açarım ,sonra orada geçirdiğim çok güzel 9 ay gözümün önünden film şeridi gibi geçer ,Çin de insanlar sabah güneş doğmadan kalkar ve nerde açık alan buldularmı geneldede parklarda tai chi yaparlar bende onların arasına katılır birlikte yapardım ,sana bundan öncede mesajda nasıl ders aldığımı ve orada neler yaptığımı yazmıştım sanırım onuda almadın,sonra şehri yönlere göre gezmeye ,keşfe çıkardım ,kaybolmamak için yönümü belirlerdim ,sokak yemeklerini incelemek en büyük merakımdı,noodle yapnlar izlendikleri için daha birzevkle yaparlardı,sonra kitapcıları gezerdim ilgi alanımda el sanatları olduğu için otür kitaplar alır malzemeleride aldıktan sonra hemen işlemeye başlardım kızım geldiğinde ona süpriz yapardım ,yeni yerler keşfedip hafta sonu birlikte gezerdim,bunlar yaptıklarımın ve gördüklerimin bir parçası,size tavsiyem zamanınızı hiç boşa geçirmeyin doyasıya gezin araştırın ,Türkiyeye dönünce yeşil çayınızı içerken onları hayal edeceksiniz tadını çıkarın sevgiler.

Seda dedi ki...

lezzetli görünüyor değişik tatlar denemeyi severim birara deneyeceğim,sevgiler.....

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) dedi ki...

Fatoş Hanım, önceki hitabımı mazur görün lütfen, bir an kim olduğunuzu çıkaramamıştım.
Şimdi bu yazdıklarınız öncekinin özetiyse keşke öncekini de alabilseymişim dedim. Bazen yorum yollarken sorun olabiliyor, yoksa sizin yazdıklarınız benim iin çok değerli, bir harfini bile kaçırmak istemem.
Sizin yazdıklarınızı okuyunca buradayken burayı daha çok özlediğimi farkettim, keşke daha çok şey sığdırabilsem yaşamıma. Sizdeki maceraperest ruhtan azıcık da bende var ama bir de bir o kadar yaramaz bir miniğim var. Her seferinde ayiye bırakmaya gönlüm razı olmuyor, onunla da bu kadar serbest gezmek olmuyor tabii. Yine de yazdıklarınızı tavsiyelerinizi aklıma yazdım.
Buradan yazdıklarınız ve içtenliğiniz çok değerli benim için, bir gün yüzyüze de gelip bu sohbetleri yapabilmeyi çok isterim.

Sedacığım çok teşekkür ederim yorumun için, görüşmek dileğiyle
Sevgiler,
Esra

fatoş dedi ki...

Sevgili Esra ,Dünya küçük biliyormusunuz tabiki görüşebiliriz,bu bana Vietnam daki bir anımı hatırlattı ,Ho Şi Mingh decaddede yürüyoruz 6 yaşlarında bir kız çocuğu kartpostal satıyor çok güzel ingilizcesiylede bize ısrar ediyor alın diye ,çok haşuma gitti o yaştaki çocuğun ingilizce konuşması ve ısrarı,kızıma onunla benim resmimi çekmemi söyledim ,resmimiz onun isteği dışında birşey oldu hemn dedi şimdi bir tane kartpostal alacaksınız madem resmimi çektiniz dedi ,tabi bizde aldık ,birkaç yıl sonra Türkiye deyabancı bir belgesel izliyorum Vietnam ı gösteriyor yine o kızı gördüm büyümüş ve hala ısrarla kartpostal satıyordu,o nedenle sizinlede görüşebiliriz Dünya küçük sevgiler

zinnur dedi ki...

Esra, Cin yemekleri arsivin cok degerli bir kaynak olacak benim icin. Amerika'da Cin yemekleri ve Cin mutfagina dair kitaplar cok populer, ama kaynagina senin kadar yakin degiliz yine de. Otantik olduguna emin olabilecegizmiz, damak zevkimize uygun tarifleri bize sundugun icin tesekkurler.

BETUL dedi ki...

Merhaba Acemi Sef, o uzun fasulye benzeri bitkinin turkce adi "arsin borulce". Her turlu bildik borulce tarifini ona uyarlayabilirsin, cok makbuldur sevenlerince..
Yazilarini zevkle takip ediyorum. Dondugune de sevindim.
(Simitin orijinal yazarina gecenlerde rastladim, sanirim elmasekeri.blogspot.com'dan)

Düşler Mutfağı - Butik pasta, Kurabiye ve Cupcake dedi ki...

Esracığım,

açıkçası Çin'e ilk gittiğinizde orda ne yaparsın,ne yersin, nasıl yaşarsın, adapte olabilir misin vs... diye kendimi senin yerine koyup çok düşünmüştüm ve de üzülmüştüm...Ama zaman geçtikçe ve yazılarını okudukça inan bana çok çok mutlu oluyorum...

Hakikaten farklı bir deneyim oldu senin için, farklı ama çok güzel anladığım kadarıyla...harika!

Diliyorum dönene kadar da hep çok daha mutlu ve keyifli günler geçirirsiniz...

Ellerine sağlık bu arada,senin yorumunla nefis görünüyor...

sevgiyle kucaklıyorum seni canımcım...

Sevgi Küçük dedi ki...

beni izlediğin bloglar arasına eklediğini görünce nasıl sevindim anlatamam. :)
çok teşekkür ederim.
bu arada öğle yemeği olarak "çakma çin" yemeği yaptım!! nedir diye sorma hala gülüyorum kendime. mail adresini bilsem rezaletimi kimseler çaktırmadan duyuracaktım ama dayanamayıp yakında kendimi blogumda deşifre ederim zaten!! ;)
sevgiler

Adsız dedi ki...

yazdıklarınız benide çok etkiledi.bende gurbetteyim diye dövünüyorum.bende eşimim işi dolayısıyla sivasta yaşıyorum.aslen adapazarlıyım ve ilk kez bu kadar uzun bi süre memleketimden ayrıyım.banada burası başka bi ülke gibi gelmişti.şimdi sizleri okuyunca çok utandım.benimde 3 yaşında bi kızım var ve burada dr. bulmak bile çok zor oldu.yani insanın memlekti çok başka oluyor.çok uzadı ama oğlunuza oranın yemeklerinden yediriyormusunuz hani az pişmiş ya?

mutfaktakizaman dedi ki...

iyi pazarlar canim o kadar guzel yansitmissinki duygularini okurken bende hayal ettim fakat benimki imkansiz olan biseydi ;))
bende seni okuyarak yetinirim artik:p

Adsız dedi ki...

MERHABA GUZEL BIR TARIF ONLARIN YUMURTALI PILAV TARIFINI BULURSANIZ LÜTFEN YAYINLAYIN

ebrulitatlar dedi ki...

Esra'cım tavadaki pişerkenki hali o kadar leziz görünüyorki.Hımm. ellerine sağlık canım. Ayrıca göl manzaranada bayıldım. Biran orada oturmak istedim. Sevgiler..

lezzet sefasi dedi ki...

Selam Esra biliyoirmuusn bu kizatma benim de favarorimdir .Chinese buffet lerde en cok bu kizatmayi tercih ediyorum.Evde de bir kac defa denedim ama ayni tadi yakalayamamistim.Susam yagi,sarimsak kulanmama ragmen bir eksik vardi hep.Simdi bu tarifde anladim ki pirinc sarabida gerekli imis :)En kisa zamanda bir Chinese marketi ziyaret etmem gerekiyor.Tesekkurler bu paylasim icin .Ben Cin mutfak kulturundede Turk mutfagiyla bazan benzerlik yakaliyorum.Baharat konusunda,sebze cesidindeki zenginlik konusunda.Bu benzerlik Turklerin'de Asya kokenli olmasi sanirim .neyse lafi cok uzattim bende sabirsizlikla bekliyorum yeni Cin yemek leri tariflerini .

Bir Dilim Düş dedi ki...

Şefiiiimmmmm süpersin başladık demek ki Çin tariflerine :))) Demek ki yarın eksik malzemeler temin edilip hemen deneniyor bu lezzet!!!

Bu arada ekmeğimi beğenmene çok sevindim ayıptır söylemesi tarifi süper bir şefe ait de :))))

Sevgiler,
Evren

Karen Hanim dedi ki...

Blogunuzu yeni buldum ve çok beğendim. Siz bir Türk olarak (Türksünüz değil mi?) Cinde yaşıyorsunuz ve ben bir Amerikalı olarak Türkiyede yaşıyorum. Aynı şeyleri hişettim. Çok yeni şeyler öğrendim ve Türkiyeden arılınca özleyeceğim.

Tijen dedi ki...

Çinliler bu fasulyeleri çok seviyorlar değil mi? New York'taki Çin mahallesinde de çok oluyor.

karamel mutfak dedi ki...

canım dünyada nerde olursan ol alışkın oldugun yemegi ve yaşam şartlarını arıyrsun ne mutlu sen alışma zamanını geçmişsin inşallah darısı benim başıma 10 aydır uyum aşamasındayım ama önümüzde nasipse uzun yıllar var alışırız.leziz bi yemek gibi görünüyor ellerine salık.

TAZE NANE dedi ki...

Dostluk günah olmayacak kadar masum.
Köle olmayacak kadar özgür.
Umulmayacak kadar yakın.
Unutulmayacak kadar derin.
Tek başına yaşanmayacak kadar zordur........

Adsız dedi ki...

esracigim canisi bizde burda o fasulyeler cin fasulyesi olarak geciyor ama bizim bildigimiz taze borulce o..
yanliz tam turk usulu borulce deyil ben daima cin marketinden alirim ve taze borulce gibi kaynatiirm onu..
bu arada tursu icin biraktigin yoruma yorum yazdim.. istersen bakiyor uc gunde oluyor evet ama sen onlari citir citi seviyorson cok lezzetli oluyor,,
denersen bana haber ver yapilisi cok basit tum sebzeleri kucuk kucuk kes
bol bol uzerlerine tuz at ve 4 saat beklet
4 saat sonra uc bes kere soguk suda bol bol yika
2 litrelik surahiye 1 su bardagi sirke koy uzerine soguk su doldur ve tuzunu ilave et
sebzelerinibuzluk torbalarina yerlestir hazirlamis oldugun suyu uzerine ilave et ve kapa..
bikadar hepsini buyukce kapakli bir plastigin icersine koy uzerinede ayni sekilde sirkeli su hazirla ve dok..
uc gun sonra tadina bak
beyenmedin daha bir ucgun daha bekletebilirisin
afiyet olsun..

Betül KAVAL dedi ki...

NE GÜZEL ANLATMIŞSIN CANIM SANKİ BENDE KENDİMİ O RESMİ GÖRÜNCE O GÖL KIYISINDAYMIŞIM GİBİ HİSSETTİM.

KIZARTMA GÜZEL GÖZÜKÜYOR ELLERİNE SAĞLIK CANIM.

SEVGİLER

MUTFAKISTAN dedi ki...

Canim masal gibi okudum yazdiklarini, ayrilmak zor olacak
tadini cikarmaya bak kursa gidecek olman cok guzel bellimi olur restoranda acabilirsin.
Cin usulu kizartmana bayildim
su anda sikagoda kizimin yanindayim
tarifini aldim istanbuldan geldim
cin,den tarif aldim sikagoda hazirlayacagim
ellerine saglik ,sevgiler

made in funda dedi ki...

yazını okurken kendimi çinde zannettim inan.senin adına da üzüldüm çünkü ben de alışkanlıklarından ve yerleştiği yerlerden kolay kolay kopamayan biriyim.patlıcanı çok seven biri olarak bu tarif çok hoşuma gitti.eline sağlık canım.

Adsız dedi ki...

Esracım, Fransız fasulyesi börülce mi diye düşünürken, Betül'ün yorumunu okudum. Çin mutfağını seviyorum ve sayende de denemeler yapmaya başladım. Diğer tariflerini de sabırsızlıkla bekliyorum.
Sevgilerimle...

İlker Ergin dedi ki...

Esra'cım bu insanların enteresan olduğunu bilirdim,ama sen anlattıkça daha da tuhaf geliyorlar.Hele bir motorsikletin üstüne 5 kişinin bindiği sadece burada olur sanıyordum:))))(Daha bu sabah benzer bir manzara gördümde denk geldi canım:)))ama kalabalık ülke şekerim.Tasarruf yapıyor insanlar...
Yazılarını her zaman merakla bekliyorum...Sevgiyle kal canım...

Nurten dedi ki...

Esracığım geriye dönüp bakınca günler ne çabuk geçiyor diyor insan... Bence asıl önemli olan yaşadığın yerden böyle güzel duygularla ayrılmak...

Kaç gündür aklımda patlıcan kızartması vardı :) Tarifin güzel görünüyor, ellerine sağlık... Sanırım sayende bizde Çin yemeklerini seveceğiz :))

zarpandit dedi ki...

yavas yavas tarifler gelmekte bizde mutluluktan dört köşe olmaktayız:)))

şefim muhakkak insan özlüyor ama işte her olay bir deneyim katıyor sanırım :))) çin senin için gercekten muhtesem bir deneyim..

degerlendir tadını cıkar hatta her turlu seyi fotografla:)

Adsız dedi ki...

Çok değişikk.Hemen yarın deneyeceğim.Patlıcanın her türlüsüne bayılırım zaten.Öyle güzel yazmışsınki,tarife geçince bir hikayeyi yarım bırakmış gibi kalakaldım:) sevgiler canımm..

DÜDÜKLÜ TENCERE dedi ki...

Pek acemiye benzemiyorsunuz, çok güzel tarifleriniz var. Ne güzel..

hanimeli21 dedi ki...

Esra cim keske sen hep anlatsan biz de hep dinlesek ne uazaklara goturdun gene bizi.Patlican sevmedigim icin yemeginin sadece goruntusunu begendim diyebilirim.
Cok guzel olmus.

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) dedi ki...

Sevgili Fatoş Hanım, yaşadıklarınızı kitap haline getirseniz ne kadar çok satar biliyor musunuz? Uzak doğu her zaman kapalı bir kutu ve çok merak ediliyor. Vietnam'daki kızı merak ettim, buradan çok arkadaşım oraya gezmeye gitti, kesin görmüşlerdir. İnşallah bizim de oraya gitme planlarımız var, bir selam götürebilirim o kıza.

Sevgili Zinnur, yine de şanslısınız ki orada Türkiye'den çok Çin yemeği malzemesi bulabilirsiniz. Ben teşekkür ederim böylesi değerli bir ilgiye.

Sevgili Betül, çok teşekkür ederim bu değerli bilgi için, hemen gerekli düzeltmeyi yapıyorum tarifimdeki.Simit tarifine de baktım, aynı tarif ;)

Zümrütcüğüm çok sağol canım, adıma mutlu olmana sevindim. Çok teşekkür ederim her zamanki gibi içten yorumun için.

Sevgiciğim geç bile kalmış olduğumu farkettim :( Şu çakma yemeği merakla bekliyorum, benim için işin içine Çin girmişse pek güzeldir :)

Sevgili Zeyneb, alıştığın ortamdan uzakta olduğun zaman her yer gurbet. Eminim siz de çok farklı zorluklar yaşamışsınızdır. Sorunuzu cevaplayayım, oğlum zaten hiç sebze yemez, o nedenle az pişmiş sebzede sorun yok. Genelde çin makarnası ve çorbalarını yer benim miniğim :)

Sevgili Mutfaktaki Zaman, çok teşekkür ederim yazımı okuduğun ve değerli yorumunu bıraktığın için. (Adını bırakırsan çok sevinirim :))

Sevgili Belguzaranne, bu istediğiniz benim için zevktir ;)

Ebrucuğum istediğin zaman misafirim olabilirsin. Burada göl manzarasız ev yok gibi zira o kadar çok göl var ki buraya "binlerce göl" adını takmışlar :)

Eylülcüğüm çok sevindim tarifi biliyor olmana. Aslında eksik olan ne biliyor musun, Çinlilerin pişirdiği tavadaki yanık tadı. O da biraz kirlenmiş bir wokla olabilir sanırım, malesef birebir aynı tadı yakalamak bundan dolayı zor. Çok sevindim ilgilenmenden dolayı teşekkür ederim.

Evrenciğim umarım hoşuna gider canım. Ekmek için söylediklerine de çok sevindim, afiyetler olsun.(ruki duymasın sanki tarifin üstüne yattım gibi oldu :)))

Sevgili Karen, Türkiye'de yaşıyor olmanıza çok sevindim. Biliyorum çok uzaktasınız kendi ülkenizden ama sevindim işte :) Türkçeniz hariak, tebrik ediyorum, öğrenmesi çok zor bir dil bizimkisi. Umarım siz dönmeden yüzyüze de görüşme imkanımız olur. Teşekkürlerimle...

Tijen gerçekten çok seviyorlar, ama sevilmeyecek gibi de değil, tadı çok güzel.

Sevgili Karamel Mutfak, sen de uyum sağlayacaksın hiç merak etme, bazı şeyler zaman alıyor. Keyfini çıkarmaya bak, teşekkür ediyorum içten yorumun için.

Taze Nane teşekkürler.

Asyacığım çok teşekkür ederim bilgi için. Turşuyu deneyeceğim hemen, sonucu bildiririm. Çok zahmet oldu canım sana uzun uzun da yazmışsın. Öpüyorum çok.

Betülcüğüm çok teşekkür ederim canım, keşke misafirim olsan beraber izlesek gölün dalgalanışını.

Filiz Hanım çok teşekkür ederim taa Amerikalardan ziyaret ettiğiniz için. İnşallah sonuçlardan memnun kalırsınız, selamlarımı iletin kızınıza da.

Fundacığım çok teşekkür ederim canım değerli yorumun için.

Pınarcığım ben börülce olabileceğini hiç düşünmemiştim, allahtan arkadaşlar uyardı, şimdi düzelteceğim. Öpüyorum çok, inşallah hoşuna gider.

İlkerciğim daha neler var aslında da burada olmaz :)))Demek tasarruf, çok hoşuma gitti böyle düşünmek :)) Çok teşekkür ederim, yazdıklarıma değer verilmesi çok memnun ediyor beni.

Nurtenciğim hakikaten çok çabuk geçti zaman şimdiden. Yine de sizlere kavuşacağım günleri de iple çekiyorum ben ;)

Gökçeciğim çok seviniyorum böylesi yorumlar alınca. İnşallah beğeneceğiniz tarifler ekliyorumdur. Çok sağol tatlım yorumun için.

Mutfakcini çok sevindim denemeye karar vermene, umarım beğenirsin benim gibi. Yazıma gösterdiğin ilgi için de ayrıca teşekkür ederim.

Klasiktatlar, çok teşekkür ederim ilgi ve iltifatınız için.
Sevgilerimle,
Esra

Mujdemi Isterim dedi ki...

Esracim,

Bu patlican kizartmasi esimin favorisi. Her nereye yemege gitsek, menude mutlaka bunu arar. Fishead restoran'da onun vazgecilmezleri arasinda bu patlican tabagi. Ne zamandir aklimin bir ucunda idi evde denemek. Simdi bana iyi bir ornek oldun. Evde de guzel bir sonuc cikacak, ne mutlu. Ellerine saglik, benim guzel arkadasim.

Semra Altay dedi ki...

Selam,
Göl manzarı harika. Güneşli bir günde eminim daha da güzel görünüyordur. Belki güneşli bir günde çekilmiş fotoğrafını da paylaşırsın bizimle.
Sayende oralarda sanal tur yapmış ve oluyoruz.
Kızartma harika. Renklre müthiş. Çok pişmediği için renklerini kaybetmemişler. Ellerine sağlık.
Sevgilerimle,
www.semraninmutfagi.com

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

ne güzel bir yazı
ne güzel bir tarif esracığım..
çok keyifliydi gerçekten.
teşekkürler ve iyi haftalar.
sevgiler.

Narince dedi ki...

Her başlangıç da en az ayrılışlar kadar hüzünlüdür. Yeni bir ev, yeni insanlar, farklı bir kültür. Sanırım başlangıçların hüznünü çabuk geçiştiren de yeniliklerin getirdiği heyecan.

Ayrılıklar öyle mi ya? Yaşayıp da ayrıldığımız her evde bir parçamızı bırakıyoruz. Ayrılırken son bir kez baktım yaşadığım bütün evlere. Neler gördük, neler yaşadık, gözünün önünden geçirip, son bir bakış atıp, uzaklaşıyorsun. Şimdi hatırlıyoruz oğlan şu evde doğmuştu, kız başka evde, şu evde okula başladık, yakındaki park ilk bisiklete bindiğimiz yerdi... Yolum düşerse uğrayıp uzaktan baktığım da oluyor.

Üff çenem düştü yine. Öyle işte zordur ayrılmak. Beş ev değiştirince böyle oluyor.
Niyetim sani hüzünlendirmek değil de sanırım kendi yaralarım deşildi.
Öpüyorum canım.

Disalce dedi ki...

canım insanoğluyuz sonuçta...

önce alışmak zor gelir...sonra ayrılmak....

öyle bir gün gelirki artık vatana dönmek istersin...

Allah ağzının tadını bozmasın...cümlemizin...

kızarman nefis görünüyor...denemek lazım...ellerine sağlık...

seni kocaman öpüyorum...

Pelin dedi ki...

Esracığım,

Nefis olmuş.Ellerine sağlık.
Güzel bir hafta dileklerimle
Sevgiler

fatoş dedi ki...

Sevgili Esra,ben 60 yaşında bir bayanım,kitap için çok geç değilmi?aslında sıcağı,sıcağına yazsaydım olurdu belki,ozaman kızlarımda söyledi günlüğümü okuduklarında ,neyse bende torunlarıma anlatırım diyorum ama 4 kızımdan bir tane torunum var ,dünyalar tatlısı bişey 4 yaşında ,oda gitti anneannesi gibi oralara ,çünkü benim gibi yay burcu oda,Shanghai daki otelimiz 50 katlı son katıda dönüyordu, şehir ayaklarının altında o kattada Japon restorant vardı şeften rica ettim bana bazı yemekleri göstermesi için,oda bir şartla dedi,anlaştık bende ona Türk yemekleri gösterecektim ,önce ben başladım kızımın sevdiği şeyleri yaptık bu arada kızım Dilşat vejeteryan ona Türkiyeden Mısır çarşısından kuru biber ,patlıcan ve kabak götürmüştüm ,onları zeytinyağlı yaptım ,mercimek köftesi ,çorbası,patlıcan ve patates salataları yaptım şefimiz onları sunarken suşi gibi keserek getirdi yemekte yabancı müdürler vardı çok beğendiler,yiyecek müdürü çocukluğunda Fas ta yaşamış kendisi Avusralya lı o şefe bana hergün bu köfteden yapacaksın dedi,çok beğendiler şimdi diyeceksiniz bizim başka tanıtacak birşeyimiz yokmuydu ?varda Dilşat bunları sever,sonra şef bana ne öğrenmek istediğimi sordu,Japon mutfağının vazgeçilmezi Tempura ,sebze sote onları istedim ,Tempura sebze,balık aklınıza ne gelirse yağda kızartılmasına deniyor,onun özel unu var marketlerde Japon gıdalarının olduğu bölümde satılıyor,içine yumurta ve su konuyor ,kalamardan tutunda maydonoza kadar ,herbirşey kızartılıyor,hani soda koyarızda yaparız ,bunun tadı harika oluyor,sebze soteyide şöyle hazırlıyorlar ,çeşitli sebzeleri jülyen doğruyor wok tavayı ısıtıp bir kaşık sıvı yağ koyup içine düçük doğranmış sarımsak atıyor hemen sebzeleri atıp taplam 5 dakika sote yapıyor içine bir kaşık sulandırılmış nişasta ve bir fincan et suyu ilave edip harlı ateşte çevirip indiriyor, nişasta onun parlaklık ve kıvamını sağlıyor,çok uzattım galiba sevgiler Esra.

Adsız dedi ki...

Esracım kızartmaya bayılırım, harika görünüyor ellerine sağlık, o uzun fasulyeleri de börülceye benzettim, börülce kullansak olur herhalde değil mi? öpüyorum çok. bu arada göl manzarasına bittiimmmmmmm:))))
derya özdemir/izmir

meleginmarifetleri dedi ki...

Kızartmaya bayılırım biz türkler domates sosunu tercih ederiz ya bu soslarla da denemek lazım:)
Ellerine sağlık Esracım.
Kendini şanslı olarak göemelisin Esra çinde yaşamak bence çok değişik ve güzel bişey..
Sevgilerimi yolluyorum öptüm by..

Adsız dedi ki...

Esracigim yazilarini buyuk bir keyifle okuyorum.kendimi orada gibi hissediyorum .
Canim agzina saglik.
Patlican kizartmasi bile bana cok degisik geldi.
İlgimi ceken kizartmaya hardal konmasi sarimsakla soya sosusu ile lezzetlendirmek cok degik ve nefis bir lezzet.Mutlaka deneyecegim.
ellerine saglik canim.

Kucak dolusu SEVGİLER

Sevgi Küçük dedi ki...

tekrar teşekkür ederim. dün net gidince yorum yazamadım sana.
bu arada ben mail adresini nasıl görmemişim???desene çakma çin yemeğim ile boşyere ispiyonladım kendimi!! :)

Kirpikteki Gözyaşı dedi ki...

İnsan herşeye alışmaya proglanmış belkide. Tadını çıkartabildiğiniz kadar çıkartın oranın:) Kızartma çok leziz gözüküyor. Ellerine sağlık! Çinle ilgili yazılarını ilgiyle okuyorum:) Öptüm sizi:)

Adsız dedi ki...

merhaba canım sayende Çin yemekleri öğreniyoruz ne güsel insan bir yere alışınca sanki oranın bir parçası oluyor değil mi ?anlıyorum seni, ama anavatanın yerini hiçbirşey tutamaz dönünce üzüntünüz emin ol ki geçer canım iyi bir hafta diliyorum

~Semra Mutfakta~ dedi ki...

Merhaba farklı bir kızartma tarzı olmuş.Gerçekten denemek istiyorum.Ancak merak ettim sanırım çok fazla yağ koymamışsınız tavaya değilmi?
Gerçekten lezzetli görünüyor.Ellerinize sağlık.

Gazeteci dedi ki...

Merhaba Acemi Sef, bir arkadasimin bloguna yazdiginiz yorumla tanidim blogunuzu. Yasadiginiz ulke gercekten enteresan, degisik bir yer.. Fotograflara,anlatimlara devam...

ABD'den sevgiler

Ferkay dedi ki...

Canım çok sevindim ziyaretine. Alışmışsın çine, bizde senden öğreniriz değişik tarifler ilginç olur. Ellerine sağlık canım.

parslar dedi ki...

Merhaba, 4-5 yı önce çoluk çocuk Pekin'e gezmeye gitmiştik. Kaldığımız bir hafta içinde sadece ilk gün bir Çin lokantasına gidebilmiştik.Çünkü diğer günler tesadüfen bir Türk lokantası bulduk ve eşim dönünceye kadar orada yemek yedi. Ben de korkumdan tek başıma Çin yemeği yemeye korktum. İşte ilk gün gittiğimiz Çin lokantasında tadı damağımda kalan iki lezzet hatırlıyorum.Biri, çok ince doğranmış patates kızartması benzeri (az pişmiş)bir lezzet, diğeri de patlıcan kızartması gibi bir tattı. Yalnız patlıcanlar kabuklu değildi ve içinde kurutulmuş acı kırmızı biberler vardı. Tarifinizi acaba o mu diyerek okudum. Çok iyi hatırlamıyorum içinde başka br şey olup olmadığını.Ama çok leziz olduğunu unutmamışım. Sizin tarifinizi de deneyeceğim. Orada çok güzel günler geçirmenizi diliyorum. Sevgilerimle..

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) dedi ki...

Müjdeciğim seni burada görmek çok güzel. Demek Mike da benim gibi patlıcan (qie zı) hastası :) Bir gün olur da süriz yaparsan haber ver beğenip beğenmediğini ;)

Semracığım seve seve paylaşırım ilgin için teşekkür ederim. Tespitin çok doğru, burada sebzeli yemekler çok canlı görünüyor az piştikleri için.

Nunucuğum çok teşekkür ederim, umarım sen de harika bir hafta geçiriyorsundur.

Neclacığım ne güzel yazmışsın, hiç çene düşmesi değil, bilakis içini açmışsın çok memnun oldum canım. Sevgiler kocaman.

Salişim çok sağol canım, vatan başka tabii :) Çok sağol uğrayıp yorum bıraktığın için.

Pelinciğim çok teşekkür ederim.

Fatoş Hanım hiç geç değil, ne demek 60 yaşındayım? Siz bir derleyip toplayın ve bir yayınevi ile görüşün. Başkalarını bilemem ama ben gezi yazılarını ve otobiyografik yazıları bayılarak okurum. İçinde yaşanmışlık vardır beyinsel kurgu değil :) belki siz farkında değilsiniz ama yaşadıklarınız ne kadar değerli farkettiniz mi? Ben buradaki anılarımı gün gün yazıyorum neredeyse, bir internet sitesinde,insanlar o kadar çok merak ediyor ve etkileniyorlar ki anlatamam. Ben bile bu cılız yaşamışlığımla bir kitap çıkarmaya karar verdiysem siz hadi haydi yapmalısınız.Bu arada etsuyu sebzelere çok konuyor buradki tariflerde de, inşallah öylesi bir tarif de paylaşacağım, teşekkürler paylaşımınız için. Sevgilerimle

Deryacığım börülce kullanılabilirmiş, arkadaşlar uyardılar canım. İnşallah dener ve beğenirsin.

Melekciğim bu gerçekten çok farklı oluyor, bizim kızartmalarla pek alakası yok. Aslında daha lezzetli benim için ;) Çok sağol canım güzel sözlerin için.

Elma şekeri teşekkür ederim.

Özgül Hanım çok teşekkür ederim ilginizden dolayı. Kızartmaya aslında hardal konulmuyor ama sarımsak inanılmaz güzel bir lezzet veriyor. İnşallah dener ve memnun kalırsınız.

Sevgiciğim olsun, böyle böyle Çin yemeklerine alıştıracağız herkesi, hem bence çakma da değil ;)

Seblacığım çok teşekkür ederim, yazılarımla ilgili geri dönüşleri tariflerimden çok önemsiyorum sanırım ben ;)

Zeynepciğim ister istemez olduk bir parçaları :) Teşekkür ederim güzel sözlerin ve desteğin için.

Semracığım çok teşekkür ederim, umarım dener ve memnun kalırsın. yağ miktarı çok değil, yarım su bardağı kadar yeterli oluyor, devamlı çevirerek eşit kızarmasını sağlıyoruz sebzelerin.

Sevgili "Gazeteci" farkında mısınız meslektaşız neredeyse :) Kaderler de pek uzak değil gibi ne dersiniz? Evlilik, oğlan çocukları ve yabancı bir ülke :) Çok teşekkür ediyorum sadece okunmakla yetinmeyip yorum bıraktığınız için.

Feray Hanım çok teşekkür ederim, ben de çok sevindim ziyaretinize.

Sevgili Tohumcu, diğer Türk lokantası bir kebapçı mıydı acaba?:)) Ahh insan alışkanlıklarındab vazgeçemiyor işte. Keşke biraz daha deneme fırsatınız olsaydı. Denediğiniz patates kızartması aslında dediğiniz gibi kızartma sayılmaz çünkü patates neredeyse yarı haşlamış-çiğ gibi geliyor ve biz de burada yemeye bayılıyoruz! Patlıcan yemeğine gelince, sanırım kabuksuz haliyle bu tarifmiş yediğiniz. Bazen patlıcan başka sebzelerle karıştırılmadan da geliyor. Belki öyle birşeydir. İnşallah dener ve aynı tadı yakalarsınız.
Sevgilerimle,
Esra

RENKLİ KURABİYELER- ZÜLBİYE dedi ki...

merhaba esra abla beni blog listene eklemişsin çok mutlu oldum. teşekkür ederim.
sevgilerimle,

Adsız dedi ki...

Esracım çorbayı içirebildin mi oğluşuna? Merak ettim, sevgilerimle...

Adsız dedi ki...

esracım selam canım
tariflerini dört gözle bekliyorum hergun neler yapıyosun diye.bende sendn kopya çekiyorum bu arada sonra da hava atıyorum :)
Geçen gün dikey pastanı yaptım benım yaptığım.Ylanız ben pastacı kreması ile yaptım ve üzerini krem şantı ile süsledim.Kremasını bol mıktarda koyduğum halde sankı içinde hıç krema yok gibiydi Allahtan şantı durumu kurtardı.Keki bıraz daha yumuşak olması için acaba ıslatmam mı gerekiyodu anlamadım.Senın yaptığın nasıl olmuştu tadı ve görüntuasu mukemmel olmuştu yinede herkez çok beğendi.Merakla yenı tarifler beklıyoumm:))eslemnur-melek

Aybike Ceylan dedi ki...

Esra'cigim,
Gene ben, demin bir sekilde Sevgi adi altinda sana yazdim kusura bakma ama ben gene cok severim kizarmayi ellerine saglik..

hayat dedi ki...

Merhaba canım,kızartmanız çok güzel görünüyor.Ellerinize sağlık.
Ayrıca yazınız da çok ilgi çekici hep gidip görmek istediğim yerler.
Sevgiyle kalın...

Esra'nın Mutfağı dedi ki...

görüntü o kadar güzel ki. en sevdiğim yemeklerden biri. ellerine sağlık:) manzara da ayrı bir güzellikte..

anneminkizıyim dedi ki...

Merhabalar canim, Cindeki gözelminlerini cok güzel yazmissin. Ayrica patlican kizartmasin tarifinde cok degisik, o fasulyeyi burda bulamazsam da denemeye deger, ellerine saglik sevgilerimle...

Adsız dedi ki...

CANLAR HARIKA GÖRÜNÜYOR YIYEMEDIĞİMİZ İÇİNDE KARSIDAN ABAINIYORUZ TEŞKKÜRLER CANIM

Özlem Avcı-mutfaktayimm dedi ki...

Canım ellerine sağlık değişik bir kızartma olmuş. Türkiye'den görüntüsü harika. Çinlilerin zaten herşeyi ilginç.

Unknown dedi ki...

Yaşadıklarınız ve tarifinizde çok güzel.İstediklerinize kavuşursunuz umarım.
Tarifi deniycem,elinize sağlık.

Adsız dedi ki...

harika görünüyor canım ellerine sağlık ....

IŞILCA TATLAR dedi ki...

Esra'cığım,

Yemek tariflerin kadar Çin'e dair yazdıklarını da büyük bir keyifle okuyorum.
Yorumlarının arasında günlük tuttuğundan ve bir kitap hazırlığından da sözetmişsin. Senin adına çok sevindim, tabii kendi adıma da. Esprili bir kalemden çıkan bu hikayeleri okumak ve Çin'i senin aracılığınla tanımak bizler için de çok güzel olacak.
Çin pastalarının ve süslemelerinin de devamı da gelecek değil mi?
Ellerine sağlık.

Sevgilerimle,

Adsız dedi ki...

Merhaba Esra Abla.Esra Abla demeyi daha uygun gördüm cünkü 21 yasindayim.Blogunu bügün CIN EKMEGINI ararken gördüm.Bende 2 aya yakindir esimle cindeyim.Almanyada yasiyoruz.Allah kismet ederse 2 sene kalmak istiyoruz.Laoyinin Wudangshan tepesinde kaliyoruz.Esim burda Kung Fu ögrenmeye geldi.Geri döndügümüzde Almanyada Kung Fu okulu acmak istiyor.Pastalarini ve Cinle ilgili yazilarini cok begendim icin yazmak istedim.Ilk basda neler yasadigini burda yasadigim icin cok iyi anlaya biliyorum.Ileridede tecrübelerin sayesinde, burdaki hayata uyum saglamayi örenmek isterim.
Sevgiler Özlem

~Semra Mutfakta~ dedi ki...

Esra'cım kilo diyorsunda bu yaptığın yemeği görüpte yemeden durmak mümkünmü ki?
Rejimdeyim sözde bakalım bu aşırı halimden normal kilolu statüsüne ne zaman düşerim.

serrose dedi ki...

selam
ben de onyargilarimi bir yana biraktim bir suredir yeni tadlarin tadini cikarmaya calisiyorum :)

made in funda dedi ki...

umarım beğenmişsindir yemeği.ben de merak ettim şimdi canım.sevgilerimi yolladım sana...

Saliha dedi ki...

esarcım,yılan fasulyeye bayıldım:)buralarda borulcede bulamıyorum zaten:(ellerıne saglık canımmm,ayrıca ben bu postu kac kez okudum kopyaladım ama nıye yorum yazmamısım anlamadım:S yorumları kac kez okuyarak aradım kendı yorumumu şaşkınlıkla:)bana bı haller oluyorya hayırdır ınsallah:D:D:D:D

sevgılerımle....

Adsız dedi ki...

ya tadı meçhul ama renkler harika

atesböcegi dedi ki...

merhabalar canim, blogunu yeni fark ettim. Ben meger neleri kacirmisim. Blogunla tanistigima cok sevindim. Tam benlik, severim uluslararasi mutfaklar (esimden dolayi pek yapamam o ayri konu). Patlican kizartman bir harika olmus. Bundan sonra bol bol ziyaretine gelip seni listeme alacagim ona göre. sevgilerimi gönderiyorum uzaklara...

zerrin - misss dedi ki...

Canım Esra, Okeeey okeey :))

o dönüş krizi düşüncelerini o kadar iyi anlıyorum ki.. Biz Türkiye'nin dibinde olmamıza rağmen kültürel farklılıkları, yaşam biçimi değişik. Ve maalesef ülkemizin durumunu uzaktan izledikçe bizi de bir telaş aldı. Nasıl döneceğiz telaşı..

Umarım herşey istediğiniz gibi ilerler..

Bu patlıcan kızartması en kısa zamanda denenecek.. İçindeki herşeye bayıldım. Burada tüm malzemeleri bulabiliyorum.

Öperim yanaklarından

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) dedi ki...

Zülbiyeciğim ben teşekkür ederim, seniz izlemek çok zevkli.

Pınarcığım malesef :( Ben içtim her zamanki gibi :)Sebzeden ölesiye nefret ediyor bu oğlan :(

Melekciğim bu ne hoş süpriz, çok sevindim yazmana! Çok sevindim tariflerimi takip edip denemene. Pastana gelince, sanırım kekin kuru olduğunu söylüyorsun, ben hiç ıslatma yapmamıştım ama hafif de olsa ıslatılsa sorun olacağını sanmıyorum. benimkinin keki yumuşaktı, belki de unun cinsinden dolayıdır canım. Öpüyorum seni çok.

Aybikeciğim bu kadar gezmemize göre normal, ben de karıştırıyorum kimi zaman :) Çok sağol canım yorumun için.


Sevgili hayat, çok teşekkür ederim içten yorumunuzu bıraktığınız için.

Esracığım çok sağol canım yorumun için.

Ayşe Hanım çok sağolun yorumunuz için, bulamazsanız börülce ile de deneyebilirsiniz ;)

Sevgili belguzaranne çok teşekkür ederim uğrayıp yorumunu bıraktığın için.

Özlemciğim çok sağol canım, hakikaten ilginçler, daha neleri var bir bilsen :)

Sevgili Dün Bugün, çok sevindim ziyaretinize, hemşeriymişiz bir de. Sık sık görüşmek dileğiyle.

Sinemciğim teşekkürler.

Işıl Hanım çok teşekkür ederim cesaretlendirdiğiniz için, inşallah deneyeceğim. Çin pastalarına herhalde önümüzdeki ekim ayında başlarım, kursa gidip öğrenmem lazım yoksa pek kolay değil yapması :(

Özlemciğim Çin'e hoşgeldin canım. Çok ilginç bir deneyim için buradasın, inşallah harika zaman geçirirsin burada, eşine de kolaylıklar diliyorum. Eğer bir dost sesi duymak istersen acemisef@yahoo.com'a telefonunu bırakabilirsin, herhangi bir konuda yardıma ihtiyacın olursa seve seve elimden geleni yaparım.

Semracığım bunları kilo yapmıyor kategorisine sokalım lütfen :) Sonuçta sebze :) Ama birşeyler yapmamız lazım kilolar aldı başını gidiyor :(

Sergülcüğüm senin adına sevindim, terriyaki yedin mi hiç? Çok güzelmiş ben de yemedim ama onunla kırabilirsin sanırım ön yargılarını ;)

Fundacığım çok sağol canım.

Salihacığım börülcesiz de olur ;) Olsun, ben yine de çok sevindim yorumuna zamanı önemli değil ;)

Sevgili Adsız tadı harika ;)

Ümmühancığım memleketlim sayılırsın çünkü yedi sülalem Eskişehirli benim. Belki eskiden hatırlarsın "Beyaz Altın", "Olgun&Orkun Brothers", "nezir" gibi mağazaları. Onlar benim kuzenlerim, ayrıca "sıdallar" da anne tarafımdan akrabalarım. Çok sevindim profilinde Eskişehir'li olduğunu okuyunca,tam bir Eskişehir aşığıyımdır ben. Çok sağol içten yorumun için, sık sık görüşmek dileğiyle.Bu arada bana yabancı da gelmiyorsun hiç, biraz eşelesek belki tanışmışlık çıkarırız gibi geliyor :)

Zerrinciğim biliyorsun derdimi :) Amin canım, umarım sizin için de. Çok sağol canım yorumun için, inşallah dener ve memnun kalırsın canım.
Sevgilerimle,
Esra

Adsız dedi ki...

merhaba canım cınlılerın yumurtalı pılav ları var onun tarıfı varsa lütfen yazarmısın teşekkürler sevgıler