Salı, Ekim 30

Plastik Çikolata, Çikolatalı Şeker Hamuru

Son günlerde mutfaktan neredeyse hiç çıkmamama rağmen hiç yeni bir şeyler denemedim. Geçtiğimiz hafta gelen bir çok misafirim için ya önceki tariflerimden yararlandım ya da çeşitli bloglardan daha önce yaptığım ve memnun kaldığım tarifleri yaptım. Durum böyle olunca bloga konacak değişik bir şeyler bulamıyorum malesef. Bugün artık içimdeki blog güncelleyememe rahatsızlığını yenmek için, evde hiç ihtiyaç olmamasına rağmen, pasta yapımına giriştim. Daha önce hiç denemediğim bir tür olan plastik çikolata(modelleme çikolatası) ve çikolatalı şeker hamuru denemeye karar verdim. Kaynak olarak evdeki bir pasta yapımı kitabımı kullandım. Çikolatalı şeker hamuru ve modelleme çikolatası ile oynamak çok zevkli fakat bir o kadar da zahmetli çünkü evin ve elinizin ısısı ile anında yumuşayıp parlamaya başlıyor. Ama görüntü insanı fazlasıyla tatmin ettiği için denemeye değer diyorum. Bu pastayı, sıkılmadan merakla beni takip eden siz arkadaşlarıma armağan ediyorum.
Öncelikle pastamız için her zamanki gibi pandispanyaya ihtiyacımız var. Bunun için:
3 oda ısısında yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
2 çorba kaşığı kakao
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 paket hamur kabartma tozu
1 paket şekerli vanilin'e ihtiyacımız var.

Yumurtaların aklarını ve sarılarını ayıralım. Un, kabartma tozu ve kakaoyu bir kabın içine birlikte eleyelim. Akları başka bir kapta önce tek başına köpük köpük olana dek çırpalım. Daha sonra şekeri ekleyip iyice tekrar çırpalım. Şekerler eriyince yumurta sarılarını ekleyelim ve tekrar çırpalım. İçine unlu karışımı azar azar ekleyerek mikserin en düşük devrinde yavaşça çırpalım. Tüm unu azar azar yedirdikten sonra en son sıvı yağı ekleyip tekrar karıştıralım. 20 cm'lik yağlanıp unlanmış kalıbımıza döküp ve 170 dereceye ısıtılmış fırına koyalım. İlk 20 dakika fırın kapağını açmadan kekimizin üzeri kızarana dek pişirelim. Kekimiz pişerken modelleme çikolatamızı ve çikolatalı şeker hamurumuzu hazırlayalım.

Modelleme çikolatası (Plastik Çikolata)
130 gr bitter kuvertür çikolata
2 dolu çorba kaşığı glikoz
1 tatlı kaşığı su
Çikolataları bir bıçak yardımı ile küçük parçalara ayıralım. Benmari usulü eritelim. Erimiş çikolatadan 1 çorba kaşığı kadarını ayıralım, yağlı kağıttan küçük bir sıkma torbası hazırlayarak içine dolduralım ucundan küçük bir parça keselim. Bir asetat kağıdına gelişigüzel şekiller sıkıp buzdolabına kaldıralım. Kalan erimiş çikolatanın içine glikozu ekleyip bir kaşıkla iyice karıştıralım. Karışım kesik kesik olup yağından ayrılmaya başlayacak. Biz sürekli kaşığın tersi ile ezmeye devam edelim. Karışım pürüzsüz olunca hamuru elimizle toparlayıp bir başka kaba geçirelim. Varsa mikrodalgada 30 sn. tutarak, yoksa benmari usulü tekrar iyice ısıtalım. İçine suyu ekleyip tekrar kaşıkla hamuru ezerek toparlayalım. Naylon torba ya da yağlı kağıda sarıp buzdolabına kaldıralım.


Çikolatalı Şeker Hamuru:
1 çorba kaşığı toz jelatin
1 çorba kaşığı su
2 çorba kaşığı glikoz
250 gr pudra şekeri
60 gr. bitter kuvertür çikolata
2 çorba kaşığı kakao
20 gr margarin

Jelatini suyla birlikte bir cezveye koyalım, altını kısık açalım. Jelatin biraz ısınınca içine glikozu ekleyip sürekli karıştırarak erimelerini ve birbirlerine karışmalarını sağlayalım. Bir başka kapta 60 gr. bitter çikolatayı benmari usulü eritelim. Bir kabın içine pudra şekerimizi eleyelim ve içine erimiş glikozlu karışımı, erimiş çikolatayı ve kakaoyu ekleyelim. Önce tahta bir kaşıkla, daha sonra hamur biraz toparlanınca elimizle yoğuralım. Yoğurma işlemine düz ve temiz bir yüzeyde devam edelim. Minik küpler halinde kestiğimiz margarini ekleyip iyice hamura yedirelim. Hamur çok yumuşak olursa çok az pudra şekeri ekleyerek toparlayalım. Daha sonra hazırladığımız hamuru naylon bir poşete koyup soğuması için buzdolabına kaldıralım.



Pastada ben hazır pasta kreması kullandım. Pandispanyayı üç kata ayırıp içine bolca frambuaz koydum ve kalan krema ile kapladım. Biraz donması için dolaba kaldırdım.



Modelleme çikolatası yeterince soğuduktan sonra modelleme için hazır hale geliyor. Ben çeşitli ebatlarda güller ve yapraklar hazırlayarak süsleme saatine kadar buzdolabında beklettim çünkü hemencecik yumuşama eğilimi gösteriyordu.



Çikolatalı şeker hamurunu dolapta biraz beklettikten sonra düz bir yüzeye alalım ve bir merdane yardımı ile açmaya başlayalım. Eğer hamur açılmayacak kadar sertse elinizle birkaç dakika yoğurarak yeterli yumuşaklığa ulaşmasını sağlayabilirsiniz. (Bu hamuru açarken altına pudra şekeri dökmeye ihtiyaç duymadım. Hiç yapışma sorunu yaşamadım.) Yeterli büyüklükte açtığımız hamuru pastamıza giydirelim. Fazlalıkları keselim. Kalan parçaları tekrar açıp içinden kalınca bir parça keselim. Çöp şiş çubuklarını kullanarak kestiğimiz parçaya pileler oluşturalım. (parçayı, aralıklı dizdiğimiz çöp şişlerin üzerine bırakıp, nazikçe boşluklara parmağımızla bastıralım) Daha sonra çöp şişleri parçanın altından çekelim.



Oluşan pileli hamuru pastamıza oturtalım. Önceden hazırladığımız yaprakları yerleştirelim.
Son olarak asetat kağına yaptığımız şekilleri dikkatlice çıkarıp yaprakların orta kısmına saplayalım. Hazırladığımız güllerle pastamızı süsleyelim.


56 yorum:

Ceylan dedi ki...

Yani bunca telaşın arasında bu kadar zahmetli ve güzeller güzeli bir pasta! Pes doğrusu ! Bir insan hem güzel, hem marifetli, hem de çalışkan olursa, böyle hayranları da çok olur! Ne yap ne et Çin'den de devam et lütfen! Sana kısacık expat tecrübemden incilerimi mailden yazacağım. Sevgiler !

Unknown dedi ki...

Esracığım bende sanırım seninle aynı durumdayım geçen hafta neredeyse hergün misafir ağırladım ama yaptıklarımın resimlerini dahi çekmedim. Bu arada pastan çok iştah kabartıcı duruyor. Çikolatalı şeker hamurunu ne zamandır denemek istiyorum ama benim kitapdaki ölçüler epey fazlaydı ve sanırım biraz daha farklı o kadar hamuru birde olmayıp ziyan etmeyeyim diyordum. Senin bu tarif iyiymiş malzemelerde az . Bu ölçülerle kaç cmlik bir pasta kaplanabilir en fazla? Kendi doğum günüm için deneyeyim olmazsa bu hamuru.
Tadı nasıl ayrıca? Gerçi çikolata girince işin için mutlaka iyidir ama. Sevgiler..

Nurten dedi ki...

Esracım bu çok iştah açıcı olmuş ya :) tüm güzelliğine rağmen insan dayanamayıp kıyısından köşesinden başlar bu pastaya :))) Ellerine sağlık, ellerin dert görmesin ;)

Baharcicegi dedi ki...

Cikilotali pastan tek kelimeyle muhtesem olmus.Cok zaman alan sabir isteyen bir pasta yapmissin,ama buna degmis,pastanin üzerine yaptigin süsleme harika,ellerine saglik canim

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) dedi ki...

Ceylan çok teşekkür ederim senin içinin güzelliği beni öyle gördürmüş. Utandım şimdi. Mailini sabırsızlıkla bekliyorum :)

Seldacım bendeki ölçüler de fazlaydı ve malzemelerde yumurta akı tozu kullanılıyordu. Bir de tarifin orjinalinde sadece kakao vardı ama ben her ikisini de kullandım. Verdiğim ölçüleri gönül rahatlığı ile deneyebilirsin. Eğer süslemede kullanmayacaksan hamurun tamamıyla 22 cm'lik pastaya kadar rahatlıkla kaplarsın canım. Tadı şeker hamurundan daha iyi ama keşke aklıma aroma eklemek de gelseydi. Şimdi sadece çikolata kokuyor. Bence aroma da ekle ;) Öptüm canım...

Nurtencim çok sağol. Dün eşim gelip gidip yemeye çalıştı ama izin vermedim. :)))


Öznurcum ziyaretin için çok teşekkür ederim, aslında o kadar uzun da sürmedi. Hamurları hazırlamak çok çabuk oldu. Gerisi çok da zor değil. Belki denersin ;)
Sevgilerimle,
Esra

NiNo dedi ki...

canim nefis olmus bende plastik cikolataya tad olarak bitiyorum seker hamurundan coooook guzel :) zaten seker hamuru cok kotu bir tada sahip :D ellerine sglik canim cok nefis olmus

nes-kafe dedi ki...

Esra yine döktürmüşsün :) çok çekici görünüyor pasta. bende cesaret edemiyordum ama senin ölçülerle bir ara denemek lazım.
sen çin dende devam et hee sakın bırakim deme. değişik şeyler yapıyorsun çünkü. ellerine sağlık.

Adsız dedi ki...

esra cım gıder ayak neler yapmıssın boyle wallahı brovo sana:)) hem bana da yardımcı olacak senın tarıflerın..bırde su senın pandıspanyayı becerebılsem heheheh...

sevgıler
fıdan

DENİZSEFASI dedi ki...

valla hiç de acemi değilsin. süper bir pasta olmuş, ellerine sağlık

lezzetlilerim dedi ki...

Esracığım valla pes diyorum. Çünkü bu kadar zahmetli bir çalışmayla bu kadar işinin arasında... Ama sonuç harika ben bayıldım. Çok şık olmuş ve lezzetide eminim ki nefisdir. Eee nede olsa çikolata var işin içinde. sevgiler

Adsız dedi ki...

Hafta sonu eşimin doğum günü için sizin annenize yaptığınız ahududulu pastanızı yaptım ilk defa denedim ,tarinizi yaparken hiç zorlanmadım ,tadıda görüntüsüde nefisti 15 kişi 30 dakikada pastayı tükettik..İlginize,emeğinize,tarifinize çok teşekkür ederim.. Başarılar Dilerim..

Adsız dedi ki...

çok güzel görünüyor...

ellerine sağlık....

özellikle aşağılarda değişik yapılmış bir pasta var.....inşallah denemeyi düşünüyorum.....

sevgiler...

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) dedi ki...

Nihancım ben de şeker hamurunun yoğun şekerli tadından pek hazetmiyorum o nedenle yerken sıyırıyorum. Bunun hamurunun tadına çok ucundan baktığım kadarıyla yine şekerli fakat daha çikolatamsı bir tat var. Belki bu şekilde süsleme yapmak isteyenler için iyi bir alternatif olabilir.Teşekkür ederim canım.

Neslihancım verdiğim ölçüler çok çok az. İstersen bir deneme yapabilirsin. Hem şeker hamurunu kendisi hazırlayanlar için kıvam tutturma pek sorun da olmuyor. Yumuşaksa pudra şekeri ilave ediyorsun, sertse biraz ısıtıyorsun oluyor bitiyor. Eminim yaparsın sen ;)

Fidancım sen gel birgün beraber yapalım şu pandispanyayı ;)

Denizcim çok teşekkür ederim :)

Azize vallahi abartılacak kadar zor değil. Gerçekten tutturması kolay bir hamurdu. Teşekkür ederim beğendiğin için..

Eylem, tarifi denemeye değer bulduğun ve beğendiğin için çok teşekkür ederim ayrıca yorum bırakma nezaketini gösterdiğin için de.. Eşinin doğum gününü kutlarım, bir ömür boyu birlikte olun inşallah.
Sevgilerimle,
Esra

Cafe Gusto dedi ki...

Sevgili Esra bu yoğunluk ve kargaşada bravo sana ...Ellerine kollarına sağlık.Nefis olmuş nefis...
sevgiler...

gülriz dedi ki...

Esracığım ne kadar güzel bir pasta yapmışsın yine. O çikolatadan güllere dalıp aşırasım geldi. Bir de bayılıyorum senin anlatımına; okuyunca sanki hemen mutfağa girip kolaycacık yapıverecekmişim gibi hissediyorum :)))) Öyle ustasın ki, herşey kolay geliyor sana. Kocaman sevgiler

Adsız dedi ki...

Yemede yanında yat dedikleri bu olsa gerek ! Heryanından çikolata fışkırıyor sanki...Çok beğendim çoookkk ! Ellerine sağlık Esracım.
Sevgiler

Unknown dedi ki...

esracım merhaba, bir kez daha hayran kaldım sana. çok sade bir pasta yapar gibi anlatarak nasılda harika bir pasta çıkartmışsın ortaya...şahsen cesaret edemem, bravo...ellerine sağlık...

Adsız dedi ki...

Esracım tek kelimeyle süpersin başka söyleyecek bişey bulamıyorum maşallah ellerine emeğine sağlık dün doğum günümdü bana bir dilim gönderebilir misin:))çok canım çekti

Adsız dedi ki...

o kadar güzel ki öyle hayran kaldım ki keşek bende bu kadar becerikli olabilseydim dedim kendi kendime ellerine sağlık harikasın

Adsız dedi ki...

esracim gercekten cok harika olmus ellerine saglik canim nezamn tasiniyorsun artik seni bayagi guzel ve deyisik gunler bekliyor ben canada okdar cok kulturun icindeyim ama sana soyleyim cinlilerin her yemegide yenmiyor be gulum cok lezzetli cin yemekleri var evet hele hele stir fry larin envai cesitlerini yapiyorlar disarda yemek yicegin zamn mumkun oldugu kadar kendin sebzeve etini secebilecegin restorantlara gir cunku bu cinliler her turlu eti pisiyorlar haberin olsun..
haa birde mumkunse aldigin paketlerin ustunde her seyi okumaya calis bazen domuz yaglarini soya soslarina bile kouyorlar unutma sana verebilecegim bir kac tavsiye bunlar restorantlarda acik bufeler var mesela cinlilerin acik bufe restorantlari cok meshurdur ustlerinde her yemegin adi vardir ama icerigini yazmazlaringilizce yada artik cince sorabildigin kadar icerigini sor her seyin icersine domuz eti koymakta meshur dular birde kedi etini cok severler haa kablumbag yi da cok severler bunlari unutma...

Adsız dedi ki...

Esracı'ğım,
Valla 41 kere maşallah, Allah nazarlardan saklasın.
Bu kadar koşturma, telaş ve mükemmel ötesi pastalar.
Sevgilerimle

Ilker Erdem dedi ki...

Sevgili Esra,
tarifleriniz harika. Son yayinladiginiz cikolatali pasta sanki maket gibi duruyor. Ellerinize saglik.
Sevgiler.
www.cafeikra.blogspot.com
Ilker

aslı varmış, aslı yokmuş dedi ki...

Esra'cım ellerine sağlık bayıldım pastana. Çok güzel görünüyor. Ben de yapmak istiyorum bu tarz pastalar ama bilgiye ihtiyacım var eğer sorularıma yanıt verebilirsen çok sevinicem.
1. Yaptığın çikolata hamuru, şeker hamurundan farklı mı?
2. Şeker hamuru ve plastik hamuru kapladıktan sonra hemen mi tüketmek gerekiyor. Yoksa birgün önceden yapılıp dolapta muhafaza edilebilir mi?( Pastanın tamamen bitmiş şekliyle)
3. Eğer dolapta terleme yaparsa yapmaması için ne yapılabilir yada dışarda ne kadar kalabilir? Kalırsa pastanın içi deforme olurmu?
Sınav soruları gibi oldu ama bunlar kafama takıldı.Hamuru yaptım da sorularım geri kaldı:)Şimdiden teşekkür ederim. Sevgiler...

lezzetlilerim dedi ki...

Esracım ekler pasta tarifini uyguladım canım seninki kadar görsellik arama ama istersen bir bakabilirsin. Sevgiler.

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) dedi ki...

Serpilcim çok teşekkür ederim canım..

Gülrizcim gerçekten de kolaydı da ondan öyle anlatıverdim :) İnsanın elinin altında mazlemeleri olunca herşey kolay oluyor. Çok teşekkür ederim canım..

Seçilcim mutlaka dene. Gerçekten denemeye değer çünkü çok çabuk toparlanan hiç yırtılmayan ve yapışmayan bir hamur oldu bu. Şeker hamurundan daha zahmetsiz inan ki. Ziyaretin için teşekkür ederim canım.

Feyzacım mutlu yıllar, hala pastanın yarısı duruyor, gel misafirim ol gerçekten yedireyim olmaz mı?

Yeşimcim tabii ki beceriklisin. Ucundan bulaş hiç de zor olmadığını göreceksin canım.

Asyacım çok teşekkür ederim. Taşınma işi Aralık ayında kısmetse. Henüz tam tarihi netleştirmedik. O zamana kadar buralardayım inşallah. Önerilerini bir çırpıda okudum. Sanırım düşündüğümden daha çok zor olacak bu yemek işi :(

Hümeyracım teşekkür ederim ziyaretin için. Ama artık pastalarını görmek istiyorum ben aklında olsun ;)

Sevgili İlker ziyaretiniz için teşekkür ederim. Biraz yamuk yumuk ama olsun demek ki sizler bu tür ayrıntıları görmezden geliyorsunuz, ne mutlu bana..

Aslıcım bu hamur da şeker hamuru ama içinde ekstradan erimiş çikolata ve kakao var. Bu nedenle tadı daha güzel. Ama biz yine de kalori bakımından tüketmemeyi tercih ettik.
Bu pastam dolapta 1 gün durdu ne parlama ne de erime sorunu yaşadım. Daha çok da dururdu eminim ama dışarıda çok durmaya dayanmıyor mutlaka buzdolabında durmalı ve kestikten hemen sonra dolaba kaldırılmalı. Çünkü dışı erimeye müsait. Bence balkonda vs.'de saklanmamalı yoksa kötü süpriz yaşayabilirsin canım. Ben balkonda fotğrafını çekerken bile çiçekleri yumuşamaya başlamıştı. O nedenle ara ara dolaba kaldırıp sertleşmesini bekledim.
Sevgilerimle,
Esra

Adsız dedi ki...

Sevgılı Esracıgım, bu enfes pastanı sadece burda gormeyıp aynı zamanda yeme serefınede ulastıgım ıcın cok sanslıyım..
gercekten nefıs olmustu..tekrar ellerıne saglık...yenı pastalarını, dort gozle beklıyorum canım arkadasımm....GULSEN

Adsız dedi ki...

esra bak gelırım heee:)) ama Çın e gelmem bıraz zor olabılır:))

sevgıler
fıdan

ufukmutfakta dedi ki...

Esra muhteeeeşşeeeeemmm olmuş.Ellerine sağlık.

sunrise dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
aslı varmış, aslı yokmuş dedi ki...

Teşekkür ederim. Açıklaman baya işime yaradı. Çok yakında ben de cesaretimi toplayıp bir pasta yapmaya çalışıcam. Teşekkürler...

Unknown dedi ki...

canım benim...gene beni kendine hayran bıraktın inan...pasta desen muhteşem...ama tarifin hepsinden muhteşem inan....çalışmalrını taktir ve hayranıkla seyretmeye devam ediyorum...sevgiler saygılar.....

Seda dedi ki...

ellerine kollarına sağlık canım ne kadar da güzel görünüyor.valla ekranın karşısından bile yemek istedim.ahhh çikolata ahhh.mutlaka ama mutlaka denemek istiyorum şu çikolatalı şeker hamurunu.senin tarifin de kolay görünüyor.inşaallah barşarılı olurum.bu arada linklerine benid eklersen sevinirim canım.bana da beklerim :)

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) dedi ki...

Gülsencim sen yeter ki iste, canım kobayım benim :))) Bugüne kadar tereddütsüz her türlü pastamı tadarak bana degustatörlük yapan biricik arkadaşıma binlerce kez teşekkürler..

Fidan hala bir dilim var yetişebilirsen :)))) Gitmeden belki görüşürüz ne dersin?

Ufuk çok teşekkür ederim, beğendine çok sevindim..

Hatice canım kesin yaparsın, aslında o kadar basit ki. Bir küçük parça hamurun etrafına parmağınla yuvarlak şekil verdiğin hamurları sarıyorsun. Bak "pastalarım" kısmında "üç gül pastası" var. Orada da ayrıntılı anlatım var. Lütfen dene ve kolaylığını gör tatlım.

Aslıcım başlarsan devamı geliyor, merakla bekliyorum pastanı canım..

Handecim beni çok onore ettin, çok teşekkür ederim. Öyle güzel şeyler söylemişsin ki diyecek söz bulamadım şimdi..

Sedacım mutlaka denemelisin gerçekten çok kolay ve zevkli bir hamur. Yalnız önceki yorumlarda Aslı'ya yazdıklarımı bir oku istersen. Bir kaç püf noktası belirtmiştim. Çok teşekkür ederim içten yorumun için canım..
Sevgilerimle,
Esra

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Muhteşem görünüyorrrrr...

esra(büyüleyenmutfak) dedi ki...

canımcım merhaba;

tarifi hiç sıkılmadan tek tek sonuna kadar okudum resimleri inceledim. veeeeeee yaptıklarına, sana tekrar hayran oldum harikasın arkadaşım. Bence bu da bir yetenek işi.
ellerine sağlık
sevgiler

Kevser - Elda'nin Annesi dedi ki...

Merhaba Esracim, öncelikle bu son pastan harika olmus bunu belirtmek isterim, ellerine saglik. Senin gibi böyle ellerinden harika pastalar cikaran tüm arkadaslara özeniyorum vallah, bence tam bir sabir isi bu da bende pek yok galiba. Cok istememe ragmen seker hamurunu denemekten bile cekiniyorum, tüm malzemelerini almama ragmen. Neyse, bana da beklerim canim, güzel tarif ve hikayelerle bulusmak üzere, birde, izninle seni linklerimede ekledim.

Selam ve sevgilerimle, hoscakal..

Aybike Ceylan dedi ki...

Eline, koluna ve emegine saglik, tek kelime ile harika.
Guzel bir hafta sonu diliyor, sevgilerimi gonderiyorum.

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) dedi ki...

Burçincim sağol canım..

Esracım çok teşekkür ederim, aslında bu yetenek dediğin şeyden sende fazlasıyla var ama bir sokamadık seni şu şeker hamurlu pasta işine ;)Bu arada Kevgir'in yeni sayısı hayırlı olsun. Birazdan okuyacağım :)

Kevser çok teşekkür ederim içten sözlerine. Aslında başlayana kadar ben de her seferinde çekiniyorum. Ya istediğim gibi yapamazsam diye ama sonra o kadar kaptırıyorum ki sonunda güzel mi olmuş kötü mü olmuş önemi kalmıyor. O dakikalarda verdiği keyif yetiyor da artıyor bile :) Sadece bunun için bile denesen yeter ;)

Aybikecim sağol canım. Ben de sana güzel bir haftasonu dilerim canım.
Sevgilerimle,
Esra

Alev dedi ki...

Esracim
Beni en hassas noktamdan vurdum. Cikolata. Bu harika pastayi gorunce gozum gonlum acildi. Tabii tadinada bakabilseydim daha da mutlu olurdum ehehe.. Cok cok cok guzel olmus.

Sevgiler

Nukhet dedi ki...

Esracim

Cok sik bir pasta olus. Ben de daha once hic plastik cikolatayla calismadim. Senin bu pastan bana deneme icin yeni bir istek getirdi. Cok guzel ellerine saglik.

Adsız dedi ki...

merhaba blogunuzu 15 gündür takip ediyorum.ellerinize sağlık.harika işler çıkarıyorsunuz.çok büyük emek ve vakit veriyorsunuz.ama emeğinize değiyor kesinlikle.herşey gönlünüzce olsun.sevgiler....

Adsız dedi ki...

Esra'cım çok şık görünümlü bir pasta olmuş. Ellerine sağlık canım. Sevgiler..

MUTFAKISTAN dedi ki...

harika olmus pastaya bayildim ellerinize saglik sevgiler

aylin dedi ki...

Esracım,
görüntüsü muhteşem, ama çok zahmetli anladığım kadarıyla. Yine de bir gün denemeye değer bence.. Eline sağlık.

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) dedi ki...

Alevcim kimbilir bir gün tattırma imkanı bulurum ;) Teşekkür ederim..

Nükhetcim bence mutlaka denemen lazım. Senin gibi yaratıcı birinden daha da güzelinin çıkacağından son derece eminim. Bir de bizim için çok daha zevkli bir alternatif ;)

Emel samimi yorumun için teşekkür ederim, sevgili blog arkadaşlarım haricinde de yorumlar alınca inanılmaz mutlu oluyorum, görüşmek üzere :)

Ebrucum teşekkür ederim canım..

Sevgili Mutfakistan yorumunuz için teşekkür ederim :)

Aylincim zahmetin senin için hiç önemi yok bence. Ben asla bir günde hem iki pasta hem de bir ton kurabiye çıkaramazdım. Sen bunu hayli hayli halledersin :)

Sevgilerimle,
Esra

Adsız dedi ki...

Esracığım herika bir pasta olmuş canım...nefis....

Damak Tadı dedi ki...

Selamlar,
Sadece bu pasta değil diğerleride muhteşemler.Tebrikler!!Ellerine ve gönlüne sağlık Esra..


Sevgilerimle

Pasta Saati dedi ki...

Harika bir pasta olmuş,ellerinize sağlık!

ab-ı hayat dedi ki...

Ellerine sağlık Esra,çok lezzetli ve şık görünüyor pasta.


sevgiyle kal...

Nezaket dedi ki...

Muhtesem gorunuyor, ellerine Saglik Esra, tebrikler.

Unknown dedi ki...

Canım cım Esracığım....Gene döktürmüşsün ...İnan ki senden öğrendiğim ve öğreneceğim o kadar çok şey varki....Seni ilgi ve merakla takip ettiğimi tekrar söyemekten zevk duyuyorum....Çalışmalarını bizimle paylaştığın için kendim adıma tekrar teşekkür ederim....sevgilerimle....

ayseyaman dedi ki...

Acemi Sefim, sayfana geldim gittim bir yorum birakamadim, canim söyleyecek hiç bişey kalmamış ki bana.:)
Tek kelime ile çok güzel bir çalışma, ellerine sağlık. Yeni tarifler ve modeller görünce iştahım açalıyor, güzel anlatımında tam bana göre, detaylı. :)
Canim ayrica değişik mutfaklar yazında nefis, artık devamı sık sık gelecek gibi..Size yeni hayatınızda mutluluklar dilerim tekrar.
Ellerine sağlık
sevgilerle

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) dedi ki...

Özlem teşekkür ederim ziyaretin için. :)

Gül çok teşekkür ederim içten yorumun için. :)

Sevgili Gaye, teşekkür ederim ziyaretin ve yorumun için. Bu arada hemşehriyiz sizinle, annem ve babam Eskişehir'li ve ben de üniversiteyi orada okudum. Bu yıl kısmetse ziyarete gideceğim akrabalarımı. Benim kuzenlerimin Doktorlar'da mağazaları var belki bir gün oralar ile ilgili sohbet imkanımız olur :)

Bengisu çok teşekkür ederim :)

Nezaketcim teşekkürler :)

Handecim o kadar güzel sözler söylemişsin ki mahcup oldum canım. Çok teşekkür ederim içtenliğin için.. :)

Ayşecim iyi dileklerin için teşekkür ederim canım. Asıl senin verdiğin bilgiler benim ufkumu açıyor. Bu arada son resimlere bittim. Neler neler çıkartmışsın, gıptayla izliyorum, merakla da devamını bekliyorum ;)
Sevgilerimle,
Esra

Unknown dedi ki...

Esracım olmadı hamurum acaba senin ganaj kullanmanınmı bir etkisi var benim dolaba koymayı bırak hamur haline bile gelmedi verdiğin ölçülerle. En son artık çöpe giderken yarım bardak su döktüm üstüne ve hamur gibi toparladım. Ertesi gün yine taş gibi bişi oldu. Epey bir yoğurdum ama açmaya kalktığımda çok çirkin bölük pörçük bir görüntü oldu. Sanırım uzunca bir süre daha çikolatalı şeker hamuruna bulaşmayacağım :(
Sevgiler..

Özlem dedi ki...

Sevgili Esra, muhteşem bir pasta olmuş, tablo gibi . Ellerine sağlık .

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) dedi ki...

Seldacım hamurun tutmamasına üzüldüm. Daha önce de dediğim gibi orjinal tarifteki yumurta akı tozu yerine jelatin tozu, kakao yerine erimiş çikolata kullandım. Hamuru hazırlarken tüm koyduğum miktarları aynen not ettim. Sadece evde kuvertur olmadığından ganaj kullandım. Acaba dediğin gibi ganaj ve kuvertur farkı mı buna sebep oldu.. Aslında tüm çikolatalı şeker hamuru tariflerinde kuvertur kullanılıyor biliyorsun ki, hatta ben daha kaliteli çikolata koyamadığım için üzülmüştüm bile. Belki pastacı Burcu'nunkiyle daha iyi bir sonuç alırsın. Böyle olmasına üzüldüm canım. Sen yine de pes etme ;)

Özlem çok teşekkür ederim :)

Sevgilerimle,
Esra