Pazar, Nisan 8

Karyoladaki Alina Bebek...



Bir önceki pastamı hatırlıyor musunuz? “Tatil hayali”ni? Hah işte o pastanın sahibi Luda'nın, güzeller güzeli bebeği Alina bir yaşına bastı bugün. İlk yaşını çok güzel bir doğumgünü partisi ile kutladık. Alina'nın hazır alınmış kocaman bir "1" şeklinde pastası vardı ama bu pastayı evlerindeki kutlamada yesinler diye hazırlamak istedim. Umarım beğenmişsinizdir... Sevgili bebeğim Alina'ya Allahtan upuzun ve sağlıklı bir ömür diliyorum...
Malzemeler-Pandispanya(22 cmlik kalıp için)
4 yumurta-Sarıları ve beyazları ayrılmış, oda ısısında
1 su bardağı toz şeker
1 paket şekerli vanilin
1 çay bardağı süt
1 paket hamur kabartma tozu
1 su bardağı un
4 çorba kaşığı kakao
125 gr. eritilmiş soğutulmuş tereyağı ya da margarin

Yapılışı:
Yumurtaların beyazları önce tek başına köpük köpük olana dek çırpılır. Daha sonra toz şeker ve vanilya eklenir, şekerler iyice eriyinceye kadar çırpılır. İçine yumurta sarıları eklenir tekrar çırpılır. Bu aşamadan sonra çırpma teli ya da çatal ile karıştırılmaya devam edilir. Sırasıyla süt, un-kakao-kabartma tozu birlikte elenerek ilave edilir. Yumurtaların sönmemesine gayret edilerek çırpılır. İçine en son yağ eklenip karıştırılır. 170 dereceye önceden ısıtılmış fırında pişirilir. Pastayı yapmadan 1 gün önce yapılıp streçe sarılırsa ve buzdolabında bekletilirse daha kolay katlarına ayrılıyor, ben öyle yaptım.

Malzemeler-Krema
1 paket dr. Oetker çikolatalı-fındıklı crem ole
1 paket (80gr.lık) sütlü çikolata ya da kuvertür
Yarım paket krem şanti
2,5 su bardağı süt (Birazı ile kek ıslatılacak)

Yapılışı:
Crem ole 2,5 su bardağına yakın miktarda süt ile çırpılır. Koyulaşınca içine yarım paket krem şanti boşaltılıp tekrar çırpılır. Sütlü çikolata rondoda çekilir. Kremanın içine dökülür.

Pasta yapım ve süsleme aşamaları:
Pandispanyanın bombeleşen üst yüzeyi tırtıklı bir bıçakla düzlenir. Her iki yanı iki parmak kadar kesilir. Bu kesilen parçalardan birisi yatağın başlığını oluşturmak üzere ayırılır.


Pandispanya iki kata ayrılır.Ara katları sütle ıslatılır. Bolca krema ile doldurulur.
En son pastanın üzeri incecik bir tabaka krema ile sıvanır. Buzdolabında en az 2-3 saat donması için bekletilir.



Pastamı süslemek için her zamanki gibi öncelikle kabaca bir çizim yaptım. Çizime ve istediğim renklere göre hamurumdan parçalar koparıp çeşitli renklerle renklendirdim.


Öncelikle bebeğimi hazırladım, bebeği hazırlarken Debbie Brown’un bebek arabası pastasındaki bebeğin yüz ve ayıcık figüründen, bir de Nur arkadaşımın verdiği bir linkteki bebek gövdesi yapımından yardım aldım.



Daha sonra ayıcık,yastık, biberon ve oyuncakları hazırlayıp temiz bir havlu kağıt üzerinde kurumaya bıraktım.


Bu sırada battaniyeyi hazırladım. Elim kadar açtığım beyaz ve sarı renkli hamurlarımı şerit şerit kestim. Şeritleri hasır örer gibi ördüm. Üzerinden merdaneyle geçip deliklerin kapanmasını sağladım. Pastamın üzerinde durmasını istediğim pozisyonda havlu ve havlu kağıt hazırlayarak battaniyeyi şekil alacak şekilde kuruttum. Oyuncaklara harfler yaptım ve yapıştırdım.



Pastamı pembe renk verdiğim hamurumu açarak kapladım. Yatak başlığını yapmak için ayırdığım kek parçasını krema ile sıvadım ve kaplayıp pastama oturttum.



Başlığın her iki kenarındaki sütuncukları hazırladım. Son olarak hazırladığım figürleri çizimimdeki şekle uygun olarak pastamın üzerine yapıştırdım.

27 yorum:

Unknown dedi ki...

Maili gördüm koşa koşa geldim :) Ama ben ısrarla şu battaniyeye bittiğimi tekrar söylemeden edemeyeceğim :)Ne kadar mutlu olmuştur Alina'da pastayı görünce . Sevgiler..

Adsız dedi ki...

Ne kadar sirin bir calisma bu böyle
ellerinize saglik.

Unknown dedi ki...

Harika bir pasta olmus Esra :) Gercekten bu iste cok basarilisin :) Birde bu kadar ugrastirici pasta yaparken resimlemissin ya alkisi hakediyorsun :)
Sevgiler...

aylin dedi ki...

Bu gerçekten bir sanat şaheseri olmuş. Bence blogun adını değiştir sen artık, bu çalışmalara acemi şef hiçççç uymuyor. Gerçekten çok beğendim...
Sevgiler,
Aylin

Nurten dedi ki...

Esracım harikasın, ancak bu kadar şirin ve güzel bir çalışma olabilir....

Canım yürekten inanıyorum ki sen bir gün bu çalışmalarını bloglar ötesine taşıyıp çok güzel noktalara getireceksin :)) Bunlarda acemilik diye birşey yok...

Nukhet dedi ki...

Esra
Hem cok basarili bir calisma olmus hem de cok ama cok sevimli olmus. Alina bebege nice yaslar. Bir de her asamasini fotograflayip paylasmandaki ozenini tebrik ediyorum inan cok aydinlatici oluyor. Bir de sormak istedigim modellem hamurun hazir mi kitre ile sen mi hazirladin? Gecen gun gruptan biri marzipan daha iyi sekilleniyor demisti sker hamuru yerine marzipan kullanilabilir mi u durumda, ve renklendirilebilir mi? Bilgin var mi merak ettim. Ellerine saglik gercekten harika olmus.

pecete dedi ki...

Tebrik ederim. Çok başarılı olmuş Esra... Sevgiler..

nes-kafe dedi ki...

süper olmuş ellerine sağlık :) darısı başıma :p

Aybike Ceylan dedi ki...

Esra'cigim,
Ne desm bilemiyorum, tek kelime ile harika olmus, tablo gibi. Ellerine saglik.
Iyi haftalar

Pasta Cafe dedi ki...

Çok güzel olmuş. Ellerine sağlık.

Tulosh dedi ki...

Esra harika olmuş bu pastanda. Battaniyeye ne kadar emek vermişsin ama hepsi çok güzel olmuş ellerine sağlık.

Betül dedi ki...

Esracım yine harika bir pasta... valla sana çok özeniyorum.ellerin dert görmesin:)

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) dedi ki...

Seldacım çok teşekkür ederim, beğendiğine çok sevindim ayrıca bu pastaya karar verirkenki yardımların için müteşşekkirim canım..
Senem teşekkür ederim. :)
Nilgün teşekkür ederim yorumun için, pasta yapmaya başlamadan önce sizi Burcu'nun "sizin pastalarınız" kısmından takip ediyordum hala da zevkle takipteyim. Benim öncülerim sizler oldunuz. Resim konusunda da biraz uğraştırıyor ama birbirimizden tüyo almamızın güzel bir şey olduğunu düşünüyorum yoksa her seferinde kamerayı şarj et vs. zor oluyor gerçekten.
Sevgili Aylin, çok naziksin teşekkür ederim, ama hala kendimi acemi görüyorum :)))
Nurtencim çok sağol canım, beni hiç yorumsuz bırakmazsın... Dediğin konusunda da belki bir gün ;)
Nükhetciğim teşekkür ederim. Hamurumu kendim hazırlıyorum ve dediğin gibi bu sefer kitre de kattım. Marzipan hiç kullanmadım o nedenle bir fikrim yok ama kitrenin hamura katkısı olduğu apaçık(diğer çalışmalarıma göre) Ama yin de hala açarken yırtılmaların önüne geçemiyorum bu konuda hazır şeker hamuru gibisi yok. Fiyatı uygun olsa hiç düşünmem kilo kilo yığardım eve :)))
Ayşem teşekkür ederim, buluşma teklifim hala geçerli belki bir gün bizim bebişlere birer pasta yaparız ne dersin?
Neslihancım henüz yorum bırakamadım ama son pastan harika olmuş, ellerine sağlık..
Aybikecim teşekkür ederim, sana da iyi haftalar diliyorum ve son üç tarifinin ayrıntılarını sabırsızlıkla bekliyorum.
Özlemciğim teşekkür ederim.
Tülay çok teşekkür ederim yorumların için.
Sevgilerimle,
Esra

pecete dedi ki...

Esracığım; sen günü ve saatini söyle, ben minik kişlerle geliyorum. Sevgiler... Bu arada pastana bayıldım. Özellikle Selda'nın dediği gibi: battaniye müthiş...

Adsız dedi ki...

Esra Hanım,
çalışmalarınızı büyük bir ilgi ve zevkle takip ediyorum.Özellikle hamile arkadaşınıza yaptığınız pasta bir harikaydı :) Gerçekten farklı bir el beceriniz var. Bu da diğerleri gibi çok güzel ve çok özenli bir çalışma olmuş. Battaniye süper özellikle :) Tebrik ederim :)
Sevgiler...

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) dedi ki...

Betülcüm tam cevap yazdığım anda yazmışsın sanırım, seni atladım sanma canım, çok teşekkür ederim yorumun için, bence oyun hamuru ile oynayana değil evde bakalva açabilene özenilir, ben daha o kadar aşmadım yani!!!
Ayşem sana mail attım canım.
Sevgiler,
Esra

Adsız dedi ki...

Sevgili Esra,
Yaptığın pastalara ve yaratıcılığına hayran kalmamak mümkün değil.Dakikalarca resimdeki yaptığın pastaya baktım.Bana böyle bir pasta getirsen onu yemeye kıyamazdım :)).Alina ya yeni yaşında mutluluklar..

Yemekbahane dedi ki...

Esra harika olmuş,
Ellerine sağlık..Bana da bir cesaret verdi bu çalışman..Yakın zamanda ben de denemek isterim bebek konseptli bir pasta.

Sevgiler
Müge

Unknown dedi ki...

Esracım seni yine bir oyuna dave ettim canım. Hadi bakalım 3 vakte kadar zamanın var :)

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) dedi ki...

Ebru çok teşekkür ederim, sizin yaptıklarınızın yanında benimki amatör kalıyor yine de, asıl sizin yaratıcılığınıza hayranım. Teşekkür ediyorum gelip de yorum bıraktığınız için..
Gültencim yine ne güzel söler yazmışsın, çok mutlu oldum ve teşekkür ederim..
Müge çok güzel pastalar yapıyorsun eminim bebekli pastan da çok güzel olur, heyecanla bekliyorum..
Seldacım 3 vakte kadar cevaplamaya çalışacağım canım..
Sevgilerimle,
Esra

kamiş dedi ki...

Pasta süper olmuş Esracım, eller,ne sağlık. Bakalım sen bu 3*3 oyununu sevecekmisin? Sobeledim seni müsaitsen :))

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) dedi ki...

Kamilecim teşekkür ederim, bir kaç yerden sobelenmişim zaten, elim mahkum sevmeye :))))Şaka bir yana sevdim çünkü arkadaşlarımı daha yakından tanıma imkanı veriyor.
Sevgiler,
Esra

Adsız dedi ki...

Esra gerçekten harika görünüyor, aşamalı anlatmanda çok güzel, ellerine sağlık, Alina'ya mutlu yıllar, sevgiler..

Adsız dedi ki...

Esra bana uğrarmısın. Sni bir oyuna davet ediyorum :)

NiNo dedi ki...

harika olmus yapilisininda bole fotografli olmasi harika ellerinize saglik sevgiler

Adsız dedi ki...

aman allahım ınsan yemeye kıyamaz ..tek kelımeyle harıkasınız ..

Adsız dedi ki...

allah ım bunlar ne kadar guzellll .ya butun tarıflerınız bırbırınden güzel elerınize saglıkk. bloglarda bende yenıyım kendımce bışeyler yapıyorum.çok sevıtyorum pasta yapmayı yanı yemiyim ama çalışıp karşısına sööyle bakıyım çok mutlu oluyorum. ama elımde pek malzeme yok :( buldugum bı kac seyı alıyorum işte. past yapmak için olmazsa olmazlar nelerdir yanı mutfagında kullandıgın malzmelerı gıdalarda dahıl nelerdır esracıım. blogunda yayınlarsan benım gibi acemileri çok sevındırısın.gerci ben acemıysem sen ne oluyosun bılmem :) usta olmuşsun sen yahu usta ne acemisiii :) KUTLARIM SENİ BAŞARILARININ DEVAMI GELIR INŞALLAH