Çarşamba, Nisan 4

Aldım-Kullanıyorum-Pek Memnun Kaldım!

Sevgili Seldacığım beni sobelemiş. Aslında daha önce pek çok kez sobelendim ama bir türlü fırsat bulup oynayamadım oyunları. Buradan beni sobeleyip de cevapları göremeyen arkadaşlarımdan özür dilemek istiyorum. Sırada yazılacak pek çok tarifim olmasına rağmen silkinip bahar yorgunluğumu atamıyorum malesef. Ha peki bunu neden yazdın derseniz, eminim mazeretimi haklı bulacaksınız. Bloglar arasında bir oyun var şu sıralar. Herkes alıp da memnun kaldığı bir takım eşyalarını tanıtıyor. Kendi adıma merakla takip ediyordum bu oyunu çünkü özellikle mutfakta işe yarar alet demek, hayat kurtarmak demek, zaman kazandırmak demek. Şimdiden bir sürü alınacak listem oluştu bu sayede. Buradan tekrar tüm katılımcılara teşekkür ediyorum. Bu sobeyi kaçırmayışım da bu nedenle, belki fikir olur birilerine dedim...




Alıp da memnun olmayan var mıdır pc'sinden bilmem ama, eşim bana öyle bir pc toplatmış ki, daha bir kez teklesin, bir kez ben çöküyorum al bu da işareti desin.. Yok vallahi çok memnunum çok. Hem blog dünyasının hem de paylaşımların kapılarını açtı bana.


Hemen ardından mutfak eşyalarıma dönüyorum. Aslında evimdeki hemen hemen her eşyam için memnun kaldım diyebilirim çünkü önce iyi araştırırım, kullanmayacağım şeye para pek vermem. Yine de arada fire oluyor...
Bu benim Tupperware hamur mayalama kabım, sağolsun kayınvalidem aldı bana. Hamuru mayalayıp içine koyuyorsun, kapağını kapatıyorsun, hiç öyle sarıp sarmalamadan 15 dakikada hamur dev gibi kabarmış olarak kapağını aralayıp bakıyor oradan. Çok memnun kaldım yani.


Bu resimdeki çeşitli tabaklarım Mudo'ya uğradıkça bir-iki sepete attıklarımdan. Tabii en sağdaki köfte hariç :) Onu da aldım pek memnunum o ayrı! :)))) Ne yaptıysam elini tabağa geri atmadan çekemedim resmi.. Neyse konuya dönelim, zaten fazla söze de gerek yok, özellikle meze sunumlarında çok işe yarıyorlar, çiçek şeklinde olana da dip sos ya da kimi zaman reçel koyarım. Çok severim kendilerini...



Salata malzemelerini özellikle de marulu yıkadıktan sonra ne kadar kurutmaya çalışırsam çalışayım, tabağın dibinde çorba gibi karışımlar görmekten kurtulamamışımdır; ta ki bunu keşfedene kadar. Karşınızda marul kurutucu... Üst resimdeki köfte bunu çevirirken çıkan sesten korkup ağlamasa daha memnun kalacaktım ama olsun ben de balkonda çeviririm. :)



Mutfak maceralarıma taa ilkokul yıllarımda başladım, annemin "olsun kızım, bir dahakine daha güzel olur" sözlerinin eşlik ettiği fırından taşan keklerle... Resme ekleyemediğim bir dolu kek kalıbım daha var mutfakta, ben en cicileri bunlar dedim, böyle bir kolaj yaptım... Soldaki tart kalıbım hariç (daha onu denemedim ama memnun kalacağımdan şüphem yok) hepsi de son derece sorunsuz kekler sundular bana.


Tupperware hamur aç setim... Şeker hamuruyla oynamaya başladıktan sonra böyle bir şeyin hayalini kurmuştum. Sağolsun yine kayınvalidem aracılığıyla çarçabuk edindim bir adet. Kaplayacağım pastanın boyutunu hesaplayıp ortadaki yuvarlaklar yardımı ile kolayca açıyorum hamurlarımı. Merdanenin içine isterseniz sıcak ya da soğuk su da doldurabilirsiniz hamurun ihtiyacına göre. Şimdi benim pasta vs çalışmalarımın baştacıdırlar kendileri...

Pasta ve kurabiye dekorasyon kalıplarım. Binbir endişe ile yurtdışından getirttim. Yedirmem de yedirmem paracıklarımı pahalı yerlere dedim, pek de iyi yaptım. Hem çok uyguna getirttim hem de sorunsuz elime geçti. Şurada gördüğünüz bir avuç kalıp beni nasıl mutlu ediyor bir bilseniz..


Soldan sağa... Püre yapıcı aletim, bebişimin mamalarını hazırlarken kullandığım gibi, ceviz, fındık vs. kırmada da çok işime yarıyor. Ikea sağolsun bu tarz ıvır zıvırları kazandırdı hayatımıza girip... Ortada, yine Ikea ürünü ölçü kaşıklarım. Yabancı kaynaklı sitelerdeki tarifleri uygulama konusunda yardımcı oluyorlar bana, yoksa o neydi bu kaç gr. diye uğraşmaktan bıkmıştım. En sağda pasta kat ayırıcım. Bunu 2-3 yıl falan önce almıştım, Bağdat caddesinde sahil kısmında Beyaz Fırının yeni bir şubesi açılmıştı, pastacılık malzemeleri satıyorlardı ama fiyatlar müthiş pahalıydı. Elimi sürebildiğim yegane aletlerdendi tabii hiç olmayacağına bari biri olsun demiştim, iyi ki de bunu almışım şimdi çok işime yarıyor.

Assolistlerin en son çıktığı gibi ben de mutfak tartımı en son çıkarıyorum karşınıza. Bu alet benim elim ayağım. O kadar memnun kaldım ki anlatamam. Bir ara abartıp yediğim içtiğim şeyleri tartıp kalorilerini bulmaya çalışıyordum. :)) Allahtan en fazla 2 kilo tartıyor yoksa miniğim doğduğunda onu bile tartar dururdum hergün. :)))
Eğer kabul ederlerse ben de Pembeli ve Çerkez Kızı'nı sobeliyorum. Bakalım sizden işe yarar neler çıkacak?

5 yorum:

Ceylan dedi ki...

Sevgili Esra Selam!
Listeni çok sevdim ve de tupperware'den olanların hepsini mutfağa katmak sitedim ! Geçen gün bir bloga yazmıştım, bu oyun yüzünden kocalarımız kaçacak korkarım çünkü gördüklerimizi almaya kalkınca ortaya ciddi bir bütçe çıkacak :))
Adın neden Acemi şef anlayamadım yalnız, o kadar güzel pastalar ve yemekler var ki..neresi acemi bunun ?? Linklerime ekleyip takibe alıyorum hemen! Bir de şu pizzayı canım çoook çekti, ilk onu deneyeceğim.
Sevgiler..

Unknown dedi ki...

Cevapların için çok teşekkürler canım. Ben şu tabaklara bayıldım yalnız. bende Mudonun yollarını tutiyim bir ara :)

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) dedi ki...

Ceylan merhaba,
Bence de katmalısın gerçekten yararlı ürünler.. Kocalar konusunda da katılıyorum biz de ara ara alırız gözlerine batmadan :)))Güzel sözlerin için teşekkür ederim, pizzayı denersen haber ver emi?
Sevgiler..
Seldacım rica ederim, bulamazsan haber ver ben sana buradan alırım.
Sevgilerimle,
Esra

Hülya dedi ki...

Yaaaa o köfte yeniyor mu arkadaşım:)Bayıldım ben ona.Annesi bir tarif versen.Hani kaş,göz tarif etsen ne güzel olacak;)
Tupperlarına bayıldım.Merdanenin içine su konduğu detayı falan süper.Kalıplarına el koymamak içinse kendimi zor tuttum;)

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) dedi ki...

Hülya, teşekkür edrim yprumun için, istediğin zaman gelip köftemden bir ısırık alabilir, kalıplarımla oynayabilirsin :)))) Bu arada Nurtenle tanıştım bu gün, bana kısmet oldu, darısı başına ;)
Sevgiler,
Esra