Malzemeler:
12 adet kedi dili bisküvisi
2 çorba kaşığı neskafe
1 çorba kaşığı toz şeker
2 su bardağı sıcak su
1 çorba kaşığı toz kakao
Krema için:
1 su bardağı+çeyrek su bardağı süt
1 çorba kaşığı tepeleme un
2 çorba kaşığı tepeleme toz şeker
1 yumurta sarısı
Yarım paket labne peyniri (100 gr.)
Önce kremayı hazırlayalım. Bir tencereye yumurta sarısı, sütün birazı, un ve toz şekeri koyalım ve iyice ezelim. Kalan sütü ekleyip, orta ateşte, kaynayana dek karıştıralım. Koyulaşan kremamızın biraz ılınmasını bekleyip labneyi ekleyelim. Mikser yardımı ile homojen bir karışım elde edelim.
Genişçe bir kabın içine sıcak su, neskafe ve 1 çorba kaşığı toz şekeri koyup karıştıralım. Bisküvilerimizi ortalarından ikiye bölelim, bu karışıma ikişer ikişer hızlıca daldırıp çıkaralım. Bisküvilerin tamamen neskafeli karışıma bulanması gerekiyor. (İçinde fazla bırakırsanız dağılmalarına sebep olursunuz.) Bisküvileri servis kabımıza koyalım, üzerine bir doluca çorba kaşığı krema dökelim hafifçe bisküvileri kapatacak şekilde yayalım. Üzerine tekrar neskafeli karışıma bulanmış bisküvi koyalım ve tekrar krema dökelim. Bir kat daha yapıp en son kremayla bitirelim. (Toplam kase başına altı küçük parça kullanmış olacağız.) Tüm kaseleri hazırladıktan sonra tiramisuların üzerlerine bir çay süzgeci yardımıyla kakao eleyelim. (Kremanın tamamı kakao ile kaplanmalı.)
Dolapta 1-2 saat soğumasını beklerseniz tadı daha güzel oturur.
Afiyet Olsun!
20 yorum:
Bayılırım tiramisuya :)) Üstelik bunlar çiçek açmış :)) Çok şık görünüyor Esra ellerine sağlık..
Sevgiler...
ellerine sağlık nefisssss
sevgiler
Esra cım, ellerine sağlık.. Bu sıcaklarda mmhh soğuk soğuk ne güzel olurdu...
Esra cım ya acıl yardım.... Dün akşam senin temel pandispanya tarifini 2 kez uyguladım ama ikiside başarısız oldu.. İstediğin gibi kabarmadı ve biraz sert oldu... Nerde hata yapmış olabilirim??
sevgiler
fidan
Ellerine sağlık Esracım , tiramisu tiramisu olalı böyle güller açmamıştır..Harika görünüyorr..
Tiramisuyu çok severim.Ellerine sağlık Esracığım çok güzel olmuş.
sevgiler...
Esracım çok hoş ve pratik olmuş..Yaşadığım ilk tiramisu faciasından sonra bende şöyle şekli şemali bir şeye benzeyecek bir şey yapmak istyiyorum senin tarifin bana ışık tutacaktır..
Esracım her yaptığında yaratıcılığını konuşturuyorsun, sunumların pek şık oluyor lezzetleride eminim güzeldir.
Ellerine sağlık
Canım aşağıdaki tarifte "pralini" gözüme çarptı :) daha önce duymamıştım, bir çeşit çikolata mı? Eğer yorumlarda soran olduysa ve cevapladıysan kusura bakma 2.kez sorduğum için...
sevgilerle
Esra'cığım,
Harika görünüyor bu :) Ellerine sağlık. Valla şimdi canım istedi. Olsaydı da yeseydim şimdi :)))
Ellerine sağlık canım. Çok iştah kabartıcı duruyor.
Süper olmuş yine.Tramisuya bayılırım bir de yemiş kadar oldum...
Linki açamamışsın:(
Şöyle yapalım o zaman...Link şu..
http://www.extra-icing.blogspot.com/
Buraya girince sağda TUTORIALS yazısının altında ki
FREE" - How to cover a cake and board! yazısını tıkla.Dediğim resimlerr orada.Yok yine açamazsan resimlerin olduğu sayfa linki şu:
http://www.flickr.com/photos/extra-icing/sets/72157594575839118
İnşallah bu kez olur...
Sevgiler...
Esra ben de tiramisiyu cok cok severim, bu sekilde sunumu ise bambaska guzel olmus canim...
Sevgiler...
çok şık gözüküyor, farklı bir alternatif sunum olmuş.Ellerine sağlık
Sevgiler
Müge
Esracım,
görüntüler süper, eline sağlık. Ben uzun zamandır kedi dili ile yapıyorum ve tadi daha hoş oluyor gerçekten... Sevgiler,
Esracığım ellerine sağlık, çok güzel görünüyor. Zaten kedi dili ile tiramisunun tadına da doyum olmuyor, eee sen bir de çiçeklerle yapraklarla süslemişsin onları; yeme de yanında yat vaziyetleri yani :))) Kocaman sevgiler
Teşekkür ederim Burcucuğum ;)
Azize çok teşekkürler :)
Fidancığım teşekkür ederim öncelikle ama pandispanyaya üzüldüm. Aklıma bir kaç problem geliyor. Yumurtalar oda sıcaklığında mıydı, şeker yeterince eridi mi? Şeker yeterince erimezse kabuğu çok sert oluyor. Bir de fırından fırına ısılar farklılık gösteriyor sanırım. Bir dahakine fırın ısını 20 derece düşük pişir bakalım ne olacak, tabii bu kadar hayal kırıklığından sonra bir daha denersen :(
Burçin teşekkür ederim :)
Serpilciğim teşekkür ederim :)
Zerrin bence o senin kuruntundur, eminim harika olmuştur. Aslında bunun şekli de pek düzgün sayılmaz :)))
Ayşeciğim iltifatlarına teşekkür ederim. Pralin nutella gibi bir şey. Erimiş çikolata işte. Kaşık kaşık yemesi çok güzel oluyor. Başka neler yapılır bilmiyorum, bir araştırmak lazım. Bu arada ilk soran sensin ;)
Özlem sağol canım, gel bir iş çıkışı yapayım sana ;)
Seldacığım sağol canım :)
Hülya, bu linki yazan ellerini uzat öpücem :))) Harika bir kaynak oldu bu. İnsan kendi kendine birşeyler yapmaya çalışınca ve püf noktalarını bilmeyince ortaya aslında çok düzgün şeyler çıkmıyor. Pasta kaplama konusunda yanlışlarımı görmüş oldum ve inan çok mutlu oldum. Bana bir harf öğrettin, dile benden ne dilersen :) (sadece 40 yıl vaktin var :))
Nilgüncüğüm teşekkür ederim :)
Evet Mügecim ama aslında tembel işi, en güzeli, orjinali ;)
Aylinciğim bu yaramazlarla pratikliğe çok ihtiyacımız var napalım ;)
Gülrizciğim sağol canım içten yorumun için :)
Sevgilerimle,
Esra
ESRA aşk olsun.El öptürmek ne haddime Lorraıne yapmış ne yaptıysa ben sana hergün uğradığım bir yerin adresini verdim sadece;))
Faydalı olabildiğime çok sevindim;)))
Bana uğradığında ben de sayfamdaydım.Böyle şeyler çok hoşuma gidiyor.Ne ilginç birşey bu internet;))
Esra cım, cvp ıcın tsk ler.. Hemen acıklayayım; yumurtalarım oda sısaklığında ıdı, ve 10 dk boyunca cırptım.. Ve herzaman kı fırın ayarımda (160 derece) pişirdim.. Ama olmadı ıste:(( Kendımı nasıl hıssettığımı dusunebılıyormusun.. Ama yumurtalarım bıraz kucuklerdı, ve herzamankı unumdan kullanmamıstım.Sanırım sorun bu.. Bırde ben hep pandıspanya yapacağım zaman 3 kez eler, 3 kerede karısıma ekler spatula ıle de yedırırım. Boyle yaptım yıne.. Heee, bırde al.folyo ıle kaplamadım kalıbımı??? Şimdii, işin içinden cıkamadıpıma göre sanırım tekrar denemem gerekecekk:))
sevgıler
fıdan
Esracım ,gelmeyeli yine çok güzel eklentiler yapmışsın .Çok hamaratsın arkadaşım .Bende olabilsem keşke .Tiramisu 'yu bende pastabanla sık yaparım .Eşimde çok sever .Kedi dili ile denemeliyim .
Sevgilerimle..
Ebru Yetim
saat 21.30 da bilgisayarımın başına geçtim ve seni buldum 10 dakika kadar sonra ve hala senin sayfandayım saat 22.41 bayıldım pastaların bunları anlatımın akadar açıkki sen acemi şef olamazsın sen ustasın
1976ozdek.blogcu.com
superisibenim.blogcu.com
Link için çok çok teşekkürler sevgili Esra!
Güzel bir hafta diliyorum.
Yorum Gönder