Salı, Temmuz 3

Çikolatalı Pasta...

Olmuyor... Pasta yapmaya alışmış bir insan pasta yapmadan duramıyor... Alttaki pastanın tadına bakamadığımı okuyanlarınız bilir. Gerçi istesem de bakamazdım ama olsun, krema kabını da yalayamaz mıydım sanki? Hayır o zaman diyetteydim, şimdi çıktım. Çıkar çıkmaz da tahmin ettiğiniz gibi pasta yapmaya koştum mutfağa. Rüyalar tersine çıkar diyenler duysun sesimi, bir önceki gece rüyamda yediğim pasta işte karşınızda. Aynen çıktı rüyam işte :))))

Pandispanya tarifimi artık yazmıyorum benim tarifim aylardır sabit. (Bkz. önceki herhangi bir pastam) Sadece kakaolu ve 20 cm.lik kalıpla pişirdim. Soğuyunca 4 kata ayırdım.

Malzemeler:
200 ml. sıvı krema
200 gr. bitter kuvertur çikolata-normal çikolata da kullanabilirsiniz
1,5 çay bardağı süt
1 paket kakaolu krem şanti
Arzuya bağlı iç malzemesi (ben 1 avuç kadar frambuaz koydum.)
Keki ıslatmak için süt
1 çorba kaşığı toz kakao

Sıvı kremayı bir cezveye boşaltın. Çikolatayı minik minik kırıp robotta çekin, kremanın içine dökün ve ocağın en küçük gözüne oturtun. Altını en kısığa getiririn. Dibinin tutmasına izin vermeden karıştırın. Çok kısa bir sürede çikolatalar eriyecek. Cezveyi ocaktan alıp içindekini bir çırpma kabına koyun. Oda ısısına kadar gelmesini bekleyip daha sonra yarım saat kadar dondurucunuzda veya dolabınızda koyulaşmasını sağlayın. Daha sonra mikser yardımı ile köpük köpük olana dek çırpın. Krem şantiyi sütle hazırlayıp yarısını ayırın ve dolaba kaldırın, diğer yarısını krema ile birlikte tekrar çırpın.

Kekinizin ilk katını bir fırça yardımı ile sütle ıslatın, krema koyun. Diğer kata az bir miktar krema, iç malzemesi ve meyveleri örtecek kadar daha krema ekleyip eşit şekilde yayın. Diğer katları da sütle ıslatıp krema yayarak bitirin. Kalan krema ile pastanızı tamamen kaplayın.
Yağlı kağıttan bir sıkma poşeti hazırlayıp içini krem şanti ile doldurun. Poşetin ucunu küçük bir miktar kesin ve pastanızın üzerine içten dışa doğru spirallerle süsleyin. Ben içimden geldiği gibi süsledim ama siz daha farklı şekiller de yapabilirsiniz.

Pastanızın alt kısmına yıldız uç taktığınız sıkma torbanızla şekiller yaparak süsleyin. En son olarak bir çay süzgecine 1 çorba kaşığı toz kakao doldurup pastanızdaki şekillerin üzerine serpin.


Afiyet Olsun!

22 yorum:

Nurten dedi ki...

Esracım rejimi bozduğuna değecek bir pasta olmuş :))) sğper görünüyor, ellerine sağlık...

daimamutfak dedi ki...

Çok haklısınız.Pastayı seven.Pastasız yapamaz.İnşallah rejim başarılı olmustur.Elinize sağlık çıkta hoş olmuş..bayıldım inanın..neriman

Evcilik Lezzetler dedi ki...

ÇOk şık çokk!! Esra
Her pastanda ufkumu genişletiyorsun :))
Sevgiler...

Adsız dedi ki...

rejimden çıktığına göre artık sık sık pasta yaparsın :))
ellerine sağlık.şeker hamuru kullanmadan şık birşeyler yapmak isteyenler için güzel bir örnek.

aylin dedi ki...

Esra, bu ne süsleme böyleeee. İnsan kesmeye kıyamaz bunu yaaa. Gerçi kestikten sonra 2 dakikada yenir biter, o ayrı... Eline sağlık canım.. Bu arada, Cumartesi 14.00'de görüşeceğiz ya, ben pasta istiyorum haberin olsun!!!!!!

Adsız dedi ki...

Esra'cığım pastanın tadından önce görünüşü çok cezbedici olmuş tadıda en az görüntü kadar güzeldir eminim.Benim dolapta bekleyen ve değerlendirmezsem bozulacak olan vişneler için iyi bir seçim oldu bu tarif ,eline sağlık.Şeker hamurlu pastada çok şık olmuş bu arada...

Hülya dedi ki...

Eller kollar dert görmesin Esra'cık...
Süslemen nedir öyle süpersin valla.Beslendiğin kaynakları bana da sesen de ben de bir parça ilham alsam;)))
Çok çok tebrik ediyorum seni ve o güzel yüreğini...

Unknown dedi ki...

Esracım pasta harika olmuş özellikle süslemesini çok beğendim ellerine sağlık...

ufukmutfakta dedi ki...

Esra bu ne böyleeee.
İçim gitti okurken. Biliyormusun ne zamandır kremalı pasta yapıp yemedim. ve şu an canım nasıl istedi anlatamam. Pandispanya tarifiyele beraber aynen yapacağım. Ellerine sağlık. Ayrıca üst süslemende çok hoş olmuş.Sevgilerimle...

banus pasta dedi ki...

Of of çileden çıkarır bu pasta insanı yahu :))Bu resimi görünce mutfağa girip pasta yapasım geldi.Ne kadar güzel süslüyorsun Esra'cım sanat eseri gibi..
Sevgiler
Banu

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) dedi ki...

Nurtenciğim değdi valla ohh... :))))

Neriman çok teşekkür ederim, rejim amacına ulaştı ama şimdi geri alma dönemi başlıyor. Şu boğazı bir tutsak... :)))

Burcu teşekkür ederim çok mutlu olurum eğer bir işe yaradıysam ;)

Ayşeciğim şeker hamuru harika bir icat ama kremaya doyamıyor insan.. Şeker hamuru göze, bu da mideye hitap ediyor ;)

Aylin Hocam sen beğendiysen ne mutlu bana, ben teknik bilmiyorum, içimden ve elimden geldiği gibi... Ama sen mutlaka bir tane yapıp bize ilham vermelisin! Bu arada kurs çıkışı gelecek olmasam yapardım. Sen en iyisi benim misafirim ol bir gün ;)

Nalan çok teşekkür ederim yorumun için, merakla takip edeceğim pastanı...

Hülyacığım vallahi bir kaynağım yok, olsa paylaşmaz mıyım? Aklıma geldiği gibi yapıyorum işte.. Çok teşekkür ederim...

Zerrinciğim çok teşekkür ederim...

Ufukcuğum senin gibi maharetli ellerden çıkacak pastayı tahmin edemiyorum ama öncekileri bir hatırlamam yeter sanırım ;) Teşekkür ederim...

Banu çok teşekkür ederim, vallahi abarttığınız kadar değil... Sanırım makine güzel resimliyor ;)
Sevgilerimle,
Esra

gülriz dedi ki...

Hımmmmm Esracığım çok muhteşem görünüyor bu pasta, insanın iştahını kabartıyor çok fena. Rejim sonrası açılışa yakışır bir pasta olmuş kesinlikle :) Bak şimdiden uyarayım seni, bir gün kapına dayanıp pasta da pasta diye tutturacağım :)))

Cafe Gusto dedi ki...

sevgili Esra
pandispanyalarım güzel kabarmıyor kıskandım valla seninkini.ama bu sefer senin tarifini deneyeceğim belki tutar.Ayrıca süslemesi de çok şık olmuş.Ellerine sağlık
sevgilerimle..

Unknown dedi ki...

Esra'cim bende senin gibi bu aralar yediklerime dikkat ediyorum :)) Sende acilisi harika bir pastayla yapmissin dogrusu.Cok guzel gorunuyor. Afiyet olsun canim :)))
Sevgiler...

Nukhet dedi ki...

Esracim

Ne kadar hos gorunumlu bir pasta olmus boyle. Icimde kremali pasta yapma arzusu uyandirdin. Uzun suredir pasta yapmadim bir silkinip baslamak lazim. Ben de seninle tanistigima cok sevindim. Civil civvil bir seysin sen. Daha uzun sohpetler yapabilecegimiz baska bir gorusmeyi umuyorum olabilecek en uygun zamanda. Sevgiler

Nurten dedi ki...

Esracım seni sobeledim :) konu en çok ziyaret ettiğiniz bloglardı, sen de liste başında olunca sobelendin :)))

Selen dedi ki...

Esracım,
Her yorum bırakmadan önce gelmiş yorumlara bir gözatma huyum vardır. Tereciye tere satmıyım aynı lafları söylemeyeyim diye. Ama ilk defa böyle bir şey oldu ve tam da Evcilik Buucum'la aynı şeyi yazmak üzereyken durdum :) ama yine de tekrar etmeliyim çok şık çok. Demek ki pastan gerçekten o kadar şık ki herkeste aynı tepkiyi uyandırıyor ;) ellerine sağlık

Adsız dedi ki...

Kızlarrr yeni bloğum açıldı.Hepinizin ziyaret ve yorumlarını bekliyorum.

www.pastarda.blogspot.com

Adsız dedi ki...

YİNE HER ZAMANKİ GİBİ ENFES GÖRÜNÜYOR .BEN ÇİKOLATALI HERŞEYİ ÇOKKKK SEVİYORUM .
FAVORİMDE ÇİKOLATALI SUFLE .

ELLERİNE SAĞLIK.YEMEK NASİP OLMADI .AMA BİRGÜN BELKİ BENDE BÖYLE GÜZEL ŞEYLER YAPABİLİRİM DİYE UMUT EDİYORUM.

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) dedi ki...

Gülriz pasta krizin tutmadan da gelebilirsin canım, her zaman kapım misafirlerime açık.. ;)

Sevgili Serpil, bazen fırınlarımızın da azizliğine uğrayabiliyoruz, umarım benim tarif hayalkırıklığı yaşatmaz sana. (tutmazsa korkumdan şimdiden suçu fırınına atayım da! :))))Yorumun için teşekkür ederim...

Nükhetciğim hemen bloguna baktım ama sanırım kendini mutfağa atmadın ya da daha koymadın son lezzetlerini, kimbilir senin maharetli ellerinden ne çıkar...

Nurtenciğim soben için teşekkür ederim, benim en sık ziyaret ettiğim favori bloglarım listem... Bazen yorum bırakmaya üşensem de (şu parola ve kelime doğrulama olayı beni öldürüyor dar zamanlarda)düzenli olarak herkesinkini takip ediyorum...

Selen çok teşekkür ederim, aslında ben çok üzülmüştüm çünkü, aklımdaki çok daha başka bir süsleme idi... Olmayınca sıyırıp düzeltme yapıp öylesine çiziktirdim işte.. Çok sevindim yorumlarınıza...

Burçin blogun hayırlı olsun :)

Ebru teşekkür ederim.

Sevgilerimle,
Esra

Adsız dedi ki...

sevgili esra,
bu tarif'de digerleri gibi öyle güzel öye albeni'li ki anlatamam.
cok hos bir pasta, mutlaka denemeliyim. mutfaga girmeden önce sana ve bilgisi olan diger arkadaslara sormak istedigim bir konu var. ben bu tarifi 24 veya 26 cm. kalipla yaparsam. senin tarifini (pandispanya tarifi dahil olmak üzere) malzemeleri ne oranda artirmam gerekecek. cevabinizi sabirsizlikla bekliyecegim.

pesinen tesekkürler.
sevgiler
nese sahin - zürih

Adsız dedi ki...

merhabalar ben saide kekleriniz çok güzel kabarmuş güzel kabarması için ne yapmak gerekiyor yardımcı olurmusunz?