Pazartesi, Haziran 4

Gül Sepeti...


İşte aşağıda ipucunu verdiğim son çalışmam. Bu pastayı yayınlamayı beklememdeki sebep bir süpriz içindi. Bugün kayınvalidemin doğumgünü. Kendisi nicedir onun için bir pasta yapmamı istiyordu. Ne hain gelin, bu kadar pasta yapmış ama hiç yedirmemiş mi demeyin, aslında daha önce çok pastamı tattı ama haklı olarak ona özel bir tane olsun istiyordu. Süpriz olarak bir buket çiçek göndersem demiştim, ama sipariş verilince ne gideceği de garanti olmuyor. Ona özel bir pasta istediğini de bildiğimden ikisini biraraya getirdim ve ona blogumdan bir sepet gül yollayayım dedim. :)

Buradan bu pasta aracılığıyla doğum gününü kutlamak istiyorum. Her zaman bana destek olur, özel günlerimi unutmaz, beni hediyelere boğar... Evime misafir olarak gelse bir dakika oturmaz, ağzımdan "canım şunu istiyor" lafı çıksa, ne yapar yapar pişirir. Evine gitsem prenses gibi ağırlar... Anneciğim iyi ki doğdun ve iyi bir evlat yetiştirdin. Allah sana sağlıklı, mutlu ve en önemlisi huzurlu bir hayat versin...


Bu pastamı cuma günü hazırladım çünkü çok yoğun bir koşuşturma içinde vakit ayıramayıp, baştan savma görünmesinden korktum açıkçası. Pastaya hazırlığım 1 haftadan öncesinden başladı. Aslında bu tarz üç boyutlu pastalarda krema olmuyor, bol çikolatalı bir kek pişirilip traşlanarak şekil veriliyor. Ama ben içinde krema olmadığını bilirsem pasta yapmış gibi hissetmeyeceğim için buna bir çare buldum. Pastamın içinde hazır pasta kremasına eritilmiş kuvertür katarak elde ettiğim krema, bir katında muz, bir katında damla çikolata vardı. Kekimi de herzamanki pandispanya tarifim ile kakaolu pişirdim. Pastamı çok az sarı gıda boyası katarak yoğurduğum şeker hamuru ile kapladım yalnız, keke giydirmek çok zor oldu. Kenarlarda biraz problem yaşadım malesef. Güllerin altına döşemek için iki renk yeşil şeker hamurunu karıştırıp rendeden geçirdim. Sap kısmını ise temiz bir plastik çubuğun etrafına şeker hamuru sararak oluşturdum. Sepet görüntüsü verebilmek için hamura bir bıçakla hafif çapraz çizgiler yaptım. Pastayı keserken sepeti yan yatırıp, ince olarak dilimledim. Aşağıda pastamın yapım aşamalarına bir göz atabilirsiniz, resimlere tıklarsanız daha büyük olarak görebilirsiniz.











55 yorum:

Betül dedi ki...

Esracım annen için ne güzel bir süpriz ve çok hoş bir sunum.cıvıl cıvıl güller:)

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) dedi ki...

Betülcüğüm teşekkür ederim yorumun için, beni hiç yalnız bırakmazsın, çok incesin :)
Öptüm,
Esra

Unknown dedi ki...

Esracım merakla bekliyordum nasıl bir pasta yapacağını kayınvalidene çok şık ve anlamlı olmuş. Kayınvalideninde doğum gününü kutlarım. Helede o güllerin renklerine bittim. Ellerine sağlık. Sevgiler..

Adsız dedi ki...

merhaba
Pasta mükemmel gözüküyor. Ne kadar emek harcanmış ortaya da böyle bir güzellik çıkmış.Anneniz için çok anlamlı bir hediye olmuştur.
Ben de yeni adım attığım bu blog macerasında umarım böyle güzel pastalar yapacak duruma gelirim.
sevgiler
eda
http://birdemetfeslegen.blogspot.com

Adsız dedi ki...

Tek kelimeyle MUHTEŞEM...
Ellerine sağlık...

İmge

Evcilik Lezzetler dedi ki...

Esra çok hoş bir pasta olmuş anne gibi güller açmış bu pastada..
Ellerine Sağlık

gülriz dedi ki...

Harika bir pasta olmuş bu; ben sepet şeklinde pasta yapmayı çok seven biri olarak vuruldum açıkçası. Acaba benim böyle güzel bir sepet yapabilmek için daha kaç fırın ekmek yemem lazım??? Eşinin annesi ile ilgili görüşlerin de gerçekten çok hoş; hem O'nun hem de senin çok özel insanlar olduğunuzu gösteriyor yazdıkların. Huzurunuz ve mutluluğunuz daim olsun. Sevgiler...

banus pasta dedi ki...

Güllere bayılırım harika olmuş..Ellerine sağlık Esracığım.Kayınvaliden ne kadar da sevinmiştir.Bu arada onun da doğumgünü kutlu olsun.
sevgiler

meltem dedi ki...

eline emeğine sağlık çok güzel olmuş renkleri ne güzel tutturmuşun.

sevgiler...

Unknown dedi ki...

Esracım annenin d. gününü kutlarım ama sonrasında senide kutlamak gerekiyor çünkü pasta harika olmuş tek kelimeyle mükemmel ellerine sağlık...

Nukhet dedi ki...

Esracımö cok guzel cok degısık bır calısma olmusç Cok ama cok begendımç Hele uzaktikilare gondermek icin cok anlali bir hediye. Bir de bayiliyorum senin su fotograflayarak yapma ve sonrada buraya aktarma asamana. Oyle isime yariyorki. Ellerine saglik canim.

Adsız dedi ki...

esracım,canım kızım beni mutlu etmeyi yine başardın.iyiki senin gibi bi kızım war.kızım olmadığı için çok üzülürdüm oğlum beni tanıştırdığında 'allahıma şükürler olsun sonunda bir kızım oldu'dedim.oğluma da çok teşekkür ediyorum seni seçtiği için...hep benim kızım gibi davrandın bana,benim dert ortağım oldun ve bana zaman zaman çok büyük moraller verdin.oğlumu mutlu ettiğin için,İLKE gibi bir torun werdiğin için çok teşekkür ederim.İYİ Kİ VARSIN.

Adsız dedi ki...

Esracım büyük bir emekle hazırlamışsın canım eline emeğine sağlık diyorum çok şık güzel bir pasta olmuş.Annenin de doğum gününü kutluyorum sağlıklı bir ömür diliyorum.sevgiler.

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) dedi ki...

Seldacığım çok teşekkür ederim, kayınvalidene senin de yaptığın pastayı hatırlıyorum, o kadar olmasa da ben de yapmaya çalıştım birşeyler.. :)

Eda hemen bloguna göz gezdirdim bir çırpıda, çok güzel tariflerin var ağzımı sulandırdı ne yalan söyleyeyim; eminim harika şeyler çıkaracaksın sen de ortaya, teşekkür ederim güzel sözlerin için...

İmgeciğim çok mutlu oldum yorumlarda adını görünce, çok zarifsin teşekkür ederim.

Burcucuğum çok teşekkür ederim...

Sevgili Gülriz, senin yaptığın sepetler daha çok sepete benzemiş, önceden görseydim kahverengi sepetin gibi süslerdim pastamı, zira benimki daha çok çantaya benzemiş şimdi onu farkettim :)))Çok teşekkür ederim içten yorumun için, ayrıca sözlerine de çok mutlu oldum ;)

Banucuğum sağol canım, gercekten sevindiğini umuyorum, az önce sayfamı açınca onun da alttaki yorumunu gördüm, hemen bir arkadaşına gitmiş ve bakmış :)))

Meltem çok teşekkür ederim, sanırım pastel tonlar birbirine çok yakışıyor böylece bunu deneme fırsatım oldu...

Zerrinciğim çok sağol, çok mutlu oldum sözlerine...

Nükhetciğim ben de sizlere bri fikir verebildiysem ne mutlu diyorum, beni pasta yapmaya teşvik eden sizlerin beğenileri ve dile getirişleriniz.. Sağol canım, senden bu sözleri duymak çok güzel...

Anneciğim asıl böyle düşündüğün için ben teşekkür ederim, sonuçta sen olmasan İlke'm olmazdı değil mi? :))))

Özlemciğim çok teşekkür ederim güzel sözlerin için, sağol canım...
Sevgilerimle,
Esra

Cafe Gusto dedi ki...

Esracığım
harika olmuş eline koluna sağlık..
Annenin de doğum gününü kutlarım.
Saygılarımla...

Selen dedi ki...

Ellerine sağlık tam bir sanat eseri olmuş. Kayınvaliden çok şanslı.
Bu arada vişneli rulo pastana son yorumu bırakma şerefine erişmiş ve birkaç soru sormuştum. Arkadaşımın doğumgünü için yapmayı düşündüğümden cevapları alabilir miyim acaba şekerim? :))
teşekkür

SEDA dedi ki...

Harika görünüyor, ellerine sağlık. Kayınvalidene sağlıklı, mutlu bir ömür diliyorum. Güzel ilişkinizi Allah nazarlardan korusun. Sevgiler

Seda
tarifname.blogspot.com

Nurten dedi ki...

Esracım süpersin yaaaa... Kırkbir kere maşallah, muhteşem olmuş :)

Adsız dedi ki...

Gördüğün en zarif güller bunlar renklerde çok güzel kayınvalidende çok beğenmiştir eminim ellerine sağlık Esra

LaMa dedi ki...

Enfes olmus! Hele yapim asamalarini gostermissin ya cok sagolasin...
Sevgiler

Unknown dedi ki...

merhaba. ne güzel olmuş, kayınvalideniz çok mutlu olmuştur eminim. emeğinize sağlık...

nes-kafe dedi ki...

cık şık cok guzel ellerine saglik :)
kayınvalidenle arandaki ilişkiyede masallah diyorum. okurken kendi kayınvalidem aklıma geldi.oda beni kendi cocuklari kadar sever. cok sukur şanslıyız.Allah bozmasın ağız tadımızı :)
bende senin resimleme işine bayılıyorum yaa. yapmak istiyorum ama geceleri yaptıgım icin resimler berbat cıkıyor. ve makinem pek kaliteli diil azcık para biriktirip iyi bir makina almak lazım :)

nur ayday dedi ki...

Esra'cığım ellerine sağlık çok güzel bir sepet olmuş..
sevgiler
nur

Adsız dedi ki...

Esracığım, pasta muhteşem olmuş, anneninde doğum günü kutlu olsun. Allah nice uzun ömürlü sağlıklı günler nasip etsin.

sevdamavisi dedi ki...

Sevgili Esra,
harika olmuş ellerine sağlık. güller konuşuyor adeta. sevgiler

Nalan Kaplan dedi ki...

Esra'cığım çok şık ve anlamlı bir pasta olmuş ellerine sağlık.Harika...

aylin dedi ki...

Esra'cığım,
Ellerine sağlık, muhteşem bir pasta olmuş. Beklediğimize değmiş yani... Sevgiler,

pecete dedi ki...

Tek kelimeyle bayıldım... Ellerine sağlık. Çok zarif olmuş. Annenin doğumgünü kutlu olsun...

Adsız dedi ki...

Esra'cığım ,senin güzel yüreğin işte şu anda blogunda ve fotoğrafını ne güel ki,kendin çekip koydun .
kayınvalidenin yorumu beni gerçekten ağlatıı.Ne mutlu size ,Allah nazarlardan korusun ve evinde huzurun hiiiç eksik olmasın güzel arkadaşım.

Adsız dedi ki...

Selam,
Kayınvaliden çok şanslı. Ellerine sağlık.
harika düşünmüşsün bir sepet çiçek ve pasta bir arada.
Tariflerin çok güzel, siteni siteme ekledim.
Görüşmek dileğiyle,
Sevgiler,
www.blogcu.com/semraninmutfagi

Adsız dedi ki...

Esracım, çok güzel ve çok zarif bir pasta olmuş.. Zaten senin pastalarında eleştiriye açık hiçbirşey olmuyor. Çok titiz ve kusursuz şeyler çıkarıyorsun ortaya.. Ellerine sağlık.. Sevgiler..

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) dedi ki...

Sevgili Serpil, çok teşekkür ederim yorumun için, bu arada minik bahçen çok hoş olmuş. İnan yemeye kıyamayacaksın o küçük domatesi :)

Selenciğim çok teşekkür ederim, hemen gidip cevaplarını yazdım, özür dilerim gecikme için ;)

Seda teşekkür ederim yorumun ve iyi dileklerin için...

Nurtencim sağol canım hiç bir yerden yorumunu esirgemiyorsun..

Sedacığım asıl zerafet sizlerin güzel yorumlarında, teşekkür ederim...

Sevgili Lama, iyi ki geldin ve bu sayede siteni tanımış oldum. Şu verdiğin çikolatalı krema tarifi harika görünüyor, bir daha hershey's paketlerini okumadan atmayacağım ;) Yardımcı olabildiysem ne mutlu... Görüşmek üzere...

Yeşil Kivi, çok teşekkür ederim ziyaretin için, görüşmek üzere...

Neslihancığım çok teşekkür ederim, iyi dileklerin için de çok sağol. Bence fotoğrafların kalitesini düşünme, sen makine alana kadar tekniklerinden mahrum kalmayalım. Gerçekten birbirimize yol gösterebileceğimizi düşünerek resimleme yapıyorum ben de iyi mi kötü mü diye bakmadan...

Nurcuğum çok teşekkür ederim.
Nazifeciğim sağol canım, amin diyorum ve öpüyorum seni...

Sevdamavisi çok teşekür ederim yorumun için...

Nalan sağol yorumun için, umarım öyle olmuştur :)

Aylin çok teşekkür ederim beklettiğim için özür :))

Ayşem nerelerdesin, iş güç ne alemde, bebi nerelerde? hani atlayıp geliyordun? Arada fırsat yarat emi?

Evrenciğim asıl bu içten yorumunla sen yüreğinin güzelliğini ve alçakgönüllülüğünü ortaya koymuş oldun. Benim zarifler zarifi arkadaşım. Dilerim senin de huzurun ve ailenin sağlığı hep yerinde olsun...

Semracığım çok teşekkür ederim yorumun ve sitende bana yer verdiğin için, görüşmek üzere...

Ebrucuğum çok zarifsin, senin kadar yetenekli birisinden bu sözleri duymak onur benim için, keşke senin kadar güzel ve kusursuz şeyler çıkarabilsem ortaya...

Sevgilerimle,
Esra

kamiş dedi ki...

Muhteşem olmuş desem abartmış olmam herhalde. Esracım her geçen gün gelişiyorsun, artık blogunun ismini değiştirsen diyorum :)))
Kayınvalidene mutlu yıllar, kimbilir ne kadar sevinmiştir. Güzel dialogunuzun da hiç bitmemesi dileğiyle canım, sevgiler:)

Unknown dedi ki...

Esra bu ne guzellik boyle,yine ortaya harika bir pasta cikarmissin canim. Birde ayrintili resimlerle aktarmana bayiliyorum inan :)Annenin dogum gunu kutlu olsun ve hep boyle mutlu, huzurlu gunler gecirin insallah...
Sevgiler...

ufukmutfakta dedi ki...

Esra'cığım kayınvalidesi için pasta yapacak gelinler kalmış demekki hala.:) Acaba biz kayınvalide olduğumuzda bizede yapacak gelin çıkar mı dersin? Umarım çıkar.
Şaka bir yana benimde kayınvalidem ile aram çok iyidir. Sizin de samimiyetinizi Allah bozmasın diyorum.
Gelelim pastaya.
Tek kelime ile muhteşem olmuş. Cıvıl cıvıl tam iç açıcı bir pasta. Vede çok düzgün.Ellerine sağlık......

ayseyaman dedi ki...

Sevgili Esra,
anneciğinin doğum günü kutlu olsun, birbirinize sevginiz daim olsun. Hatice annenin yorumunu gördüm, maşallah kumrular gibisiniz. Allah nazardan saklasın.:)
Pastaya gelince, içi de,dışı da yakan cinsten. :)
Ellerine sağlık canım..
sevgilerle

Adsız dedi ki...

Ya ne kadar guzel bir pasta boyle bu ellerin dert gormesin super olmus
annenin dogum gununu bende kutlarim ikinizde cok sanslisiniz
tekrar tebrikler..

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) dedi ki...

Kamileciğim içten yorumunla beni utandırdın, güzel dileklerine de amin diyorum ;)

Nilgüncüğüm çok teşekkür ederim, yalnız gözüm yollarda kaldı, bloguna gidip gelip bakıyorum nerelerdesin? Kimbilir neler döktürüyorsundur, arada paylaş da ilham alayım ;)

Ufukcuğum bilemiyorum valla artık su getirecek gelin bile bulamayabiliriz :)))))Sizin de iyi anlaşmanıza sevindim, malesef herzaman anlayışlı insanlara rastlanmıyor, şanslıyız demek ki :)Çok teşekkür ederim...

Ayşeciğim çok tatlısın, yorumu farkettin demek :) Amin canım ve çok teşekkür ederim...

Asyacığım çok zarifsin, yorumuna çok sevindim, sağol canım...

Sevgilerimle,
Esra

Fast food kültürüne inat tabakta lezzetler... dedi ki...

Ellerine sağlık gül sepetin harika olmuş.
Sevgiler...

Yelda Gürbüz Erdoğan, PMP, PMI-ACP, PMI-PBA dedi ki...

Çok güzel bir pasta ve sevgi ile yapıldığı belli oluyor. Fotoğraflar ile anlatman da pek güzel olmuş. Ben de en az bir kere şeker hamurlu pasta yapmayı istiyorum. Sevgiler.

Adsız dedi ki...

CANIM ESRACIM BU NASIL ACEMİŞEFLİK BENCE ADINI DEĞİŞTİRMELİSİN:))PASTA GERÇEKTEN MÜKEMMEL OLMUŞ.ELLERİNE KOLLARINA SAĞLIK.BLOGUMA ZİYARETİN VE GÜZEL YORUMUN İÇİN ÇOK TEŞEKKÜRLER.SEVGİLER.

siberella.blogcu.com

Hülya dedi ki...

Meşakkatli bir çalışma olmuş Esra'cığım ama deymiş.Kayınvalidenin de doğumgününü kutlarım.Hediyesi ne kadar özel ve özenli olmuş.Seni çok ama çok tebrik edrim;)

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) dedi ki...

Perihan çok teşekkür ederim..
Yelda eminim sen de rahatlıkla şeker hamurlu pasta yapabilirsin, bir kere denedin mi de arkası gelir ;) Teşekkürler...
Sibelciğim asıl ben teşekkür ederim içtenliğin için...
Hülyacığım uğradığın için teşekkür edrim.
Sevgilerimle,
Esra

Bocuruk dedi ki...

Kayınvalidenin doğumgünü kutlu olsun. Pastası çok özel ve güzel olmuş. Gerçekten müthiş bir pasta. Ellerine sağlık:)
Sevgilerimle...

Adsız dedi ki...

Canım esra, ne hoş bir pasta bu böyle.. Bayıldım.

Anneciğinin doğum günü kutlu olsun... Mutluluğunuz bozulmasın. Pastayı beğendiğine eminim...

Sıcacık sevgiler canım benim

Adsız dedi ki...

neren acemi ya senin süpersin süper
bize de bekleriz...

Adsız dedi ki...

canımcım esracım
pastaya bayıldım
sana bu konuda hayranım zaten biliyorsun
kayınvalidene gecikmişte olsam mutlu yıllar diliyorum
çok öptüm canım seni sevgiler

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) dedi ki...

Bocuruk çok teşekkür ederim, sık sık beklerim ;)
Zerrinciğim benden de sana sıcacık sevgiler canım, sağol güzel yorumun için...
Eda ziyaretin için teşekkür ederim, iyi ki geldin ve harika siteni tanıma fırsatım oldu, görüşmek üzere...
Esracığım sevgili adaşım sağolasın güzel sözlerinle beni mutlu ettin..
Sevgilerimle,
Esra

Calimero Mutfakta dedi ki...

bu ne guzel bi dusuncedir.. Ellerinize saglik.. insallah gunun birinde size de gelir boyle gul demeti suprizler:)

ebruakin dedi ki...

Selamlar,
Kayınvalidenizin doğum günü kutlu olsun.
Çok güzel bir pasta yapmışsınız. Ellerinize sağlık.
Sevgiler...

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) dedi ki...

Çok teşekkür ederim her ikinize de içten yorumlarınız için.
Sevgiler,
Esra

Adsız dedi ki...

slm..anneniz çok şanslı sizin gibi on parmağında on marifeti olan bi kızı olduğu için..bu ne muhteşem bir görüntü böyle...harikasınız...ayrıca blogunuzda çok güzel hepsi denenmesi gerek tarifler..tebrik ederim..sevgiler..
www.sencansen.blogcu.com

Adsız dedi ki...

merhaba sitenize sanırım ilk uğrayışım ya da uğradıysam bile hatırlamıyorum :-) öncelikle sitenin isminin mütevaziliğine hayran oldum, hiç acemi gibi durmuyorsunuz :-) ve bu pasta hayatımda gördüğüm en muhteşem pasta, pek yorum bırakmayı sevmem gezindiğim sitelere ama yazmadan edemedim muhteşem yaaa elinize sağlık , kayınvalideniz de pek şanslı maaşallah :-) sevgiler ve başarılar

www.bolbolye.com
Derya

Adsız dedi ki...

esra hanım, sitenizle bugün tanıştım ve de bakmaya doyamadım. hele bu pastanız, müthiş... inanın, ben olsam kıyıp da yiyemem, evimin en güzel köşesine süs olarak koyarım :) şaka bir yana, gerçekten çok güzel olmuş, ellerinize sağlık...

Kırmızı Mutfak dedi ki...

Ben sitenizi henüz keşfettim, ne kadar geç kalmışım :(( Pastalarınıza hayran kaldım, ellerinize sağlık... Bu tarifinizde belirttiğiniz gibi aslında traşlanacak pastalar kremalandırılmadan yapılıyor, ancak ben de tıpkı sizin gibi bunu pastadan saymıyorum. Bir de bu tarz yoğun çikolatalı pastalar, bizde alışılan pasta tadından ziyade yoğun bir kek gibi oluyor, başta da eşim olmak üzere pek tercih edilmiyor. Ben de genellikle 3 boyutlu pastalar yaptıgım için ne yapacağımı şaşırmış durumdayım, çok fazla ıslatmak da mümkün olmuyor pastayı,ben genellikle ganaj ve meyveli yapıyorum, şekli korumak çok zor oluyor açıkçası. Siz tarifte hazır kremaya çikolata eklediğinizden bahsetmişsiniz, biraz detay verebilir misiniz rica etsem? Şimdiden teşekkür ederim...