Çarşamba, Şubat 14

Sevgililer Günü Pastası...







Sevgililer günü geldi sonunda... Haftalardır iple çektim bu günü, çünkü eşim için hiçbir yerde olmayan, sadece ona özel bir pasta tasarlamak istiyordum. Günlerce çizimi ile uğraştım nasıl yapsam ne şekil versem diye. Geceleri usulcacık kalktım yanından o görmeden hazırlamak için. Umarım beğenir. Canım eşim, oğlumun biricik babası seni çoook seviyorum...

Eşim çikolatayı ve krokantı çok sevdiği için pastamı bu ikili ile hazırladım. Krokant yapımı gerçekten kolay. Ara kreması için çikolatalı pastacı kreması hazırladım. Bu kez kare bir pasta yapmak istediğim için kare kek kalıbıyla pişirdiğim, herzamanki tarifli pandispanyamı üç kata ayırdım. Kek katlarını şurup ile ıslattım. İlk kata krema ve krokant, ikinci kata sadece krema sürdüm. Kekimi kapatıp kalan krema ile her yerini düzgünce kapladım. Hazırladığım şeker hamurunu pastaya göre açıp kapladım. Kenarları için bilye kadar şeker hamurları yuvarlayıp ortalarına birer şeker boncuğu yapıştırdım.





Küçük bir kavanozu, kova görüntüsü elde edebilmek için, açtığım şeker hamuru ile kapladım ve sap yaptım. Birkaç gece öncesinden minik kalp kalıplarla renk renk kalpçikler hazırladım. Kalplerin kimilerini elimle hafifçe kıvırdım ve bu şekilde kuruttum. Yumruk kadar bir şeker hamurunu kırmızı gıda boyası ile yoğurdum ve ikiye böldüm. Her bir parçadan birer kalp şekli yaptım. Kalplerin üzerlerine gözler ve ağız yaptım.





Kalpleri birbirlerine bakar şekilde pastanın ortasına yapıştırdım. Üstteki kalpleri pastaya yapıştırmadan serpiştirdim. Kimi kalpleri saçılmış izlenimi vermek için oraya buraya dağıtıp çok az su sürerek yapıştırdım. Kovada kalan kalplere kıyamadım ve pastamın yanına koyuverdim ;)











22 yorum:

Adsız dedi ki...

Çok güzel olmuş Esracım ellerine sağlık.

Adsız dedi ki...

Esra, gercekten bayıldım harika olmuş bu pasta :) özellikle iki kalbin yanyana konmasi çok çok güzel olmuş :)Eminim eşin çok mutlu olacak :)))))))

Adsız dedi ki...

Esracım, pastayı çok beğendim çok güzel olmuş, emeğine sağlık çok uğraşmışsın ama uğraşmaya değmiş doğrusu. Ellerine sağlıkkkk

Adsız dedi ki...

Sevgili Esra pastan harika olmuş çok beğendim ellerine sağlık.Eşin çok şanşlı bence.Şeker hamuruyla bende deneme yapmak istiyorum fakat pek cesaret edemiyorum.Ama yaptıkların insana cesaret verecek derece de güzel şeyler.Bu arada senin ve herkesin sevgililer günü kutlu olsun..

ufukmutfakta dedi ki...

Tebrik ederim, ne kadar güzel olmuş. Sanıyorum çok da lezzetli. Sevgililer gününüz kutlu olsun, beraber geçireceğiniz her gün böyle olsun. Sevgilerimle.....

Adsız dedi ki...

Esra hanım pastanız bir harika..:))itiraf edeyim kalpler hep kafamda olan figürlerdi ama rahatsızlanınca yapamadım, sizde görünce çok çok sevindim tam hayalimdeki gibi..:))ellerinize sağlık

kamiş dedi ki...

Esracım, pastan çok şık ve zarif olmuş. Ellerine sağlık. Sevgililer gününüz kutlu olsun :))

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) dedi ki...

Hepinize çok içten teşekkür ve sevgilerimi yolluyorum.
Ülviye hanım size de geçmiş olsun, sizin pastalarınızı takip ediyorum, harika şeyler çıkartıyorsunuz ortaya.. Eminim daha da güzelini yapardınız.Hepinize sevgi dolu günler diliyorum.
Sevgilerimle,
Esra

Hülya dedi ki...

Tasarımınızı çok beğendim.Hele minik kalpleri;)Küçük kalp kalıbınız var öyle di mi?

Nurten dedi ki...

Esracım,

Süper. Süper. Süper...

:)

Adsız dedi ki...

pastana bayıldım,hiç te acemi bir aşçı değilmissin,ellerine sağlık,selamlar..

hanimiş dedi ki...

Esra merhaba,
Bu aralar gördüğüm pastalar içinde senin pastanı ayrı bir önemsedim. Sebebi de üzerine düşünüp, çizip kendin tasarlamış olman. Çok da şık olmuş, ellerine sağlık..

Tulosh dedi ki...

Esra gerçekten çok hoş olmuş. Minik kovadan taşan kalpler harika görünüyor, ellerine sağlık. Sevgililer gününüzü kutluyorum.

Adsız dedi ki...

Elinize sağlık ben çok beğendim. Hem renkler çok güzel hemde model harika olmuş. Hakikaten özel birine olduğu belli. Mutluluklar dilerim.
Sevgiler.

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) dedi ki...

Hülya teşekkür ederim pastamı beğendiğin için, kalplerimi dediğin gib minicik kalıplarla yaptım. :)
Nurtencim sağol canım...
Süheyla çok naziksin, teşekkürler..
Tulosh çok sevindim pastamı beğendiğine...
Lale çok incesin, hepinize blogumu ziyaret ettiğiniz ve birbirinden güzel yorumlar bıraktığınız için teşekkür ederim. :)

Hülya dedi ki...

Ne güzel di mi bu minik kalıplar,boyundan büyük işler yapıyor.Nereden almıştın?;)

Adsız dedi ki...

tebrik ederim cok guzel olmus.
seker hamuru tarifini verebilirmisiniz ?

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) dedi ki...

Hülya kalıplarımı yurtdışından sipariş etmiştim, malesef Türkiye'de yok. Ama sipariş vermek istiyorsan yazımda linkini vermiştim, oradan inceleyebilirsin.
İsminizi bilmiyorum ama teşekkür ederim. Şeker hamuru tarifimi www.ruki.org sitesinden temin ettim. Yine de buraya kopyalıyayım tekrar:
900 gram elenmis pudra sekeri
60 mL=1/4 kap su
1 yemek kasigi kokusuz, tatsiz, saf hakiki jelatin tozu
170 gram=1/2 kap=125 ml renksiz light misir surubu (LIGHT CORN SYRUP) veya sivi glukoz
1 ½ (bir bucuk Amerikan yemek kasigi olcegi ile) yemek kasigi gliserin –eczaneden alinir
Unutmayin Amerikan kasik olculerinde 3 tatli kasigi=1 yemek kasigidir. Kasiklar, kaplar Amerikan olculeridir.
Elleriniz, alet, edevat, masaniz vs cok cok temiz olmalidir.Toz jelatini bir tasa koyun ve ustune 1/4 kap yani 60 ml suyu koyun ve karistirin ve bir kenara birakin.En az 5 dakika oylece kalsin.Kalin bir tabaka gibi sisecektir jelatin ve hic su kalmaz.Sonra ben maride baska bir kapta isinan suyun ,kaynayan suyun ustunde,baska ikinci bir kapta jelatini isitin- seffaf bir renk alacak ve tamamen eriyecektir.Kaynatmayin asla ama iyice isinmalidir-cok sicak olmalidir!Simdi atesten alin; icine misir surubu+gliserini koyun ve ben maride mumkun oldugunca isitmaga devam edin-asla kaynatmayin ama cok cok sicak olmalidir.Ocak ustunde direkt kaynatmayin asla. Jelatinin ozelligi kaybolur.Eleyin pudra sekerinin tamamini ve ortada bir kuyucuk acin elle. Bu kuyuya jelatin ve gliserinli siviyi gezdirin,dokun.Cok temiz ellerinizle bu karisimi karistirin,yogurun.Her iki elinizi de kullanin.Yogurun-ta ki duzgun ve yumusak ve sekil verilebilir,merdane ile acilabilir kivama gelinceye kadar.Plastik sarana sarin dikkatlice, iki-3 kat sarin ve hic hava almayacak sekilde en az 8 saat oda isisinda bekletin . Ideali en az 24 saat bekletilen kaplama-dekoratif fondantdir. Sonra ihtiyac olunca az az parcalarla veya ikiye bolerek calisin gerektigi gibi.

Sevgilerimle,
Esra

Adsız dedi ki...

Canımcım çok beğendim,valla süper olmuş!
Ellerine sağlık...
Bizim ikizlerin D.Günü pastası artık senden :)))
Öptüm kocamannnn...
ZEYNEP

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) dedi ki...

Zeynepcim canım çok sevindim yorumunu görünce, yapmam mı en güzelini yaparım kızlarıma ben. :)))

Figen Karavas dedi ki...

Sevgili Esra,
Pastan cok guzel olmus, fikir de cok hos üstelik minik kalplere bayıldım ben cok hafif duruyorlar cok basarılı olmus.

sevgilerimle,
Figen KAravaş

Adsız dedi ki...

sitenizi ilkez ziyaret ediyorum tek kelimeyle harika ellerinize saglık