Çarşamba, Şubat 13

Sevgililer günü için yaptıklarım, Çin Pastaları...



Çin'deki yaşamıma gitgide alışıyorum sanırım ama tek alışamadığım eşyalarımın yokluğu, inanın her bir çerimi çöpümü ayrı özledim. Bir de tek terapi yöntemim olan mutfak işlerim bu nedenle aksamıyor mu işte o zaman daha çok sabırsızlanıyorum. Ama eşimin dediğine göre eşyalar haftaya cuma günü inşallah geliyormuş. Kolilerden çıkan her eşyayı ayrı öpüp yerleştiresim geliyor şimdiden :)

Bu sevgililer gününde aklımda çok farklı tarzda bir pasta yapmak vardı ama son aldığım pasta malzemelerim ve süsleme gereçlerim eşyalarımın arasında olduğu için mecburen özencim az oldu. Gıda boyam olmadığı için tek yapabileceğim doğal yöntemlere başvurmaktı, o nedenle gördüğünüz çilek soslu-çilekli pastayı yaptım. Kek kalıbımı ve pastanın etrafındaki taşa benzer şekerleri buradan almıştım, aklıma gelen tek şekil ve süsleme yöntemi de bu oldu haliyle. Pastamı geçtiğimiz hafta hazırladım, klasik sade pandispanya, krema+beyaz çikolata, içi için çilek kullandım. Üzerindeki ise kendi pişirdiğim çilek sosu.

Pastayı erkenden yapınca sevgililer gününe elim boş kalsın istemedim ve bir lezzet araştırmasına giriştim. Sonunda Cafe Fernando'nun Nutella Tart'ında karar kıldım. İyi ki de öyle yapmışım, hayatımda yediğim en enfes çikolata tatlarından biri oldu bu. Tarifini linkten alabilirsiniz, benim ekstradan yaptığım sadece üst süslemesi oldu.



60 gr. Bitter kuvertür çikolatayı benmari usulü erittim, sıkma poşetine doldurup ucunu çok az kestim. Streç filmle kapladığım kesme tahtasının üzerine daire ve kalp şekilleri çizdim, buzdolabında donmaya kaldırdım. Bir parça çikolatayı rendeleyerek çikolata tozları elde ettim.
Sürekli çırparak katılaştırdığım 1 çay bardağı kremayı tartın üzerine sıkarak şekiller yaptım ve üzerini önceden hazırladığım halka çikolatalarla süsledim. Siz de dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.




Gelelim Çin'deki yaşamıma... Aslında çok uzun bir hikaye oldu şimdiden. İlk gelişimi biliyorsunuz, şöyle bir bakıp dönmüştük. Ama içlerinde yaşadıkça kültürlerini, insaniyetlerini, yaşam tarzlarını daha da iyi anlıyorum. Genel olarak iyi niyetli buldum ben Çinlileri. En azından daha huzurlu, daha az stesli bir yaşamları var. Biraz inatçılar ama olsun :)

Buradaki günlerim bazen çok monoton bazen de çok hareketli geçiyor. Dışarı çıkıyorum, oğlumu çocuk oyun alanlarına götürüyorum bol bol market alışverişi yapıyorum. Nereye gitsek çok dikkat çekiyoruz, insanlar bizi ve özellikle de oğlumuzu çok inceliyorlar. Hatta markette sepetimize ne attığımıza kadar inceliyorlar bizi. Yabancılara pek alışkın değiller sanırım. Bu bakışlar genelde safça da olsa bazen rahatsızlık verebiliyor, arada karışıp gitmek istiyorum, farkedilmek istemiyorum. O kadar oluyor ki bazen durdurup sorular soruyorlar bazen "hello!" diye arkamızdan bağırıyorlar, bazen hakkımda konuşuyorlar (ne dediklerini üç aşağı beş yukarı anlıyorum :) ) Anladığımı belirtirsem utanıyorlar :)))

Geçtiğimiz haftasonu eşimi ve oğlumu evde tek başlarına bırakıp şehre indim. Önce çok korktum ama iyice alışabilmek için yapmam gerektiğini düşündüm. İyi ki de cesaret etmişim. Saatlerce kitapçı, mağaza vs. dolaştım, ipek kumaş satan harika yerler buldum, şehrin içine karıştım... Bulduklarım arasında harika pasta kitapları da vardı. Biliyorsunuz Çin mutfağında malzemenin sınırı yok bu nedenle pek çok yemek kitapları mevcut ama pasta konusunda pek öyle değil. Yaptıkları çeşitler genelde aynı tarzda. Bir önceki gidişimde bazı Çin pastaları görmüştüm ve pek de iyi olmadıklarını sanmıştım. Fakat gördüğüm kadarıyla yaptıkları pastaların her biri sanat eseri, yani az ama çok çok özgün pastalar bunlar.

Pastalarında genelde krema kaplama kullanıyorlar ve üzerine sıkma teknikleriyle süslemeler yapıyorlar. Ben kitapları incelemeye "hadi canım!" "yok artık, pes!" nidalarıyla eşlik ettim. O kadar ince ince işlemişler ki, sabırlarını da pastalarına yansıtmışlar. Sizlerle bir kaçını paylaşmadan duramazdım. Teknikleri hep belli zaten ama çıkardıkları şekiller ve fikirler sonsuz gibi duruyor. Resimleri incelemek için lütfen üzerlerine tıklayın, hepsini inceleyebileceğiniz büyüklükte bıraktım.

Eğer burada bulunduğum süre boyunca bir pastacılık kursu bulursam kesinlikle gideceğim. Şimdiye kadar yaptığım tüm pastalardan soğuttu bu hınzır Çinliler beni :)))

Pastanelerde satılan pastaları genelde bunlar gibi:



Bu tarz pastaları ise görmedim, sanırım özel günleri için tasarlıyorlar, sağdaki resme tıklarsanız, figürlerin şeker hamuru değil, tamamen krema sıkılarak yapıldığını görüp şaşıracaksınız:



Bakın bu ejderhanın her bir ayrıntısı incecik sıkma uçları ile tek tek yapılıp ardından üzerlerinden geçilip renklendirilmiş:



Özel günler için tasarımlar:





Çocukların bayıldığı Winnie'li bir pasta tasarımı. Sanırım şeker hamurunu sadece bazı detaylar için kullanıyorlar, büyütmek için lütfen üzerlerine tıklayın:



Şimdilik hoşçakalın, hepinizin sevgililer gününü kutluyorum...

45 yorum:

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Hem pasta hem tart harika görünüyor Esracığım.
Özellikle tart beni benden aldı. Sınırlı malzeme de olsa senin yaratıcılığında sınır yok !

ufukmutfakta dedi ki...

Esra'cığım öncelikle sayfama yazdığın doğumgünü mesajı için çok teşekkür ederim. Oralardan bizlere seslenebilmen beni çok mutlu etti. Üstelik hiç bilmediğimiz, tanımadığımız kültürleri ve yaşam tarzlarını bizlere tanıtman olağanüstü özverili bir davranış. İnan oraya gittiğinden beri yazabildiğin her yazıyı dikkatle ve ilgiyle okuyorum. Bazen okurken meraklanıyorum. Bu yazında gösterdiğin pastalara ise ne diyeceğimi bilemedim. Bu Çinliler herşeyi becerirler vallahi. Neyse Esra'cığım ben seninde onlardan aşağı kalmayacağını ve hatta yakında onları geçeceğini düşünüyorum. Sevgililer günü için yaptıkların ise süper. Demekki malzeme kısıtlı olsada insan yetenekli olunca ortaya harika şeyler çıkabiliyor. Ellerine sağlık. yazılarını merakla bekleyeceğim, kucak dolusu sevgiler gönderiyorum.
Not: Kedidilini sanıyorum Pastacı-Burcu bir tarifinde kendisi yapmıştı.Biraz araştırayım linkini sana yazarım.

MUTFAKTA HOŞ SEDA dedi ki...

Esracım Çin'e yani yaşamına alışmana çok sevindim yeni bir ülke sana yeni yeni şeyler öğretiyor senin adına çok mutlu oldum bizler içinde hiç bilmediğimiz bir ülkeyi tanıma fırsatı oluyor. Pastan elindeki imkansızlıklara rağmen çok güzel olmuş ellerine sağlık canım
Sevgiler

Unknown dedi ki...

Esracım pasta ve tart çok güzel olmuş ..Cinde yaşadıklarını okumak bana keyif veriyor..Pastalar gerçekten çok güzel aşmışlarmı diyim ne diyim şaşırdım... :)))

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) dedi ki...

Burçinciğim sadece iki krema sık birer çikolata sapla o kadar. Tarifin kaynağı süper ya, o yeter ;) Çok sağol canım yorumun için :)

Ufukcuğum takip edildiğimi bilmek çok güzel bir duygu inan ki, aynı şekilde sizleri de takip etmeye çalışıyorum fakat her istediğimde girmemin imkanı yok. Şimdi yorumlarınıza cevap vermek için bile yüzlerce kere tıkladım ki sayfa açılsın. Olsun yine de mutluyum, en azından sizleri görüp sayfamı güncelleyebiliyorum ya o da yeter. Bana nasıl yarenlik yaptığınızı anlatamam. Aslında Çin'den aktarmak istediğim çok ayrıntı var ama ben bir kitap yazmaya başladım ve o nedenle buraya detaylı koyamıyorum. Sözlerine müteşekkirim, umarım bir gün yüzyüze de tanışma imkanı bulurum seninle. Kedi diline bakacağım az sonra, burada bulmamın imkanı yok çünkü, ilgine teşekkür ederim , çok sağol.

Sedacığım elimden geldiğince anlatmaya çalışacağım daha sonra da, ilgin için çok teşekkür ederim canım.

Zerinciğim çok sağol, pastalar gerçekten müthiş, belki bir gün öğenir ve sizlere de detaylıca aktarabilirim ;)
Sevgilerimle,
Esra

ebrulitatlar dedi ki...

Esra'cım tartın ve pastalar çok güzel görünüyorlar. Ellerine sağlık.
Bu hafta sonu eşimin okul arkadaşlarının buluşması vardı. Bir arkadaşıda buluşmaya Çin'den geldi. Orada yaşıyormuş. Elektrikli ev aletleri sektorunde bir Turk firmasinin Cin' deki uretim ve diger projelerini koordine ediyormuş. Biraz oraları, nasıl yaşadığını falan anlatmış. Eşimide Çin'e davet etmiş. Yani velhasıl oralara gelirsem hiç şaşırma. Bellimi olur dimi, ama önce şu uçak korkumu yenmem lazım! Bu arada kaç saat sürüyor merak ettim. Hadi öpüyorum seni Esra'cım. Kendine iyi bak. Sevgiler..

Adsız dedi ki...

Kısıtlı malzemeyle harika şeyler hazırlamışsın sevgili Esra. Bu iş malzemeyle doğru orantılı değil, istemekle ve yaratmakla doğru orantılı. Bunu bir kez daha kanıtlamış oldun.
Çinlilerin pastalarına da bayıldım. Krema sıkma teknikleri muhteşem. Renkleride o kadar uyumlu kullanmışlar ki , rengarenk pastaları çok fazla sevmememe rağmen görsellikte oluşturdukları denge ve uyum konusunda şapka çıkartılır. Krema sıkma yöntemleriyle ilgili püf noktalarını öğrenip bizede aktarmanı sabırsızlıkla bekliyorum:))
Yürekten sevgiler

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) dedi ki...

Ebrucuğum kısmete bak, gerçekten belli mi olur? Seni evimde ağırlamaktan çok memnun olurum, eşinin arkadaşı nerede acaba? Biz Wuhan'dayız, belki yakındır. Bildiğim kadarıyla burada Türk firması yok ama diğer yerler yakın uçakla. İstanbul-Pekin arası 10 saat kadar sürüyor, oradan bizim burası 1,5 saat daha. Uçak korkunu boşver, benim de vardı ama kalktıktan sonrası kolay. Haberleşmeyi kesmeyelim ;)

Nüketcim gerçekten doğru diyorsun, ben de şapka çıkardım doğrusu. Bizlerin yaptığı modellemeler gözümde oyun hamuru oynamaktan farksız şimdi, bu adamlar sanat yapıyorlar. Eğer bir kursa falan gidersem kesin size de anlatacağım. Çok sağol yorum bıraktığın için, çok mutlu oldum.
Sevgilerimle,
Esra

Unknown dedi ki...

Esracığım inan resimlere bakarken ağzım açık kaldı gerçekten ama inanıyorum ki sen onlara yakında ders bie verirsin .yazdıklarını merakla,ilgiye okuyorum.Sen ordan hala bize öğretmeye devam ediyorsun .
ama herşeye rağman pastan ve turtan harika gözüküyor.ellerine sağlık.sağlık ve afiyetle...
sevgililer günün tüm sevdikerinin daima yanında olması dieklerimle

ebrulitatlar dedi ki...

Esra'cım merak edip öğrendim şimdi Shekou/Shenzhen'miş . Tabi neresi bilmiyoruz ama. Belki sen bilirsin. Hadi öptüm seni bay bay..

Adsız dedi ki...

Esracığım vallahi müthişsin.. MÜTHİŞ!!Araştırmacı gazeteci gibisin.Harika görüntüler bunlar:))
Ellerine ve yüreğine sağlık canım.Sevgiler!!

Kevser - Elda'nin Annesi dedi ki...

Canim,
yine sayfani harika güzelliklerle senlendirmissin, hersey icin ellerine saglik.

Cin pasta süsleme tekniklerine ise bayildim, ama hic bana göre degil böyle sabirli ince isler, benim icin daha pratik seyler gerekli. Ama hayran kalmamak mümkün degil. Ayrica bu güzellikleri bizlerle paylastigin icinde tesekkürler.

Selam ve sevgilerimle..

Nurten dedi ki...

Esra'cım sevgililer günü hazırlıklarını sabırsızlıkla bekliyordum, beklediğime değmişler :))). İkiside bir birinden güzel olmuş. Ellerine sağlık canım....

Çinlilerin pastaları çok güzeller. Hayretler içinde kaldığım nokta pastaların üzerindeki insancıkları bile kremayla yapmaları.... "Pes artık" dedirtiyor :) Çin sana yarayacak canım ;) umarım pastacılık kursu bulursun.

Adsız dedi ki...

Tart beni benden aldı :)) çok şık ve lezzetli görünüyor. Pastada ise sınırlı malzeme ile sade şıklık çok hoş olmuş. Ellerine sağlık...

İmge

Evcilik Lezzetler dedi ki...

Çilekli pasta harika görünüyor ve o nefis çikolatalı tart... Kısıtlı malzemeyle yarattığın harikalara bayıldım ilerleyen günlerde örneğini yayınladığın Çin pastalarının yapıp aşamalarını paylaşacağın zamanları sabırsızlıkla bekliyorum :))
Sevgiler...

Adsız dedi ki...

Sen hakikaten, cümleleri okunası, mamaları yenilesi birsin:)
ellerine sağlık enfesler herzamanki gibi
Sevgiler
duygu

Tuğba dedi ki...

Merhaba,
pastalar harika olmuş..ellerinize sağlık..çinlilerin de pasta tasarımı oldukça hoşmuş.
sevgiler..
www.keyiflimutfagim.com

Adsız dedi ki...

selamlar cindeki arkadasimiz :))

esra süpersin, yaa bak yenide sayilirim, sen pastalari is icinmi yapiyorsun, elindne baya geliyor hos gercekten bayildik sayfana...

ellerine saglik ve sevgililer günün kutlu olsun...

yaa bu sayfanin adi acemisef hic uymuyor sana :)))

Adsız dedi ki...

selam merhabalar canımmm:)bu kurbağa kurabiyede kabartma tozu yokmu yarın yapacamda tereddütte kaldım:)sevgiyle kal

mutfakgunesi.blogcu.com

IŞILCA TATLAR dedi ki...

Hem pasta hem de tart enfes görünüyor Esra'cığım.

Çin'e gideceğini ilk kez okuduğumda çok üzülmüştüm ama bunun yersiz olduğunu bizlere bir kez daha kanıtladın.
Onca yoksunluğa rağmen müthiş şeyler yapıyorsun. Hatta bunun senin yaratıcılığını kamçıladığı düşüncesiyle birlikte bizlere gösterdiğin o sanat eseri pastaları da bloğunda görebileceğimiz umudunu da verdi.

Ellerine sağlık canım, herşey gönlünce olsun.

Sevgilerimle,

pelin dedi ki...

Esracım
her ne kadar sürekli yorum yazamasam da blogunun sıkı bir takipçisi, tariflerinin hayranıyım.Çin yazılarını da ilgiyleve beğeniyle okuyorum. sevgiler

Tijen dedi ki...

Aaaaa! Bak ben senin Çin'de olduğunu bilmiyordum iyi mi? O yazıları kaçırmış olmalıyım. Uzakta da olsanız insanın yeni kültürleri tanıması ve uzaktan ülkesine, yaşantı ve alışkanlılarına bakması çok güzel bir deneyim. Oradaki zamanların tadını çıkar sevgili Esra, nasıl olsa dönüp geleceksiniz bir gün. Oradan güzel şeyler yaz ki biz de özenip seni ziyarete gelelim ve seni hiç yalnız bırakmayalım!

aslı varmış, aslı yokmuş dedi ki...

Ellerine sağlık ne kadar güzel bir pasta olmuş. Çin pastaları da çok süperler. Adamlar sabırla sıkmışlar yani.O kadar usta ki ebruli renk karışımları bile var tablo gibi. Grçekten sabır işi.

ayşegül mutfakta dedi ki...

esracım eline sağlık tatlıların yine harika görünüyor..
çin pastaları da görüntü olarak çok başarılı! tatları nasıl acaba esra?

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) dedi ki...

Handeciğim nerdeee, bu akıllı minikler çok sabırlı ve disiplinliler, ben de o kadarı yok malesef :) Çok sağol yorumun için :)

Ebrucuğum bize uçakla 1-1,5 uzaklıkta olmalı, yine de yakın sayılır ne dersin ?

Oyacığım teşekkür ederim, elimden geldiğince paylamaya devam edeceğim canım ;)

Kevser rica ederim, inan bana da daha pratik şeyler lazım :D Bunlar beni aşıyor, gözümüz şenlensin dedim :)

Nurtenciğim çok sağol :)Umarım bir kurs bulurum da yazın ilk işim seninle çalışma yapmak olur. Kısmet belki de burada yaparız :D

İmgeciğim çok sağol yorumun için, ben de senin pastayı bekliyorum dört gözle ;)

Burcu hayal kırıklığına uğratmayayım ama ben almayayım :))) Bende nerdeee öyle sabır :))) Sağol canım uğradığın için ;)

Duygu çok sağol canım, ne güzel iltifatlar böyle, mahcup oldum :)

Ayselciğim merhaba. Pastaları iş için yapmıyorum bolca yemek için yapıyorum zira çok boğazlı biriyimdir :)))) Çok sağol güzel sözlerin için canım.

Sibelciğim merhaba, kabartma tozu yok canım, koyarsan kurabiyelerin çatlayabilirler. Kolay gelsin :)

Işıl Hanım çok sağolun, keşke yapabilsem ama o kadarını zannetmiyorum inanın. Ama bir kurs bulursam kesin sizlerle teknikleri paylaşırım. Teşekkürlerimle...

Pelin çok teşekkür ederim, arada merhaba dersin değil mi yine?

Tijen tavsiyelerin için çok çok teşekkür ederim. Henüz çok yeni gelişim, inşallah alışıp güzellikleri keşfetmeye başlarım. Şimdilik alışma süreci devam :(

Aslıcığım çok sağol. Gerçekten de çok yetenekli bu Çinli minikler.

Ayşegülcüm ben bir seferinde tatmıştım fakat tadı az şekerli gelmişti. Çinliler şekeri fazla sevmiyorlar ama o kremalarda şeker olması lazım. Bir gün bütün pasta alıp tadacağım fikrimi yazmak için :)
Sevgilerimle,
Esra

sekergibi dedi ki...

esra 'ya
benimde çine gidesim geldi.
ne güzel pastalar onlar kendi yaptığım pastalardan utandım.
tabi benimkilere pasta bile denmez pastamsı desek daha doğru.
bu blog dünyası özgüvenimi yerle bir etti.

ayşegül mutfakta dedi ki...

hımm tam tahmin ettiğim gibi! Senin forumu takip ede ede az çok çin damak tadı hakkında bir fikir edindim.. Ben de fazla tatlı olmadıklarını düşünmüştüm. Neyse sen bir tatda öyle karar verelim yargısız infaz yapmayalım blogüstü :)

pelince dedi ki...

Esra yine çok güzel olmuş,inan dediğin gibi olmuyor.El beceresini olmayınca baktığını bile uygulayamıyor insan(biliyorum kendimden)
Alışmana sevindim,pastaları içinde yine zoru başarıyorlar desene.
İlke'yide öpüyorum.

Sevgilerimle

Adsız dedi ki...

Esracığım sen artık bu işin uzmanı olmuşsun. Oradaki o yakluğun içinde bile ne harikalar sunuyorsun bize... Maaşallah...
Bu kadar pasta yapıp da şişmanlamaman süper.
Ah ben de keşke öyle olabilsem. :)
Bol bol pasta yapardım ama çok yerim korkusuyla fazla pasta yapamıyorum.
Çinlilerin pasta süslemeleri ne kadar değişik.
Krema kullanarak ne güzel figürler yapmışlar.
Kremanın o hale gelebilmesi için kıvamının çok yoğun olması lazım sanırım.
Bu krema pasta kreması mı, süt kreması mı acaba merak ettim doğrusu.
İlke'yi ve seni öpüyorum...
Tekrar ellerine sağlık. :)

Eya dedi ki...

ESracığım...incelikle çikolatalı tart'a bayıldım.Ellerine sağlık.
Bu Çinliler de herşeyi ince eliyorlar.O ne işçilik öyle.İnanılmaz... bakakaldım ve dedim ki bizim pastalarda pastamı yani.Sen araştırmalarına devam et,sayende bizimde ufkumuz gelişiyor.Sevgiler...

zehra

Adsız dedi ki...

esracım pastan ve tartın süper ötesi görünüyor canım ellerine sağlıkk valla bu kadar kısıtlı bir mekanda bile harikalar yartmışsın gene senin elinden hiç birşey kurtulamaz sende bu marifetler varken inan. emeğine sağlık canımm sevgililer gününü geçte olsa kultmak isterim. bloguma ziyaretin ve yorumun için ayrıca çokk teşekkür ederim inan çok mutlu oldum ehh nede olsa senin sayende karar verilip açılmış bir blog yeni tariflerini merakla bekliyorum iyi gecelerr tabi orda geceyse :)

Adsız dedi ki...

selamlar esra,

yorumunun icin sevindim...

insaALLAH iyisindir... sen her zaman icinmi cine gittik yoksa bir belirli zaman icinmi?

bende simdi ise ise girdim, mezun oldum ocakta nisanda ise baslicam :))

bizde tasiniyoruz baska bir sehire, ay kolay olur insaALLAH :))

hayirli hafta sonular

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) dedi ki...

Ayşegülcüğüm bunlar ters. Ne kadar ekmek aldıysam hepsi tatlı, pastaları tatsız. Yine de bir deneme daha yapar yapmaz haber vereceğim size de ;)

Pelincim çok sağol, biraz da mod tutuma meselesi. Bu hafta ne yaptıysam olmadı, tutmadı. Kerameti eşyalarıma bağladım, bekliyorum.Öptüm :)

Yeldacım şişmanlamıyor muyum sanıyorsun :))) Hem nasıl kilo almak. Habire hamurişi yapıp yiyorum, şimdiden aldığım kilolar 3'e yaklaştı :))) Kremaların sırrını eşyalarım gelince çözeceğim inşallah, sözlüğümü bekliyorum da... Çok sağol uğradığın için...

Zehra çok teşekkür ederim, araştırmalarım bitmedi, en kısa zamanda devam edeceğim ;)

Yelizcim çok sağol canım güzel sözlerin için, sen yorumunu yazarken bizde saat sabah 7'di, ama şimdi gece :)))

Ayselcim 3 yıllığına buradayız kısmetse. İnşallah sonra vatana.. Sen neredesin bu arada? Şehir değişikliği nereye? Mezuniyetin de hayırlı olsun canım.
Sevgilerimle,
Esra

Adsız dedi ki...

merhaba esracım siteni hemen hemenhergün ziyaret ediyorum gerçkten pastaların ve diğerbütün tariflerin mükemmel olduğunu söyleyebilirim.severek takip ediyorum seni:) umarımbirgün tanışmak nasip olur tek isteyim seningibi güzel pastalar yapabilmek.
başarılarının devamını diliyorum.sevgiylekal...

mutfakgunesi.blogcu.com:)

Saliha dedi ki...

MERHABALAR ESRACIM..PASTAN YOKLUKLARA RAGMEN COK HOŞ OLMUŞ,TARTINDA AYRI BİR GÜZELLİKTE TABİİKİ:))

YENI YAŞAMINI SANKI SENINLE YASIYORMUS GIBI OKUDUM,ANLAMAYA ÇALIŞTIM..YENI HEYECANLAR..YENI KEŞİFLER VAR ÖNUNDEKI GUNLERDE..BUNLARI GUZEL DEGERLENDIRMEN VE UZAKTAOLMANIN VERDIĞI REHAVETE KAPILMAMAN DİLEĞİYLE....
SEVGILERIMLE ESRACIM:))

emineninemekleri dedi ki...

Esracim, pastan ve tartin nefis olmus canim ellerine saglik. Ayrica yasadikalarini okumak bizlerle paylasmak cok güzel ve ilginc. Genelde vatandaslirimis Avrupa ülkelerinde dagilmis vasiyette ama Cin de olmanin dahada ilginc oldugu kanatindeyim. Seni kutluyorum ve bizleri canim habersis birakma.

Sevgilerimle
Emine

Cafe Gusto dedi ki...

Esracığım bu Çinliler her konuda yetenekliler valla.Belkide kursları falan vardır sende gidip öğrenirsin diye düşündüm.O yetenek var sende biliyorsun...sevgiler...

Hülya dedi ki...

Ne keyifli aktarımlar böyle.Teşekkürler Esra...Tartına bayıldım bu arada;)

Sevgiler...

Adsız dedi ki...

merhabalar sevgililer günü pastanız çok hoş olmuş elinize sağlık,çin maceranızı yakından takip ediyorum heycanla yemekoloji.blogcu.com

Adsız dedi ki...

Ne diyeceğimi bilemitorum.Sanat eseri hepsi sevgiler

Aybike Ceylan dedi ki...

Esra'cigim ,
Ellerine saglik, hersey cok guzel. Hele asagida ki borege nayildim, mutlaka deneyecegim, bende hamur acamaynlardanim, hep esim acar:)
Sevgiler ve guzel bir hafta dilegimle.

Adsız dedi ki...

selam esra, sitenle yeni tanıştım çok güzelve faydalı şeyler var. ellerine sağlık

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) dedi ki...

Sibelcim tekrar uğradığın için ve tabii güzel sözlerin için çok sağol canım. :)

Salihacım seni görmek güzel :) çok teşekkür ederim önerilerin ve de desteğin için. Merak etme hiç rehavete kapılacakmışım gibi değil, pek çok pişiresim var :)))

Eminecim çok sağol canım, dediğin gibi gerçekten ilginç bir deneyim oluyor :))

Serpilcim iltifatına teşekkür ederim, şimdilik araştırtıyorum bir kurs var mı diye. Gidersem sizlerle paylaşacağım inşallah ;)

Hülyacım çok sağol :)

Sevgili "yemekoloji" çok teşekkür ederim, görüşmek üzere :)

Sevgili Ayşe çok zarifsin, teşekkür ederim :)

Aybikecim demek bendensin, çok sağol canım uğradığın için :)

Didem çok teşekkür ederim :)
Sevgilerimle,
Esra

meleginmarifetleri dedi ki...

Esracım çok güzel bir teknik bu ıkma tekniğiyle yapıyorlar ama acaba kullandıkları kerem şentimi ve neyle sasıl o kadar güzel renklerndiriyorlar eğer öğrenirsen yazarmısın canım çok teşekkür edrim hoşçakal

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) dedi ki...

Melekcim öğrenir öğrenmez paylaşacağım canım ;)