Perşembe, Ocak 24

Kelebek oldum, uzak diyarlara uçtum...

Öncelikle tekrar merhaba hepinize. Çok yoğun ve yorucu günlerden sonra nihayet yeni evime yerleştim. Tabii buna sadece ön yerleşme diyebilirim çünkü daha Türkiye'den buraya yolladığım eşyalarım henüz gelmedi. Onlar gelip de tekrar adamakıllı yerleşene kadar kendimi hala göçebe gibi hissetmeye devam edeceğim.
Şimdilik hayatımızı devam ettirecek kadar eşyayla yaşıyoruz. Bir takım tencere, çatal-kaşık, bir adet tava, bir kaç plastik ve iki adet seramik tabak gibi sadece acil ihtiyaçlarımızı alıp oturduk. Allahtan evde salon takımı, yatak odası ve masa vs. vardı.
Sizlere bu zamana kadar yaşadıklarımı anlatmaya kalksam sayfalarca sürer. Burası bildiğiniz her yerden son derece farklı bir sosyal ve kültürel yapısı farklı olan bir yer. İnsani alışkanlıklar, huylar, yemekler, alışveriş her şey çok farklı. Genel olarak alıştım artık diyebilirim. Gerçi her an karşıma beni hayrete ya da dehşete düşürebilecek şeyler de çıkmayacak demek değil bu. Mesela her markete gidişimde farklı bir şey ya da yiyecek dikkatimi çekiyor. Çoğu zaman şaşırıp kalıyorum. Burada her türlü hayvanın her türlü yeri ayrı satılıyor ya da bunlardan yemek yapılıyor. Bu tür konulardan çok bahsedip de blogumun "tatlı" gidişatını pek etkilemeyeyim. :) Ama ben genel olarak kendimi bu tür şeylere toleranslı sayıyorum, sonuçta her şeyi göze alarak geldim.
Bütün bunların haricinde Çinliler son derece içten, sıcak ve yardımsever. Daima gülüyorlar ve gülümsüyorlar.(Genelde) Bir markette ya da alışveriş merkezlerindeysem bütün gözler benim ve oğlumun üzerinde oluyor, çünkü burası Çin'in pek de turistik bir yeri değil. Onlara garip ve değişik geliyoruz sanırım. Bir de çocukları çok sevdiklerinden olsa gerek mutlaka oğlumu ilgiyle inceliyor ya da seviyorlar. Bazen aralarında hakkımızda konuşuyorlar, tabii onların dilini az da olsa bildiğimi bilmeyerek :)

Şimdilik ufak tefek aksilikler harici herşey yolunda gidiyor gibi görünüyor. Hatta pasta malzemelerim konusundaki endişem de hafiften kayboldu. Buradaki Metro'da krema ve fildişi kuvertür bile buldum. Tek eksiğim pudra şekerim, o da yolda, gelmek üzere.
Çin'e geldiğimden beri boş durmadım bu arada. Bir blogcu bir şey pişirmezse yapamaz, yaşayamaz. :) İlk iki hafta bir otelin, ev gibi döşenmiş bir odasında kalmıştık. Oradaki mutfakta mikrodalga fırın ve ocak da vardı. Hem yemek yaptım, hem de mikrodalgada kek ve ekmek. Bir de elektrikli ocağın üstünde borcam kapağıyla tost yaptım, o da ayrı konu :)) Belki ilerde her iki tarifimi de veririm. Normalde tarif vermeye başlamak için eşyalarımın gelmesini bekleyecektim ama sayfama girebilmeye başladıktan sonra dayanamadım ve olmayan araç gereçle de olsa bir şeyler yapmak için çok heveslendim. Bu kadar gevezelikten sonra, sayfamın yeniden açılışını yapayım artık değil mi?

Açılışa en uygun tarif buydu; Türkiye'den beri aklımda olan bir şekil denemesiydi. Kısmet buralara uçtuktan sonra yapıp yayınlamaktaymış. Elimde olan sınırlı malzemeye bakarak ve olmayanın yerine olanı uydurarak yaptım bu kurabiyeleri. Örneğin elimde pudra şekeri yoktu, ya da burada bulamadım, mecburen toz şeker koymak zorunda kaldım. Bir de elimde merdanem yoktu, onu da bardak kullanarak hallettim. Amaç şekli ortaya çıkarmaktı, tadı fena olmamakla birlikte sizler kendi kurabiye tariflerinizle ya da aşağıdaki diğer hayvancık kurabiyelerin hamurlarıyla yapabilirsiniz. Kakao yerine gıda boyası kullanarak da pek çok renkte kelebek elde edebilirsiniz.

Hamurla oynamak beni çok dinlendiriyor ve neşelendiriyor. Umarım değişik bir şekilde yaparak keşfettiğim bu hayvancığı da beğenerek yaparsınız.

Malzemeler:
1 su bardağı nişasta-ben mısır kullandım
2 su bardağı un
150 gr. oda ısısında margarin
1 poşet şekerli vanilin
1 su bardağı tepeleme pudra şekeri
1,5 çorba kaşığı kakao
1 yumurta
1 çay kaşığı dolusu kabartma tozu

Tüm malzemeyi hamur yapın, eğer hamur ele hala yapışıyorsa azar azar un ve nişastadan eşit miktarlarda ekleyerek hamuru toparlayabilirsiniz. Yaptığınız hamuru iki eşit parçaya ayırıp birine kakaoyu ekleyerek yeniden yoğurun ve kakaonun hamura eşit bir şekilde dağılmasını sağlayın.

Hamurları bir kaba koyup buzdolabında yarım saat dinlendirin. Daha sonra iki hamuru da aynı büyüklükte açın ve hamurları dikkatlice birbirinin üzerine koyun. Bir kenardan başlayarak hamurları rulo haline getirin. Hamurun sonda kalan kenarını keskin bir bıçak yardımı ile düzgünce kesin.




Daha sonra ruloyu tam ortasından ikiye bölüp dondurucunuzda ya da buzluğunuzda en az yarım saat tutun. (Yoksa düzgün kesemeyiz) Soğuyup şeklini muhafaza eden hamurları şekildeki gibi yanyana getirip, birbirlerine hafifçe yapışmasını sağlayın. Dikkatlice hamuru dilimleyin.




Dilimlediğiniz parçaları tezgahın üzerinde sıralayın ve hepsini şekildeki gibi parmaklarınızla tam ortalarından hafifçe sıkın. Bu sayede hem hamurlar birbirine yapışacak hem de kelebek şeklini alacaklar.



Kelebeklerin antenlerini oluşturan parçaları hafifçe birbirinden ayırıp, çekerek daha da belirgin hale getirebilirsiniz. Hafifçe yağlanmış ya da yağlı kağıt serilmiş tepsiye sıralayın, önceden ısıtılmış 165 deredeki fırında üzerleri pembeleşene kadar pişirin.



Afiyet Olsun!

Not: Tarifi deneyen pek çok kişiden hamurlarının tutmadığına dair yorumlar aldım, burada kullandığım bardak ve diğer malzemeler Türkiye standartlarıyla uymuyor sanırım. Eşyalarım henüz gelmediği için elimde olan kısıtlı malzeme ile ölçebiliyorum ancak. O nedenle bu kurabiyeyi aşağıdaki "kurbağa kurabiyeler" tarifindeki hamurla yapmanızı tavsiye ediyorum. Bu karışıklık için hepinizden özür dilerim, kendi bardak ve diğer malzemelerime ulaşınca eminim sorun kalmayacak. ;)

70 yorum:

Adsız dedi ki...

canım esram uçup gittiğin diyarlarda yine döktürmüşsün. kelebekler harika görünüyor en kısa zamanda deneyeceğim. her şey gönlünce olsun, yüzünde yüreğin dehep gülsün canım arkadaşım benim. bizim örgüleride mi koysak acba sayfaya:)

Adsız dedi ki...

her zamanki gibi çook güzel olmuş ablacım ellerine sağlık.:)bir süre bu güzel pastalarından yemeklerinden mahrum kalacağız malesef ama en önemlisi sizden uzakta olmak çok zor..sayılı gün çabuk geçsin diye beklemekten başka yapacak birşey yok, her ne kadar üzülsem özlesem de sizin için hatta ilke için herşeyin çok daha iyi olacağını bildiğimden içim rahat.. suna

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Malzemesiz, teçhizatsız yine yaptın yapacağını. Bayıldım ben bu kelebeklerdeki yaratıcılığa ve işçiliğe...

Unknown dedi ki...

Şekerim yaratıcılık sınır tanımıyor işte. Senin gibi becerikli birinin elinden hiç birşey kurtulmaz. Yeni evinde mutluluklar dilerim bir an evvel eşyalarına ve sabırsızlıkla beklediğin pasta malzemelerine kavuşmanı dilerim. İlkoşun tombiş yanaklarınıda öpüyorum. Facebookdanda resimlerini takip ediyorum.

Esra Kars dedi ki...

Esra yeniden yazabilmene çok sevindim.İnşallah en kısa sürede oralara alışır ve kendini evinde gibi hissedersin.Ya ben özlemişim seni ve tariflerini :)
Öpüyorum seni...

Hülya dedi ki...

Ne şirin kelebekler bunlar taaa Çin'den uçup gelmişler. Hemen denemek istiyorum.
Sevgiler

Adsız dedi ki...

esra kelebeklere bayıldım. çok yaratıcı olmuşlar. ellerine sağlık. umarım çinde de mutlu ve huzurlu bir yaşamın olur. sevgiler..

Adsız dedi ki...

Merhaba Esra Hanım,

blogunuzdaki tarifleri beğenerek okuyorum ama uygulamaya gelince biraz tembelim galiba:))

Adsız dedi ki...

Harika gorunuyorlar
Ellerinize, emeginize saglik

Adsız dedi ki...

merhaba

Nurten dedi ki...

Esracım blogunda yeni tarif görünce ne kadar heyecanlandım anlatamam :). güzelim tüm üzücü durumlara rağmen sen bir tanesin, süpersin :)

Kelebekler çok çok güzel olmuş. Kısıtlı malzemelerle bunları çıkarıyorsan, malzemelerin gelince neler yaparsın neler :) Hatta Çin'deki ürünleri keşfettikce daha önce hiç gömediğimiz, tatmadığımız tariflerde deneyeceğinden eminim :). İçimden bir ses bu blog çok renklenecek diyor ;)

Adsız dedi ki...

Merhabalar,
Ben uzun zamandir sitenizi takip ediyorum, tekrar tarif yazmaniz çok mutlu etti beni, bu kelebek kurabiyeleride mutlaka denicem...
Fansa'dan Leyla

MUTFAKTA HOŞ SEDA dedi ki...

Esra şekillere bayıldım ne güzel ne yaratıcı bir düşünce ellerine sağlık canım Çin'den yeni haberlerini merakla bekliyoruz
Sevgiler

Neslihan dedi ki...

Esracim, yeniden yazmaya hoşgeldin, yeni evine en kısa zamanda alışıp, güzel anılarınla hatırlayacağın bir yer olmasını dilerim. Bu kadar uzakta ve kısıtlı imkanlarla ne kadar güzel bir şey yapmışsın harikasın, bu kelebekler senin de önerdiğin değişikliklere uğrayarak en kısa zamanda yapılacaklar, ellerine sağlık
Sevgilerimle

Hatice dedi ki...

merhaba Esra, kurabiyelerin şekillerine bayıldım, malzemen de olmasa yaptıkların bir harika, ellerine sağlık...sana yeni mekanında huzurlu, mutlu ve bol pasta dolu günler diliyorum... herşey gönlünce olsun. sevgilerimle...

Adsız dedi ki...

Esracığım ellerine sağlık...
Çok güzel olmuşlar...

Funda dedi ki...

Esracım sitemizde yazdım ama burayada bakınca yorum yazmadan geçemeyeceğim inan deiğim gibi sen teksin ve harikası canım. ellerine sağlık...

FİGEN KARAVAŞ dedi ki...

Esra'cım ,
Bu nasıl guzel bir kelebek boyle. Cok guzel olmus, eline ve fikrine saglık.

Sevgilerimle,
Figan Karavaş

Nezaket dedi ki...

Cok yaratici, cok guzeller. Mutlaka bizim kizlara yaparim bu muhtesem kelebeklerden. Esra ellerine saglik.

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) dedi ki...

Gülencim sen de uçup geleceksin yanıma bir gün ve ben sabırsızlıkla o günü bekliyorum. Bence senin yaptığın harika örgülere ayrı bir blog açmalı ;)
Sunacım olsun sayılı vakit çabuk geçecek, ya ömür boyu kalmak durumunda olsaydım?

Burçincim çok sağol canım :)

Seldacım abartma o kadar değilim :)) Canım çok teşekkür ederim temennilerin için. İlkoşu da öpüverdim bunu yazarken yanımda şimdi :)

Esracım ben de sizin içten yorumlarnızı çok özlemişim :)

Hülyacım lütfen yorumunu bildir denedikten sonra olur mu?

Şule çok sağol dilelerin için :)

Sevgili "tembel" eminim üzerindeki rehaveti atınca çok güzel şeyler yapıyorsundur, yorumun için çok teşekkür ederim :)

Nüket çok teşekkür ederim :)

Sevgili isimsiz size de merhaba :)

Nurtencim çok sağol yine beni güzel sözlerinle mahcup ettin. Umarım dediğin gibi renkli şeyler katabilirim bloguma ama şimdilik grdüklerim pek de ümit vermiyor :))))))

Leyla çok teşekkür ederim sabırla beklediğiniz için. Umarım dener ve memnun kalırsınız :)

Seda çok sağol ;)

Neslihancım merakla bekliyorum sonuçları, eminim çok daha harikalarını ortaya çıkarırsın sen!

Hatice çok teşekkür ederim iyi dileklerin ve uğradığın için :)

Yeldacım çok sağol canım :)

Fundacım çok tatlısın, çok sağol canım :)

Figencim teşekkür ederim yorumun için :)

Nezaket umarım dener ve beğenirsin :)
Sevgilerimle,
Esra

aylin dedi ki...

Esra'cım, onca yokluğun arasında bunları yapmışsın ya, kimbilir malzemelerin gelince neler neler yaparsın. Eline sağlık, harika görünüyorlar... Sevgiler,

Adsız dedi ki...

ya sekerim gercekten guzel olmus.demek gerek...sanada Allah yardim etsin.aman dikkat oradakiler herseyi yiyebiliyor.gecengun bir mail aldim.gozlerime inanamadim.alirken ne eti olduguna iyi bak.en iyisi bitki agirlikli beslenmek:)gonlunce olsun hersey

Eya dedi ki...

Merhaba Esracığım...

Öncelıkle hoşgeldın aramıza. Tekrar yazılarını aynı zevkle takip ediyorum.Yeni yuvanda herşey gönlünce olsun.Bu arada tempondan birşey kaybetmemişsin,harikalar yaratmışsın.Ellerine sağlık....

Sevgiler

zehra

Adsız dedi ki...

Esra Slmlar,

Hikayelerini kardesin Suna'dan aliyorum ve yasadigin tecrubenin muhtesem ve cesaret isteyen bir surec oldugunu dusunuyorum.
sole bir bloguna bakayim dedim, ogusel kelebek kurabiyeleri gordum ve cocukluguma gittim, annem bizz kucukken daha farkli bir sekilde iki renkli kurabiye olarak yapardı, bizde afiyet ile yerdik. bu aksam onlar bana gelecekler ve ben bu kurabiyeyi yapmayi dusunuyorum.
kendine cok iyi bak
gulsah

Naşide Dönmez dedi ki...

esra hosgeldiiiin.senin ne yaratıcı oldugunu hepimiz biliyoruz zaten ama sınırlarının zorlandığı bir yerde bile harika seyler çıkarmıssın ortaya.ı-umarım esyalarin en yakın zamanda gelirde sende rahata erersin.ellerine sağlık.eminim bunlarda kirpi kurabiyeler gibi bir furya yaratacak:)))

sunrise dedi ki...

Esracigim,
Yeni eviniz, yeriniz, yasantiniz hayirli olsun. Umarim mutlu ve guzel gunler gecirirsiniz orada...
Insan yokluk icinde azicik uyduruk seyler yapar degil mi ama? Yapa yapa yine bir sanat eseri cikarmissin. Ellerine saglik canim..
Sevgiler

Adsız dedi ki...

merhaba uzun bir aradan sonra yoğun uğraşlar sonucunda seni yine buldum yani daha önce sayfanı gezip yorum bırakmıştım seni not aldığım kağıdı kaybetmiştim ve tekrar buldummm neyse çok uzattım
yeni mamalar yapmışsın herşey çok güzel ellerine sağlık
mutlukal
özlem özdek
www.1976ozdek.blogcu.com

Adsız dedi ki...

Esracım ,
görüntüsü çok güzel .Eline sağlık.Bende ilk fırsatta denemek istiyorum .
Ebru Yetim

IŞILCA TATLAR dedi ki...

Esra'cığım,

Tekrar hoşgeldin aramıza ve yeni ülkeye. Çok özlemiştik seni.
Kelebekler yine herzaman yaptıkların gibi çok güzel olmuşlar. Azmin elinden hiçbir şeyin kurtulamayacağını bizlere bir kez daha gösterdin. Ellerine sağlık.

Sana ve ailene yeni ülkende huzur, sağlık ve mutluluk dolu günler dilerim.

Sevgilerimle,

Nezaket dedi ki...

Merhaba Esra, dun denedim tarifini. Biraz buyukce yapmis olmaliyim ki bizimkiler kelebekten ziyade yarasa gibi olmus dediler :) ama tadlari muhtesemdi. Tarif icin tekrar tesekkurler. En kisa zamanda tekrar denenecek ve kesinlikle bu kez kelebek gibi olacaklar :)

sevdamavisi dedi ki...

Esracığım,
merakla bekşiyordum ne zaman yazacaksın diye. o güzel tariflrine ne zaman kavuşacağız diye meraktaydım. nihayet geldin. sevgiler

lezzetlilerim dedi ki...

Esracım yeni yaşamında çok mutlu ve sağlıklı olmanı dilerim. Kelebeklerine bayıldım. Ellerine ve yüreğine sağlık canım. Hemen şimdi denemek istiyorum. Sevgiler canım.

Adsız dedi ki...

canım Esrammm...yenıden burda bulusabılmek cok guzel...garıp bır sekılde sankı ıstanbuldaymıssın gıbı hıssettım..bu sabah sesını duymak da cok ıyı geldı bana ..cok ozlemısım:((((
bu arada her zamankı gıbı dokturmussun...kelebekler gıbı ucup gıttıgın bu dıyardan,gene kelebekler gıbı donup gelmenı ıple cekıyorum...burda senı bekleyen cok ınsan var..bunu unutmaaaa..

GULSEN

Kevser - Elda'nin Annesi dedi ki...

Canimcim,
aramiza dönmene gercekten cok sevindim, tekrar hosgeldin ve iyiki de bizleri fazla bekletmedin.

Baksana, oralarda bile elindeki kisitli imkanlarla bu güzelim sevgi kelebeklerini yapip bizlere dogru ucurmussun, ellerine saglik diyorum ve takdir ediyorum sadece.

Uzak diyarlardaki yeni hayatina da insallah en kisa zamanda rahatlikla adapte olursunuz ailecek, bunlari cani gönülden istiyorum, zorluk cekmeden.

Ben yine fazla uzattim, tekrar görüsmek üzere canim, selamlarimi yolluyorum ve öpüyorum..

Adsız dedi ki...

çook güzel görünüyorlar, ben bu kurabiyenin cok daha basitini yapıyordum ama şimdi yapması çok daha keyifli olucak eminim..tesekkürler
Esracım dicem cünkü seni azcık da olsa Sunacıgımdan dolayı tanıyorum :)uzaklarda umarım hersey gönlünüzce olur..artık blogunun sıkı bir takipcisi daha var..öykü

IŞILCA TATLAR dedi ki...

Acemi Şef'im,

Artık Şef sözcüğünün başındaki acemiyi kaldırsan nasıl olur.
Çünkü sen acemi isen bizler neyiz diye düşünüyorum.
Dün kızım arkadaşlarına götürmek isteyince ben de bu güzel kurabiyelerden yapalım dedim. Dedim ama beceremedik. Harfiyen uyduğumuz halde tarife (sanırım bardak ölçüleri yanıltıcı oluyor) bir türlü rulo yapamadık. Çünkü kırılmalar meydana geldi. Ölçülerini gram cinsinden verirsen belki ben de bu kelebekleri uçurabilirim diye düşünüyorum. Biz de hamuru açıp kalıplarla kesip kurabiyeler yaptık. Tadı çok güzeldi. Ama senin yanına uçabilecek kelebeklerde kaldı aklımız.

Sevgilerimle,

Adsız dedi ki...

Ellerinize sağlık .En kısa zamanda bizde deniycez .Muhteşem görünüyor

yesimce dedi ki...

esracim ellerine saglik
kelebek modelini hemen deneyecegim
en kisa zamanda esyalarina kavusup duzenini kurmani diliyorum canim
cezayir den cin e sevgiler
yesimceyemek

Aybike Ceylan dedi ki...

Esra'cigim,

Hosegldin tekrar sayfana ve aramiza.
Oncelikle ellrine saglik, harika olmus kelebek kurabiyeler yapsam eminim kizlarim bayilirlar.

Sonra da yeni hayatinizda basarilar diliyorum ayni yollardan 5 yil once gecmis biri olarak, Ilk zamanlar hersey cok zor ve garip gelebilir, bazi seyler daha cok heyecanlandirabilir ama vakit gectikce, sadece ozlemi bastiramiyorsun ama, insan alisiveriyor.
Kolayliklar diliyorum ve sevgilerimi gonderiyorum.

NiNo dedi ki...

harika olmus canim ellerine saglik

Adsız dedi ki...

ayyy ne şeker olmuşlarr kirpi kurabiyelerden sonrra daha onu bile beceremezken yapmayı ben bakalımm kelebekleri bir deneyeyimm oğluş için barii elllerine sağlıkkk arkadaşımm tekrardan hoşgeldin valla yoktan varı üretmişşsin emeğine sağlıkk

pelince dedi ki...

Esra oralardan bloğuna ulaşamazsın diye biliyordum.Tesadüf tıkladım,çok sevindim....

Gerçekten bu kelebekler çok şirin olmuşlar.....Yaratıcılık böyle bişey:)

Yeni evinizdeki tüm eksikliklerin bir an önce tamamlanmasını diliyorum.

Sevgiler

Cafe Gusto dedi ki...

Esracığım tekrar hoşgeldin aramıza.Kelebeklere bayıldım.Ellerine sağlık.sevgiler...

aslı varmış, aslı yokmuş dedi ki...

slm....Hoşgeldin.... Bloga giriş yaptığından bu yana kendini ülkendeymiş gibi hissediyorsundur. Ne kadar güzel bir şey bu teknoloji, insanları kilometrelerce uzakta olsa bile yakın hissettiriyor.Tarifini çok beğendim ellerine sağlık ama en çok şu borcamdan tost yapmanı merak ettim.Garibanlık zor iş neler yaptırıyor insana:))))))

yaban mersini dedi ki...

slm..çinden de olsa yazını okumak çok güzel.kurabiyelerine bayıldım,bu arada benden sana küçük bir tüyo,pudra şeker için çok sık kullandığım bir yöntem,evde bulunmadığı zaman eski bir kahve öğütücüm var ona toz şekeri koyup bir iki çeviriyorum,pudra şekerim bir iki saniyede hazır oluyor,eminim çinde bir sürü ucuz kahve öğütücüsü vardır,bir dene istersen slmlar.

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) dedi ki...

Aylincim teşekkür ederim can sıkıntısı işte ;)

Sevgili "anonymous" çok teşekkür ederim ilgin için. Dediklerini kendi gözümle de gördüm çok değişik bir damak tadları var. Genelde tercihimi tavuktan yana kullanmaya çalışıyorum dışardaysam, onun haricinde sorun yok ;)

Zehracım çok sağol güzel sözlerin için, insan boşluktan ne yapacağını şaşırıyor işte :)

Gülşahcım acaba ben yorumlara cevap yazana kadar yaptın mı kurabiyeyi. İnşallah sonradan eklediğim notu görmüşsündür canım. Çok teşekkür ederim uğradığın için :)

Naşide hoşbulduk canım. Çok teşekkür ederim yorumun için, bakalım dediğin gibi furya olacak mı? Hamur konusunda problem oldu çünkü :(

Haticecim teşekkürler. Vallahi sanat eseri falan değil :) Klasik spiral kurabiyelerin evrim geçirmişi :)))

Özlem çok sağol, beni tekrar bulmana sevindim. Sık sık görüşmek üzere :)

Ebrucum çok sağol yorumun için ;)

Işıl Hanım çok teşekkür ederim sizleri ve yorumlarınızı çok özlemişim. Nazik dilekleriniz için sağolun. İkinci yorumunuzu alır almaz sayfama not düştüm. Sanırım ölçülerde bir sorun oldu. Tartım ve diğer kullandığım standart ölçülerim gelinceye kadar size başka bildiğiniz herhangi bir hamur tarifiyle yapmanızı öneriyorum. Sabrınız için de teşekkür ederim :)

Sevgili Çağlar ve Burcu denemeden önce lütfen post'un altındaki notu okuyun olmaz mı? Çok teşekkür ederim uğradığınız için ;)

Yeşimcim aminnn. Çok sağol canım uğradığın için :)

Aybikecim hoşbulduk, içten desteğin için çok teşekkür ederim umarım özlemimi de bastırabilirim :)

Nihancım sağol ;)

Sevgili "yemekgüncesi" çok teşekkür ederim, denemeden önce lütfen pos'taki not'u oku olmaz mı? Hamurdaki ölçülerin tutmadığına dair yorumlar aldım ;)

Pelincim forumda yazmıştım ama sen görmemişsin demek ki, ayarları buldum ve bulunca da duramadım. Gerçi bir giriyor bir girmiyor o ayrı :( Çok sağol canım uğradığın için ;)

Serpilcim hoşbulduk, sağol canım uğradığın için ;)

Aslıcım gerçekten dediğin gibi, teknolojinin gözünü seveyim. Bu sayede ülkeme olan özlemim biraz olsun dinecek.Tost olayı gerçekten vahimdi bir ara bahsedeceğim ;)

Süheyla verdiğin tüyo için ne kadar teşekkür etsem azdır. İnan çok makbule geçti. Hemen yarın bir adet edineceğim. Hızır gibisin :)
Sevgilerimle,
Esra

meleginmarifetleri dedi ki...

selam esracım çine benden selamlar öncelikle gerçektende orada yaşamak sanki çok zor gibi bence kültür yemek yaşam herşeyimiz çok farklı ama dediğin gibi çinliler çok güler yüzlü insanlar buraya geldiklerinde de görüyoruz o bile yeter insana dimi ama o yedikleri hayvanlar inan ben hayvancıklara acıyorum canım neyse senden çinle ilgili yazılarını bekliyorum nede olsa oralara gitmek benim için imkansız senden öğreneyim bari öptüm canım inşallah eşyalarına çabuk kavuşur ve yerleşirsin kolaylıklar diliyorum bayy

Kirpikteki Gözyaşı dedi ki...

Esracım seni okumak ne güzel:) Kısıtlı imkanlarla bile çok güzel şeyler ortaya çıkarmışsın! Tebrik ederim! Çok şirinler! İstanbul'dan kocaman sevgiler ve öpücükler:)

ebrulitatlar dedi ki...

Esra'cım tekrar döndüğüne sevindim. Kelebeklerde harika valla. Ellerine sağlık. Görüşmek üzere. Sevgiler,kendine iyi bak.

emineninemekleri dedi ki...

Merhaba Esra hanim,
uzun zamandir tariflerinisi büyük bir hayranlikla takip ediyorum herseyinis muhtesem. Ellerinise saglik. Yeni hayatinisda ve evinisde mutluluklar ve huzur dilerim.
Bende sizler kadar olmasada bir blog actim birgün beklerim cok sevinirm http://www.defne-yapragi.blogspot.com/

Sevgilerimle Emine

Adsız dedi ki...

Çinden çok sık güncelleme yapamayacağını düşünüp uzun zamnadır uğramamıştım.ama bu kelebeklere bayıldım,ellerine sağlık,

Unknown dedi ki...

Esraaammm....Ay ben senin sayfana nasıl olsa daha gidip işe gücü başlamamışsındır diye hiç bakmamıştım :(özürrr canım yeni hayatında sana mutlu günler diliyorum...Çin maceralarını merakla okuyacağım,çok farklı bir kültürü de senin güzel katkıarınla okumaktan zevk duyacağım.Ayrıca hemen bu kurabiye yi canım kaabeğime yapacağım :)oğluşunu da merak ediyorum.o nasıl karşıladı,nasıl tepkiler veriyor.Kocaman sıcacık sevgilerimi yolluyorum burdan yol biraz uzak ama gelir heralde :)çokkk öptüm

Adsız dedi ki...

merhaba esra,
ben central life'dan zeynebin annasi sibel.parkta ve serviste karşılaşıyorduk bilmem hatırladın mı?enson kanuştuğumuzda çinden siteme herhalde giremeyeceğim demiştin görüyorumki girmişsin ve harika kelebekler yapmışsın.ben pastalarına bayılıyorum zaten birçoğunu yaptım.Çiçekli olanlarıda yapmak için yurtdışından senin sipariş ettiğin yerden sipariş ettim ama 35 gün oldu ve gelmedi sanırım yolda kayboldu.çine ve evine alıştığına sevindim.ilkeyi ve seni öpüyorum.zeynep uyandı... hoşçakal
Seni sürekli takip ediyorum ve yeni
pastalar bekliyorum.

Rakunt ideas dedi ki...

Esracığım daha öncede yazmıştım.Benim çok sevdiğim bir arkadaşımda çinde arzu edersen sizi tanıştıra bilirim.

Kelebekler çok güzel olmuş ellerine sağlık.

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) dedi ki...

Melekciğim merhaba, çok teşekkür ederim, sözlerin bana iyi geldi :) çinle ilgili o kadar uzun anılarım birikti ki nasıl blogumun çizgisinden taşmadan aktarabilirim onu hala düşünüyorum. Bakarsın yeni bir blog açarım :)

Seblacığım bence yorumlarınızı okumak daha da güzel, etrafım hala kalabalıkmış gibi hissediyorum olanca yalnızlığıma rağmen. Çok teşekkür ederim taa İstanbul'lardan yolladığın öpücükler için. Bloguna yorum bırakmak istedim ama malesef kendi ayarlarımla ilgili problemlerden dolayı yazamadım; belki yaza o balıkçıyı denerim ben de. Burada nerdeee yurdumun balıkları :(

Ebrucum ben de sizi gördüğüme çok sevindim, sağol uğradığın için :)

Sevgili Emine çok teşekkür ederim güzel sözlerin için. Görüşmek üzere :)

Sevgili Pıtırcık belki eskisi kadar olmasa da güncellemeye devam edeceğim inşallah, göörüşmek üzere ;)

Handecim çok şey kaçırmadın :) Daha yeni gelebildim. İnşallah maceralara da yer verebilirim burada her saat her dakika ayrı macera vallahi :))) Oğlum pek bir şeyin farkında değil henüz sadece arkadaşlarını ve eski ortamını özlediğini düşünüyorum çünkü biraz huysuz :( Sıcacık yazın sayesinden sevgilerin bana hemen geldi ve de çok iyi geldi. Seni çok öpüyorum :)

Sibelciğim hatırlamam mı? Vedalaşamadığımıza üzgünüm, zor ve yorucu günler geçirdim. Evim hala bomboş değil mi :( Bloguma ilk 15 gün kadar giremedim fakat yeni bir program yükleyip bazı ayarlar yaptım uzun araştırmalarım sonucunda, fakat hala girmekte sorun yaşıyorum. Bazen hiç giremeyip uzun saatler bekliyorum ya da yorum kısmına yazamıyorum ama olsun ilk girdiğimde hemen yaptığım yeni bir şeyi ekliyorum. Malzemelerin gelecektir mutlaka ama aldığın yere mail atman lazım ki kontrol etsinler. PTT getiriyor merak etme kaybolmaz. Güzeller güzeli yaramaz kıvırcığını çok öp yerime, umarım yazın geldiğimde kahveni içerim :)

Tuğbacım tabii ki tanışmayı çok isterim, o neresinde oturuyor Çin'in? İlgin ve desteğin için çok sağol canım :)
Sevgilerimle,
Esra

Adsız dedi ki...

canım ya bu şekil çok güzel olmuş taa oralardan bile yetiyorsun ya bize ne diyim eline sağlık
sevgilerrr

emel dedi ki...

Esra hanım merhabalar,
BEN öncelikle sizin sitenizi çok çok beğendiğimi söylemek istiyorum.
çok zevkl vede çok başarılısınız .ben yemekzevki.net
Meldanın annesiyim.geçen gün kendi sitemizdeki iki renkli kurabiyeyi anlattığınız kelebek şekliyle denedim.sizinki kadar düzgün olmasada herkes çok beğendi.yaptığım kurabiyeleri kızım yakında sitesinde yayınlayacak.sitenizden birkaç tarif daha denemeyi düşünüyorum inş sizin yaptıklarınız gibi güzel olur.

Adsız dedi ki...

selamlar bizde eltimle gecen cocuklarimizi erkenden uyutup bu kelebeklerden yapmaya kalkistik hamur kendini toparlamayinca yag ekledik biraz daha sekilleri sizinki kadar olmasada baya guzel oldular tadida gercekten cok guzel eslerimiz baya begendi yani:))
sydneyden sevgilerle

Adsız dedi ki...

çok güzel olmuş.

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) dedi ki...

Yeşimcim teşekkür ederim canım umarım bir şeyler katabilirim..

Emel Hanım çok sevindim içten sözlerinize inanın. Kelebekleri takip edeceğim, eminim çok güzel olmuşlardır. Görüşmek dileğiyle...

Hilal elinize sağlık, çok sevindim denemiş olmanıza. Demek ki un miktarı fazla geliyor, sayenizde onu anladım. Eltinize de selamlar :)

Yıldız teşekkür ederim.
Sevgilerimle,
Esra

Unknown dedi ki...

Ben bunlara bayıldım mutlaka deneyeceğim..
Ellerine sağlık canım tek kelime ile harikasınnn.
Sevgiler..

egeli dedi ki...

merhaba ,sitenizi ilk defa ziyaret ediyorum ve çok hoşuma gitti.hele şu kelebek kurabiyelere bayıldım ,en kısa zamanda deniyeceğim.bende bir Japon sitesi keşif ettim çok ilginç tarifler var (ah bir de anlayabilsem!!!)ilginizi çeker diye düşündüm ,hamur işlerinin o şekilleri çok hoş,bir göz atın derim .Adresi kopayla yapıştır yaptım inşallah sorun çıkmaz.sevgiler.

www001.upp.so-net.ne.jp/e-pan/creamdep/creamdep.htm

Adsız dedi ki...

merhaba esra hanım..kurabıyelerınıze bayıldım....ben yenı yenı mutfaga gırmege basladım ve sız bu hamurun tutmadıgına daır nor yazmıssınız..bende kurbaga kurabıyedekı hamuru yaptım dun..ama hamur az oldu ve ıkıye boldugum ıcın kelebekler kucucuk oldu...tamamıyle benım becerıksızlıgım bana onerebılecegınız baska bır kurabye hamurunuz varmı acaba kelebek kurabıyeler ıcın...cok memnun olurum...cok cok tesekkurler sımdıden

aslı börü..

Adsız dedi ki...

selamlar esracim,

nasilsin?

canim yarin senin su kelebek kurabiyeleri yapmaya niyetliyim. kurbaga lara kullandigin ölcüleri kullancam, o ölcüden kac tane kelebek cikar, iki katini alsam olur dimi?

öptüm bye bye

TuruncuTatlar dedi ki...

esracım ben bu kelebek kurabiyeye takmış durumdayım. bu ölçülerle ve kurbağa kurabiyenin hamuruyladfa denedim olmadı neden acaba oysaki kurabiye hamurlarım sğüper olurdu ama ik tariftede hamurlarımı açamadım bile zemine yapıştı kaldı acaba nerde yanlış yapmış olabilirim?

Adsız dedi ki...

bir seyi tam okumazsan sonu bole olur sozu sanirim benim icin soylenmis :) bugun cok hastaydim okula gitmedim bari bi kurabiye yapim dedim giristim senin minik kelebeklerine tabii yapilisi tam okumadigimdan buzdolabinda dinlendirmeden kestim hamuru :))) cokkkk berbat olmasada goruntu seninkiler kadar muntazam olmadi ama ben yilmam yine yapicam :)) bunlari bole yiyecegiz artik ;) sagol canisi

keskinli dedi ki...

bayildim ben kelebeklere insan ucmazda ne yapar ellerinize saglik sevgiler

Adsız dedi ki...

Merhaba, neredeyse her gun donup donup bu kelebek kurabiyelerinize bakiyor ve yapmak icin sabirsizlaniyorum. Olculerde bir uyusmazlik oldugundan ve en kisa zamanda bunun giderileceginden soz etmistiniz. Sabirsizlikla bekliyorum. Pırıl

rumma dedi ki...

Merhaba kelebek kurabiyeyi bende denedim çokta hoş oldu tarif için teşekkürler..

Bakmak isterseniz linki ekliyorum..:)

sevgiler

http://www.rumma.org/yemekler/kurabiyeler/kelebek-kurabiye.html

Adsız dedi ki...

merhaba abla kelebek
ler de mükemmel kurbalarıda denedim ama abla biraz kuru oldu neden acaba kebekleride denemek istiyorum kuru olmaz inşallah.