Salı, Aralık 11

Zeytin Ezmeli Poğaçalar...


Bu aralar sayfamı ve sizlerin sayfalarını çok ihmal ettim, farkındayım. Ama bilseniz ne yoğun günler geçiriyorum. Çin'e taşınma tarihimiz kesinleşti, Ocak 2'de yolcuyuz malesef. Ben ise buradaki son günlerimi vakit kaldığınca dost ve akrabalarla geçirmeye çalışıyorum. Bir yandan taşınma işleri bir yandan bürokratik işlemler derken bakıyorum günler su gibi akıp geçiyor. Mutfağa sadece neredeyse hiç girmiyorum, vaktim yok çünkü. Yine de nefes alabildiğim dakikalarda araya bir şeyler sıkıştırmaya uğraşıyorum. Çin'e gittikten sonra evimize yerleşene kadar ve tabii düzenimi oturtup malzeme de bulabilene kadar, sayfam boş kalacak, bunun için biraz tarif ve resim stoklayabilseydim harika olurdu ama pek sanmıyorum. Bu durum yaklaşık Şubat-Mart ayına kadar sürer diye düşünüyorum. Bu sondan kaçıncı yazım olacak onu bile bilmiyorum, fırsat buldukça sizlerle beraber olmaya devam edeceğim. Umarım beni unutmazsınız...
Hamur Malzemeleri:
2 yumurta-1'inin sarısı üzeri için ayrılacak.
3/4 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket tereyağlı margarin
1 paket hamur kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
Aldığı kadar un (Yaklaşık 3-4 su bardağı un alıyor)
İçi İçin:
4-5 çorba kaşığı zeytin ezmesi

Yapılışı:

Hamur malzemelerinin hepsi karıştırılır, kulak memesi kıvamında hamur yapılır. Hamurunuz elinize yapışmaya devam ediyorsa azar azar un ekleyerek kıvamını ayarlayabilirsiniz. Fırın 190 dereceye ısıtılır. Hamurdan limon kadar parçalar koparılıp düz ve yağlanmış bir yüzeyde uzun ince açılır. Üzerine bir fırça veya kaşık yardımı ile bolca zeytin ezmesi sürülür.



Uzun kısmından başlayarak rulo yapılır.

Hamur kendi etrafında 1-2 kere döndürülür,


İçe doğru kıvrılır, dışta kalan parça, poğaçanın altına doğru sıkıştırılır. Bütün poğçalar hazırlanıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir, üzerlerine yumurta sarısı sürülür. İsterseniz susam, çörek otu vs. ya da iç ayçekirdeği ile süsleyebilirsiniz. Poğaçalar ısınmış fırına verilir, üzerleri hafif kızarıncaya kadar pişirilir.
Afiyet Olsun!

40 yorum:

Unknown dedi ki...

Esracım ellerine sağlık poğaçalar çok güzel görünüyor.Ama sanırım biz alışmışız senin sitende birbirinden güzel pastalar görmeye...Can sağlığı olduktan sonra emin ol bütün bu telaşlar atlatılır...Sevgiler..

nes-kafe dedi ki...

iki arada bir derede yine döktürmüşsün esracım. nefis görünüyor ellerine sağlık :)
Allah oralarda yar ve yardımcınız olsun. Bunaltmasın inşallah sizleri. Sen oralara yerleştikten sonra eminim yine harika şeyler ortaya çıkaracaksın. yinede fazla özletme kendini :)

sevdamavisi dedi ki...

sevgili Esra,
tariflerine bayılan bir takipçin olarak çok özleyeceğim. kolay gelsin şimdiden. umarım düzenini oturttuktan sonra sık görürüz seni. eminim ilginç tariflerle bizimle olacaksın uzak diyarlardan. sevgiler

Nurten dedi ki...

Canım benim telaşını tahmin edebiliyorum, bol bol tadını çıkar bugünlerin ;). Sen hayırlısıyla taşınma, yerleşme vs işlerini hallet Çin'e yerleştikten sonra mutfakta geçirecek bol zamanın olur...

Poğaçalara gelince enfes görünüyorlar, zeytinli poğaça her zaman favorim olmuştur :))) ellerine sağlık...

ayseyaman dedi ki...

Acemi Sefim merak etme seni unuturmuyuz hiç, insallah en kisa zamanda Cin'e yerleşirsin ve hersey gönlüce olur, umarım tahmininden cabuk yerleşirsin yeni hayata..

Bu arada benim çinli sınıf arkadaşımın kız kardeşleri " KUN MING" de yaşıyorlarmış, genç bir kızları varmış, sen hangi şehre gidiyorsun bilmiyorum ama detayları istersen mail adresi felan sana bulmaya çalışırım..
Canım size kolaylıklar dilerim, Allah yolunuzu açık etsin, sevgiler canım

aslı varmış, aslı yokmuş dedi ki...

Ellerine sağlık Esra'cım.Poğaçalar çok lezzetli görünüyor. Bende çay yapsammı yapmasammı karar vermeye çalışıyordum poğaçaları görünce demlemeye karar verdim:) Gözlerimiz yollarda kalıcak valla sitene gelir gideriz artık napalım.Gönüller bir olsun.Sen de bize içinde göz kulak beyin olan çorbalardan tarif bırakırsın:))

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Ne kadar lezzetli görünüyor bu poğaçalar. İlk fırsatta denemek isterim. Seni özliyeceğiz Esra'cığım ama emin ol vakit çabuk geçecek. Tekrar görüşeceğiz.
Sevgiler,

MİNELİ dedi ki...

Merhaba sevgili Esracım seni ve o güzel tariflerini çok özleyeceğiz.Ama eminimki sen herşeyi yoluna koyduktan sonra harika tariflerinle yine aramızda olacaksın.Bu arada poğaçaların harika olmuş tatlı arkadaşım kendine iyi bak.Ellerine sağlık sevgilerimle.

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) dedi ki...

Zerrincim sağol canım. Aslında ben de pasta görüntülerinden daha çok hoşlanıyorum ama evde de tatlıdan başka şey pişmez oldu :))) Sabır azıcık, sırada başka bir kurabiye var kafamda ;)

Neslihancım sağol canım duaların için, ihtiyacım olacak..

Sevdacım çok teşekkür ederim mahcup ediyorusun beni. İnşallah diyorum canım..

Nurtencim sağol canım benim, iki ayağım bir pabuçta dolaşıyorum. Aslında o tarafa gelmek istedim bugün ama evde kargo bekledim. Gelseydim arayacaktım seni ;) Ama gitmeden seni görmeyi ve vedalaşmayı çok istiyorum :(

Ayşecim çok sağol ayrıca ilgine de teşekkür ederim. Benim dilimi geliştirmemde msn arkadaşım olurlarsa çok sevinirim, haber bekliyorum ;)

Aslı :))))Valla en kötü ihtimalle öyle yapayım desem kimse bana uğramaz olur :)))))

Burçincim desteğine minnettarım, inşallah canım, inşallah..

Sevgilerimle,
Esra

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) dedi ki...

Minecim çok çok teşekkür ederim desteğin için. Burada sizlerden aldığım yorumlar benim ruhumun gıdası. Onlarsız orada nasıl vakit geçer ki? Bu arada çok geçmiş olsun kendine iyi bakmalısın ;)

Enes dedi ki...

Şef pek acemi değilsin, herbiri çok güzel gözüküyor. Doğru yoldasın, yola devam. (:

Esra Kars dedi ki...

Esra ben seni çok özleyeceğim.Ama eminim zaman çabucak geçecek ve sen yeniden güzel tariflerinle aramızda olacaksın.
Sevgiler...

Pembelinin Mutfağı dedi ki...

Esracım, umarım fazla zaman almaz senin bloga dönmen. Ama şunu söylemeliyim ki, benimde az kaldı blogdan ayrılmam! Belki de ikimiz aynı anda döneriz. Hayırlısı olsun.

Bu arada poğaçalar nefis görünüyorlar, ellerine sağlık.

Yasemin dedi ki...

acemim sefim, seni nasil unuturuz deme ole bakem.. ay tevafuklara bak benim ablamlarda 1 ocakda gitmislerdi cine :) desene sende onlar gibi yeni bir yil yeni bir baslangic yapacaksin.. ablam diyorki guangzhouya giderse herseyi buldururum ben ona. ama diger bolgeler icin bisi diyemem diyor.. cindeki en buyuk sıkıntı mutfaklarin kucuklugu ve bulasik makinesinin olmayisiydi ablamda.. bide 2 gozlu ocaklar sadece :) 2 gozlu ocakda 10 cesit cikarirdi ablam bide bulasiklari elde yikayarak :D yaa amann bende hep kotu seylerden bahsediyorum.. yeni bir kultur yeni bir ulke var karsinda bosver sen kotu yanlarini tadini cikar ordaki gunlerinin :) bu arada sende yemek koyamazsan arada burdayim diye mesaj atarsan guzel cin resimleriyleee :D

Adsız dedi ki...

canim vallahi elerine saglik cok hamartsin bende senin kirpi kurabiylerini denedim cok güzel oldular sagol tarifler vermissin buarada pogacalarinda cok güzel en yakin zamanda onlarida denicem güzel bir hafta diliyorum sana canim buarada cine tasinicakldiniz galiba yalnis hatirlamiyorsam neoldu iosiniz

Adsız dedi ki...

Esracım , poğaçalar nefis görünüyor , ellerine sağlık..Unutulmayacağını garanti ederim..En azından ben senden haber almak adına hergün bloğunu kontrol ediyor olacağım...

Yakumatu makikosan çing çang çong :)

Kocaman öpüyorummmmm

acıktıkca dedi ki...

Esracım ellerine sağlık harika görünüyor poaçalar, bu arada
uzuun süredir görüşemiyoruz
seni bloğundan vede bebekkokusundan takib ediyorum ama her iki tarafada yazmak birtürlü kısmet olmadı.Çin e gitmenin kesinleşmesine üzüldüm ama herşeyin hayırlısı. inşallah çabuk düzenini oturtur ve yokluğunu aratmazsın.
sevgilerimle
FERİDE

Yaren dedi ki...

Nefis görünüyor.Zeytinli olmasi harika tat katmistir.Kücük bir kahvalti gibi:) Ellerine saglik.

Esradan dedi ki...

merhabalar,bende esra,özellikle eşinize yapmış olduğunuz pastaya bayıldım ellerinize sağlık,bir cok ortak yönümüz olduğunu düşünüyorum,adım esra,izmit gölcüklüyüm,eşim iletişim fakültesinde öğretim üyesi ve bloggerciyiz,cok uzattım galiba,bende ziyaretinzi beklerim,esradan.blogspot.com
eşimin fotoğraf sitesi metinkasim.blogspot.com hoşcakalın

Adsız dedi ki...

merhabalar,
allah kolayliklar versin, allah yardimciniz olsun...ama bununda üstünden geliceginizden eminim...biz sizi hic unuturmuyuz, bizim birtanecik acemi sefimiz var...sevgi ve saygilarimla...öptüm

NiNo dedi ki...

ellerine saglik canim nefis gorunuyor

Unknown dedi ki...

Esracım az bir vakit kalmış . Son günlerini sevdiklerinle dolu dolu geçir. Bu çöreklerede diyecek söz yok zaten. Üstündeki ay çekirdekleride çok güzel bir hava katmış. Ellerine sağlık canım.

sunrise dedi ki...

Yeni hayatiniz, yeni maceraniz simdiden hayirli olsun. Insanin hayatinda boyle degisiklikler cok sey katiyor. Bazen zor oluyor ama sevdiklerinle olunca hersey cekilir hale geliyor. Siz elele verin, herseyin ustesinden gelirsiniz, buna eminim..
sevgiler

Aybike Ceylan dedi ki...

Esra'cigim,

Oncelikle ellerine saglik, cok leziz duruyorlar.

Sonra da hayirli yolculuklar ve yeni hayatinizda basarilar diliyorum. Sevgilerimi gonderiyorum.

Hersey gonlunuzce olsun.

Evcilik Lezzetler dedi ki...

Esra seni olabildiği kadar anlıyorum ;) İşlerinde kolaylıklar...
Şimdi senin pastalarına Çin malı da diyemeyiz değil mi :))
Sevgiler...

Cafe Gusto dedi ki...

Esracığım o nasıl söz izlediklerimde liste başını sen çekiyorsun.Seni unuturmuyuz hiç.Sen düzenini kur.Can sağlığı olduktan sonra gerisi kolay
Poğaçaların çok güzel olmuş ellerine sağlık.sevgiler

fidaneli dedi ki...

ESRA CIM; SENI UNUTMAK NE MUMKUN... MESAFELER NE KADAR UZAK OLSA DA ONEMLI OLAN PAYLASILAN GUZEL SICACIK DOSTLUKLAR NASILSA... UMARIM GITTIĞIN YERDE BIR YOLUNU BULUP BLOGUNA DEVAM EDERSIN.. SENDE BIZLERI UNUTMA... POĞACALARINDA O UZERINDEKI CEKIRDEKLERLE HARIKA GÖRUNUOR...ELLERINE SAĞLIK..

Adsız dedi ki...

Esracığım hem tariflerin hemde her aşamasını fotograflaman ve bi lezzete bağlı kalmayıp çeşitlilik içinde tariflerinni sunman,hepsi süper .tebrikler canım gene süpersin

Saliha dedi ki...

ESRA:(( HAYIRLI YOLCULUKLAR CANIM....SEN ÜZÜLME BİZ SENI UNUTURMUYUZ HIC MAHARATLI ARKADASIM:)) HE UNUTMADAN BANA MAIL ILE ULASIRMISIN?SENINLE ORALARDA GORUSMEK ICIN TELINI ISTEYECEKTIMDE:))
ZEYTINLI POĞACALARDA COK LEZZETLI GORUNUYOR..EMINIM ENKISA ZAMANDA İŞLERINI YOLUNA KOYACAKSIN VE ORAYADA ALIŞICAKSIN..GUZEL GUNLER SENI BEKLIYOR:))...

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) dedi ki...

Enes çok teşekkür ederim tatlı yorumun için ;)

Esracım çok teşekkür ederim böyle szler duymak çok güzel kendimi hiç yalnız hissetmeyeceğim demek ki orada..

Nazife hayırdır sen nereye gidiyorsun :( Bloguna da şöyle bir baktım bir haber göremedim :(

Yasemin ne tesadüf hakikaten? Ablana sevgilerimi ilet canım sağolsun ama orayla işimiz olmayacak galiba. Ablanın dediği olayı biliyorum benim de baktığım çoğu evde makine ve ocak kıtlığı vardı ama ben azmettim. Allahtan her ikisi de var :)

Sevgili karabiberinutfağı, çok teşekkür ederim tariflerimi denediğin için, yazımda da yazdığım gibi 2 ocakta gidiyorum Çin'e. İyi dileklerin için teşekkür ederim :)

Burçincim çok teşekkür ederim, bu sözleri okumak harika inan ki, bana manevi olarak çok desteğiniz oluyor..(Bu arada "çing çang çong" "kötü pis çinli" demekmiş haberin ola :)))))

Feridecim çok sağol yorumun için, demek blog açtın, oradan da haberleşiriz canım artık ;)

Yaren çok teşekkür ederim :)

Esracım ne güzel tesadüfmüş bu. Bundan sonra sık sık görüşmek dileğiyle o zaman..

Ayşencim çok teşekkür ederim, sözleriniz içime su serpiyor inan ki..

Nihancım sağol ;)

Seldacım sağol canım, hem nasıl dolu geçiyor bir bilsen..

Aybikecim çok teşekkür ederim iyi dileklerin için, amin canım..

Burcu çok teşekkür ederim, sağol canım. Oraya gittikten sonra ne olur bilmem ama ben made in Turkey demeye devam edeyim en iyisi ;)

Serpil sözlerin içimi ısıttı, çok teşekkür ederim, nasıl mahcup oldum anlatamam...

Fidan ne güzel şeyler yazmışsın, sağol canım. Sizleri unutmak mı, sizler sayesinde kendimi vatanımda hissedeceğim ben..

Elif çok teşekkür ederim, çok naziksin..

Salihacım sağol canım içten sözlerin için... Oraya gidince yeni bir hat almam gerekiyor, o zaman bildiririm ama biraz masraflı olur konuşması benden söylemesi :))) Ben sana msn'imi atayım öncelikle ;)

Sevgilerimle,
Esra

Adsız dedi ki...

Esram benim,

ne güzel şeyler yapmışsın.. hele o kurbağ kurabiyeler tam benlik olmuşlar..

ellerine sağlık bitanem ...

2 ocağa kadar sana kolay gelsin. taşınınca herşey daha kolaylaşacak emin ol.

Seni sımmsıkı kucaklıyorum.

sımmsıcağından sevgiler
www.misssgibi.com

Kevser - Elda'nin Annesi dedi ki...

Esra'cim, bizler 2 - 3 ay boyunca senin o güzel ve sirin tariflerin olmadan nasil edecegiz bu blog dünyasinda? Valla hic iyi olmadi ama seni de anliyorum, yeni bir ülke, yiginla isler seni bekliyor olacak. Olsun ya, sayili günler cabuk gecer diyerek herseyin hayirlisi diyelim. Zeytin ezmeli pogacalar nefis olmuslar, ellerine saglik diyorum.

Gitmeden önce yine bir post yazarsin herhalde? O zaman yine görüsürüz.

Selamlar ve öptüm canim..

ebrulitatlar dedi ki...

Esra'cım poğaçaların nefis görünüyor. Ellerine sağlık. İşlerindede kolaylıklar diliyorum. İnşallah herşey en kısa sürede düzene girer. Sevgiler, güzel bir hafta sonu dilerim...

Leziz Tarifler dedi ki...

Esra'cım, kurabiyelerin de, zeytinli poğaçan da çok güzel görünüyorlar. Çin'deki yeni hayat tecrübenin seni mutlu etmesi dileklerimle canım. Sevgiler..

Eya dedi ki...

Esracim cok lezzetli görünüyor...ben hep zeytin ve pogacayi yakistirmisimdir birbirine. Ellerine saglik


zehra

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) dedi ki...

Zerrincim o kadar içtensin ki kucaklamanı hissediyorum sanki.. Sağol canım desteğin için..

Kevsercim teşekkür ederim, Sizlerin tariflerinizle avunacağım yeni mutfağıma kavuşana kadar, umarım sandığımdan kısa sürer bu ayrılık :(

Ebrucum çok teşekkür ederim iyi dileklerin için canım..

Feyhancım teşekkür ederim yorumun için, sağolasın..

Zehracım teşekkür ederim ziyaretin için..
Sevgilerimle,
Esra

Adsız dedi ki...

canım merhaba uzun zamandır takip ediyorum hatta günde birkaç kez bakıyorum değişik birşeyler varmı diye.süper sin tek kelimeyle.bu arada sseni daha yakından tanımak isterim.bahar270@hotmail.com kaydedersen msn ye daha yakından tanışabiliriz.sevgiler

Yasemin dedi ki...

esraci tarifini denedim tek kelimeyle harika oldular! bugun ikinci kere bile yaptim. bugunkuleri daha kucuk kucuk yaptim super oldular! vallahi sagol varol :) sitemde yayinladigimda haber vericem simdilik beklemedeler :D

Yasemin dedi ki...

esracım gene ben :D yani bi tarife 3 tane ayni kisiden yorum ilk defa oluyordur heralde :D
canim tarifini denedigimi solemistim. sayfamda da yayinladim suanda haberin olsun dedim ;) gerci sen buralarda degilsin.. ama belki bakiosundur arada yorumlara.. gorusuruzz...

çiçek dedi ki...

Thank you very much for your very good information sharing I wish you success