Salı, Mart 27

Diş Buğdayı Pastası



Pastamız kızımın diş buğdayı partisinden. Neredeyse 10 aylık ve 6 dişi çıkmış olmasına rağmen ancak bu kutlamayı yapabildim. Aslında bu kutlama için şeker hamuru ile süsleyeceğim koca bir diş yapmayı planlıyordum ama kremalı pastaya doyma arzum ağır bastı. Günün anlam ve önemini vurgulaması açısından yine de diş figürü kullanmaya karar verince ortaya bu basit ama sevimli görüntü çıktı. Dişleri yapması çok kolay. Benmari usulü erittiğim beyaz çikolatayı, yağlı kağıttan hazırladığım krema sıkma poşetine koydum ve ucunu 0,9 kalem ucu kadar kestim. Bir yağlı kağıda bol bol diş çizip, kağıdı ters çevirdim ve bir tepsiye bant ile sabitledim. Dişlerin önce dış çizgilerini çizdim, sonra da içlerini tamamen doldurdum. Donması için dondurucuya koydum. Dişler hazır olunca gıda kalemi ile göz ve ağız çizdim. Sonra da gördüğünüz gibi pastamın üzerine yerleştirdim.






Keki için kakaolu kek ve çikolatalı ganaj kullandım. Ara meyvesi için de frambuaz tercih ettim. Diş buğdayı hazırlarken, buğday haşlandıktan sonra içine şeker ve çeşitli meyve, fındık fıstık, bonibon gibi şeyler eklenip servis ediliyor ama ben hazır aşureden aşure yapıp üzerini süsledim.

Perşembe, Mart 22

Kirpi Çikolata (Çikolatalı Kadayıf)



Tarif "Bi Yaşıma Daha Girdim"den. Misafirleriniz için değişik bir ikram arıyorsanız tam size göre. Yapımı en fazla 10 dakika sürüyor. Ekonomik oluşuyla ters orantılı olarak çok zengin bir görüntü ve tadı var.

Malzemeler:
2 çorba kasesi kadar yaş tel kadayıf
1 kare paket sütlü veya bitter çikolata.

Yapılışı:
Tel kadayıfları bir tavada veya fırının ızgara kısmında 150 dereceye getirip sık sık karıştırmak suretiyle kavuralım. Kavurma işlemi sırasında başından ayrılmamanızı, fırının kapağını ara ara açıp tahta bir kaşıkla tel kadayıfları karıştırmanızı tavsiye ederim. Çok çabuk kızarıyorlar, başından ayrılmamak lazım. Çikolatayı parçalara ayırıp benmari usulü eritelim. Kızarmış tel kadayıfları içine ekleyip her tarafı çikolataya bulanana dek karıştıralım. Karışımdan tatlı kasığıyla dolu dolu alıp, yağlı kağıt serilmiş tepsiye dökelim. Daha sonra buzdolabına koyup donana dek bekleyelim. Dolaptan aldıktan sonra bir daha erimiyorlar, uzun süre saklanabiliyorlar. Ben servisten iki gün önce yapıp oda ısısında bekletmiştim. Bu güzel tarifin orjinaline ulaşmak için buraya tık.