Perşembe, Mayıs 21

Yaz geldi, ara zamanı...

Uzun bir aradan sonra tekrar merhaba hepinize. Arayı bu kadar açmamın sebebi öncelikli olarak tembeliğim olsa da, bir süredir Çin'de blogger'ın kapatılmış olması nedeniyle bloguma da giremiyorum. Şu satırları "gizli sörf" sayesinde yazabiliyorum ama onda da pek çok fonksiyon kullanılamıyor. Tekrar açılacağı günün ümidiyle şimdilik ara vermeye karar verdim.

Önümüzdeki günlerde iki şehirlik Çin turu yapacağız ve Çin'in en güzel doğalı mekanlarından birine gideceğiz. Link veremiyorum, kullanılamıyor çünkü; ama "Guilin" diye google'ın görseller kısmında araştırma yaparsanız nasıl bir yer olduğu hakkında fikriniz olabilir. Türkiye'ye gittiğimde umarım oradan sizlerle paylaşma imkanı bulurum.Oradan dönüşte üç gün sonra kısmetse Türkiye'ye dönüyorum, şimdiden deli gibi heyecan sardı, eşimsiz ilk yolculuk denemem olacak bu benim. Umarım sorunsuz bir şekilde halledebilirim.

Son günlerde neler yaptığımı da paylaşmak istiyorum sizinle. Mesela diyetimin ne durumda olduğunu. Sevgili Mehtap sağolsun, toplamda 3 kilo vererek amacıma ulaştım ama en güzeli sizlerle bir sır paylaşacağım. Ömrüm boyunca düz bir karın hayali kurdum. Denemediğim yöntem kalmadı bunun için. Bundan bir kaç yıl önce internetten bir kitap sipariş etmiştim ama çok az bir denemeden sonra fırlatıp bir kenara atmıştım. 3 haftadır bu kitabı yeniden uygulamaya başladım ve karnımda 9 cm.lik bir incelme oldu, belim ise 8 cm. daha ince. Bu kitap bir mucize, aynen yazarın söylediği gibi bir kaç haftada karnım dümdüz oldu. Bu kitabı size tavsiye etmekten çekinmiyorum, bilinen doğruların aksine, karnım hiç acımadan, günde sadece iki sefer olmak üzere 15 dakikayla başardım bunu. Kitabın adı: "Düz bir karına sahip olmak" yazarı ise "Odile Payri". Google'da araştırın, bulacaksınız. Üstelik fiyatı 10 ytl'den az.

Biliyorum ortaya karışık bir yazı oldu bu, bu aralar yaptıklarımdan da örnek vermek isterim, örneğin Dilekciğim'in su böreğini yaptım ve öyle güzel anlatmıştı ki sayesinde su böreği delisi eşimden tam not aldım. Link veremiyorum demiştim, adresi şu: incisi.blogspot.com.
Sonra bir gün lahmacun denemek istedim, o da harika oldu, bu tarif de Salihacığım'dan, adresi ise şu: binbircesni.blogspot.com/ Her iki arkadaşıma da garantili tarifleri için teşekkürü borç bilirim. Başka arkadaşlarımdan da yaptım bir kaç ana yemek ama aklıma gelmiyor şimdi hangisini kimden aldığım, onlar da harikaydılar.

Bu arada pek çok kez misafir ağırladım, pastalar, turtalar, poğaçalar, kurabiyeler yaptım, diyetle nasıl hallettin diye sormayın malesef bolca da yedim. Ama tüm bu tarifler de blogumda yer alanlardan olduğu için yayınlamadım.

Çin'de ise hayat tam hızıyla devam ediyor. Geçtiğimiz haftalarda iki sefer hastanelik oldum böcek sokmalarından, bir sefer fil gibi şişmiş ayaklarımdan yürüyemedim. Bir seferinde de sağ kol ve bacağım üç yerden sokularak birer patatese dönüştüler. Neler oldu ne siz sorun ne ben söyleyeyim; sadece bahçeme çıkmaya korkuyorum artık diyeyim siz anlayın. Bunlardan hariç bol bol dışarı çıktım bu aralar, pek çok gözlemimle beraber ilginç tecrübelerim de oldu. Örneğin bir gün evimin önünde düğün fotoğrafları çekildi, tabii ben de makinemi çalıştırdım onlarla beraber. Buraların adetlerinden birisi de bu düğün fotoğrafçılığı. Düğünlerinden günler belki de haftalar evvel bir fotoğrafçıyla anlaşıyorlar ve dış mekanlarda çeşitli kıyafetler giyerek bol bol fotoğraf çektiriyorlar. Ama ben böylesini hiç görmemiştim çünkü kah yere yattılar kah çöp tenekesinin önünde poz verdiler.Onları da sizlerle paylaşmak istedim ama resim yükleme fonksiyonu da yok, ilgilenirseniz bu linklerde resimleri bulabilirsiniz:
http://img199.imageshack.us/img199/8480/35721061.jpg
http://img199.imageshack.us/img199/2233/31187049.jpg
http://img200.imageshack.us/img200/7393/57529119.jpg
http://img200.imageshack.us/img200/8341/40378522.jpg
http://img200.imageshack.us/img200/3936/62900501.jpg
http://img200.imageshack.us/img200/1682/92172058.jpg

Yazacak, anlatacak şeyim çok ama hem zamanım yok, hem de bloga erişimim kısıtlı. Biliyorum çorba ettim bu post'u, resimsiz de zevksiz oldu ama hem veda edeyim hem de son günlerden bahsedip deşarj olayım istedim. Hepinizi çok özleyeceğim, hoşçakalın...

46 yorum:

Mutfakname-Zuhal dedi ki...

ayyh ne oyle ayıcıklarla fılann yatmışlar sere serpe yere!
çok komık ler yahh. :))
tatıle ve turkıyeye gelecegıne cok sevındım. bu hafta sonu anadolu yakasında blogcular pıknıgımz var ben buyuk bır ıhtımal gıdecegım. ahhh kesske sende burda olsanda bıze katılsan ne ıyı olurdu... opuyorum..
sevgiler.....

Hayatın Ta Kendisi Lokantası dedi ki...

iyi tatiller. İyi yolculuklar şimdiden canım.
Sevgiler :)

fidaneli dedi ki...

oncelıkle gecmısler olsun esra cım.. ve umarım turkıye ye geldığınde görusme sansını yakalayabılırız;)

sevgıler
fıdan

Betül KAVAL dedi ki...

canım çok iyi oldu yazdığın meraklanmaya başlamıştım. eşinle tatilin ve türkiye yolculuğun sorunsuz gecer umarım.

sevgiler

Kızıl dedi ki...

Esracığım merhaba... Yine ne kadar keyifli yazmışsın, hiç bitmesin istedim okurken :) Öncelikle böcek sokmalarından dolayı geçmiş olsun... Yaz geldi ve her yaz olduğu gibi biz bayanları zayıflama telaşı aldı. Anlattığın kitabı merak ettim mutlaka bakacağım. Bu arada ben de çok istikrarlı olmasam da diyet konusunda yapmaya çalışıyorum. Ufak bir önerim olacak benimde buradan. Lipton'un Form Plus adı altında süper bir çayı var, piyasalarda eski mi yeni mi bilmiyorum ama inanılmaz etkili. Tavsiye ediyorum buradan yağ atmada üzerine yok kesinlikle. İlk başta biraz zor içiliyor ama ben alıştım artık, şekersiz limonsuz bile keyfili geliyor.

Türkiye'de güzel günler diliyorum sana ki- elbet güzel geçecektir insanın, vatanı gibi yok çünkü. Umarım tadını doya doya çıkarırsın canım. Fotolara da baktım çok ilginçler bizimkilerin aksine adamlar sokaklarda uzanmış vs. Biz de ise ozellikle fotoğraf stüdyoları çok meraklı arkada dağ manzarası, göl manzarası fonu kullanmaya hiç doğal gelmez bana, o yüzden ben bu fotolara hayran kaldım. Paylaştığın için teşekkür ediyorum.

Bir de hani demişsin ya resimsiz falan zevksiz oldu bu postum diye ona katılmıyorum işte ben. Seni okumanın tadı o doğal ve samimi anlatımında, resimlerle falan alakalı değil. Bilesin!

En kısa zamanda yeniden yazabilmen dileği ile.

Hoşça kal, sevgiyle kal...

Düşler Mutfağı - Butik pasta, Kurabiye ve Cupcake dedi ki...

Koptum ESra, çok komik fotolar ya:) Bu arada öncelikle iyi tatiller ve şimdiden Türkiye'ye hoşgeldin...

Geldiğinde görüşmek üzere...

sevgiyle kal canım...

NİLBUTİK PASTA dedi ki...

canım çok geçmişler olsun.dilerim birdaha bu tip şeyler yaşamazsın.
diet konusunda söylediklerin için çok teşekkürler mutlaka o kitabı allıcam.incelirsem de bildiririm canım.
iyi tatiller.dönüşte bloggerdaki problem çözülürde inşallah bizde o güzel resimlerine bakarız.
sevgilerimi bırakıyorum

Evcilik Lezzetler dedi ki...

Esra'cım ne güzel tatta olmuş postun, karşılıklı laflamışız gibi geldi sıcaklığın :)) Tatilin çok çok güzel geçer umarım, sevgiler...
Evet kitabın adını not aldım :P

EHA dedi ki...

güle güle kendine iyi bak.3 kilo içinde tebrikler darısı başımıza.

Unknown dedi ki...

esracım senden haberler almak hiç de sıkıcı değil inan ,canım tatilin ve türkiye yolculuğunun en güzel şekilde geçmesi dileğimle sevgiler

Adsız dedi ki...

Esracım çok geçmiş olsun canım. beni de böcek soktuğunda davul gibi şişerim, mutlaka hastanelik olurum:((( Düğün fotolarına da koptummm:))) Fotoğrafçılıkta yeni bir çığır açılmış da haberimiz yokmuş:))) Guilin resimlerine de baktım, muhteşem, çok şanslısın, benim için de gez oraları;))bu arada Türkiye'ye geleceğin için de senin adına çok sevindim, izmire yolun düşerse mutlaka beklerim;)ayrıca sana bir mail attım, ulaştı mı bilmiyorum, haberin olsun. Şimdiden iyi yolculuklar sana tatlım. Öptüm çok.
derya özd/izmir

Limonlu Kek dedi ki...

Çok severim çorba edilmiş postları, gerçek hayattan kısa kısa alıntılar çünkü, bloggerin kapatılmasına çok üzüldüm, umarım en kısa zamanda açılır da o güzel pasta böreklerine kavuşuruz. Çok güzel günler senin olsun, sevgiler....

Ferkay dedi ki...

Esra cığım iyi tatiller canım artık yaz geldi hepimiz biraz boşlıyacağız blogları ister istemez. Sen güzel güzel gez herşey içine sinsin. gelince görüşürüz.
Sevgiler.
Kocaman öpüldün.

eda'lı tatlar dedi ki...

gerçekten uzun biara olucak sanırım tatil sonra türkiye.. Biz merakla yeni postları bekliyor olacağız sen gezerken :)
İyi eğlenceler iyi tatiller ve iyi bir yaz dilerim...
Bu arada geçmiş olsun
Yanlız bu kadar temiz olsa bizde de sokaklar yatardık bizde :) yani foto için :)

Disalce dedi ki...

canım hepimiz yavaş yavaş bloglardan uzaklaşmaya başladık...

bende yakında ara yazısı yazarım artık..fotoğrafsızda olsa yazını okumak zevkliydi...

ama fotoğraf var zaten..
bence değişik ve doğal olmuş...sen daha güzel çekmişsin...renkler harika..adamı anlayamadım niye kız süslüde erkek spor...

hahaa..

öptüm canım..görüşmek üzere...

Disalce dedi ki...

ayrıca çok çok geçmiş olsun canım...

aman dikkat!

made in funda dedi ki...

geçmiş olsun canım.böcekten ben de nefret ederim.bloggerin kapatılması da moda oldu demekki.neyse sen güzel güzel gezini yap,türkiyene kavuş.sonra da bize herşeyi anlat olur mu..seni özleyeceğim.sevgiler...

lezzet sefasi dedi ki...

Iyi tatiler iyi yolculuklar. saglikla sihatle gidip donersin insallah. Ayni zamanda gecmis olsun
Boceklere dikatt

LEMAN dedi ki...

resme ne hacet canım öğle içten anlatıyorsun sankı karsımda sohbet edıyorum sandım bu kitabı eşime önermelıyım uzun zamandır karnıyla ugrasıyor canım buarada sessiz geliş gidişlerin gözümden kaçmıyor teşekkürler ziyaretlerın için iyi geceler

menekşe dedi ki...

slm esracım türkiyeye geliomuşun inş gçrüşürüz

Adsız dedi ki...

slm esracım türkieye geliomuşun inş görüşürüz ayrıca çok geçmiş olsun çok üzüldüm

ÖZGÜLÜN TARİFLERİ dedi ki...

Esracigim oncelikle gecmis olsun insallah birdah boyle birsey basina gelmez.
Yazilarini buyuk keyifle okuyorum diyet kitabini cok merak ettim.Sana Turkiyeyye geldigin de iyi tatil gecirmeni diliyor her seyin guzel yuregine gore olmasini diliyorum.
kucak dolusu sevgiler canim.

Bir Dilim Düş dedi ki...

Fotolara bayıldımmmm!!! Hayatım çok iyi dinlen ve çoookk çabuk dönnn!!!Seni bekliyoruz. Belki antalya'ya da yolunuz düşer o zaman mutlaka beklerim!!!

Sevgiler,
Evren

yemekoloji dedi ki...

canım ben internete giremezken ne lezzetli şeyler yapmışsın yine,hayalet bezelere bayıldım ilk mutfak deneyimimde yapmak istiyorum izninle tabi ellerine sağlık yine başarılı yine başarılı(buarada senin ödüle ihtiyacın yok ki Esracım)

Aybike Ceylan dedi ki...

Iyi nyolculuklar Esra'cigim.
Turkiye'ye yolculuk ne zaman ve nerede kalacaksin? Ben de 8 haziranda yola cikiyorum, sevgilerimi gonderiyorum. Bu arada bahsettigin kitabi da cok merak ettim:)

meleginmarifetleri dedi ki...

Artık türkiyedede var böyle özel gün fotğrafçılığı geçen gün tv de görmüştüm dış mekanlarda harika fotolar çekiyorlar..
Sana iyi yolculuklar diliyorum.
Sevgiler.

ayseyaman dedi ki...

Merhaba Acemi Şefim
Arayı fazla uzatma!
Benim yerime de gez!
Hızlı kilo verme 2 katını alırsın ;P
Misafirlere pasta yaparken üzerini hep süsle olur mu? Bazen seker hamuruyla da süsle, üşenme çünkü eline bu hamurlar çok yakışıyor..;)
Bu arada oğluşunun geçmiş doğum günü kutlu olsun.
Fotoğraf konusuna gelince eminimki sonuçta ortaya harika pozlar çıkmıştır. Dışardan bakınca film setleri de böyle tuhaf görünmez mi? ;)
Her yazdığına cevap vereceğim derken ben de çorba ettim yorumu. Neyse tatlım, sana şimdiden iyi tatiller...sevgilerimle

anneminkizıyim dedi ki...

Merhabalar canim, neden se tüm bloglarda bir sorun var, benim blogda kapatilmisti ama, sorun yok degip tekrar acildi.
Güzel tatiler gecirmeni diliyorum, böceklerede dikkat canim, sevgiler....

Adsız dedi ki...

Selamlar,
çok geçmiş olsun. Verdiğin güzel bilgiler ve paylaşımlar için çok teşekkürler. Şu kitabı bi türlü bulamadım gitti. Bi çok yerde bitmiş. Nasıl ulaşacağıma dair bir fikrin varmı? Ayrıca spor hareketlerimi kitabın özü. Fırsat bulup yazarsan memnun olurum.

hoşgeldin diyelim şimdiden.

sevgiler,
Canan

bir dilim bir tutam dedi ki...

Selamlar ben senin tavsiyen üzeri kitabi aldim.Ve 4 gündür uygulamaya basladim....Hadi bakalim görecegiz......

dantelistan dedi ki...

fotoğraf olmasada kalbinizin sıcaklığı yazınıza yansımış buna sanal dertleşme diyelim iyi yolculuklar

masalmutfagi dedi ki...

Esracığım resimsizde olsa yazın çok zevkliydi..:))7 yaşında kızım var ve en çok Çin'i merak ediyor biliyormusun..:))bir gün kısmetse onu götüreceğim..:))

mutfaktakizaman dedi ki...

canim gecmis olsun aman dikkat...
Turkiye'ye gitmen ayri bir mutluluk.Bende yakin zamanda gidicem insallahh
fotograflar cok ilginc olmus biz gunluk hayatimizdabile cop tenekenin arkada durmasindan kaciniriz kaldiki ozel gunlerin olsun;))hele en son fotoya cok guldum sere serpe yatmislar ne mantik anlamadim...
en kisa zamanda gorusmek uzere canimm
opuyorumm
hurish

Zafer dedi ki...

Acemi ŞEF rumuzunu görünce aklıma önce Acemi bir KIZILDERİLİ ŞEF"'İ GELDİ FAKAT SİZ mutfak şefi'inden bahsediyormuşsunuz..İki yumurta kırabiliyorsanız acemiliğiniz geçmiş ŞEF bence.Ulu Manitu adına,size bol şanslar mutfakta, aman dikkat yerde muz kabuğu var alıverin bir kaza çıkacak :)

PAPATYA SOFRASI dedi ki...

Çabuk dön.

Tijen dedi ki...

Hayallah geçmiş olsun. Biz blogsuz kalmıştık bir ara, sıra sizde demek ki. Ah bu baskıcı rejimler!

LEMAN dedi ki...

canım özledım o süper fotolu tarıflerını insan çok alışıyor degılmı ulasamamak zor gelıyor inşallah sorun cabuk düzelir iyi bool eglencelı tatıller canım

feyzanın dantelleri dedi ki...

canım iyi tatiller. Odile Payri". nin kitabından söz etmissin diyet kitabımı yoksa egzersizmi merak ettim benim bir hayli ihtiyacım var bir an önce kilo vermeye sevgiler....

siyahlale dedi ki...

merhaba belki bu link ilginizi çeker diye düşündüm. sevgiler. Sibel
http://2007.worldchocolatemasters.com/en/416

özgülün tarifleri dedi ki...

canim regaip kandilini ve uc aylarini kutlar, hayırlara vesile olmasını dilerim.
Bu hayirli gecede tum dualarimizi Rabbim kabul eder insallah.



iyi tatillerrr.

sevgiler:)

LEMAN dedi ki...

tarıf aldım kaçıyordum ama sevgılerle demeden cıkamadım dön artıkk

Adsız dedi ki...

merhabalar benim bir sorum olacakti ilk siparis pastam basligi altindaki pasta kekinizi denedim cok guzel kabardi ama firinin kapagini acmamama ragmen kek firinda piserken tekrar sondu sebebi ne olabilir bir puf noktasi varmi.Cevabinizi merakla bekliyorum tesekkurler.

Adsız dedi ki...

Tatiliniz bitti sanırım:)) Postunuzu yazalı çok olmuş.
Liseyi bitiren oğlum,Çinde okumak istiyor da..Size sorularımız olacaktı,cevaplar mısınız?
(mail adresim görünmüyorsa,belirtin,göndereyim.)
İlgilenirseniz çok memnun oluruz..
Nihal

Adsız dedi ki...

Ermeni mutfağının özgün lezzetleri Hamov’da:

Hamov Feriköy’den sonra şimdi de Moda’da!

Ermeni mutfağını İstanbullularla tanıştırmak için 2004’te Ayda Tokatlıoğlu ve kızı Selin Tokatlıoğlu’nun kurduğu Hamov, geçen 5 yılda birçok İstanbulluyu ve ünlüyü Ferikoy’deki restoranında ağırladı. Ermenice ‘lezzetli’ anlamına gelen Hamov, adı gibi lezzetli yemekleri ile Vedat Milor’dan, Deniz Erbil’e, Mehmet Yaşin’den Tijen İnaltong’a birçok gurmenin takdirini topladı. Böylece sadece İstanbul değil, tüm Türkiye Ayda Tokatlıoğlu’nun aşçılığı, Selin Tokatlıoğlu’nun işletmeciliği ile Ermeni lezzetlerini yakından tanıdı...

Hamov, ekim ayından itibaren daha geniş bir kitleye hizmet vermeye hazırlanıyor. Moda, Gürbüztürk Sokak No:36’da açılacak olan “corner mağaza”, Hamov Feriköy’den farklı bir hizmet yapısına sahip. Anadolu yakasındaki müşterilerin de Hamov lezzetlerine ulaşabilmesi için Moda’da kurulan bu “corner mağaza” Hamov’un titizlik ve lezzet anlayışını aynen sürdürüyor. Hamov Moda Corner, Ermeni lezzetlerinin hem satış hem de sipariş noktası olacak. Gelen müşteriler anında mevcut yemeklerden paket alabilecekleri gibi önceden sipariş vererek de istedikleri tüm lezzetlere ulaşabilecek. Hamov Feriköy ise birbirinden lezzetli Ermeni yemeklerini restoran ortamında tatmak isteyenlere hizmet vermeye devam edecek.

Ve Hamov’dan misafirlerinizi şaşırtacak menü alternatifleri

Diyelim cumartesi akşamı yemeğe 15 kişilik misafiriniz var ve ne yapacağınızı bilmiyorsunuz. Hamov’un catering menüsü burada yardımınıza yetişiyor. Arıyorsunuz Hamov’u, zeytinyağlılardan ara sıcaklara, ana yemeklerden tatlıya mükellef bir sofra için gerekli tüm lezzetler, cumartesi istediğiniz saatte kapınızda.

Hamov’da ev yemeklerini sevenler için her gün ayrı bir seçenek sunan ev yemekleri menüsü de var. Bu menü ve tüm diğer seçeneklerden haberdar olmak için Hamov.yemekler@gmail.com adresine mail atmanız yeterli.
Hamov mutfağından seçmeler

Topik: En ünlü Ermeni mezesi olan topik, Hamov’un da en gözde lezzetlerinden. Topik Ermenice “küçük top” anlamına geliyor. Dışı nohut, içi tahin, soğan ve çeşitli baharatlardan oluşan topik, içki masasının vazgeçilmez mezesi.
“Böyle gerçek bir topik yemeyeli yıllar olmuştu” Vedat Milör

Dalak Dolması: Diğer mezelere nazaran çok az restoranda ve evde rastlayabileceğiniz dalak dolması Noel masalarının vazgeçilmez ara sıcaklarından. Dalak dolmasını sipariş verenlerin dolmanın yanında dalak çorbasını da tatmaları şiddetle tavsiye edilir.
“Mükemmel bir lezzet” Mehmet Yaşin

Tarama: Sadece ayçiçeği yağı, limon ve çiğ taramanın çırpılmasıyla hazırlanan taramada hiçbir katkı maddesi bulunmamaktadır.
“Tarama bence bir başyapıt.” Deniz Erbil

Dolmalar: Pirincin soğana nazaran çok daha az kullanıldığı Ermeni dolmaları kıvamıyla zeytinyağlı yemek olarak değil daha çok meze olarak masalarda boy göstermektedir.
“Ayda Hanım’ın nefis sarmaları yüzünden lezzet sohbetlerine ara veriyor ama sıcacık ortamda bir arada olanın tadını çıkarıyoruz.” Tijen İnaltong

Ve diğerleri…
“Hamov: gerçekten de burada ağzınıza attığınız her lokma için söylenecek sözcük bu.” Yiğiter Uluğ


İletişim için

Hamov Feriköy: Şahap sok. No:36 Feriköy Şişli
Tel: 0212 225 78 90
Hamov Moda Corner: Gürbüztürk sok. No: 36 Moda Kadıköy
Tel: 0216 346 77 78
www.hamov.com.tr
Hamov.yemekler@gmail.com

Hakan dedi ki...

Esracigim,

epeydir ben de hic bloglarla ilgilenemiyorum ama Cin ile ilgili bir konu olunca ilk aklima sen geldin. Hala orada misin bilmiyorum, henuz yazini bastan sona kadar okuyamadim, nerede yasadigini da tam olarak bilemiyorum ama Guangzhou ya gidecek bir Turk aile icin Turkce bilen tercumana ihtiyacimiz var. Nasil buluruz bilemiyorum. Turk konsolosluguna telefon ettik ama bildikleri kimse yokmus. Cok alakasiz birsey de soruyor olabilirim sana ama aklina birsey gelirse ne olur bana yaz. E-mail atmak istersen, lutfen e-mail at.
Cok tesekkurler canim.
Hatice

Hakan dedi ki...

Yorum esimin adresinden gitti ama beni biliyorsun. Hatice Can
gunesdogarken blogunu yaziyordum..