Pazartesi, Nisan 27

Vahşi Doğa Pastası, Biricik Oğlum 3 Yaşında...


Zaman ne çabuk geçiyor, daha dün gibi ikinci yaşını kutladığımız. Gün gelecek bir de bakmışım koca adam olmuş. Düşünmek bile istemiyorum aslında tüm bunları, şimdi rahatça her istediğimde sıkıştırıp öpebiliyorken az bir zaman sonra "anne yapmaaa..!" nidaları yükselecek çünkü :)

Bugün post'a pek bir şey yazasım yok, çok yorgun hissediyorum, bunda grip oluyor olmamın da etkisi olabilir. Bir de şeker hamurlu pasta yapmak başlı başına çok yorucu geliyor artık, arşive şöyle bir baktım da tam bir yıldır şeker hamurlu pasta yapmamışım. Bu seneki pasta benim için yorucu oldu, model için elimde bulunan Görgülü pastanesi kataloğundan yararlanarak, bir pastanın aynını yaptım. Muhtemelen onlar da ünlü bir pastacıdan esinlemiş olmalılar.

Pastamızın içinde muz, antep fıstığı ve damla çikolata ile bitter çikolatalı ganaj vardı.Pandispanya tarifi Ruki'den uyarlama, ölçüleri 25 cm'lik kalıp için 1,5 katı olarak yaptım.

Malzemeler:
6 yumurta-Beyaz ve sarıları dikkatlice ayrılacak
225 gr. toz şeker
2 paket şekerli vanilin
1 su bardağı un
1 su bardağı mısır nişastası
3 çorba kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu

Fırınımızı 175 dereceye ısıtalım. Yumurtanın beyazlarını bir çimdik tuz ile kar gibi beyaz olana dek 2-3 dakika kadar çırpalım. İçine toz şekerin yarısını ekleyelim, şekerler eriyene dek 5-6 dakika daha çırpalım. Yumurta sarılarını ayrı bir kapta, kalan toz şeker ile şekerler eriyip, karışım kremamsı bir kıvam alana dek çırpalım. Sarıları beyazlara ekleyelim ve mikserin en düşük hızında ancak birbirlerine karışana dek karıştıralım. Un, kakao, nişasta, vanilya ve kabartma tozunu bir kuru kaba birlikte eleyelim. Elediğimiz karışımı yumurtalara azar azar ekleyerek yavaşça çırpalım. Tüm malzeme bitene dek bu işlemi yapalım. Yağlanmış kalıbımıza karışımı boşaltıp üzerini spatula ile düzleyelim. Isınmış fırınımızda 30-40 dakika kadar pişirelim. (İlk 20 dakika fırın kapağı açılmamalıdır) Kekinizin üzeri iyice kızarınca bir kürdan yardımı ile pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz. Kürdanı batırıp çıkarınca temiz çıkıyorsa pişmiştir. Pişmiş kekimizi fırınımızdan alıp kalıbın kenarlarından bıçak geçelim. Kalıptan dikkatlice çıkarıp ızgara telinin üzerine ters çevirip iyice soğumaya bırakalım. Soğuyan kekinizi streç filme sarıp buzdolabında 2-3 gün bekletebilirsiniz, ben öyle yaptım.

Krema için malzemeler:

600 gr. krema

450 gr. bitter kuvertür (çikolata)

Çikolatalarımızı önce küçük parçalara ayıralım sonra parti parti rondoda kıyalım. Bir tencereye kremamızı koyup içine çikolataları ekleyelim. Ocağın altını yakıp kısık ateşe oturtalım. Sık sık karıştırarak çikolataların erimesini sağlayalım. Çikolatalar tamamen eriyince ateşten alıp bir başka kaba koyalım. Önce oda ısısına gelmesini bekleyelim sonra ağzını kapatıp buzdolabına kaldıralım. Pastayı yapacağımız zaman çıkarıp mikserle katılaşana dek çırpalım. Çok fazla çırpmamaya dikkat edelim zira yağından ayrılabilir.

Pandispanyamızı üç kata ayıralım, bir kenarına olmak üzere her bir kata resimdeki gibi kürdan saplayalım ki krema sürdükten sonra keki aynı yerlere denk getirerek kapatabilelim. Her katı sütle ıslatıp krema sürelim, istediğimiz malzeme ile içine ek yapalım. Ben ilk kata muz ve antep fıstığı, ikinci kata muz ve damla çikolata koydum. Kekimizin en üstünü de kalan krema ile sıvayıp kapatalım. Bu şekilde bir gece dolapta bekleyen pastanın hem tadı oturacak hem de kaplama için krema sert bir hale gelecektir.

Pastayı kaplamak ve süslemek için 1,5 kiloya yakın marshmellow'lu şeker hamuru hazırladım. Figürler için az az miktarda hamurları renklendirdim. Su efekti için 1 yumurta akı ve 1 su bardağına yakın pudra şekerini beraber çırpıp royal icing hazırladım. Az miktar mavi gıda boyası ile renklendirdim. Çimen görüntüsü için pastanın üst kısmına fırça ile ince bir şekilde bal sürüp antep fıstıklarını serperek yapıştırdım. Aşağıda pastanın yapım aşamalarının detaylı resimlerini bulabilirsiniz.










89 yorum:

NİLBUTİK PASTA dedi ki...

canım harika bir çalışma süper detaylı bir anlatım olmuş.ellerine emeğine sağlık.küçük prensinde yeni yaşı hayırlı olsun canım
güzel bir hafta geçirmen dileğiyle sevgilerimi bırakıyorum

Unknown dedi ki...

ESRACIM BİRİCİK OĞLUNUN DOĞUM GÜNÜ KUTLU OLSUN CANIM ÇOK GÜZEL BİR PASTA HAZIRLAMIŞSIN ELİNE SAĞLIK SEVGİLER

Tuğba Agaci dedi ki...

Görüntü muhteşem,tarife bakılırsa tadı daha da muhteşemdir.

Ayrıca bu detaylı tarif paylaşımı için de şahsım adına çok ama çok teşekkür ederim.

Elinize sağlık :)

Unknown dedi ki...

yorgunluğunuzu şimdi daha iyi anladım.gerçektende çok meşakkatli ama bir o kadarda muhteşem olmuş.ellerinize sağlık.nice senelere oğlunuzun sağlıklı huzurlu ve ailesiyle geçireceği nice senelere

ebrulitatlar dedi ki...

Esra'cm oğluşunun doğumğünü kutlu olsun. Nice yıllara. Pastasıda harika olmuş. Ellerine sağlık. Sevgiler..

fatma dedi ki...

oğlunuzun yeni yaşı kutlu olsun ben sizi birkaç günden beri takip ediyorum birşeyi merak ettim hala çindemisiniz oglunuzla mutlu bir yıl geçirmeniz dilegiyle

Kirpikteki Gözyaşı dedi ki...

Esracım merak etmiştim ben de seni:)) Yakışıklı ve ttalı oğluşunun doğumgünü mutlu olsun! Sağlıklı, uzun, mutlu, başarılı bir ömrü olsun inşallah! Zamanın çabuk geçtiğine bir kanıt da bu...Geçmiş olsun bu arada! Umarım düzelirsin en kısa zamanda. Pastanın yapılışını fotoğraflarla anlatmana bayılıyorum:) Bir de burada olsaydın da öğrenseydim sen de pasta yapmanın inceliklerini. Sen anlatınca sanki kolay gibi geliyor:) Öpüyorum seni ve oğluşu kocaman:)

Mujdemi Isterim dedi ki...

Ilkecimmm, yeni yasin kutlu olsun. Bol oyuncakli, cok eglenceli, cok sekerli, cok arkadasli, az kavgali bir yas diliyorum senin icin.

Sansli ilkerin, guzel annesi... Ellerine saglik. Cok guzel olmus her zamanki gibi. Hasta halinle de olsa, hunerin golgede kalmadi.Vahsi doga pastasini eminim cok begenmistir ogulcugun. Nice guzel yaslar olsun insallah, saglikla, huzurla. Keyfini cikar o guzel yillarin, Esracigim. Bu zamanlar asla geri gelmeyecek. Biz de hep duyariz ya annelerimizden. Kocaman optum.

Betül KAVAL dedi ki...

canım pasta harika olmuş ellerine sağlık. tadına bakanlara da afiyetler olsun.

3. yaşı kutlu olsun oğlunun sağlık ve mutlulukla inşallah. çocuklar o kadar çabuk büyüyyorki anlamıyoruz :(

sevgiler

Saliha dedi ki...

ncanım pastan cok guzel,cok emek harcandıgı belli...ellerıne saglık...canu gonulden sevgılerımı yolluyorum sana...oglunada nıce yıllara benım yerımede mıncıkla emi:)benımkı mıncıklatmıyor cunku:):):)

Semra Altay dedi ki...

Harika bir pasta olmuş.
Ellerine sağlık.
Oğluşunun doğum günü de kutlu olsun.
Nice yaşlara inşallah.
www.semraninmutfagi.com

Narince dedi ki...

Canım benim özletiyorsun kendini. Küçük oğlanın doğumgününü kutlarım, yanaklarından koca koca öperim. Seni daha ne güzel hazlar bekliyor. Daha okula gidecek, a diyecek, b diyecek,birlikte öğrenecek, ödev yapacaksınız. Okuldan mor gözle, kırık kafayla gelecek, ilk kavgası, ilk aşkı. Kızlarla sinemaya gidebilmek için harçlık isteyecek, elinden telefonu düşmeyecek. Hepsini doya doya yaşa.
Bu arada pastadan tatmışsındır sanırım. Bak söylüyorum bu diyet yüzünden hasta olamk üzeresin. Diyet yapmaya her kalkıştığımda hastalanıyorum, hatta bir keresinde önemsemedim, zatürreye döndü. Dikkat et kendine. Seni de oğlunu da tekrar öpüyorum canım. sağlıcakla kal.

Evcilik Lezzetler dedi ki...

Çok çok güzel bir pasta olmuş, ellerine sağlık, paşana nice yaşlar :)) Ve evet "anne yapmaa" ihtimali beni de düşündürüyor ;)
Sevgiler...

RENKLİ KURABİYELER- ZÜLBİYE dedi ki...

esra abla yeni yaşınız kutlu olsun. oğluna sağlıklı mutlu upuzun bir ömür diliyorum. Allah hiç ayırmasın sizi. Pasta da çok şirin olmuş bayıldım ellerine sağlık.
Sevgilerimle,

hanimelipasta.com dedi ki...

nice mutlu yaşlarını beraberce kutlamanız dileğiyle diyelim gelelim pastaya.
Anlatım süper olmuş detaylar harika eline koluna sağlık
Hülya
www.hanimelipasta.com

Unknown dedi ki...

Esracım önce oğluşuna sağlıklı,hu
zurlu,mutluluk ve başarı dolu uzun bir ömür dilerim.Pastan muhteşem el
lerine,emeğine sağlık.Mutlu haftalar,sevgiler...

hanife dedi ki...

arkadaşım bence bloğun adını artık acemi değil usta şef yap,süper bir pasta olmuş eline sağlık Allah oğluna sağlıklı,uzun yaşlar nasip etsin sanada şifa versin.bende marshmellowdan şeker hamuru yaptım.ama pastayı kaplayacak kadar açılacak gibi değil,seninki süper olmuş bunu bir püf noktası varmı.sevgilerimle

zerrin - misss dedi ki...

canım Esram,

oğluna mutlu mutlu seneler olsun. hayatı boyunca sevdikleriyle hep gülümsesin.

pasta harika. Hele maymunlara bittim. :)

Umarım grip ayakta şipşak geçer gider.

Sımmsıkı kucaklarım.
sevgilerimle..

EHA dedi ki...

çok süper gözüküyo ellerinize sağlık.

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Oğluna nice güzel,sağlıklı,mutlu yaşlar diliyorum, tüm sevenleriyle..


Pastası yine harika olmuş..Ellerine sağlık canım..Güzel bir hafta diliyorum..


Sevgiler..

zarpandit dedi ki...

sen ne orjinal hatunsun! :) ya sen beni öldüreceksin gerçekten ya.. :) beceriksizliğimi iliklerime kadar hissediyorum bu pastaların konusunda :)

Disalce dedi ki...

ilkeciğimin yeni yaşı kutlu olsun...sevdikleriyle huzurlu,sağlıklı uzun ömürler diliyorum...

şefim pastan konuşuyor yine...özlemiştim bende senin şeker hamurlu pastalarını....

ellerine sağlık..harika olmuş..
seni çok öpüyorum...

cansu_594 dedi ki...

Esracım ilke paşamıza nica senelere canım ailecek bir ömür mutluluklar dilerim size.İnşallah ilkenin çocuklarının doğum günlerini buradan paylaşman ve ozaman torunlarına böyle harika pastalar yapmanı dilerim canım.Gerçektende çabuk geçiyor zaman bu aralar bebekkokusuna uğrayamıyorum ama bloga yazayım en azından istedim sana.Pastaya yorum yapamam bile sadece harika ve süper görünüyor canım ellerine sağlık hamarat arkadaşım.Grip olmuşsun çok geçmiş olsun öpüyorum senide ilkeyide kocaman tekrar nica senelere.
Gönül

Adsız dedi ki...

canim...oglusunun yanaklarindan öper ve nice yaslar dilerim...

evet sana katiliyorum canim...
cocuklar cok cabuk buguyorlar
ben bile ogulumu artik okul cikislarinda öpemiyorum:((
anne bari kizlarin yaninda öpme diye yasak koydu oglum:((
bende dikkat ediyorum mecburen...

canimcim pastana zeeten diycek lafim yok kart postal gibi olmus adeta
ellerin dert gormesin
cok öpüy

www.yenitadlar.blogcu.com

neslihan erzincan özgür dedi ki...

sevgili Esra oğluşunun doğum günü kutlu olsun.nice güzel,keyifli,sağlıklı,mutlu,dilediği gibi,ailesiyle uzuuunnn bir ömür diliyorum.pastan harika olmuş.ellerine sağlık.sevgilerimle....

Pelin dedi ki...

Esracığım,
Tatlı oğlunun yeni yaşını kutluyor, ona mutlu, sağlıklı gönlünce geçecek bir ömür diliyorum.
Pastası da çok güzel olmuş. Yorulduğuna değmiş.
İyi haftalar diliyorum
Sevgiler

Rengarenk dantel dedi ki...

mükemmel bi pasta olmuş. ellerine sağlık...
bebişinede uzuuun up uzuuuuuun ve güzelliklerle dolu bir ömür diliyorum....

Ufuk SITKI dedi ki...

Oğluşuna nice nice mutlu ve sağlıklı yaşlar dilerim. Cıvıl cıvıl renkli pastaya ise bayıldım. Sevgilerimle....

made in funda dedi ki...

CANIM BEN DE SENİN TATLI OĞLUŞUNUN DOĞUM GÜNÜNÜ,YENİ YAŞINI KUTLARIM.UZUN VE SAĞLIKLI ÖMÜRLER DİLERİM VE O TATLI OLDUĞUNDAN EMİN OLDUĞUM YANAKLARINF-DAN DA ÖPERİM.
GELELİM PASTANA.....
BÖYLE EMEK ,UĞRAŞ İSTEYEN VE SONUÇTA BU KADAR MÜKEMMEL BİR PASTA İÇİN NE DENEBİLİR BİLMİYORUM.HARİKA BİR PASTACI HARİKA BİR ANNESİN.TEBRİK EDİYORUM.SÜPER BİŞEY OLMUŞ.
SICACIK SEVGİLERİMİ YOLLUYORUM..

MUTFAKISTAN dedi ki...

Harika olmus pastan canim
Aciklamali resimler cok isime yarar heralde. Temmuzda torunumun ilk pastasini ben yapmak istiyorum
Aslinda kursa gitmek istiyorum
ben hayvan yada insan seker hamuru ile yapamam gibi geliyor.
Amerikadan cok aldim seker hamuru malzemeleri cicek kaliplari
ama senin pastani yapsam ilyas bayilir neyse calisip denemeliyim
Biricik oglunu opuyor ve yeni yasini kutluyorum.
Annecigi pastasini super yapmis
ellerine saglik
sevgiler

Sevgi Küçük dedi ki...

esracığım pasta çoook ama çookk güzel olmuş. emeğine değmiş gerçekten.ellerine sağlık.
oğlunu da öpüyorum şapırdata şapırtada. (dediğin gibi şimdi ne istersek yaptık yaptık sonra yanlarına yaklaşılmaz) :)
yeni yaşında ve tüm hayatında sağlıklı,mutlu,huzurlu, şanslı ve başarılı olsun. uzunnnnn yıllar sevdikleri ile yaşasın.
not:sana da geçmiş olsun.aman dikkat et kendine.

mutfakcini dedi ki...

Oluşunun doğumgünü kutlu olsun canım,allah uzun hayırlı ömürler versin:) Apasta için ne diyebilirmki artık,şahaser yani :) Ellerine sağlık canım.sevgiler..

Adsız dedi ki...

Esra'cim oglusunun dogum günü kutlu olsun canim, daha nice saglikli ve güzel yillara insallah.

egeli dedi ki...

HARİKALAR YARATMIŞSIN HER ZAMANKİ GİBİ CANIM,ELİNE SAĞLIK.
OĞLUŞUNUN DA DOĞUM GÜNÜNÜ KUTLUYORUM.NİCE MUTLU YILLARA.....
YAAAA... DEMİ ZAMAN NE KADAR ÇABUK GEÇİYOR,TAM BİR SENE EVVEL OĞLUMUN DOĞUM GÜNÜ İÇİN SENDEN YARDIM İSTEMİŞTİM ,HATIRLIYORMUSUN ...VE ŞU AN YİNE ONUN PASTASINI YAPIYORUM...

IŞILCA TATLAR dedi ki...

Esra'cığım,

İlker'in doğum günü kutlar, mutluluk ve sağlıkla geçecek nice yıllar dilerim canım. Benim yerime de onu öper misin?
Pasta yine muhteşem olmuş. Hem diyet hem de hastayken böylesine güzel bir pastayı ancak senin gibi bir anne yapabilirdi. Geçen yıl yaptığın pingu pastayı çok iyi hatırlıyoru. Çok şirindi o da.

Ellerine, gönlüne sağlık Esra'cığım.

Çok sevgiler,

hanimeli21 dedi ki...

Senin sayende pasta yapimimi duzgunlestirdim, simdi birde gaza gelip seker hamuruna mi baslasam ne ( bak beni gaza getiriyorsun boyle kolaymis gibi anlatarak).
Onceden baska arkadaslara kiziyordum neden Esra gibi yapmiyorlar fotograf cekmesi bu kadar zor mu diye , ama anladim ki zormus.Helal olsun.
Oglun cok sansli boylesi becerikli bir anneye sahip oldugu icin.
Ben de bu gunleri gorebilirmiyim ki
( 1- kizimin ucuncu yas gununu
2- Boylesi guzel pastalar yaptigimi)
Gene dokturmusum.Yeni yasyniz kutlu olsun deyip ciksam ne var dimi ama.

Beyza dedi ki...

Sevgili Esra,
pasta cok seker olmus. Ellerine saglik. Ama ben biraz daha bakarsam cikolata krizine girebilirim onun icin hemen kaciyorum :)
Oglunun 3. yasi kutlu olsun. Nice saglikli, mutlu yaslar onun olsun.
Sevgiler

İlker Ergin dedi ki...

Esra'cım öncelikle minik oğlunun doğum gününü kutluyorum.Daha nice sağlıklı ve uzun bir yaşam diliyorum.Tabii beraberce...
2. maddeye gelince bencede büyümesinler.Ben hala sürekli sıkıştırıp ısırıyorum.Şu an pek bi sesini çıkardığı yok.Ama seneye ne olur bilemem.Gerçi hiç farketmez..Ne derse desin ben yine sıkıştırırım:)))İnsan doyamıyor..Hele uykudan uyanınca...
Allah hepsine sağlıklı ömürler versin...
Bu aralar bende hamileliğimin ilerlemesinden ve sanırım havalardan dolayı şeker hamurunda zorlanıyorum..Burada bir gün sıcak bir gün soğuk anlayamadık.Bünyemizde şaşırdı:((
Gel yaz gellll...
Canım son olarak ellerine sağlık.Pastan yine harika olmuş.Bence sen bu şeker hamuru işine ara verme hayatım.Büyük kayıp...Ellerine sağlık...
Çok çok öpüyorummmm.
Sevgiler.....

Hayatın Ta Kendisi Lokantası dedi ki...

yorulmuşsun ama kesinlikle değmiş canım. HArika bir pasta olmuş bu :)) ellerine sağlık.
oğluşunada mutlu ve sağlıklı yıllar...

Düşler Mutfağı - Butik pasta, Kurabiye ve Cupcake dedi ki...

Canım Ilker'in doğum gününü yürekten kutlar, sevgi, sağlık, huzur, mutluluk ve başarı dolu bir ömür geçirmesini dilerim.

Pasta'n hakikaten çok hoş olmuş, ellerine emeğine sağlık...

Sevgiyle kal,

Adsız dedi ki...

Esracım,
İlkenin doğum günü kutlu ve mutlu olsun. Allah uzun ve sağlıklı ömürler versin.bana da seninki kadar tatlı bi oğluş versin:))))yorumlara farklı birşeyler yazmak isterdim ama yaptıkların o kadar harika ve kusursuz ki benim gözümde, "süper", "harika", "çok beğendim", "bayıldım" gibi kelimeleri dönüp dolaşıp yazmak durumunda kalıyorum:))umarım nazar değmez:))bu pastayı seyretmek beni o kadar eğlendirdi ki, ilkecik kimbilir nasıl da sevinmiştir. seni ve oğluşunu çok öpüyorum, uzun ömürler diliyorum.
derya özd./izmir

fatoş dedi ki...

Sevgili Esra ,bende biricik oğlunun doğum gününü kutluyorum ,sağlık ve mutluluk diliyorum,pastanı çok beğendim lezzetinide görüntüsünden tahmin edebiliyorum,ellerine ve yüreğine sağlık,benim bir tane torunum olduğunu söylemiştim ,zaten iki kızım evli,ilk evlenen 13 yıl oldu bebek yapmadılar yada yapamadılar bilmiyorum,müzikle uğraştıkları için zaman bulamadılar diyelim ,daha önce sana ulaşamayan mailde yazmıştım feryal kızım kardeş türküler gurubunun solisti,müzik ağır bastı anlıyacağın,işte dün o bana bir sır verdi cuma günü mikroenjiyo yapılacakmış ,ianamazsın dünden beri ayaklarım yere basmıyor,çok mutluyum inşallah sonuç alırız,pialtese gelince ben değişik sporlar denemiş birisi olarak karın ,kalça ve göbekte en etkilisi plates diyorum çünkü kas yapıyorsun ve kasta yağları eritiyor ısrarla tavsiye ediyorum hele plateste kullanınan lastik müthiş ,sana sevgiler yolluyorum buradan sağlıcakla kal.

Tijen dedi ki...

Sevgili Esra,
Oğulcuğa nice mutlu yıllar. Peynire gelince, bence bu peyniri çok sevip doya doya yiyeceksin. Bir kaç püf noktası daha verdi Fatma, onları da ekleyeceğim yazıya.

Yasemin dedi ki...

insan uzun sure eline almadimi hamuru küsüyor bu hamur insana :)
harik gorunuyor esracim seninki, ozlemisim pastalarini!
bu arada oglusun dogum gunu kutlu mutlu olsun! sorma cabuk buyuyorlar yaa! benimkide dana oldu danaa :))
Rabbim hayirli evlat olmalarini nasip etsin! optumm her ikinizide!!!

Unknown dedi ki...

Ellerinize sağlık..harika bir pasta olmuş..oğlunuzla nice nice mutlu yıllar diliyorum.sevgiler:)

Hatice dedi ki...

Esracığım oğluşunun yeni yaşı kutlu olsun, seninki de boğa demekki:)
oğluşuna hep beraber sağlıklı ve mutlu nice yıllar dilerim...
pasta harika görünüyor, içinin lezzetinin de nefis olduğu fotolardan belli...
sevgiler...

Bizim Evin Mutfağı-Aysel dedi ki...

Minik oğluşuna uzun upuuuuzun sağlıklı yaşlar... Pasta bir harika... Çok emek verildiği her halinden belli.. Üstelik Çin'deki kısıtlı imkanları da düşünürsek gerçekten çok büyük başarı... Ellerine, emeklerine sağlık sevgiyle kal..

Ayse Pamuk dedi ki...

Pasta süper:)
Ama ben o minicik oğlunun yanaklarından öpüyor doğum gününü kutluyorum.İyi ki doğmuş

NEŞELİ GÜNLER dedi ki...

sevgili Esra oğlunun doğum günü kutlu olsun umarım hayat ona hep güzel şeyler sunar.
pasta bir harika görünüyor.biz diyet ekibi sadece bakarız bu güzel pastalara :) sevgiler

mutfaktakizaman dedi ki...

canimm benim oglusumda 3 yasina daha yeni girdii ama nerde bende boyle pasta yapacak marifett:)oglusuna Allah uzun omurler versin nice yaslari beraberce yasarsinizz...
ayrica bu kadar marifetli olunmaz ki canim;))
opuyorum seni ve oglusunu
hurish

~Semra Mutfakta~ dedi ki...

ELLERİNE SAĞLIK CNM.GERÇEKTEN ŞİRİN BİR PASTA OLMUŞ.OĞLUN İÇİN KURDUĞUN HAYALLERE GELİNCE :) BÜYÜMELERİNİ GÖRMEK ÇOOOOK SÜPER BİR DUYGU ANCAK BEN BEBEKLİKLERİNİ ÇOOK ÖZLÜYORUM.BELKİDE BEBEK SEVMEYİMİ ÖZLEDİM ACEP?:) CNM BENİM HER YAŞIN TADI ÇOK BAŞKA.DOYA DOYA YAŞAMANI DİLERİM.

Mutfakname-Zuhal dedi ki...

harıka olmuşş elıne saglık..
off bıdefotograflamışsın ya cok zor gorunuyor nasıl becerdın helal olsun.. kım bılır kac saatını aldı yada kac gununu... ama degmış gercektende...
oğluna nıce mutlu saglıklı yaslar dılıyorum...
ayrıntılı olarak tek tek fotograflaman ıcın cok tesekkur ederım benım cok ısıme yaradı ama yetmezzzzz :)) benım gıbı caylaklara daha cok bılgı lazımm
bu arada bende bayya gelıstırdım kendımı çok guzel kremalı pastalar yaptım ama bloguma yazmayı fırsat bulamıyrm pek..
sevgiler

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

esracığım en güzel günlerini görmen dileklerimle küçük paşayı kutluyorum..
pastan harika gerçekten.anlatımlarına ise daima hayran olmuşumdur.
ellerine sağlık.. ağzınızın tadı hiç bozulmasın.
sevgiler.

Leyla Poyraz dedi ki...

Esracım oğluşunun yanaklarından kocamaaaaannn öpüyorum..doğum günüde kutlu olsun..
valla pasta nefis görünüyor..bir dilimcik alsaydım dahada iyi olacaktı ama neyse...ellerine sağlık..Sevgilerlee

eyerhagu dedi ki...

canım oğlunun doğum gününu kutluyorum daha nice senelere sağlıkla erişmesi dileğiyle...pasta süper görünüyor valla helal olsun sana maşallah nazar değmesin yine çok güzel anlatmışsın yapmışsın ellerine sağlık sevgilerimle...

capankizimutfakta dedi ki...

DAHA NICE UZUN YASLARA INSALLAH ESRA ABLACIM... RABBIM OGLUSUNA SAGLIKLI UZUN OMUR NASIP ETSIN SIZINLE BIRLIKTE... BENIMDE OGLUM 2 BUCUK AY SONRA 3 OLACAK, NERDEYSE YASITLARMIS :)) OPULDUN CANIM ABLAM. PASTANDA BIR HARIKA...

Zerrin Pasta Evi dedi ki...

Oğlunun doğum günü kutlu olsun canım. Nİce güzel,mutlu,sağlıklı yaşlara...

Ellerine sağlık.Pastası da çok güzel olmuş.
Sevgiler...

Mebrule dedi ki...

Bir yildir seker hamururlu pasta yapmamis birisi olarak bu ne guzellik boyle... Tebrik ederim, figurler, renkler tam uyumlu...

Ellerine saglik, oglunun dogum gununu kutlarim, birlikte nice senelere canim...

Sevgiler...

ipek dedi ki...

O kadar güzel anlatmışsın, o kadar güzel resimlemişsin ki ben de yaparım ne var ki diye geçirdim aklımdan :))
Tebrik ederim çok güzel görünüyor. Oğluşuna da nice mutlu yıllar.

Unknown dedi ki...

Arbella TV kazandırıyor

Mutfakta ilk yardım kanalı Arbella TV, mutfakta ‘gizli kalmış yetenekleri’ ödüllendiriyor… Arbella Makarna’nın kurduğu internet televizyonu Arbella TV, açtığı makarna tarifi yarışmasıyla, her ay farklı illerden gelen, yöresel izler de taşıyan tarifleri geniş kitlelerle paylaşma şansı sunuyor. Güzel ve özgün tariflerin sahipleri de çeşitli armağanlar kazanıyor.

Yarışmaya katılmak için yapılması gereken tek şey; Arbella Makarna’yla en pratik, ekonomik, hızlı ve lezzetli yemek tarifini hazırlamak ve fotoğrafını da çektikten sonra Arbella TV’ye göndermek.

Bunun için önce siteye ücretsiz olarak üye olunuyor ve yarışmaya katılma hakkı elde ediliyor. Arbella TV’nin genç ve cana yakın aşçısı Cenk de, gönderilen tarifleri değerlendiriyor, yorumlarıyla sitede paylaşıyor. Gelen tariflerden 12’si çeşitli hediyelerle ödüllendiriliyor.

Yarışma Nisan, Mayıs ve Haziran ayları boyunca sürecek, her ayın birincisi de onu izleyen ayın ilk haftasında açıklanacak.

Yarışmaya ilişkin daha ayrıntılı bilgi için www.arbella.tv adresini ziyaret edebilirsiniz.

www.arbella.tv
www.evdeyimaciktim.com
Medya İletişimi ve Ayrıntılı Bilgi İçin
Aycan Işık
Pointistanbul Halkla İlişkiler
(212) 240 33 73 aycan@pointistanbul.com

Lezzet Treni dedi ki...

Cok güzel olmus,yine cok emek harcanmis.Gercekten cok vahsi olmus:):)
Ellerine saglik,sevgiler.......

hcr hobi atölyesi dedi ki...

canım;
merhaba ,yeni yaşınız kutlu olsun ,pastanızı bizden önce eklemişsiniz süper olmuş,ellerine sağlık, bende 3 yaş pastamızı diego fotoğraflı ve bol çimenli yaptım. en kısa zamanda eklicem ,yorumunu bekliyorum kocaman sevgiler:)

China Gunlugu dedi ki...

Oglunla birlikte daha nice yillara insallah.
Ellerine saglik.

sevil dedi ki...

canım ogluşunun dogum gunu kuıtlu olsun... pastaya gelince enfes olmuş ellerine saglık..inş. ben bu akşam anneme pasta yapıcam bakalım ilk denemem nasıl olacak
ayrıca diet konusunda seni destekliyorum ben tartıldım ne yapayım dayanamadım ve 2 kg vermişim balım darısı sana inş. öpüldün sekerim...

ozlemhan dedi ki...

Canım oğlışuna sağlıklı uzun ömür diliyorum pastası harika olmuş.Haklısın günler su gibi akıyor benim kızımda şimdiden 7,5 aylık olduk daha dün gibi

Mebrule dedi ki...

Seni mimledim canim, bize kendini maddeler halinde anlatirmisin?

Sevgiyle...

efsun dedi ki...

Esra'cim sevgili oglunun yeni yasi kutlu olsun, saglikla mutlulukla buyusun :-) PAstan bir yil ara vermene ragmen cok cok guzel olmus, karakterler cok sirin :-) Eminim cocuklar bayilmistir.. Ellerine saglik...

Begüm dedi ki...

Canim, oglunun gecmis dogumgünü kutlu olsun. Nice saglikli, mutlu yillara... zaman ne cobuk geciyor degilmi... benim kizim bile 2 ay sonra 2 yasinda olucak insallah. Inanilmaz geliyor banada :)

Bu arada pasta harika olmus. Ellerine saglik.

sevdamavisi dedi ki...

tek kelimeyle harika. ellerine sağlık. benim de 3 yaşında bir kızım olduğu için daha da bir iyi anlıyorum seni. 3 yaş çok güzel bir dönem. sevgiler.

Jasminskager dedi ki...

Esra'cigim cok seker olmus bu pasta ellerine saglik canim.Oglusunada hayirli saglikli bir omur dilerim sevdikleriyle beraber.
Sevgilerle

Selma - DUSBAHCESI dedi ki...

Ilk once oglunun dogum gununu kutluyorum, nice senelere insallah. Pasta muhtesem olmus! Ayrintili anlattigin icin de ayrica tesekkur ediyorum.

Adsız dedi ki...

Esracım miniğin doğum günü kutlu olsun, nice sağlıklı ve güzel yaşlar dilerim. Artık büyümüş 3 yaşına gelmiş, abi olmuş. Bu günlerin tadını çıkar canım zaman çabuk geçiyor. Sevgilerimle...

Adsız dedi ki...

canım oglunun dogum gunu kutlu olsun pasta harika ayrıca senin siteni çok uzun süredir takip ediyorum ve senin sayende kendime bir blog açtım ve buna vesile oldugun için çok teşekkür ederim sevgiler:)
mutfakkokusu.blogcu.com

LEMAN dedi ki...

tarifler çok güzeller bu kadar güzel tarifi kaçırmışım bari sonralarını kaçırmayım arkadas listeme ekliyorum ellerıne saglık

yeşilkivi dedi ki...

Esra'cım ellerine sağlık. Oğlunun doğum gününü kutlarım. Daha nice senelerde nice pastalar yapmak kısmet olsun inşallah. sevgiler...

anneminkizıyim dedi ki...

Canim merhabalar ellerine saglik. Ayrica gecmis olsun. Oglunun dogum günüde kutlu olsun. Pasta harika olmus, sevgiler....

KOSEMINDERI dedi ki...

COk detayli bir tarif olmus. Resimlerlede zenginlestirmissin. Krema tarifi ariyorum ama bir turlu bulamadim. Sizde varsa bana cevap atarmisiniz

sunrise dedi ki...

Ya nasil bir sey yapmissin yine. Sanat eseri olmus, dayanilmaz bir goruntu. Tadi da muhtesemdir eminim. Ah benim oglumun da dorduncu dogumgunu geliyor ama annesi pastaneye ismarlayacak pastasini ne yazik ki. Nerde bizde pasta yetenegi?
Ellerine saglik canim, emegine degmis ama. Guzel ogluna bu yakisirdi zaten.
Nice mutlu yillara olsun...

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) dedi ki...

Nilciğim çok teşekkür ederim canım.

Dilekciğim çok sağol canım.

Sevgili Çikolata ağacı çok sağol içten yorumun için, işine yaradığına sevindim çok.

Sevgili Ayliz çok teşekkür ederim güzel yorum ve içten dilekleriniz için.

Ebrucuğum çok sağol canım.

Sevgili Fatma çok teşekkür ederim yorum bıraktığınız için, hala Çin'deyiz, kısmetse 1 yıl daha da buradayız.

Seblacığım çok tatlısın canım, ilgine çok sevindim. İçten dua ve dileklerin için çok sağol. Bir gün belki beraber pasta yaparız kısmet. Yapması inan ki hiç zor değil, eline bir oyun hamuru al ve baka baka yap figürleri. İlk zamanlar oyun hamuru ile kase kaplardım ben :) Deneye deneye oluyor hem de çok kısa sürede. Sen iste ben adım adım da yardım ederim sana.

Müjdeciğim bu tatlı sözlerin için çok teşekkür ederim canım. İnşallah bu duyguları yaşamak sana da kısmet oldun. Eminim benden daha çok paralayacaksın kendini bebeğin için. Sevgiyle kucaklıyorum seni.

Betülcüğüm çok sağol canım yorumun için öpüyorum.

Salihacığım mıncıkladım canım hem de seni düşünerek :) Birgün gerçekten mıncıklatmaya geleceğim sana ama kısacık yaz tatillerimde paçamı ailemden kurtaramıyorum :)

Semracığım çok teşekkür ederim iyi dileklerin için canım.

Neclacığım çok teşekkür ederim canım, ne güzel şeyler yazmışsın gözlerim doldu valla :( Hastalığımı atlattım çok şükür, diyete laf yok! :))) Çok sağol canım uyarın için, azıcık pasta yedim kendime geldim ben ;)))

Burcucuğum çok sağol canım beğendiğine sevindim. Allah uzun ömürler versin onlara da öpmeyelim napalım :(

Zülbiyeciğim çok teşekkür ederim canım, amin. Çok sağol tatlı yorumun için.

Hülyacığım amin hepimiz için canım. Çok teşekkür ederim yorum bıraktığın için.

Deryacığım amin canım çok teşekkür ederim. Sana da mutlu haftalar tatlım.

Hanifeciğim çok tatlısın canım çok sağol. Şeker hamurunun çok sert olduğunu mu kastediyorsun? Pudra şekerini olağandan az ekliyorum ben. Sanırım her marshmellow farklı ölçüde pudra şekeri kaldırıyor ya da pudra şekerinin cinsine göre değişim gösteriyor doyma oranı. Bir de 1 gün bekletiyoruz ya, iyice sertleşiyor hamur. Pudra şekerini daha az ekleyip yumuşak bırak bakalım ne olacak?

Zerrinciğim çok sağol canımm. Grip geçti, çok teşekkür ederim ilgin için, bir de oğlum için iyi dileklerin için. Öpüyorum seni.

Hatice çok teşekkür ederim ziyaretin için.

Gülcüğüm çok teşekkür ederim canım, çok zarifsin.

Gökçeciğim sen mi beceriksizsin? Bir postta en az 3 tarifle bizi şok eden sen mi? Hadi oradan bakalım :) Öpüyorum seni.

Salişim çok sağol canım güzel söz ve dileklerin için.

Gönülcüğüm, zarif arkadaşım benim, çok mutlu oldum yorumunu burada görünce. Bir blog açmışsın, lütfen devam da et olur mu?

Nurcancığım çok sağol canım. Demek sizde yasaklar başladı, korkutuğum başıma gelecek desene! :(

Neslihancığım birbirinden güzel dileklerin için teşekkür ederim canım.

Pelinciğim amin canım hepimizinki için olsun bu dilekler. Teşekkür ederim yorumun için.

Nazlıcığım çok sağol canım, amin.

Ufuk çok teşekkür ederim.

Fundacığım amin canım, teşekkür ederim. İltifatlarından kızardım burada çok tatlısın.

Filiz Hanım eminim harika bir pasta olacaktır torununuzun pastası. Önce oyun hamuru alın 1-2 kutu, figürleri deneyin evde. hamuru ziyan etmeden tekrar tekrar deneme şansınız olur. yapamayacak birşey yok sadece el oyalıyor. Çok sağolun içten yorumunuz için.

Sevgiciğim çok sağol canım tatlı yorumun için. İnşallah tanışma şansı da buluruz bir gün.

Mutfakcinim çok teşekkür ederim güzel sözlerin için.

Senemciğim çok sağol canım.

Mübeccelciğim çok sağol. Oğluşunun pastası da harika olmuştu, daha neler neler yapacaksın eminim. Öpüyorum çok.

Işıl Hanım öptüm bile, çok sağolun :) İltifatlarınızdan kızardım, çok memnun oldum geçen yılki pastayı da hatırlamanıza. Sevgilerimi yolluyorum

Hanımelim iltifat ediyorsun, o senin elinin becerisi. Şeker hamuru gerçekten kolay, başla gerisi gelecek. Canım tüm dediklerini göreceksin elbet, deme öyle. Öpüyorum seni.

Sevgili Beyza çok teşekkür ederim ziyaretin ve güzel sözlerin için, görüşmek dileğiyle.

İlkerciğim umarım iyisindir. Neyse biri büyüyünce diğeri daha ufak olacak bir süre de kızla idare edersin :) Çok sağol canım ziyaretin ve yorumun için.

Yaseminciğim çok sağol canım.

Zümrütcüğüm çok sağol canım içten dileklerin için. Öpüyorum seni çoookkk.

Deryacığım aminn canım, çok sağlıklı çok tatlı hayırlı bir evlat da senin için diliyorum. Yazdıklarının içeriği ne olursa olsun-eleştiri de olabilir- benim için o denli değerli ki, gözlerim her daim yorumunu arıyor. Sanma ki emrivaki yapıyorum, her seferinde yaz bana demek değil bu, nokta yapıp yollasan bile orada olduğunu bilmek yeter bana.

Fatoş Hanım çok teşekkür ederim yorumunuz için. İnşallah hayırlısı ile hamile kalır kızınız. Eminim çok gurur duyuyor olmalısınız kızınızla. Ne kadardır yazışıyoruz, alçakgönüllülüğünüzden hiç söylememiştiniz. tavsiyeler için çok sağolun, umarım denemeye şu tembel bünyemi ikna edebilirim :)

Tijenciğim çok teşekkür ederim. Püf noktalarını bekliyorum, baktım ama heniz eklemeye fırsatın olmadı sanırım. Bir ara buraya da yazabilirsin zahmet olmazsa.

Yasemincim hemen barışıyoruz olsun :) Çok sağol tatlım yorumun için senin sıpacığı da öpüyorum ve aminn diyorum. İnşallah bizi üzmezler.

Sevgili Şebnem, çok teşekkür ederim ziyaret ve yorumun için.

Haticeciğim malesef boğa hem de en azılısından :( Çok teşekkür ederim yorumun için.

Ayselciğim çok sağol canım, herşeyimi Türkiye'den getirmiştim, aslında pek zorluk olmadı ;)

Ayşeciğim çok sağol canım.

Neşeciğim amin canım çok sağol. Laf aramızda ben kaçamak yaptım :)

Huriyeciğim yaparsın elbette inan zor değil. Allah senin de oğluna uzun sağlıklı bir ömür versin canım, öpüyorum.

Semracığım bebek mi dedin? Belki özlemin gider kimbilir :)) Çok sağol canım tatlı yorumun için.

Zuhalciğim çok sağol canım. Aslında 3 günümü falan aldı ama ben önceden hazırlık yapmayı seviyorum yoksa daha kısa sürerdi. pastalarını bekliyorum dörtgözle, ne zaman istersen de yardıma hazırım. Bu arada hala kaymağı deneyemedim, araya diyet girdi :)

Nunucuğum vallahi yemedim pastadan :)))) Kontrole gelmedin değil mi beni? :)) Öpüyorum seni çok, teşekkür ederim yorumun için.

Leylacığım çok sağol canım, misafirim olursun belki Türkiye'ye dönüşte, o zaman ikram ederim ;)

Sevgili Eyerhagu, çok sağol canım dileklerin için. Teşekkür ederim ziyaretin için.

Ümrancığım çok sağol tatlım, cümlemizinkinin inşallah. Ben de tatlı oğluşunu öpüyorum, Allah bize kolaylık versin çok zor zamanları :(

Zerrinciğim çok sağol canım dileklerin için.

Mebruleciğim kopya ya ondan ;) Çok sağol yorumun için.Mimi de yazacağım sonraki postta, çok sağol.

İpekciğim yaparsın tabii ne var. Bak o kadar anlatıyorum siz de yapın diye. Öpüyorum seni.

Gülcüğüm çok sağol canım yorumun için :)

Hacerciğim çok sağol canım, merakla bekliyorum oğluşunun pastasını da. Kimbilir ne güzel olmuştur, oğlum da Diego'yu ve Dora'yı çok seviyor.

Sevgili China Günlüğü çok teşekkür ederim. yakın olsaydık birlikte kutlardık.

Sevilciğim harikasın. Ben bu aralar bozdum biraz sesimi çıkaramıyorum azar işitirim diye :) pastanı bekliyorum sakın benim gibi ölçüyü kaçırma :(

Özlemhancığım çok sağol canım, allah sana da göstersin kocaman olduğunu ama şimdiki zamanının da kıymetini bil ;)

Efsuncuğum çok sağol canım, çocuklar kavga bile etmişlerdi hayvancıklar için; doğru tahmin ;)

Begümcüğüm maşallah kızına da. Kızlar daha akıllı oğlanlardan, eminim çok şekerdir.Çok sağol canım yorumun için.

Oyacığım çok sağol canım yorumun için. 3 yaş bize biraz zor geçiyor, belki de yaramaz bir oğlan olduğu içindir :( Allah sağlık versin de ne yapalım artık :)

Tuğbacığım çok teşekkür ederim canım güzel sözlerin için.

Sevgili Düşbahçesi çok teşekkür ederim içten yorumunu bıraktığın için.

Pınarcığım çok sağol canım. Zaman çabuk geçiyor gerçekten de, daha dün doğurdum gibi :(

Gülserenciğim çok onore oldum bu vesile için. Ayrıca çok da sevindim bir başka marifetliden tarifler öğreneceğim için. Sık sık görüşmek dileğiyle.

Lemancığım çok sağol canım ben de ekliyorum görüşmek dileğiyle.

Seçilciğim çok teşekkür ederim canım, amin.

Ayşe Hanım çok teşekkür ederim yorumunuz için.

Sevgili Elif, çok teşekkür ederim ziyaretin için. Krema tarifi olarak ganajı önerebilirim bir de oğlumun ilk yaş doğumgününde yaptığım kremayı. İkisi de harika oluyor. Görüşmek üzere
http://acemisef.blogspot.com/2007/04/bir-doumgn-pasta.html

Haticeciğim aslında hazır almak daha az yoruyor insanı. Ama evde bu kadar malzeme varken kıyamıyorum da. Gerçi Çin pastaları biraz değişik, emin olsam dakika durmazdım. Ama kendine haksızlık ettiğine eminim, bir dene kimbilir neler çıkarırsın ortaya.
Sevgilerimle,
Esra

Adsız dedi ki...

sevgili esra bir yıldır takip ediyorum pastalarını denedim oğlumun geçen seneki doğum günümde harika oldu.bunuda denemeyi düşünü yorum.zeynep bayram istanbul

nino dedi ki...

saglik ve mutlulukla dolu nice yaslar olsun minik ogluna canim nice dogum gunlerini gorelim hep birlikte harika pastalar yap yine bole :) bizlerde hayran hayran bakalim ;)

bonbonbutik dedi ki...

MÜKEMMEL BİR PAYLAŞIM!!!!!!!!!!!
tebrik ediyorum...emeğinize sağlık...

Özlem dedi ki...

Harika bir pasta, ellerine sağlık,
sevgilerimle

fatoş dedi ki...

herşey çok güzel görünüyor, ellerinize sağlık. yalnız bu şeker hamurunun yapılışı hakkında da bilgi verir miziniz, yapımı zor mu, biz de yapabilir miyiz? güzel pastalarınızı yapmaya devam...

Adsız dedi ki...

Bunlari yapan da Acemi sefse acemi olmadigini iddia edenler ne yapiyor merak ettim dogrusu. Sanat sekerlemesi olmus bunlar, yemege kiyamaz. eline saglik

deryaligunler.forumlari dedi ki...

muhteşem bir pasta yapmışsınız bayıldım süslemesine bende sizi bayanlara özgü paylaşım siteme beklerim http://deryaligunler.forumlari.net

melek dedi ki...

ay çok güzel şeyler yapmışınız acemi şef değil marifetli şef olmalısınız bence siz hepsi çok güzel bayıldım hepsine sevgiler melek....

Adsız dedi ki...

yine ben :D sema.daha önce yorum bırakmıştım.bende hamurişlerini çok seviyorum.yaparken dinleniyorum sanki.bu şeker hamurunu birgün cesaret edip deneyeceğim çok ilgimi çekiyor.deneyince tekrar yorum bırakırım sevgiyle kalın..

GIA dedi ki...

Çok çok güzel olmuş, elinize sağlık. Renkler harika. O bordonun tonuna bayıldım:)