Cuma, Nisan 10

Hayalet Bezeler... Blog Ödülleri...


Bloguma ara verip de döndükten sonra en çok hiç almamış olduğum ödülleri kıskanmıştım. Kıskanmak belki acımasız bir kelime gibi gelir size ama, unutulmuş olduğumu düşünmüş, unutulmayanlara da aşırı gıpta etmiştim. Hatta blog blog dolaşmış, acaba görmediğim bir tanesini yakalar mıyım diye adımı aramıştım hep. Şimdi son iki posttur ben de ödüller alıyorum sevgili blog dostlarımdan ve çocuklar gibi şenim. Belki sizlere çok basit birşeymiş gibi gelebilir ama benim için birilerinin zihninde yer alıyor olmak, hayati kaynaklarımdan birisi. Sizlerden aldığım yorumları, mailleri, sorulan soruları sindire sindire okuyor ve cevaplıyorum. Sanal görünse de bana göre sanal olmayan bu iletişimi çok seviyorum.

Bu ödülleşme zincirinde beni de hatırlayıp zahmet vererek haber verdikleri için,
Sevgili Mutfaktaki Zaman'a, Sergül'e, Esra'ya, Seray'a, Efsun'a, Hadiye Hanım'a ve Filiz Hanım'a çok ama çok teşekkür ediyorum. Biraz oyunbozanlık yapıp isim ayırmadan, ben de ödüllerimi harika blog dostlarımın hepsine göndermek istiyorum.

Bu arada geçen yıl hiç farkına varmadığım, bu sene ise sevgili İpek Aral Kişioğlu'nun değerli yorumu sayesinde haberdar olduğum bir etkinliğe katıldım: Blog ödülleri 2009. Umarım bolca dostluğun kazanıldığı bir yarışma olur. Şimdiden heyecan sardı, kazanıp kazanmamaktan çok oylama sırasındaki heyecan şimdiden karnımı ağrıtıyor :)

Bu bezelerin konuyla alakası yok, konuyu bağlamaya çalışmayacağım. Bu fikir oğlumun doğum günü için aklıma geldiğinden beri denediğim 3 tepsi beze ve 1 kase mereng hamuru daha pişmeden çöpe gittiler. İnternetten bulduğum farklı tariflerden birini denediğimde şeker erimeyince bezeler çok pütürlü oldu, birinde hamur katılaşmadı, birinde pişerken çok yayıldı. Ayrıca birinde hayaletlerin gözleri yerlerinden fırlayıp zombi gibi görünerek ödümü patlattılar. En sonunda azmettim, çocukluğumda annem nasıl yaptıysa, onu denemeye karar verdim, zafer benim oldu. Keşke baştan maceraya girmeseymişim.

Malzemeler:
3 yumurta akı
1 su bardağı toz şeker

Gözler için damla çikolata
Sıkma poşeti
90 dereceye ısıtılmış fırın.

Yapılışı:
Yumurta aklarını dikkatlice sarılardan ayıralım, toplu iğne ucu kadar bile karışmamalı. Akları kar haline gelene kadar 7-8 dakika çırpalım. Yumurta akları katılaşıp bembeyaz olunca, bir yandan çırpmaya devam ederken, bir yandan da içine toz şekeri her seferinde 2 çorba kaşığı kadar olacak şekilde ekleyelim. Azar azar eklediğimiz toz şeker eriyinceye çırpıp biraz daha toz şeker ekleyelim. Tüm toz şeker bitene kadar çırpmaya devam edelim. Toz şeker eriyip, hamur çırpmakta zorlanırcasına katılaşınca çırpmayı durdurup, hamuru bir sıkma poşetine dolduralım. Ucunu ya 1 cm çap olacak şekilde keselim ya da en iri yuvarlak ucu takalım.



Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye önce küçük bir daire sıkalım, sonra bir kat daha daire çizmeye devam edelim ve ortaya gelip yukarı doğru az daha sıkıp sıkmayı bırakalım. Sıkma poşetini yukarı doğru hafifçe çekelim ki sivri kısımlar oluşsun. Tüm bezeleri yaptıktan sonra damla çikolatalar ile gözleri yapalım. Damla çikolataları içe doğru bastıralım ki pişerken düşmesinler.



Önceden ısıttığımız 90 derecedeki fırında yaklaşık bir saat kadar beyaz kalacak şekilde pişirelim. Pişerken kontrol edelim, kızarmasınlar.

Afiyet Olsun!


86 yorum:

Naile dedi ki...

Bunlar çocuk partilerine çok yakışacak türden olmuşlar, ellerine sağlık.

Unknown dedi ki...

Esracım ellerine sağlık çok şeker olmuş bayıldım.Ödülün içinde tebrik
ederim sımsıcak sevgiler...

karamel mutfak dedi ki...

ödüllerin hayırlı olsun canım blog ödüllerinde de başarılar .ben şunu merak ediyorum bu bezelerin ayrı bir sırrımı var verilen tariflere görü yapıyorum benimkiler tam hayalet oluyor çünki kabarıp sonrada taesiyle bir olur kayboluyolar :)))kucak dolusu selamlar.

mutfakcini dedi ki...

ay süper olmuşlarr.yarın oğlumun doğumgünü,bunu da yapiim :) kirpilerine bakıcam birazdan,inşallah bu sefer becerebilirim :)ellerine sağlık canım.

Unknown dedi ki...

esracım süper gerçekten hayal gücüne hayranım,beze çok zorladı benide birde senin tarifini deniycem sevgiler mutlu hafta sonları

Kizim Sare Verda dedi ki...

Ne guzel olmuslar, elinize saglik.

Düşler Mutfağı - Butik pasta, Kurabiye ve Cupcake dedi ki...

Yine yeni yeniden süper olmuşlar! Ellerine sağlık canım ya...Sanırsam ve eğer yetiştirebilirsem bu sene Azra'nın doğumgününe senin bu değişik cicilerden yapacağım...

Öptüm canımcım:)

Sevgiyle kal,

Kizim Sare Verda dedi ki...

Ne guzel gozukuyorlar, elinize saglik.

sevil dedi ki...

tatlım öncelikle ödülün için tebrik ederim sen fazlasıyla hak ediyorsun kıskanmana hiç gerek yok
hakken sen hemde cok fazla :))
tatlım bezelere gelince bayıldım gercekten :)) çok şirinler
sevgiler
sevil
aa bu tarifle çocuklar cicli bicili diye bir etkinlik var ona kjatılmalısın bence eger dolaşırken tekrar raslarsam kimin düzenlediğini yazarım sana canım
huzel hafta sonu dilerim..

Adsız dedi ki...

Bunlar gercekten cok güzeller .Hayaletler cok güzeller.Ellerinize saglik bulagunuzun siki takipcisiyim cok beyeniyorum .Siz o ödülü hak ediyorsunuz.Basari li mutlu huzurlu bir yasam size diliyorum.Banada beklerim (yemekler gülcandan) tesekkürler.

Adsız dedi ki...

Esra hanım herzamanki gibi mükemmel ve çok lezzetli görünüyorlar,ellerinize sağlık:)

Narince dedi ki...

Hayalet bunlar gerçekteeennn. Ödül bana da uğradı ama senini bu kadar önemseyeceğini düşünmediğimden yollamamıştım açıkçası. Her gün bolca ziyaretçin var zaten diye düşünmüştüm . Acemiliğime ver, yeni öğreniyorum hanınların hegemonyasındaki yemek blogları dünyasını, gözlüyor, yaşıyor, keşfediyorum. Hatta bu konuda yazmayı da düşünmedim değil ama darılan, üzerine alan, gücenen olur, kimbilir. Hele biraz daha zaman geçsin.
Şu blog ödüllerine daha bir saat önce baktım, adaylar kimdir, nasıl oy kullanırım diye ama işin içinden çıkamadım. Şimdi tekrar döneyim oyumu yollayayım. Kime? Tabii ki güzeller güzeline!

Adsız dedi ki...

Merhabalar,
Siz mi unutulacaksınız, sitenizi hergün ziyaret ediyorum ve bir kere resimlerle anlattığınız için siz ayrı bir yerdesiniz. Ayrıca tarifleriniz güvenilir ve farklı sunumlarla bizlere aktarıyorsunuz.

Buarada bezeleri kaç dereceye ayarlamalıyız.

Teşekkürler.

Adsız dedi ki...

esracim tum oduller sana feda olsun arkadsim...

bezeler harika mi harika gorunuyorlar
bin yil dusunsem bezeyi bu sekle getirmek aklima gelmez
aklina emegine saglik seker...

guzel bir gun ve hafta sonu dilerim

sevgiler...

www.yenitadlar.blogcu.com

Hatice dedi ki...

Esracığım yine harika bir fikir, çocuklar bayılır:)
ellerine sağlık, çok güzel görünüyor, sevgiler...

Betül KAVAL dedi ki...

sana hayranım yaa çok sevimli duruyorlar esracım. ellerine sağlık bende en kısa zamanda deniycem bunu :)

sevgiler

~Semra Mutfakta~ dedi ki...

hayatım sitemi ziyaret edermisin.bilmen gereken şeyler var....:)

meleginmarifetleri dedi ki...

Esracım ödülün için tebrik ederim:)
bu hayaletler çok sevimli olmuşlar ellerine sağlık ben çok beğendim ellerine sağlık.
Şu beze yapma işini bir türlü beceremem nedense belkike yemeyi sevmediğim için istekli yapmıyorum zorla yapılan şeyler hep başarısız oluyor bence.
Sevgiler öptüm by..

Mujdemi Isterim dedi ki...

Veeeeeeee, nihayet o guzel yaraticiligini yansitan, bir baska guzel tarif daha... Bu yasadigin asamalarin hepsine sahit oldugum icin, son halini gormeye sabredemedim. Bence, bunlar daha cok ´HAYAL ET Bezeler´ olmuslar. Cok guzeller, isimlerine regmen. Eminim ki, Ilkos cok begenmistir. Ellerine saglik Sefimmmm Benimmm!

neslihan erzincan özgür dedi ki...

bezelere bayıldımmm:-) harika görünüyorlar,şekilleri süper.ellerine sağlık canım.ödül ve adaylık için tebrik ederim.iyi hafta sonları.sevgilerimle...

Adsız dedi ki...

Esra'cim ne sirin olmus bu bezeler, süperler vallahi, elerine saglik canim. Blog ödülleri yarismasinda sana basarilar diliyorum. Sevgilerimle.

DAISY DESIGN dedi ki...

Ellerine saglık.Süper olmus.Ben de bloguma beklerim.

Kızıl dedi ki...

Ahh çok severim bezeyi ben, hele ki bunlar daha da sevimli. Hatta aldım 1 saat önce yine pastaneden :) Tarifi zor sanıyordum fakat kolaymış, Hemen pazartesi günü yapıcam ve kızımın sınıf arkadaşlarına dağıtıcam. Sevinsin çocuklar. Çok teşekkür ediyorum tarif için Esracım. Güzel hafta sonları...

sermoon dedi ki...

daha gecenlerde beze yapmaya calisan ve tam bir husrana ugrayan ben bu tarifi denemezmiyim??denerim tabikide :)))
cok cok saol..
odulun icin tebrikler :)))

Adsız dedi ki...

Esracım, tebrik ederim hayatım. sen bu ödülü gerçekten sonuna kadar hak ediyorsun. bi bloğum olsa emin ol ilk önce sana yollardım tüm ödüllerimi, tekrar kutluyorum seni. bezelere gelince, belki bunu hep söylüyorum ama ben bayılıyorum bezeye. küçükken okulun karşısındaki fırında satılırdı, bi poşetin içinde, hatta gıda boyasıyla renklendirilmişleri (pembe) de vardı. harçlıklarımızdan mutlaka ayırır alırdık kardeşim-adaşın- Esra ile:) hala da bi yerde görsem mutlaka alırım. ellerine sağlık, mutlaka deneyeceğim tariflerin arasına girdi bile:) kucak dolusu sevgiler...
derya özdemir/izmir

hanife dedi ki...

ödülün için tebrik ederim bezelerde tüm tariflerin gibi süper olmuş eline sağlık

elma şekeri dedi ki...

Cok tatli olmuslar görüntülerine bayildim,ellerinize saglik..

Sevgilerimle....

IŞILCA TATLAR dedi ki...

Esra'cığım,
Aşkolsun, seni unutmak ne mümkün.
Yazmadığın günlerde bile ne kadar çok ziyaretçin olduğunu, tariflerinin bloglarda denendiğini sen de biliyorsundur.
Ödülün için tebrik ederim. Ayrıca 2009 blog ödülünde de başarılar diliyorum. Geçen yıl Cenk kazandığında biz de onun kadar sevinmiştik. İnşallah bu sene sıra sendedir.


Benim de yıllar öncesine dayanan bir iki başarısız beze deneyimim var. Aslında pek korkmam, yapamadıklarımın üstüne giderim hep ama hem çok sevmediğimden hem de kalorisinden dolayı uzak dururum.
Ancak bu hayalet bezeler harikalar.
Uğraştığına, emek verdiğine çok değmiş.Küçük, büyük, çocuğu olanlar
için çok eğlenceli.

Ellerine, gönlüne sağlık ŞEF'im.

Sevgilerimle,

pelince dedi ki...

Esracım nefis olmuş,çocuklar bayılır bunlara...
Ellerine sağlık...

efsun dedi ki...

Esra'cim daha nice odulellere hep beraber insallah diyorum veee
bu hayalet bezelere bayildim.kizimin dogum gununde muhakkak denemek istiyorum, bir sorum olacak. Bir gun onceden yapilsalar nasil olur? Yani bir gunde tazelikleri bozuluyor mu? Malum dogum gunun oncesi hazirlamam gereken bir suru sey olacak ve ben bazilarini bir yada iki gun onceden hazirlamak istiyorum..
TArif icin tesekkurler, opuyorum cok :-)

Yasemin dedi ki...

bezeler olagnustu!!!! superrrrrrrrr!

simdi baklaya gelirsek, sorma amerikadada yokmus ordanda aserme nidalari yukseldi, sanirmsa bir cin e birde usa ye koli yapmam lazim :D

Yasemin dedi ki...

dur unutmadan, profil fotografin supeerrrr :)

Hayatın Ta Kendisi Lokantası dedi ki...

Ne şeker şeyler bu hayaletler Esra'cım :) çocuğum yok ama evdeki büyük çocuk için en yakın zamanda yapmak istiyorum...
Sevgiler :)

lezzet sefasi dedi ki...

Esracim nefis gorunuyor,cok sevimliler yani.Bloglari egzdikce istahim kabriyor.Yesem olmuyor malum ayz geliyor, yemesem aklimdan cikmiyor.Dikatli bir sekilde yiycem sanirim .

Esra cok tebrikler odulerin icin, gerek yazilarinla gerek tariflerinle butun oduleri hak ediyorsun canim.

fatoş dedi ki...

Sevgili Esra,öncelikle ödülün için tebrik ediyorum,sen bunu gerçekten hakediyorsun,bezeler dersen benimde birkaç kez deneyipte ,yapmaktan vazgeçtiğim şeyler ,birde seninkini deniyecem gerçekten çok güzel olmuşlar ,ellerine sağlık,bu arada patatesler senin şansından kılçıklı çıkmış,birdaha dene bence öylesine çok az raslanır,sevgiler.

Disalce dedi ki...

esracım harika olmuş...

bilinen tarifleri ne kadarda hoş bir hale getiriyorsun...bildiğimiz beze hayalet şeklinde ortaya çıkıyor...

normal bi hamur senin ellerinde nefis bir fok oluyor...

süpersin...

blog2009 da görüşürüz..bende ordayım....hayırlısı bakalım...çok merak ediyorum..

sanada banada başarılar...
seni çok öptüm canımsın..

ÖZGÜLÜNTARİFLERİ dedi ki...

Cok sevimli olmus hayaletlerr esracigim ellerine saglik canim.
blog odulun icin kutlarim.
Kucak dolusu Sevgiler.

mutfaktakizaman dedi ki...

ellerine saglik canim cok guzelller oglusumun dogum gunune gunler kaldi yapmaya calisicam insallah..
ayrica odul icin benim linkimi vermemissin cok uzuldum:(((

~Semra Mutfakta~ dedi ki...

ya nerden da aklına geldi bunlara göz koymak sahiden hayalete benzemiş.tarifi alıyorum hemen.seninkilere arkadaş gelir yakında.ellerine sağlık cnm.

NİLBUTİK PASTA dedi ki...

canım çok güzeller ellerine sağlık.çocuklar bayılır benim oğlum beze hastası muhakkak onun için denemeliyim:)
ödülün içinde tebrik ederim.
güzel bir haftasonu geçirmen dileği ile sevgilerimi bırakıyorum

~Semra Mutfakta~ dedi ki...

esracım sanırım bıraktığım mesajı yeni gördün?o mesajı sana verdiğim ödülü görmen için yazmıştım.birşey kaçırmadım değilmi?öptüm.

boncuk mutfakta dedi ki...

Elinize sağlık çok gerçekçi,çok sevimli duruyor.İyi tatiller.

Yaren dedi ki...

Bu hayaletler cok sirinler,cok sevdim. Ben bu kadar sevdiysem cocuklar kim bilir ne kadar cok severler.Ellerine saglik ayrica ödülünde hayirli olsun,tebrikler.Sevgiyle kal.

made in funda dedi ki...

CANIM BENİM NERELERDEYDİN SEN YAAA.UNUTULMAK HİÇ GÜZEL BİŞEY DEĞİL AMA SENİ UNUTAN KİM.NEREDE YANİ TARİF,HADİ AMA NEDEN TARİF YAYINLAMIYOR DİYE AZ GELMEDİM KAPINA..BİR ÖDÜL DEĞİL BİN ÖDÜL SENİN OLSUN.YETER Kİ BİR YERLERE GİDİP SEN BİZİ UNUTMA...
BEZELERİNE İSE TEK KELİME İLE BAYILDIMMMM,BAYILDIMM.NE GÜZEL YAPMIŞSIN.TEBRİKE DERİM AYNI ZAMANDA TATLI OĞLUŞUNU DA DOĞUM GÜNÜNÜ KUTLARIM.
NOT:2009 ÖDÜLÜ İÇİN DE ŞİMDİDEN BAŞARILAR...

Adsız dedi ki...

ÇOK HOŞ ÇOK GÜZELLER ELLERİNE SAĞLIK CANIM ...

Adsız dedi ki...

selamlar canim

ay bu hayalet bezeler nemyis böyle, cooook sirin... ellerine saglik

hoscakal

ipek aral kişioğlu dedi ki...

Merhaba, kültür sanat kategorosinde http://2009.blogodulleri.com/blog/aya-merdiven-kurduk-biz ve aile kategorisinde http://2009.blogodulleri.com/blog/minik-yaprak-in-gunlugu desteğinizi bekliyoruz. Selamlar …

Nurten dedi ki...

Esracığım hayaletlerin çok sevimli olmuşlar :) ellerine sağlık canım... Ödüller içinde tebrikler, çoktandır haketmektesin ödülleri ;)

Adsız dedi ki...

esracığım bunlar bööö ye (blog ödüllerine)gayet uygun bezeler olmuşlar :))okuduğum geririlim romanının üstüne iyi geldi:)ben bu mim konusunda böyle düşündüğünü bilseydim daha önceki ziyaretlerimde yorum yazardım çok çok,sobelerdim filan ama çok mesafeliymişsin gibi (mesafelerde çokya aramızda:) bir önyargı ile yazmadım..:((
ama artık tamam yazıcam..sobeledim seni hadi bakalım sıra sende:))
linki vereyim ben biriken tarifleri sık sık eklerken blogumda bulamazsın diye..
işte burada
http://yosunbukaylaguzelseyler.blogspot.com/2009/04/portakall-kakaolu-kek-ve-mim.html
çokkk öptümm:)

lezzetduragi dedi ki...

çok şirin bu hayaletler :) ellerine sağlık canım

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

bayıldımmmmmmmm casperlara :)))

ödülünü de kutluyorum canım.
sevgiler.

masalmutfagi dedi ki...

Ellerine sağlık Esracığım yine müthiş yaratıcı bir tarif..:))Bu arada fok balığı kurabiyelerini denedim bir ara sitemde de paylaşacağım gerçekten müthiş bir şey çok hoş oldular..:))tekrar teşekkürler

China Gunlugu dedi ki...

Ellerinize saglik,
hic beze yapmadim bugune kadar, denemeyi dusunuyorum bu tariften sonra..
Cok guzel gorunuyorlar, bu yemek yapmak degil de yemege sanat katmakla ilgili sanirim:)

Sevgiler

NEŞELİ MUTFAK dedi ki...

ellerine sağlık ne güzel olmuşlar .yarışmada başarılar beni favorimsiniz. umarım başarılı olursunuz.bu kadra güzel mamalar yapan biri için bu ödüller za bile sevgiler

Aybike Ceylan dedi ki...

Harika olmus Esra'cigim, ellerine saglik. Cok yaraticisin....

Sevgiler ve guzel bir hafta dilegimle.

Pelin dedi ki...

Esracığım,
BAYILDIM! Çok güzel görünüyorlar. Bunların beze olduğuna inananmıyor insan. Ellerine sağlık canım. Yeni profil fotoğrafın da çok güzel.
Sevgiler

Bir Dilim Düş dedi ki...

Esracığım ödülün hayırlı nolsun canım ve yarışmada da başarılar dilerim.

Veeee bezelere bittim bayıldım çoookk ciciler!!! Cadılar bayramı için oldukça uygunlar!!!

Sevgiler,
Evren

Adsız dedi ki...

Esracım ellerine sağlık, hayaletler çok güzel olmuş. Yarışmada başarılar...

mutfaközlemi dedi ki...

çok eğlenceliler bayıldım mutlaka deneyeceğim :) ellerinize sağlık.

sevgiyle kalın..
özlem

zarpandit dedi ki...

tek kelimeyle eglence fıskıran bezeler olmuslar harikasın ya! sen muthiş orjinal bir blogsun bundan emin ol ödüle falanda gerek yok aslında ama insan mutlu oluyor değil mi :)

seviyruz seni.. :)

Mebrule dedi ki...

Ellerine saglik, cok sevimli hayaletler olmuslar, cocuklar bayilacaklardir...

Odulun hayirli olsun...

Fok balikli kurabiyelerinden yaptim ve 1 tane kalmadan hepsi dogumgununde kapisildi... Cocuklar kadar annelerde un kurabiyesi gibi diyerek mideye indirdiler... Tesekkur ederim, tariflerin hepsi de harika... Fotograflarini cektim ama kiminin biyigi dustu yoculukta, kiminin kasi... Yine de birgun sayfamda yayinlayacagim...

Sevgiler canim...

Pasta Perisi dedi ki...

esracım öncelikle tebrik ediyoreum seni. özellikle bie kaç kişi tarafındna ödüle layık görülmüşsün :) ellerine sağlık çok cici görünüyorlar

Adsız dedi ki...

Merhaba, ben ilk defa yaziyorum size ama her zaman icin ziyaret etmeyi birakmadigim bir blogsunuz. kayit olsam da oy veremiyorum size kayit olmus görünmüyorum hala, isim de cok bekliyemedim ama benim gönlümün birincisi sizsiniz:) sevgilerimi gönderiyorum size uzaklardan..

lezzetyolculugu dedi ki...

çok cicilerrr bayıldım.Yok yaratıcı.

Pembelinin Mutfağı dedi ki...

Esracım merhaba,

Bezeler çok şirin olmuşlar, ellerine sağlık.

Limonlu Kek dedi ki...

Esracığım gerçekten harika görünüyor bezeler. Azmine ve yaratıcılığına hayranım. Yeni denemelerini de şiddetle bekliyoruz, öpüyorum...

tuku dedi ki...

Şak diye gidicem şimdi. Allah'ım sen nasıl bir insansın.Nereden geliyor böyle fikirler aklına.Süper olmuş Esra'cım.Çok yaratıcısın! Birkere daha tebrikler.

Kertenkele dedi ki...

Çok çok sevimliler,harika bir fikir:)

Bizim Evin Mutfağı-Aysel dedi ki...

Çok güzeller... Ellerine sağlık... Yazını okurken önceki denemede gözleri yerinden fırlayıp zombi gibi oldular cümlesi beni çok güldürdü :)

Blog ödülleri yarışmasında bol şanslar...

Sevgiyle kal...

Lezzet Treni dedi ki...

Cocuklar bayilir buna gercekte,cok tatli görünüyorlar.Ellerine saglik...

nino dedi ki...

bende yabanci bi blogda gormustum :) cadilar bayrami icin hazirlamislar ama iyikide denememisim :D seninkini yapariz artik harika olmuslar :D

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) dedi ki...

Naileciğim teşekkür ederim.

Deryacığım çok teşekkür ederim canım.

Sevgili Karamel Mutfak öncelikle yorumun için teşekkür ederim, beze konusunda ben de çok şanssızdım, çok denemeler yaptım. Anladım ki en çok sorun fırın ısısında. Bir de hamur iyice katılaşmadan şekil vermemek gerekiyor. Fırınının ayarını oldukça düşüğe getirip deneyebilirsin tekrar.

Mutfakcini çok sağol canım tarifleri denediğin için, oğluşunun da yeni yaşını kutlarım.

Dilekciğim umarım bu sefer tutarlar, hakikaten çok zormuş bu beze yağma işi.

Bereketli mutfağım teşekkür ederim ziyaretin için.

Züzücüğüm çok sağol canım, beğendiğine çok sevindim.

Sevilciğim çok tatlısın :) Teşekkür ederim güzel sözlerin ve tavsiyen için. Bekliyorum.

Gülcancığım çok teşekkür ederim yorumun için, ben de o güzel dileklerini senin gibi güzel bir insan için diliyorum.

Sevgili adsız, çok teşekkür ederim çok mutlu oldum yorumunuza.

Neclacığım bazen oluyor işte :) Yemek dünyasında bu kadar hegemonya olduğunun çok farkında değilim sadece farkedilmek ve bunu da ifade etmek hoşuma gidiyor ;)Oyun için de teşekkür ederim çok mutlu oldum.

Sevgili adsız çok memnun oldum yorumunuz için, isminizi de öğrenmek isterdim. Bezeler için 90 derece gerekiyor, umarım memnun kalırsınız tariften.

Nurcancığım çok sağol canım. Yine çok mutlu ettin yorumunla.

Haticeciğim çok teşekkür ederim içten yorumun için.

Betülcüğüm çok sağol canım beğendiğine sevindim.

Semracığım çok sağol canım yorumun için, inşallah sorun çıkarmaz tarif, merakla bekliyorum arkadaşlarını :)

Melekciğim bence de haklısın, çocuklar bir yana ben de bu kadar kaloriyi pek sevmiyorum aslında ;)

Müjdeciğim çok tatlısın yine. Çok hoş bir gündü değil mi bizim için, bunları yaptığım gün :)

Neslihancığım çok teşekkür ederim sıcacık yorumun için.

Senemciğim çok sağol yorumun için canım.

Özgeciğim çok teşekkür ederim ziyaretin için, görüşmek dileğiyle.

Pandoracığım çok sevindim ziyaretine. Demek bezeseversin, aman kalorisine dikkat et.Umarım sonuçtan memnun kalırsın ve çocuklar sevinirler. Öpüyorum.

Seraycığım ay heyecan bastı inşallah bu sefer olurlar :( Haber ver emi?

Deryacığım çok sağol canım, senin her yorumun bir ödül benim için. Çocukken ben de bezeye bayılırdım, laf aramızda şimdi içimi bayıyorlar :) Öpyürum seni çok.

Hanifeciğim çok teşekkür ederim.

Elma şekeri çok sğaol canım.

Işıl Hanım çok teşekkür ederim onore edici sözleriniz için. Bu sene sıra bende değil onu anladım, ama olsun sizlerin güzel sözleri, ziyaretleri yetiyor bana.

Pelinciğim çok sağol canım.

Efsuncuğum çok teşekkür ederim yorumun için. Bezeleri 3 gün önceden bile hazırlayabilirsin, piştikten sonra dışarıda iyice soğuyup kurumalarına izin ver, sonra kapalı bir kapta saklayabilirsin uzun süre. umarım sorun çıkarmadan olur bezeler.

Yaseminciğim çok tatlısın :) Sen bana sakla gelince elinden yiyeyim olmaz mı? ;)İltifatın için de teşekkür ederim kızardım :)

Yaseminciğim çok sağol canım inşallah dener ve memnun kalırsın.

Eylülcüğüm ben de diyetteyim, zlog ziyareti yapmak ölüm gibi geliyor bana :)

Fatoş Hanım çok sağolun yine içten yorumunuz için. Patatesleri de deneyeceğim, belki ufaklarını seçmeliyim. Teşekkürler.

Salihacığım sen de çok tatlısın içten yorumlarınla, hem buradan hem bebekkokusundan. Başarılar hepimize ama şansımız yok ben baktım :(

Özgül Hanım çok teşekkür ederim yorumunuz için.

Hadiyeciğim hemen düzelttim canım.İnşallah dener ve memnun kalırsın.

Nilciğim çok sğol canım güzel sözlerin için, umarım denersin ve memnun kalırsın.

Sevgili Boncuk Mutfakta çok teşekkür ederim güzel yorumunuz için.

Yarenciğim çok teşekkür ederim sıcacık yorumun için, sevgilerimi yolluyorum.

Fundacığım çok tatlısın sen. Çok sevindim bu güzel yorumunu okuyunca, böylesi içten yorumlara bayılıyorum. Çok mutlu ettin beni sağolasın.

Didemciğim teşekkürler.

Ayselciğim teşekkür ederim yorumun için.

İpekciğim verdim oyumu sana öoktan vermez miyim? Çok teşekkür ederim tekrardan.

Nurtenciğim çok sağol canım özledim seni, az kaldı gelmeme.

Yosunbukacığım hiç böyle düşünmemiştim hem şaştım hem çok güldüm bööö'ye :) Demek ben mesafeliydim :) Beni yakından tanıyan en az bir kişiye bile sorsan beni hemen kedi gibi diye tabir ederdi eminim :) mesafe kelimesi yoktur literatürümde hatta kimi zaman başıma bela açarım bu yüzden :) Mim için de teşekkürler, ilk fırsatta cevaplayacağım canım.

Vildancığım çok sağol.

Nunucuğum teşekkürler.

Sevgili Ülviye çok sevindim seni burada gördüğüme, blog maceramıza başlayışımız aynı zamanlara denk gelir. Burcuya yollardık pasta yapıp resimlerimizi, nostalji yaptım bak şimdi :)Fokları da merakla bekliyorum, senin elinden başka güzel olmuşlardır.

sevgili China günlüğü, umarım dener ve memnun kalırsın. Çok teşekkür ederim güzel sözün için de ayrıca :)

Neşeciğim çok teşekkür ederim canım çok mutlu oldum sözlerine.

Aybikeciğim çok sağol canım.

Pelinciğim çok sağol canım güzel yorumun ve iltifatın için ;)

Evrenciğim çok sağol canım, öpüyorum.

Pınarcığım teşekkür ederim canım.

Özlemciğim çok teşekkür ederim canım.

Gökçeciğim aynen dediğin gibi ama blogum için söylediklerin sayesinde ödüle mödüle gerek kalmadı :) Sen yetersin sözlerinle bana!

Mebruleciğim çok sevindim fokları denemiş olmana. Merakla bekliyorum fotoları canım çok sağol.

Serapcığım çok sağol canım yorumun için.

Sevgili Adsız, çok sevindim bu güzel yoruma ben. Vermeye niyetlenmeniz bile yeter,çok teşekkür ederim. ben de sevgilerimi yolluyorum buradan, tekrar beklerim.

Emelciğim çok teşekkür ederim.

Nazifeciğim çok sağol canım uğradığın için.

Limonlu Kek çok sağol tatlım güzel yorumun için.

Tukucuğum çok sağol canım çok mutlu oldum yorumunu görünce. Öpüyorum çok.

Sevgili Guffy çok teşekkür ederim.

Ayselciğim çok tatlısın, yazdıklarımı okuyor olmana da çok sevindim :)

Sevgili Gül çok teşekkür ederim yorumun için.

Ninocuğum yorumunu alınca sıkı bir araştırmaya girdim yabancı bloglar arasında ama sadece pek çok hayalet şeklindeki kurabiyelere ulaşabildim. Çok merak ettim şimdi, rica etsem gördüğün yerin linkini verebilir misin? Bakalım onlar nasıl yapmışlar, belki çok daha kolay bir yolu vardır. İnşallah bezelerimi dener ve memnun kalırsın canım.

Sevgilerimle,
Esra

Jasminskager dedi ki...

Esra'cim hayal dunyana bayiliyorum ya ne seker seler bunlar boyle.Benim de cocukken annem yapardi bayilirdik yemege simdi ise benim cocuklar bayiliyorlar:)AYILTMAK ICIN KAC SISE KOLONYA BITTI.:)Isin esprisi bir tarafada bunlari deniyecegim en kisa zamanda canim ellerine saglik . Odulun icinde tebrik ederim canim sen hep en iyilerine layiksin.
HOSCAKAL

Pelin dedi ki...

Esracığım,
Ben de bugün bir beze denemesi yaptım ama benim bezeler 1 saat pişmesine ve sararmasına rağmen hala sertleşmemişti. Yenince de sakız gibi yapışıp uzuyordu. Nerede yanlış yaptım acaba? Benim ölçülerim 2 yumurta akına 100 gr şekerdi.
Sevgilerimle ....

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) dedi ki...

Tuğbacığım çok tatlısın canım çok teşekkür ederim güzel sözlerin için. Çok öpüyorum seni.

Pelinciğim acaba şeker az gelmiş olabilir mi? 1 su bardağı şeker 200 gr. ediyor, 2 yumurta akına belki 100 gr.dan fazla konmalıydı. Bu bezeleri tutturana dek benim de pek çok başarısız denemem olmuştu, beze tutturması inan ki çok zor. Eğer olur da bir daha denersen sararmadan al fırından, dışarıda sertleşecektir diye düşünüyorum. Sevgiler canım.

nil-nennenmutfakta dedi ki...

bezeler çok şirinlerellerine sağlık .ödülünde hayırlı olsun :)

made in funda dedi ki...

BENİM BLOĞUM ÇÖKTÜ.HERŞEYİ İÇE AKTARDIĞIM YENİ BİR SAYFA OLUTURDUM.ESKİ ADRESİMİ SİLİP YENİ BLOĞUMU SAYFANA EKLERSEN ÇOK SEVİNİRİM.BENİ YALNIZ BIRAKMAYACAĞINA İNANIYORUM.SEVGİLER.
İŞTE YENİ ADRESİM...


http://defneninmutfagi.blogspot.com/

ayşegül mutfakta dedi ki...

Fıstık naber, çok tatlı olmuş bu bezeleer :)) bende kızkardeşime yapayım bunlardan ölüp bitiyor beze diye eline sağlık! öpüyorumm,
Alttaki tarifte harika ananas dediğin böyle soyulur gerçektende burdaki o alet mahvediyor güzelim meyveyi zaten çok pahalı üstünede daha eve götürmeden yarısını markete bırakanları hiç anlamıyorum :/

Sevgi Küçük dedi ki...

süpersinnn yaaa!bayıldımm!! ellerine kollarına sağlık. ödül içinde tebrikler. :)
öpüyorummmm
not: geç takip ediyorum bu aralar kusura bakma.

~Semra Mutfakta~ dedi ki...

NERELERDESİN MS CHİNA!!

Ayse Pamuk dedi ki...

Kızım büyüsün bende yapacağım ellerine sağlık

Sabiha dedi ki...

Çok güzel ve yaratıcı olmuşlar bravo. 23 nisan tatili dolayısıyla bursadaki yegenim bize geliyor bende ona yapmayı deniyecegim. Umarım başarabilirim çok sevecegine eminim.
Blogda ayrıca çok başarılı tarifler çok yaratıcı izlemedeyim :))

Rakunt ideas dedi ki...

Bayıldım ben bunlara.Çocuklar için süper.Ellerine sağlık

PastaZer dedi ki...

Başka bir blogda yorumunu görünce gelip bakayım dedim. Tekrar yazmaya başladığını bilmiyordum ama çok sevindim. Biraz geç oldu farketmem ama hoşgeldin :)
Bezeler de süper, eline sağlık.

Sevgiler,
Zerrin

Gaye dedi ki...

ne kadar da şirin olmuşlar..oğlumun doğumgünü var yakında. kesin bende deneyeceğim..eline sağlık canım, sevgiler..

Gülen Tezer dedi ki...

Hayalet geliyoooo! Kaçın!
Acemi olan şefliğinizi ustalığa terfi ettirdim.
Bilginize :)