Pazartesi, Nisan 21

Sandviç Ekmeği...



Biliyorum çok erken daha ama ben geri sayımı başlattım. Yani Türkiye'ye tatil için döneceğimiz günü. Önce haftaya kayınvalidem gelecek ve 1 ayını bizimle geçirecek. Buraya geldiğimden beri evdeki yarı hapis hayatım da bol dışarı çıkma eylemiyle son bulacak. Her ne kadar yardımcım iyi bir insan olsa da, oğluma aile büyükleri kadar iyi bakacağından emin olamadım hiç bir zaman. O döndükten sonra da geriye sadece 1 ay kadar bir süre kalacak. O da sevdiklerim için alışveriş, kendi hazırlıklarım derken çabucak geçecek. Şimdiden tatlı telaşlı günlerin heyecanına kapıldım bile. Bir de bu sabah pussuz net bir şekilde doğan güneşi de gördüm ya, değmeyin keyfime.

Buraya geldiğimizden beri pek doğru dürüst gezemedik. Eşim için pek sorun yok, kendisi buraya taşınmadan önce senelerce gelip gittiği için Çin Seddi'ne kadar görmüştü. Benimse sadece kısaca Pekin'i tanıma şansım oldu, sedde gidemediğimi zaten biliyorsunuz. Ama ben hep o Çin'le ilgili filmlerde gördüğüm sislerin arasındaki dağları, göllerin üzerindeki o kıvrım kıvrım şekilli kayıklardaki çan şapkalı adamları görmeyi hayal etmiştim. Halbuki burası tamamen gelişmiş bir şehir görünümünde. İnsan nedense izlediği filmlerden çok etkileniyor :) Ama yine de bir kaç hafta sonra bu hayalim gerçekleşecek sanırım. O nefis dağ, nehir ve göl manzaralarıyla, gerçek Çin'i keşif turlarına başlıyoruz. Şimdiden ikisini planladık bile. Bu yolculuklara biraz da macera yaşama hevesiyle arabayla gitmeye karar verdik. Ben de yolculuğumuza eşlik edecek yiyeceklerin denemelerine başladım. Bunlardan biri sandviç ekmeği. Tarif yine Çin pastacılığının fakat Çinliler ekmeklerinde çok fazla şeker kullanıyorlar. Benim hoşuma gitmediği için tarifteki neredeyse 1 su bardağı toz şekeri oldukça azalttım. Ortaya gerçekten aynı market ya da pastanelerde satılan sandviç-tost ekmeklerinden çıktı. Yaptığım gün dondurucuya attığım ekmekleri şimdi arada çıkarıp tost yapmakta kullanıyorum. Ama ilk günkü tazelikleriyle kendimize nefis sandviçler hazırlayıp ziyafet çekmeyi de unutmadık.

Malzemeler (12 adet için)

1.grup:
350 gr. un (3,5 su bardağı-1 su bardağından 1 parmak az un 100 gr. ediyor)
1 yumurta
2 çay kaşığı kuru maya(kaşığın bir daldırışta aldığı kadar)
140 gr. ılık su (3/4 su bardağı)

2.grup
150 gr. un (1,5 su bardağı)
2 çay kaşığı kuru maya
3 çorba kaşığı toz şeker
2 tatlı kaşığı tuz
16 gr/1 çorba kaşığı dolusu süttozu (yoksa 1 çorba kaşığı kadar un koyarak açığı kapatabilirsiniz)
50 gr. yumuşak tereyağı
90 gr ılık su (yarım su bardağı)

Grup 1'deki un ve mayayı kurudan karıştıralım. İçine ılık suyu ve yumurtayı ekleyelim. Hamur yapıp ılık bir yerde 1-1,5 saat mayalandıralım.

Grup 2'deki ılık suya, aynı gruptaki maya ve toz şekeri ekleyip erimesini sağlayalım. Grup 1'deki mayalanmış hamura dökelim.



Unu, varsa süttozunu ekleyelim ve tüm malzemeyi tekrar iyice yoğuralım. En son tereyağını ve tuzu ekleyip hamurumuza yoğurarak yedirelim. Üzerini temiz bezle kapatıp 20 dakika mayalanmaya bırakalım.



Fırın tepsimizi çok az yağlayalım, mayalanmış hamurumuzdan mandalina kadar parçalar koparalım. (70'er gr. lık) Yuvarlayıp tepsimize aralıklı dizelim. 10 dakika bekletelim. Daha sonra her bir parçayı biraz yoğurup bir merdane yardımı ile birazcık büyütelim. Hamurları yaklaşık 10-12 cm eninde olacak şekilde dikdörtgenimsi açalım. Üst ucundan olmak üzere kıvırmaya başlayalım. Her kıvırışta, rulo kısmı azıcık parmaklarımızla hamura doğru bastıralım ki açılmasın. Hazırladığımız ruloları tepsimize aralıklı dizelim. Fırınımızı en düşük derecesine ayarlayalım (50 derece) Kapağını açıp, açık duran kapağın üzerine tepsimizi koyalım. Tepsiye sığmayan ekmekleri başka bir tepsiye dizelim, onlar tezgah üstü vs. gibi bir yerde dursun. İlk ekmeklerimiz pişene kadar onların da mayası gelmiş olacak. Fırın kapağındaki hamurlar yaklaşık 2 misli olana dek bekleyelim.(30-45 dakika arası) Fırın kapağımızdan tepsimizi alıp fırınımızı 185 dereceye ayarlayalım. Fırın ısınana dek, ekmeklerimizin üzerinin her tarafını yumurta sarısına bulayalım. Isınmış fırınımızda 15 dakika pişirelim. (Üzeri kızarmış olacak, benimkiler tam 15 dakikada piştiler.)






Afiyet Olsun!

45 yorum:

Adsız dedi ki...

Esra sandviclerin harika gorunuyor!!!Bu arada Cin'i senden dinlemek cok keyifli oluyor ..belirtmeden gecemedimm

Unknown dedi ki...

Keşif turlarıyla ilgili notlarını bekliyorum Esracım....Ekmekler gerçekten çok hoş görünüyor denemeye değer sanırım ellerine sağlık..

NiNo dedi ki...

Esracim,yine harika birsey yapmıssın.Buarada o filmlerden dolayı herhalde senin Çine yerlestigin gunden beri hep aklıma o kayıklar ve ayakta duran çan şapkalı adamlar geliyor.Sen bugun yazınca filmlerden dolayı diye :)çook güldüm.

Adsız dedi ki...

Canim bu sandevic ekmekleri cok sahane olmuslar, benim bunlari mutlaka denemem lazim. Ellerine saglik. Ayrica kayinvalidenle güzel gezmeler diliyorum.

hcr hobi atölyesi dedi ki...

nefis olmuşlar;)
yazın pikniğe çok gideriz,
piknik çantasının vazgecilmezi olacak...

meltem dedi ki...

esracım merhaba

ellerine sağlık sandviçlerin çok iştah açıcı görünüyor ben çocukluğumdan beri pastahanelerde satılan o küçük yuvarlak olanlarına bayılırım...
kayınvaliden gelince sana çok iyi olacak hem kendinden biri evinde dolaşacak hem de oğlanı bırakıp rahatlıkla çıkabileceksin senin adına çok sevindim sana kolay gelsin canım öpüyorum..

Adsız dedi ki...

Merhabaaa
Ya muhtesem gozukuyorlarrrrrr, bende mutlaka denicem...ay bende turkiyeye gitmeyi iple çekiyorum...bir gurbetçi olarak ;))
bu arada bende seni daha yakindan tanimak isterim, insallah msn sayesinde veya birgun turkiyede karsilasabiliriz kim bilir...dünya kucuk derler ya ;))
neyse kendine iyi bak canim
optum

Fransadan Leyla

Disalce dedi ki...

merhaba canım...

senin adına çok sevindim......bol bol gez..bizim için fotolar çek....

sandiviç ekmeklerin nefis görünüyor...aşamalar zor gibi görünsede yapıldığında daha basit gelecektir........

ve aynı satılanlar gibiyse değer uğraşmaya.....

öptüm seni canikommmmm.....

Adsız dedi ki...

Selam Inanin benim boyle bir tarife cok ihtiyacim vardi . Her gun esim ve kucuk oglum a ogle yemeyi icin sadvic hazirlarim.Tabiki bu sandvicler icinde marketten bol bol ekmek aliyorum.Lakin surekli teredtutdeyim acaba bu hafta yetecekmi acab bir paket dahami alsam .Bu tariften sonra artik sandvic ekmekelerini evde yaparim. Sevgili Esra cok Tesekurler .

Unknown dedi ki...

Esra'cim kesinlikle denenecek tarifler listemin basina girdi bu tarif :)
Yazilarini okumakta cok keyifli bunu da belirtmeden gecmek istemedim canim :)Iki ay umarim cabucak gecer senin icin.

Sevgiler...

Mutfakname-Zuhal dedi ki...

şefimm ellerıne saglık sandviçler çok guzel görünüyorlar. ben bi tane kaptım taa oordan ..::) iyi haftalar diliyorum.sevgiler

Adsız dedi ki...

Hayata değer bir yaşam, sevmeye değer bir aşk, dostluğa değer bir arkadaşlıktan asla vazgeçme.Ne eksik ne fazlasını ara ve seni üzenle asla uğraşma ! iyi güzel umut dolu haftalar dilerim
www.kucukprensinkucukdünyasi.blogcu.com ada beklerim caniminici sevgilerle semiha

Adsız dedi ki...

esracım sandaviçler müthiş olmuş canım ama ben asıl kedili pastaya bayıldım,çok ilginç bir tesadüf oldu çünkü,ben de kardeşimin doğumgünü için kedili bir pasta yapacağım,kedili ve pasta ikilisi yönünden benzer bir kaderimiz var fakat benim kardeşim kediden maalesef korkuyor ironik olsun diye böyle yapacağım,kedi yapım aşamaların bana epey yardımcı olacak çoook saol şimdiden kardeşinin doğum gününü kutluyorum canım bu arada ne mutlu sana az kaldı dönüşe

Adsız dedi ki...

Esracığım
Ellerine sağlık , yine bütün maharetini konuşturmuşsun.
Çok güzel görünüyorlar, karaköy pogaçasının şekillendirilişine benzettim.
Ben diyet yapmaya çalışıyorum, bir hatırlatayım da beni böyle baştan çıkartacak tarifler verme olur mu? Şöyle az kalorili çin sebze yemekleri tariflerine geçsek diyorum:)))
Öpüyorum (en çokta tatlı oğluşunu)

Ayse Pamuk dedi ki...

benim içinde seyret dag ve göl manzaralarını..sandviç ekmeğine zaten bayıldım bundan sonra hazır almayacağımm ellerine sağlık

Nurten dedi ki...

Esracım bu sandviçlerle yolculuklarınız çok daha güzel olacak bence :)))) ellerine sağlık çok lezzetli görünüyorlar...

Eya dedi ki...

Merhaba Esracığım...Sanıyorum sen artık oralara oldukça alıştın.İzin telaşını bile yaşamaya başlamışsın.
Kayınvalidenin gelmesine senin adına çok sevindim.Sizler için pozitif bir enerji olacak.

Gelelim sandviç ekmeğine...haaaarikaaaaa!!!Ellerine sağlık
Bu arada dikkatimi çekti,Çinliler süttozunu çok kullanıyorlar tariflerinde değilmi? Süttozu olarak kast ettiğin kahve süt tozu değil yoksa?

sevgiler

zehra

egeli dedi ki...

YİNE DÖKTÜRMÜŞSÜN ESRACIM,SANDİVİÇLERİN HARİKA OLMUŞ !SANA ŞİMDİDEN İYİ GEZMELER GÖRDÜKLERİNİ BİZE MUTLAKA ANLAT.ÖPÜYORUM CANIM ...

IŞILCA TATLAR dedi ki...

Esra'cığım,

Kardeşinin doğum gününü geç de olsa kutlar, sağlıklı, mutlu uzun ömürler dilerim. O satırları okurken gözlerim doldu.
Bu aralar benim de uzaklarda oturan ortanca kızkardeşim yanımıza gelince bloğumu, ziyaretlerimi herşeyi ihmal ettim.Onunla hasret gidermek, gezmek çok güzel.
Çin'i ve lezzetlerini de senin anlatımınla tanımak da çok keyifli. Bu aralar yorum yazacak fırsatım pek olmasa da zaman buldukça okumaya çalışıyorum.Sandviçler enfes görünüyorlar. Pastaya ise diyecek söz bulamıyorum. İşte ablalık böyle bir şey. Uzaklarda ve sanal da olsa doğum günleri mutlaka kutlanıyor değil mi?
Senin de akrabalarına kavuşacağın günü nasıl gözlediğini tahmin edebiliyorum canım. Gezip tozarken inşallah vaktin nasıl geçtiğini anlamadan sevdiklerine kavuşursun.
Bol seyahatli ve güzel günlerden oluşan anılarını heyecanla bekliyoruz.
Sevgilerimle,

pinar dedi ki...

yıne harıka bır tarıf...süper gorunuyor bu sandvıcler esracım aynı hazır satılanlar gıbı..ellerine saglık canım

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) dedi ki...

5th avenue, çok teşekkür ederim, seni burada görmek güzel ;)

Zerrincim inşallah paylaşacağım gittikten sonra, ilgin için sağol canım.

Nihancım demek ki aklımıza böyle kazımışlar :) Aklın yolu birmiş bak :)

Senemcim umarım dener ve beğenirsin canım çok sağol :)

Meltemcim istersen de yuvarlak yaparsın ;) Dediğin gibi ben de aklım evde kalmadan gezmeyi çok istiyorum. Bana iyi gelecek ;)

Leylacım demek senin de planların başladı :) Bana mail at msn adresimi vereyim bu arada ;)Çok sağol canım.

Salihacım inşallah bu sefer bloguma küçük bir gezi notu koyacağım :) Ekmeklerse gözünü korkutmasın, sadece mayalama zamanları gerekiyor o kadar ;)

Sefacım merhaba, evde stok kalmaması bir yana, onların öyle günlerce nasıl yumuşacık kaldıklarını düşündün mü hiç? Bu tarifte de katkı malzemesi vardı ama ben koymadım. Önemli olan tertemiz ve içine ne konduğunu biliyor olmak. Çok teşekkür ederim içten yorumunun için, denersen merakla bekliyorum sonucu ;)

Nilgüncüm çok sağol, emminim hızlıca geçip gidecek bu sefer de döneceğim günün stresine gireceğim :)))

Zuhalcim sağol canım ;)

Semihacım çok sağol canım güzel sözler bıraktığın için. ;)

Zeynepcim merakla bekliyorum kızkardeşin ne tepki verecek :)) Benimkinin fobisi böceklerdir, ama pastaya koysam herhalde ömür boyu konuşmazdı benimle :)) Sen bir daha düşün istersen :)))

Nüket Ablacım çok sağol, aynen dediğin gibi karaköy poğaçasındaki gibi yapılıyor sadece pek çok kez uygulanmıyor o kadar. Diyet konusunda sana ne diyebilirim ki, ben de yapıyorum ve sayfaya ne koyacağım diye de kara kara düşünüyorum. Şimdi bu kadar pasta börek sonrası çin yemeği koysam kim okur ki? :)))

Ayşecim inşallah canım. Umarım dener ve beğenirsin ;)

Nurtencimm.. Çok sağol canım, inşallah. Çook öpüyorum seni.

Zehracım alıştım mı, bilmiyorum da eve dönme fikri aklıma geldikçe buraya katlanamaz oluyorum :))) Dediğin gibi de süttozu anormal kullanılıyor burada. Özellikle çocuklarına çok veriyorlar. O nedenle de her çeşidini bulmak mümkün. Kahve kremasını ben de süttozu olarak biliyorum ama kavanozun üzerindeki etiketi okumak lazım, içeriği ne diye. Yine de yerine geçebilir sanırım ;)

Mübeccelcim çok sağol içten yorumunu bıraktığın için ;)

Işıl Hanım çok teşekkür ederim. keşke benim de kardeşim gelse... Çok teşekkür ederim yine birbirinden güzel iltifatlarla beni mahcup ettiniz. Sağolun..

Pınarcım çok sağol canım, hakikaten aynı satılanlar gibi oluyor. Öpüyorum seni.

Sevgilerimle,
Esra

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Canım Esracığım,
Ben daha Karaköy Poğaçasını deneyemeden yine harika bir tarif sundun. Hangisini önce yapsam acaba diye düşünüyorum şimdi. İkisi de çok lezzetli, ellerinden çıkan bütün eserler gibi.

Kucak dolusu sevgilerimle...

Bir Dilim Düş dedi ki...

Esracığım bu ekmekler çok leziz görünüyor. Vitamin depoasu gibiler.
Aileden birinin yanına gelmesine ve senin de yakında burada olacak olmana çok sevindim canım.

Umarım çok güzel zamanlar geçirirsiniz

Sevgilerr...

Begüm dedi ki...

Esracim, sandviclerin cok lezzetli görünüyor. Ellerine saglik. Bende yaptigim zaman sandvic ve hamburger ekmegini cok yapiyorum ve buzluga koyuyorum. Cok iyi oluyor. Lazim oldukca cikariyorsun. Bu arada canim Hamburger cekti :) Buzlugumda ekmeklerimdende kalmamis. Yine yapmali...
Bilmezmiyim o duyguyu, bende ayniyim. Simdiden planlarimi yapmaya basladim... Bizde 02.07. gidicez türkiyeye (izmire) insallah. Birde beni düsündüren, tuanamin dogumgünü vardigimizdan bir kac gün sonra 07.07.'de. Nasil istedigim herseyi bulucam, yapicam bilmiyorum. Bizim yazligin orda pek dükkanlar yok. Hele pastamalzemeleri satan yer hic yok :(

Remomythe dedi ki...

Allahım , ne güzel görüntüler...
Bakmak ama dokunamamak ise ne kötü....
Sırf görselliği için bile gelip gelip gezeceğim Acemi Şefi :))
Kendimi aç hissetmeye de başladım şimdi...Hay Allah... !

Evcilik Lezzetler dedi ki...

Esra'cım şefcim bu sandviç ekmekleri çok lezzetli görünüyor ellerine sağlık
Türkiye tatili için şafakın otuzlara düşmesine sevindim, iyi gezmelerrr :))

Adsız dedi ki...

selam esra.ben esin.tariflerini cok byeniyorum.her gün bakmadan gecemedigim bir sayfan var.cok zevk aliyorum tariflerini okurken.sandviclerin cok güzel olmus ama birseyi anlamadim.grup 2 deki malzemeleri karistirdiktan sonra grup 1 deki kabarmis hamura mi karistiriyorsun?ceap veririsen sevinirim.tesekkür ederim.kendine oralarda iyi bak...

Adsız dedi ki...

Canım Esram,

yarın sabah erkenden evimize 4-5 saat uzaklıkta bir yere gezmeye, denize girmeye gideceğiz. DÖne yakıla sandviç ekmeği arıyorum ama hiç birinde karar kılamadım. Tam vazgeçmiştim ki seni özleyip neler yapmış esram diye geldm. ve dadaaaam :) sandviç ekmeği. İlk hamuru yoğurdum bile arada sana yorum yazayım dedim.

Tarif için teşekkür ederim.

Bu sırada esram kızkardeşinin doğum günü kutlu mutlu olsun hayatım

sıcacık sevgiler.
www.misssgibi.com

Bizim Evin Mutfağı-Aysel dedi ki...

Çok iştah açıcı duruyor bu ekmekler...

Ellerine sağlık sevgiyle...

emineninemekleri dedi ki...

Esracim, yine leziz ekmekcikler yapmissin, ellerine saglik güzelim. Heyecaninida cok iyi anliyorummmmmmmmm canim darisi bizim basimis diyelim artik............

Kocaman öpüyprummmmmmmmmmmm
Emos

Adsız dedi ki...

selamlarr canım sandviç ekmekleri enfes görünüyorr ellerine sağlık aynı hazır satılanlar gibi olmuşş bayıldım bende ilk fırsatta deniyim :)
canım senden gezi notlarını bekliyorum sayende çini gitmiş gezmiş kadar oldum valla .. :) bol bol gezde bol bol da anlat merakla resimleriyle birlikte bekliyorum valla güzel gecelerr :)

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) dedi ki...

Burçincim merhaba, bence yine de önce karaköy poğaçası derim, en azından içine birşey koymadan nefis bir şekilde yersin :)Bu arada günlerdir sayfana giremiyorum, galiba sadece bana has bir sorun bu ama neden olmuyor anlamıyorum. İki elim kanda olsa bakardım sayfana ama nedense 3-4 gündür mümkün değil :(

Evrencim çok teşekkür ederim güzel sözlerin ve güzeller güzeli dileklerin için.

Begümcüm demek sen de gün sayıyorsun ve bizden 3 gün önce yola çıkıyorsun. Eminim malzeme bulamasanda harika şeyler yaparsın, ya da bavuluna sıkma torbası falan atıver ;)

Burak Bey merhaba, teşekkür ederim şaşırtıcı yorumunuz için, genelde(hiç) beylerden yorum almazdım :)

Burcucum çook sağol tatlım, teşekkür ederim.:)

Esin merhaba, öncelikle teşekkür ederim güzel sözlerin için. Dediğin gibi orası biraz karışık olmuş, hemen düzelttim. Grup 1'de mayaladığın hamura sonra grup 2'deki malzemeleri ekleyip yeniden yoğuracaksın canım.Fikirlerini heyecanla bekliyorum ;)

Zerrincim çok sevindim bu hoş tesadüfe, ayrıca pek de özendim deniz yolculuğunuza. Canım dönüşte mutlaka haber ver nasıl oldu ekmekler emi?

Ayselcim teşekkür ederim :)

Eminecim darısı başına, çook teşekkür ederim yine herzamanki gibi sıcacıksın ;)

Yelizcim çok sağol canım. İnşallah resimleriyle beraber paylaşacağım sizlerle. Öptüm ;)

Sevgilerimle,
Esra

NiNo dedi ki...

canimya internetteki sorunlar dan birsuredir gezemedim goruyorumki cin seddi bile durduramamis benim ascimi :) masallah sanavalla tebrik ediyor alkisliyorum buralardan kayinvalden gelince biraz daha acilir unutursun yalnizligini dilerim hersey gonlunce olsun bizde gun saymaya basladik daha 2 ay var gerci ama :D ellerine saglik hersey birbirinden guzel oilmus

Adsız dedi ki...

Harika görünüyorlar ellerine sağlık.Bende senin gibi hayal ediyordum çini kısa bir süre önce abim çine gitti ve onun anlattıkları fikrimizi değiştirdi umarım eğlenceli bir gezi olur senin için herşey gönlünce olsun.

pelince dedi ki...

Esra tatil için geri sayım başlamış çok mutlu oldum senin adına.
Eşinin annesi geliyormuş,seninde çin seddini ve bir çok yeri görmek için bahanen olur boşver:))Annen istedi benim bir suçum yok dersin:)
Ekmekler yine nefis,elllerin hamur yoğurmak için yaratılmış, inan şiir gibi yoğurmuşsun her zamanki gibi..
Birde masana pırıl pırıl tebrik ediyorum :)
Öpüyorum..

Adsız dedi ki...

Gezdiğin gördüğün yerlerin resimlerini ve hikayelerini bekliyoruz :)

suna dedi ki...

ablaa ya bu sandviçler muhteşem görünüyor, kokusu burnuma geldi resmen:( tam da 16.00 çayı ile süper giderdi valla arkadaşım ipek ve ben ağzımızın suları akarak bakakaldık yine:) keşke öğlen yemekten sonra baksaymışız, çok canımız çekti şimdi! ellerine sağlık! foto da süper olmuş:) çoooook öptümmmm:))

emineninemekleri dedi ki...

Esracim canim,
MERHABA ARKADAŞIM!!
Merhaba sana güzel insan

Hiç kimse sana söyledi mi?
Ne kadar özel bir insan olduğunu.
Etrafına yaydığın ışığı
Bir yıldızın ışığı kadar,

Hiç kimse sana söyledi mi?
Diğerlerinin hisleri için ne kadar önemli olduğunu

Hiç kimse sana söyledi mi?
çoğu zaman onlar üzgünken,
Senin mesajın onları biraz olsun güldürürdü, ve onları memnun ederdi.
bişeyler göndermek için harcadığın zaman için. Ve bulduğun şeyleri paylaşmak
teşekkür etmeye kelime yoktur, ama birisi senin iyi olduğunu bilir.

Hiç kimse sana söyledi mi?
Seni ne kadar sevdiklerini?

Neyse benim sevgili arkadaşım;
bugün sana şunu söylüyorum ki umarım bu mesajı geri alırım.
İnanıyorum ki arkadaşsız geçen zamanlarda kaçırdığın şeyler çok fazladır.
Arkadaşı ve Tanıdığı birbirine karıştırmayın.
Aralarında bir fark vardır.
Çünkü ben seni önemserim.bu ulusal önemseme haftası...ve bütün
arkadaşlarınıza onları önemsediğinize dair mesajlar yazın ve onların
kendilerini iyi hissetmelerini sağlayın eğer size cevap yazarlarsa bu
onların da sizi önemsediği anlamına gelir.
BU ARKADAŞLIĞIN ELİDİR!!(ARKADAŞLIK DEVAMLIDIR)

DİDEM ÖZCAN dedi ki...

Esra'cığımmm,

Sen gez, bize anlat, biz de gezmiş kadar olalım:))

Sandviç ekmeklerin enfesss, canım hemen tıka basa dolu bir sandviç çekti:))

Ellerine sağlık canım,

Sımsıcak sevgiler....

Adsız dedi ki...

canim kayinvalidenin gelecegine senin adina sevindim
senin icinde bi deyisiklik olacak

sandvic ekmeklerin tarifini not aldim kesin deniycem...eminim harika olurlar
sana bol gezmeler bol eylence dilerim
öpt kocamanindan

www.yenitdlar.blogcu.com

Adsız dedi ki...

sevgili Esraaaa,
evet şu an o sandviçleri iştahla yiyorum.deneyip yapmadan bi yorum yazmak istemedim.ama herkese buradan bunların çok nefis ve gerçekten pastane sandvici olduğunu söyleyebilrim. önce bitip tükenmek bilmeyen "yoğur, beklet" aşamalarının pratik bir yolununa bulduğumu söyleyeyim.mayalama ve yoğurma işlemlerini ekmek yapma makinesinde hallettim. böylece "acaba yeterince yoğurdum mu? mayalama ortamı ve zamanı uygun muydu?" sorularına takılmadan işin en zor kısmını stressiz bi şekilde atlattım. sizlere de ekmek yapma makinesinin yoğur programını şiddetle tavsiye ediyorum. yaklaşık yarım günümü alan ama sonunda değen bu harika sandviç tarifin teşekkür edrim. not: sandviçlerin üstüne haşhaş tohumları ekilirse çok şık ve lezzetli oluyor.
not2: ben bu şevkle "zor bu" dediğim karaköy poğaçasını da yapmaz mıyım?
sevgiler, umut

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) dedi ki...

Nihancım demek aynı anlarda ülkemizde olacağız.. Çok teşekkür ederim yüreklendirici sözlerin için canım.

Dilekcim demek abin de gitti, onun da neler yaşadığını merak ettim şimdi ;) Burası insanları ve yaşantısıyla çok değişik bir ülke ;) Çok sağol canım.

Pelincim çok sağol. Öyle güzel bir iltifat etmişsin ki bayıldım inan ki. Çook teşekkür ederim :)

Limonlu kek çok teşekkür ederim, inşallah :)

Sunacım bir zahmet yapıver o zaman :D Sağol yorum bıraktığın için, bana süpriz oluyor ;)

Eminecim bunlar ne güzel, ne duygulandırıcı, ne gurur okşayıcı sözler. Hepimiz birbirimize böyle sözler söylemeliyiz, gerçekten çok zarifsin :)

Didemcim inşallah canım, hele bir o günler gelsin de, heyecanla bekliyorum... Çok sağol canım yorumun için.

Nurcancım çok teşekkür ederim canım. Umarım sandviç ekmeklerini de dener ve memnun kalırsın.

Umutcum çok sevindim mesajını alınca. Ayrıca ekmek makinesi de iyi fikir, o yoğur kısmını ben de denemeliyim mutlaka ;) Çok teşekkür ederim tarifi denediğin için canım ellerine sağlık. Karaköy poğaçasına eminim bayılacaksın, günlerce asla bayatlamıyor ve hep yerken ağızda dağılıyor. Daha dün yine yaptım ben onlardan ;)
Sevgilerimle,
Esra

Mebrule dedi ki...

Ellerine saglik Esra, sandvicler enfes gorunuyor. Heyacanini anliyorum, bende yaz geldimi gun saymaya basliyorum. Cok guzel yaziyorsun, yuregine saglik...

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) dedi ki...

Arkadaşlar yanlışlıkla yazdığınız yorumları silmişim ama maillerimden ulaşıp buraya kopyalıyorum, bu ufak yanlışlık için özür dilerim.

SUZİNAZ:

Onca aradan sonra Türkiye'ye, Türkçe'ne, evine dönmek... Dönüş heyecanını daha 2 ay önceden içinde hissetmek, büyük bir keyifle herkese hediyeler seçmek... Daha güzel ne olabilir ki... Ağız tadının hiç bozulmaması dileğiyle... Ben bile heyecanlandım taaa buralardan:))
Sevgilerle...

MUTFAKNAME-ZUHAL:

esracım merhaba... ziyaretin ve yorumun için teşekkür ederim mutlu ettin beni..pandipanya yı yaptım.beceremedim sanırım yine :( üstü kömür gibi oldu içi miss gibi traşlaya traşlaya ancak temizledim. yarına yetişmesi gerek.. bakalım olmazsa hazır pand. alıcam :(( olmuyoo bi türlü beceremedim bu işiyinee yardımların için sana çok teşekkür ederim bi fikrin varsa görüşelim.öpüyorumm

YEMEK GÜNCESİ:

selamlar canım öncelikle geçmiş olsun dileklerin için çok teşekkür ederim ucuz atlattık ama inan bunu bile benim içim kaldırmıyor geçiçek inşallah daha uzun bir zamanı var bakalım.
sonra ay dayanamıyorum artık rejim yüzünden neyi görsem canım çekiyor rejim bitmedi ama ben bittim gene gördüm bu harika sandviçleri eridim bitsin ilk iş yapcam mis mis
:)
mutlu pazarlar

İlker Ergin dedi ki...

sandviçler harika,ellerine sağlık.merakla gezi notlarını bekliyorum canım.sevgilerimi gönderdim ta oralara...