Acaba habire Çin tarifi veriyor olmamdan dolayı sıkıldınız mı? Eğer sıkıldınızsa bu tarif tamamen de Çin tarifi sayılmaz diyerek gönül rahatlığıyla yazayım o zaman :) Çünkü dışı onlara içi tamamen bana ait bir tarif bu. Teknik, pasta kitabımdan alıntı. Orjinal tarifte kekin kendisi sadeydi ve rulo hale getirilmişti. Bense evdekilerin biraz daha zengin aromalı ve daha faydalı bir kekten yararlanmasını istedim. Özellikle de boğazından gram meyve veya meyve suyu geçirmeyen oğlum için. Siz yine de bu tekniği, dışı çizgili rulo pastalar yapmak için kullanabilirsiniz; tabii sade pandispanya tarifi ile. Bu şekilde sunumu çok hoş oluyor kekin. Eğer isterseniz kekiniz piştikten sonra benim gibi kareler kesmek yerine, kalp bir kalıpla da şekil verebilirsiniz.
Malzemeler-Alt kısımdaki kakaolu çizgiler için
20 gr. eritilmiş tereyağı
3 silme çorba kaşığı pudra şekeri
3 silme çorba kaşığı un
2 silme çorba kaşığı kakao
2 yumurta akı
Yarım çay kaşığından biraz az hamur kabartma tozu
(Miktarlar yaklaşık 22*34 cmlik kalıp içindir, büyük fırın tepsisi için iki katı malzeme gerekiyor)
Eritilmiş tereyağına kakaoyu, şekeri katıp çırpalım. Un ve kabartma tozunu ekleyelim ve çırpalım. Katıca bir karışım olacak. İçine yumurta aklarını ilave edip mikserle 2-3 dakika kadar çırpalım. Yağlı kağıt serilmiş tepsimize karışımı dökelim. Önce spatula ile tüm karışımı eşit şekilde yayalım. Ardından kenarı tırtıklı plastikle yağlı kağıt üzerinde, elimizi hafif yatay tutarak önce boyuna çizgiler, ardından da dalgalar çizelim. Siz de istediğiniz gibi oynayabilirsiniz görüntü ile. Eğer elinizde bu aparat yoksa, dezenfekte edip kaynattığınız bir plastik tarağı da kullanabilirsiniz.
Hazırladığımız şekli korumak için kısa süreliğine buzdolabına kaldıralım. Bu sırada kekin diğer katını hazırlayalım.
Üst kat malzemeleri:
1 adet rendelenmiş elma
1 adet rendelenmiş sert armut
2 çorba kaşığı damla çikolata
1 su bardağı ceviz (irice parçalanmış)
1 silme tatlı kaşığı tarçın
2 su bardağı un
5 yumurta akı
3 yumurta sarısı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket hamur kabartma tozu
1 paket şekerli vanilin
1 tepeleme su bardağı toz şeker (elmanız ekşiyse yarım su bardağı daha ilave edebilirsiniz)
Fırınımızı 170 dereceye ayarlayalım. Yumurta aklarını mikserle 2 dakika çırpalım, içine toz şekerimizi ve vanilyamızı ilave edelim. Karışım kabarıp, şeker eriyene dek çırpalım. İçine yumurta sarılarını ve yağı ilave edip tekrar çırpalım.
Rendelediğimiz meyvelerin suyunu süzgeç yardımıyla süzelim, biraz sıkalım. Rende meyveler, ceviz, damla çikolata ve tarçını hamura katalım, mikserin düşük devriyle çırpalım. Daha sonra un ve kabartma tozunu beraber ilave edelim ve yine mikserin en düşük devri ile un ancak karışana dek çırpalım. Dolaptan çıkardığımız tepsimize hamurumuzu yayalım. Gerekirse spatula ile eşit şekilde düzeltelim. Önceden ısıttığımız fırınımızda üzeri kızarana kadar pişirelim. (Bir bıçak yardımı ile pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz) Kekimizi ters çevirip soğumaya bırakalım. İyice soğuduktan sonra dikkatlice ve yavaş yavaş yağlı kağıdı sıyıralım. Kenar kısımlarda biraz çizgi kaybı olabilir, onları benim gibi kesip daha sonra kullanmak üzere saklayabilirsiniz.
Afiyet Olsun!
Rendelediğimiz meyvelerin suyunu süzgeç yardımıyla süzelim, biraz sıkalım. Rende meyveler, ceviz, damla çikolata ve tarçını hamura katalım, mikserin düşük devriyle çırpalım. Daha sonra un ve kabartma tozunu beraber ilave edelim ve yine mikserin en düşük devri ile un ancak karışana dek çırpalım. Dolaptan çıkardığımız tepsimize hamurumuzu yayalım. Gerekirse spatula ile eşit şekilde düzeltelim. Önceden ısıttığımız fırınımızda üzeri kızarana kadar pişirelim. (Bir bıçak yardımı ile pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz) Kekimizi ters çevirip soğumaya bırakalım. İyice soğuduktan sonra dikkatlice ve yavaş yavaş yağlı kağıdı sıyıralım. Kenar kısımlarda biraz çizgi kaybı olabilir, onları benim gibi kesip daha sonra kullanmak üzere saklayabilirsiniz.
Afiyet Olsun!
41 yorum:
Esracım ellerine sağlık değişik bir teknik olmuş bu tekniği kullanarak farklı şeyler yapmak mümkün sanırım paylaşımın için teşekkürler..Ellerine sağlık..
süper olmuş ellerine sağlık
çin tariflerinide merakla bekliyoruz sıkılmadık :)
Ben sıkılmadım:)oldukcada ilgiyle takip ediyorum.Bu kekte cok guzel ve değişik olmuş.Ellerine sağlık.
Esracim ellerine saglik çok guzel gozukuyor...
fransadan Leyla
Selam ,
Çizgiler çok şık görünüyor ,eline sağlık
Seyhan :)
Esra'cığım
Yine şiir gibi bir tarif hazırlamışsın. Boy bos onda, kaş göz onda diye başlayan bir şarkı var ya o geldi aklıma. Vitamin onda, lezzet onda, görsellik onda...Önce göze, sonra damağa, daha sonra mideye şenlik bu kek. İnan her yeni tarifle sabrına ve becerine yeniden hayran oluyorum. Sıradan bir tarifi bile öyle ince ince detaylarla bezeyerek sunuyorsun ki, ortaya yenmeye doyulmaz bir lezzet çıkıyor. Sakın bir daha tariflerim sizi sıkıyor mu falan deme olur mu? Kökeni ister Çin, ister Fransız ister Madagaskar mutfağı olsun, her tarif senin yorumunla birleşince tadına doyulmaz oluyor...
Sevgiler
Esracım ellerine sağlık.. yinee döktürmüşsün maaşallahh..
görüntü herzamankii gibi muhteşem.gecenin bu saatinde canım çok çektiiyaaa..kolay geslin,sevgiler...
Esracim, canim yine cok leziz ve pratik kek yapimissin, ellerine emegine saglik canim.
Kocaman öpüyorummmmmmmmmmmm
Emos
Sevgili Esra...çok değişik ve hoş bir kak olmuş.Ellerine sağlık, sevgiler
zehra
Zerrincim sizlerden bekliyorum artık, kimbilir nasıl şaşırtıcı geri dönüşleri olacak ;)
Hacercim çok sağol, devam o zaman :)
Nihancım çok sevindim sıkılmadığına, çok sağol canım ;)
Leylacım teşekkürler :)
Seyhan :) Teşekkür ederim ;)
Nüket Abla, yine herzamanki gibi harika bir yorum yazmışsın, dönüp baktım o kadar var mı diye :))Çiok teşekkür ederim güzel sözlerin için minnettarım.
Leylacım çok sağol, çok zarifsin ;)
Eminecim teşekkür ederim :)
Zehracım çok sağol :)
Sevgilerimle,
Esra
çizgili kısmı çok ayrı bir hava katmış keke, ellerine sağlık.en kısa zamanda denerim inşallah.bende diğer arkadaşlar gibi kesinlikle sıkılmadım çin tariflerinden.hatta büyük bir merakla açıyorum bloğunu.kelebek ve kirpi kurabiyenden yaptım, çocuklar bayıldı.
Esra'cım yine harika bir tarif vermişsin. Çok güzel görünüyor. Ellerine sağlık. Sevgiler..
harika gorunuyor ellerine saglik cok degisik gorunuyor sevgiler canim
Malzemeleri karistirip kek yapmiyorsun sadece. Mutlaka ya arastirdigin ya da kendi urettigin bir yenilik ve farklilik var.ve sonuc harika olmus.
Esra'cım yemek blogları arasında kendini devamlı yenileyen, detaylı tarif,sunum, fotograf, yemek esnasındaki tecrübelerini ve lezzetini paylaşmak adına samimiyetle tekgeçerim seni. Ayrıca yazıların öyle güzelki bazen sadece okumak istiyorum.. sen anlattıkca ben ordaymışım kadar net beliriyor gözümde yaşadıkların. Nazarlardan korusun Allahım seni oğlunu ve eşini. Sevgiyle kal ve herşey süper gidiyor tam gaz devam
Esracığım kendi adıma söyleyeyim hiç sıkılmadan yeni Çin tariflerini bekliyorum değişik bir kültürün mutfağını tanıtıyorsun bize yenilerini merakla bekliyorum bu keke bayıldım ellerine sağlık canım harika bir fikir
Sevgiler
tarifin mükemmel gözüküyor. resimli anlatımın aslında çok etkisi var ayrıca o ayrı bi emek bunun için çok teşekkürler. ellerne sağlık...
yine çok şık leziz bir tarif canım eline sağlık süper görünüyor.
her mevsim çilek bulabiliyormuşsun orda vay canına süper :)
Ya bu kfcler için iyi fikir verdin aslında corn flakeslede olur evet içine biraz baharat karıştırırsak süper olur. öpüyorum seni ve ilkeyi dikkat et kendine ;)
Yine harika, yine değişik ve yaratıcı bir tarif.
Ellerine sağlık Esracım. Tariflerini merak ve sabırsızlıkla bekliyorum, sevgilerimle.
bir el hareketiyle harika bir görünüm olmuş...
içinin malzemeside cabası....
ellerine sağlık.....
görüntü harika....tadı ortada zaten....
Esracım tek kelimeyle harika olmuş :))) ellerine sağlık :) İnsanın yedikce yiyesi gelir bunu :) Türk-Çin ortak mutfağı oluşacak gibi görünüyor :))))
Dışının süslemesi çok güzel olmuş,kekde süper.
Ellerine sağlık..
Borçlarımızdan, ceza ve günahlarımızdan kurtulmak için bu gece dua edelim.. Allah affeden ve bağışlayandır, unutmayalım.. Eller semaya kalkıp, yürekler bir atınca bu gece, gözler sevinç yaşlarıyla dolacak.. simdidien Kandiliniz mübarek, dualarınız kabul olsun!
HAYIRLI KANDİLLER...
Kekin cok degisik ve süoer olmus,ellerine saglik canim.Hayirli kandiller.
Allah'ın rahmeti, bereketi sizinle olsun, gönül güneşiniz hiç solmasın, yüzünüz aydın olsun, kabriniz nur dolsun, makamınız Firdevs, dualarınız kabul olsun. Kandiliniz kutlu olsun..
www.aynurdantarifler.blogspot.com
Hiç sıkılmadan ilgiyle takip ediyorum, değerlendirmeye layık çok da değişik bir teknik olmuş, sevgiler...
yusuf-un kuyuda,musa-nın nur dağında yakup-un göz yaşlarında HZ MUHAMMEDİN hıra dağında yaptığı tüm dualar size rehber olsun..hayırlı kandiller
Siz niye pastahane acmiyorsunuz ? Pasta süslemelerinize hayranim .Krema sikma uclari Wilton mu ? Cok güzelde . Sizden cok sey ögreniyorum süsleme tekni ile ilgili . Kandiliniz kutlu olsun.
Hayırlı kandiller canım....
Selam Esracim,
bugun meyve soslu cheesecaki denedim muhtesem oldu ben çikolata soslu yaptim, artik aksam tadina bakicaz...bu arada senin kullandigin o sikma uçlarini nerden aldin acaba?cunku senin eski yazilarini okudugumda yurt disindan siparis verdigini yazmissin ben fransada oturarak bulamiyorum herlade oturdugum bolgeden dolayi,nerden aldigini soylersen çok sevinirim. mesela çiçekli pasta yapmistin çiçek ve yaprak ucu vardi gerçekten çok guzel bende yapmak istiyorum. Neyse çenem dustu yine ;) kendine iyi bak
Fransadan Leyla
kekin süper olmus ellerine saglik...
kandilin mübarek olsun,
hayirli kandiller dilerim... hoscakal
Bugün her yer Mekke; Peygamberi bekliyor Medineliler gibi karşılamaya hazır mısınız? Kandiliniz kandil olsun.
YÜREĞİNİZİN GERCEK SAHIBINE EN GUZELE EMANET OLUN
muhabbetle ve daima Muhammed ile..
vesselam
sevgilerlimle..
www.matrakiye.com
ellerine sağlıkk harika görünüyor
Ben şahsen hiç şikayetci değilim canım ellerine sağlık böyle devam et..
Hayırlı kandiller dilerim hoşçakal canım...
Değişik bir tarif olmuş..Ellerine sağlık...Diğer tariflerin için de aynı şekilde düşünüyorum fazla uzatmadan gitmeliyim bloglarda kandil kutlaması yapıyorum bacım..Sonra yine gelirim...Kandilin mübarek olsun sevgiler...
Ayşecim çok teşekkür ederim güzel sözlerin için. Kurabiyelerin de çok şeker olmuş, denediğin için sağol :)
Ebrucum çok sağol :)
Filizcim çok teşekkür ederim :)
Nagehancım çok sağol, aslında çok kolay, her keke yapılabilir, ama orjinali nasıl güzeldi anlatamam, sen yine de çaktırma ;)
Sevgili Tuğçe, o kadar güzel sözler yazmışsın ki, nasıl mutlu oldum anlatamam. Duygularını bu kadar içtenlikle paylaştığın için çok sağol. Keşke dediğin kadar olsam ama benim de gıpta ettiğim ne çok blog var bir bilsen ;)Dualarına minnettarım.
Sedacım çok sevindim sıkılmadığın için :) Hep Çin Çin diye bıkarsınız sanıyorum :(
Nazlıcım ne demek, biraz fikir verebildiysem ne mutlu bana. ;)
Ayşegülcüm en kısa zamanda denenecekler listemden denemişlere geçecek. Burada KFC var ama malesef dışları hep acı ve içinde çin baharatları mevcut :( Şöyle ağız tadıyla yemeyi özledim ;)
Pınarcım çok sağol canım, devam o zaman :)
Saliha çok sağol, onlar yapmış ben taklit ettim :) Orjinali çok daha güzeldi :(
Nurtencim hakikaten bir sentez çıkacak ortaya galiba :)) Öptüm canım seni ;)
Pelincim çok sağol ;)
Semihacım senin de kandilin kutlu olsun.
Pervin teşekkürler.
Senemcim çok sağol senin de kandilin kutlu olsun.
Aynur teşekkürler...
Sevgili Limonlu Kek çok teşekkür ederim yorumun için :)
Eminecim sana da canım...
Sevgili "isimsiz", güzel sözlerinizle nasıl mahcup oldum anlatamam. Aslında krema sıkma tekniğim berbat, bu konudaki bilgilerim hep deneme yanılmadan ibaret. Sıkma uçlarım wilton değil, hatta elimde hiç wilton ürünü yok. Genelde pasta malzemecilerinden topladığım 1-2 uç. Çok teşekkür ederim tekrar.
Oyacım sana da..
Leylacım çok sevindim şimdilik beğenmene, inşallah tadını da beğenmişsindir. Sıkma uçlarım oradan buradan toplama hatta genelde pazardan aldığım basitleri kullanıyorum. Belki daha sonra bir takım alabilirim. Yurtdışından sipariş verdiklerim sıkma ucu değil de çiçek kalıplarıydı daha çok. Onları da İngiltere'den getirttim.http://www.apieceofcakethame.co.uk/ adresine bakabilirsin. O pastadaki uçları Eminönü'nden almıştım, ayrı ayrı satılıyorlardı. Çenen düşebilir bol bol, benim çok hoşuma gidiyor ;)
Ayselcim sağol, senin de kandilin mübarek olsun.
Esracım teşekkürleri senin de kandilin mübarek olsun.
Melekcim çok sağol, sana da hayırlı kandiller canım ;)
Aslıcım çok teşekkür ederim, senin de kandilin kutlu olsun :)
Sevgilerimle,
Esra
canım esracım.....
tereyağlı poğaca için iki kab.tozunun çok gelip gelmediğini sormuşsun.....
zaten onun özelliği iki kab.tozu olması.....tadında hiç acılık yok....
helede tereyağı çok güzel bir aroma veriyor.....parçayı koparıp elini yağa sürerek simit şekli verirsen açmaya bile benziyor......
eğer kararsız olursan bir buçuk paket kullan en azından.......
çok öpüyorum seni canım.....
Salihacım çok sağol, zahmet verdim sana. İki paketle yapacağım, o güzel pufpufluktan mahrum kalmak istemem.Tekrar teşekkür ederim cevabın için canım sevgiler.
Ellerine saglik Esra'cigim,
Ne kadar gzuel seyler yapiyorsun, o kadar cok sey yapacagim ki senin sayfandan.
Harikasin.
Guzel bir pazar diliyor, sevgilerimi gonderiyorum.
Aybikecim çok sağol canım, beğendiğin için çok mutlu oluyorum inan ki.
Süsleme tekniğini bugün portakallı chiffon kekimde denedim.Ama maalesef yağlı kağıda yapıştılar yer yer çok az çıktı, tekrar deneyeceğim bakalım ikincide süsleme tekniğini uygulamada başarılı olabilecek miyim?
Bu arada kurbağa kurabiye tarifini kuş kurabiye olarak yaptım ,çok şirin oldular..
Fethiye 'den Sevgiler..
Yorum Gönder