Pazartesi, Mart 31

Davet Menüsü, Marshmellow'dan Şeker Hamuru, Elmalı Pay



Biliyorum bu hafta pek uzun bir ara verdim. Eşimin şehir dışına gitmesi gerekiyordu ve "yeter artık yalnız kaldığımız" nidalarıyla ben ve oğlum da peşine takıldık. Daha önce bahsettiğim gibi biz Çin'in yeni gelişen bir şehrinde yaşıyoruz. Gittiğimiz şehir ise Çin'in başkenti Pekin'di. Orada elime rehber kitapçığını alıp, gidilebilecek yerleri seçip (tabii 2 yaşındaki yaramaz bir çocukla) elimden geldiğince kimi zaman yürüyerek kimi zaman taksiye atlayıp gezmeye çalıştım, alışveriş yaptım. Ünlü yasak şehire gittim, ilk alandan geri döndüm o ayrı. Sağolsun oğlum uçan tekmeleri ve kanında varolan küçük Osmanlı'lığın naralarıyla beni spot ışıklarının altındaymışım gibi hissettirince, oradan uçarcasına kaçtım ama azimliyim, bir gün Çin Seddi'yle beraber özgürce de gezebilmeyi umuyorum.

Geçen haftadan beri davet menümü bekliyorsunuz biliyorum, biraz da özür anlamında bu postta bolca resim ve tarif olsun dedim. Aslında bu pek beğeni toplayan hatta evlere götürülen elmalı payları sonraki post'un başlığı yapayım demiştim ama bu da bana ceza olsun. Elimde başka hiçbir tarif de kalmadı, öğrencilik yıllarımdaki gibi ödevimi hep son güne bırakmış hissim var içimde. Belki sonraki denememi yine Çin tariflerinden biriyle yaparım. Hem "Philadelphia" krem peyniri de bulmuşum, kim tutar artık beni?

Bu pastanın kaplaması için ilk defa Ayşe'nin sitesinde rastlayıp koca bir "yaşasın!" çektiğim marshmellow'lu şeker hamurunu yapıp kullandım. Şimdi diyorum ki keşke buraya gelirken kilo kilo glikoz ve jelatin tozu stoklamasaymışım. Gerçekten hazır şeker hamurundan farksız ve mis kokulu bir hamur elde ettim. Yalnız ben beyaz renkte marsmellow bulamadığım için hamurum mecburen pembe ve türevleri oldu, o konudaki araştırmalarım sürüyor. Tarif için lütfen tıklayın.

Pastamın pandispanyasını 2 gün önceden yapıp streçle sardım. Dolapta beklettim. Kalıbım 25 cm'likti.

Malzemeler
6 yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı un
1 paket şekerli vanilin
1 paket hamur kabartma tozu
50 gr. eritilmiş tereyağı
Bir çimdik tuz

Yumurtaların aklarını ve sarılarını dikkatlice iki kaba ayırın. Akları tuzla beraber köpük köpük olana dek çırpın. İçine azar azar toz şekeri ilave ederek çırpmaya devam edin. Tüm şeker eklendikten sonra karışım pürüzsüz ve koyu bir hale gelinceye kadar çırpmaya devam edin. Şekerler eriyince (ben karışımı iki parmağım arasında ovalıyorum elime pütür gelmezse çırpmayı bitiriyorum) içine yumurta sarılarını ekleyin ve karışıma çırparak yedirin. Unla beraber kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek karışıma katın ve mikserin en düşük devrinde karışıma dikkatlice yedirin. Son olarak yağı ekleyip çırptıktan sonra yağlanmış kalıbınıza döküp önceden ısıtılmış 175 derecedeki fırınınızda pişirin. (Fırının kapağını ilk 20 dakika açmayın)

Krema için (Tarif Leman Cılızoğlu'ndan)
3 yumurta
1 çay bardağı un
1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
2 su bardağı süt
Yarım limon kabuğu rendesi
1 paket şekerli vanilin ya da yarımçay kaşığı silme saf vanilya

Süt, vanilya ve limon kabuğu rendesi hariç tüm malzemeyi bir tencereye koyun, sütü azar azar ilave edip topak olmamasına gayret ederek karıştırın. Ateşe koyup koyulaşana dek karıştırarak pişirin. Kaynayınca 1 dakika fokurdamasına izin verin. Altını kapatıp vanilya ve limon kabuğu rendesini ekleyip karıştırın. Kremanızı ara ara karıştırarak üzerinin kaymak tutmasına izin vermeden soğutun. İyice ılınınca üzerini kapatıp dolaba kaldırabilirsiniz. Pastada kullanmadan önce mikserle tekrar çıprmayı unutmayın.

Pandispanyamızın bombe yapan kısmını tırtıklı bir bıçakla keserek düzlüyoruz. Artan parçaları krema için bariyer yapmakta kullanacağız. Kekimizi 3 kata ayırıyoruz. Üst kısımdan kalan kekleri elimizle ufalayıp bir kaseye dolduruyoruz, içine 2-3 çorba kaşığı hazırladığımız kremadan koyup hamur yapar gibi yoğuruyoruz. Hazırladığımız hamuru eşit iki parçaya ayırıyoruz, bir parçasını kullanarak uzunca yuvarlıyoruz. Pandispanyamızın ilk katının dışına çember şeklinde çerçeve yapıyoruz. bu sayede kremamız pastamızdan taşmayacak. Bu yöntemi blog dostlarımdan Zümrüt'te görmüştüm, kendisine de çok teşekkür ediyorum bu harika fikir için.



Yaptığımız çerçevenin içini, hazırladığımız kremanın üçte biri ile doldurup içine arzu ettiğimiz meyve veya dolgu malzemelerinden birini koyuyoruz. Ben pastamın ilk katında çilek, ikinci katında muz parçaları kullandım. Daha sonra kalan hamurdan ikinci çerçeveyi yapıp ikinci kata da sıralıyoruz. Tekrar krema ve meyve ile doldurduğumuz pastamızın üzerini kapatıp etrafını kalan krema ile iyice sıvıyoruz.



Pastamızı en az 3-4 saat dolapta beklettikten sonra hazırladığımız şeker hamuru ile kaplıyoruz.



Uygun büyüklükte açtıımız hamurumuzu, düzgünce pastamıza giydirip fazlalıkları bir rulo kesme aracıyla alıyoruz.



Kestiğimiz parçadan uzunca bir kurdele kesiyoruz ve pastanın alt kısmına çok az su sürerek yapıştırıyoruz. Ben süslemesinde "cımbız" denilen bir aleti kullandım. İlk defa kullandığım için de pek düzgün olmadı malesef. Yine pastanın üst kısmını da bu alet ile çepeçevre olmak üzere şekillendirmeye çalıştım.



Pastamın süslemesi için pek fazla alternatif düşünemedim renklerim kısıtlı olunca; sadece iki renkten güller ve şekiller hazırladım. Gülleri az bir hamurun üzerine batırdım, kalan şekilleri ise dağınık bir şekilde pastama yerleştirdim. Güllerin arasına birkaç aksesuar yerleştirerek daha ferah bir görüntü yakalamaya çalıştım.




Hemen yeni arkadaşlarımın pastamı nasıl bulduklarını anlatmak istiyorum; öncelikle hepsi şok oldu, daha önce böyle bir pasta görmediklerini dile getirdiler ve beni tebrik ettiler. Bir bilseler ki Türk hanımları daha neler yapıyor, bu pasta onlarınkinin yanında çirkin kalıyor; hayretleri iki katına çıkardı eminim. Kimisi pastanın resmini çekti, kimisi bu işi profesyonelce mi yapıyorum diye sordu, kimisi ders vermemi istedi. Bu işi profesyonelce yapmadığımı ama bir çok arkadaşım ve sevdiklerim için bolca bu tarz pastalar yaptığımı ifade ettim. İsteyen olursa yapabileceğimi de ekledim ;)

Menüdeki bir başka şaşırtıcı tadımız "kısır"dı, herkes en az 2 sefer daha aldı ve bin tane de soruya maruz kaldım. "İçinde ne var", "bu kuskus mu", "domates tadı var ama domates yok" gibi. Aslında ben kısırın içine marul koymam ama elimde dereotu olmadığı için(burada yok) yeşillik gözüme az geldi. Bir de bulgurun bir buğday türevi olduğunu ama kuskusun makarna türevi olduğunu ve ikisinin farklı olduğunu anlatamadım, zira buradaki ve yabancı ülkelerdeki kuskus aynı bulgura benziyor. Araya bunun geleneksel bir Türk yiyeceği olduğunu da sıkıştırdım, Yunanlılar'ın da bizim pek çok lezzetimizin üzerine yattığından da dem vurmayı unutmadım. Sonuç olarak çok beğendiler ve ben de çok sevindim.



Diğer bir salata da makarna salatasıydı, içinde mısır, havuç, bezelye ve bolca turşu vardı. Makarna salatası da severek tüketildi.



Yine misafirlerimin ayıla bayıla yedikleri bir başka tat da Cafe Fernando'nun çikolatalı brownie'siydi. Bu tarif benim favorim ve en can kurtarılması gereken zamanlarda koz olarak kullanıyorum. Bu seferki brownie'yi iki kat malzeme ve yarım kilo çikolata ile hazırladım. Üzerini çekilmiş antep fıstığı ile süsledim. Sonuç olarak evlerine kocalarına ve diğer çocuklarına da götürdüler.



Menüdeki tuzlu çeşit ihtiyacı için son anda Saliha'da gördüğüm "tereyağlı poğaçaları" denemeye karar verdim. Poğaçaları bir gece önceden hazırlayıp şekillendirdim, tepsiye dizip yumurta sarılarını susamlarını serptim. Ertesi gün pişirdim ve sonuç harikaydı. Bir sonraki güne bir tane bile kalmamıştı.





Menüdeki son çeşitim ise "elmalı pay" dı. Günün en çok konuşulan tatlarındandı elmalı pay. Daha önce yemediklerine inanamıyorum çünkü her zaman çok klasik bir tariftir elmalı turta veya pay. Hamurunun mayalı olup olmadığı ise en büyük merak konusuydu. Yine evlerine giderken birer ikişer alınıp götürüldü. Bu arada herkese herkese bolca plastik kabımı dağıtmak zorunda kaldım inşallah hepsini geri alabilirim ;) Bu tarifi sonraki yazıma saklıyordum ama bir an önce paylaşmak istedim. Tarif yine Leman Cılızoğlu'ndan uyarlama ve kesinlikle garantili bir sonuç.

Malzemeler
3 adet elma-rendelenmiş
1 tatlı kaşığı dolusu tarçın
1 çorba kaşığı toz şeker
3 çorba kaşığı yoğurt
3 su bardağı un
250 gr. tereyağı
Yarım limon suyu
1 paket hamur kabartma tozu
4 tepeleme çorba kaşığı pudra şekeri
Yarım su bardağı iri çekilmiş ceviz

Elmaları bir tavaya koyun, üzerine toz şekeri serpin. Tarçın ve cevizi ekleyip karıştırın. Elmalar suyunu salıp çekene kadar pişirin. En fazla 15-20 dakika sürecek bir işlem bu. Daha sonra iç malzemenizi soğumaya bırakın.

Un, oda ısısında biraz yumuşamış yağ, kabartma tozu, limon suyu, pudra şekeri ve yoğurdu bir kaba koyup ele yapışmayan bir hamur yapın. Hamuru buzdolabında 10-15 dakika dinlendirin. Daha sonra yarım cm. kalınlığında açıp geniş ağızlı bir bardak ya da kalıpla yuvarlaklar kesin, bir kenarlarına soğumuş elmalı içi koyun. Yarım ay şeklinde hamuru bastırarak kapatın. 180 derecedeki önceden ısıtılmış fırında üzerleri pembeleşene dek pişirin. Bir kabın içine bolca pudra şekeri koyun, kabın içinde tek tek her yerlerini pudra şekerine bulayın, servis tabağınıza alın.



Afiyet Olsun!

66 yorum:

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Esracığım her zaman ki gibi yine ne kadar detaylı ve güzel anlatmışsın. Pastanın fotoğrafına da bayıldım. Ellerine ve özenine sağlık.
Kocaman sevgilerimle...

meltem dedi ki...

esraa merhaba
neler yapmışın ellerine sağlık canım...
beni ilk ziyaret edecek olanın sen olacağını biliyodum teşekkür ederim...

sevgiler...

NiNo dedi ki...

Muhtesem bir menu.Buarada pastanın sadeliği benim çok hoşuma gitti.Senden aldığım tarifler okadar biriktiki neredeyse işten ayrılıp tarif deniycem:)

fidaneli dedi ki...

esra cım; ellerıne sağlık hersey bıbırınden guzel görunuyor... umarım kaplarınında hepsı sana gerı gelır;)

MUTFAKISTAN dedi ki...

canim davet menun harika olmus
ellerine saglik bayila bayila yemislerdir super gorunuyor hepsi sevgilerrrr

Adsız dedi ki...

Ne kadar guzel seyler hazırlamıssın. Ellerine saglık!

Hande

Unknown dedi ki...

Merhaba,
Uzun zamandır blogunuzu ilgi ve merakla izliyorum.

Gerek tarifleriniz ve ayrıntılı bilgilendirmeniz, gerekse hayatınızdaki değişiklikler ve yeni bir ülke hakkındaki yazılarınızı da beğenerek okuyorum.

Size acizane önerim: kısır içine dereotu ve marul koymayınız. Kısıtlı imkanlarla yapılanlar hariç içerisinde yeşillik olarak bolca maydonoz, taze nane, taze soğan ve domates dışında birşey koymadan deneyiniz.Ekşi olarak da mümkün olursa nar ekşisi asıl olandır; son malzeme olarak da biber salçası(Eğer acı salça ise pul bibere gerek yok :) ve zeytinyağı elbette. Bizler(Adana'da), kısırın yanında mevsimine göre marul, taze asma yaprağı(Haşlanmış, körpe ise ve istenirse çiğ) yahut salamura asma yaprağı bazen de haşlanmış, ekşilenmiş lahana yaprakları ile servis ederiz.Dediğim gibi acizane önerimdir, bir de böyle deneyin bakalım beğenecek misiniz?

Sevgi ve saygı ile.

Adsız dedi ki...

Esracım beklediğimize değdi, bu yazıyı defalarca okumam gerekecek.
Misafirlerini harika ağırlamışsın, ellerine sağlık.
Sevgilerimle.

Disalce dedi ki...

canım o kadar güzel şeyler yapmışsın ki gözüm düştü düşecek....

tabiki bayılırlar çünkü gerek görüntüleri gerekse tatları nefis ...

pastan harika olmuş...bence hiç acemi gibi değil aksine tam bir profösyonel işi olmuş.....

ellerine sağlık canımın içi...

poğaçayı beğenmenizede çok sevindim......
güzel sözlerin için ayrıca teşekkürler canım.....

misafirlerinin herşeyi beğenmeside ayrıca gururlandırdı bizi..bizim tatlarımız için yapılan güzel yorumlar bizi mutlu etti..senin sayende tabbiiii...

öpüyorum canım....

Adsız dedi ki...

Esracim gerçekten yaptigin menu harika, ellerine saglik. ben marshmellowlu seker hamurunu daha once denemeye kalktim, ama maalesef buradaki marshmellowlarda "domuz" jelatini oldugu için yapamadim ve Allahtan bunu eve geldikten sonra farkettim, aldigim paketleri buradaki fransiz çocuklarina verdim ;) neyse ... arastirmalarim devam ediyor...bu arada birsey soylemek istiyorum, boyle bizim yazdigimiz yorumlara cevap verdigin için kendi adima çok tesekkur ediyorum, ben sahsen çok mutlu oluyorum...
Hadi kendine iyi bak

Fransadan Leyla

MUTFAKTA HOŞ SEDA dedi ki...

Esra yine harika şeyler hazırlamış ince zevkini yansıtmışsın komşuların çok şanslılar hele pastan çok zarif olmuş ellerine sağlık canım
sevgiler

Eya dedi ki...

Sevgili Esracığım...anlatımın ve sunumun harika.Bende dediğin gibi buraya gelirken kiloyla glikoz taşıdım ama marschmallow ile şeker hamurunu bir alman sitesinde keçfimden sonra artık bende marshmallow ile yapıyorum şeker hamurumu.Daha kolay ve daha hoş bir kokusu oluyor.Pastan çooook ama çooook zarif olmuş.İnşallah bol bol siparişler laırsın da bizle de izleriz. Sevgilerimle...

zehra

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) dedi ki...

Burçincim sağol canım. Demek erkenden sayfamda online tek kişi sendin :)Çok sağol canım yorumun için. Öpüyorum seni..

Meltemcim mesajını okur okumaz gittim hemen sayfana. Bundan sonra boş bırakmazsın değil mi? Çok sağol canım.

Nihancım alemsin. Aman ayrılma işten falan. Keşke çalışıyor olsaydım. Bunlar avuntu işte. Sağol canım güzel sözlerin için.

Fidancım merhaba :) Bu gün yine aynı arkadaşlarla beraberdim ama kaplardan ses yok. Allahtan kapaklarını vermedim bak. Yoksa hiiç geri gelmezdi :)))

Filiz Hanım çok sağolun, teşekkür ederim.

Handecim teşekkür ederim :)

Sevgili Manolya, öncelikle bu içten yorumu bıraktığınız için çok teşekkür ederim. Böyle sıcacık sözleri okumak bana kendimi ne kadar iyi hissettiriyor anlatamam. Tarif için teşekkür ederim, kesinlikle birdahakine sizin dediğiniz şekilde yapacağım kısırı. Beğeneceğimden hiç şüphem yok. Çocukluğum boyunca annemin Adanalı dostunun yaptığı yemekleri tatmış ve tadı damağında kalmış biri olarak başka tarifler de bekliyorum. Özellikle bu yoklukta bir Adana kebabı tarifi alsam ne güzel olurdu... ;)

Pınarcım çok sağol, beğenmene çok sevindim inan ki.

Salihacım çok sağol canım birbirinden güzel sözlerin için. Poğaça gerçekten harikaydı bundan sonra sık sık da yaparım çünkü eşim sabahları kahvaltı etmek yerine kek poğaça yemeyi sever. Öptüm çok ;)

Leylacım acaba pakette yazması muhtemel midir? belki benim aldığım da domuz jelatinliydi bilemiyorum. Ama yine de sıyırıp yediğim için içim rahat :) Bir dahakine paketteki karakterleri çözümleyeyim bari :( Olmazsa eski yönteme dönerim napayım :) Yorumlar konusunda da o kadar mutlu oluyorum ki sizlerin içtenlikle vakit ayırıp bıraktığı mesajları görünce, aynı duyguyu esirgememeliyim diyorum. Tabii siz farkında değilsiniz ama bir yandan da sizlerle sohbet etmiş oluyorum ;)

Sedacım çok sağol canım o senin zerafetin. Çok öptüm seni.
Sevgilerimle,
Esra

Cafe Gusto dedi ki...

Esracığım bir süredir kimseyi ziyaret edemiyordum seni de öyle.Yeşil çaylı kurabiyenin tarifine kadar tek tek yazılarının tümünü okudum.Süpersin.Sen oradaki vedarı iftaarımız oldun.Henüz seni tanımıyorlar daha neler yapabileceğini bir bilseler..Ellerine sağlık canım..Kucak dolusu sevgiler...

Adsız dedi ki...

Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the Computador, I hope you enjoy. The address is http://computador-brasil.blogspot.com. A hug.

Adsız dedi ki...

Esra,
Her biri birbirinden nefis görünüyor. Pastan son derece asil, çok şık ve hoş olmuş. Herkese hitap edebilecek bir menü oluşturmuşsun ve kısır bizim damak tadımızı keşfetmeleri açısından harika bir secim . Özenle hazırladığın sofrayla, yeni keşfettikleri lezzetlerle , en önemliside güler yüzünle herkesi fethettiğin son derece açık. Bundan sonra sana sık sık misafir olmak isteyeceklerdir:)))
Sevgiler gönderiyorum canım...
Minik bir dipnot: Elmalı pay yaparken elma , ceviz, tarçın karışımına biraz portakal kabugu rendesi ilave ediyorum. Son derece güzel bir aroma veriyor...

Hatice dedi ki...

Esra pastan o kadar zarifki, diğer menüdekiler de enfes, çoğu bizde klasik ama ben o klasikleri daha bir çok seviyorum, ellerine sağlık canım...
zor geçen günlerinde böylesi bir davet iyi bir moral olmuştur umarım, sevgiyle kal...

hcr hobi atölyesi dedi ki...

canım bütün marifetini sergilemişsin
ellerine sağlık ...

Adsız dedi ki...

ya tabiki şok olurlar böle müthiş bir pastanın karşısında,çok güzel olmuş canım pastaya diyecek laf bulamıyorum,diğer lezzetlerini de çok enfes nefis gözüküyolar,tariflerini merakla bekliyorum sağlıcakla canım

bir dilim bir tutam dedi ki...

Esracim yazini dikkatle okudum.Insallah Cin seddinede gidersin.ve icine sinerek gezersin.Davetin icinde ayrica tesekkürler.Belli mi olur bakarsin beraber gezeriz,gerci beyim Peking üzerinden Ningbo'ya ucuyor ama,bakarsin bir gün görüsürüz.u arada pastan muhtesem olmus.Kendine bu kadar mütavazi davranma diger "güzel"yapilan pastalardan hic bir eksigin yok.Bir de gurbetkeki imkanlara bakilacak olunursa M U H T E S E M S I N!Ellerine saglik

Seyhan dedi ki...

hespi çok güzel görünüyor ama özellikle pastaya bayıldım, ellerine sağlık

Özlem Avcı-mutfaktayimm dedi ki...

Esra'cım ellerine sağlık ne güzel şeyler yapmışsın misafirlerine.Eminim parmaklarını yemişlerdir. Zaten senin sunumlarına bayılıyorum. Bu arada pastada çok şık olmuş.

Sevgiler...

Unknown dedi ki...

Sevgili Esra Hanım,

Adana Kebap tarifini memnuniyetle yapayım, fakat en başta hatırlatmakta fayda var; Adana Kebap için en önemli husus, etin özelliğidir öyle ki; kebabı ile ünlü kebapçılar, kendileri beslerler ve seçerler etini kullanacakları dana ve kuzuyu bildiğim kadarı ile.

Malzemeler :
Yarı yarıya kuzu ve süt dana kıyma, (Orta yağlı ve mümkünse el kıyması)
Varsa taze kırmızı biber, et miktarına ve isteğe göre (Püf: Çok ince kıyılmış ve kıyıldıktan sonra çıkan suyu çok çok iyi sıkılmış olacak, yoksa et şişten dökülür, tutmaz) Taze kırmızı biber yoksa acı veya tatlı pul biber,
İstenen ölçüde tuz.

Malzemeler birbirine karıştırılarak iyice yoğurulur ve buzdolabında 2-3 saat dinlendirilir.
Yassı kebap şişlerine el ile yapıştırılarak ince ve uzun olacak şekilde dizilir.Yassı şişleriniz yoksa çöp şişlere de dizebilir veya uzun ince köfte gibi de hazırlayabilirsiniz.(Şartlar kısıtlı ne de olsa :))
Mangalda (Yoksa elektrikli ızgarada) pişirilir.

Adana Kebap yanında taze yeşil biber, domates ve kuru soğanı iri parçalar halinde mangalda pişirebilirsiniz.
Soğan piyaz vazgeçilmez eşlik malzemesidir bizler için(İnce halkalar halinde kuru soğan, tuz ve sumak ile ovularak yapılır).

İnce kebap pidesi, soğan piyaz, mangalda közlenmiş domates, yeşil biber ve soğan ile servis ediniz.(Pideyi pişirebileceğinizi biliyorum:))

İşte bu kadar, elimden geldiğince anlatmaya çalıştım, umarım işinize yarar.

Sevgi ve saygı ile.

Düşler Mutfağı - Butik pasta, Kurabiye ve Cupcake dedi ki...

Merhaba Esracığım,

ellerine ve emeğine sağlık:) Yine herşey mükemmel görünüyor canım...

Çerçeve'yi öğrenmek bana da çok faydalı oldu pastalarımda:)

Pastana bayıldım, çok güzel görünüyor canım. Şeker hamuru denemsini bende yapmak istiyorum ama henüz cesaret edemedim, fakat senin anlatımınla oldukça kolaylayacağım kesin...Teşekkürler:)

Seni çok öpüyorum...
Sevgiyle kal,

Adsız dedi ki...

bizim buradaki paketlerde yaziyor, gerçi senin isinde çok zor, Allah yardimcin olsun birde o karakterleri çozumlemen lazim...ben artik aldigim her urunun arkasina bakiyorum, ee ne yapalim yurt disinda oturuncada boyle oluyor.
bu arada senin dedigin gibi sohbet ediyoruz benim çok hosuma gidiyor...

Fransadan Leyla

Naşide Dönmez dedi ki...

esracım ellerine sağlık.tam bir türk tanıtımı olmuş.hatta pasta konusunda istediğin adımıda atmışsın.bana kalırsa ilk siparişler pasta yerine diğer menüye gelecek:))sevgiler.

DANIEL EFE'nin annesi Nagehan dedi ki...

Bugunlerde cok yorgunum, sanirim bahar carpti. Hic kimsenin blogunu uzun uzadiya gezemiyorum. Senin verdigin tariflerin tamamini okudum. Guzel oykuyu ve kalan yiyeceklerin ne oldugunu bile okudum ama bu konularda yorum yapmayi daha sonraya birakacagim. yalniz Adana kebabi tarifi vermek isteyen arkadas, iyi niyetlerle bildigini paylasmak istemis ama tamamen yanlis. Adana kebabinin icinde taze biberin ne isi var, dana etinin ne isi var. Yagli kuzu kiymasiyla olur kebap. Mumkunse kaburgalarin eti kiydirilir icine , cunku cok lezzetlidir. Kiyma yagli oldugunda, yogurup dinlendirildiginde istenildigi gibi sise takilir, sisin uzerinde de dururlar. Pisme esnasinda yaglar erir akar, etler yagin biraktigi lezzetle sisin uzerinde piser. Ben de kebap sisi yoklugunda cop sislere yaptim bu kebabi, firinda pisirdim, eriyen yaglar firinin icine akmasin diye bir isiya dayanikli firin kabi kullandim. Yani daire seklinde bir borcamin iki kenarina denk gelecek sekilde yerlestirdim sisleri. Bu sekilde Adana kebabinin tadina yakin bir lezzet elde edilebiliyor. Kiymanin icine sadece kirmizi bul piper ve karabiber konulabilir.
Sevgiler Esracigim, bagisla ama bir Adana'li olarak dayanadim, boyle bir tarifin bizim kebabimizin tarifi olarak verilmesine.

Kirpikteki Gözyaşı dedi ki...

Merhaba Esracım:)) MErakla bekliyordum kaç gündür nasıl bir menü oldu? Esra neler yaptı? diye. Herşey harika gözüküyor. GErçekten güzel bir menü olmuş. Pastan her zamanki gibi çok şık ve zarif! Arkadaşların çok şanslı! Ellerine sağlık! Öpüyorum kocaman:)))

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) dedi ki...

Serpilcim hiç önemli değil bazen ya vakit bulamıyor insan bazen de miskinliği tutuyor. Bizzat öyle olduğum için seni ablayabiliyorum. Allah sağlık versin yeter ki. Yine de fırsat bulduğun ve bana bu güzel sözleri bıraktığın için teşekkür ederim canım.

Nüket Ablacım çok sağol yine vaktini ayırdığın için. iltifatların için çok teşekkür ederim mahcup oldum. Dipnotun da harika fikir, kesin ilave ederim birdahakine. Kucak dolusu sevgiler.

Haticecim sen de çok zarifsin, teşekkür ederim sıcacık yorumun için.

Hacercim teşekkür ederim.

Zeynepcim çok sağol güzel sözlerin için.

Serapcım teşekkür ederim ilgin için. Böylesi bir tesadüfü heyecanla bekleyeceğim kimbilir dünya küçük. Pastam için söylediklerinle de beni mahcup ettin canım sağol.

Pıtırcık çok teşekkür ederim uğradığın için.

Özlemcim çok sağol güzel sözlerin için.

Sevgili Manolya mesajına nasıl sevindim anlatamam. Cuma günü eşime bir süpriz yapmayı deneyeceğim bu tarifle. Eminim yine de nefsimizi köreltebilecek kadar bir şeyler yapabilirim zira etten pek umudum yok. Etlerin her ikisi de orta yağlı olacak anladığım kadarıyla. Kıymam hazır ama kuzu etini kendim kıyarak az da olsa tadı yakalamaya çalışacağım. Pideyi de deneyeceğim artanı da iskender yaparım :))Vaktinizi ayırıp uzun uzun yazdığınız için ne kadar teşekkür etsem az. Aslında mesajınızı yayınlamayıp bencillik edecektim ama dayanamadım tüm arkadaşlarım da gerçek Adana kebabı öğrensin dedim :)))

Zümrütcüm tekrar teşekkür ederim bugüne kadar yaptığım en düzgün kenarlı pasta oldu bu çünkü. Şeker hamurundan da korkma gerçekten çok kolay hazırladım ;)

Leylacım sen bir de beni restoranda düşün. Geçenlerde menüde eşek eti bile vardı. Seçmesi yemesi çok dertli buranın :( Öptüm tatlım seni.

Naşidecim çok sağol canım ama siparişlerden ses yok :(
Sevgilerimle,
Esra

Adsız dedi ki...

Sevgili Esra herşey çok güzel görünüyor, enfes... Blogunu güncellemeni sabırsızlıkla bekliyoruz, sevgiler...

Unknown dedi ki...

Sevgili Esra,

Umarım sonuç iyi olur, ne yalan söyleyeyim merak ediyorum nasıl bir sonuç alınacak diye.

Bence siz bencillik yapmayı düşünseniz de yapamazsınız, paylaşmayı sevdiğiniz kadar en ince ayrıntıları anlatıp pürüzlerin giderilmesini bile hesap eden bir yapınız var gördüğüm kadarı ile.

Not1- Evet, her iki çeşit et de orta yağlı olacak, aman sakın kuzu etini daha fazla kullanmayın çünkü dana eti kadar iyi tutmaz, lakin sadece dana eti ile de lezzet iyi olmaz.

Not2- Ben, kıyma köfte yaparken daima eti yarı yarıya dana-kuzu olarak kullanırım.Köftelerinizde denemenizi öneririm.

Not3- Aklınıza takılan bir soru olursa bana mail atabilirsiniz. Bilgim ve aklım yettiği ölçüde cevaplamaya çalışırım.

Sevgi ve saygı ile.

ebrulitatlar dedi ki...

Esra'cım harika bir menü olmuş. Nefis şeyler hazırlamışsın. Pastan ve diğer mamaların hepsi çok güzel. Ellerine sağlık canım. Sevgiler, selamlar..

Adsız dedi ki...

süpersin desem az kalıyor. Cümlelerinde kaybolmamak elde değil. Sabırsızlıkla yeni girişlerini takip ediyorum. Ve artık dedim ki yeter bukadar sessizlik. Esra sevenlerinin sessiz takip edenlerinde sesini duymalı ve daha da motive olmalı. Herşeyin engüzelini hakeden çok ince bir ruhun var. Sevgilerimle Ödül

daimamutfak dedi ki...

sevgili esra tebrik ederim.Harika bir evsahibesisiniz.Oralardaki deneyimlerinizi bizlerle paylaşıyorsunuz.Sizi zevkle okuyorum..sevgilerimi gönderiyorum.

Adsız dedi ki...

ayy ayy bunlarda ne bayildim
ellerine kollarina saglik canim cok güzel hepside
www.karabiberinmutfagi.blogcu.com dan semiha

Adsız dedi ki...

Hello! You have an interesting blog! I am happy to visit here.

pelince dedi ki...

Esra pasta nefis ,renkleri çok çok güzel.Ellerine sağlık..

Unknown dedi ki...

Esra'cığım yine mükellef bir sofra hazırlamışsın. Oradaki arkadaşların yaşadılar :) Umarım sende oradaki hayallerine bir an önce kavuşabilirsin.
Sevgiler..

Adsız dedi ki...

Selamlar Esracim epeydir bloguna ugramamistim cok leziz tarifler eklemissin gene bir sürü.
Elmali seyleri bizde cok severiz ailece, senin yaptigin tarifide deniycem insallah.
Ellerine saglik..
Pasta ise sahane, öyle düzgün öyle güzelki, cok zarif görünüyor. Bu konuda tamamen usta olmussun sen Esracim.
Sevgiler

www.kelebekgibi.blogcu.com

Eya dedi ki...

Esracığım yorumları okurken takıldım,sana bir bilgi ermek istedim.Leyla'nın bahsettiği gibi bazı marshmallow'larda domuz jelatini kullanılıyor bu doğru.Ama ben alırken arkasını okuyorum.Eğer domuz jelatini diye belirtilmemişse bitkisel jelatin olduğunu sağlam bir kaynaktan öğrendim.Mesela burada yani Almanya'da eğer herhangi bir ürünün içinde domuz ile ilgili bir katkı varsa kanunen yazmak zorunda paketin üzerinde.Sende belki çözersen içeriğini için rahat eder.Belki faydası olur verdiğim bilginin.Sevgiler

zehra

Ayse Pamuk dedi ki...

Esracım o kadar güzel ve detaylı anlatıyorsun ki kalemine sağlık arkadaşım.Hepsi için ellerine sağlık

IŞILCA TATLAR dedi ki...

Esra'cığım,
Daveti ve yazını heyecanla bekliyordum.
Harika bir menü ve çok güzel bir davet olmuş canım. Seni kutlarım. Böyle olacağından misafirlerin parmaklarını yiyeceklerinden emindim ancak evlerine de götürecekleri hiç aklıma gelmemişti. Komşuların çok çok şanslılar.Güzelliğin, ince zevkin ve misafirperverliğinle onların gönlünde taht kurduğun çok belli. İnşallah sen de komşularından yana şanslı olursun.Onlar senin yaptıklarını yedikten sonra seni davet etmeye cesaret edemeyeceklerdir diye düşünüyorum. Bakalım göreceğiz değil mi?
Esra'cığım, hepsi çok çok güzel olmuş. Hele o pastanın zarifliği, şıklığı çok hoşuma gitti.Seninle hepimiz gurur duyuyoruz.
Sevgili kültür elçimiz, seni tekrar tekrar kutluyorum ve çok öpüyorum.

Bir Dilim Düş dedi ki...

Esracığım,
Menü bir harika süper şeyler yapmışsın. Marshmallowlu şeker hamurunu ben de denemiştim ve sonuçtan çok memnun kaldım. Ellerine sağlık!
Sevgilerr

sevdamavisi dedi ki...

Esracığım,
bilseler neler yapabileceğini herhalde küçük dillerini yutarlardı. bu kadar yoklukta bile harikalar yaratmışsın ellerine sağlık.sevgiler

Sevil Şahin dedi ki...

SEVGİLİ ARKADAŞLARIM;10.03.2008--10.04.2008 Tarihleri arasında EN GUZEL PASTA YARIŞMAMIZ VAR http://birdemliksohbet.blogspot.com
Yani BEN YAPACAĞIM SİZ SEVGİLİ ARKADAŞLARIMI VE KATILMAK İSTEYEN HERKESİ ETKİNLİĞİMİZE DAVET EDİYORUM!!!HEP BİRLİKTE ÇOK GÜZEL PASTA TARİFLERİ KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ. TARİFLERİNİZİ HAZIRLAYARAK.VE TARİFİNİZE "EN GUZEL PASTA YARIŞMASI 1" BAŞLIĞINI YAZARAK SAYFANIZDA YAYINLAMANIZI.TARİFİNİZ HAZIR OLUNCA SAYFAMA YORUM OLARAK DUYURU BIRAKMANIZI RİCA EDİYORUM.CBOXA DUYURU BIRAKILMAMASI. GÖZDEN KAÇMA İHTİMALİNE KARŞI YARARLI OLACAKTIR.BEN SİZE GERİ DÖNÜP.TARİFİNİZİ KOPYALAYIP SAYFAMDA YAYINLAYACAĞIM.ŞİMDİDEN KATILIMCI ARKADAŞLARIMA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM SELAM VE SEVGİLERİMLE......SEVİL
Bu haftaki ev sahibemiz http://mucizembenibul.blogcu.com

siyahlale dedi ki...

mükemmel mükemmel mükemmel. daha başka diyecek söz bulamıyorum. üstelik kendinizle ilgili çok mütevazisiniz. Bence adınızı acemi şef ten başka bir isme çevirmenin zamanı gelmişte geçmiş. tariflerinizi ve Çindeki serüvenlerinizi ilgiyle takip ediyorum. Sizi çok takdir ediyorum. Özellikle kültürümüzü tanıtıyorsunuz yabancı milletlere. ne kadar güzel. Sizde bu arada kültürünüze kültür katıyorsunuz. Pastanıza bayıldım. en kısa zamanda bende şu şeker hamurunu denemek istiyorum. ama bir o kadarda korkuyorum. neden bilmem.
sağlıklı ve bol tarifli günler dilerim. bana da beklerim. sevgiler. sibel (cafecihan)

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) dedi ki...

Zehracım çok sağol dileklerin için. Dediğin gibi hamur harika kokuyor. Bugün beyaz renkte olanını bulmaya çalışacağım ;) jelatin konusundaki bilgi için çok teşekkür ederim. Burada o şekilde bir kanuni zorunluluk var mı bilemiyorum ama yine de araştıracağım. Bu arada arada ilk yorumunu atlamışım çok özür dilerim.

Nagehancım çok tatlısın :) Eşime anlattım her ikinizin de yöntemini, evet dedi O'nun da bildiği kadarıyla sadece kuzu eti kullanılırmış. Ama ben sanırım dayanamam çünkü burada bulduğum kuzu eti korkunç ağır kokuyor. O nedenle dana-kuzu karışık denemeye karar verdim. Yalnız fırın içi borcam üstü ızgarası harika fikir, çok teşekkür ederim bunun için.

Seblacım çok teşekkür ederim. Asıl şanslı benim ki sizler gibi içten arkadaşlara sahibim.

Sevgili "limonlu kek", çok teşekkür ederim takip ettiğin için ;)

Manolyacım teşekkür ederim iltifatların için. Köfte için önerini de mutlaka dikkate alacağım. Zaten kendi kıymalarımı kendim çekiyorum mecburen, bir dahakine karıştırarak çekerim :)

Ebrucum çok teşekkür ederim canım.

Sevgili Ödül, sözlerine ne kadar çok sevindim anlatamam. sizlerden bu sözleri duyduğum zaman olanca yorgunluğum sıkıntım uçup gidiyor. gerçekten çok motive oluyorum ve itiraf etmeliyim ki havalara da giriyorum :))) Asıl inceliği senin ruhunda gördüm ben, yazmadan geçip gidebilirdin de, nereden bilirdim ki o zaman? Kucak dolusu sevgiler Çin'den...

Nerimancım çok zarifsin, çok teşekkür ederim samimi sözlerin için.

Semihacım sağol uğradığın için :)

Dear Wangbu, from where did you find my blog i don't know but, I'm very excited when i saw your kind comment. Thank you and hope to see you again in here ;)

Pelincim sağol canım :)

Seldacım sağol canım inşallah senin gibi ben de kavuşur ve başarırım.

Ceydacım seni burada görmek çok güzel. İltifatların için çok teşekkür ederim. Umarım Dilanur ve sen iyisinizdir, eskisi kadar görmez oldum seni. Çok öpüyorum canım.

Ayşecim çok sağol canım, beğendiğine çok sevindim.

Işıl hanım hoşgediniz :) Umarım harika bir gezi olmuştur, detaylar için gideceğim blogunuza. Yine kabul edemeyeceğim kadar güzel iltifatlar yazmışsınız bana. Bu arada geçtiğimiz hafta bir davete gittim bana gelenlerden birine, detaylı yazacağım sonra; vallahi benden güzeldi ikramları :( Utandım desem yeridir :(

Evrencim çok sağol canım ziyaretin ve yorumun için :)

Sevdacım çok tatlısın :) Yok vallahi sonraki yazımı bekle ;)

Sevilcim ben tamamen unutmuştum, bu pastayı belki kabul edersin olmaz mı?

Sevgili Sibel, sanırım bu ilk tanışmamız :) Yorumunuz ne kadar içten ne kadar doğal ve sıcak. İltifatları kabul edemiyorum yoksa havaya girebiliyorum :)) Şaka bir yana çok mutlu oluyorum sizlerden gelen geri dönüşlerle.Yaptığım gerçekten pek bir şey yok ama işin içine uzak ve bilinmedik bir ülke girince sanırım daha ilgi çekici oluyor herşey :)Şeker hamurunu ise denemekten çekinmeyin, yarımın yarısı ölçü başlangıç için ideal. insan bir kaptırdı mı yakasını da bırakmıyor bu iş. her konudaki sorularınız mailime atabilirsiniz.
Sevgilerimle,
Esra

DANIEL EFE'nin annesi Nagehan dedi ki...

Esracigim dana eti kuzu eti farkina ben soyle bir yorum daha katmak istiyorum. Ben hem Adana'li hem Mersin'liyim, yorugum (yoruk). Bizde koyunlarin kuyrugu olur, yaklasik 2 kilo yag olur kuyruklarinda. Bulgaristan'da ben de koyun etinin kokmasindan muzdariptim. Bana aciklanilan su, bu koyunlarin kuyrugu olmadigi icin, yag kuyrukta toplanmadigi icin, butun vucuda yayilmis ve o yuzden kokuyor.
Ben kuzu etini hafifletmek icin keci karistirilabilecegini soylemek isterim. Keci de koyun gibi kucukbas hayvan, et lezzeti yakin.
Esracigim senin bir gun yolun duserse veya bu mesaji okuyan ve firsati olan varsa Toroslarda yetismis bir kecinin tadina bakin. Daglarda kendin pisir - kendin ye tarzi restoranlar vardir. Etin tadina doyum olmaz. Dagda yetisen keci ovadakinden daha lezzetli ve hafiftir her zaman, eti sert olmasina ragmen. Benim de oyle bir canim istedi ki , simdi bir keci ciksa karsima butlarindan isiririm herhalde. Yasasin etin tadini cikara cikara yiyen Erol Tas ve takipcileri!

Unknown dedi ki...

Sevgili Esra Hanım,

Et ile ilgili kaygılarımı dile getirmiştim, Nagehan Hanım ve Eşiniz doğru söylüyorlar.Benim bildiğime göre erkek kuzu etidir kebapta kullanılan, fakat Adana ve civarı dışındaki yerlerde bu eti temin etmek, kendi adıma neredeyse imkansız. Ben Ankara'da yaşıyorum, ideal eti alamadığım için bulduğum formül, dana ve kuzuyu karıştırmak oldu.Taze kırmızı biber de yine bir yokluk anında ortaya çıkmış bir çözümdür; dediğim gibi,kırmızı taze biberi incecik kıydıktan sonra çok ama çok iyi sıkarsanız; pul biberden daha bile iyi bir katkı sağladığını göreceksiniz.Dilerim en yakın lezzeti yakalayabilirsiniz.

Sevgi ve saygı ile.

Adsız dedi ki...

RÜYA; biz uyurken kalbimizin tuttuğu bir dilektir.ARKADAŞ;uçmayı unuttuğumuzda bize kanatlarını açan bir melektir.HAYAL GÜCÜ; bizi bilmediğimiz yerlere uçuran bir rüzgardır,ve HAYAT; içinden ne çıkacağını bilmesek de açmamız gereken bir zarftır.açtığın zarflardan hep güzel şeyler çıkması dileğiyle...
iyi akşamlar dilerim sevgilerle

Unknown dedi ki...

Esra'cim pastan cok sik ve inan harika gorunuyor.Bu tarz pastalara bayiliyorum. Bu kadar guzel yiyecekten sonra misafirlerin uzun zaman senin ne kadar marifetli olduğunu konusacaklar eminim :)Sik sik gelmek isteyeceklerinden emin olabilirsin :) Optum canim.

Sevgiler...

Unknown dedi ki...

ne kadar güzel bir menü olmuş.hemde ülkemizin güzel lezzetlerini tanıtmışsınız. ellerinize sağlık
sevgiler
funda

Adsız dedi ki...

merhaba,
inanki bayildim eminim tadida nefistir yakinda kizimin yas gunu aslinda denemek isterim ama gelki su seker hamurunda takiliyorum yapamam diye ama deniyecem size bir sorum olcak pandisbanya hamuruyla once yumurtalarin beyazlarini sonrada yumurtalarin sarilinimi ekliyecem hani genelde onu ayri bir kaba alinirda hamura sonradan yedirilir deyilmi bu tarif yya merak ettim iste napiyim cevaplarsaniz inaniniz sevinirim biraz acemilikte var.
hoscakaliniz Rana

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) dedi ki...

Nagehancım dediğin kuyruk yağını babam çöp şiş yapıp her etin arasına takardı ve mangal sonrası yemeye doyum olmazdı. (O zamanlar kilo derdi yok tabii) Ama asıl işlevini hiç bilmiyordum, demek ki cinsleriyle alakalıymış. Keşke keçi eti bulabilsem dediğin gibi ama inan dana etini domuzdan ayırabildiğim ve dondurulmuş halde de olsa kuzu eti bulabildiğim için çok şanslıyım. Ama önerini mutlaka söyleyeceğim eşime, (çok boğazına düşkündür)belki bir şekilde organize eder yazın diye :)Sağol canım ;)

Manolyacım bu yorumlaşmalar çok aydınlatıcı, çok yararlı oldu benim için. Kırmızı biberi taze bulma şansım pek yok zaten daha doğrusu tatlısını. Acısına dayanamam ve burada sadece acı olan var :( Ama bugün-yarın yapacağım mutlaka sonucu yazacağım dip not olarak. Teşekkür ederim.

Semihacım sağol :)

Nilgüncüm çok teşekkür ederim geldiğin ve samimi yorumun için :)

Funda çok teşekkür ederim ziyaretin için, sağol :)

Sevgili Rana, öncelikle ziyaretin için çok teşekkür ederim. Hamuru yapmak için önce yumurta aklarını tek başına bir fiske tuz ile kar gibi olana dek çırpacaksınız, sonra içine toz şekeri ekleyip tekrar karışım koyuca olana dek çırpacaksınız. Daha sonra yumurta sarılarını bu karışıma ekleyeceksiniz. Yani sarıları ayrı kapta çırpmanıza gerek yok. şeker hamurunu ise yarım ölçü yapıp önceden denerseniz ne kadar kolay olduğunu göreceksiniz. Belki ilk seferde o kadar büyük bir hamur hazırlamak zor olabilir ;)
Sevgilerimle,
Esra

ayseyaman dedi ki...

Acemi sefim ellerine sağlık cok güzel bir davet sofrası hazırlamışsın, eminim tüm misafirler çok beğenmişlerdir bu lezzetleri.Hem yeni kültürler öğreniyor hem bizim kültürümüzü tanıtıyorsun bu açıdanda seni kutluyorum..
Dilerim cevreni genişletebilirsin dilerim günlünce pastalar yapabileceğin bir ortam oluşur..Sabırla ekle...Senin yaşadıklarını yaşıyorum ve hiçbirşey göründüğü gibi
kolay değil bence...

Son olarak söylemek istediğim birşey var, bende senin sayfandan çok ilham alıyorum dün yaptığım pastaya sende de gördüğüm barikatlardan yaptım oldukça iyi oldu mesela..Çok teşekkürler..
Marshmallowlu seker hamurunu yaptığını ve beğendiğini duymak çok güzeldi..Kokusu harika oluyor değil mi, mis gibi, bayılıyorum..:) Tarif için yönlendirdiğin link yanlıs, senin resmine gidiyor, sanırım hata oldu, eh benim gözümden kaçmaz böyle şeyler, haberin yoktur diye uyarmak istedim..
ooo ooo gene çok uzattım ama ne güzel kısada olsa yazısarak sohbet etmek,
canım ellerine gönlüne sağlık, sevgilerle..

Adsız dedi ki...

merhaba,
cevapladiniz icin tsk ederim
selamlar Rana,

Nukhet dedi ki...

Esraaaa
Seninle gurur duyuyorum uzak doguda bizi boylesine guzel temsil ettigin icin. Harika seyler yapmissin, yani sadece oradaki yabanci bayanlar degil Turkiyeden bayanlarda olsa gunun tek konusu senin yaptiklarin olurdu. Senin de tavsiyenle 2 gun sonra gidecegim bir misafirlige ben de su browniden yapayim. Gunlerdir aklimda ne yapayim diye dusunuyordum. Ve ve ilk firsatta en de deneyecegim Aysenin su meshur hamurunu. Ellerine saglik. Senin yaptiklarini anlatman onlari yasarken yasadigin heyecani aynen bana da geiriyor. Ellerine saglik canim

Adsız dedi ki...

Esracım,

Elmalı Payını bugun denedim veee tek kelime le super super super!! Sen de supersin ne diyim!

Adsız dedi ki...

Merhaba ben sevilay size ilk kez yaziyorum ama uzun zamandir takip ediyorum mükemmel tadlarinizi. MARSHMELLOW lu seker hamurlu pastanizda harika görünüyor yakinda denerim daha önce "GULDENCENINMUTFAGI.COM"da görmüstüm beyaz marshmellow kullanirsaniz gida boyalariyla istediginiz rengi verebilirsiniz.muhtese4m tadlariniz icin tesekkurler siz tarifleri yapmaya bizde evimizde denemeye devam edelim...sevgiyle kalin. SEVILAY

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) dedi ki...

Ayşecim üşenmeyip her iki yazıma da uzun uzun yazmışsın çok sağol canım, bunlar moral oluyor bana. İyi dileklerin için amin diyorum, gerçekten de kolay değil.
Ben de yararlı olabildiğime çok sevindim gerçi o fikri başka arkadaştan aldım ama kimi zaman pek çok blogtan haberdar olamıyoruz, bu da diğer arkadaşların yaptıklarını denemek için güzel bir neden. Link konusunda teşekkür ederim uyarın için, hemen düzelttim ;) Çok sağol canım bu mini sohbetin için.

Ranacım rica ederim, her zaman ;)

Nükhetcim kim kiminle gurur duymalı aşikar ;) Yaptıklarınıza ve öğrencilerinin yaptıklarına bakıyorum da gerçekten harika şeyler üretiyorsunuz. Hele sonucunda yarar sağlandığını görmek daha da harika. Biz ancak kendimiz tadıyoruz :( Hamuru denersen pudra şekerini hemen boca etme, azar azar ekle emi? Dün bir arkadaşım öyle yaptığı için hamurunun çok sert olduğunu söyledi. Bizim elimiz alışık olduğu için azar azar ekliyoruz ama yine de uyarayım dedim. Brownie ise harika seçim ;)

Handecim demek denedin ve beğendin! Çok teşekkür ederim, böylesi geri dönüşler almak harika!

Sevgili Sevilay çok teşekkür ederim beni varlığından haberdar ettiğin için. Yazımda da dediğim gibi malesef beyaz marshmellow bulamadım ama aramaya devam ediyorum. Teşekkür ederim önerin için ve güzel sözlerin için canım ;)
Sevgilerimle,
Esra

cennebazz dedi ki...

esra hanım bütün tarifleriniz birbirinden güzel ve detaylı anlatımlarınız da benim için bulunmaz bir kaynak.paylaşımlarınız için teşekkür ederim.ellerinize sağlık.
TR'den kucak dolusu sevgiler...
duygu...

HUYSUZBALIK dedi ki...

Ne güzel tanıtmışsın ülkemizi ve yemeklerimizi. Tebrikler şahane görünüyor her şey. ellerine sağlık.

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) dedi ki...

Duygucuğum ben teşekkür ederim asıl güzel ve içten yorumun için. Ben de senin güzel pastalarına bayılıyorum.

Sevgili Huysuzbalık, çok teşekkür ederim ziyaretin için. Dolu dolu sayfanı sıkça ziyaret edeceğim artık.
Sevgilerimle,
Esra

Adsız dedi ki...

Merak ettim saklama kapralını geri alabildiniz mi?
hülya

ışığın mutfağı dedi ki...

çok güzel görünüyor ellerinize sağlık

suheyla dedi ki...

merhaba,
borek pogaca tarifinizi simdi deneyecegim.
Yaptiktan sonra da degerlendirmemi yazacagim.