Salı, Ocak 9

Vişneli-Çikolatalı Yılbaşı Pastası


2007 Yılbaşı akşamı için özel bir pasta yapmak istedim ve ortaya tamamen doğaçlama olarak bu pastam çıktı. Tadına güvenerek deneyebilirsiniz.

Pandispanya yapılışı:
4 yumurtanın akı ve beyazı ayrılır. Beyazları tek başına bir kapta 1 dakika çırpılır, içine 1 su bardağı toz şeker ve 1 paket şekerli vanilin konup tekrar macun kıvamına gelene kadar çırpılır. İçinde sarılar katılıp çırpılır. En son 1 bardak un, 2 çorba kaşığı kakao ve 1 paket kabartma tozu eklenip karıştırılır. Yağlanmış pasta kalıbına dökülüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir. Ben dikdörtgen bir kalıpta pişirdim, sonra keki ortadan ikiye böldüm.





















Kreması için 1 paket krem şantiyi 1 bardak sütle çırpıp dolapta dinlendirdim. Ocakta benmari usulü erittiğim 1 paket bitter çikolatayı krem şantiye ekleyip tekrar çırpıp beklettim. Ortadan ikiye böldüğüm kekin katlarını, yarım bardak soğuk süt-2 çorba kaşığı vişne reçeli ile karıştırıp, bununla ıslattım. Arasına kremayı, onun üzerine 2 çorba kaşığı kadar vişne reçelinden ayırdığım vişne parçalarını ve 2 çorba kaşığı damla çikolatayı serpiştirdim.























Diğer katı üzerine kapatıp krema ile tamamen kapladım. 300 gr. kadar şeker hamurunu, mavi-sarı gıda boyalarını karıştırarak elde ettiğim karışımla yoğurdum. Yeşil bir hamur yaptım. Pastamı, incecik açtığım bu hamurla kapladım.Beyaz hamuru açıp, çam ağacı şeklinde kesip pastamın üstüne az miktar suyla yapıştırdım. Üzerini pasta malzemeleri dükkanından aldığım

süslerle süsledim.































































































3 yorum:

Adsız dedi ki...

canim blogun hayirli olsun cok guzel olmus tariflerini cok beyeniyordum ve cok yerinde bir karar vermissin eminim cok cok ilgi gorecek bir blog olacak sevgiler canim takipteyim
aylincee

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) dedi ki...

Aylincim çok teşekkür ederim, tariflerinden de çok severek yararlanıyorum. Sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

selam ellerine sağlık hepsi çok güzel gözüküyor handan/umutka