Çarşamba, Ocak 10

Kakaolu Muffinler, Sevimli Kalp Kurabiyeler...



Ne zamandır Pastacı'nın tariflerinden olan yılbaşı kurabiyelerini denemek istiyordum. Bir de yabancı kaynaklı bir sitede bulduğum muffin tarifini deneyeyim dedim. Ortaya gerçekten çok leziz tatlar çıktı. Tariflerde ufak tefek değişikler yaptım o nedenle buraya kendi ölçülerimi yazacağım ama orjinal tariflerini öğrenmek isterseniz, yukarıdan isimlerine tıklayarak ulaşabilirsiniz.

DAMLA ÇİKOLATALI KAKAOLU MUFFİNLER

2 yumurta (oda ısısında)
200 gr toz şeker(1 su bardağı)
200 gr. un (1 su bardağı)
6 çorba kaşığı kakao
2 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı vanilya
150 ml. süt (1,5 çay bardağı-oda ısısında)


150 gr. margarin veya tereyağı (eritilmiş)
3 çorba kaşığı kadar damla çikolata

Fırınımızı 180 dereceye ayarlayıp önceden ısıtalım. Yumurta ve şekeri şeker iyice eriyinceye kadar çırpalım. İçine süt koyup yekrar çırpalım. Un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyelim. En son yağı ekleyip karıştıralım ve kek kağıtlarına paylaştıralım. Her bir muffin'in üzerine azar azar damla çikolata serpiştirelim. Bu tariften 12 kadar muffin çıkıyor. Isınmış fırınımızda pişirelim.


















ROYAL ICING KAPLAMALI KURABİYELER





1 yumurta ( oda ısısında bekletilmiş)
150 gr margarin veya tereyağı ( oda ısısında bekletilmiş - yumuşamış)
1,5 su bardağı un
2 çay bardağı mısır nişastası
1 su bardağı pudra şekeri
1 çay kaşığı kabartma tozu(silme)
1 çay kaşığı tarçın (tepeleme)
1 limon kabuğu rendesi

Fırınımızı 180 dereceye ayarlayıp ısıtalım. Tüm malzemeden ele yapışmayan bir hamur yapalım. Hamuru yoğururken eğer çok yumuşak olursa buğday nişastası ekleyerek hamuru toparlayabilirsiniz. Hamuru nişasta serptiğimiz tezgahta 1/2 cm eninde açalım. Kurabiye kalıplarımız ile hamurumuzdan şekiller çıkartalım ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsimize dizelim.

Kurabiyeler hafif kızarınca fırından çıkarıp iyice soğumasını bekleyelim. Süslemek için royal icing denilen pudra şekerinden yapılan hamuru hazırlayalım. Bunun için;
250 gr. pudra şekeri,
3-4 damla limon suyu,
ve 1 yumurta akını mikserde çırpalım.

Bu hazırladığımız hamuru bir buzdolabı poşetine koyup köşesinden ufacık bir delik açalım. Soğumuş kurabiyelerin üzerinde çerveveler hazırlayıp kurumasını bekleyelim. Kalan hamuru ikiye bölüp birer kabın içine koyalım. Birine sarı, birine de kürdanın ucuyla aldığımız kırmızı gıda boyasını ekleyelim. İstediğiniz renk ve yoğunlukta yapabilirsiniz. Renklendirdiğimiz bu hamurları 1'er çorba kaşığı suyla sulandırıp yaptığımız çervevelerin içlerine dökelim, bir çay kaşığıyla da çerçeveden dışarı taşırmamaya dikkat ederek yayalım. Şeker boncuklarıyla süsleyelim. Kurabiyelerin üzerinin iyice donması gerekiyor; bunun için oda sıcaklığında 1-2 saat bekletmemiz gerekiyor.














7 yorum:

Adsız dedi ki...

supersin canim cok cok cok guzel gorunuyor iki tarfinde takip ettigin siteleri bende cok beyeniyorum royal icing bende denemek istiyoru ama su yumurta beyazi dusunduyordu nasil memnun kaldinmi hemen donuyormu cok sik duruyor ama orasi kesin ellerine saglik canim

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) dedi ki...

Aylincim teşekkür ederim, mutlaka denemelisin çalışması o kadar zevkli ki... Çok kısa bir sürede donuyor canım merak etme çok hoşuna gidecek. Yerken de hoş bir kıtırlık ve tat bırakıyor ağızda.

suna dedi ki...

kurabiyeleri sitede görür görmez vay maşallah dedim Ablama:) hep becerikliydi zaten :)bende nerde o kadar marifet!!ablam yapar biz yerdik :)aramızda yol olsa da yine o yaptı biz bütün iş arkadaşlarımla beraber yedik:) meğersem Canım Ablam bu kurabiyeleri bana yapmış bi de güzel paketlemiş süslemiş kargoyla iş yerime yollamış:)tadı da süperdi görüntüsü de, ellerine sağlık ablacım 1 tane bile kalmadı o koca kutudaki kurabiyelerinden:)

dostkokusu dedi ki...

çok şirin olmuş kurabiyeler, ellerinize sağlık. Kurabiyeyi çok severim (özellikle de kızım) ve sık sık yaparım.royal icing ile süsleyip kızımı sevindirmeyi de çok istiyorum ama hiç denemedim çünkü yumurta akını çiğ olarak kullanmak beni düşündürüyor, sağlık açısından doğru değilmiş gibi geliyor. Bu konuda bir bilginiz var mı acaba? Gönül rahatlığıyla kullanabilirmiyiz?

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) dedi ki...

Yumurta akı konusunda haklısınız bana da sağlıklı gelmiyor. Yalnız bunun için çözüm var neyse ki, piyasada yumurta akı tozu satılıyor. Bu ürün su ile kullanılarak yumurta akının girdiği heryere girebiliyor. www.gurme.net sitesinden bakabilirsiniz. Bir de bazı arkadaşlar kurabiyeleri süsledikten sonra sıcak fırında kısa bir süre tutarak royal icingi sabitliyorlarmış. Ama denemediğim için işe yarayıp yaramadığını bilemiyorum.
Sevgilerimle,
Esra

dostkokusu dedi ki...

Yumurta akı tozunu kayseri de bulmam çok zor, ama süsledikten sonra birkaç dakika fırınlamayı deneyeceğim mutlaka, çok teşekkür ederim :)

Unknown dedi ki...

selamlar herşeyler o kadar güzzelki ellerinize sağlık sizi tebrik ederim siteniz ve tarifler mükemmel