Pazar, Ocak 28

Şeker Hamurundan Peri Kızı...




Şeker hamurundan figürler çalışmam gerektiğini daha önce söylemiştim. Ama insan, hayvan vs. çalışmayı hiç gözüm yememişti açıkçası. Daha sonra yabancı kaynaklı bir sitede peri kızı çalışmaları gördüm. Bakalım yapabilecekmiyim derken ilk deneme için bana hayal kırıklığı yaratmayan bir çalışma gerçekleştirdim. En azından bir şeye benzediğini düşünüyorum. Şeker hamuru ile çalışmak oyun hamurlarıyla oynamaktan farksız. Çocuklarınızla birlikte bu tür çalışmalar yapıp, daha sonra pastalarınızda kullanmak üzere saklayabilirsiniz. İyice kuruttuktan sonra kapalı bir kapta aylarca modellerinizi saklayabilirsiniz. Önümüzdeki hafta içi yapmayı düşündüğüm bir pastada kullanılmak üzere kuruyor şimdi peri kızım...


Yapım Aşamaları...


Öncelikle ceviz büyüklüğünde 3 ayrı renk hamur hazırladım, bir miktar renksiz hamuru elimin altında bulundurdum. Bunlardan en açık renkli olan ile bacaklardan yapmaya başladım.





Daha sonra yüzü oluşturacak oval parçayı hazırlayıp, bir bebekten bakarak modellemeye çalıştım. Bunu normalde barbie bebeklerin yüzüne bastırıp kalıbını çıkararak oluşturuyorlar. Benim evimde malesef bebek yoktu, o nedenle yüzü istediğim gibi olmadı. Daha sonra vücudu oluşturacak parçayı oturttum.




Peri kızının çiçekten oluşan eteği için elimle yuvarlak parçalar yapıp, sıra sıra modelin belkısmına yapıştırdım.



Uzun ince bir parça yapıp, kürdanla boyuna doğru çizgiler çizerek, eteğin kuşağını yaptım, kollarını oluşturdum.



Kollarını ve yüzünü oturttum, kürdanın ucu ile parmaklarını çizerek yaptım.





Sarı hamur ile ince şeritler yuvarlayarak saçları modelin kafasına yapıştırdım. İkinci bir kat daha saç yaparak daha da belirgileştirdim. Boyundaki birleşim yerini gizlemek için, uzun düz bir parçaya şekiller yapıp, etol gibi boyun kısmına sardım.




Dört adet yuvarlak hamuru birbirine yonca şeklinde yapıştırıp, peri kızının kanatlarını oluşturdum. Kanatların birleşim yerlerine küçük noktacıklar yapıştırdım.







Son olarak başına küçük bir taç yapıp yapıştırdım, eline ise küçük bir hamurdan gül yapıp yapıştırdım. Gözlerini ve dudağını çok az gıda boyası ile boyadım.

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Merhaba, blogunuza uğramayalı, harika şeyler yapmışsınız, sizi tebrik ediyorum.

pecete dedi ki...

tebrik ederim. özlem'in sayesinde haberim oldu. ellerinize sağlık...bundan sonra umarım bol bol görüşürüz..

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) dedi ki...

Nazife çok teşekkür ederim güzel yorumuna, Ayşem hoşgeldin blog'uma, sizlerin de ellerine sağlık.
Sevgiler,
Esra

ebruli saatler lalezar dedi ki...

merhaba bende blogunuzu yeni görenlerden biriyim.harika şeyler yapmışsınız tebrik ederim.Bu peri kızını yabancı kaynaklı siteden yararlandım demişsiniz ben bu siteleri bulamıyorum yardımcı olurmusunuz ?Şimdiden teşekkür ederim.