Salı, Ocak 9

Meyve Soslu Cheesecake

Senelerce bir dilimine tonla para verdiğim cheesecake'lerin tarifine ulaştım sonunda.. İnternette bir sürü tarif içinden deneye deneye kendi tarifime ulaştım. Mutlaka yapın tadına doyamayacaksınız..

Malzemeler:
2,5 paket labne peyniri (500 gr. oluyor, ben carrefour ya da migros marka olanlarından alıyorum hiç farketmiyor)
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
Varsa şart değil- 100 ml yarım kutu krema
1 limonun kabuk rendesi
1,5 paket eti burçak
100 gr. tereyağı (eritilmiş)
1 paket dr oetker meyve sosu ya da çikolata sosu
Yapılışı:
Bütün malzemeler oda sıcaklığında olsun Fırınınızı 165 dereceye ısıtın.
Önce kelepçeli 20 cmlik kabın her yerini alüminyum folyo ile kaplayın. Eti burçakları rondoda toz haline gelene kadar kıyın. İçine tereyağını döküp hamur yoğurur gibi yoğurun. Bu karışımı kalıbın en altına bastıra bastıra yayın. Kenarlara doğru 1-2 cm yükseltmeye çalışın. Sonra buzdolabına atın. Bir kabın içinde labneleri ve isterseniz kremayı 1 dakika çırpın sonra şekeri katıp 1-2 dakika daha çırpın. Sonra 3 yumurtayı tek tek yavaş karıştırarak yedirin. Limon kabuğu rendesini katın. Az daha karıştırıp buzdolabından çıkardığınız kalıba dökün. Isınmış fırında 1 saat kadar pişirin. Üstü hafif kızarmış olacak. Sallayınca biraz sallanacak kıvamda olmalı. Kek pişerken sosunuzu yapın. Kek soğuyunca üzerine sosu dökün ve dolaba atın. En iyi tadı buzdolabında en az 4-5 saat durunca alıyorsunuz hatta ertesi gün tadı muhteşem oluyor. Ben meyve soslu yaptım. İsteyen sade pişirip hazır satılan soslardan da dökebilir afiyet olsun!

Not: Fırını ısıtmaya başlamadan önce, fırının en altına içi su dolu ısıya dayanıklı bir kap koyarsanız, kekinizin çatlama riskini engellersiniz.

10 yorum:

Adsız dedi ki...

süper ötesi bir tarif kesinlikle..alacağım kalorileri düşünmesem bitirdikçe yenisini yapardım :)benim hatam yüzünden ilk yapışımda biraz şekil bozukluğu olmuştu ama ikinci denemem çok başarılıydı, saol ablacım bu tarif süper, ellerine diline sağlık :=)

EnesBilal dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
EnesBilal dedi ki...

Arkadaşım ,hangi arada yaptın bunları '''
Hem bu kadar marifetli hemde zayıf nasıl olunur '' Sırrını paylaşır mısın ?

1/11/2007

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) dedi ki...

Teşekkür ederim iltifatların için, hiç de zayıf değilim :( Pasta börek yapmaya ve yemeye bayılıyorum. Sanırım sırrım fotoğraflarda ince çıkmak :)))

Adsız dedi ki...

Sevgili Esra
Keki denedim.hayatımda ilk kez Cheesecake yaptım.İlk deneme için biraz şekil bozukluğu dışında bir problem yoktu.Ama tadı çok güzeldi.Hele 2.gün daha da güzel olmuştu.Tarif için teşekkürler..

Ayşe'nin Mutfağı dedi ki...

İLK SAYFANIZA KADAR TEK TEK GEZDİM ÇOK GÜZEL PASTALAR GÖRDÜM İYİ GECELER

Banu Çağlar dedi ki...

harika çalışmalar,kendinize acemi demek haksızlık oluo bence.bebeğinizle mutluluklar dilerim gezindiğim engüzel bloglardan biri.

Adsız dedi ki...

Kesinlikle çok başarılı bir tarif. Cumartesi günü yeniden yaptım ve tamamını yedim ne yazık ki :(
Ellerine sağlık.

Missinem dedi ki...

Eşimin doğumgünü için çok güzel bir cheese cake tarifi oldu, denedim ve süpeeer oldu, yanlız ben çikolata soslu yaptım, limon kabuğu yerine portakal kabuğu koydum gerçekten muhteşemdi,

eda dedi ki...

blog sonuna geldim-HARİKA TESEKKÜRLER
yemekkahvekokusu