Pazartesi, Mayıs 5

İlk Sipariş Pastam, Çikolatadan Çiçekler...



Kul sıkışmayınca Hızır yetişmezmiş bilirsiniz. Tam bloguma ne koyacağım derdine düşmüşken, Çin'deki ilk siparişimi, peri değneğini şöyle bir "pıtlatmış"çasına alıverdim. Buraya gelmeden önceki hayalimdi biliyorsunuz, hatta küçük bir çıtlatma amaçlı da pembecik bir pasta yapmıştım buradaki yeni edindiğim dostlarıma. İşte onlardan o gün bana gelmeyip pastamı da görmemiş olan birisi, geçtiğimiz hafta es kaza(!) telefonuma resimlerini yüklediğim pastacıklarımı görüverdi. Aldığım tepki çok hoştu, tam bu iltifatlar bile yeter derken üstüne üstlük, "bana şöyle misafirlerimin vaaoovv! diyeceği bir pasta yapar mısın?" deyiverdi.

Aslında yaşadığımız site içinde Fransız "Bonjour" pastanelerinin bir tanesi bulunmakta. Tabii Çinli aşçılarla. Ama bu arkadaşım, bu pastaneden hep aynı tip pastaları almaktan ve yemekten usandığını, evine çok sık hatırlı dostlarının geldiğini, bu sefer onları değişik bir pasta ile şaşırtmak istediğini söyledi. Daha o an elim ayağıma karıştı, nasıl bir pastaya "vaaoov" dedirtebilirdim ki? Bana kesin haberi pazartesi bildireceğini söyleyince aslında içim rahatlamadı da diyemem. Belki dedim, vazgeçer de panik yaşamaktan kurtulurum. Fakat işler umduğum gibi gelişmedi, bu sabah erkenden aldığım bir mesajla pastayı yapmaya koyuldum. Aklımda binbir çeşit pasta belirdi ama dedim ya, sipariş olunca acemi şeflikten yamaklığa geçiş yapıverdim. Varsın dedim "vaaoov!!" dedirtmesin, sade olsun, sevgili "müşteri"min gönlünü sadelikten kazansın. Biliyorum pastanın üstüne kuş kondurmaya çalışsaydım kesin elime yüzüme bulaşırdı :D

Kızkardeşimin doğum günü pastasında elde ettiğim lezzetten o kadar memnun kaldım ki bu pastada da aynı pandispanyayı ve krema olarak da yine çikolatalı ganajı kullandım. Görüntü dedirtmese de bileyim ki tadı dedirtecek. Ara katına da bolca damla çikolata serptim. Bu pandispanya benim bundan sonraki temel pandispanyam olacak. Hem yağsız oluşu hem de yumuşak ötesi keki beni yeterince tatmin etti. Pastamın malzeme ölçüleri gramla ve ben hala çeviremedim, özellikle bugünkü telaşımla hiç vaktim olmadı ama en kısa zamanda ölçüp aynı yazı üzerinde gerekli bardak ölçülerini yazacağım.

20-22 cm'lik kalıp için (her ikisi de olur) Malzemeler:
20 gr. su-Çeyrek çay bardağı
4 yumurta sarısı
50 gr. un-1 tam dolu çay bardağı
10 gr. kakao-1 çorba kaşığı
15 gr. mısır nişastası-Yarım çay bardağından 1 parmak az
4 yumurta akı
100 gr. toz şeker- 1 tepeleme çay bardağı(şekeri aldığı kadar tepecik yapın)
Bir tutam tuz
2 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 paket şekerli vanilin
Yumurta sarıları bir kaba konulup mikserle iyice çırpılır. Önce su, ardından azar azar birlikte eleyerek un, kakao ve nişasta eklenir, mikser ile pütür kalmayana dek çırpılır. Bir başka kabın içinde tuz ve yumurta akları 3-4 dakika çırpılır, ardından toz şeker, vanilya ve kabartma tozu birlikte, karışım katı kar haline gelene dek çırpılır. Yumurta sarılarının olduğu kabın içine az bir miktar diğer karışımdan eklenip iki karışım birbirine yedirilir. Ardından geri kalan yumurta akları da eklenip tüm karışım sönmemesine gayret edilerek birbirine yedirilir. Yağlanmış kalıba dökülür, 190 dereceye ısıtılmış fırında pişirilir.

Ganaj için ise yine 200 gr. bitter çikolata ve 200 gr. sıvı kremayı beraber ısıttım, çikolatalar eriyince ocaktan alıp dolapta soğuttum. 5 dakika çırptıktan sonra tekrar dolaba kaldırıp koyulaşmasını bekledim. 3 dolu çorba kaşığını süslemek için ayırıp gerisini, iki kata ayırdığım ve süt ile ıslattığım kekin arasını ve üstünü kaplamakta kullandım. Pastamın kenarlarını tırtıklı spatula ile şekillendirdim, üzerini bolca kakao eleyerek kapladım. Önceden ayırdığım kremayı sıkma poşetine doldurup kekin dip kısmını yanyana sıkarak yaptığım çiçeklerle süsledim.




Üzerindeki çiçekleri yapmak için önceden gördüğüm bir tekniği kullandım. Yağlı kağıda gelişi güzel çiçekler çizdim, kağıdı ters çevirip tezgaha bantladım. Ayrı ayrı beyaz ve bitter çikolata erittim. Yağlı kağıttan sıkma poşeti hazırlayıp uçlarını minicik kestim. Çiçeklerin yarısına beyaz yarısına siyah çikolatadan tohumcuklar yaptım, herbir çiçeğe, tersi renkte çikolata sıkıp yapraklarını yaptım. Buzdolabında en az 2 saat donmaya bıraktım. Son olarak pastamı hazırladığım çiçek çikolatalar ile süsledim.
Not: Pastamı bu akşam teslim ettim, kendisi beğendiğini ifade etti ama ben asıl misafirlerinin beğenip beğenmeyeceklerini heyecanla bekliyorum.

83 yorum:

Adsız dedi ki...

yasasin ilk yorum benden cokkkk sahane olmu bence pastan kesinlike bayilmisdir deneyenler ellerine saglik canim...

Adsız dedi ki...

vaovvvvvvvvvv!!!!!!
Tek kelimeyle muhtesemmmm olmus bende mutlaka denicem...yalniz birsey soylemeden edemicem bu gramli olculer çok zooooooorrrrrrr...onuda bir ara yazarsan super olur ;)
kendine iyi bak

Fransadan Leyla

Özlem Avcı-mutfaktayimm dedi ki...

Canikom sen aldın başını yürüdün baksana sipariş almaya başlamışsın. Sen git elin çinine orda pasta sat olacak iş değil yahu ;))) süpersin ne diyeyim ellerine kollarına sağlık. Her zamanki gibi muhteşem görünüyor.

Sevgiler...

Özlem Avcı-mutfaktayimm dedi ki...

Canikom sen aldın başını yürüdün baksana sipariş almaya başlamışsın. Sen git elin çinine orda pasta sat olacak iş değil yahu ;))) süpersin ne diyeyim ellerine kollarına sağlık. Her zamanki gibi muhteşem görünüyor.

Sevgiler...

Adsız dedi ki...

pastan bence nefis baksana görünümüne ben siteni açar açmaz vaaoovv dedim:) valla
hemen tarifini alıcam neolur neolmaz bakarsın silinir :)
ellerine sağlık

Adsız dedi ki...

pastanı kaç dakika pişirdiğini sormamda sakınca varmı acaba
sordum bile :D

Unknown dedi ki...

yeğenimle birlikte açtık senin bloğunu ve ilk tepki ayyy çooooooook güzel evet sade ama çok şık bir pasta olmuş siparişlerinin devamı dileği ile sevgiler...

başak dedi ki...

şefim hayırlı olsun ilk siparişin sade ve şık lezzet de super olunca vaooovv dedirtir

egeli dedi ki...

vaaoov !!vaaoov!!birdaha vaaoov...vallahi sen bu vaaoov ları hak ediyorsun canım ellerine sağlık harika olmuş...kendine iyi bak,hoşçakal

NiNo dedi ki...

Esra olagan üstü bir anlatımın var gecenin körü ama suanda girip yapmak istedim.mutlaka begenmişlerdir.Bence sade görünümlü ama çılgın içli olması hemde kremalı olması çok güzel olmuş.

capankizimutfakta dedi ki...

esra ablacim yine dokturmussun. seni bayila bayila takip ediyorum. pastan harika olmus. ellerin dert gormesin, allah siparislerini kat kat cogaltsin...sevgilerimle...

Adsız dedi ki...

harika bir pasta olmuş, ellerine sağlık. siparişlerin arkası bol olsun inşallah...

suna dedi ki...

waoooooowww süper:) çok güzel olmuş ellerine sağlık ablacım:) eminim hem tadına hem görüntüsüne 'vaaoow' demişlerdir!öptüm çok!

IŞILCA TATLAR dedi ki...

Şefim,

Nasıl beğenilmez bu zarif pasta. Öyle sade ama şık olmuş ki; önce görsel olarak sonrada damak ve mideleri bayram edecek Çinli hanımın misafirlerinin. Ellerine sağlık.
Ne heyecan verici bir iştir bu bilirim. Ama sen çok güzel başarmışsın bunu da.

Tebrik eder gözlerinden öperim.

Sevgilerimle,

Mebrule dedi ki...

Vaaooovvvv dememek elde degil, ne kadar sade ve ne kadar guzel bir pasta. Ciceklerde cok yakismis, cok begendim. Ellerine saglik...

Adsız dedi ki...

Esracım pastan inanılmaz güzel görünüyor..ellerine sağlık..

Adsız dedi ki...

ben senin sandviç ekmeklerini denedim dun guzel oldu ama çok yumusakti kitir ekmek olmadi, grup 2 deki karisimi ben pek anlayamadim, istersen yazdigin yaziyi bi oku zahmet olmasa ;) beni aydinlatirsan sevinirim

Fransadan Leyla

Ayse Pamuk dedi ki...

hayatım eminim vaovv demişlerdir harika bir pasta olmuş.Hayırlı uğurlu bol siparişli günler

pinar dedi ki...

Esracım canım ellerine sağlık yine harika bir pasta yaratmışsın..eminim tadınada bayılacaklar.siparişler üst üste gelmeye başlayacak sende can sıkıntısına elveda diyeceksin oralarda :)
bu arada tatlı oğlunun yeni yaşı hayırlı olsun.sağlık ve mutluluk dolu bir ömürü olsun...

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) dedi ki...

Semihacım çok sağol canım, inşallah beğenmişlerdir ;)

Leylacım çok sağol, mutlaka dene gerçekten kolay bir pasta ;) Gramajları bu akşam yazacağım canım azcık sabır emi? Bir de sandviç ekmekleri kıtır olmadı demişsin, zaten yumuşacık oluyorlar kıtır olmuyorlar ki ;) Grup 2'deki malzemeleri Grup 1'le yapıp mayaladığın hamura ekliyorsun canım, daha anlaşılır düzelteceğim onu da ;)

Özlemcim çok sağol canım, belki de ilk ve son sipariştir :D

Sevgili Özo çok sağol canım :)Kekini yaklaşık 40-45 dakika pişirebilirsin, ilk 20 dakika fırın kapağını sakın açma, pişirme süresinin sonlarına doğru bir kürdan yardımıyla pişip pişmediğini de kontrol etmeyi unutma ;)

Dilekcim çok teşekkür ederim hem sana hem de yeğenine canım :)

Başakcım inşallah dedirtir, sağol canım :)

Mübeccel, yeteri kadar vaoov aldım, onlar demese de olur artık, çok öpüyorum seni :)

Nihancım çok sağol canım, çok mutlu oldum güzel sözlerine.

Çapan Kızı, ne güzel dilekler bunlar teşekkür ederim canım takip ettiğin ve güzel yorumunu bıraktığın için :)

Seçilcim sağol :)

Sunacım demek beğendin, teşekkür ederim yorum bıraktığın için. İlkoşla seni öpüyoruz çok. Bu arada ilke az önce bir kitap göstererek "taki!" dedi :))))

Işıl Hanım teşekkür ederim. İnşallah beğenirler(laf aramızda Slovak-Fransız bir çift istemişti)Ama bu işin heyecanı pek kötü, ya olmasaydı :(

Mebrulecim çok sağol canım, beğenmene çok sevindim :)

Leylacım çok sağol :)

Ayşecim teşekkür ederim, amin :)

Pınarcım çok sağol, dediğin gibi olur mu dersin :D Öpüyorum canım seni ;)
Sevgilerimle,
Esra

Adsız dedi ki...

Esram, hayatım.

enfes olmuş ... Beğenilecekmi diye hiç düşünme. pek güzel... En azından biz bayıldık :))

ellerine sağlık hayatım ya.. Çok prof. gözüküyor.

Öpüyorum yanaklarından.
Kıbrıs'tan Çine'e kocamanından sevgiler.

Devamı gelsinnnnnn siparişlerin
www.misssgibi.com

hcr hobi atölyesi dedi ki...

bol çikolatalı yumşak pasta hımmm
bayılırım.
ellerine sağlık...

Unknown dedi ki...

Siparişi aldığındaki heyecanını tahmin edebiliyorum Esra'cım.Sade ama bir o kadarda şık bir pasta olmuş ellerine sağlık...

Bak ben dedi ki...

Misafirler mutlaka Vaooov demişlerdir, bunca kişi bu kadar uzaktan dediğimize göre:)) Bu arada bol bol sipariş alman dileğiyle, tabi seni telaşa vermeyecek şekilde...

Sevgilerle...

Adsız dedi ki...

Inanamıyorum!!! ne kadar guzel bir iş cıkarmıssın.. Seni tebrik ediyorum Esracım..maharetlerini hayranlıkla takip etmeye devam edeceğim. Her şey gönlunce olsun canım.

Bizim Evin Mutfağı-Aysel dedi ki...

KESİN BEĞENMİŞLERDİR... HARİKA OLMUŞ PASTA HEM GÖZE HEM MİDEYE HİTAP EDİYOR...

ELLERİNE SAĞLIK SICACIK SEVGİLER...

DİDEM ÖZCAN dedi ki...

Canikommm,

Bu pastayı beğenmemek mümkün müüüü:)) Bayıldım, bayıldım, eminim arkadaşının konukları da bayılmışlardır...

Oğulcuğunun yeni yaşı da kutlu olsun, mutluluklar getirsin minik adama:)))

Sımsıcak sevgiler, öpücükler...

Adsız dedi ki...

sevgili Esra,
yine üzel bir pastayla podyumlara çıktın..gerçekten harika görünüyor.ama aşka arkadaşların dediği gibi gramları pratik ölçülere en kısa zamanda çevirebilirsen 5 gün sonra kendi doğumgünüm için bu pandispanya tarifini zevkle kullanmak isterim.
umut

meleklerim ve ben dedi ki...

Esra hanım pastanız 1 numara olmuş.Ellerinize sağlık.

Limonlu Kek dedi ki...

Güzellik sadelikteymiş ya, çok güzel, çıtı-pıtı bir pasta olmuş. Daha nice siparişlere inşallah.

ufukmutfakta dedi ki...

Önce biraz geç olacak ama, oğluşunun doğumgününü kutlamak istiyorum. Nice doğumgünleri kutlarsınız ve uzun ömürlü olur inşallah. Sipariş pasta için tebrik ederim. Oldukça güzel görünüyor ve lezzetli...

Adsız dedi ki...

demekki ben dogru yapmisim :)) ne bilim benimkiler biraz dagildida ortalarini kesince bu sandviç ekmeklerin, neyse yinede çok guzel oldu gerçekten bu hatfada pastayi denicem hiç ganajli pasta yapmadim su zamana kadar...sonucunu soylerim
kendine iyi bak

Leylos --> (fransadan leyla)
artik boyle yazicam :D

Hülya YILMAZ dedi ki...

Görüntü muhteşem. Eminim lezzeti de öyle. Bana çok hitap eden bir pasta olmuş bu. Tarifi hemen kopyalıyorum. İlk fırsatta yapacağım.
Sevgiler,

Mutfakname-Zuhal dedi ki...

esracım, sipariş almana sevindim. hayırlı işler ;)) pasta çok guzel olmuş tadı da öyledir eminim, ellerıne saglık, arkadaşlar edinmene çok sevindim bu arada: ))

Aybike Ceylan dedi ki...

Esra'cigim,

Her zamanki gibi harika bir pasta yapmissin. Ellerine saglik, eminim tadan herkes cok begenmistir.

Sevgiler

gulay dedi ki...

cok guzel olmus,bayiliyorum bu siteye ve de size:))tarifleriniz o kadar guzel ki, tebrikler..

Disalce dedi ki...

canım pastan öyle güzel olmuşki ellerine sağlık...senin adına çok sevindim.....

şimdi sen usta oldun bu konudaya ara ara pastanda kullandığın malzemelerinide ve aslında video şeklinde krema sıkma falan gibi teknikleride eklesen süpper olacak.....çok şey istedim biliyorum.....bu kadar güzel yaparsan sonu bu.....

kendimi yetersiz hissediyorum bu konuda....tam senin yaptığın gibi heryeri dümdüz,adam akıllı şöyle etrafına sıkılan kreması hazır pastalardaki gibi bir pasta yapamadım yapamamda sanki....

ama tarifini bizim kalemden bardak hesabı falan yazarsan bende hemen deneyeceğim...kızımın doğumgününe yaparım inşallah...daha var hazirana kadar....

öptüm datlum.....ellerine sağlık..

Adsız dedi ki...

Esracığım
Övgü kelimelerim tükeniyor senin sayfana girdiğimde.
Çok şık ,çok asil, çok zarif bir pasta. Çiçekler o kadar hoş görünüyorki , başka bir detaya hiç gerek kalmamış. Pandispanyayı sen bu kadar beğendiğine göre vardır bir hikmeti:) İlk pastamda bende deneyeceğim
Yine harikasın diyebiliyorum ve bahar kokulu bir İstanbul havasından kocaman sevgilerimi gönderiyorum

Aslı Budak dedi ki...

sevgfili esra;
süper olmuş:))

Adsız dedi ki...

çok hoş olmuş pastan esracım bence kessin beğenecekler,vaoov,süper,
mmmmm,şeklinde süper ötesi ünlemler,hatta bilmediğim çince ünlemler çıkaracaklar,çiçekler çok olmuş ,esracım beyaz çikolataya renkli gıda boyaları katsak rengareng yenilebilir çikolatalı çiçekler olabilir,ben de denicem bu yöntemii saol canım

Adsız dedi ki...

Bu hayalinizin de en kısa zamanda gerçekleştiğini gördüm ya size hayranlığım daha da arttı..Evet okyanusu geçmek için bakmayı çoktan bırakıp artık sitil yüzmeye bile başladınız.Ben de bir uzakdoğu hayranı ve gelecekte böyle bir ülkede,belki bende bir şeyler yapabilirim hayallerimi sayenizde daha da ayakları yere basar görmeye başladım...ufkunuz ve şansınız hep açık olsun...Bu arada oğlunuza da nice mutlu anneli babalı ve sağlıklı yaşayacağı yıllar dilerim.

Sevgi ve sağlıcakal kalın.

Elif.

Dido Butik Pasta - Pembe Merdane dedi ki...

Hayırlı olsun yeni siparişin. Bence çok beğenmişlerdir görüntüsü çok güzel tadıda öyledir kesin. Siparişlerin bol olsun inşallah.
ellerine sağlık.Ayrıca bebeğinede Allah hayırlı uzun ömürler versin.

Adsız dedi ki...

ve tekrar ben canım,Esracım ilk defa profiline baktım,ve iletişim mezunu olduğunu yeni öğreniyorum,bu kadar güzel yazıları ancak bir iletişim mezunu yazabilir zaten,ağabeyim de ege iletişim mezunu kızkardeşim de aynı bölümde okumayı istiyo,etrafım iletişimcilerle dolu anlayacağın ama bu kadar güzel pasta yapan iletişimciyi de ilk defa görüyorum,bu arada pastaya misafirler ne yorum yapmışlar,öğrendin mi,sağlıcakla kal canım

Adsız dedi ki...

Pasta cok güzel görünüyor,her zamanki gibi yani.Ama ben asil senin anlatimina bayiliyorum,sanki pasta kursu gibi.Anlasilmamasina imkan yok.Tariflerin yani sira bu yüzdende ayrica tesekkür ediyorum sana.Yeni tariflerinide dört gözle bekliyorum.Saglicakla kal,ellerine saglik canim.Sevgiler...
Gül

siyap dedi ki...

çok güzel olmuş ellerinize sağlık,ben de mutlaka denemek istiyorum,sevgileeer...

pelince dedi ki...

Canım bence bu pastayı tadanlar hemen sipariş vericeklerdir.Ne kadar güzel ve zarif bir pasta olmuş.
Şahane çikolata tadında bir lezzet..
Ellerine sağlık..

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) dedi ki...

Zerrincim çok sağol canım, çok basit de ondan öyle görünüyor ;) Aminnn canım, öpüyorum seni.

Hacercim sağol canım :)

Zerrincim hem nasıl oldum :) Çok sağol canım beğenmene çok sevindim.

Suzinazcım inşallah demişlerdir :) Sağol canım.

Handecim çok sağol, çok sevindim yorumuna.;)

Ayselcim teşekkür ederim :)

Didemcim çook sağol canım, teşekkür ederim sıcacık yorumun için, sevgiyle kucaklıyorum seni.

Umutcum çok sağol canım. Doğum günün şimdiden kutlu olsun, Allah sevdiklerinle birlikte upuzun ömürler versin...Ölçüleri de hallettim ;)

Dilek çok tatlısın, sağol :)

Nevalcim teşekkür ederim, galiba sade olunca pek göz yormuyor da ondan :) Amin diyorum, çok sağol :)

Ufukcum teşekkür ederim neden geç olsun.. Amin canım, o güzel dileklerinize ihtiyacım her zaman var. Çok sağol tebriğin için.

Leylacım ertesi gün daha dağılabiliyorlar sonuçta mayalı herşeyin ortak sorunu ;) Pasta sonucunu da bekliyorum (Leyloşum bir karşılaşamadık msn'de)

Sevgili Hülya teşekkür ederim, inşallah beğenirsin ;)

Zuhalcim çok sağol canım. Bakalım ne diyecek sonraki karşılaşmamızda bu arkadaş ;)

Aybikecim çok sağol canım, umarım beğenmişlerdir :)

Gülay çok teşekkür ederim, çok mutlu oldum bu içten yorumunu okuyunca. :)

Salihacım çook sağol tatlım. Çok şey istemedin canım, elimden geldiğince deneyeceğim arzu ettiğin şeyleri. Pastayı dümdüz kaplamak benim maharetim değil, pastacı levyesi kullanıyorum hani döner bıçağı gibi olanlardan. Böylece bir seferde üstü dümdüz oluyor. Bir de döner sehpam var, bir elimle bıçağı tutup bir elimle sehpayı çeviriyorum kenarlar da dümdüz oluyor. Tamam, bundan sonra hepsini çekeceğim sizler için. Tarifi hallettim bakalım beğenecek misin ;)
Öpüyorum seni de kızını da...

Bu yağmurda ne iyi geldi bahar kokulu İstanbul'um havası... Hem de bir İstanbul Hanımefendisi'nden.. Benim için yorumlarını okuyunca kendimi kucaklanmış hissediyorum Nüket Abla, çok sağol...

Aslıcım sağol canım :)

Zeynep çok tatlısın yaa :)))Çiçeklerin senin yorumunla olanları merakla bekliyorum, eminim rengarenk müthiş olacaktır ;)Ayrıca ne güzel iltifatlar yazmışsın, yüzüm kızardı resmen, çok sağol canımmm. Pastam hakkındaki yorumu direkt alamadım ama dün o arkadaşın alt katında oturanla karşılaştım, pastamı ona övmüş :)) Yine de kendi yorumunu alınca haber veririm :)

Gülcüm ne kadar teşekkür etsem az bu içten sözlerine, umarım az da olsa katkım olmuştur. Sizler böyle güzel sözler söyledikçe daha çok birşeyler bulasım geliyor göstermek için :)

Sevgili "Siyap", çok teşekkür ederim, umarım dener ve memnun kalırsınız.

Pelincim çok tatlısın :)Çok teşekkür ederim, beğenmene çok sevindim.
Sevgilerimle,
Esra

Not: Arkadaşlar bir kaç günlüğüne ufak bir seyahate çıkıyorum, o nedenle yeni tarifim biraz gecikecek. Teşekkür ederim takip ettiğiniz için ;)

Nurten dedi ki...

Esracım bu pastaya vaooovvv demek az gelmiştir bence ;) ellerine sağlık hem çok şık hem de çok lezzetli görünüyor :)).

Ayrıca iyi gezmeler :)

Adsız dedi ki...

Ellerine sağlık güzel olmuş.

Hülya dedi ki...

Çok tebrik ediyorum seni.Fransız pastaneleri ve çinli aşçılar korksun senden;)

Çok güzel görünüyor pastan.Hem de zarif....

enn pasta dedi ki...

Çok naif ve şık olmuş,hayalgücün süper Esra'cığım.Daha nice siparişler alman dileğimle.Öpüyorum canım.

cennebazz dedi ki...

esracığımmmm harika olmuşşş bu pastaaa.çin'deki ilk sparişin hayırlı olsun ardı arkası kesilmesin inşallah...bu arada oğluşununda doğum gününü gecikmeli olarak kutlarım.sağlıklı,huzurlu,mutlu sevdikleriyle güzel upuzun bir ömür geçirmesini dilerim...
sevgilerimle duygu...

pelince dedi ki...

Anneler gününü en içten dileklerimle kutluyorum Esra'cığım.Bir dahaki Anneler gününe 2 kuzu ile girmenide temenni ediyorum(yada istiyorum)hehehe ,eş arıyorum kendime herhalde:)
Sevgiler

Adsız dedi ki...

Tek kelimeyle çok zarif, çok güzel. Ellerine sağlık. Eminim çok beğenilmiştir.
Sevgilerimle.

Ayşe'nin Mutfağı dedi ki...

Esracım merhaba
Ellerine sağlık pastanın sade bir şıklığı var ben böyle pazstalr yapamadığım için yapanlara hayranım İnşallah emeklerinin karşılığını alırsın
ben yapmaya cesaret edemiyorum sadece seyrediyorum.
bu arada oğlunun doğum günüde kutlu olsun
sevgiler

Begüm dedi ki...

Esracim, bu harika pastadan sonra bol bol siparisler gelir insallah. Harika olmus, ellerine saglik. Bol cikolatali, mmmhhh.... Bu arada banada cinin sicakligindan biraz yollamaya unutmamissin, cok tesekkür ederim ;)Bu havanin keyfini cikariyoruz. Bloguma bak bir istersen. Simdiden anneler günün kutlu olsun canim.

Bir Dilim Düş dedi ki...

İlk siparişin hayırlı olsun canım. Çok sade ve bol çikolatalı pasta daha ne olsun ki ellerine sağlık... Devamı yeni siparişelrinin başına artık :):):)

Adsız dedi ki...

mrb ben burcu sizi takib edip yazilarinizi okumak bana muthis bir zevk veriyor.sizi amerikadan takip ediyorum ve her yazinizi okurken cok egleniyorum yemekleriniz ve kendiniz cok guzelsiniz ellerinize ve gonlunuze saglik:)

Adsız dedi ki...

Anneler gününü kutluyorum canim.

Unknown dedi ki...

Canım senin adına ne kadar sevindim anlatamam. İnşallah devamı gelir bol bol siparişler dilerim sana. Hayallerine kavuştuğu görmek çok güzel. Anneler gününüde kutlarım. Öpüyorum seni...

Özlem Avcı-mutfaktayimm dedi ki...

Anneler gününü en içten dileklerimle kutluyorum.
Sonrasında ise uzun zamandır aklımda olan ama bir türlü vakit bulupta hayata geçiremediğim KAHVALTI ŞENLİĞİ etkinliğimi başlatmak istiyorum. Artık yaz yavaş yavaş gelirken, güneş o güzel yüzünü bize göstermeye başladı. Güneşi görüpte pazar kahvaltılarını bir şölen haline getirmezmiyiz ?? Tabiki getiririz. İşte bu etkinliğin amacı da bu. Çiçeklerle dolu bahçe ve balkonlarımızda bütün aile bireylerinin toplandığı bir günde kahvaltı masalarımızı şenlendirecek alternatifleri bu sayfada paylaşmak istiyorum. Dilediğin herşey örneğin; Omlet çeşitleri, şarküteri çeşitlerinin sunum ve hazırlanışı, kolay börekler, kanepeler, kahvaltı tabakları aklınıza gelebilecek herşeyi benimle paylaşabilirsin. Etkinliğim 14 mayıs ta başlıyor bitiş tarihi ise 8 haziran. Bugün den itibaren mail adresime tarifini gönderebilirsin. Bu aralıkta mutfaktayim10@hotmail.com adresime göndereceğin mailine isim, blog ismi, şehir/Ülke ve tarif adıyla birlikte mail atmanı rica ediyorum. Atacağın mail o güzel sayfana uğrayıp harika tarif ve resmini alıp kendi sayfamda yayınlamama sebep olacak. Katılımını bekliyor ve kolaylıklar diliyorum :)

Bu arada sayfamın sağ üst köşesinde göreceğin KAHVALTI ŞENLİĞİ isimli bannerı da sayfanda görmek beni onurlandıracaktır.

Sevgiler...

NiNo dedi ki...

kocaman bir waouwwwwwwwwww da benden :D ellerine saglik canim anneler gununude kutlarim

bir dilim bir tutam dedi ki...

Esra'cim anneler günün kutlu olsun......sevgi ve selamlar

Aybike Ceylan dedi ki...

Anneler gunun kutlu, mutlu ve cok guzel olsun Esra'cigim. Daha nicelerine hep birlikte.


Sevgiler ve guzel bir hafta dilegimle..

gulay dedi ki...

sevgili Esra, nefis pastani hemen denedim, ama pandispanyasi resimdekinin dortte biri kadar oldu. tum malzemeyi olctum, 22 cm. kalipta pisirdim, nerede hata yapmis olabilirim? sevgiler

ozlemhan dedi ki...

Canım anneler günün kutlu olsun.

aslı varmış, aslı yokmuş dedi ki...

cnm pastan süper olmuş sade ve güzel...Ellerine sağlık...Anneler gününü de kutluyorum..Sevgilerimle...

Unknown dedi ki...

Esra'cim oncelikle gecmiste olsa, oglunun dogum gununu kutluyor ona,saglikli,uzun,mutlu ve basarili yillar diliyorum canim. Onun icin yaptigin pasta tek kelimeyle profesyonel biri tarafindan yapilmis gibi olmus canim.Harika bir pasta.
Bana sorarsan bu kremali pastanda waowwww dedirtecek bir pasta olmus :) Dogrusu kremali bir pasta ancak bu kadar sik ve guzel olabilirdi.Eh sen artik kendini yeni siparislere hazirla canim :)
Bu arada gecmis olsun diyorum Cin'deki deprem icin. Senin bolgende olmamasina cok sevindim dogrusu. Umarim olen ve zarar goren olmamistir.

Sevgiler...

Figen Karavas dedi ki...

Esra cım,
Az evvel Çin de deprem haberini aldım TV den,!
Umarım bir seyiniz yoktur* Uygun zamanda bilgi versene bize canımm.
Cok gecmiş olsun hepinize, Allah korusun hepinizi..

Figen Karavaş

Adsız dedi ki...

merhabalar esra hanım.uzun bir süredir sitenizi yazılarınızı ve tariflerinizi takip ediyorum ama ben bu sabah haberlerde çin de büyük bir deprem olduğunu öğrenince aklıma siz geldiniz sizin için endişelendim umarım iyisinizdir..

Bocuruk dedi ki...

Esra'cığım,
Çin'deki depremi araziye çıktığımda duydum. Ofise şimdi döndüm. Sizleri merak ettim. Durumunuzu yaz lütfen. Çok geçmiş olsun. Umarım iyisinizdir.
Sevgilerimle...

Adsız dedi ki...

Canım,
şimdi duydum büyük geçmiş olsun iyi olduğunuzu okudum çok sevindim...

Çok şükür...Yine bize arada hbr ver canım mümkün oldukça....

Zümrüt

Adsız dedi ki...

esra hanım çok geçmiş olsun ben istanbul depremini yaşamıştım çok korkunçtu allah birdaha yaşatmasın allaha emanet olun

hcr hobi atölyesi dedi ki...

canım iyi olmana cok sevindim,
(sabah olağan olarak blogunu ziyaret etmiştim ,
ama şimdide haber varmı diye bi bakiiim dedim,)
iyi olmanıza gercekden cok sevindim :)

ozlemhan dedi ki...

canım çok geçmişolsun duyunca aklıma ilk sen geldin.neyseki iyiymişsin allah birdaha göstermesin

Esra :) - kadincablog.blogspot.com dedi ki...

çok güzel olmuş. şık bir görünümü var ellerine sağlık :)

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) dedi ki...

Gecikmiş cevabım için özür diliyorum, hepinize içten yorumlarınız ve iyi dilekleriniz için çok teşekkür ediyorum.
Sevgilerimle,
Esra

Not: Gülaycım pandispanya konusunda neden öyle olduğunu anlayamadım, belki fırının kapağı erken açılmış olabilir, belki de iki karışımı birbirine yedirirken biraz söndürmüş olabilirsin. Bir kez daha denersen, fırının kapağını hiç açmadan pişir ve fırını kapadıktan sonra epey bir içerde soğumasını bekle emi?

Adsız dedi ki...

Selam Esracığım,
Keki çok yumuşak oluyor diye yazmıştın ya.
şimdi de tarifi almaya geldim.
İnşallah birazdan yapacağım...
Teşekkürler...

eylem dedi ki...

WOW WOW ve WOW!!
Esracim ellerine saglik canim harika gorunuyor ve tarifine gorede eminim tadi da WOW'dur..
Yaptigin pastalar hem goruntu hem tat olarak (yemedim hic ama malzemelerin karisimdan tahmin edebiliyorum) pastanelerde bile yok benim dusunceme gore.. En azindan ben gormedim ;)
Sayende benide bloga sardin, bebis biraz buyusun artik bende cesitli tatlari paylasmak icin sabirsizlaniyorum.. (sizinki kadar olmasada )
Sevgiler sagliklar..

efsun dedi ki...

Esra'cim selam
Gecen gunlerde bu muhtesem pastani denedim.. Ben cok begendim blogumda da yayinladim, Sanirim arkadaslarimda cok begendi :-)
Tesekkur ediyorum
Sevgiler

barkod dedi ki...

çok çook güzel görünüyor teşekkürler
etiket

Vajina Estetiği dedi ki...

Çok güzel Pastalar Ya

teeth whitening dedi ki...

As i read it i just try it i found that its very delicious didn't take so much time so i like the recipe of it.