Salı, Nisan 15

Canım Suna'm İyi ki Doğdun, İyi ki Varsın...



Bir zamanlar, bir yerde küçük bir kız yaşarmış. Bu küçük kızın bütün arkadaşlarının kardeşleri varmış ama bir tek bu küçük kızın yokmuş. Annesiyle babasına hep hesap sorarmış kardeşim niye yok, kardeş isterim diye. (Burayı annesi uydurmuşmuş) Derken bir gün annesi eve çirkin, kel kafa bir bebekle gelmiş. Demiş ki, işte çok istediğin kardeşi aldım sana. Küçük kız çok sevinmiş. Ama zavallı bebek hiiç bilememiş nasıl bir ablaya düştüğünü. Sonra büyümüşler, beraber oynayacakları yaşlara gelmişler. Ama küçük kardeş büyüdüğüne pişman olmuş. Abla denen yaramaz, kardeşine türlü yorucu oyunlar oynatırmış. Mesela koltukların altına kağıtlar serpiştirip kardeşine “haydi temizlik yapacağız, ama eğer etrafa gizlediğim kağıtları temizlenmemiş bulursam okurum canına!” dermiş. Zavallı kardeş de gıkı çıkmadan harıl harıl temizlik yaparmış. Bazen de ablası onu garson gibi kullanırmış evin içinde. “Şunu getir, suyum nerde!” diye. Sonra iki kardeşten büyüğü okumak için evden ayrılınca küçük kardeş derin bir oh çekmiş. Ama sonra ikisi de birbirlerini çok özlemeye başlamışlar. Küçük kardeş ablasının türlü ajanlığını yapmış, ona hep destek olmuş. Sonra iki kardeş yine doğru dürüst kavuşamadan abla çalışmak için başka bir şehre daha gitmiş. İşte o zaman dostlukları ve kardeşlikleri iyice perçinlenmiş. Hatta küçük kardeş iyice olgunlaşmış, ablasına ablalık bile yapar olmuş.

O küçük kardeş şimdi büyüdü, sevdiği adamla evlendi ve hala ailesine ve ablasına destek olarak yaşamını sürdürüyor. Bugün O’nun doğumgünü, benim biricik kardeşimin. Allahım iyi ki onu vermiş, iyi ki yaşamımın bir parçası. Canım kardeşim, iyi ki doğdun, sevdiklerinle beraber upuzun mutluluk ve huzur dolu bir yaşam senin olsun. Şimdilik doğumgünü pastana sadece uzaktan bakabiliyorsun ama inşallah yaza bu pastanın aynından yapıp kutlayacağız tekrar.


Kızkardeşim ve benim en büyük ortak tutkularımızdan biridir bu sevimli pisicikler. Çocukluğumuzdan bu yana her bulduğumuz kedi yavrusunu usanmadan eve taşıdık, bunlardan 3’ü seneler boyunca sırayla bize dostluk etti. Şimdi ikimizin de kedisi yok. O nedenle kızkardeşime bebeği olana kadar idare etmesi için bu pasta aracılıyla bu minik kediciği hediye edeyim dedim. Tam da sevdiğimiz gibi koca koca patileri olan, “şapada” kulaklı, şaşı bir tüy yumağı.

İnternette (şu yünün içinde kaybolmuş kedili pasta haricinde) doğru dürüst kedi figürü bulamadığım için bunu kendim tasarlamaya çalıştım. O nedenle anatomik hataları varsa ya da bıyıkları falan yanlış yerleştirilmişse görmeyiverin. Ayrıca lütfen iddia etmeyin, bu bir kaplan değildir, kedidir. Hiç çizgisiz kaplan gördünüz mü hem? :)))

Pastasını her ne kadar tadamayacak olsa da, sözüm söz aynını yapacağım dönüşte, içi kakaolu pandispanya ve bitter çikolatalı ganajdan oluşuyor. (Sunacığım sen okuma buraları :D) İç malzemesi olarak da sadece damla çikolata kullandım. Her bir diliminde çikolataya doymak için ;)


Pastamı en küçük kalıpla (18 cm) yaptım. Pandispanya hamurunu hazırladıktan sonra yüksekçe bir pasta olması için ikiye böldüm ve iki ayrı çemberde pişirdim. (Aynı boydan iki çemberim olmadığı için birini kare kalıpla pişirip aynı boyda yuvarlak kestim)


Hamuru için “kornet pasta”nın pandispanyasını kullandım, sadece 15 gr un miktarı azaltıp 15 gr. kakao ekledim. İçi için 200 gr. kremayı ısıtıp 200 gr. bitter damla çikolata koyup erittim, iyice soğutup mikserle koyulaşana dek çırptım. Pastamın ara katlarını sütle ıslatıp, ganajla doldurup kapattım. Beyaz şeker hamuru ile kapladım ve önceden hazırladığım süslerle süsledim. En üstte çimen görüntüsü vermek için ise çekilmiş Antep fıstığı kullandım.


Aşağıda pastamın yapım aşamalarına bir göz atabilirsiniz.











Sunacığım bu fotoğraf da ikinci doğumgünü hediyen, kedinin kuyruğunu İlke'nin elinden zor kurtardım vallahi!

75 yorum:

ayseyaman dedi ki...

Acemi Sefim kardeşinin doğum günü kutlu olsun! pardon karıştırmış olabilirim sen kardeşmiydin yoksa abla mı? :))
Canim anlattigin hatiralar bu pasta kadar şirin, ellerine sağlık çok cici bir pasta tasarlamışsın. Ayrıca kedi çok güzel görünüyor, benzerini yabancı bir kaynakta gördüm sanki :) şaka şaka..:)
Canim tekrar Sunanın dogum gunu kutlu olsun, bol tatlı bol şekerli nice yaşlar dilerim..sevgilerle

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) dedi ki...

Ayşecim sabah sabah kim yorum yazmış ki dedim ama saatleri uygun çok az kişiden biri senmişsin :) Vallahi utanarak abla olan bendim diyorum :))) Bu arada kediciğin aynını bulabilene benden ödül var, zira canım çıktı becerene kadar :))) Çok teşekkür ederim canım sıcacık yorumun için, öpüyorum çok.
Sevgilerimle,
Esra

Yemekbahane dedi ki...

Sevgili Esra,

Büyük bir keyifle takip ediyorum her yaptığını ve her yazdığını.Bu sabah da yüzümde tebessüm okudum Suna'nın doğumgünü şerefine yazdıklarını.Pastaya baka baka doyamadım.Kediyi çok güzel modellemişsin.

Ellerine sağlık..Nice mutlu birlikte geçireceğiniz senelere!

fidaneli dedi ki...

esra cım kardesının doğum gununu kutlarım.. kardesler bazen can sıkıcı olabılıyorlar:p ama onlarsız bır hayat ne zor olurdu dımı:) yasasın kardesler ve kardes kavgaları... kedıcığe de bayıldımmm;)

başak dedi ki...

merhabalar
öncelikle çok şanslısın ben kız kardeşime temizlik yap dediğimde genellikle başarılı olamazdım enson tartışırdık ve herzaman olduğu gibi ben yapardım yok bide bana su getirecek imkansız... aramızda 1,5 yaş var ve sürekli kedi köpek misali gibiydik. Kitabı ise mutlaka yazmalısın anlatım dilin insan da merak ve devamını okuma isteği yaratıyor vakit buldukça günlük yaz ileride kitaplaştırır ken sanırım sana kolaylık olur .Ne kadar alışsanda tavuk ayakları v.s bizim için çok alışılmadık, çok uzun oldu samimiyetinden cesaret aldım sevgiler

Adsız dedi ki...

sunacım dogumgunun kutlu olsun...bıraz once esrayla konustum o soyledı...saglıklı nıce guzel yıllara...

esracım...
yazdıklarını okuyunca gozyaslarıma engel olamadım..suna okuyunca ne hısseder tahmın edebılıyorum...ıkınızde cok sanslısınız bırbırınıze sahıp oldugunuz ıcın...

bu arada pastan ıcın yorum yazmıyorum..bılıyorumkı her zaman kı gıbı enfes olmustur:))
bende ısterrım gelınceeeeeeeeeee

Adsız dedi ki...

bu arada ben Gulsen:)))

Kızıl dedi ki...

Esracıım satırlara verdiğin duygu inan ki buralardan hissediliyor, yüreğine sağlık, pastanda inanılmaz güzel görünüyor canım. Kardeşin çok şanslı senin gibi bir ablası olduğu için :)
Bu arada 'Suna kardeşin' doğum gününü kutluyor sağlık, huzur, ailesiyle ağız tadı ve hayat yollarının daima açık olmasını diliyorum, Nice uzuuunn güzel yaşlara. Görüşmek üzere, kocaman sevgiler...

NiNo dedi ki...

İnsanın kardesinin olması kadar guzel hiçbir şey yok.Kardesliğin yanında dostlugunuzda devam etsin hep.Bu kedinin patileri muthişşşşşş olmuş.Bayıldım:)

Kirpikteki Gözyaşı dedi ki...

Suna'ya mutlu yıllar! Bu bağınız hiç kopmasın! Maşallah! Pasta gerçekten çok güzel! Kedi çok yaramaz duruyor:) Her an topu kapacak gibi:))) Öptüm Esracım:)))

suna dedi ki...

canım Ablam benim..
ne diyeceğimi bilemiyorum.. sabah sabah iş yerinde beni hüngür şakır ağlattın ya yine yapacağını yaptın..öyle bir düğümlendim ki kelimeler çıkmıyor ağzımdan..
keşke bu kadar uzaklara gitmek zorunda kalmasaydınız..sizi çok ama çook özledim, bugün bunu daha da iyi anladım.. sen eskişehire de her gittiğinde arkandan böyle ağlardım..bu da geçecek inşallah, yine hep bir arada olacağız..ayrıca insanın kendini bilmesi de güzel:))ama hepsi çok güzel anılardı, çocukluğuma inmelerine gerek yok psikopat olmadım:))

pastaya gelince! baka baka doyamadım:) yeseydim süper olacaktı ama yemiş kadar da oldum, ellerine kollarına, emeğine sağlık, her zamanki gibi yine muhteşem bir pasta çıkarmışsın. bu pisicik bana özel olduğu için de ayrıca mutlu oldum. bu doğum günü hediyemi hayatım boyunca asla unutmayacağım. hayatımın en güzel hediyelerinden biri bu, senin gibi bir ablaya sahip olduğum için dünyanın en şanslı kardeşiyim ben.. seni çoooook ama çooook seviyorum...

ufukmutfakta dedi ki...

Esra öncelikle, taaaa oralardan geçmiş olsun dileğini ilettiğin için çok teşekkür ederim. Sağol varol. Suna'nın da doğumgünü kutlu ve mutlu olsun. ne şanslı ki onu çok seven bir ablası var. Bu arada yazından senin de onun kadar şanslı olduğunu düşünüyorum, böyle bir kardeşin var. Kedi modeli bulamadığını söylemişsin. Sanıyorum evdeki pc de kedili bir kaç pasta modeli saklamıştım. Akşam kontrol edip, eğer güzellerse sana e-mail gönderirim. Hiç değilse yazın yapacağın pastada kullanabilirsin belki. Gerçi bu çizgisiz kaplan ay pardon pardon kedi:)))))) de çok güzel olmuş. Ellerine sağlık ve kocaman sevgilerimle......

Unknown dedi ki...

:)) zavallı küçük kardeş ne eziyetler görmüş ablasından...Ama sonradan anlıyor insan kardeşinin değerini dediğin gibi..Pasta harika olmuş Esra'cım kardeşine özel eski günleri hatırlatıcak güzel bir hediye..Ellerine sağlık...

Cafe Gusto dedi ki...

Esracığım nedense kardeşler küçükken birbirine düşman görünür.Birbirini yersin ama büyüyüp birbirinden uzağa düşünce aslında dünyadaki en güzel varlığa sahip olduğunu anlarsın.Sunacığının doğum günü kutlu olsun.Uzuuun ve mutlu yaşasın...sevgiler...

Adsız dedi ki...

sunacigim dogum günü kutlu olsun...insallah artik hepberaber nice nice senelere girersiniz..
bu arada esracigim pastan cok sirin olmus bence bu remen kedi yani kaplan aslan diyn pek olurmu bilmiyorum neyse öpüldün canim
www.karabiberinmutfagi.blgcu.com
www.kucukprensinkucukdunyasi.blogcu.com
sevgilerle semiha

MUTFAKTA HOŞ SEDA dedi ki...

Esra ne şanslı bir kardeşin var harika bir pasta yapmışsın hemde taaa Çinde ellerine Suna'ya uzun mutlu bir ömür dilerim

sarımutfak-hande dedi ki...

slm
yeni banner harika olmuş güle güle kullan canım.kardeşinin doğumgününü kutlarım.pastada harika olmuş
sevgilerimle

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) dedi ki...

Mügecim çok teşekkür ederim, sabah kahvesi eşliğinde ziyaret edildiğimi bilmek o kadar güzel ki.. Çok sağol canım nazik sözlerin ve ziyaretin için.

Fidancım çok sağol canım geldiğin için. Dediğin gibi oluyorlar hakikaten :))) Ama evet onlarsız asla olmazdı ;)

Başakcım zaten büyüdükten sonra yaptıramadım :D Ama senin şanssızlığın yaş farkından, ben 4 yaş büyüğüm, o da hep bu yaş farkını kocaman sanarak büyüdü :))) Tekrar iltifatların için çok teşekkür ederim, ve uzun uzun yazmanıza da bayılıyorum onu da ekleyeyim ;)

Canımmmmm Gülsenim, ikinci kardeşimsin sen benim. Suna'nın da ikinci ablası ;) Çok sağol canım yorum bıraktığın için, yaza sana da yaparım yapmam mı yeter ki iste sen. Çok öpüyorum Cemo'yla seni...

Pandoracım çok teşekkür ederim, çok mutluyum sizlerle duygularımı paylaştığım için, böylece her konuda sizlerle sohbet edebiliyorum. Güzel dileklerin için minnettarım, böylesi içten dileklerin ailemi ve sevdiklerimi koruduğuna inanıyorum ben. Bu arada hastalığı atlatmanıza sevindim.

Nihancım çook sağol canım. Demek sen de paticisin, benim ağzımın suyu akar kedi patisi gördüm mü :))))

Seblacım çok sağol canım güzel dileğin için, kedişi beğenmene sevindim canım :)

Sunacım ne diyeyim çok sulugözlüsün yaa :( Bak zor tuttum misafirimin yanında kendimi :( Allah başka ayrılık vermesin biraz uzunca bir tatil işte o kadar. Bak hiç demedin bana okula giderken ağladığını :( Halbuki oda sana kaldı diye göbek attığını sanırdım :))) Bu arada psikopat olmasan da benim içim cız ediyor hala sana yaptığım eziyetleri düşündükçe :D Ben de seni çok seviyorum, daha devam edersem blogumu sel basacak :D

Ufukcum umarım bir daha tekrarlamaz. Çok teşekkür ederim ikimiz için yazdığın tüm güzel sözlere. Kedi modellerini şiddetle rica ediyorum :D Bu kadar kedi severken elimde hiç kedi modelim yok, mutlaka pek çok kere kullanacağım ve bir dahakini daha güzel yapayım istiyorum, çok sağol nazik teklifin için. Ayrıca o bir kediiii!!! :))))))

Zerrincim valla öyle oldu ama sonradan kanki olduk :D Çok sağol canım çok sevindim beğendiğine.

Serpilcim hakikaten öyle gibi oluyor neden bilmem ki? Ama şimdi o kadar farklı ki... Çok sağol canım içten dileklerin için.

Semihacım çok teşekkür ederim canım. Kediyi ilk kaplana benzeten eşim oldu :( Dedim devamı gelir mi ki, ondan yazdımdı :))

Sedacım çook sağol tatlım, teşekkür ederim dileklerin için.

Sevgilerimle,
Esra

Begüm dedi ki...

Esracim, kardesinin dogumgünü kutlu olsun. Pastanda cok hosuma gitti. Kedinin patileri ve surati pek sirin olmus.
Evet spring roll'erden bahsettim. Benim yazdigim cincesiydi galiba :) o tonlu harfleri "word" programindan kopyaladim. (Simdi türkceye nasil cevireyim diye düsünüyorum :)) hani en üste kutular var, dördüncüsü "ilave et"? ingilizcede "paste" deniyor galiba. Ordanda "Symbol" a giriyorsun. ordanda "Subset"te harfleri seciyorsun. Sonra tüm harfler cikiyor. Türkce harfleride (şŞıİğĞ) bunlari da ordan kopyaliyorum. Umarim anlatabilmisimdir :) sevgilerimle...

Adsız dedi ki...

Ne şeker bir ablasın sen Esra. Kardeşin olmadığım için üzüldüm desem ablam alınacak:))))
Bu arada becerikli ablanin şansli kardeşi Suna'ya sevgilerimi yolluyorum kucaklar dolusu:)))
Ne iyi etmişte doğmuş, ne iyi etmişte senin kardeşin olmuş... Eminim Suna da senin kadar tatlı, senin kadar yetenekli ve yaratıcıdır Esracığım.
Pastan harika olmuş, kedicik şahane görünüyor. Kedileri çok seven bir arkadaşım için bir pasta yapmayı düşündüğüm şu günlerde ilaç gibi geldi bu model:)))
Gözüm hep üstünde bilesin...

Adsız dedi ki...

esracımm bir gidiyimde gene canım arkadaşım neler yapmış diye düşünürken bloguna geldim ve bu harika pasta ve o güzel sevginle karşılaştım. okadar güzel o kadar sevgi dolu samimi bir yazı yamışsınki okurken beninde gözlerim doldu. yüreğine sağlıkk ...öncelikle bende suna'nın doğum gününü kutluyorum yeni yaşın sana tüm güzellikleri beraberinde getirir inşallah sevdiklerinle beraber daha nice senelere iyi ki doğdun canımm :))
valla esracım senin gibi bir ablası olduğu için şanslı bence kardeşin şu birazcık uzun olan tatiliniz biterde hasret giderirsiniz inşallah.
pastaya bakmakla yetiniyorum maalesef tam benlik olmuşş bol çikolatalı.. ama yiyememki şu senin çorba diyetini yapıyorum. eger kendime hakim olabilirsem şu an için 2 hafta hedefledim bakalım artık ondan sonra kalkar yaparım pastamı oturur yerim :)) sonrada 2 haftada verdiğim kiloyu hopp zahmetsizce geri alırımm :))))canımm sevgilerimi bırakıyorumm mutlu günlerrr :))

Bocuruk dedi ki...

Sevgili Esra,
Çok duygulandım inan... Suna' ya sağlıklı, huzurlu ve mutlu nice yaşlar diliyorum. Allah sağlıkla kavuştursun sizleri. Pastan harika, eline sağlık.
Sevgilerimle...

pelince dedi ki...

Canım kardeşine nice seneler diliyorum..Küçücük çok şirin bir pasta olmuş,İlke'de çok büyümüş maşallah..Ellerine sağlık,her zamanki gibi çok güzel ..

Sevgiler

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Harikasın, beceriklisin, yaratıcısın....
Tüm yaptıklarına bayılıyoruummm.
Kardeşinin doğum gününü kutluyorum canım.
Kocaman sevgilerimle...

hcr hobi atölyesi dedi ki...

canım pastan çok şirin,
kardeşinin doğumgününü bende kutlamak isterim,
kedicik gercekten cok şirin (ben asıl kendimin ilk figür denemesini hayal ediyorumda:)))
çin pandispanyasını bende denicem ,
tarifini yayınladığında not almıştım.
son;bu küçük yaramazlarımız,pastalara küçük parmaklarını değdirmeden ,pasta zaten lezzetli olamazzz:)
öpüyorum şirin yanaklarınızdan.

hcr hobi atölyesi dedi ki...

canım nişastalı kurabiye'yi denedikten sonra yorumunu bekliyorum:))

Adsız dedi ki...

esracıgım kardesının dogum gunu kutlu olsun... ya pasta çook guzel ellerın dert görmesın.bende çok yapmak istiyorum şeker hamurlu pasta ama neee zaman kım bılır?? kendıme guvenemıyorum elıme yuzume bulaştırmaktan korkuyorum. seni imrenek seyrediyorum inan harikalar yaratıyorsun. senle beraber pasta yapmak için can atıyorum ınan keşke buralarda olsan keşkee.... yakın zamanda bır dogum gunu pastası yapmam gerek. ve ben çok acemıyım. elımdekı malzemeler; kaç cm oldugnu bılmediğim 2 boy kelepçeli kalıp, yaglı kagıt, krema sıkma torbası ve 2 adet ucu, 3 değişik renklerde gıda boyası, 1 adet gıda simi, ve pandispanya kesici asletım var (yenı aldım ve hiç denemedım nasıl keserım caba)) bu elımdekı malzemelrle krema kaplı pasta yapmak istiyorum. pandispanya konusunda deneyimim sıfır, daha once cok denedım ama beceremedım. yardım edersen çok sevnırım esracımm... www.mutfakname.blogspot.com

Adsız dedi ki...

Canim kardesler birbirinin degerlerini evlendikten sonra, hele uzak yerlerde de yasiyorlarsa o zaman birbirlerinin kiymetini anliyorlar.Kizkardesinin dogum günün kutluyorum,daha saglikli nice yillara insallah.Pasta da cok güzel olmus,ellerine saglik canim.

Jasminskager dedi ki...

Esra hanim gercekten cok duygulandim yazinizi okurken nedense elimizdekilerin kiymetini kaybedince anliyoruz .Kardesinize hayirli bir omur diliyorum.Dogum gunu kutlu olsun.Sizde en yakin zamanda ailenize kavusursunuz insallah.Pastada harika olmus bu arada canim. Bende beklerim hoscakal

Adsız dedi ki...

Sevgili Esra, oncelikle kardesin Sunanin dogum gunu kutlu olsun, Allah saglikli uzun omurler versin...
bu arada pastan YINE muhtesem, gerçekten super olmus, insallah bende birgun boyle guzel psatalar yaparim ;)
Kendine iyi bak

Fransadan Leyla

Aybike Ceylan dedi ki...

Esra'cigim,
Kardesinin dogumgununu kutluyorum, ayrica ellerine de saglik. Cok guzel bir pasta olmus.

Sevgiler.

İLKAY dedi ki...

O kadar hoş dile getirmişsin ki şu notu yazayım yarın doğum günü olan erkek kardeşimi şimdiden arayacağım... Kardeşinin de doğum günü kutlu olsun. Ellerine sağlık.

suna dedi ki...

ne diyeceğimi bilemiyorum,herkes ayrı ayrı doğumgünümü kutlamış,çok güzel şeyler yazmış,çok duygulandım vallahi:)samimi ve içten doğumgünü dilekleriniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim:) ben hepinizi yorumlarınızdan zaten tanıyor gibiyim, sürekli takipteyim:) ablam da sizler gibi dostları olduğu için çok şanslı:) yorum bırakan herkese çok çok teşekkürler tekrardan:)

gülsen ablacım öptüm:) çok incesin teşekkür ederim:) ablam haklı sen de ablam sayılırsın:))

ozlemhan dedi ki...

Esracığım kardeşin çok şanslı senin gibi ablası olduğu için birazda şanssız uzaklarda olduğu için. allah başka ayrılıklar vermesin. sevdiklerinle beraber uzuuun sağlık ömür diliyorum canım benim. pasta için bişey söylemeye gerek yok diğerleri gibi buda harika

Eya dedi ki...

Sevgili Esracığım...kardeşinin doğumgünü kutlu olsun,ne güzel böyle paylaşımlar,kardeşlikler...allah sizi bir an önce kavuştursun inşallah.

Bu arada pastaya bayıldım.nefis,nefis ve yine nefissss...sevgiler

zehra

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) dedi ki...

Begümcüm çok sağol, beğenmene sevindim. Dediklerini yaptım da şapkaları bulamadım :))) Belki de gözümden kaçtı ama karakterleri buldum. Cuma günü çince hocam gelecek ona soracağım. Çok teşekkür ederim uzun uzun yazdığın için.

Nüket Abla :)))) Çok sağol yine utandırdın beni :)) Kardeşim de sözlerin için çok mutlu oldu, onun için bol güzel dilekli bir doğumgünü oldu bu. Ayrıca pasta konusunda çok sevindim umarım işine yarar. Çook sevgiler.

Yelizcim öncelikle güzel sözlerin ve iyi dileklerin için teşekkür ederim, çok mutlu oldum. Pastayı da diyet bitince denersin, ben de pasta bitince diyet yapacağım :)) Diyet sonucunu bildir merak ettim bakalım ne olacak. Bu diyetle verilen kilolar geri dönmüyor çok abartmazsan ;)

Elvancım çok teşekkür ederim, amin canım. Çok sağol uğrayıp içten yorumunu bıraktığın için.

Pelincim sıcacık yorumun için çok sağol canım.

Burçiiiin vallahi değilim ama iltifatların altında ezileceğim yahu :) Çook tatlısın sen :)

Hacercim sana daha uğrayıp yorum bırakamadım. Dün kurabiyeleri yaptım ve enfess oldular. Kesinlikle herkes denemeli. Hem yapımı kolaydı hem de tadı harikaydı. Üzerini de fındıkla bollca kapladım tadına doyamadım, sağolasın canım. Güzel yorumun için de teşekkür ederim hakikaten bu minikler parmaklayınca daha bir lezzetli oluyor herşey :D

Zuhalcim n'olur kusuruma bakma, önceki yorumunu gördüm, dedim yarın yazarım, sonra da unuttum. Şeker hamurunu denemeden bilemezsin, belki de hiç problem yaşamayacaksın ama tut ki olmadı (ki hiç sanmıyorum) hazırını alırsın.Güzel sözlerin ne kadar teşekkür etsem az, çok sağol. Kalıplarının ölçüsünü öğrenmek için tabanlarını boydan boya cetvel ya da mezura ile ölç. Fikrimiz olsun ki kaç yumurta gidecek bilelim :) Pandispanyayı kalıbına göre ayarlar ve sana vereceğim tarifle denersin, içi için ganaj ve üzeri için krem şanti kullanabilirsin. Sıkma poşetine dolduracağın şantiyi pastanın kenarlarına aralıklı sıkarak ve simi üzerlerine az az serpiştirerek hoş bir görüntü elde edebilirsin. Gıda boyasını şanti ile kullanmanı tavsiye etmem, renkleri birbirine geçebilir. Bir de rendeleyeceğin bir parça çikolatayı pastanın yanlarını kaplamakta kullanabilirsin. Kafanda birşey varsa beni yönlendirebilirsin canım.

Senemcim dediğin gibi oldu bizde de. Çok sağol canım güzel dilekli yorumunu bıraktığın için.

Sevgili Jasmin, gel ona kaybettikten sonra demeyelim :)) Zaten biliyordum kıymetini canııım :) Güzel sözlerin ve sıcacık yorumun için çook teşekkür ederim, görüşmek üzere.

Leylacım hiç şüphem yok daha da güzellerini yapacağına eminim. Keşke bir blog da sen açsan, ben de seni ve marifetlerini daha yakından tanıma şansı yakalasam...

Aybikecim çok sağol canım ;)

İlkaycım kardeşinin doğumgününü kutlarım, sağlıklı uzun bir ömür dilerim canım çok sağol.

Özlemhancım amin canım, çok zarifsin, teşekkür ederim.

Zehracım amin diyorum güzel sözlerin için çok teşekkür ederim canım.
Sevgilerimle,
Esra

Disalce dedi ki...

merhaba şefim....

valla yazıyı okurken dedim vicdansız abla...sonra özlemeler falan bu düşüncem gitti.....

bende bir ablayım....kardeşim beni sinir ederdi....arkadaşlarımla oynamaya gittiğimde peşime takılırdı......daha neler neler...ama yinede özlüyorum o günleri....ikimizde genç kız olduğumuzda birbirimize doyamadan ayrıldık....ben evlendim herşey bitti....ama evlilik sonrasında dahada bir bütün olduk..kıymet bildik..özlüyoruz şimdi....

iyiki doğmuş kardeşin.....doğum günü kutlu olsun......

pastan harika görünüyor....bence kediye benziyor merak etme.....harika tasarlamışsın...

ellerine sağlık..öptüm şefim...

tadınadoyamadım-dilek dedi ki...

Esracım
kardeşinin doğumgünü kutlu olsun.Nice mutlu seneler inş.
pastan da çok şık olmuş ellerine sağlık,oğluşun da çok tatlı maşallah:)

sevgiyle kal

Unknown dedi ki...

Esra'cim kardes sevgisi ozellikle kiz kardes bambaska bir sey :)Her ne kadar cesitli problemler ! yasansada :) Umarim bir sonraki dogum gununu kardesinle kutlayabilirsin canim.
Pastaya gelince cok sirin ve kusursuz bir kedicik olmus, ozellikle kuyruga ve patilere bayildim :)Hic bir yere bakmadan figur calismak gercekten zordur ama sen bunu cok iyi basarmissin canim. Ellerine saglik.

Sevgiler...

lezzetlilerim dedi ki...

Kardeşinin doğumgününü kutlarım canım. Pasta çok cici olmuş. Ellerine sağlık. En kısa zamanda görüşmeniz dileğiyle hoşçakal.

egeli dedi ki...

ELLERİNİZE SAĞLIK PASTA HARİKA OLMUŞ,KARDEŞİNİZİN'DE DOĞUM GÜNÜNÜ KUTLARIM.BENDE BUGÜN SİZİN VERDİĞİNİZ ŞEKER HAMURU TARİFİNİ YAPTIM(RUKİ'NİN) AMA BAŞARAMADIM GALİBA ,ŞU AN DİNLENİYOR(YARAMAZ!!)BENİ ÇOK UĞRAŞTIRDI.900 GR ŞEKERİ KULLANMAMA RAĞMEN TOPARLANMADI(YARIM SAAT KADAR UĞRAŞTIM)SONRA TEZGAHIN ÜZERİNDE ,PUDRA ŞEKERİ EKLİYEREK DEVAM ETTİM YOĞURMAYA.BEN ŞEKERİ VERDİKÇE O KABUL EDİYOR ,AMA TEZGAHA YAPIŞMAYA DEVAM EDİYOR.VE PÜRÜZSÜZ OLMADI GICIR GICIR ŞEKER HİSSEDİLİYOR (HAZIRLAR GİBİ DEĞİL).BENDE ARTIK ŞEKER EKLEMEYE KESTİM ÖYLECE SARDIM BEKLİYOR.NEREDE HATA YAPTIM?DİNLENDİKÇEMİ PÜRÜZSÜZLEŞİCEK ACABA DİYE DÜŞÜNDÜM.PUDRA ŞEKERİNİ KENDİM ROBOTTA UN GİBİ ÇEKTİM ,HATTA 2 KERE ELEDİM.NE YAPMALIYIM LÜTFEN BANA YARDIM EDİN BANA KOLAY GİBİ GELMİŞTİ AMA HİÇTE ÖYLE DEĞİLMİŞ.28 NİSAN'DA OĞLUMUN DOĞUM GÜNÜ VAR ,PASTASINI BEN YAPMAK İSTEDİM AMA BAŞARAMIYACAĞIM GALİBA.SEVGİLER...

Adsız dedi ki...

Canım Esracım önce Suna'nın doğumgününü kutluyorum.
Canım ben de ablayım hem de ikiz kızkardeşlerim var, bu yüzden onlar değil ben çok çektim, ikisi bir olur yapacaklarını yaparlardı:)) Şimdi çok arıyorum kardeşlerimi, umarım en kısa zamanda kavuşuruz...
Kediye bayıldım bence çok sevimli ve güzel olmuş, ellerine sağlık.
Sevgilerimle.

meltem dedi ki...

ESRACIM
KARDEŞİNİN DOĞUMGÜNÜNÜ KUTLARIM SENİN DE ELLERİNE SAĞLIK CANIM

KARDEŞLER KÜÇÜKKEN PEK ANLAŞAMAZ AMA EVDEN UZAKLAŞMA VEYA EVLENME DURUMLARI OLUNCA ÇOK FENA SEVDİĞİNİ ANLARSIN ASLINDA BENİM ÖYLE OLMUŞTU KARDEŞİMİ ÇOK SEVİYORUM BEN DEEE...

ŞİMDİ BU DURUMDA BİR ÇOCUK DAHA YAPMALI DİYORUM AMA IIIHHHH ÇOK ZORR...

SEVGİLER...

Seyhan dedi ki...

Mutlu yaşlar Suna mutlu seneler,
İki ablaya sahip olan birisi olarak gayet iyi anlıyorum sizi umarım gelecek senelerde hep baraber bir arada kutlarsınız
Sevgiler

Adsız dedi ki...

Merhaba esracım kısabir süredir ziyaretçinim ve inan yaptıklarına bayıldım ve kendi denemelerime başladım.Kardeşin çok şanslıki senin gibi bir ablaya sahip bende sunanın doğum gününü kutlarım süprizler ne kadar hoş senin hazırladığın dahada hoş olmuş ellerine sağlık.

Adsız dedi ki...

Esracim yazdigin cevap icin tesekkurler, ben blog acmayi dusunmuyorum, cunku acemi sayilirim senin blogundan veya diger bloglardan gorduklerimi pisiriyorum ben evde ;)) boyle boyle deneyim kazaniyorum iste. krema kapli pastalarim fena degildir ama ben bu seker hamurlulari denemek istiyorum ve eminim birgun mukemmel bir pasta yapicam ;) ben kisaca kendimi tanitim bu sene 23 yasima giricem, evliyim ve 1 çocuk annesiyim, fransada yasiyorum iste bu kadar :)

kendine iyi bak

sevgiler

Fransadan Leyla

Bir Dilim Düş dedi ki...

Pasya çok güzel olmuş. Kedicik de şirin mi şirin yaniii.Kardeşine de ömür boyu mutluluklar dilerim.

Sevgiler

Bir Dilim Düş dedi ki...

Merhabalar,

Biz, yani Selcen ve Evren bir etkinlik hazırlamaya karar verdik. Karar verdik vermesine ama bir yandan da bizi bir telaş aldı ne yapalım diye. İstedik ki etkinliğimiz hem herkesin yüzünde bir tebessüm oluştursun hem de gönüllerimizi küçük hediylerle biribirine bağlasın. Sonunda karar verdik, yaklaşan anneler gününü de düşünerek ANNELER GÜNÜ & KALPTEN GELEN GÜZELLİKLER etkinliğini başlattık.

Katılmak isteyen blogcu arkadaşlar annelergunu.kalptengelen@gmail.com’ a ad, soyad, blog adresleri ve hediyelerin gelmesini istedikleri adresin yazılı olduğu bir mail atacaksınız ve 10 Mayıs’ta yapılacak kura sonucunda birbiri ile eşleşenleri biz 11 Mayıs’ta mail ile bilgilendireceğiz böylece herkes sadece kime hediye alacağını öğrenmiş olacak. Ancak hediyeniz geldiğinde kimden geldiğini öğrenebileceksiniz. Hediyeleriniz elinize ulaştığında da bloğunuzdan yayınlayacaksınız. Eee bu arada annelere, anne adaylarına ve geleceğin annelerinin de anneler gününü kutlamış olacağız. İsterseniz yurt dışından isterseniz yurt içinden nereden olursa olsun etkinliğimiz herkese açık. İstediğiniz her şeyi hediye edebilirsiniz kendi ördüğünüz bir şal, yaptığınız bir reçel, bulunduğunuz yere ait yöresel bir şey, pastacılık malzemeleri, kitap vs vs vs…


Son Katılma Tarihi: 10 Mayıs 2008
Hediyeyi Ulaştırma Tarihi: 10 Haziran 2008
Hediyelerinizi Bloglarınızda Bizlerle Paylaşma Tarihi: 12 Haziran 2008

Adsız dedi ki...

MERHABA CANIM ŞU ŞEKER PASTALARINA BAYILIYORUM ALLAH AŞKINA NASIL BECERİYOSUN BANA ÇOK ZOR GELİYO BELKİDE HİÇ YAPMADIĞIM İÇİN BİRDE ONLARIN RENKLYERİNİ TEK TEK ARA BUL ZOR İŞ BANA GÖRE

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) dedi ki...

Salihacım merhaba :) Demek hep aynı şeyler yaşanıyor. Anne babalar da derler ya "kızım kardeşini de oynatsana" sinir olurdum :) Çok sağol canım güzel sözlerin için, teşekkür ederim.

Dilekcim çok sağol, teşekkür ederim yorumun için.

Nilgüncüm amin canım içten dileklerine. Özellikle senin sayfayı altüst etmiştim, belki bir tane arşivinde bulunması için ve tabii bizim için, tasarlarsın bir tane ne dersin? Teşekkür ederim beğendiğin için.

Sevgili Azize, çok teşekkür ederim uğrayıp içten yorumunu bıraktığın için.

Sevgili Egeli, çok teşekkür ederim yorumun için. Şeker hamurundaki tek sorun pudra şekeri gibi görünüyor, bazı pudra şekerleri robotta çekilse bile incelmiyor, toparlanmıyor malesef. O nedenle malesef dinlendikçe pürüzsüzleşmeyecektir. Bunun için pudra şekerimizi özel alıyoruz, pudraşekercicelalusta.com adresinden bilgi almanı öneriyorum, kargo ile yolluyorlar ve piyasadaki herhangi bir pudra şekerinden de çok daha ucuza temin ediliyor. Onunla yaptıktan sonra farkını kesin anlayacaksın. Bir de "dia" marka olanları önermişlerdi(diasa marketlerinin kendi üretimi), onu da çeyrek ölçü yaparak deneyebilirsin. Doğru pudra şekerinden sonra ne kadar kolay olduğunu göreceksin. Bu arada benim oğlumun da doğumgünü 26 nisan :)

Pınarcım çok sağol canım. Demek çarpı iki felaket vardı başında :)))) Sana da hayırlısı ile kavuşmak nasip olsun tatlım, teşekkür ederim.

Meltemcim şu ikinci çocuk konusu hakikaten çok zor :))) Ama kardeşsiz nasıl bırakacağız bu sıpaları?

Pıtırcık senin ablalar da benim gibi değillerdi inşallah :)) Çok sağol canım yorumun için.

Sevgili "düşlerimin incisi" birbirinden güzel iltifat ve sözlerin için teşekkür ederim canım, görüşmek üzere.

Leylacım bence blog açmalısın, hepimiz birşeyleri acemice yaparak başladık hala da buraya yansıtmasak da pek çok çuvallıyoruz :))) Kendini tanıttığın için teşekkür ederim, bazen yaşça büyük dostlarım oluyor buraya yazan ve kendimi sonradan ayıplıyorum isimleri ile hitap ettiğim için. Sende de olmasından korkmuştum valla :) Demek ki çok olgun birisisin ki ben seni hep 30-35 diye hayal etmiştim :))Öptüm canım.

Evrencim teşekkür ederim yorumun için. Etkinliğiniz de harikaymış ama buraya gönderi biraz pahalı, belki dönünce artık ;)
Sevgilerimle,
Esra

egeli dedi ki...

sevgili Esracığım bilgiler için çok teşekkür ederim .ben aslında marketlerden hiç almazdım pudra şekerimi ,kendim yapardım ,yani keklere , kurabiyelere kullanıyacağımı.ama şeker hamuru için alayım,BAĞADAT marka'ya da iyi diyorlar ne dersin? oğlunun 'da doğum gününü şimdiden kutluyorum ,sağlık mutluluk diliyorum .Allah kolaylık versin vallahi önümüzdeki hafta telaşımız çoook... doğum günü hazırlıklarımız başlıyacak !!! tekrar teşekkürler.Sevgiler

Nurten dedi ki...

Hep bir ablam veya kız kardeşim olsun istemişimdir... Ne güzel bir şey... Mesafeler ne kadar uzak olsada kalplerin bir çarpması...

İyiki doğmuşsun Suna, nice mutlu yıllara...

Esracım en az yüzü kadar kalbide güzel arkadaşım, ne iyi bir ablasın sen, hatta süper ablasın :))) Ellerine kollarına sağlık, kedişe ba-yıl-dımmm...

Ayse Pamuk dedi ki...

Esracım harika bir pasta olmuşşşş bayıldımmmm

Adsız dedi ki...

Sevgili Acemi Şef, pasta hakkında konuşmaya gerek bile yok, her zamanki gibi muhteşem görünüyor. Kız kardeş konusunda ise çok şanslısın, hep kız kardeşi olan arkadaşlarımı çok kıskanmışımdır, onların aralarında ayrı bir bağ oluyor. Kardeşinin doğumgününü kutlarım, arada ayrılık olmadan geçireceğiniz nice uzun yıllar dilerim, sevgiler...

DİDEM ÖZCAN dedi ki...

Acemi Şef'immm,

Kardeşciğinin yeni yaşı kutlu olsun, biraz geç de olsa:)))

Pastan da süper görünüyor, pisicik harika olmuş...

Ellerine sağlık canım,

Sımsıcak sevgiler.....

egeli dedi ki...

VALLAHİ DE OLDU ,BİLLAHİ DE OLDU!!!ESRACIĞIM SANA ÇOOOOOOOOOOK TEŞEKKÜR EDERİM ,DİA MARKA PUDRA ŞEKERİNİ EŞİME BU GÜN KUŞADASINDAN 2 PAKET ALDIRTIM(SÖKEDE DİASA YOK) ,ÇEYREK ÖLÇÜ YAPTIM VE BAŞARDIMMMMMM SAYENDE CANIM SAĞOL.PAZAR GÜNÜ GİDİCEM KUŞADASINA RAFTA NE KADAR PUDRA ŞEKERİ VARSA ALICAM !!!TEKRAR TEŞEKKÜR EDERİM.İYİ GECELER.

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) dedi ki...

Sevgili Egeli(adını öğrenmeyi çok isterim böyle garip oluyor :)) İlk mesajına cevap veremeden sen şeker hamurunu yapmışsın bile, inan senden çok sevindim, sen şimdi şeker hamuru bağımlılığından kurtulamayacaksın benden söylemesi. (Pudra şekerlerinin hepsini al da, yine de dediğim adresin fiyatlarıyla bir karşılaştır.) Asıl ben teşekkür ederim güvenmeye devam ettiğin için bana. Şimdi merakla bekliyorum pastanı, birşey takılırsa aklına sor ;)

Nurtencim olsun senin de sana kol kanat gerecek bir abin var. Hem kabul edersen ben de senin kardeşin olabilirim. Çok sağol canım çok mutlu ettin beni sözlerinle.

Ayşecim sağol :)

Sevgili Limonlu Kek, çok teşekkür ederim içten yorumun ve dileklerin için. Aynı bağın erkek kardeşlerle de yakalanabileceğini düşünüyorum, önemli olan karşılıklı derin sevgi. Öptüm canım.

Didemcim olsun seni burada görmek güzel, çok teşekkür ederim canım.

Sevgilerimle,
Esra

Adsız dedi ki...

suna nice mutlu yıllar dilerim doğumgünün kutlu olsun (biraz geç oldu ama:S )
Pasta süper Esra ellerine sağlık, minnoş kediye bayıldım heleki o kediyi yakalamaya çalışan minnoşcuk daha da tatlı :)

Yaz gelsinde hadi gelin artık :)öptüm...

Adsız dedi ki...

canımm o güzel yorumların için çok teşekkür ederim kurabiyeleri dene mutlaka eminim sen kendinden birşeyler ekleyerek ortaya harikalar çıkarırsın. çok fazla pişirme ve hamurunu sert yapma yoksa kuru oluyor :) valla ben çikolata hastası olarak üzerlerine nutella sürüp yedimm öylede enfes oluyor..
çiğbörege bayılıyoruz biz valla önceden hep annem yapsında ben yiyim der beklerdim artık dayanamıyorum kendim yapıyorum bizde tavadayken durmadan çeviririz hem patlamıyor o zaman hemde dediğin gibi kabarıyorr. :)
canım eğer kabul edersen bende seni sobeliyorumm cevaplarsan sevinirimm
yazmayı unutmuşum kimleri sobelediğimi bu gün ekledim :) kendine iyi bakk mutlu bol tebssümlü hafta sonu geçirmen dileğiyle sevgilerr..

egeli dedi ki...

Sevgili Esra ,ismim Mübeccel, gecenin onikisinde yaptım hamuru ,illaki yapacağım ya ,sabahı bekleyemedim,sonra başarınca hemen kız kardeşimi aradım ,çünkü biz 5 kız İzmir'den 25 kg'lık tenekede glikoz aldık ve paylaştık (Söke'de bulamadık),birazda hepsini ben heveslendirdiğim için şeker hamuruna,benim uygun bir tarif bulmamı ve denememi beklediler,hemen tabii mutlu haberi verdim ve sonra sana yazdım.Esracığım ben zaten dün(cuma)Celal ustayı aradım ve bilgi aldım, kilosu 3 ytl.Dia marka 250 gr'lık paket 90 kuruş.Yani Celal ustanın daha uygun fiyat ,tamam kargo da var ama ,ehh o kadar olsun en azından kaliteden eminiz.Pazartesi sipariş veririm .Doğum gününe kadar inşallah gelir yoksa en azından Dia'nın ki ile yaparım.Şimdi de pasta modeli araştırıyorum netten.Ayyy ! çok konuştum :) teşekkürler ,hoşçakal...

Mutfakname-Zuhal dedi ki...

canım bende diyorum acaba yorumu yollayamadım neden yayınlanmamış diyorum. ::)) cok sağol esra yardımcı oldugun için teşekkürler.ayrıca sen iltifatların enn güzeline layıksın canım. kelepçeli kalıplarımı ise ölçtüm küçük olan kalıbımı kullanmak istiyorum. tabanını boydan ölçtüm mezure ile. 24 cm çıktı. bu boy ile bana nasıl bir pandispanya tarifi verebilirsin?? ve yaparken nelere dıkkat etmem gerek canım??

www.mutfakname.blogspot.com

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) dedi ki...

İmgecimmm çok sağol canım, Suna da gelip gidip okuyormuş yorumları, çok mutlu oluyormuş. Çok sağol canım. Yaz gelsin, sana gelince bizim pisilere de yapalım bir pisili pasta ;)

Yelizcim tavsiyelerin alınmıştır, sağolasın ;)Bence bu halleri fazlaca güzel zaten, değişiklik yapmaya gerek yok ;) Sobeni aldım canım inşallah unutmaz da yazarım :D Öptüm seni :)

Sevgili Mübeccel, teşekkür ederim, şimdi kendimi sana daha yakın hissediyorum. Hamuru yapma macerana bayıldım, tam benim gibisin, aklıma düşen anında olmalı :) Pudra şekeri için doğru karar vermişsin bence, yalnız önceden söyleyeyim sakın merak etme, pek çok miktarda gelecek ya, zamanla taşlaşacak pudra şekerin, kullanmadan önce biraz çatalla parçalara ayırıp mutfak robotunda çekmeden ve elemeden kullanma olur mu? Bu bir eksiklik değil, aksine tamamen saf ve katkısız olduğu için oluyor. Hatta şu an heykel yapabileceğim kadar büyük 3 adet 5 kiloluk taşım var :))) Zaman zaman lazım olunca kırıp(çok kolay kırılıyor hemen zaten)robotta çekip öyle kullan. Ama ilk geldiğinde zaten toz halde olacaktır, dediğim gibi 1-2 ay bekleyince olmaya başlıyor. Sakın yazdıklarım korkutmasın, aksine çok önemsiz bir konu, sadece aklında olsun. Aklında nasıl bir pasta olduğunu mail atarsan arşivimden sana bazı fotolar da bulabilirim belki ama tabii oğlunun zevkleri ve isteği de önemli. Ayrıca sen hep çok konuş, bana çok iyi geliyor ;)

Zuhalcim taa 4-5 ay önceki bir tarifime gitmiş yorumun :) Verdiğin kalıp için sana şu listeyi vereceğim:
5 yumurta akı
7 yumurta sarısı
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
1 çay bardağı nişasta(buğday-mısır farketmez)
1 fiske tuz
1 paket şekerli vanilin
2 dolu çay kaşığı hamur kabartma tozu

Fırınını 175 dereceye ayarla (alt- üst beraber)Yumurtaların aklarını ve beyazlarını ayır ama çok dikkatlice ayırmalısın, beyazlara hiç sarı karışmasın. 1 nokta kadar bile. Yumurta aklarını bir tutam tuz ile mikserin yüksek devri ile çırp, iyice katılaşsın. (3-4 dakika çırpmalısın)Daha sonra kenardan azar azar toz şekeri ilave edip aklara tamamen yedir, ikisini de en az 3-4 dakika çırp, şekerler iyice erisin. Daha sonra yumurta sarılarını kenardan içine azar azar dökerek bir yandan da mikserin düşük devri ile çırpmaya devam ederek karışıma yedir.Başka bir kaba unu, nişastayı, vanilyayı ve kabartma tozunu birlikte ele. Yumurtalı karışımın içine azar azar ekleyerek ve mikserin en düşük devriyle olacak şekilde karıştır, sakın hepsini bir anda dökme kabarmış aklar sönmesin. Unlar kısa bir sürede karışacak zaten. Daha sonra kelepçeli kalıbın sızdırabilecek gibiyse tabanla kelepçe arasına iki kat yağlı kağıt oturt ve ondan sonra kelepçesini kilitle. kalıbın kenarlarını margarinle yağla ve karışımı içine dök. üzerini spatula ile biraz düzelt ve fırına ver. Fırının kapağı ilk 20 dakika kesinlikle açılmasın, daha sonra üzeri kızarana kadar bekle. Bazen ben fırının kapağına vuruyorum, eğer kek sallanmıyorsa o zaman bir kürdanla pişip pişmediğini kontrol ediyorum. Kekin piştikten sonra fırını kapat, kapağını da arala biraz öyle soğusun. İyice ılınınca kalıbından dikkatlice ayırıp fırın ızgarasına ters çevirip bir 10-15 dakika da öyle bırak. Sonra soğuduktan sonra kullanabilirsin. Sana tavsiyem pastayı yapmadan 1 gün önce pandispanyanı pişir ve ertesi gün katlarına ayır. Yoksa ilk pişirdiğin gün rahat kesilmiyor ;)
Merakla sonucu bekliyorum canım kolay gelsin ;)
Sevgilerimle,
Esra

egeli dedi ki...

Esracığım verdiğin bilgiler için sana teşekkür ederim.Maşallah ,Allah korusun,Çinde savaş çıksa ,bütün çin halkına yetecek kadar şekerin var !!! :) Zaten şeker alacağımız zaman yine kızlarla paylaşıcaz ,bittikçede alırız. Bir kaç model buldum.Kaan fanatik bir fenerli ,top yapayım dedim ama bizim sülaleye yetmez(en az 25 kişi oluruz çoluk çocuk ) altına dikdörken zemin yapayım ,yeşil hamur ile kaplayayım ,sahası olsun ,üstünede topu yerleştireyim ,ama yerleştirirken top dağılırmı diye merak ediyorum ve hangi aşamada koymalıyım ,topu kapladıktan sonramı ,yoksa diğer pastanın üzerine koyduktan sonramı kaplıyayım? .Sünger bob bana kolay geldi Kaan isterse olabilir. Bizim oğulan klasik ve elektro gitar çalar ,ama o modellerde biraz ustalık lazım.Bir de tiyatro meraklısı,beyaz zemine üzerine tiyatro simgesi olan ''gülen yüz ağlayan yüz''yapabilirim,eşim reklamcı ,bilgisayardan şablon çıkartabilir.İşte düşündüklerim ve Kann'ın hoşlandıkları bunlar.Senin arşivindede buna benzer modeller varsa ,bakabiliriz .Canım çok teşekkür ederim benimle epey bi zaman harçadın .Kendine iyi bak.Hoşçakal

Mutfakname-Zuhal dedi ki...

yaa yaa evet ben kremalı pasta ıle ılgılı olan bölümüne yazmıştım ilk olarak yorumu:))) baktım orda yokkk, anasayfandakı kısma yazdım yeniden ;) esracıgım çok teşekkür ederım verdiğin degerli bilgiler için. 28 nisanda doğum gunumuz ama ben 27 nısan da yaparım allah nasıp ederse pandispanyayı. sana yorum yazarım yapınca.. ayyy şimdiden heyecanlandım kızzz :))) çok sagoll ya iyi ki varsınn ıyı geceler.. saat şu anda gece 2 ye gelıyoo uykum geldı valla...

Mutfakname-Zuhal dedi ki...

şefimm bişey unutmadık mı?? bana verdıgın pandispanya tarfinde süt ve yağ yok.. bi yanlışklık yapıp elıme yuzume bulaştırmayayım sakın. bu işi

Kevser - Elda'nin Annesi dedi ki...

Esra'cim,
nasil da güzel anlatmissin, duygularini cok güzel dile getirmissin.

Kardesinin dogum günü kutlu ve mutlu olsun diyorum. Ne mutlu, böyle senin gibi bir ablaya sahip oldugu icin, gerci ilk basta seninde yazdiklarin tam aksini göstersede sonradan degerleri baska oluyor, bende cok iyi bilirim.

Pastan süper ötesi birsey olmus, yazacak, söylecek birsey bulamiyorum, sadece ellerine ve emeklerine saglik diyorum.

Sevgiler ve kocaman öptüm..

Adsız dedi ki...

Sevgili esra tesadüfen bloğunla tanıştığımda şeker hamuru ile ilgili hiçbir şey bilmiyordum.Fakat o kadar güzel anlatıyosun ve resimlendiriyorsunki bir kurs öğrencisi gibi seni takip ediyorum ilk denemelerim ama görmek istersen (çok acemi bir blog oldu ama) incisi.blogspot.com da bende yaptıklarımı yayınlamak istedim beni çok farklı bir uğraşla tanıştırdığın için sana sonsuz teşekkür ederim.

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) dedi ki...

Mübeccelcim merhaba :) Hemen sorularını cevaplayayım. Öncelikle eğer dediğin gibi iki katlı bir pasta istiyorsan bizim daha önce bir arkadaşımla beraber yaptığımız pastayı incelemeni öneriyorum.(http://acemisef.blogspot.com/2007/06/pasta-almas-yaptk.html) Eğer oradaki ipuçlarını dikkatle okursan hiç bir dağılma sorunu yaşamazsın. Ayrıca topu yerleştirmeden önce kaplamalısın öbür türlü çok zorluk yaşarsın. Toplu model için www.burcinindenemeleri.com adresini incelemeni öneriyorum, kendisi yapmıştı öyle bir pasta.Tiyatro teması için de www.pastaci.net adresinde tam da istediğin gibi 1-2 model görmüştüm. (http://www.pastaci.net/pastaresim/131.jpg)
(http://www.pastaci.net/devam.asp?id=162 )Maskeleri modelledikten sonra bombeli bir yüzeyde(iri bir şişe gibi) kağıt havlu üzerinde kurumaya bırakmalısın. Oğlunun becerilerine bakılırsa sünger bob O'na hafif kalır ama bence :) Ayrıntılar konusunda her zaman soru sorabilirsin, elimden geldiğince yardım etmeye çalışırım canım. Çok öptüm seni ;)

Zuhalcim pandispanya tarifinde sorun yok ama içine sinmiyorsa yarım ölçü bir deneme yapıp tatmanı öneririm ;)

Kevsercim teşekkür ederim, çocukluk işte :) Çok sağol canım içtenlikle bıraktığın yorumun için.

Sevgili İnci(adının İnci olduğunu tahmin ediyorum yanlışsam özür :)), yorumunu alınca çok mutlu oldum ve hemen sayfana gittim. Orada adımı görmek beni nasıl mutlu etti anlatamam. Yaptıklarının hiçbiri bende yok, sadece bir hamur tarifiyle neler başarmışsın, demek ki yeteneğin kendi içinden geliyor canım. Asıl ben sana teşekkür ederim, içimde yarattığın duygu kabarması herşeye bedel benim için.
Sevgilerimle,
Esra

Mutfakname-Zuhal dedi ki...

hee tmm o zaman sorun yoksa no problem... ılk defa gördüm çünkü yağsız ve sütsüz pandispanya bu yuzden sormadan geçemedim canım. sorun yoksa da önceden denememe de gerek yok o zaman hoşçakall esracımm

Bak ben dedi ki...

Ne kadar değerlidir kardeşlerimiz değil mi? Hele bir de bizden küçüklerse, hatırlarsınız ne kadar minik olduğunu ve ne çabuk büyüdüğünü, herşeyden sakındığınız bıdığınızdır o, "sen büyüksün, akıllı olman kardeşine örnek olman lazım" dediklerinde kızarsınız bazen içten içe, henüz doyamadığınız küçüklüğünüze elveda dedirttiği için size... Kardeşlerimizle aramızdaki o güzel bağı hiç koparmamak dileğiyle...
Çok sevdiklerimiz, kardeşlerimiz, hepiniz, İYİKİ VARSINIZ!!!

Adsız dedi ki...

Esracım içtenliğin için çok teşekkür ederim.İsmim Dilek kızımın ismi İNCİSU bu yüzden blogun adı, henüz 2 yaşında 12 yaşında birde oğlum var bende 36 yaşındayım ablan sayılırım yani,yaptıklarımı beğenmen beni çok mutlu etti evet sendekileri taklit etmek istemedim çünkü anlattıklarının nekadar öğretici olduğunu ve yeni şeyler ortaya çıkarmakta faydası olabileceğini görmek istedim gerçi süngerbob çok kullanılan ve kolay bir figür evdeki bir çıkarmadan faydalandım kızımın pastayı gördüğündeki halini görmeni isterdim ,kurabiyeler bir denemeydi doğaçlama ortaya çıktı ve doğum yapıcak bir dostum hastane ziyaretçileri için 100 tane istedi tabi aldı beni bir telaş son eklediklerim onlar sanırım yüzümün akıyla bu işten çıktım dediğim gibi beni farklı bir dünyayla tanıştırdın ayrıca seninle tanışmak ve sohbet etmek büyük bir keyif yüzünün güzelliği,kalbinin sıcaklığı kelimelerine yansıyor sevgiylekal.

egeli dedi ki...

Esracığım her şey için çok teşekkür ederim zahmet verdim vallahi ;).resimleride inceledim sağol canım.Sanırım tiyatro temasını düşünüyoruz ,verdiğin bilgiler benim için çok değerli,sağol.Öptüm canım görüşürüz.İyi geceler...(burada saat gecenin onikisi ,orada saat kaç ??)

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) dedi ki...

Zuhalcim istersen içine yarımşar çay bardağı her ikisinden de ekleyebilirsin ;)

Suzinazcım ne güzel yazmışsın, ellerine sağlık canım, hislerime tercüman olmuşsun..

Dilekcim merhaba tekrar :) Aradaki azıcık yaş için abla demeyeyim boşuna :)) İlk denemelerin böyleyse gerisini düşünemiyorum, zamanla daha da aşacağına inanıyorum. Örneğin 20 tane bile kurabiye yapmak beni yorarken sen 100 tanesini yaparak çok şaşırttın beni. Çok teşekkür ederim güzel sözlerin için...

Mübeccelcim rica ederim, şimdiden kolay gelsin sana, darısı da başıma ;) Bu arada sen o satırları yazarken ben sabaha karşı 5 gibi uyuyordum :) Yani 5 saat ilerideyiz Türkiye'den.

Sevgilerimle,
Esra

İlker Ergin dedi ki...

merhaba,valla resimlerden hiç acemi gibi durmuyorsun.çok güzel mamalar çıkmış ortaya.hemde oralarda bu lezzetler,bravo.ellerine sağlık.hele bu pastaya bayıldık oğlumla.çok şirin olmuş.oğlum kedilere bayılır.yazında çok duygulu olmuş.yüreğine sağlık.kardeşininde doğumgününü kutluyorum.sevgiyle kal.

aysu dedi ki...

süpeeeeeeeeer çok güzel bir kedicik olmuş bayıldım