Pazar, Nisan 19

Tiramisu-Pişirilmeden...


2 dilim ekmek, kibrit kutusu kadar beyaz peynir, bol domates... Hayatımın en güzel menüsü olacağı aklıma bile gelmezdi bu fakir tabağın. Ne güzel şeymiş yemek yemek :) Tahmin ettiğiniz üzere diyete girdim, her yıl yaza doğru yaptığım gibi. Benim gibi her pisboğaz insanın mahkum olduğu kilo belası, yaz yaklaştıkça gittikçe kabusum olur. Kendimi rüyalarımda "Akrep Nalan" gibi görmeye başladım mı boğazımı tutma vaktim de gelmiş demektir. Bu sefer de yine her seferinde yaptığım gibi aynı yanlışa başvurdum ve hızlı kilo verdiren diyetlerden birisini seçtim geçtiğimiz hafta başında. Marketten lahana çorbası yapmak için malzemelerimi doldurdum, bir heves pişirdim. Fakat işler yine yolunda gitmeyip daha ilk günden bir kilo alınca ertesi gün kendi kendime bahane yaratmalarım da başladı diyeti bırakmak için.

Bir kere insan inanılmaz mutsuz oluyor. İlk gün sadece çorba ve meyve yemeniz gerekiyor mesela. Ya canım ağzıma bir adet zeytin atmak isterse? O zaman o kadar üzülüyorum ki anlatamam size. Bu sefer delirmiş gibi diyeti kesip ne bulursam yiyorum, o zaman da kilolar daha önüne geçilmez hal alıyor. Geçtiğimiz sene aynı yanlışı yaptıktan sonra, başka bir beslenme şekline yönelip, besinleri glisemik indekslerine göre ayırıp yenmesini tavsiye eden Montignac diyetini yapmıştım. Sonuçta toplam beş kilo vermiştim ama bir yıl içinde üç kilosunu geri aldım. Şimdi en başta yazdığım gibi beslenmeye karar verdim. Sofradan yarı tok kalk prensibi ve bol hareketle hedefliyorum kilo vermeyi. Böylece canımın çektiği yiyecekleri de tadarak kendimi mutsuzluktan korumayı planlıyorum. Bu politika ile şimdiden beş günde bir kilo verdim bile.

Bir blogger olmak böyle şeylere yol açıyor işte. Sürekli denemeler yapmak, denemelerin sonuç verdiği kadar vermediği zamanlarda da "aman ziyan olmasın" mantığı ile ne varsa yemek, yemek, yemek... Bu aralar evimizde tahmin ederseniz hiç tatlı, hamur işi vs. pişmiyor, sadece truffle yaptım eşim seviyor diye. Ondan da numunelik sadece bir adet yiyorum günde ;)

Bu tiramisu tarifi ise arşivden. Bir kaç hafta önce ağırladığım misafirlerim için yapmış ve çok memnun kalmıştım. Bu tiramisu pişirilmeden hazırlanıyor. Tadı da gerçekten çok güzel. Normalde gerçek Tiramisu tariflerinde çiğ yumurta sarısı kullanılıyor ama tarifin orjinalinde yoktu. Tercih sebebim bu yüzden. Bir de orjinal tariflerde rastladığım bir çeşit likör olan Kahlua'yı, bu tarifte kullanılan kahve likörü ile değiştirdim ve gerçekten nefis bir aroma aldım. Tarif, "Dünyanın En Güzel Tatlıları" kitabından.


Yapılışına gelince:

Malzemeler
1 su bardağı labne peyniri-ben maskarpone kullandım
3/4 su bardağı pudra şekeri
1+1/4 su bardağı krema
3 çorba kaşığı kahlua-yoksa kullanmayabilirsiniz ya da herhangi bir kahve likörünü kullanabilirsiniz
Yeteri kadar kedi dili bisküvisi (20 adet kadar yeterli, kalıba göre değişebilir)
Yarım su bardağı kaynar su
2 çorba kaşığı neskafe
2 silme çorba kaşığı toz şeker
1 çay bardağı kadar kakao

Kaynar suyun içine kahveyi ve toz şekeri ekleyelim ve eriyene dek karıştıralım. Eridiklerine emin olunca, 2 çorba kaşığı kahlua ekleyelim ve bardağın tamamına erişecek şekilde soğuk su ile tamamlayalım. Tercihen uzunca-dikdörtgen bir kalıbın içini, kenarları dışarı taşacak şekilde streç film ile kaplayalım. Kahveyi genişçe bir kaseye dökelim.

Bir başka kabın içinde labne ve pudra şekerini çırpalım. İçine hazırlamış olduğumuz kahveden 2 çorba kaşığı kadarını ekleyip tekrar çırpalım. Ayrı bir kapta kremamızı katılaşana dek çırpalım. İçine 1 çorba kaşığı kahlua ya da kahve likörü ekleyelim. Labne peynirli karışıma kremalı karışımı ekleyip iyice karışmalarını sağlayalım.



Kalıbımızın altına kremamızın yarısını dökelim ve spatula yardımı ile düzeltelim. Kedi dillerini kahveli karışıma batırıp içinde en fazla bir saniye kadar bekletip kalıbımıza boşluk kalmayacak şekilde dizelim. Kalan boşluk olursa kedi dillerini uzunlamasına ya da enden ikiye bölerek doldurabilirsiniz. İlk katı oluşturduktan sonra kalan kremayı kedi dillerinin üzerine döşeyip düzleyelim. Tekrar kahveye batırılmış kedi dilinden oluşan bir kat yapalım. Son olarak streç filmi kenarlardan alıp kedi dillerinin üzerine kapayalım. Buzdolabında 2 gün bekletelim. Ertesi gün streç filmi açıp, kabı ters çevirelim ve üzerinden dikkatlice sıyıralım. Bir çay süzgecine doldurduğumuz kakaoyu serperek tiramisumuzun üzerini tamamen kaplayalım.





Afiyet Olsun!

68 yorum:

fatoş dedi ki...

Sevgili Esra,Tremisu en çok yaptığım pastalardan biri ,bende oradaki şeften yapılışını izledim çiğ yumurtadan yapıyor ,bende senin yaptığın gibi yapıyorum ama hiç yemiyorum,çünkü benimde kilo sorunlarım var,Uzak Doğu ya her gidişimde 3 ayda on kilo veriyorum,nasılmı?yürüyüş yapıyrum,spor salonuna gidiyorum,birde akaputur yaptırdım bunun hepsini bir arada yapınca veriyorum ,ama Türkiyeye gelince yarısını geri alıyorum,yaş ilerledikce kilo vermek daha zor oluyor,şimdide plates yapıyorum bu spor en güzeli bence hiç bir yerin sarkmadan kas yaparak kilo veriyorsun,tavsiye ederim,herşeyden az yeme mantığı çok güzel bence ,kilolu olmanın fiziksel yanı bir tarafa sağlık sorunları çıkıyor karşına ,herşeyin başı sağlık diyorum ,sana mutluluklar diliyorum ,ellerine sağlık yaptığın herşey mükemmel.

Mujdemi Isterim dedi ki...

Canimcigim,

Uzun suren sessizliginin nedeni herkes tarafindan anlasilmis oldu :) Umarim kisa zamanda idealindeki kilona kavusursun. Zira oyle kabuslara filan da gerek yok.Sen Akrep Nalan'dan daha cooooook uzaklardasin. Sadece bilincli ve bakimli bir bayan ve es olarak, bu hassasiyeti gosterdigini hepimiz biliyoruz. Pratik bu tarafin icin tesekkurler. Ellerine saglik. Ben de tipik bir pazar gunu klasigi olan, mutfak denemelerime ve arada esimin en buyuk tutkusu F1 olayina katilma isine biraz ara verip, sana yazmadan edemedim. Bu tariften sonra, bu pazar bu bloga ugrayan hemen her bayanin evinde tiramisu yenecek gibi gorunuyor. Kocaman optum seni, Esracigim.

Sevgiler,

Mujdemi Isterim

Unknown dedi ki...

Esracım ellerine sağlık harika olmuş ben buralarda bulamıyorum şu meşhur maskarpone peynirini.Tramisu
nun aslıda o peynirle yapılıyor.Bu
lana kadar pes etmiycem sevgiler...

Sevgi Küçük dedi ki...

diyet konusunda yalnız değilsin! ;)
her ne kadar blogun işimi zorlaştırıyor olsa da....
sevgiler

hanife dedi ki...

İnşaallah tez zamanda istediğin kiloya ulaşırsın ama sende bu kadar marifet beceri varken nasıl olcak tiramisu ye beni diye bakıyor eline sağlık bütün tariflerin gibi buda süper

Eya dedi ki...

Canim Esracığım...diyet konusunda yalnız değilsin tabii.Ama benim tavsiyem son kararın gibi.Herşeyden az yiyerek ve bol hareket ederek kilo vermek.Bende geçen gün karar verdim, yemek yemeyi,pasta v.s. denemeyi çoook seviyorum e o zama hareketi çoğaltmalıyım ki yakabileyim diye düşündüm.En az haftada 3 gün 7 km. yürüyorum.2 haftada 2 kilo verdim bile.Ama tabii biraz da dikkat etmeye çalışarak.Bol su içerek...
Bu şekilde hem bişeyleri özlemiyorsun hem de insanın yaşama sevinci kaybolmuyor yasaklarla... tiramisu tarifin iöin de teşekkürler,offff en sevdiğim tatlı...

Zehra

Eya dedi ki...

Bu arada Esracığım...bu blogu takip etmeni tavsiye ederim,http://mevsimlerdenroma.blogspot.com/, Mehtap sağolsun bu konuda çok profesyonelce yardımcı olacak bilgiler veriyor.sevgiler


zehra

Esra'nın Mutfağı dedi ki...

Mmmmm çok güzeeel, özellikle krema tarifini çok beğendim denemek lazım:)

Baharat tadında dedi ki...

Merhaba,
Tarifleriniz özellikle pastalarınız harika. Pişirilmeyen tiramisu da çok güzel olmuş ben hep pişirerek yapıyorum bir dahaki sefere bu şekilde denicem. Başarılarınızın devamını diliyorum sevgiler...
Gülşen

küçük kız dedi ki...

Allah kolaylıklar versin Esracım,umarım hedefine ulaşırsın. Ama dediğin gibi çok zor bi iş bu. Ben de hala diyetteyim, en sonki detoksumdan beri kendimce kolaylaştırıcı bi çözüm buldum; canım zararlı(!) yiyeceklerden istemesin diye onları hatırlatacak bloglardan bi süre uzak durmak:) inan işe yarıyor:) sevgiler!

Adsız dedi ki...

selamlar esra,

insaALLAH iyisindir...

Tiramisun harika görünüyor, ellerine saglik...

iyi bir pazar günü dilerim, hoscakal

sevgilerimle aysel

rümeysaninrüyasi dedi ki...

yani evet vallahi afiyet olsun diycem görüntüsü bir harika tadıda eminim öyledir elllllllerinize sağlıkk ah birde şu kilo almak olmasa demii:)) sevgiler güzel pazarlarr

lezzet sefasi dedi ki...

Esra dietinde basarilar diliyorum.
Yemek yemeyi sevmek pis bogazlilik deyilde, damak tadinin biraz daha gelismesi diyorum ben.
Mutfakda vakit gecirmeyi sevenlerin hep bir kac kilo fazlasi olur( bunlar benim goruslerim pardon kendimi savunmalarim)Tiramisu guzel bir tatli bende ayni yontemle yapiyorum.ellerine saglik.

atesböcegi dedi ki...

Canim ellerine saglik. Gözüm gönlüm bayram etti söyle tiramisunu görünce. Cünkü bende diyetteyim. Ayrica orijinal tarifli yaptigin icinde kutlarim. Her yerde bu cesitine rastlanmiyor. Bende yumurtasiz yapiyorum. icinde yoklugu anlasilmiyor bile. Arti yaz günlerinde cig yumurta olayi hic hos olmuyor. Dikkat etmek lazim. eveeeet gelelim su diyete.... ah ah... buda benim basimim belasi diyeyim bu kilolar. iki dogum atlattim. bebisim simdi 8 aylik ama bayada verdim dogum kilolarini. ama devam cünkü zaten hep balik etliydim. zaten kizim gibi bende 8 aylik dogmak zorunda kalmisim fazla kilo yüzünden. kabus dogum hanede baslamis yani. türlü türlü diyetler uyguladim yillardir. en dogrusunu insan tabi biliyor ama iste sürekli insan türlü türlü diyetlere bas vuruyor. almased tozu, degisik zayiflatma salonlari, ay ne paralar harcadim orlara az biseyde verdim. disimi siksam kendimde verirdim onu. velhasil cenemde düstü biliyorum. en güzeli bol bol harket, en güzeli pilates yada yürüyüs ve bilincli beslenme. cokmu yedim ertesi günü meyve günü yapiyorum yada az yiyiyorum. blogumdaki 90 gün diyetide fena degildi ama blogcu oldunmu davetlerde oldumu olmuyor. ama güzel kilo verdiririyor ve aldirmiyor. tamam sustum artik. hadi canim sana iyi pazarlar. kilo vermede cooook basarilar... uzaklara sevgilerimi gönderiyorum.

eyerhagu dedi ki...

slm canım blogunu tesadüf eseri gördüm ama tam 2 saat oldu bir türlü kopamıyorum ne kadar süper şeyler yapmışsın öyle.. çin yemeklerine bayılıyorum şu an tatildeyim eve dönünce denemeye başlayacağım inş.. diyetinde başarılar dilerim benden küçük bir tavsiye sabahları aç karnına 1 bardak ılık suya 2 tatlı kaşığı elma sirkesi 1 tatlı kaşığı da bal koy iç bayaa bi iştah kesiyor.. bende dönünce başlayacağım diyete öptüm canım..

Ferkay dedi ki...

Esra cım kıyamam sana bahar herkese böyle zorunlu diet yaptırıyor. Bazen boğazımızı tutamıyoruz ama az ve sık yemeği tarz haline getirince pek diete gerek kalmıyor. Ben hep böyle yaptım senin şimdi yaptığın gibi bir lokma tatıp bıraktım ve çok rahatım ama yaş ilerleyince kaslar tembelleşiyor o yüzden spor her zaman gerekli. Dilerim istediğin kiloya ulaşırsın sonra da alışkanlıklarını bırakmazsın.
Tremisu çok hoşuma gitti tam tembel işi misafirmi gelecek iki gün önceden yap koy dolaba ellerine sağlık canım.
Sevgiler ve başarılar..

aybukem dedi ki...

canım ellerine sağlık.süper gözüküyor.bende çok severim...AEO

bir dilim bir tutam dedi ki...

Esracim kafama bir sey takildi.Pisirmeden derken neyi kastettin bilemedim.Tiramisu zaten pisirilmeden hazirlanian bir pastadir.Bende Italyan arkadasimdan- ki kendisinin pastaneleri var-orjinal tarifini aldim.Senelerdirde ayni tarife sadik kalarak yaparim.yanliz yumurta sarisi cig olarak kondugundan sadece cok taze olmasina dikkat ederim.....

Düşler Mutfağı - Butik pasta, Kurabiye ve Cupcake dedi ki...

Canım,

aynı sıkıntı bende de var ve bir an evvel kilo vermem gerek, yoksa bilmiyorum bu gidişatın sonu ne olur...Yarın itibarıyla bende başlıyorum az yemeye, diet benim kitabımda imkansız hatta nefret...Çünkü sürei sadece 1 gün oluyor ertesi gün saldırıyorum deli gibi, ne var ne yok indiriyorum mideye :)...Neyse yarın bakacağız duruma...

Tiramisuya gelince, ellerine sağlık nefis görünüyor...

Sevgiyle kal,

mujdenin denemeleri dedi ki...

Ben tiramisuyu hiç bu haliyle yemedim daha önce.İlk fırsatta denemek istiyorum.Ellerine sağlık Esracığım.Sevgiler...

mutfaktakizaman dedi ki...

CANIM NE ZOR SEYDIR YEMEK ISTEYIPTE KENDINI FRENLEMEK AMA SEN EMINIM BASARICAKSINDIRR KOLAY GELSIN CANIM AYRICA TRAMISUDA HIC TATMADIGIM VE DENEMEDIGIM LEZZETLERDEN NE YAZIK KI:((AMA SENINKI HARIKA GORUNUYOR ELLERINE SAGLIK
OPUYORUM CANIM

boncuk mutfakta dedi ki...

ELinize sağlık çok değişik bir tarif denemeye değer.
Bu kilo sorunu benim de kabusum.Allah hepimize kolaylık versin.

Kirpikteki Gözyaşı dedi ki...

Esracım tiramisun nefis görünüyor. Kuzum çok sever. Döndüğü gün tatlı olarak yapabilirim;) Ellerine sağlık! Kilolara gelince ortak sorun:) Bir alıp, bir veriyoruz. Ama şunu söylemem lazım: Sen kilolu değilsin! Bunu iltifat olsun diye söylemiyorum kesinlikle. Ama illa ki verecğim diyorsan hareket hareket hareket diyorum. Ben kuzum gittiğinden bu yana 2 kilo vermişim. Hiç farkında değilim. Her gün mutlaka 30 dak. yürüyorum. Sanırım bunun çok yararı oldu. Kolaylıklar diliyor ve öpüyorum:)

made in funda dedi ki...

esracığım senin yaşadığın herşeyi ben de yaşadım.çok sinir bozucu bişey.ama ben zoru başardım ve vermem gereken 6 kiloyu verdim.şu an hala da vermeye devam ediyorum çünki diyet hayatımın bir parçası oldu.44 kiloya düştüm.sabah güzel bir kahvaltı yapıorum.ondan sonra öğlende 1 elma ve üstüne şekersiz kahve.arada yoğurt bir tabakatan çok çok az çorba.akşamda yine elma.aç yene elma acaip tok tutuyor..benden söylemesibol elma bol su.formülüm bu benim..
inşallah en kısa zamanda istediğin kiloya ulaşırsın.bu arada tiramisu nefis.ben tiramisu yaptığımda yemeden duramadığım tek tatlı olmuştu.nefis.sen de harika yapmışsın canım..ellerine sağlık..

zarpandit dedi ki...

bacım bu tiramisuyu bende gormustum..ama içimden oy ya şimdi ben bunu yapar tamamınıda yerim demiştim yalçanda değil dayanamayıp yiyiorum :D

şimdi sende yaptım dedin ya olay baska boyuta girdi..denencekler listesine kosturarak gidiyor tarif :)

bu arada diyetle aklındaki sorular için şu adrese hemen ugra:

mevsimlerdenroma.blogspot.com

asya yusof dedi ki...

esracigim guzel yorumun icin tesekur ediyorum keske tursularin resminide cekseydin gormek isterdim siteye eklersen haberim olsun beyendiginize cok sevindim inan gecenlerde su karisik minik tursudan yaptim hani ucgun bekletiyorsun sonra yagin icersine cekiyorsun bir arkadasim geldi torontadan tadina doyamadi birde dun bir arkadasimin misafirleri gelicekti bir tabak oraya goturdum herkez bayildi onuda sana siddet ile tavsiye ederim esin tursuysa benimkisigibi cok duskunse onuda cok sever..
bu arada hayatimda yapmadigim kadar tiramusi ,kara orman,cikolatali mouse, italyan custard, meyvali custard, daha sana ne sayayim okadra cok cesit varki birde strawbery short cake browni cake,cilekli mosuecake,baska ne nbeleyim isimleri aklimda yok okadar cok varki anlatamam yaptiklarimin arasinda..bugun 240 tane sadece icersini keklerin yerlestirdik ve buzluga koyduk.
insanlah biraz eskiyim size resminicekicem ama bana guvenmeleri lazim once..
bugun sahte vitrin pastasi yaptim onun resmini cekicem ama soyledim bunun resmini cekicem dedim ona izin verdiler onun cektikten sonra siteye eklicem sana haber veririm birgun bak.
bu arada bugun dogumgunu pastasi yaptim onlarida eklicem yakinda sen daima ara sira goz at siteye..
optum kendine iyi bak tremisu harika bizim ordada pisirmeden yapiyoruz ve hakiki maskorpone kullaniyoruz..

pembetatlar.blogspot.com dedi ki...

Merhabalar
Tiremisunuz çok güzel olmuş
ellerinize sağlık..
Sevgilerimle:))

efsun dedi ki...

:-)))) Allahim ayni beennn :-D
Esra'cim bugunlerde bende de kilo verme cabalari var, bir ay sonra TURKIYE YE GIDECEGIM cunku, ama gel gor ki ben yemek istemedikce, oyle bir guc beni yemege itiyor ki, eskiden yedigimin iki kati yemeye basladim :-) Diet benim neyime!! Cok buyuk kilo problemim yok aslinda birkac kilo ama boyle gidersem bu katlanacak gibime geliyor :-) Bu zorlu yolda yanliz degilsin bunu bil :-))
Neyse gelelim muhtesem gorunuslu tiramisuna.. Ellerine saglik yine harika gorunuyor bu tarifinde.. Benim en sevdigim tatlilarin basinda gelir. Ben yumurtanin sarisini kullaniyorum ama krema piserken o da beraberinde pisiyor, tadinda bir degisiklik olmadi hic :-)
Sevgiyle kal canim

Betül KAVAL dedi ki...

esracım nefis gözüküyor ellerine sağlık canım. bende deniycem ..

diyet konusunda çok haklısın. bende başladım :)

Adsız dedi ki...

Esracım,
kilo sorunu malesef birçok bayanda mevcut, hatta bazıları zayıf veya ideal kilolarda olmalarına rağmen kendilerini kilolu görme hastalığına sahipler, benim de böyle arkadaşlarım var ve deliriyorum resmen:)) benim de malesef ki fazlalıklarım mevcut, şimdi diyetteyim ama ne kadar diyet yaparsak yapalım herşey biraz iradede, biraz da sporda bitiyor. o yüzden az yemek, bol su, çok spor! :))) yöntemin de gerçekten güzel, tam doymadan kalkmak ve diyet sürecini mutlu geçirmek, çünkü bana diyet dediklerinde bile mutsuz olmama yetiyor malesef. tiramisu harika görünüyor, her yaptığın lezzet gibi;) ben annemden öğrendiğimi yapıyorum genelde, ama bunu da deneyeceğim en kısa sürede. ellerine sağlık canım.
P.S. blog ödüllerinde blog sahibi olmayanlar da oy verebiliyormuş, anca öğrendim:))) hemen verdim, oyum sana;) başarılar diliyorummm
derya özdemir/izmir

Narince dedi ki...

Ben bu tatlıyı yapıp da yemiycem? Görülmüş şey değil. Korkunç bir iştah var bende. Yapıp yapıp yiyorum, sonra da ayy kilo aldım.Sen yeme, hep böyle kal!

Unknown dedi ki...

esracım sanırım hepimiz kilodan muzdaripiz,bende yürüyüşe başladım bir haftadır bakalım sonuç alabilecekmiyim ,ama böyle güzel tatlılarla aklımı çelersen sanırım hiç sonuç alamam eline sağlık canım sevgiler

Adsız dedi ki...

Merhaba Sayın Acemi Şef
Bence kilonuzu saplantı haline getirmeyin amacınız herzaman az yemek ve herzaman spor ve yürüyüş olursa bence hiç bir zaman kilo sorununuz olmaz:)) bende kilo almaya çok müsait bir yapısı olan ne yese yarayan biriyim ama sürekli yürüyüş, az ama sık yeme yöntemini kulllanıyorum birde kışları hareketi arttırıp bitki çaylarına ciddi anlamda yöneliyorum özellikle içinde Adaçayı,Funda ve Biberiye çayları içiyorum hem metobolizmanızı hızlandırıyor ter atmanızı ve dolayısı ile kalori yakışlarınızı arttırıyor evde zıplayın koşun ama hareketsiz kalmayın birde selülit sorununuz varsa cacao ile bol bol bacağınıza masaj yapın çok etkili yaza mükemmel tavsiyelerdir Feray

serinmavi dedi ki...

Esracım,diyet konusunda yeni bir oluşum var,İtalya'da yaşayan Mehtap adlı doktor bir blogger yardımcı oluyor bu konuda.Belki de haberin vardır? Var mı?
Yoksa sevgili Delfina'nın bloguna bak ve gruba katıl çok faydasını göreceimizi düşünüyorum,sende gel :)

Semra Altay dedi ki...

Selam,
Diyet olayı hepimizin kabusu. Yazın gelişi ile zorunluluk oldu ama hep bir erteleme durumu söz konusu bende:)
Tramisu çok güzel görünüyor. Kahluhanın çok güzel aroma kattığını bir arkadaşım daha söylemişti.
Mutlaka denemeliyim.
Sevgiler.
www.semraninmutfagi.com

Adsız dedi ki...

Ben de senin gibi bahar gelince diyet yapmaya baslarim, Türkiye'ye bir iki kilo eksik gidebileyim diye, cünki burada yiyemedigim lezzetleri orada doya doya yiyebileyim diye:)) Ben de simdiye kadar iki kere lahana corbasi diyeti yaptim ve bir kac kilo da verebildim ama o corbanin kokusundan öyle tiksindimki simd de niyetleniyorum ama tekrar vazgeciyorum maalesef. Gercekten de o diyet yaptigim zamanlar yemege öyle hasrettim ki yedigim bir iki cesit sebze bile benim icin ödüldü..Bu diyet cok iyiydi ama kilolar fazlasiyle geri geldi:(. En iyisi senin simdiki yaptigin gibi, sofradan doymadan kalkmak, artik ben de böyle yapmaya baslasam cok iyi olacak.
Tiramisun da cok harika, yumurtasiz da pisirmeden tiramisu oluyor ve sahane oluyor, biliyorum. Ellerine saglik canim.

Yasemin dedi ki...

rejim deme! bana rejim demee :D:D
allahimm ne zaman kurtulucam su tombulluktan! oy tombulummm tombulummm yoldan geldim yorgunumm. hayir benimki yaza girioz zayifla durumuda degil, huuuuu artik zayifflaa sendromu :D:D yaz kis, bahar farketmmezz...
tiramisuya gelince, cakma degil hakiki olmus, ben likorsuzunden aliim sekerim :D ellerine saglik!!!!

IŞILCA TATLAR dedi ki...

Esra'cığım,

Ah! bu bloglarımız sayesinde hepimiz aynı dertten musdaribiz galiba.
Sizler çok gençsiniz, metabolizmanızda bir problem yoksa çok daha kolay kilo vermek. Belirli bir yaştan sonra iş daha da zorlaşıp, neredeyse imkansızlaşıyor.
Senin de dediğin gibi porsiyonları küçültüp, sofradan aç kalkarak uzun vadede kilo vermek bunu da hayat felsefesi haline getirmek en doğrusu. Sana başarılar dilerim.

Yumurtasız, güzel bir tarif bu.
Benim yaptığım yumurtalı versiyonunda krema köpük köpükdü. Senin bu tarifinde de ağızda eriyen o yumuşak doku oluyor mu?
Öyleyse, yumurtasız da yapabileceğim için çok mutlu olacağım.

Ellerine, emeklerine sağlık.

Kucak dolusu sevgiler,

Aybike Ceylan dedi ki...

Esra'cigim,

Ellerine sgalik, hele o kadar guzel bir fikir ki kalipta yapmak, harikasin. Kilo konusuna hic girmiyorum bile:))

Sevgiler ve guzel bir hafta dilegimle...

Hayatın Ta Kendisi Lokantası dedi ki...

offf off Esra'cım :) nedir biz bu kadınların diyetten çektiği. Ben herşeyden yemek hiç kilo almamak istiyorum ama yaa...
Böyle güzel bir Tiramisu yap. sonrada yeme! haksızlık değilmi ama bu canım? :)))

hanimeli21 dedi ki...

Ah canim su kilolar yokmu.
Iki kilo vermistim ben de, yagmur sanki hic yagmamiscasina oyle bir basladi ki hem yuruyemiyorum hem de can sikintisindan mutfaga saldiriyorum.Yagsa bir turlu yagmasa bir turlu.
Tiramisun cok guzel gorunuyor, ama ben kahve likorunu nereden bulacagim, o kafama takildi.

Jasminskager dedi ki...

Esra'cim ellerine saglik canim harika gozukuyor.Kilo belasi hepimizin buyuk sorunu bende basladim. Senin gibi hem canimin istedigini yiyor hemde zayifliyorum ama dozunu kacirmadan tabiki.Canim ben biberiye cayi iciyorum sanada tavsiye ederim.Hem cok sifali hemde yag yakma ozelligi var dene istersen.

Ne diyeyim kurtuluruz su kilolardan ins.

Limonlu Kek dedi ki...

Yorumları okurken nasıl da keyiflendim, madem ben kilo veremiyorum, herkes kilolu olsun :) Nasıl felsefe ama? Ayrıca geçen sene resimlerin hepsinde şahane görünüyordun. Umarım o haline şişman demiyorsundur? Tiramisuya gelince çok değişik bir yapım ve sunum olmuş, denemek için şiddetle yanıp tutuşuyorum. Sevgiler Esracığım...

dantelistan dedi ki...

bu güne kadar hiç diyet yapmadım çünkü kilo almıyordum ve çokda güzel yemek yerim sadece tatlılarla aram yoktu emekli hayatına atıldıktan sonra bol bol tatlı tuzlu yapıyorum derken birkaç kilo aldım çok yavaş yerim ve sık sık atıştırırım aynı zamanda hareketliyim kısacası hem yiyorum hem kilo almıyorum size kolay gelsin bu kadar sohbetten sonra bir dilim tiramisu alayım çok nefis duruyor çünkü ellerine sağlık

sermoon dedi ki...

cok lezzet;i duruyor.ellerine saglik.bunda denemek istiyorum :)))

Disalce dedi ki...

esracım sana diyetinde başarılar ve azimli günler diliyorum...bende kızımı doğurduktan sonra böyle bir yönteme başvurmuştum...

tabağıma herşeyden almaya çalışıyordum ama çok az az..böylelikle hereyden yiyebiliyordum..ve iradede güçlü oluyor....isteyince ne kadar yemen gerektiğini biliyorsun:)

tiramisunun kremasını çok beğendim...pişirilen biraz ağır oluyor zaten..inşallah bide bunu deneyeyim...tiramisu olmasa bile başka bir pasta kremasında kullanabilirim...

ellerine sağlık...

öptüm canım arkadaşım..

ebrulitatlar dedi ki...

Esra'cım Tiramsun harika görünüyor. Bende orjnal tiramisuda çiğ yumurta olduğu için denememiştim. Tarifin çok güzel. Ellerine sağlık. Diyet işide zor. Allah kolaylık versin canım. Sevgiler, selamlar..

Damak Tadı dedi ki...

Gördüğüm en güzel tiramisu diyebilirim..Ellerine sağlık canım..

Diyette başarılar diliyorum..


Sevgiler..

Betül MUTFAKTA dedi ki...

Bayilirim Tiramisuya...

capankizimutfakta dedi ki...

AH ESRA ABLACIM, AYNI DERT BENDEDE VAR. KILO DERDI. BEN YILBASINDAN ONCE BIR DIYETE BASLAMISTIM, BIT KITAB VAR HOLLANDADA COK MESHUR ONU UYGULADIM 5 HAFTA 3 KILO VERDIM, AMA ANNEMLER TURKIYEDEN GELINCE HEP ORDA YEMELER FELAN DERKEN BIRAKTIM. SIMDI ONLARI GERI YOLLADIM VE DIYETE KALDIGIM YERDEN BASLADIM PAZARTESI. KARNIM DEVAMLI ZIL CALAR DURUMDA AMA NAPIM, GOBEKTEN KURTULMAM FARZ OLDU GARIII :))) BAKALIM SONUMUZ NOLACAK ???? TIRAMISUDA NE GIDERDI SIMDI KAHVEYLE DIMI AMA ??? ELLERINE SAGLIK...

PAPATYA SOFRASI dedi ki...

Merhaba..

Bu blogu nasıl gözden kaçırmışım hayret..
Ben hemen tarifleri incelemeye başlayım..Herşey süper.
Takipteyim artık bu blogu, bu arada anne tarafından hemşehriyiz..

SEVGİLER.

elma şekeri dedi ki...

Tiramisu harika görünüyor ellerinize saglik...
Diyetiniz umarim sadece niyette kalmaz ve amaciniza hizlica ulasirsiniz..


Sevgilerimle...

özgülüntarifleri dedi ki...

Esracigim tiramisu nefis gorunuyor ellerine saglik canim malesef kilo problemi hemen hemen hepimizde var bir de yeme zevki varsa kilo vermekte sahsen benzorlaniyorum:)))
suan rejimdeyim ama aklim mutfakta :)))
canim hic dert etme herseyin basi saglik sana mutluluklar diliyor sevgilerimi birakiyorum.

Tatlı Tuzlu Anılarım dedi ki...

sevgili acemi şef bende kilo vermeye çalışıyorum ve diyetcenter.com a üyeyim forumda herkes kilo vermeye çalışıyo çok zevkli bir ortam gelmel istersen buyur ben evlenırken 58 kg idim 8 ayda tam 11 kilo aldım 3 kilosunu geçtiğimmiz aylarda verdim normal diyetle hızlı sğalıksız diyetlerle değil şu anda 66 kiloyum 8 kilom kaldı istediğim gibi olabilmeme isteyınce oluyor kardeşim 2-3 ayda 80 kg den 71 e düştü diyet yaparken en önemlisi sağlıklı kalabilmek iyi diyetler :)

Tatlı Tuzlu Anılarım dedi ki...

bi de tiramisu ne güzel gözüküyor yaa çok da canım istedi şimdi artık eve gidincemi yapsam naapsam bilmem ki diyetteyım de ama bi dilimden bişey olmaz :)

mutfakcini dedi ki...

katılıyorum sana,aynı durumdayım.Harfi harfiyen bağlanamıyorum bir listeye.sevmediğim bir şeyi bile diyetteyim diye canım istiyo bu kez :)Bak yine diyetteyim ve canım senin bu güzelll tiramisundan istedi napcaz şimdi :)

NEŞELİ MUTFAK dedi ki...

ellerine sağlık yine süper bir tat görüntü olmuş .diyet konusunda emin ol yalnız degilsin hep beraber mehtap hanım sayeisnde aşacagız bu kilo sorununu eminim yeter ki istekli olalım.
sevgiler

Saliha dedi ki...

mmmmmm tremısuya bızım evde ragbet coktur esracım:)ellerine saglık...
aynı sorun bendede var her blogcu gıbı bende dıyeteeeee:):):)

ama bı ses ver en azından denemeler yapmasanda:)merakettımde:P

sevgılerımle canısııı...

cansudere dedi ki...

slm blognuz cok hoş bi gezindim tarifler pratik bundan dolayı izlemeye aldım sevgiler.....

ozlemhan dedi ki...

Canım ellerine sağlık harika bir görüntü.tiramisu bende çok severim dün yine yaptım hatta kızkardeşimin özel isteğiyle ama dayanamyıp bende yedim kilolarla benimde başım dertte 7 aylık bebeğim var yaz geldi ve ben hala kilolarımdan kurtulamadım.hergün1,5saat yürüyorum

meleginmarifetleri dedi ki...

Esracım diyet işi ne zor bişi bugüne kadar hiç yapmadım ama 3 kg fazlam var artık bi dur demek lazım da olmuyo be güzelim yaş 35'i geçince de vermek pek zorlaşıyor bakalım bende bişeyler düşüneceğim zor dostum zor diyet yapmak:)
tiramusu harika olmuş bende bikaç kere tv de çiğ yumurta sarısından yapıldığını gördüm ve hiç o tariflere yanaşmadım senin tarif çok hoş bunları yapalım yapalım yiyelim sonu nereye varacak merak ediyorum sonunu bilen bana söylesin canım.
Öptüm sevgiler.

Tijen dedi ki...

Katı diyetleri oldum olası sevmedim. Eskiden daha bir uyabilirdim ama ruhum yaş ilerledikçe isyankarlaşıyor herhalde. Biri bana şunu yeme bunu yapma derse tersini yapma ihtiyacı hissediyorum. Onun için diyeceğim ki, bir kaç zeytin olsa olsa mutlu eder insanı...

Pelin dedi ki...

Esracığım,
Ben de şöyle yaza kadar iki kilo verebilsem razıyım ama yok. Hergün tartılıyorum. Bir gün 200 gram veriyorsam ertesi gün 300 gram alıyorum. Yerimde sayıyorum. Bu gidişle zor galiba.
Tiramisu çok güzel. Denemeden olmaz şimdi.Eline sağlık
Sevgiler

reyyan dedi ki...

selam ne güzelde anlatmışsınız.
bende mutlaka yaparım bu güzel tarifinizi elinize sağlık banada beklerim sevgiler...

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) dedi ki...

Sevgili Fatoş Hanım ne şanslıymışsınız, gerçek bir şeften mutfak sırları almışsınız. Plates yaptığınızı yazmışsınız, özellikle sormak istediğim bir şey var, bel karın bölgenizde gözle görülür sıkılaşma oluyor mu? Benim en çok problemim buralardan da :) Çok sağolun yorumunuz için.

Müjdeciğim çok sağol canım beni yine nasıl da iltifatlarınla havalandırdın bir bilsen :) Her bir yorumunu ayrı heyecanla bekler oldum bilesin ;)

Deryacığım çok teşekkür ederim yorumun için.

Sevgiciğim yılmak yok boğaz tutmaya devam ;)

Hanifeciğim çok sağol canım. Artık hiçbişey yapmıyorum kesin çözüm bu olacak galiba.

Zehracığım bravo, şimdi son durumlar nasıl? Devam mı? Artık sınıftayım biliyorsun, sayende hem de. Çok sağol beni Mehtapla tanıştırdığın için.Öptüm seni, sağol yorumun için.

Esracığım teşekkür ederim canım.

Sevgili Gülşen çok teşekkür ederim içten yorumun için, görüşmek dileğiyle.

Zeynepciğim çok sağol canım. Aslında senin yol en iyisi, bizi mahveden biziz galiba :)

Ayselciğim teşekkür ederim canım ziyaretin için.

Rümeysacığım çok teşekkür ederim nazik ziyaretin için, görüşmek dileğiyle canım.

Eylülcüğüm senin deyişine geçeyim bende :) Ah bu damak tatlarımız :) Çok sağol canım ziyaretin için.

Ümmühancığım klübe hoşgeldin :) Öncelikle bebişini allah bağışlasın. Daha emziklisin sen diyeti boşver, sonra yaparsın ama platese izin var galiba. İşe yarıyor mu gerçekten kısa sürede? Çok üşengecimdir ben, nasıl yaparım bilmem :( Çok sevindim uzun uzun yorumunu alınca, bir dostum sohbet etmeye gelmiş gibi hissettim teşekkür ederim.

Sevgili Eyerhagu çok sevindim ziyaretine. Sık sık bekliyorum artık, umarım çin yemeklerini de dener ve memnun kalırsın. Tavsiyen için de teşekkür ederim, hemen deneyip içip içemediğime bakacağım, sirkeyi pek sevmiyorum ama belki tadı hoşuma gider.

Feray Hanım sormayın :( Ama dediğiniz gibi az ama sık yemek en iyi çözüm galiba. Teşekkür ederim ziyaretiniz için.

Aybukem çok teşekkür ederim yorumun için.

Serap Hanım tiramisunun orjinalinde bu şekilde, hatta çiğ yumurtalı hazırlandığını biliyorum ama Türk Hanımları pişirerek hazırlanan tiramisuyu orjinal hali olarak biliyorlar genel olarak. Hatta ilk zamanlar ben de öyle sanıyordum. Pişirilmeden derken bunun farklı bir yöntem olduğunu vurgulamak istedim. Umarım orjinal tarifi bir de sizden görme şansı elde edebiliriz, İtalyandansa en orjinali odur eminim.

Zümrütcüğüm boğazımızı tutalım tatlım yoksa gidişat bikinilerden sarkan deriler olacak :) Az ye sık ye emi? Öpüyorum çok seni.

Müjdeciğim inşallah dener ve beğenirsin canım.

Huriyeciğim hakikaten zor oluyor kimi zaman kaçamak oluyor ama insan kendini tutuyor azmedince. Tiramisuya gelince, ister bunu ister başka tarifi ama mutlaka tat çok şey kaybediyor olabilirsin ;)

Goncacığım çok teşekkür ederim yorumun için, kilolar konusunda da diyecek sözüm yok hepimizin kabusu :(

Seblacığım kuzun dönünce kilo alacak, sen neler neler yaparsın daha kimbilir. Kilo sorunu bende karın bölgesinde, inanılmaz bir göbeğim var gören şaşırıyor. Sen resimlerden dolayı diyorsan içime çekiyorum :) tavsiyen için teşekkürler canım.

Fundacığım bravo diyorum sana ben. Ama sadece elma da olmaz ki aman dikkat et kendine. Dengeli almaya çalış gıdanı. Çok sağol canım desteğin için, sevgilerimi yolluyorum.

Gökçeciğim umarım dener ve beğenirsin, Mehtap'ı önerdiğin için de çok teşekkür ederim Zehracığım da sen de çok paylaşımcısınız bunun için de ayrıca mutlu oldum.

Asyacığım dediğin tarifi de denemek isterim, sanırım sitende var, yoksa da detaylı olarak yazarsan çok sevinirim. Bu arada gıpta ediyorum ne güzel sevdiğin bir işi yapıyorsun. Yaptıklarını görmek için sabırsızlanıyorum, takipteyim canım.

Sevgil pembetatlar çok teşekkür ederim ziyaretin için.

Efsuncuğum aman yapma, dönüşe yersin, kışa kazakların altına saklarız kiloları şimdi boğazımızı tutalım :) Sağol canım yorumun için öpüyorum.

Betülcüğüm çok sağol canım ziyaretin için, diyette de başarılar ;)

Deryacığım belki o hastalık bende de vardır diyeceğim ama sürekli içime çekmekten bıktığım, tüm 4 kilo fazlamın olduğu yer göbeğim. Başka hiçbir yerimde sorun yok :( Gitmiyor başımın belası ne yapsam :( Yorumun ve de benim için çok değerli olan oyun için de teşekkür ediyorum canım.

Neclacığım çok tatlısın :) Öpüyorum seni.

Dilekciğim inşallah sen de istediğin sonuca ulaşırsın canım. teşekkür ederim ziyaretin için.

Sevgili Feray, keşke o kadar sportif olabilsem ama elimden geleni de yapıyorum. Birbirinden güzel tavsiyeleriniz için de çok teşekkür ederim ayrıca biberiyeyi de çok severim deneyeceğim.

Oyacığım çok sağol canım Mehtap Hanım'dan haberdar edildim :) Sana da çok teşekkür ederim haber verdiğin için. Gruba katıldım da logoyu koyamadım henüz. Öpüyorum çok.

Semracığım erteleme :) Gelecek kışa yeriz yeniden :) Çok teşekkür ederim yorumun için.

Senemciğim aynen öyle ;) Lahan çorbası ise kabusum, lahana göresim yok. Çok sağol canım yorumun için.

Yaseminciğim Mehtap'a uğradın mı? yukarıda Zehranın yazdığına bak ;)

Işıl Hanımçok teşekkür ederim yorumunuz için. Sanırım buradaki doku daha kremamsı çok köpük köpüktü diyemem. Ama orjinalini yediğimde de kremamsıydı. Bilemiyorum ki en orjinal tiramisu hangisi, öyle çok tarif var ki.. Görüşmek üzere.

Aybikeciğim çok sağol canım içten yorumun için.

Yaseminciğim sorma :( Keşke sihirli değneğimiz olsa da dokunduğumuz yer fitcik oluverse :)

Hanımeli bravo canım sana da yürüyüş yaptığın için. Likörü dert etme, çok şart olduğunu düşünmüyorum canım.Teşekkür ederim ziyaretin için.

Tuğbacığım sana da kolay gelsin tatlım, biberiyeyi kesin deneyeceğim çok sağol tavsiyen için.

Nevalciğim çok şekersin :) o resimlerde göbekaltı görünmüyordu dikkatini çekerim :)))Çok sağol ziyaretin için.

Sevgili Dantelistan ne şanslısınız o zaman. Bu durumda bizlere kolay gelsin hakikaten :) Teşekkür ederim yorumunuz için.

Seraycığım umarım beğenirsin canım.

Salihacığım en güzeli değil mi? Herşeyden yiyebilmek :) Çok sağol tatlım yorumun için.

Ebrucuğum çok teşekkür ederim canım.

Gülcüğüm çok zarifsin teşekkür ederim.

Betülcüğüm teşekkürler.

Ümrancığım az ye sık ye. Bir de arkadaşların tavsiyesi mevsimlerdenroma.blogspot.com'a uğra.Öptüm seni.

Sevgili Papatya Sofrası çok sevindim ziyaretine, böylece birbirinden güzel tariflerle dolu sayfana da ulaşmış oldum. Sık görüşmek dileğiyle, annene selamlar :)

Elma Şekerim çok sağol canım.

Özgül Hanım çok sağolun güzel yorumunuz için, ne yapalım biraz yeyip biraz diyet yapacağız anlaşılan. Pişirmeden duramıyor ki insan!

Ayşeciğim çok teşekkür ederim tavsiyen için, hemen kaydolacağım foruma. Dediğin gibi en önemlisi sağlıklı kilo verebilmek. Tiramisuyu da inşallah dener ve beğenirsin.

Mutfakcinim aynen öyle yasak konuldu mu yerim ben de :)

Neşeciğim inşallah canım, merakla takip ediyorum Mehtap'ı ve şu an metabolizma çayımı içerek yazıyorum sana da :)

Salihacığım çok sağol canım ilgin için. Yaza fit bir şekilde girmek istiyorsak boğazımızı tutacağız :(

Sevgili Cansu çok sevindim ziyaretine. Görüşmek dileğiyle.

Özlemhancığım sen daha emziklisin üzme kendini ye ama aşırı değil tabii ;) Emziriyorsan daha çabuk kaybedersin kilolarını, sabır canım.

Melekciğim 3 kg fazla başkalarına çok görünmese de zayıf insanda çirkin durabiliyor mesela benim gibi. Bir de yaş ilerledikçe veremeyeceğiz kolay kolay, şimdiden önünü kesmek lazım. Çok sağol ziyaretin için canım.

Tijenciğim sen de hoşgeldim Mehtapsever'lere :) Yasaklar delinmek içinse, biz de kendimize yasak koymayacağız ve herşeyden azıcık da olsa yiyeceğiz ;)

Pelinciğim verirsin canım Mehtap'a gel ;)

Sevgili Reyyan hoşgeldin, çok teşekkür ederim içten yorumun için.

Sevgilerimle,
Esra

lezzetduragi dedi ki...

Esra ' cım Tiramisu nefis görünüyor ellerine sağlık canım.Severek yaptığım ve yediğim tatlılardan biri hem hafif hem lezzetli oluyor..

Derya' cım mascarpone peyniri Metro Gross markette var canım Kaanlar marka ben ordan alıyorum istesen alıp gönderebilirim.

^zeynep^ dedi ki...

Tiramisu yapmayi gözümde ne kadar büyütmüsüm yillarca. Tarifi adim adim fotograflarla paylasmaniz beni yüreklendirdi. Esimin dogum günü için hayatimda ilk defa yaptigim Tiramisu'dan tam not almanin mutlulugunu yasadim sayenizde. Tesekkürler!:))

handan(izmit) dedi ki...

arkadaşım tariflerini çinde tatmafırsatı bulan birisi olarak mükemmel şeyler yapıyorsun tariflerinde sunumunda çok güzel ellerine saglık bende böyle tiramisu yememiştim mutlaka deniyecegim bu arada mermer kekinede bayıldım bunuda deniyecegim arkadaşım öpüyorum kendine iyi bak ogluşunuda öp benim için