Cumartesi, Ocak 24

Peynirli Poğaça, Paskalya Çöreği...


Biliyorum, döner dönmez benden böylesi alelade görünen tarifler beklemezdiniz. Ama herkesin mutlaka her defasında deneyip hep aynı mükemmel sonucu aldığı tarifler vardır, bunlar da onlardan ikisi. O nedenle güvenle paylaşmak istedim sizlerle. Bu iki tarifi geçen yıldan beri o kadar sık yaptım ki artık tarifleri ezberden yapıyorum. Yerli yabancı yiyen bir daha istiyor.

Bu arada annemi, kardeşimi ve kızkardeşimin eşini geçen pazar yolcu ettim buradan. Çok yoğun ve yorucu iki haftaydı bizim için. Annem ve ben korkunç hasta olduk ama başka vaktimiz olmadığı için ikimiz de birbirimize iyi olduğumuz yalanını söyleyip, kendimizi bu zemheri soğuğunda dışarıya attık. Annemi burada ilk götürdüğüm yer, hep "Çin'in Eminönü'sü" diye adlandırdığım "Han Zheng Jie" oldu. Burada birbirine bağlı sayısı bilinmez cadde, sokak, ara sokak ve dehliz diyebileceğim garip mekanlarda boy gösteren yığınla dükkan var. Mesela bir sokak tamamıyla kumaş satıcılarına ait, bir cadde komple kadın veya erkek giyim satıyor, onlarca sokakta yanyana ayakkabıcılar var ve tabii ki sayısı bilinmez ıvır zıvır dükkanları da cabası. Tabii inci dükkanlarını, takı-toka toptancılarını, çantacıları, halıcıları vs. unutmamak lazım. İşte bu karmakarışıklık tam anneme göreydi ve hislerimde yanılmadığımın göstergesi olarak annem her fırsatta oraya gitmek istedi. 2 hafta boyunca antibiyotikler eşliğinde üç sefer yaptık Çin'in Eminönü'süne. Girip çıkmadığım dükkan kalmadığı gibi, sayesinde yepyeni yerler de keşfettim. Her ne kadar çenem sürekli Çin'ce konuşmaya çabalamaktan ağrıdıysa da gerçekten değdi. Burada neler yaşıyorum, neler hissediyorum az da olsa anladılar. Yolculuklarının bana en sıkıntı veren kısmı ise sokaklardaki bilumum yemek vs. kokularından dert yanmalarıydı. Burada yaşamaya alıştığım için artık beni pek etkilemiyor ama O'nlar çığlık atmamak için kendilerini zor tuttular. Tabii yerel halkın bakışları, hayat tarzları, giyim kuşamları, yiyip içtikleri de ayrıca O'nlar için çok ilginçti. Özellikle sokakta pijamayla gezenler bizimkileri epey güldürdü.

Ne yapalım, her gülün bir dikeni olacak elbette. Onun haricinde çok memnun kaldılar (umarım, bana söyledikleri öyle çünkü), özellikle de yolculuklarının son 3 gününde Pekin'e geçip, Çin Seddi'ni ve yasak şehiri gezip, nefis Pekin ördeği yiyerek gerçek Çin'i görmekten çok hoşnut oldular. Ben ise her dakika onları arayıp taciz ederek, gezilerine dahil olmaya çalıştım kendi çapımda.

Yazmaya daldım, hemen tarifleri veriyorum. Bu poğaçaları ben her yapışımda bulutlara benzetiyorum. Son derece yumuşaklar, sanki puf puf kabartılmış pamuklara benziyorlar. Bugünlerde yeni bir poğaça denemek istiyorsanız bunlara bir şans vermenizi öneririm.

Malzemeler:
2 tüm yumurta+1 yumurtanın sarısı(üste sürmeye)
2 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı mahlep
1 çorba kaşığı toz şeker
3-4 su bardağı un
1 paket instant maya
Yarım su bardağından 1 parmak fazla sıcağa yakın su (ılıktan biraz fazla sıcak olmalı)
2 tepeleme çorba kaşığı yoğurt
180 gr. oda ısısında yumuşamış tereyağı (ya da margarin)
İçi için istediğiniz tipte peynir (Ben ezine kullandım)

Unun 2,5 bardağını bir kaba koyalım. İçine mahlep, tuz, şeker ve mayayı ekleyelim. Sıcak su ve yoğurdu ekleyelim. Hamuru biraz karıştırıp 2 yumurtayi ve yumuşamış yağı ekleyelim. Hamuru yoğuralım, cıvık bir hal almalı. Daha sonra kalan unu azar azar ekleyerek, kıvamını arttıralım. Elimize biraz yapışan ama sert olmayan yumuşak bir hamur hazırlayalım. Un miktarı az gelirse az az ekleyebilirsiniz. Kalorifer yanı gibi bir yerde 40 dakika kadar mayalanmaya bırakalım. Mayalanmış hamurumuzu tekrar yoğuralım, elimizle limondan biraz küçük parçalar alıp yuvarlayalım ve iki avucumuz arasında yassıltalım. İç malzememizi koyup yarım ay şeklinde ağzını birbirine sıkıca bastırarak kapayalım. Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye poğaçalarımızı aralıklı olarak dizelim. Üzerlerine yumurta sarısı sürelim. (Arzu ederseniz susam, haşhaş tohumu ya da çörek otu serpebilirsiniz.) Tepsimizi 15 dakika dışarda bekletip ısıtılmamış fırınımıza koyalım. Fırınımızı açıp 190 dereceye ayarlayalım. Üzerleri kızarana dek pişirelim. (Poğaçaları fırından alınca pişmediğini zannedebilirsiniz çünkü inanılmaz yumuşak oluyorlar. Ben her seferinde bir adet poğaçayı fırından çıkarmadan önce böler, içinin pişip pişmediğini kontrol ederim. Ama altı ve üstü kızarmışsa pişmişlerdir.)
Paskalya Çöreği
Bu tarif Oktay Usta'nın yemek kitabından. İnternette de pek çok denendiğini gördüm. Gerçekten pastaneden alınanlardan hiç bir farkı yok. Benim gibi nutella hastası iseniz bir de nutella ile yemenizi tavsiye ederim. Bu tarifi görüp de hiç denemediyseniz, hiç çekinmeyin gerçekten sonuç bir harika.

Malzemeler (Yarım ölçü, 2 orta boy paskalya çıkıyor)
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı sıcağa yakın süt
Yarım çay bardağı ılık su
2 yumurta, birinin sarısı ayırılacak
2 tepeleme tatlı kaşığı instant maya ya da yarım paket yaş maya
Yarım su bardağından 1 parmak fazla toz şeker
Bir tutam tuz
2 tatlı kaşığı mahlep
10 dolu çorba kaşığı un (Hamur çok yumuşaksa bir kaç kaşık daha azar azar ilave edilecek)

Yaş maya kullanılacaksa ılık su ile eritelim. (Instant maya kullanılacaksa doğrudan una katalım.) Un, şeker, tuz, mahlep, iki yumurta ve mayayı karıştıralım. Kuru maya kullanılacaksa suyu ekleyelim, sütü ilave edip hamurumuzu yoğuralım. Hamur fazla yumuşaksa her seferinde sadece bir çorba kaşığı ekleyerek hamurumuzu kulak memesi kıvamında ve ele yapışmayacak şekilde hazırlayalım. Ilık bir yerde iki misli kabarana dek yaklaşık 30 dakika bekleyelim. Kabaran hamurumuzu tekrar yoğuralım ve iki eşit parçaya bölelim. Her bir parçayı tekrar üçe bölüp elimizle her birini uzatarak yuvarlayalım. Her üç parçadan saç örgüsü örelim ve bitiş kısmını birbirine yapışacak şekilde bastırıp örgümüzün altına doğru hafifçe kaybedelim. 2 ayrı çöreğimizi yağlı kağıt serilmiş tepsimize koyup yarım saat mayalanmaya bırakalım. Üzerine yumurta sarısı sürelim, file ya da kırık fındık, file badem ile süsleyelim. Önceden ısıtılmamış fırınımıza koyalım ve fırınımızı 180 dereceye ayarlayalım. Üzerleri iyice kızarana dek pişirelim. Fırınımızdan alıp soğumaya bırakalım.
Afiyet Olsun!

49 yorum:

Bir Dilim Düş dedi ki...

Canımmmm öncelikle çoookk geçmiş olsun hem anneciğine hem de sana. Nasıl sevindim yazını görünce anlatamam ben zaen senin tariflerini gözü kara yapanlardanım hiç yanıltmadın şimdiye kadar. Bundan sonra da yanıltmayacağını biliyorum. Ellerine sağlık canım. Ben de annemi Pazartesi Almanya'ya göndereceğim o yüzden seni de beni de Allah kavuştursun. Bu poğaçaları annem için yapacağım canım tekrar teşekkürler.

Sevgiler,
Evren

meleginmarifetleri dedi ki...

Ellerine sağlık iki tarifte harika bence mayalı hamur sapığı olarak kendimi mayalı ürünlerden alamıyorum:D
Ailenin geziside çok güzel geçmiş anlaşılan o çarşıda tam benlik görmek lazım ama nerdeeee:D
Sevgiler yazılarına ara verme artık bekliyorum by..

cool cookie dedi ki...

Canım ellerine sağlık ! HArika görünüyorlar. Poğaçanı en kısa zamanda deneyip memnuniyetimi senle paylaşacağım:) öpüyorum çok!

turkuaz kıyılar dedi ki...

Esra'cım ellerine sağlık, nasıl severim şu hain hamurişlerini anlatamam:)))

Poğaçanı kesinlikle deneyeceğim, eminim Paskalya çöreğinde harikadır, ben evde yapılmışını hiç denemedim ama nedense çocukluğumdan beri tatlı mı tuzlu mu karar veremediğim, iki arada bi derede bir tattır benim için...Ama tarif senden ya bu da denenmeli diye düşünüyorum inan...

Ne güzel hastada olsanız (ki çok geçmiş olsun) sevdiklerinle bir arada güzel günler geçirmişsiniz, Allah sevdiklerinden hiç ayırmasın diyor, sevgiyle öpüyorum canım...

zarpandit dedi ki...

hoşgeldin şefim hoşgeldin maşallah elin dolu geldin :)

tarifler paylaştıklarınla tam gaz ilerlemeni diliyorum..

hanife dedi ki...

ellerinize sağlık

Adsız dedi ki...

Ne kadar güzel, harika tariflerine yeniden kavustuk. Her ikisi de nefis görünüyor, ellerine saglik canim. Sevgilerimi gönderiyorum.

Adsız dedi ki...

acemi şef döndüğüne sevindim

Nurten dedi ki...

Canım öncelikle ellerine sağlık, yanında çay, birde sen olunca insan daha ne ister :)

Eminim göz açıp kapayana kadar geçmiştir birlikte geçirdiğiniz süre :( Ben hastalıklara rağmen güzel vakit geçirdiğinize eminim ;) Bu kadar kısa sürede bu kadar ilginçlik annenler için çok heyecan verici olmuştur eminim :))Çin'in Eminönüsünü annen hayatı boyunca unutmayacaktır :)))

Eya dedi ki...

Oh Esracıııığıııım...ne kadar da özlemişim seni, tariflerini, yazılarını okumayı.Ellerine sağlık canım benim.Tarifler mutlaka denenecekler arasında yerini aldı.
Sevgilerimle...


zehra

Ayşe'nin Mutfağı dedi ki...

merhaba iyi olmanıza sevindim Allah kavuştursun sizin kadar olmsada gurbeti yaşıyorum
bende dün poğaça yaptım
sevgiler

Adsız dedi ki...

Her iki tarifinide cok begendim canim pazar kahvaltisina yavrularima yetistirebilirim insallah cok nefis gorunuyor ellerine saglik tariflerini cok begendim.
sitemde yayinladigimda sana donerim canim.

KUCAK DOLUS SEVGİLERİMİ BİRAKTİM:)

Adsız dedi ki...

ben bu mayalı, yani kabaran hamurların kişilerin eli ile alakalı olduğunu düşünürüm. siz maşallah ne güzel kabartmışsınız. puf puf görünüyor :)

Adsız dedi ki...

YAA ESRACIMM HAKIKATEN OZLEMISTIK SENI...POGACALAR HARIKA GOZUKUYOR ELLERINE SAGLIK CANIM...KENDINE IYI BAK

LEYLOS

lezzet sefasi dedi ki...

selam bende uzak doguyu hep merak etisimdir. sizn yazilarinizdan bu merakimi biraz gideriyorum cok sagolun. Pogaca ve paskalya coreyi icind e cok tesekkurler

nilüfer dedi ki...

hosgeldin :)
en kisa sürede denemeyi düsünüyorum coook nefis gözüküyorlar :)ellerine saglik :)

Adsız dedi ki...

Oncelikle cok gecmis olsun.Nasil sevindim yeni yazini gorunce.
Esracim tekrar hosgeldin.Australiadan sevgiler

Ayten

Adsız dedi ki...

Esracım, ellerine sağlık, gene harika işler başarmışsın. Ben bu poğacaya bayılırım. görür görmez küçüklüğüme döndüm, annemin yaptığı, mutfağı mis gibi kokutan mayalı poğacaları anımsadım birden.Ayrıca ailenle geçirdiğin güzel zamanlara da çok sevindim canım. en kısa sürede de tarifini deneyeceğimden emin olabilirsin. çok öpüyor ve yeni tariflerini bekliyorum.
derya özdemir/izmir

Yasemin dedi ki...

esracimm, sen gelde istersen peynir domates ekmek koy :D ozlemistim vallahi!! bu arada cok gecmis olsun! ve tez zamanda Allah kavustursun canim!

İLKAY dedi ki...

Esra sen hep tarif ver ve yazmayı hiç bırakma:) Ellerine sağlık. Paskalya çöreğini denedim hatta sayfama isminle fotoğrafını bile koydum. Enfes oldu. Sadece 10 kaşık değil 20 kaşık un yedi anlamadım:)))
sevgiler

TUĞBA'NIN DÜNYASI dedi ki...

Merhabalar;
Meripoint tarifi yapmış pek de güzel olmuş ben de hemen ana kaynağa döneyim tarife bakayım dedim.yapabilirim inşallah diye düşünüyorum.çok leziz görünüyor çünkü.ama mahlep yok burada zaten ben ne olduğunu da bilmiyorum onun.ondan koymazsam olmaz mı diye sormak istedim:)eğer olmazsa türkiyeden alıp getireyim biraz bari ben:)sevgiler

Begüm dedi ki...

Gecmis olsun esracim. Cok kötü oluyor degilmi, tam bu durumda hasta olmak... bizimde cumartesi (esimin dogumgününde) misafirlerimiz geliyor türkiyeden. Su an hepimiz hastayiz :( umarim en kisa zamanda iyilesiriz ve bol bol gezdirebiliriz...

Pogacalarin ve paskalyan nefis görünüyorlar. Ellerine saglik canim. Pogacani en kisa zamanda deniyecem :)

Sinem Keleş dedi ki...

Esra Hanım poğaça tarifinizde sıcak su ve yoğurdu ne zaman eklediğinizi sanırım yazmayı unutmuşsunuz; tarifinizi denemek istiyorum, ancak benzer bir tarifte yaşadığım hüsrandan dolayı bu ayrıntıyı merak ettim. Cevaplarsanız sevinirim. Ellerinize sağlık...

pelin dedi ki...

HOŞGELDİN! ne iyi ettin de geldin. ellerine emeklerine sağlık.

İlker Ergin dedi ki...

Canım geçmiş olsun.ve allah kavuştursun...Herkesin vardır bu tip garanti tarifleri doğru söylüyorsun.Benimde açma tarifim üzerime yapışmış durumda...Ellerine sağlık.Nefis görünüyorlar.Sevgiler...

Adsız dedi ki...

Esra cım hoşgeldin..
Anneni getirmekle çok iyi yapmışsın canım..
Kardeşini de Allah kurtarsın canım hayırlısıyla sağlıklı bi şekilde elinize alırsınız inşallah çok güzel bi duygu bizim de yeni bebeğimiz oldu ve ben ilk yeğenimi kucağıma aldım Allah herkese tattırsın bu duyguyu..
Senin o güzel tariflerini sabırsızlıkla bekliyorum canım Allah a emanet ol..

Semra Altay dedi ki...

Merhaba,
Her iki tarifte nefis gözüküyor.Ben kahvaltıda poğaça yapma meraklısı olarak poğaçayı en kısa zamanda deneyeceğim.
Ellerine sağlık.

Bu arada birşey sormak istiyorum. Yanlış hatırlamıyorsam pasta süsleme ekipmanları ile ilgili Türkiye'deyken yurtdışından getirttiğin konusunda birşey yazmıştın. Burada ekipmanlar o kadar pahalı ki bende yurtdışından getirtmeyi düşünüyorum. Hangi siteden nasıl almıştın? Müsait olduğunda bilgi verebilirsen sevinirim.

hcr hobi atölyesi dedi ki...

canım hoş geldinnnnnnn:)
dönmene çok sevindim.
gerci biraz geç hoşladım seni kusuruma bakma :P
çok kocaman sevgimle...

Esradan dedi ki...

ÇİÇEĞİN DİKENİ VAR DİYE ÜZÜLECEĞİMİZE, DİKENİN ÇİÇEĞİ VAR DİYE SEVİNELİM.Goethe

Adsız dedi ki...

Her şeyiyle tadıyla tuzuyla şahane bir yazı şahane bir sunum ve nefis bir tarif...işte beklediğim an:) Sanki nefesimi tutmuştumda şimdi derin ve güzel bir soluk alıyorum gibi geliyor...suskunluk çok derin etkiliyormuş inanın...
Bir de "eğer esra hanım dönerse onun tüm vereceği tüm tarifleri deneyeceğim" diye bir söz vermiştim kendime...adak gibi yani...yapmadan olmaz:) Hadi bakalım şimdi mecburen kolları sıvayacağım:)))))
Annenizle -hastalıklara rağmen- güzel günler geçirmenize de çok çok sevindim...Tekrarı inşallah sağlıkla yeniden kısmet olur.

Sevgilerimle,

Elif.

Hülya dedi ki...

BU POĞAÇALARI İLK FIRSATTA DENEYECEĞİM.

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) dedi ki...

Evrencigim ne tatlisin, asil ben yorumlariniza kavustugum icin cok mutluyum. Allah kavustursun canim sizi de. Sevgiyle kucakliyorum canim.

Melekcigim cok sagol, keske misafirim olabilsen de seni de gzedirebilsem. Optum canim.

Sevgili cool cookie cok tesekkur ederim tarifimle ilgilendigin icin. Umarim dener ve memnun kalirsin.

Ozlemcigim umarim iyisinizdir gorusmeyeli. Cok tesekkur ederim guvenin icin umarim dener ve begenirsin tatlim.

Gokcecigim hosbuldum canim. Beni hic ihmal etmezsin vefali arkadasim cok sagol.

Feride cok tesekkur ederim.

Senemcigim cok tesekkur ederim canim iltifatin icin. Cok opuyorum.

Sevgili isimsiz cok sagol.

Nurtencigim yaza insallah beraber yapip yeriz tatlim. Seninle daha bir tatli gelir eminim. Cok opuyorum seni.

Zehracigim ben de sizi cok ozlemisim. Hala benimle oldugun icin tesekkur ederim canim cok opuyorum.

Aysecigim ilgine tesekkur ederim canim.

Özgül Hanım çok teşekkür ederim değerli yorumunuz için. Dener ve beğenirsiniz umarım.

Şahika çok teşekkürler, tarifin sırrı ısınmamış fırına konmakta ;)

Leylacığım merhaba, ben de çok özledim ama farkında olduğundan eminim; hala da adapte edemedim kendimi :( Daha çok görüşmek ümidiyle.

Lezzet sefası teşekkür ederim, görüşmek dileğiyle..

Nilüferciğim çok teşekkür ederim, umarım dener ve beğenirsin.

Sevgili Ayten, çok teşekkür ederim yorumun için. Kendimi sana yakın hissettim, ne de olsa dünyanın aynı kısmındayız :)

Deryacığım, vefalı dostum çok teşekkür ederim canım. Kucak dolusu sevgiler buradan...

Yasemin canım ne tatlısın, içimden öpmek geldi seni :) İnşallah üzerimden ölü toprağını atar daha sık görüşürüm sizlerle ;)

Sevgili İlkay çok teşekkür ederim tarifi denediğin için. Her un farklı miktarda sıvı kaldırıyor tecrübeme göre, sen harika halletmişsin sevindim.

Sevgili Tuğba, çok geç cevabım için özürlerimi kabul et. Mahlep bir cins baharat, özellikle paskalyaya çok yakışıyor. Ama olmadan da olacağını sanıyorum. Yine de bir dahaki TR ziyaretinde edinmeyi unutma, onsuz yapamayacaksın :)

Begümcüğüm teşekkür ederim, umarım hastalığınızı atlatıp güzel günler geçirmişsinizdir. Öptüm canım.

Nisanur teşekkür ederim.

Sevgili Sinem, umarım mesajımı almışsındır, tarifi hemen düzelttim mesajını alır almaz. Çok teşekkür ederim.

Pelinciğim hoşbulduk ;)

İlkerciğim çok teşekkür ederim. Ben de açma tarifini deneyeceğim öyleyse, eline sağlık senin de.

Sevgili Feyza, içtenlikle bıraktığın yorumun için çok teşekkür ederim canım.

Semracığım çok teşekkür ederim yorumun için, umarım dener ve beğenirsin.Pasta malzemelerimi http://www.apieceofcakethame.co.uk/ adlı siteden almıştım. O sıra en uygun burasıydı. Şimdilerde mutlaka yeni ürünler de eklenmiş olmalı.ürünleri dışardan getirtmek kesinlikle daha uyguna gelmişti o zaman.Kolay gelsin :)

Hacerciğim teşekkür ederim, yine de buradasın ya? ;)

Sevgili Esra teşekkür ederim güzel söz için.

Elifciğim şımaracağım şimdi :) Bu arada adağını bozacağım, muaf tutuyorum seni, sadece içinden gelenleri yap yoksa malzemece bir hayli masraf olur :))Çok teşekkür ederim içten desteğin için.

Hülyacığım umarım dener ve memnun kalırsın.

Sevgilerimle,
Esra

TAZE NANE dedi ki...

Çok geçmiş olsun.
Hem paskalya hemde poça harika olmuş.
Ellerinize sağlık.
Sevgiler.

s dedi ki...

MERHABA
SİTENİZLE İNTERNETTE GEZERKEN KARŞILAŞTIM..
İYİKİDE KARŞILAŞMIŞIM
YAPTIĞINIZ O GÜZEL ŞEYLERİ GÖRÜNCE KEŞKE BENDE YİYEBİLSEYDİM DEMEDİM DESEM YALAN OLUR..
ELİNİZE SAĞLIK..
VE SİZE BLOGUMDA YER VERMEKTEN ZEVK DUYDUM...
İŞTE SİTEM :
http://marifetli-eller.blogspot.com/

ebrugzo dedi ki...

blogunuzu ilk defa geziyorum ve cok begendim ozellikle pastaların yapım asamalarındaki fotolara bayıldım. ellerinize saglık muhteşem görünüyorlar.

sevgiler, ebrugzo

hanife dedi ki...

merhabalar tarifleriniz hakikaten çok güzel elinize yüreğinize sağlık
ben de karınca kararınca blog dünyasına merhaba dedim.sevgiler

capankizimutfakta dedi ki...

ay abla ne severim o ivir zivir dukkanlari bi bilsen :)) bizim burdada cin dukkanlari var, hakikatten acayip seyler satiyorlar. ayrica cok gecmis olsun, hastalanmisiniz annenle... umarim en yakin zamanda yine kavusursunuz ailenle... opuldun

mutfaktelaşı dedi ki...

merhaba bloğunda tekrar yazmaya başlamana çok sevindim.tariflerin kadar oralardan haberleri de merakla takip ediyorum.zaman zaman kendimi oralarda hissediyorum.tekrar hoşgeldin.

Etkinliğime buyurun
Gönderen :AYŞE
36. PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİNİN EV SAHİBİYİM
SEVGİLİ ARKADAŞLARIM;
http://porselendemlik.blogcu.com
http://birdemliksohbet.com
http://gelibolu17.blogspot.com/
http://selmahlc.blogcu.com/
tarafından hazırlanmış olan porselen demlik çay saati için
09 SUBAT 2009 - 23 SUBAT2009 TARİHLERİ ARASINDA
http://mutfaktelasi.blogspot.com/ YANİ BEN YAPACAĞIM.
SİZ SEVGİLİ ARKADAŞLARIMI VE KATILMAK İSTEYEN HERKESİ ETKİNLİĞİMİZE DAVET EDİYORUM!!!
HEP BİRLİKTE ÇOK GÜZEL TARİFLERİ KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ.
TARİFLERİNİZİ HAZIRLAYARAK.
VE TARİFİNİZE"PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ 36.HAFTA " BAŞLIĞINI YAZARAK SAYFANIZDA YAYINLAMANIZI VE BANA YORUM BIRAKMANIZI RİCA EDİYORUM.C BOXA BIRAKILAN NOTLAR GÖZDEN KAÇABİLİR LÜTFEN YORUM YAZIN.SENİ VE BU YORUMU OKUYAN HERKESİ DAVET EDİYORUM ZİYARET EDİPTE BİZZAT DAVET EDEMEDİĞİM DOSTLARIM LÜTFEN BU YAZIYI NERDE OKURSANIZ SİZDE KATILIN EMİNİMBU ETKİNLİK SAYESİNDE BİR ÇOK ARKADAŞIMIZ OLUYOR MUTLAKA KATILIMIZI BEKLİYORUM.. ŞİMDİDEN KATILIMCI ARKADAŞLARIMA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM.

Aybike Ceylan dedi ki...

Esra'cigim,

Oncelikle hem gecmis olsun ve hem de allah kavustursun.
Ellerine saglik, her zaman ki gibi harika seyler hazirliyorsun, iyi ki dondun...

Guzel bir hafta diliyor, sevgilerimi gonderiyorum.

Unknown dedi ki...

merhaba, sitenizi daha once gormustum ama yorum yazmak yeni kismet oldu, cok guzel bir siteniz var ellerinize saglik, ben sudan da yasiyorum, elimde neredeyse hic denecek kadar az malzeme oluyor, sevgililer gunu icin pasta yapicam sitenizi kurcaliyorum o nedenle, en kolayini bulayim diye insallah bulurum, sevgilerimi gonderiyorum, mutlu gunler, bu arada benim de sayfam http://yemekduragi.blogcu.com hoscakalin tekrar ellerinize saglik

Disalce dedi ki...

canım geçmiş olsun....

verdiğin tarifler hiç alelade değil bence...insanlar güvendikleri yerden tarif almak istiyor...senin tariflerede güveniyoruz...denemekten korkmuyoruz...

ne kadar değişik tarifler uygulamaya çalışsakta evlerde en çok pişenler yine bunlar değilmi..

ellerine sağlık...
öpüyorum seni..

Narince dedi ki...

Tarifinizi yaptım ve pamuk pamuk poğaçalara hekes bayıldı. Çok teşekkür ederim.

GELİNCİK MUTFAK dedi ki...

geçmiş olsun canım...çinde yaşamak çok zor olmalı...yemek faslını düşünürsen ALLAH kolaylık versin...en çok neyi özledin? (yemek olarak)gerçekten böcek yiyorlarmı? mayalı hamurları güzel yaparım...(söylemesi ayıp)seninkide çok güzel görünüyor...ellerine sağlık....

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) dedi ki...

Sevgili "Taze Nane", çok teşekkür ederim ziyaretin ve yorumun için.

Sevgili Seval, çok teşekkür ederim zarif sözleriniz ve blogunuzda yer verdiğiniz için. Blogunuzu göremedim acaba adreste bir yanlışlık mı var?

Sevgili Ebru, çok memnun oldum ziyaretin için. İltifatlarınla mahcup ettin, görüşmek dileğiyle..

Sevgili Hanife, aramıza hoşgeldin. Çok teşekkür ederim uğrayıp yorum bıraktığın için.

Ümrancığım sen de bendensin demek :) Çok öpüyorum canım seni, uğradığın için teşekkür ederim.

Ayşeciğim çok teşekkür ederim, böylesi ilgyle izlenmek beni çok mutlu ediyor, sağolasın.

Aybikeciğim, vefalı arkadaşım, çok teşekkür ederim her zamanki gibi içten yorumun için. Öptüm.

Sevgili Göknur, ne iyi ettin de geldin, inşallah daha sık görüşeceğiz. Demek sen de benim gibi kısıtlı şartlar altında pişiriyorsun, Allah yardımcımız olsun :)

Salihacığım, seni görmek ne güzel. Beni hiç ihmal etmiyorsun, canımsın. Öpüldün.

Sevgili Narince, çok teşekkür ederim güvenip denediğin için. Sayfana uğrayıp baktım, benimkilerden daha da güzel yapmışsın eline sağlık.

Sevgili Gelincik mutfak, öncelikle hoşgeldin sayfama. Çin'de yaşamak elbette hiç kolay değil ama burayı seviyorum, yemeklerinin pek çoğunu da. Ben hiç böcek yiyen görmedim ama gören varmış :) Sık sık görüşmek dileğiyle..

Sevgilerimle,
Esra

ARZU - ENGÜZELTATLAR dedi ki...

Ellerine sağlık. Bloğunu çok beğendim. Takipteyim :) Sevgiler...

Adsız dedi ki...

cin de pijamalayla gezmelerinin nedeni kendilerini varlikli gostermekmis. gun icinde pijama giyince ben varlikliyim para kazanmaya ihtiyacim yok o yuzden gun icinde pijamayla gezerim gibi bir hikayesi varmis. ne kadar dogru bilemiyorum. ben cin de otelde yasiyorum. 5 yildizli otele yemege bile pijamayla gelen oluyor ne ilginc di mi? artik bende yadirgamiyorum ama biraz pijamadan sogudum dersem yanlan olmaz. sevgiler
didem

Adsız dedi ki...

Şefim merhaba :) sayfanın sıkı takipçisiyim isimsiz olarak bi kaç kez yorum bırakmışımdır mayalı hamur özürlü bir insanım ne yapsam olmaz ya taş gibi olur ( annemin buna yorumu karşıdaki binaya atsak mazallah şeklindedir :)) ya da buram buram maya kokar çekilesi deildir
Dfalarca denemişimdir zamanında bir pastahane şefinden zar zor yalvar yakar tarif almışlığım ve yine de yapamamışlığım bile var :))
Ama işte gün bugündür bugün benim tarihimde bir ilk ve bu ilk sayende gerçekleşti mutluyum mutluyum çokk gerçekten de bulut gibi poğaçalarım oldu hemde poğaça gibi kokuyo valla bak :) ufak çapta bi destan yazdım galiba
Bkınız yukarıdaki destanın kısa özeti : Acemi şefim sağol varol :) Sırada kurabiye denemelerim olcak bakalım o konuda neler yapabilicem görüşmek üzere ;)

Dilek

Adsız dedi ki...

merhaba esra,ben de sitenin sıkı takipçisiyim.ben bir mayalı yapma özürlüsü olduğum halde poğaçaları öyle güzel anlatmışsın ki dayanamadım ve yaptım, sonuç harika oldu.güzel olduğuna inanamayıp herkese tasdikletmeye çalıştım ama poğaça yemeye öylesine dalmışlardı ki kimse cevap veremiyodu:)) Ellerine sağlık... Münire

Adsız dedi ki...

merhaba esra hanım sitenizin takipçisiyim..çin macerlalarınızı da okuyorum :D kelebek kurabiyenizi denedim mükemmel oldu hemde mavi gıda boyasıyla yaptım.oğluma pazar günü doğum günü yapacağım ondan mavi:D tarifleriniz ve anlatımınız mükemmel..sevgiyle kalın..sema