Cuma, Haziran 13

Pastada "Ebru Sanatı" Denemeleri ve Veda...



Uzun bir aradan sonra tekrar sizlerle olmak çok güzel... Biliyorsunuz nedense üzerime çöken ve adını koyamadığım rehavetimin sonucu epey bir ara vermiştim yazılarıma. Son günlerde bu rehavetin adını kafamda yavaş yavaş şekillendiriyorum. Sanki beynimde bir odada, oda dolusu fikir ve yapılacak şey var ama hepsi de aynı anda çıkmaya çalıştıkları için kapıya sıkışıp beni de rahatsız ediyorlar. O nedenle hepsini teker teker yoluna koymaya karar verdim. Öncelikle belirsiz bir süre blogum ile ilgilenemeyeceğimi üzülerek haber vermek istiyorum. Yaklaşan Türkiye yolculuğumun ardından kısmetse tekrar buraya döndüğümde beni çok kalabalık günler bekliyor olacak. Bunlardan ilki ve en önemlisi Çin'de bir dil okuluna gitmek. Evde aldığım Çince dersleri ne yazık ki beni tatmin etmiyor. Beynim öğrenme açlığına doymuyor. Bu nedenle ikinci bir aktivitem de beni bekliyor olacak: Pasta Okulu. Burada örgün eğitim veren, sonucunda sertifika alabileceğim bir pasta okuluna başlayacağım. Ön görüşmemi yapıp okulumu çoktan gezip ayarladım bile. Yaptıkları inanılmaz teknikleri öğreneceğim için çok heyecanlıyım, Onlar da ilk defa yabancı bir öğrenciyi aralarında görecekleri için çok heyecanlılar.

Ardından oturduğum sitedeki arkadaşlarım benden kurs almak için bekliyor olacaklar. Yapabilirsem kurabiye ve pasta eğitimi vermek istiyorum, şimdiden gönüllüleri beynimi aşındırıyorlar bile.

Bir diğer hayalim Türkiye'ye dönünce bir yağlıboya sergisi açmak. Türkiye'deyken bu konuda eğitim almış ve kendi çapımda resim yapar olmuştum. Eğer vakit bulur ve başarabilirsem kendi gözümden buradaki doğa ve yaşamı resmetmeyi umuyorum.

İşte bu oda dolusu işler beni bekliyorken, bloguma nasıl devam edeceğim konusunda en ufak bir fikrim yok. Sadece bu ülkede geçirdiğim zamanı, en iyi verim alabileceğim şekilde doldurmaya çalışıyorum. Sizlerle olmak, sizlerin yorumlarında saklı o büyük desteği alabilmek, dostluğu hissedebilmek herşeye değerdi, belki de farkında bile olmadan benim buraya adapte olmamı sağlayan en önemli unsurlardan oldunuz. Bu desteği kaybetmeye hiç mi hiç niyetim yok, bu nedenle yine de arada kendimden haberler vermeye çalışacağım.

Bu konuların haricinde rutin yaşamım devam ediyor. Arkadaşlarla görüşüyoruz, birlikte biryerlere gidip gezip alışveriş yapıyoruz, kimi zaman da birbirimizin evlerinde toplanıyoruz. Geçtiğimiz hafta verilen bir kahvaltı davetine eli boş gitmek istemedim, o nedenle bir pasta hazırladım. Pastamı nasıl süsleyeceğim konusunda kararsız kaldım, çünkü burası dayanılmaz sıcak. Öyle ki pasta için hazırladığım ganaj, dolaptan çıkarır çıkarmaz yumuşayıveriyordu. Bu nedenle şeker hamuruyla kaplamaktan vazgeçip, en azından çok soğukta bekletip erimeden teslim edebilirim umuduyla krema kaplamaya karar verdim.

Buradaki arkadaş grubumuz çok uluslu olduğu ve kendi adıma Türkiye'yi ve kültürümüzü bir nevi temsil ettiğim için, pastamda küçük bir Türk sanatına örnek vermek istedim. Baştan olup olmayacağından hiç emin değildim, hayatımda Ebru Sanatı çalışmadım ya da çalışılırken de bizzat görmedim. Bu nedenle öncelikle küçük bir kasede erittiğim çikolata üzerinde denedim. Her ne kadar gerçeğinin güzelliğini yansıtmasının imkanı olmasa da, ucundan köşesinden fikir sahibi olsunlar diye, yine de deneyip göstermeye karar verdim.

Ebru Sanatının nasıl yapıldığını daha önce Tv programlarında izlemişsinizdir sizler de. Ustaları yaparken her ne kadar kolay görünüyorduysa da sadece ufacık bir aşamasında bile çok zorlandım. Geleneksel Ebru motiflerinden olan laleyi, yapmak üzere kendime model seçtim. Yapımı için ise bu siteden yararlandım.

Eğer siz de denemek isterseniz yapacağınız şey, beyaz çikolatayı eritmek ve dilediğiniz gıda boyası ile renklendirmek. Tabii çikolatanız soğuyup katılaşmadan motifleri hızlıca yapıp şekillendirmelisiniz de. Pastamı yine son zamanlarda sıkça kullandığım kakaolu pandispanya ve 400 gr. Krema ve 300 gr. bitter çikolatayı beraber eritip, soğutup çırptığım ganaj ile hazırladım. Ganajın yarısından biraz azını pastamın üzerini kaplamak üzere erittikten hemen sonra ayırdım. Pastamı hazırlayıp çırpılmış ganaj ile kapladım, üzerine oda sıcaklığında beklettiğim ganajı düzgünce döküp, üstünün heryerinin kaplanmasını sağladım.

Daha sonra renklendirdiğim beyaz çikolatalar ile ebru motiflerini hazırlayıp donmaları için buzdolabına kaldırdım. Son olarak pastamın kenarlarını rendelediğim bitter çikolata ile düzgünce kapladım.

Aşağıda pastanın yapım aşamalarına bir göz atabilirsiniz. (Pastayı götürüp masaya koyduğumda gerçekten de bu şekilleri nasıl yaptığımı sordular, bu sayede öz sanatlarımızdan birinden bahsetme fırsatını da bulabilmiş oldum.)







Umarım ayrılığın süresini fazla uzatmadan tekrar aranızda olabilirim...
Her şey gönlünüzce olsun.
Sevgilerimle,
Esra

76 yorum:

Adsız dedi ki...

Hele sukur esracim, nihayet ses verdin ;)
pastanda her zaman oldugu gibi muthis bende mutlaka denicem.
insallah yapmak istedigin herseyi yaparsin, basarili olursun...(bundan eminim zaten), yinede fazla habersiz birakma bizleri ...
hersey gonlunce olsun

Leylos

Kirpikteki Gözyaşı dedi ki...

Her ne kadar senden ayrı kalacağım için üzülsem de senin adına çok sevindim. Hepsi çok güzel kararlar! Umarım herşey istediğin gibi olur! Ama arada bir yazıp, bizim merakımızı da gider olur mu? Yolun açık olsun! Şimdiden iyi tatiller! Kocaman öptüm Esracım:))

Sebla

ayseyaman dedi ki...

Acemi Şefim üzülme sen, zaten yaz geldi, okullar kapandı yakında herkes blogu kapatıp yazlığa gidecek..:) Buralar eskisi gibi olmaz. Sen de bu sırada dilediğin gibi işlerini yoluna koyarsın. Dilerim herşey gönlünce olur canım ve inanıyorum herşeyi zamanla başaracaksın..
Bak ne güzel yazıyorum sana...Karşılıklı konuşur gibi..:)
Ama sen arayı uzatırsan yazmazsan unuttursan bizleri o zaman olmazzzz ! Bozuşuruz!:)(biliyorum blogun senin 2.çocuğun gibi, unutmazsın o yüzden de) :)
Son olarak her zamanki gibi pasta bir harika! İyi olduğuna en azından Çin'e hayata sıkı sıkıya sarıldığını duymak çok güzel..
Sevgiler gönderiyorum sana ;)

Unknown dedi ki...

segili esracım böyle ayrılık ayrılık deyipte hepimizi üzüyorsun planların çok güzel hepsini başarıyla sonuçlandıracağına eminim ama bizi yanlız bırakma fikrin can sıkıcı ne güzel işte sen yeni öğrendiklerini hem oradaki arkadaşlarına hemde biz blog öğrencilerine öğretebilirsin senden çok fazla şey öğrendim buna inan en kısa sürede tekrar paylaşımlarını bekliyorum canım pastan nefis olmuş işte yine yeni bir şey öğrendim emeğine yüreğine sağlık kucak dolusu sevgiler

başak dedi ki...

hem üzüldüm hem sevindim senin adına çok mutlu oldum hepsininde üstesinden geleceğine eminim blog un adına üzüldüm keyifli bir yaz tatili dilerim görüşmek üzere......

mutfaktelaşı dedi ki...

bu güne kadar yaptığın pastalar gibi buda harika olmuş ellerine sağlık.ayrıca orada pastaçılık kursuna gidicek olman da çok güzel.bloğunu ilgiyle takip ediyordum, biz burda olucaz kendini hazır hissedince tekrar gel olur mu?
şahsen tanışmıyoruz ama veda yazısını okuyunca duygulandım birden.sanalda olsa bir komşu ziyareti gibi bloğunu ziyaret edip ne var ne yok diye bakmaya alışmışım.kendine iyi bak.

Adsız dedi ki...

Esra hanım,bloğunuzu zevkle takip ediyorum.Ama vedanıza inanın çok üzüldüm.Bu aralar çoğu sevdiğim blogcu veda etti.Ve ben vedaları hiç sevmiyorum.O yüzden arada bir kısa da olsa bize göz kırparsanız mutlu olurum.Sevgiler İsanbul'dan Özlem...

Adsız dedi ki...

Esracım, yapmak istediğin her şey çok güzel, gönlüne göre olur umarım. Ara sıra bize haber ver ama. Sevgilerimle.

hcr hobi atölyesi dedi ki...

canım uzun zamandan beri yeni yazını bekliyordum (bugün 4 kere baktım bloğuna)
ara vermene üzüldüm :(
ama yeniliklerle döneceğine sevindim:)
sen her ne kadar ara vericem desende,
öğrendiklerini bizimle paylaşmadan duramassın bence :)))
sevgilerim seninle...

Adsız dedi ki...

Esra nolur bizi bırakma:( Blogunu ve seni cok seviyorum..Hic tanısmamıs olsak da..En icten sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

Merhaba sayfanın sessiz takipçisiyim hemen hemen hergün bakıyorum denilebilir adapte olmam birazda yorumlar sayesinde oldu demişsin ya belki inanmazsın ama ilginç bi şekilde benimde hayata tutunmam senin sayende oldu pasta herzamanki gibi harika görünüyor sayende bende başladım iş okul bitmeyen dertler derken terapi gibi geldi :)
Umarım herşey gönlünce olur acemi şefim :)

bir dilim bir tutam dedi ki...

Esra'cim ben yazini okurken bile basim döndü.Bayagi bir yogun günler seni bekliyor.
Bu arada bos bos oturmayipta zamanini dogru degerlendirme istegin icin seni tebrik ediyorum.
Basarilar.......
ha pastaya gelince...yaraticiligin icin tebrikler,seni kocaman öüpüyorum....

Unknown dedi ki...

Merhaba Esracığım, nihayet yeni bir yazını ve dolayısı ile senden haberleri görebildim.Blogunu okuyor ama ben de sana yazamıyordum, emanet pclerden sadece okumakla yetiniyordum, şimdi sorun giderildi artık kendi pcme kavuştum yeniden.(Depremi öğrendiğimde en son bir mail yazmıştım sana, ama sanırım yanlış bir yere yolladım, nereye gönderdiğimi de bilmiyorum, neyse ki iyilik haberlerinizi de okuyup rahatlamıştım).

Kafandaki projelerin hepsi de çok güzel, dilerim tamamını başarırsın gönlünce.

Eh, arada sırada evde pişirdiğin yemek ve pastaları resimleyip koysan yeter zaten diyorum, seni merak ederiz biz, habersiz bırakma bizleri.

Ebru süslemeli pasta fikrin de uygulaman da harika olmuş.

Bu arada ben de senin marsmallowlu pastandan yaptım ve herkes çok beğendi, tarif ve bilgini paylaştığın için teşekkürler.

Sevgilerimle.

zarpandit dedi ki...

ya niye şimdi gidiyorsun ya ben blog açtım diye herkes kaçtı galiba:(

Yasemin dedi ki...

sirayla bloglardan veda yazilari geliyor bu da beni cok uzuyor.. surekli takip ettigim hayatimda guzel yeri olan insanlarin biranda bu sekilde veda etmeleri beni epey uzuyor.. ama napalm anlayisli olmaktan baska bisey gelmiyor elimden. esracim hakkinda hayirlisi olsun diyorum. hakkaten bukadar dolu bir programda birde blogla ugrasmak epey zor olur. ben bi oglum yuzumden bu kadar ihmal ediyorsam senin durumunda hakkaten zor. dilerim hedeflerine tek tek ulasir ve hepsine basarili olursun canim. bu arada ebru fikri gercekten orjinal tebrik etmeden gecemem. daha once boyle birsey gormedim gercekten olaganustu! ellerine saglik! gorusmek uzere...

Adsız dedi ki...

canim bir yandan ara vermene cok üzüldüm bir yandan da yapabileceklerini okuyunca senin adina heyecanlandim umarim hersey gönlünce olur ama arada bir gel olurmu seni özlicez huzurla kal
karabiberinmutfagi

Ferkay dedi ki...

Esra cım yazılarını okumak pastanı görmek çok güzel. Pastayı harika süslemişsin canım. Sen yine de fazla ara verme. Yada arada bir ses ver yeter. Bütün düşlerin gerçek olsun canım.

Cafe Gusto dedi ki...

Esracığım bütün planlarının tasarladığın şekilde gerçekleşmesini diliyorum.Ama arasıra da olsa bizleri ihmal etme.Ebru sanatı pastan harika.Bizleri çok güzel temsil ediyorsun ellerine sağlık..sevgiler...

Adsız dedi ki...

Esracığım
Pastanı görünce gözlerime inanamadım. Bu kadar mı kalp kalbe karşı olur...
Sana daha önce sözetmişmiydim bilmiyorum ama ben bir dönem Paşabahçe'de desinatörlük yaptım ve tabak üzerine Türk motifleri çalıştım. Geçenlerde pasta yaparken bir fark yaratmak adına pastalara türk motiflerini uyarlamayı düşünmüş ve başlangıç için en iyi denemenin ebru olabilecegine karar vermiştim. Bende ebru tekniğini tam olarak bilmediğimden bir kaç uygun resim bulup lale yada gelincik çalışılabileceği kanısına varmıştım.. O nedenle bugün bloğunu açtığımda gördüğüm manzarayı "inanmıyorummm" diye minik bir çığlıkla karşıladım:)))
Bu denemenle bana yine ışık tuttuğunu söylememe bilmem gerek var mı? Nefis bir pasta çıkarmışsın ortaya.. Emeğine yüreğine sağlık...
Yoğunluğunun farkında olmamak imkansız. Gerek kurs gerek eğitmenlik faaliyetlerinle hem ışımaya ve hem de ışık tutmaya devam edeceğin için gurur duyuyorum. Hani milli takım için söylediğimiz son şarkı var ya "göğsümüzde ay ve yıldız, sel olduk biz geliyoruz" diyor.. Sende bizi dünyanın başka bir ucunda göğsündeki ay yıldızla , onurla temsil edenlerdensin. Alnından ve güzel yüreğinden öpüyorum seni... Bizi habersiz bırakma e mi?

Begüm dedi ki...

Merhaba

Yine çok güzel bi pasta yapmışsınız ellerinize sağlık.

Sakın bırakmayın bizi,veda etmeyin.Terif yayınlayamazsanızda sık sık kendinizden bahsedin...

selamlar...

IŞILCA TATLAR dedi ki...

Tebrikler, tebrikler Esra'cığım.
Harika bir pasta olmuş.
'Hayal gücünün zenginliği, yaratıcılık ve estetik budur' işte diyorum. Bu pastayı havanın çok sıcaklığına borçluysak iyi ki sıcakmış dedirtecek cinsten bir çalışma olmuş.
Şeker hamurlu pastalar çok güzel ve estetik olmasına rağmen benim gönlüm yine de hep bu tür pastalardan yana olmuştur. Verilen onca emeğe, zamana ve maliyetine rağmen şeker hamurlarının yenmiyor olmasına hep üzülüyorum.
Yaratıcılığına, ince beğenine çok uygun bu pastayı çok sevdim. Hele ki bizim kültürümüzün en güzel örneklerinden olan ebru desenlerini pastanın üzerinde görmek beni çok şaşırttı. Ellerine, yüreğine sağlık canım.

İletinin başındki veda sözcüğünü hiç kabul etmiyorum. Olsa olsa işlerini toparlayıp projelerini hayata geçirecek kadar bir süre bekleyeceğimiz anlamını çıkarıyorum ben. Öyle değil mi?

Umuyorum ki güzel bir tatilden sonra yine bizlerle birlikte olacaksın.

Özlemlerini gidereceğin güzel bir tatil diliyorum.

Sevgilerimle,

Adsız dedi ki...

PASTA COK GUZEL GORUNUYOR ELLERINE SAGLIK

pervin dedi ki...

sevgili esracım bende bloğunu sesiz takip edenlerden olarak çok sevindim yapacağın şeyler inşallah engelsiz gönlünce olur sana şimdiden başarılı günler diliyorum yazıların arasırada olsa bizler seninleyiz sevgiler...

Adsız dedi ki...

Esracığım yine güzel bir pasta sunmuşsun bizlere.
Kim bilir tadı ne güzeldir.
Türkiye'den dönüşte seni büyük bir yoğunluk bekliyor.
Tatilin tadını çıkar...
Hoşçakal...:)

Mutfakname-Zuhal dedi ki...

yaa nerelerdesın sen yazmadın korktum vallahi. deprem oldu ya oralarda valla aklıma kötü kötü şeyler geldı cnm ya. hem nereye gidiyormuşsun sen hiç bi yere gitmek yook. üzülürüz çok :( elıne saglık pasta enfes yeme izle o şekil yani :)

pelince dedi ki...

Esra tüm güzel kararların için tebrik ederim..Bütün bahsettiklerin hem beceri hemde cesaret işi,başarılı olucağına eminim..
Kurslara başladığın zaman yaptığın pastaları fotoğraflamadan duramazsın sanırım..Bizde böylece görmüş oluruz:)
Kurs vermelisin bencede,senden öğrenilecek çok şey var..

Yağlı boya içinde seni bir tualin önünde oturmuş fotoğrafını hatırlıyorum...Görmek isterim zamanı gelince...

Kendine iyi bak.
İlke'yi ve seni öpüyorum.

Adsız dedi ki...

Merhabalar Esra Hanım
yazınızı okuyunca içimi sıkıntılar kapladı kendinizi niye bu kadar sıktınız anlamadım bir hikaye vardır iki arkadaş gemiye binmiş biri çantasını yere bırakmış nasıl olsa gideceği yere gemi gidiyor diğeri sırtından indirmemiş yükü boşuna taşımış sizde böyle yapmışsınız bence önemli olan kararları vermek ki zaten siz vermişsiniz gerisini oluruna bırakın günlerdir her gün sayfanıza bakıyorum sizden bir haber bekliyorum ve yorumları okuyunca herkezinde sizi beklediğini merak ettiğini farkettim bu bloga yazı yazmak çokmu zor bilemiyorum ama bir sürü şey yapmışsınız niye onları eklemediniz alışverişler arkadaş toplantıları bence herkez bunları zevkle okuyacaktır keşke biraz günlük gibi devam etseniz uzun zaman ara vermemeniz dileği ile Arzu

Adsız dedi ki...

ahh esracım ya ne diyeyim ben sana artık umudumu kesmiştim ama şöyle bir siteye bakıvereyim dedim iyi de yapmışım ,bu veda işine çok üzüldüm ama anlattıklarını okuyunca bu onca güzel iş için de değer bence ,zaten bu tamamamen bir kopuş değil anladığım kadarıyla bir ara veriş öyle değil mi???Esracım biliyorum ki bu bahsettiğin işleri süper yaparsın sen kursa da gidersin,kurs da verirsin,sergi de açarsın ben inanıyorum herşey gönlünce olsun canım arkadaşımmmm

Unknown dedi ki...

becerikli kardeşim benim süper olmuş pastan yine her zamanki gibi. bu arada blog ile ilgilenemeyeceğim demişsin ama benim tanıdığım Esra dayanamaz arada yine blogla da uğraşır.. çok öpüyorum... 5 temmuzu bekliyorum...

Adsız dedi ki...

esracım,blogunu çok beğenerek izliyorum.Bu pastanda harika olmuş birde pastacılık kusuna gidersen kimbilir neler yaparsın.Seni sürekli izliyorum.sipariş pastandan yaptım harika oldu.Tatile geldiğinde siteye gelirsen banada mutlaka beklerim.ilkeyide senide öpüyorum.
sibel-zeynep

Aybike Ceylan dedi ki...

Ellerine saglik Esra'cigim, Sanat harikasi yapmissin.
Lutfen bizleri habersiz birakma.
Hersey gonlunce olsun..

Sevgiler.

Adsız dedi ki...

Sevgili Esra seni cok uzun amandir sessiz takip etmekteyim.Ara vermis olduguna uzuldum.Ama almis oldugun kararlarina sevindim.Dilerim hersey gonlunce olur.Lutfen arayi cooookkkk uzatma.AUSTRALIADAN kucak dolusu sevgiler
AYTEN

NiNo dedi ki...

İnsanın birçok dalda yeteneği olunca bunlarıda hayata geçirmek için azmı ve sabrı olunca bir süreliğine ayrı kalmaya itirazım olmayacak:)Ama çok uzatma olurmu bu arayı.

Adsız dedi ki...

Dilerim oda da sıkışıp kalan tüm hayallerin birbir sırası ile ve seni bunaltmadan kapıdan çıkıversin ve yerini bulsun..Dilerim hayallerin gerçek olsun...

Sık sık olmasada arada sırada yine bizi haberdar et ve herşey düzene girince aramıza geri dön !!!!!!!!!!

Kocaman kocaman sevgiler Acemi Şefim

Hobi Sepeti dedi ki...

Ellerine sağlık pasta harika olmuş,hergün takip ettiğim sitelerden birinden uzun süre mahrum kalmak istemem ,umarım arayı fazla uzatmazsın.Çalışmalarında başarılar dilerim.
Sevgiler.
Pınar.

Adsız dedi ki...

Esracım,
sayfanı gene umutsuzca açtığımda bir gördüm ki yeni birşeyler yazılmış, senden uzun zamandır haber alamamak gerçekten sıkıcı ve üzücüydü, bu anlamda ses vermene çok sevindim. hayatındaki yeni gelişmeler harika, keşke bi fırsatım olsa da ben de çok sevdiğim ve yarıda kesmek zorunda kaldığım italyanca derslerime tekrar geri dönebilsem:( senin şu azmine gerçekten hayranım, hem pasta okulu, hem dil okulu, hem çocukla ve eşle ilgilenmek... bunların hepsini bir arada yapabiliyor olman çok güzel, seni can-ı gönülden tebrik ediyorum. gerçi bloğa fazla vakit ayıramayacağından korkuyorum ve bu durum beni üzüyor ama olsun, belki yemek dışında kurs serüvenlerini ve resimlerini bizimle paylaşırsın ve bu da inan çok güzel olur. umarım Türkiye tatilin çok güzel geçer, belki tatilde de gezdiğin gördüğün yerleri bizimle paylaşır, o güzel anlatımınla bizi de oralara götürmüş kadar olursun:)
bu arada başlıktaki veda sözcüğünü hiiiiçççç üzerime alınmıyorum, çünkü kabul etmiyorum, azıcık da olsa, 2-3 kelimecik bile olsa bişiler yazarsın diye umut ediyorum.yolun açık olsun esracım, çookkk kocaman sevgiler ve öpücüklerrr...
derya özdemir/izmir

Bizim Evin Mutfağı-Aysel dedi ki...

Azmin elinden bir şey kurtulmaz diyorum ve seni aldığın kararlardan dolayı tebrik ediyorum...

Eğitimin süresince öğrendiklerini paylaşırsın belki zaman buldukça...

Pasta için söyleyecek söz bulamıyorum...

Bende bir ebrusever olarak bayıldım... Gerçekten ülkemizi çok güzel temsil ediyorsun...

Güzel haberlerini bekliyorum...

Sıcacık kocaman sevgiler...

Ayse Pamuk dedi ki...

Hayırlısı olsun senin için insallah.Sevgilerimle

Pembelinin Mutfağı dedi ki...

Esracım, meğer ne çok şey senibekliyormuş sırada, senin hepsinin üstesinden gelip, başarılı olacağına eminim. Sana kolaylıklar dilerim. Sen yine de ara sıra yaz olur mu?

Görüşmek üzere.

NiNo dedi ki...

esracim ne cok sey bekliyor seni yapilmak uzere dilerim hersey gonlunceo lur cin mantisini yaptim superbisi oldu cok tesekkurler canim tatilden sonra gorusmek uzere iyi tatiller

Adsız dedi ki...

Merhaba Esra Hanım,

Bunca sessizliğin ardından bir karar çıkacak diye nefesimi tutmuştum. Ve dört günün sonunda baktığım sayfanızda veda sözünü duyunca "ah" diyebildim...Amma çok şükür yazınızı okuyunca bu vedanın ,hani;"artık katkı yapacak bir şey kalmadı bana da heyecan vermiyor her şey için teşekkürler elveda" türünden bir kapanış değil tam tersine size ve tabi ki bizlere(gördüğünüz gibi sizden kopmaya hiç niyetim yok:) ) yeni ufukların açılması için yapılan bir hazırlık evresinin habercisi olduğunu anlayıp "oh "dedim.

Uzun cümleler kurduğumun farkındayım ama elim aklımdan geçenlere yetişemiyor, ben de onları bağlayıveriyorum :)

Öğrenme isteğiniz ve oldukça yaratıcı ve başarılı fikirlerinizi(ebru sanatımızı kremada uygulamak gibi) teknik olarak da geliştirme isteğiniz bana da ilham veriyor. Benim için de "olur mu acaba.. bu yaştan sonra başlanır mı yine bir şeylere?" diye ayak sürttüğüm ve yaşamaktan sıkıldığım bu zamanlarda uzakdoğu sevgimi,dil öğrenme isteğimiyenileyip üstelik renkli muhteşem pasta ve kurabiyelerle tanışmamı sağladınız.Üstelik bunların hepsini bir yerde birleştirebilme ümidi verdiniz...Türk sanatları+Yemek+Uzakdoğu= Mutluluk. Bu formülde eşitliğin sağ tarafının mümkün olmadığını ve formülü geçersiz kıldığını düşünürken artık doğru yolda olabileceğimin sinyallerini veriyorsunuz...ben daha ne isterim:)
Yaptığım işin sanatla alakası yok,mali işler ve bütçe planlama şefiyim. Ama gönlüm kuyumculuk modelleme, resim ve tüm el sanatlarında. Şimdi de pastacılık ve renkli kurabiyeler:)))) İşte bu ilhami bana verdiğiniz için size nasıl teşekkür etmeli?
Ama lütfen uzaklardabir yerlerde harika çalışmalarınıza devam ederken bizlerden çok uzak kalmayın,olur mu?

En içten sevgilerimle,

Elif.

DİDEM ÖZCAN dedi ki...

Esra'cığım,

Biliyorum ki, en doğru kararı verdin kendin ve geleceğin için, ama senden ve güzel paylaşımlarından uzak kalmak düşüncesi de, yüreğimi sızlatmadı değil.. Özleyeceğim, özleneceksin, bilesin..

Sımsıcak sevgiler.....

Eya dedi ki...

Sevgili Esracığım...

Öğrenme azmine hayran olmamak elde değil.Seni gönülden tebrk ediyorum ve yeni başarılarını bizimle paylaşacağına inanıyorum. VEDA sözcüğünü kabul etmiyorum.Belki biraz ARA olabilir.Ben bloglar arası dolaşırken ilham aldığım en sevdiğim bloglardan birisin biliyormusun.Eminim benim gibi birçok blogcu arkadaşım için de geçerlidir bu. Dolayısıyla bizler için bu önemli misyonu sürdürmelisin.İnanıyorum ki sen de zaten bunun farkındasındır.Bu işi bu kadar ciddiye almasan bu başarılı Blogun da sahibi olmazdın değilmi? Sözün kısası,sana biraz tatil için izin veriyoruz ama o kadar. Bizi lütfen habersiz bırakma, biz seni bırakmıyoruz çünkü...sevgiyle kal, başarılar diliyorum...

Bir Dilim Düş dedi ki...

Canım benim ne kadar sevindim yeni bir yazını görünce. Aslında senden ayrı kalacağımız için çok üzgünüm ama o kadar güzel planların var ki hepsine bayıldım ve biraz da imrendim doğrusu. Umarım hepsi istediğin gibi olur. Seni kocaman öpüyorum canım kocaman sevgilerr...

Bu arada pasta da her zamanki gibi harika!!!

capankizimutfakta dedi ki...

esra ablacim pastanla baslamak istiyorum. inanilmaz sahane bir calisma cikartmissin ortaya seni tebrik ederim. bu meslekte fikrin ne kadar onemli oldugunu birkez daha ogrendim. tek kelimeyle mukemmel. eh ben bunu denerim ama... vedana gelince, cok uzuldum aramizdan ayrilacagina. yazdiklarinin hepsini okudum, yapmak istediklerin cok onemli ve bir o kadarda cok guzel. sana hayatinda basarilar diliyorum. allah kolaylik versin. umarim hersey gonlunce olur. ama o guzel pastalarindan mahrum kalacagim icin cok uzuldum :((( bu aralar bircok arkadasimiz blogunu birakiyor, nazarmi degdi ne? arada ugra olurmu ablacim. sevgilerimleee...

Adsız dedi ki...

esra ellerine sağlık.süpersin...

david santos dedi ki...

EURO 2008

TURQIYE Congratulations!!!!!!

egeli dedi ki...

canım Esra'cım,senden ümidimi kesmişken bir de baktım ki bloguna geri dönmüşsün,sana sitem etmiyorum,haklısın dönem dönem ,bende senin gibi oluyorum,hiç bir şey yazasım gelmiyor hele bu sıcaklarda ,pasta süper olmuş ellerine sağlık canım....şu pasta kursuna bir an evvel başla ki ,bizler ile öğrendiklerini paylaş ,sana şimdiden kolay gelsin canım...görüşürüz... öptüm.

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) dedi ki...

Leylacım ses verdim de dönüşüm geç oldu biliyorum :( Türkiyeye dönmeme 24 saatten az kaldı ve gitmeden az önce yazayım istedim cevaplarımı. Çok sağol canım verdiğin tüm destek için. Öpüyorum...

Seblacım çok sağol, asıl ben sizi takip edemediğim için üzülüyorum. İnşallah arada haberleşeceğiz, kucak dolusu sevgiler sana.

Ayşecim bakıyorum arada bakabildiğim kadarıyla ama şimdilik herkes tam gaz :)Olsun, vakit buldukça kendim de denemiş kadar sevineceğim yaptıklarınıza bakıp. Çok sağol canım bri dolu vaktini ayırıp çok tatlı şeyler yazmışsın. Sımsıkı kucaklıyorum seni.

Mübeccelcim inşallah tatil vedası olur bu. Belki işlerimi yoluna koyar koymaz arada ses vermeye de başlarım. Çok öpüyorum canım seni, sağol güzel sözlerin için.

Başakcım çok sağol desteğin için, en kısa zamanda görüşürüz inşallah.

Mutfaktelaşım çok sağol canım. İnşallah arayı açmayı ben de istemiyorum ama kısmet bakalım. Ben de sizlerin ziyaretlerine o kadar alıştım ki şimdi göremeden nasıl yapacağım bakalım :(

Sevgili Özlem, sessiz takipçilerimin arada ses vermesi herşeye bedel ;) İnşallah işlerimi yoluna koyar koymaz dönmek istiyorum ben de. Çok öptüm.

Pınarcım çok sağol canım, haber veremesem de sizleri izlemekten zevk duymaya devam edeceğim ;)

Hacercim olsun canım, gönüllerimiz bir. İnşallah dediğin gibi kendimi çarçabuk iteklerim hadi başla diye :))

Handecim çok sağol canım, ne kadar tatlısın. Ben de sizleri ve varlığınızı burada hissetmeyi çok seviyorum. İnşallah belki bir gün tanışırız da. Bak 24 saat sonra Türkiye'ye doğru yola çıkacağım. Keşke bir buluşmaya denk gelseydik...

Sevgili sessiz takipçim, bak bu yorumunla yine kendimi ne kadar iyi hissettirdin, üstelik adını bile bilmiyorum. İşte anlatmak istediğim öyle birşeydi... Mutfakta terapi gibisi yok değil mi? teşekkür ederim onore ettiğin için, çok öpüyorum.

Serap hanım çok teşekkür ederim, sadece vaktimi olabildiğince kaliteli geçirmek istiyorum. Çok sağolun desteğiniz için.

Zerrincim mailini ancak bu yorumunu okuyunca gördüm, ne yazik ki spama düşmüş ve farkedememişim. Çok sağol canım o güzel mailin için. İnşallah haberleşeceğiz bir şekilde, arada kısa da olsa notlar düşmeyi isterim en azından. Çok öpüyorum canım seni, teşekkür ederim.

Gökçe :) Olsun yazmayacağım size gelmeyeceğim anlamına gelmiyor :) Türkiyeden döneyim başlayacağım blog turlarına ;)

Yasemincim bak kesin veda demedim ki ben? Geleceğim inşallah sen de tontoşunu iyice büyütmüş olursun ;) Çok sağol canım güzel iltifatların için çok öpüyorum seni.

Semihacım çok sağol canım ben de sizleri özleyeceğim ama arada hasret gidermeye gelirim söz ;)

Feray Hanım, çok sağol destek verici sözleriniz için. İnşallah arada ses vereceğim :)

Sepilcim Çok sağol canım dileklerin için. İnşallah arada görüşmek üzere ;)

Nüket Ablacım merhaba. Ben de yorumunu görünce çok şaşırdım. Ama demişsin ki bana ışık tuttun, hayır, sadece ucundan yapılabileceğini görmüş oldun o kadar. Şimdi kimbilir mesleki bilgin ve mükemmel zevkinle ne harikalar yaparsın sen. Lütfen öyle bir çalışman olursa yolla bana olur mu? Keşke gelmişken tatma şansım da olsa ama nasıl olur bilemiyorum :( 24 saatten az bir süre sonra yola çıkıyorum inşallah ve bir gün acaba bir kahve içer miyiz ki beraber diye meraktan ölmüyor da değilim. Gelince eğer fırsatım olursa Gizemden numarana ulaşıp arayacağım seni sakıncası yoksa.

Begümcüm inşallah uzun bir ara da olsa dönmeye çaılşacağım canım çok sağol, çok tatlısın.

Işıl Hanım çok teşekkür ederim. Öyle güzel yazmışsınız ki sabki ebru yapmışçasına havaya gireceğim :)) İnşallah arayı açmam, sizlerin bu güzel yorumlarınız olmadan çok sıkıcı oluyor bu sanal dünya :( Görüşmek dileğiyle selam ve sevgilerimi yolluyorum size.

Ayşegül teşekkür ederim.

Sevgili Pervin, çok teşekkür ederim güzel sözler ve desteğin için. Umarım görüşürüz uzatmadan :)

Yeldacım çok sağol canım, inaşşalh ;)

Zuhalcim çok sağol tatlım, böylesi güzel sözler duymak çok güzel inan ki. Sırf bu yüzden arayı açasım yok ;)

Pelincim çok sağol canım, daha sadece lafta gibi, biraz hayata geçireyim de yoluna koyarım blogu da inşallah. Demek o fotoğrafı unutmadın, gerçekten şaşırdım :)

Sevgili Arzu, vaktini ayırıp böylesi bir destekle karşıma çıktığın için çok teşekkür ederim. Bazen yaptığım şeyler bana çok yavan geliyor, kof geliyor; o nedenle ekleyesim gelmiyor. İçinde öğretmeyen bir şey oldu mu yazmaya değer gelmiyor. Burada yaşadıklarımı yazıyorum aslında başka yerde, belki tavsiyene uyup onları da derleyebilirim ne dersin? ;)

Zeynepcim inşşallah kopuş değil tatlım ;) Güvenine müteşekkirim, inşallah hayallerimi gerçekleştirir yüzünü kara çıkarmam :)

Gülencim çok sağol canım heryerden desteğini sürdürüyorsun sabırla. Geliyorum 2 gün kaldı :)

Sibelcim çok sağol canım. Uzaktan bir dostumun desteğini hissetmek çok güzel. gelince görüşürüz inşallah.

Aybikecim çok sağol canım, haberleşeceğiz inşallah.

Sevgili Ayten, inşallah kısa zamanda görüşürüz tekrar. Bak bana yakın sayılırsın, oraya bir sefer tatile gelmeyi planlıyoruz, Kimbilir tanışırız da bir gün :)

Nihancım yeteneğim var mı bilmiyorum da cahil cesaretim var :)) İnşallah uzatmayacağım tatlım ;)

Burçincim aminnn canım :) İnşallah geleceğim aranıza, yanınızdaki yerimi kaybetmeye niyetim yok ;)

Pınarcım çok sağol canım, aslına ne kadar yakınına geliyorum ;) Görüşürüz inşallah :)

Deryacım sen yazalı ne kadar zaman oldu ama ancak fırsat bulup cevap yazabiliyorum. Anla işte :( Bu kadar vaktini ayırıp, okumaya doyamadığım bu yorumun için bile geri dönmeye değer, yeter ki işlerimi yoluna koyayım. Seni sımsıkı kucaklıyorum canım benim.

Ayselcim çok teşekkür ederim, ianşşal paylaşacağım canım. Çok öptüm.

Ayşecim amin canım sağol.

Nazifecim seni burada görmek nasıl güzel... Çok sağol canım, görüşmeyi kesmeyeceğiz inşallah.

Nihancım çok sevindim mantıyı denediğin için, eline sağlık. Çok öpüyorum seni.

Sevgili Elif, bu kadar takibe değer bulunuyor olmak nasıl gurur verici anlatamam. Sadece bunun için bile elimden geleni yapmaya değer. Ama inan ki kendimi dediğin kadar ilham verici bulmuyorum sadece beni alçakgönüllüğünle onore ediyorsun. Herkesin içinde yapmayı sevdiği şeyleri sakladığını düşünüyorum, umarım seninkini de görme şansım olur. Görüşmeye devam etmeyi umarak kucak dolusu sevgilerimi yolluyorum..

Didemcim inşallah uzatmayacağım arayı, ben de sizleri çok özleyeceğim inan...

Zehracım azim var da bakalım gerisi gelecek mi :) inşallah işleri yoluna koyar koymaz geleceğim. Ne güzel sözler bunlar, havaya sokacaksın beni, utandım inan ki.Böylesi güzel sözler ve destekler karşısında dönmem mi hiç? İnşallah, inşallah...

Evrencim dur bakalım, şu maymun iştahım becerebilecek mi bakalım. Çok sağol canım desteğin için, en kısa zamanda görüşmek dileğiyle...

Çapankızım çok sağol tatlım bu güzel sözlerin için. Sizlerin başarı dileklerini aldım ya, inşallah halledeceğim. Arada görüşmek üzere canım.

Haticecim sağol tatlım ;)

David i suprised about your comment, are you following my blog regularly? Thx!

Dilekcim çok sağol canım, inşallah çok ara vermeden hep beraber hızlıca dönüş yaparız bloglarımıza. Çok öpüyorum seni.

Mutfakname-Zuhal dedi ki...

şefiimm nerelerdesin?? :( gitmek yokk deıl mi???

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

her şey gönlünüzce olsun,
pasta çok ilginç bir çalışma olsun emeğinize sağlık, tşkrlrr
İSTANBULDAN svglr NuNu

Adsız dedi ki...

Pastalarda yapılamayacak şey yok ya. ne güzel süslemişsin.

Haydins dedi ki...

yeni bir kesif daha ordan oraya derken ..yeni bloglar kesfetmek cok keyifli..
Takipteyim efendim..

Adsız dedi ki...

İyi akşamlar.Konya'dan Çin'e selamlar.Neden orda olduğunuzu anlayamadım ama,bence çok güzel,merak uyandıran bir ülkedesiniz.Tadına varmanızı dilerim..

meleginmarifetleri dedi ki...

ESRAA.
EÜPER BİR SÜSLEME OLMUŞ ELLERİNE SAĞLIK.
AMA SEN BİZLERİ BIRAKMA YAAA YİNEDE ARADA ÖĞRENDİĞİN PASTALARI BARİ GÖSTEEEER.
İYİ TATİLLER HOŞÇAKAL.

Adsız dedi ki...

acemı sefım nerdesııııınnnnn !!!
kac kere sayfanı actım ama yıne bırsey yazmamıssın !! ozlettın kendını yaaa...
bende su an amasyadayım, tatıldeyız...yakında fransaya donucem Allahın ıznıyle, malum tatıl yavas yavas bıtıyor...
bu arada kusura bakma turkce klavyesıne pek alısamadım, bıraz hızlı yazıyorumda. ben harflerı secene kadar oooo cok zaman gecırırım, neyse bızlerı habersız bırakma...

leylos

Unknown dedi ki...

esracım nasılsın en kısa sürede görüşmek dileği ile sevgiler

Adsız dedi ki...

Mrb Esra,
umarım tüm ideallerine kavuşursun sana en içten dileklerimle başarılar diliyorum :)
pastada kullandığın ebru tekniği çok hoş durmuş yaratıcılığın sınırı yok pastada ebru inanılmaz :)

whiteistcafe.blogspot.com
Sevgiyle.

Adsız dedi ki...

merhaba, ben didem. daha oncede yazismistik. cin de( shenzhen ) yasadigimi yazmistim ve simdi tekrar cin e wenzhou ya tasiniyoruz. sanirim senin yasadigin sehre fazla uzak degil. belki tanisma firsatimiz olur.

iyi tatiller

egeli dedi ki...

Esra'cım ,nerelerdesin ,hayat belirtisi ver lütfeennn.....

Aynur dedi ki...

ALLAHIN REHMETİ VE BEREKETİ ÜZERİNİZE OLSUN KANDİLİNİZ MÜBAREK OLSUN

Hayirli Cumalar

Selamlar

www.aynurdantarifler.blogspot.com

Aybike Ceylan dedi ki...

Bayramini kutluyor, daha nice saglikli ve guzel bayramlar diliyorum Esra'cigim.

Sevgilerimi gonderiyorum.

Adsız dedi ki...

esracim hakikaten ses ver artik !!!
ne yaptin ne ettin bize anlat lutfen...!!

leylos

ebrulitatlar dedi ki...

Esra'cım nasılsın, iyimisin diye merak ettim.Bir yazayım dedim. Sesin soluğun çıkmıyor.Günlerin nasıl geçiyor. Herşey yolundamı. Oğluşunu ve seni öpüyorum çok. Sevgiler canım..

Adsız dedi ki...

canım hayallerinin en guzel sekilde gerçekleşmesi dileğiyle..
herşey gönlünce olsun
sevgıler..

Adsız dedi ki...

merhaba ben blogunuzu yeni keşfedenlerdenim. hem tarfilerinize hem de yazım dilinize bayıldım. bu pastada harika görünüyor. ellerine sağlık. gerçekten tebrik ederim sizi.

Disalce dedi ki...

esracım bloğumda sana ödül verdim....
öpüyorum seni.....görmek istersen bekliyorum...

Adsız dedi ki...

Esracım artık bi ses versen diyorum, neler yapıosun, nerelerdesin??? kursun nasıl gidiyor?? merakta bıraktın bizleri, daha fazla meraklandırmasan keşke:( öpüyorum seni. en kısa sürede küçük de olsa birşeyler yazmanı umuyorum. sevgilerrrrr.
derya özdemir/izmir

Evcilik Lezzetler dedi ki...

Esra şimdi diyorum ki bizim acemi olduğunu iddia eden şef kalksa yine değişik bir pasta çalışsa etaplarını çekse yayınlasa hasbehal etse diyorum ama bilemiyorum yani :P Özledim azizim
Sevgiler :))

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) dedi ki...

Arkadaşlar yorum kısmında beni unutmadığınızı gösterdiğiniz mesajlarınızı görünce içim sıcacık oluyor. Bu aralar elim gidip gidip geri dönüyor bloguma, ruh hallerim izin vermiyor sanırım. Belki yakında küçük bir tarifle neler olup bittiğini yazacak gücü bulabilirim.
Hepinizi sevgiyle kucaklıyorum.
Esra

Adsız dedi ki...

sevgili esra nerelerdesin özledik seni artik bir ses versen nasil olur günde kac defa sitene giriyorum acaba bugün yazdimi diye senin yazdiklarini okumak bana mutluluk veriyor umarim hayatinda hersey yolundadir taaa berlinden seni ariyorum yana yana dön artik sitene sefim hepimiz cok özledik seni kucak dolusu sevgiler gönderiyorum sana al emi ....

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Lütfen o gücü bul artık Esracığım. Özledik seniiiii, haber ver kendinden hadi!

cool cookie dedi ki...

Hadi Esra bekliyoruz o guzel tariflerini..Sevgiler:)

Adsız dedi ki...

Bu pasatnızı denedim ben.Tabi sizinkinin eseri yok :) Süslemeleri de yapamadım.Öylesine yedik gitti:)Takipteyim ..sevgiler..

Elif Damla dedi ki...

Sevgili Esra abla,
Pastanı denedim, süslemelerde pek başarılı olduğumu söyleyemem ama tekrar denicem inşaAllah ;)
Böyle bir süsleme tekniğinde bana ilham verdiğin için çok tşk ederim.
Sevgiler.

Adsız dedi ki...

sizin bloggerle yeni tanistim tek kelimeyle mukkemmel bir site