Pazartesi, Mayıs 12

Teşekkürler...

Merhaba,
Bloguma uğrayıp nasıl olduğumu soran içten sözleriniz için teşekkür ederim. Çok şükür biz iyiyiz ama bugün Çin'de olan depremi hissettik malesef. Aldığımız haberlere göre de can kaybı sayısı artıyormuş. Bizim yaşadığımız eyalete 800 km. civarı bir uzaklıkta olmasına rağmen burada da 1,5- 2 dakika sürmüş sallantı. Ben her ne kadar evdeki koşturmacam sırasında hissetmesemde, işyerinden arayıp, herkesin panikle sokaklara döküldüğünü söyleyen eşim sayesinde kafamı kaldırıp sallanan avizelerimi görebildim. Allah bundan daha fazlasını da yaşatmasın inşallah kimselere...
Kısa bir süre sonra sizleri blogumun olağan çizgisinden biraz ayrı tutup, haftasonu yaptığım küçük bir Çin gezisiyle karşılayacağım.
Sevgilerimle,
Esra

70 yorum:

başak dedi ki...

iyi olmana sevindik zor durumdakilere üzüldük ALLAHA emanet..

egeli dedi ki...

ÇİNDEKİ DEPREMİ DUYARDUYMAZ HEMEN İNTERNETİN BAŞINA KOŞTUM VE SİTENİ AÇTIM,ÇOK ŞÜKÜR Kİ BU YAZINI GÖRÜNCE İÇİM RAHATLADI ESRACIM,ÇÜNKÜ DEPREMİN HANGİ ŞEHİRDE OLDUĞUNU DAHA BİLMİYORDUM,ALLAH BÜTÜN ÇİN HALKINA YARDIMCI OLSUN, DAHA ŞİMDİDEN ÇOK FAZLA ÖLÜM VAR...KENDİNE DİKKAT ET CANIM ...SEVGİLER

IŞILCA TATLAR dedi ki...

Esra'cığım,

Biraz önce haberlerde gördüm Çin'de meydana gelen depremi ve hemen aklıma sen geldin.Çok üzüldük, büyük geçmiş olsun canım.
Sizlerin iyi olduğunuza sevindim.
Dediğin gibi uyarılara rağmen bu kadar can kaybının olması akıl alır gibi değil. Göçük altında kalan insanların biran evvel kurtarılmasını ve daha fazla can kaybı olmamasını dilemekten başka söyleyecek bir şey yok sanırım.

Görüşmek üzere sevgilerimle,

FİGEN KARAVAŞ dedi ki...

Aman iyi Esra cım,
iyi olmanıza sevindim, insallah bir daha olmasın boyle uzucu seyler:(Allah orada magdur olanlara yardım etsin:(

Figen Karavas

ufukmutfakta dedi ki...

Tam da haber almak için yorum bırakmak üzere sayfana girdim ki, yazını okudum. Ve çok rahatladım. Tabii sen başka bir eyalettesin ama ben aralardaki mesafeleri bilemediğim için yakınmı-uzakmı diye çok merak ettim.Neyse geçmiş olsun. Allah hiçkimseye böyle felaket göstermesin.

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Şimdi nasıl olduğunu merak ettiğim için yorum bırakmak üzere girdim ve neyse ki bu yazını okudum Esracığım. İyi ki böyle bir yazı yayınlayıp yüreğimize su serptin.
Çok çok acı bir olay bu. :((
Geçmiş olsun diyorum ve sabırlar diliyorum.

İLKAY dedi ki...

Geçmiş olsun şimdi öğrendim ve hemen bloguna uğradım. İyi olduğuna sevindim. Umarım tekrar etmez.

Bir Dilim Düş dedi ki...

Esracığım haberi duyar duymaz aklıma gelen ilk kişi sendein ve sanki Çin'i çok iyi biliyormuşum gibi Wuhan ketne ne kadar falan diye araştırmaya başladım. Çok geçş olsun canım. Ben de Gölcük depreminde İstanbul'daydım ve ne kadar korkunç olduğunu tahmin edebiliyorum. Cidden çok üzüldüm.
Kendine dikkat et...

DİDEM ÖZCAN dedi ki...

Canikommm,

Herşeyin yolunda olduğuna, hepinizin iyi olduğuna çok sevindim.. Umarım tv. de anlatılan kadar büyük kayıplar yoktur..

Sımsıcak sevgiler, öpüyorum.....

Kızıl dedi ki...

Merhaba Esracığım, iyi olmanıza çok sevindim. Öncesinde de Çin de deprem haberlerini aldığımda çok üzülürdüm. Çin de ya da her hangi bir ülke de. Ama bu sefer Çin ve deprem kelimelerini duyunca aklıma ilk sen geldin :( Çok şükür iyi olduğunuza sevindim. Kayıpların daha da artmaması en büyük dileğim. Yeni yazılarını bekliyorum canım. Sevgiler...

Adsız dedi ki...

Esracim bende bugun haberlerde okudum internette, ama can kaybi oldugunu bilmiyordum, bende uzuldum simdi, Allahim hepimizi korusun...

Leylos

Adsız dedi ki...

İyi olmana cok sevindim Esracım..Depremi Istanbul'da da bekliyorlar. Umarım hic boyle bir felakatle karsılasmayız.. :(

Unknown dedi ki...

geçmiş olsun esracım iyi olmanıza sevindim çin halkının acılarını paylaşıyoruz çok üzücü ...

siyahlale dedi ki...

çok geçmiş olsun canım.
sevgiler, cafecihan. sibel

bir dilim bir tutam dedi ki...

Su anda yazini okurken bir yandanda televizyondan oradaki deprem görüntüleri yayinlanmakta.Gecmis olsun...
Gezi resimlerini dört gözle bekliyorum......

Adsız dedi ki...

Sevgili Esra,siteni uzun zamandir takip ediyor olmama ragmen bu ilk yorumum.Öncelikle gecmis olsun canim,sabahki haberlerde depremi duyunca esime hemen acemi sefte Cinde dedim bir telaslandim,sonra baktim sana uzakmis.Senin siteni o kadar benimsedim ki sanki cok yakin arkadasim gibi oldun.Yazilarin da cok samimi ve icten.Ayrica verdigin bütün tarifler süper(Masallah Allah nazardan korusun canim)Bu sefer Cin de bu kadar ölü sayisinin artmasina da ayrica cok üzüldüm.Kendine iyi bak Allah`a emanet olun.

Aybike Ceylan dedi ki...

Esra'cigim,
Cok buyuk gecmis olsun. Iyi olmaniza cok sevindim. Allah yardimcilari olsun, yazik cok yazik.

Sevgi ve selmalr.

Disalce dedi ki...

canım bende şimdi burda duydum bak...çok üzüldüm.......

Allah zorda olana yardım etsin....

iyi olmanızada sevindim.....

öpüyorum canım.....
çin resimlerini merakla bekliyorum...

Adsız dedi ki...

Merhaba Esra Hanım,

Benim de Çindeki depremi duyar duymaz ilk aklıma gelen siz oldunuz.Çok geçmiş olsun.İyi olmanıza sevindim ama toprak altında olduğu söylenen öğrenciler için içim dünden beri yanıyor...çok üzgünüm.Onların sağlıklı kurtulmaları en büyük dileğim.Allah yardımcıları olsun..

Kendinize iyi bakın,

Sevgilerimle.

Elif

siyap dedi ki...

geçmiş olsun,iyi olmanıza sevindim.inşallah bir daha olmaz böyle birşey.ölü sayısı da gittikçe artıyor ne kötü...

sevgileeer...

Semra Altay dedi ki...

Çok üzücü bir durum.
Bende merakla siteye girdim.
İyi olmanıza sevindim.
Geçmiş olsun.

Bocuruk dedi ki...

Esra'cığım,
İyi olmanıza o kadar sevindim ki. Allah yardımcısı olsun Çin halkının. Çok acı ve zor bir durum. Allah yaşatmasın birdaha kimseye.
Tekrar çok geçmiş olsun.
Sevgilerimle...

Adsız dedi ki...

Merhaba Esra Hanım,
Sitenin sessiz takipçilerindenim.Her hafta başı "bakalım bugün Acemi Şef ne yapmış "diye siteni açıyorum.Çin' deki depremden sonra - sanki kendi ailemden birine bir şey olmuş gibi-senin adına telaşlandım.Herşeyin yolunda olduğunu görünce içime su serpildi.
Her şeyin gönlünce olmasını diliyorum.Seni seviyoruz .

Kirpikteki Gözyaşı dedi ki...

Esracım çok geçmiş olsun! Dünden beri aklımdasın! Bir türlü nete girip bakamadım. İyi olmanıza çok sevindim! ÖLü sayısı gitgide artıyormuş! Allah oradaki insanlara sabır ve kolaylık versin! KEndinize iyi bakın!

NiNo dedi ki...

Duyarduymaz sitene baktım ve yaını görünce rahatladım.İyi olmanıza cok cok sevindim.

Betül KAVAL dedi ki...

merhaba esra
nasıl olduğunu merak ettim bilgisayar başına geçtim yazını görünce içime su serpildi televizyonda duyunca ilk aklıma gelen sen olsun..
izmitteki depremi bizzat yaşayan ve ailesinden kayıplar veren biri olarak sizinde aynı şeyleri yaşamamanız için dua ettim...
Keşke o teknoloji bizim ülkemizde de olsa...
allah çin halkına yardımcı olsunn

sevgiler
Allah Çin halkına yardım etsi

meleklerim ve ben dedi ki...

Geçmiş olsun Esra hanım.Çindeki.depremi duyunca hemen siz geldiniz aklıma iyi olmanıza çok sevindim.Sevgilerimle.

capankizimutfakta dedi ki...

esraablacim bende tan seni sormak icin gelmistim fakat gelince yazini okudum. iyi olduguna cok sevindim. bende duzce depreminde istanbulda tatildeydim ve depremi yasadim. anlatilacak gibi degildi yasadiklarimiz. cok sukur can kaybimiz olmadi bizim. allah kimseye olum acisi yasatmasin... sevgilyle kal.

Adsız dedi ki...

Esracım depremi duyunca aklıma ilk siz geldiniz, nasıl olduğunuzu çok merak etmiştim. Yazını okuyunca rahatladım, çok geçmiş olsun.
Umarım göçük altında kalanlar ve yaralılar bir an önce kurtarılır. Okulların yıkıldığını duydum, çok üzüldüm.

Begüm dedi ki...

Sayfana tam yorum yazmaya girdim ve senin bu yazini okudum ve rahatladim. Cindeki depremi duyar duymaz siz geldiniz aklima. Allah tüm magdurlara yardimci olsun ve hepimizi korusun.

Mutfakname-Zuhal dedi ki...

canım iyisininiz çok şükür, çin halkına allah yardım etsın ne diyelim :( allaha emanet ol canım hoşçakal

MUTFAKTA HOŞ SEDA dedi ki...

Allah herkesi korusun çok büyük korkular yaşanıyor iyi olmana çok sevindim Esracığım

NiNo dedi ki...

canim cok gecmis olsun ben simdi sana ziyaretimde gordum cok uzuldum :((

Adsız dedi ki...

İyi olmana sevindim, Allah hepimizi böyle afetlereden korusun. Sevgiler...

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) dedi ki...

Sevgili dostlarım,
Herbirinize ayrı ayrı ne kadar teşekkür etsem az. Bu kadar endişeyle sağlığımızı sorduğunuz için o kadar duygulandım ki anlatamam. Keşke bu kadar endişenize değecek kadar etkilenseydik depremden. Sadece aynı havayı soluduğum, karnımı sayelerinde doyurduğum bu insanlar için derinden üzgünüm. Aynı acıları 99 İzmit depreminde ben de İzmit'te yaşadım, şimdi Çin televizyonlarından izlediğim, internet sitelerinden takip ettiğim görüntülerle aynı hisleri tekrar yaşıyorum. Allah hiç bir ulusa böylesi acıları yaşatmasın diliyorum.

Ayrıca beni sessiz ya da aktif olarak takip edip, bu afeti duyup pc başına koşup ve nasıl olduğumu haber almak için hiç üşenmeyip sayfamı açtığınız ve de bu gönülden gelerek bıraktığınız sözleriniz için de minnettarım hepinize.

Bu sabah yardımcım işe geldiğinde ağzından çıkan ilk sözleri "Onbin kişi öldü, hiç iyi değilim" oldu. Benimle bu insanların acılarını paylaştığınız için çok teşekkür ederim tekrar. Sağolun varolun.
Sevgilerimle,
Esra

Hatice dedi ki...

geçmiş olsun Esra, iyi olmana sevindim, Allah tekrarını göstermesin.

Adsız dedi ki...

Buyuk gecmis olsun allah bir daha yasatmasin sizede Cin hakninada . iyi olmaniza sevindim .Cok fazal can kaybi olmus . nediyelim alah beterinden korusun .

Adsız dedi ki...

esracım iyi olmana çok sevindim, dünden beri internetim yoktu, hiç görmediğim bir insan için hayatımda ilk defa endişe duydum, "çinde deprem" dediklerinde aklıma direkt sen geldin, acaba esralar iyimidir die aklıma takıldı,bgün de yazını görünce çok rahatladım.Çinde ölenlere de çok üzüldüm, allahtan sabır diliyorum hepsine. kendine iyi bak, öpüyorum seni.

Adsız dedi ki...

bu arada ben derya özdemir izmirden, yukarıda yazımı yazdım ama ismimi unutmuşum, öptüm tekrar.

Pasta Cafe dedi ki...

Esra'cığım iyi olmanıza çok sevindim canım. İnşallah bir daha olmaz. Allaha emanet olun.
Sevgiler...

Rengarenk dantel dedi ki...

İYİ OLMANA ÇOK SEVİNDİM. MALESEF ÇOK ÜZÜZCÜ Bİ OLAY YAŞANDI. ALLAH BİRDAHA GÖSTERMESİN TÜM DÜNYA ÜLKELERİ İÇİN BU DUAM. HEMEN AKLIMA GELDİN. SENDEN BAŞKA TANIDIĞIM YOK ÇİNDE. SENDEN SONRADA ORANIN VATANDAŞLARI TABİ. NASIL Bİ KORKU VE HÜZÜN YAŞADILAR. ŞİMDİKİ HALLERİ DAHA İÇ ACITICI. ALLAH YARDIMCILARI OLSUN...

Cafe Gusto dedi ki...

Esracığım depremi duyunca ilk sen geldin aklıma.Ama şehir dışınadaydım bugün döner dönmez sana baktım.Çok çok geçmiş olsun.İyi olmanıza sevindim..sevgiler...

pelince dedi ki...

Canım Çok büyük geçmiş olsun...Ölenlerin çoğu çocuk bende çok çok üzüldüm:(

Özlem Avcı-mutfaktayimm dedi ki...

Canım iyi olmana bende çok sevindim. Kendinize çok dikkat edin ailece.

Sevgiler...

Adsız dedi ki...

Geçmiş olsun Esra, Çok üzüldüm

Bak ben dedi ki...

Allah'tan iyisiniz, duyduğum anda aklıma siz geldiniz valla... Keşke hiç olmasaydı... Çok acı...

cennebazz dedi ki...

esracım çok geçmiş olsun.çin'deki depremi duyar duymaz aklıma sen ve ailen geldi.iyi olmanıza çok sevindim.allah kimselere yaşatmasın.ve herkesin yardımcısı olsun.
sevgilerimle duygu...

Ayse Pamuk dedi ki...

hayatım haberlerde izler izlemez aklıma ilk sen geldin korktumm!!!sanal olarak tanışsakta insan garip bir bağ kuruyor ister istemez.İyi olmanıza çok sevindim.Kocaman kucaklıyorum seni.

Adsız dedi ki...

Çok şükür iyisiniz..
Sayfana tiklarken içim pır pır ediyordu Esracığım.
Duyar duymaz senin icin endişelendim...
Bu bencillik belki, ama insanoğlunun doğasında var ne yazıkki.
Aklımıza ilk önce sevdiklerimiz geliyor.
Dualarımız oradaki çaresiz kalan tüm insanlar için.
Umarım dünya yüzündeki son felakettir bu yaşananlar.

Eya dedi ki...

Sevgili Esracığım...her ne kadar yakından hissetmemişsen de geçmişler olsun arkadaşımç Ben Gölcük depremini bizzat yaşadığım için nasıl bir his olduğunu biliyorum. İnan içim çok acıdı.Allah orada bu korku ve acıyı yaşayanlara yardım etsin.İyi olmana sevindim...sevgiler

zehra

Adsız dedi ki...

selam kisa zaman önce blogunuzu kesfettim ve cok begendim. cindeki deprem icin cok üzüldüm,allah yardimcilari olsun, sizinde iyi olmaniza sevindim.allah tekrarini yasatmaz insallah .

MUTFAKISTAN dedi ki...

iyi olmanniza cok sevindim canim,sevgiler

SOFRAOZLEMİ dedi ki...

geçmiş olsun cnm..allah beterinden korusun.iyi olmanıza çok sevindim..

allaha emanet olun..

Adsız dedi ki...

esra'cım aklımdaydın. bakınca okudum iyi olduğunu, çok şükür. geçmiş olsun...

Rakunt ideas dedi ki...

Sevgili Esra iyi olduğunuza sevindim depremi duyunca ilk aklıma gelen siz oldunuz.Çok geçmişler olsun.

Adsız dedi ki...

Esracım, iyi olmana çok sevindim.Çok büyük kayıp var. Oradakiler için gerçekten çok üzüldük ama biraz da bizim şapkamızı önümüze koymamız gerek diye düşünüyorum.İstanbul depremi yaklaşıyor diye bağırıp duruyorlar.İnşllh böyle olmaz bizimkide. Tekrar geçmiş olsun.

NESRIN dedi ki...

Iyi olmaniza sevindim.Gecmis olsun

Didem Baycan dedi ki...

Sizlerin iyi olmasına sevindim, ama depreme gerçekten çok üzüldüm. 9 yıl önce biz de yaşadığımız için ülkece biliyoruz aslında. o görüntüler gözümün önüne geldi yine. şimdi radyo haberinde dinledim :( ölü sayısı 20000'i aşmış. Çin'deki herkesin Allah yardımcısı olsun. Şimdi en önemlisi nasıl bir yardım yapabiliriz? Yardım fonu açılırsa seve seve katkıda bulunacağım. herkese iyi günler dilerim.

Adsız dedi ki...

esracığım çinde deprem olduğunu duyunca sizi ve hatçik ablayı çok merak ettik iyi olduğunuzu duyunca çok sevindik..almanyadan nilgün de aradı merak etmiş sizi..sayfanın okuyunca iyice rahatladık..hepinize tekrar geçmiş olsun..her duyan hatçik ablayı ve sizi merak etmiş,ne haber var diye beni aradılar.. sevgi ve selamlar..ilkeyi öpüyorum..

fidaneli dedi ki...

esra cım ıcım ıcımı yedı durdu.. ınt bağlantımda yok allahım yedım kendımı bı haber dıye.. cok sukur kı ıyısınız.. allah beterınden saklasın.. bu arada gercekten de madem uyarıldılar neden bu kadar kayıp??? neden okullar fılan tatıl edılmedı?? cok yazık.. ıyı olmanıza cok sevındım.. bacım sen tel ını verde barı boyle burda bana erken doğurmama sebep olma:)

Düşler Mutfağı - Butik pasta, Kurabiye ve Cupcake dedi ki...

Esracığım,

sen nete girebildikçe bize ses ver yine...Iyi olduğunuzu biliyoruz ama yine de okumak ve görmek iyi geliyor...

Sevgiler,
Zümrüt

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) dedi ki...

Arkadaşlar ilginiz için ne kadar mutlu olduğumu anlatamam. Her bir yorumla ayrı duygulandım. Sağolun varolun.
Sevgilerimle,
Esra

Adsız dedi ki...

iyi oldugunuza cok sevindim canim
cok cok gecmisler olsun
kocaman sevgiler...

www.yenitadlar.blogcu.com

made in funda dedi ki...

merhabalar.bloğu tesadüf eseri gördüm ve yarım saattir burayım.yaptıklarınız çok güzel ve gezi anlatımınız da çok doğal,anlaşılır.çine ilgi duyan biri olarak bloğunuza daha sık uğrayacağım bundan sonra.sizi listeme ekledi.bana da beklerim.sevgiler..

Berrin dedi ki...

esra, depremı duyar duymaz aklıma sen geldın, sıtede herhangı olumsuz bır sey gormeyınce rahatladım ama bloguna da bakmak ıstedım..cok sukur ıyısınız..

sevgıler..berrınstone;)

Hayatın Ressamı dedi ki...

slm
çapankızından buldum sizi.
ne büyük kayıp bu zamana kadar burayı bilmiyor olmam.inanın bloğunuzu başından sonuna kadar inceledim çok başarılısınız.

Hayatın Ressamı dedi ki...

birde geçmiş olsun deprem için sağ saglim olduğunuzu duymak güzel.

Esra :) - kadincablog.blogspot.com dedi ki...

çok geçmiş olsun. büyük bir felaket, allah yaşamış olanlara sabır versin...

Tatlı Mutfağım dedi ki...

Merhaba çok geçmiş olsun. İyi olmanıza sevindim. Rabbim geride kalanlara sağlık, sıhhat nasip eylesin.

Çin halkına sabır diliyorum:( Böyle toplu ölümler insanı çok üzüyor:(

Adsız dedi ki...

OP. DR. TEOMAN DOĞAN
ESTETİK PLASTİK CERRAHİ UZMANI
estetik,burun estetiği, göğüs estetiği, plastik cerrahi

Estetik cerrahi sohbetleri

“En muzur sorular”

Biliyorsunuz estetik cerrahi artık çok popüler oldu. Ayıplar kalktı, burun estetiği sonrası alçılı burunlar ile alışverişe çıkmak neredeyse “havalı”

oldu. Biz estetik cerrahlara da ilgi dorukta. Her ortamda köşelere çekilip soru yağmuruna tutuluyoruz. Lütfen yanlış anlaşılmasın, hiç şikâyetçi

değilim bu durumdan. İşte en hoşuma giden sorular ve bu sporular etrafında gelişen sohbetlerden bazıları: Estetik cerrahi, Estetik

* “Ben aslında estetiğe karşıyım” diye başlayan sorular, favorim. göğüs estetiği

Bazen, “Evet ben de karşıyım” diyorum (!)… estetik

* Eşimin haberi olmadan göğüslerime silikon taktırsam ne olur?” ya da “Şu yağları alsanız eşim anlar mı?” sorusu da zor bir soru.

“Anlamazsa eşinizi lütfen boşayın” demek en dürüst yaklaşım olur ama her zaman bu kadar açık sözlü olamıyor insan. estetik

* “Ben kaç yaşındayım sizce?” estetik

Bu cevap vermeyeceğim diye tövbe ettiğim bir sorudur Estetik. Eğer doğru söylersem büyük bir alınganlık

oluyor, hele ki fazla söylersem yandım. Ama tersi olur da genç bir yaş ağzımdan çıkarsa bu seferde işe yaramaz bir plastik cerrah olduğum

düşünülüyor. Gerçi bu gene de size küsülmesinden daha iyi. estetik

* “Çok genç gözüküyorsunuz, kaç yaşındasınız, kaç ameliyat yaptınız?” estetik

Kırkıma geliyorum estetik. Her on senede 10 kilo alıyorum ve artık sörf

yaparken bile yaşlandığımı hissediyorum. Oğlum baba “Başın niye kel ?” diyor. Ameliyatlar, kaç ameliyat yaptım ben de bilemiyorum Estetik Cerrahi. Binlerce. Bazen düşünüyorum, ne kadar çok ama ne kadar kadar çok insanı ameliyat ettim.

Depremden sonra bir tek günde irili ufaklı 12 ameliyat yapmıştım. Genç gözükmek yine de iyi bir şey. Bu sorudan memnunum.

* “Teomancım sence benim göbeğime estetik lazım mı?”

Uzun bir masa, bir akşam yemeği, gayet nezih bir restoran. Soruda bir sorun yok, sadece bir hanımın göbeğini burada açması ilgi çekiyor. Sanki

herkes bize bakıp beni tanıyor ve “cık cık” yapıyor gibi hissediyorum.

* “Sizde Burun estetiği var mı?

Yorum yok!

* “Amerika’dan mı geldiniz?”

Efendim ben bütün ihtisasımı burada, ülkemde yaptım, diplomalarımı hep buradan aldım. Sadece belli dönemlerde gittim Amerika’ya, iyi bulduğum büyük

hocaların yanına gittim, belli konuları özellikle öğrenmek için. Her seferinde de ülkeme geri geldim.

* “Eşinize estetik yaptınız mı?”

Hayır ihtiyacı yok.

* “Ben sizin anneniz olsam bana bu estetik ameliyatını önerir miydiniz?”

Evet önerirdim. Prensip olarak anneme önermeyeceğim hiç bir şeyi size de önermem. estetik

* “Hangi ünlüleri ameliyat ettiniz? N’olur söyleyin bakın aramızda kalacak”.

Bu genellikle röportaj sorusudur ve teyp ya da kamera basbayağı açıktır estetik. Cevabım da sabittir. “Ünlülerde insan, onların da hasta mahremiyetleri

var. Nasıl size söylerim? Sakın yanlış anlamayın aramızda kalacağına elbette eminim.” estetik

* “Hangi ünlüleri güzel buluyorsunuz, örneğin X in dudakları sizce altın oranlara uyuyor mu?” Estetik

Eyvah. Ben genellikle bu ünlüyü tanımıyor olurum. Muhtemelen ben ameliyattayken ünlenmiştir ve ben yine ameliyattayken çeşitli skandallar ve aşk

üçgenleri içerisinde ünü pekişmiştir. Hülya Koçyiğit, diyorum bu soruya Estetik.

Benim en çok beğendiğim ünlü o. Hele ki en eski filmlerinden birisini seyrederseniz bir insanın ne kadar güzel olabileceğine hayret edebilirsiniz.

Aynı şey Cüneyt Arkın’ın en erken filmleri için de geçerli. Gerçekten mükemmel! Estetik

* “Benim burnum ameliyatlı mı? Bakalım bilebilecek misiniz?” Estetik

Bu da tövbe ettiğim bir soru. Evet derseniz sizden nefret edilecektir, hayır cevabı ise listeden silinmenize neden olur.

* “Ben estetik burun estetiği yaptıracağım, kimi tavsiye edersiniz?”

Çok moral bozucu bir soru. Güvenilmemek, hatta yok farz edilmek çok zor. “Sizi Amerika’ da yanında çalıştığım hocam var ona yollayayım” diyorum,

“dünyanın en iyisidir”. Bu cevapla bir derece durum düzelebiliyor.

* “Bütün estetikli burunları ben anlıyorum, hepsi çok kötü”.

Peki ya anlayamadıklarınız da varsa? Belki çevrenizde ki birçok insanın burnu ameliyat edilmiş ama siz fark etmiyorsunuz.

* “Ben estetik botoksa karşıyım”. “Neden karşısınız? , “Çünkü maske gibi

yüzleri oluyor, hemen anlıyorum ben”.

Peki Estetik botokslu olduklarını nereden biliyorsunuz? Belki bu gördüğünüz ve

beğenmediğiniz yüz şeklinin botoks ile ilgisi yok, ki gerçekten de yok. Bana kızıyorlar. “Yok yok var, ben biliyorum, maske yüz oluyor” cevabını

alıyorum genellikle. Bu safhada bir şey söyleyemiyorum.

Mesleğimi çok seviyorum. Herhalde başka hiç bir işi bu hevesle yapamazdım ve estetik plastik cerrah olmasam kendimi eksik hissederdim. Sadece yaptığımız bu işin bilimsel temelleri

olduğunu ve gerçekten çok emek vererek bu yere gelebildiğimizi anlatamamak bazen zor oluyor. Ama bu da bizim işimizin bir parçası. Siz yine de bana

sormak istediğiniz her şeyi sorun estetik . Sorunuzun içten ve

gerçek olacağını biliyorum. Ameliyattan başımı ilk aldığım zaman sizi cevaplayacağım. teoman doğan