Cuma, Mayıs 2

Bebeğim büyümüş de 2 yaşında kocaman bir delikanlı olmuş...



Size sıcak bir ağustos gününden yazıyorum şimdi. Sanki zamanda ileriye doğru az bir süre yolculuk yaptım da, aradaki ayları atlayıverip geldim ağustosa konuverdim. Çin'in kendi içinde meşhur "Wuhan" sıcağıyla tanıştık istemeden de olsa. İncecik giyinmek işe yaramıyor, derimi söküp atasım var sıcaktan, ama ne yaptım ettim, kıpırdamak istemeyen kendimi şöyle bir dürtüp, oğlumun pastasını yapmaya koyuldum yine de. Temamın buzlar diyarı kutuplar olması bile yetmedi serinlememe. Pastayı güç bela bitirdim klimalar eşliğinde ama, gördüğünüz fotoyu 10 saniye içinde çekmek zorunda kaldım. Dolaba koyarken üzerinde su zerrecikleri oluşmuştu bile. Acaba ne günah işledim de bu cehennem gibi yere düştüm ben? Peki daha da önemlisi, asıl ağustos ayında ne yapacağım ben?

Buranın insanı alışmış anladığım kadarıyla. Şimdi anlıyorum market vs. reyonlarında, neden kışın değil de, baharda şemsiye çeşitlerinin yer almaya başladığını. Son iki haftadır sokaklar şemsiyeli kadınlarla dolmaya başladı. Bunun birinci sebebini biliyorum, Çinli kadınlar bronzlaşmaktan en az fare görmekten korkar gibi korkuyorlar. Çinliler'e göre beyazlık, asaletin ve zenginliğin simgesi. Öyle ya, tarlada çalışan köylülerin hem çalışıp hem şemsiye tutmak gibi bir lüksleri yok, onlar otomatikman kararıyorlar. Böylece tarlada çalışanla, çalışmaya ihtiyacı olmayanın farkı belli oluyor hemen. Geçmişlerinden gelen bu korku, bu daha az kentleşmiş şehirde de aynen devam ediyor. Bana da bu kokoş şemsiyeli hanımları gülümseyerek(sırıtarak) izlemek kalıyor. Bazen de gözlüğümü çıkarıp, yüzümü güneşe dönüyorum içime çekmek istercesine, biliyorum dehşete kapılıyorlar benim adıma :) Bir de doğuştan koyuca renkte doğmuşlar için tüm bilindik bilinmedik, pahalı-pahasız kozmetik markaları "beyazlatıcılı" kremler, losyonlar, el kremleri hatta maskeler üretmişler. Yazın buraya kömür karası döndüğümde ne olacak çok merak ediyorum, hatta şimdiden hayal edip kıkır kıkır gülüyorum kendi kendime :)

Laf yine alakasız yerlere gitti, konuya döneyim; bu pastayı yapmak için kayınvalidemin gelişini bekledim biliyorsunuz. Kendisi sağsalim "çekik gözlüler diyarı"na ulaştı. Şimdi evim bir değil on kişi gelmişçesine doldu. Oğlum ise aylardır -çoğunlukla- süre gelen yalnızlığına veda etti. İçim rahat, planladığım kutlamayı da bugün yaptık hep beraber. Menümüzde sadece pasta vardı, biraz da abur cubur. Benim için önemli olan geriye baktığımda oğlumun ikinci yaşını kutladığımızı belgelemekti. Yapamasaydım çok üzülürdüm. Umarım seneye daha kalabalık, çeşidi bol bir menüyle karşınızda olurum. Haa bu arada erik meselesi ne oldu acaba diyorsanız, lütfen yazının sonundaki resme bir gözatın ;)

Bu pastanın pandispanya tarifini Ruki'den aldım ama ölçülere sadık kalamadım. Tadı inanılmaz güzeldi fakat bana kalırsa biraz daha brownie kıvamında bir kek oldu. Hatta bu kek çeşitli şekillerde traşlanıp, krema koymadan bile kullanabilir. Ben yine de yoğun çikolata tadını azaltmak için krem şanti hazırlayıp ara katları ve sıvamasını da bununla yaptım. Fakat kekin dokusu çok sık ve ağır olduğu için bir katı paramparça oldu. Parçalanan katı bir yap-boz gibi birleştirip orta kat olarak kullandım. Neticede keserken veya yerken sorun olmadı ama düzeltene kadar ömrümden ömür gitti :)

Yine de bu keki tek başına bile tadına doyamadan yiyebilirsiniz, pasta yapmanız şart değil, bu benim hayatımda yediğim en nefis çikolatalı kekti.

Malzemeler:

Yarım su bardağı kakao
2 su bardağı un
Bir çimdik tuz
150 gr. bitter çikolata
150 gr. tereyağı
4 yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 portakal kabuğu rendesi
1 su bardağı süt-İçine bir yemek kaşığı limon suyu koyup 10 dk. bekletin
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 paket şekerli vanilin

Tereyağı ve bitter çikolataları birlikte benmari usulü eritelim, bir kenarda soğumaya alalım. Kakao, un ve kabarma tozunu birlikte bir kaba birlikte eleyelim. Bir başka kapta yumurta, şeker ve portakal kabuğu rendesini şeker eriyene kadar en az 7-8 dakika çırpalım. İçine yağlı-çikolatalı karışımı ekleyelim ve tekrar çırpalım. Limonlu sütü de karşıma ekleyip çırptıktan sonra unlu karışımı azar azar ekleyip sadece karışacak kadar çırpalım. 23 cm'lik kalıbımıza dökelim ve 175 dereceye önceden ısıtılmış fırınımızda yaklaşık 45 dk pişirelim.
Ara katları için 2 paket krem şantiyi 1,5 su bardağı sütle çırpalım. Kekimizi iyice soğuduktan sorna 3 kata ayırıp, krema ile dolduralım.

Pastamın Pingu ve en yakın dostu olan fok balığı karakterlerini oluşturabilmek için Lorraine'in yaptığı Pingu'lu bir pastadan ve Çin youtube'u olan youku'daki bir pingu filminden yararlandım. Sonuç olarak oğlum ekranda görüp bayıldığı Pingu'yu sonunda ele geçirmenin hazzını yaşadı.



Aşağıda pastamın diğer yapım aşamalarını inceleyebilirsiniz.










61 yorum:

ayseyaman dedi ki...

Acemi Sefim oğluşunun yeni yaşı kutlu olsun, pastası gibi güzel bir ömür dilerim..Kayınvalidenin gelmesine ve eriklerine kavuşmana çok sevindim..Çok alemsin son resmin beni güldürdü..:)
Canim öpüyorum sizi ve güzel haftalar diliyorum..
sevgilerle

Adsız dedi ki...

esracım yıne harikalar yaratmışşın..ellerine sağlık..

Begüm dedi ki...

Esracim, eriklerine kavusmussun, gözünaydin :) Tabiki en önemlisi kayinvalidene. Onun sayesinde ulastin bu eriklere. Kiskandim bak, benimde bir akrabam gelsin türkiyeden. Bende o sert, eksi eriklerden yemek istiyorum ama :( bitanesini bari benim icin yeseydin :)
Pastan cok güzel omus. Pingu ve arkadasi tam cizgifilimdeki gibi olmus. Birebir. Yaklasik 17 sene önce her aksam isvicre kanali saat 18.00de pinguyu yayinlardi. Kardesimde her aksam onu kesinlike izlerdi. Benim bile cok hosuma gidiyordu. Hic konusmasalar bile o tuhaf tuhaf ve sirin sesleri ve hareketleri yetiyordu :) Umarim kayinvalidenle birlikte cok güzel vakit gecirirsiniz. O sizin sicakligin bir 10 derecesini bana yollayabilirsin ;)

Unknown dedi ki...

mutlu yıllar ilke 2.yaş günün kutlu olsun annen yine çok harika bir pasta yapmış afiyetle ye.SAĞLIKLA BÜYÜ.esracım eriklerine kavuşman ne güzel sanırım sıcak burdada etkili olucak ama bizlerin beyaz kalma derdimiz yok tabii doyasıya bronzluk:)sevgiler...

Adsız dedi ki...

Esracığım
Bu oğluş çok şanslı bir oğluş:)
Nasıl marifetli, nasıl zevkli, nasıl zarif bir anneye sahip olduğunun belki şu an farkında değil ve bütün kadınları annesi gibi zannederek büyüyecek korkarım:))
Umarım ileride seçeceği hayat arkadaşı bu anlamda hayal kırıklığı yaşamasına sebep olmayacak kadar iyi yetişmiş bir genç kız olur yada seni örnek alarak kendini yetiştirecek kadar vizyonu açık olur.
Pastan o kadar şeker ki, üstelik yine bin bir emekle oluşturduğun bir pasta olmuş.
Değmiş mi?
Hemde nasıl değmiş...
Pandispanyan hemen denenip tadılacak bundan emin olabilirsin.
Son olarak;
"Ne iyi yaptinda doğdun İlke'cik" diyorum ve ikinizinde o güzel yanaklarınızdan kocaman kocaman öpüyorum.
Sevgiler

pastaciyiz.biz dedi ki...

Pastaniz muhtesem olmus, ellerinize saglik, oglusunuza nice guzel yaslar diliyorum, gurbette olmak ne demek cok iyi bildigimden en cok eriklere kavusmaniza cok sevindim:), sevgiler

Adsız dedi ki...

Oğluşunun doğum gününü en içten dileklerimle kutlarım .. Doya doya yaşayacağı, yaşayacağı her dakikadan keyif alacağı mutlu nice senelere..Tabi sevdikleriyle;)

Not. Pastan ye beni diyor ama nerdeee:(

Adsız dedi ki...

Merhaba Esracim
Pastan yine cok guzel...ellerine saglik, oglunun dogum gunu kutlu olsun, daha nice yillara insallah, Allah saglikli uzun omurler versin...
Eriklere kavusmana çok sevindim, afiyetle yemissindir...
Neyse Esracim kendine iyi bak

Fransadan Leyla

Adsız dedi ki...

esra selam, oğluna nice uzun ve mutlu seneler dilerim. eminim pastasını çok sevmiştir, aramızda kalsın bir pingu fanatiği olarak bende çok sevdim ;)

Unknown dedi ki...

İyiki doğudun İlkoşşşşş. Nice mutlu yıllara. Esracım zaman ne çabuk geçiyor geçen doğum günü dün gibiymiş gibi sanki.Eminim bir sonraki seneye orada İlkoşunda bir sürü arkadaşı olur hepbirlikte kocamann bir doğum günü kutlarsınız. Sıcaklar için kolaylıklar dilerim.
Kekin pandispanyasıda mudcake'e benziyor hatta yapılışıda aynı. Benim çok sık yaptığım portakallı mudcakein tarifi ile hemen hemen aynı tadına bende bayılıyorum . Ellerin sağlık o sıcakda pasta yapmak gerçekten cesaret ister. Öptüm canım.

başak dedi ki...

merhabalar
oğluşunun doğum günü kutlu olsun inşallah düğün pastasını da yaparsın sağlıkla nice yıllara. pasta süper olmuş modeller çok güzel ellerine sağlık artık usta şef olarak değiştir bence adını .erikleri bulmana çok sevindim afiyet olsun. şimdi artık zaman hızlı geçer kaynana na selamlar hoşçakal

Nurten dedi ki...

Esracım minik delikanlımızın yeni yaşı ona hep güzellikler mutluluklar getirsin... Okurken duygulandım, Rabbim daha nice mutluluklarını ve başarılarını birlikte kutlamayı nasip etsin...

Pastanız çok güzel, ellerine sağlık :). Bende bir Pingu hayranıyımdır laf aramızda :))).

Sıcaklarla ilgili yazdıklarını okuyunca neden o kadar minicik şortlar ve etekler giydiklerini anladım :)))

İLKAY dedi ki...

Delikanlıya nice yıllar. Ama o eriklere sarılmış mutlu ifade en güzeli...

ayşegül mutfakta dedi ki...

ESRACIM ERİKLERİNE KAVUŞMUŞSUN :)) TAM YORUM YAZACAKTIMKİ EN SON ERİKLERE SARILMIŞ HALİNİ GÖRÜNCE KAHKAHAYI BASTIM :)) AFİYET OLSUN CANIM. İLKENİN YENİ YAŞI KUTLU OLSUN NİCE YILLARA PASTA SÜPER OLMUŞ BAYILIYORUM BENDE PİNGUYA
SENEYE DAHA KALABALIK OLURSUNUZ İNŞALLAH ÖPÜYORUM..

Ayse Pamuk dedi ki...

Hayatım pasta bir harika olmuş ellerine sağlık.Erikle buluştuğun fotoğrafa çok güldümmm sıkı sıkı sarılmışsınnn bool bool ye afiyetler olsun

Bak ben dedi ki...

Erikler geldi oleeeeey:))) Gözün aydın Acemi Şefim:) Bu arada minik ilke'nin de doğumgünü kutlu mutlu olsun, birlikte tadını çıkara çıkara kutlayacağınız nice doğumgünleriniz olsun hepinizin. Demek çok sıcak oldu Çin, şükretmelisin en azından klimaların olduğu için:))) Sıcak beter birşey gerçekten, umarım çok sıkıntı yaşamadan atlatırsınız uzun yaz dönemini... Ayrıca kayınvalidene de teşekkürlerimizi ilet lütfen, oğluşuna arkadaş olduğu için, seni ara sıra da olsa özgürlüğe ulaştırdığı için ve tabi ki senin için vazgeçilmez olan eriklere kavuşturduğu için...
Sevgilerle...

Disalce dedi ki...

canım oğlunun iki yaşı kutlu olsun...

biraz zor bir yaştır....ben yapacağımlarla dolu geçer....ama üç yaşına girince bunların hepsi geçer....

pastan nfis görünüyor.....ellerine sağlık.....
eriğine kavuştuğunada sevindim.....

öpüyorum seni....

Bir Dilim Düş dedi ki...

Esracığım inanılmazsın gerçekten tam pastaya ve yazına konsantre olmuşken son foto beni çok güldürdü, iannaılmaz eğlendim ve çok sevindim senin adına.

İlke'nin gecikmiş doğum gününü kutluyorum ve ömür boyu mutluluklar diliyorum.

Pasta mükemmel olmuş, pingu ve arkadaşı da birebir aynısı olmuş. Ellerine sağlık canım...

sevgiler...

Seda dedi ki...

esracim;
oglusunun dogum günü kutlu olsun :)) uzun uzuuuunnn sağlıklı mutlu başarılı ömrü olsun inş....
pastan herzaman ki gibi harikaa ellerine kollarına sağlık :))

NiNo dedi ki...

canim oglusuna nice mutlu yillar bizimde buzdolabinin uzerinde duruyor Lorraine in bu pastasinin resmi oglusum cok istesede :( sadece figur yapacak kadar kaldi seker hamurum ama pastasi olmadan ne ise yarayacakki dimi :) aman gormesin senin oglusunkini bu arada cok tatli cikmissin eriklerini yesinler :)

Limonlu Kek dedi ki...

Evde 1 kişilik nefesin daha olmasına sevindim, daha kalabalık günlere, kutlamalara inşallah diyorum. Erik olayının da mutlu sonla bitmesi ne güzel, herkes birbirine kavuştu desene:) Oğluna gelince yeni yaşını kutlarım, hayırlı, güzel bir gelecek onu bekliyordur umarım. Pasta ise h-a-r-i-k-a tek kelimeyle hemde. Sevgiler... Lulesume

Adsız dedi ki...

ay eriklerle olan mutlu fotoğrafını görünce rahatladım canım gözün aydın ne diyeyeim,kayınvaliden de gelmiş sırtın yere gelmez artık yalnız deilsin canım buarada bayıldım yahu pastaya bu konuda çok yakından takip ediyorum seni çünkü oldukça amatörüm bu işte ve de şeker hamurlu pasta olayını iyice bir öğrenmeliyim,saolsun acemişefim ne diyeyeim oğlunla daha nice mutlu yıllara canım

egeli dedi ki...

HAYATIM ,ELLERİNE SAĞLIK CANIM PASTAN ENFES OLMUŞ,OĞLUNUNDOĞUM GÜNÜ TEKRARDAN KUTLU OLSUN ,VEEEEEEEE ERİKLERİNİDE AFİYETLE YE CANIM.....ÖPÜYORUM

Özlem Avcı-mutfaktayimm dedi ki...

canım benim oğluşunun doğum günü kutlu olsun sağlıklı sıhhatli bir ömür geçirsin inşallah. Benimde kısmet olursa oğlum olacak. Bu pastayı not aldım bende yapacağım ellerine sağlık harika görünüyor.

Sevgiler...

Adsız dedi ki...

merhaba.. oğlunun yeni yaşı kutlu olsun..pasta harıka görünüyor ellerine sağlık.. bu arada ben kendimi tanıtayım kocaeliden yonca daha öncede yazmıştım pandispanya tarifi hakkında.. tşkler tarifini yazmışın biraz geç oldu nete giremedim uzun zamandan beri..tarifini denedim yanlız şeker olamması biraz terettüdte kaldım ama yaptım .. malesef fazla kabarmadı biraz sert oldu(((tarifi birebir uyguladım..sanırım vazgeçiyorum evde pandispanya yapmaya..tşklr..

Adsız dedi ki...

Sevgili Esra,
her zamanki gibi döktürmüşsün, oğlunun yeni yaşı kutlu ve mutlu olsun,allah uzun ömürler versin. bloğunun sıkı takipçisiyim, zaten sana 2 ay önce mail de atmıştım hatırlarsan, gene acemi şefe yakışır bir pasta olmuş, ay acemi şef demek de çok komik gelio bunca güzel eserden sonra:)) bu arada eriklerine kavuşmuşsun gözün aydın:)bizi güzel eserlerinden mahrum etmemen dileğiyle,
sevgilerr. derya özdemir/izmir

Aslı Budak dedi ki...

pingu süper olmuş, Gülen söylemiş sanıyorum, kızımın doğumgünü pastasını yaparken nasıl ter döktüğümü:)) marshmellow denemiştim senden özenip izninle, ikinci tur doğumgünü pastası için kalan şeker hamurunu kullandım beş dakikada açılıverdi, yadabenim elim alışıyor artık:))ben üzerine minik pembe birtavşan koyuverdim, pingu falan rüya şimdilik, erikler afiyet olsun
aslı

gülriz dedi ki...

Esracığım, İlkeye nice mutlu yaşlar diliyorum; hayatının her günü bir öncekinden güzel geçer umarım... Sana da eriklerinle mutluluklar diliyorum :)))) Umarım, sıcaklardan fazlaca bunalmadan kurtulursunuz. Kocaman sevgiler

bir dilim bir tutam dedi ki...

Esracim erikli resmin süper...Ne kadar mutlu oldugun resimden anlasiliyor...No Comment!

Adsız dedi ki...

nice nice uzun ömürler insallah oglusuna birinxcisi eriklerine kavusmana cok sevindim ahh nasilda canim cekti valla brda bulmak da pek zor olsada yesem ikicisi pastan bir harikaaa valla ellerine saglik canim cok lezzetlidirde ayrica eminim..buarada cini senden tanima firsatim oldugu icin de cok memnunum öpüldün canim semiha

Adsız dedi ki...

canım ılkosum mutlu yıllara bebegım...ıyıkı dogdun askım...
esracım kutluyorumm.oglusun artık delıkanlı olma yolunda( bu arada ıkı yas sendromunu unutma:)))
pasta gene harıka gorunuyor.ama sasırdım bu yıl sadece 1 tane ıle yetınmıssın..gecen sene 3 tane yapmıstın:)
kayınvalıdenın geldıgıne cok sevındım..cok selamlarımı ılet kendısıne..ılke sevıncten tavan yapmıstır artık..
cok opuyorum sızı

GULSEN

Mutfakname-Zuhal dedi ki...

canıııııım bebgımızın yaşı kutlu olsun allah saglıklı sıhhatlı yaslar nasıp etsın ınş. kayınvalıdenın gelmesıne çook sevındım. erıklı resım harıka ya çok hoş çıkmışsın. orada kala kala sende sanki çekik gözlülere benzemışsın hehe :)) çok guzelsın maşallah. allah seni sevdiklerine bağışlasın (amin) iyi haftalar kayınvalıdenlede bol gezmeler, he kokoş şemsiyenıde sakın unutma :))

Adsız dedi ki...

esracım oğluşunun doğum günü kutlu olsun daha nice nice senelere inşallah hep mutlu sağlıklı ve huzurlu yeni yaşlar geçirir inşallah iyiki doğdu :) ve pasta gene harikalar yaratmışsın inan senin hayal gücüne ve yaratıcılığına hayranım harika görünüyor pasta çok şirin olmuş ellerine sağlık canım ben donuyorum bu arada ah keşke buralarıda sıcacık olsada ısınsam :)

IŞILCA TATLAR dedi ki...

Esra'cığım,

İlke'ciğin doğum günü kutlu olsun. Anneciği ve babacığı ile birlikte sağlıkla, mutlulukla yaşayacağı uzun bir ömür dilerim ona.

Nüket'in söylediklerine ben de katılıyorum. İlke büyüdüğünde bütün kadınları annesi gibi zevkli, becerikli ve çalışkan zannedecek. Umarım hayat ona hep güzel şeyler sunar.
Nefis ve harika olmuş Pingu pastası.Ellerine, yüreğine sağlık canım.

Eriklerle ilgili yazını okuyunca çok üzülmüştüm ancak en alttaki pozun beni de çok sevindirdi.Gözün aydın.Kayınvalidenin gelmesiyle günleriniz çok daha eğlenceli ve hareketli geçecektir artık.

Oğlunla beraber nice güzel yıllara der her ikinizi de sevgiyle kucaklarım.

Güzel bir tatil dilerim.

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) dedi ki...

Ayşecim çok sağol canım, teşekkür ederim güzeller güzel sözlerin için :)

Sevgili isimsiz çok teşekkür ederim :)

Begümcüm çok sağol ;) geri kalanları yerken seni de düşüneceğim, ama boşver ekşi ekşi pek de sevimsizler, hiç boşuna canın çekmesin :D Pingu'yu da özlediysen verdiğim linkten bir seyret, nostalji olur senin için :)

Dilekcim çok sağol güzel sözlerin için. Dediğin gibi yaşasın bronzluk! :)))

Nüket Ablacım asıl ben şanslıyım sizlerden bu kadar güzel sözleri duyduğum için, zira ilaç gibi geliyor :) O kadar mahcup oldum güzel sözlerinle anlatamam. Çok teşekkür ederim, sağol varol.

Sevgili Emel, çok teşekkür ederim içten yorumunuz ve iyi dilekleriniz için :)

Handecim amin, çok teşekkür ederim :)

Leylacım çok sağol canım, yine her zamanki gibi beni yalnız bırakmadın :)

Seçilcim çok sağol, demek sen de benim gibi Pinguyu seviyorsun, o hınzır, sakar haline bayılıyorum Pingunun, tıpkı benim gibi :)

Seldacım çook sağol :) İnşallah seneye daha kalabalık oluruz. Buranın sıcakları İzmir'e çok benziyor, sadece 3 katı falan :) Bu keki sen de yapıyormuşsun, acaba haklı mıyım, pastada kullanmak için pek uygun değil sanki, ne dersin?

Başakcım çok sağol canım iltifatların için. Dediğin gibi zaman şimdiden akmaya başladı hızlı hızlı :)

Nurtencim sağol canım, amin. Demek sen de Pingucusun, bu kadar çok tanındığını bilmiyordum ben :)

İlkay çok sağol :)

Ayşegülcüm kavuştum!! :) Çok sağol canım yorumun için öpüyorum seni :)

Ayşecim çok sağol, bırakmak istemedim vallahi elimden kaç dakika :)

Suzinazcım sağol :) Güzel sözlerin için de çok sağol canım amin. Buranın sıcağı gerçekten anlatmakla olmuyor, allahtan 2 ay kadar olmayacağız da hepsini çekmeyeceğiz ;)

Salihacım beni anlıyorsun :) Gel 3 yaş gel :( Şimdiden beter vaziyetteyiz ah bir bilsen diyeceğm ama sen uzmanı olmuşsun bile :)Çok sağol canım ;)

Evren :))) Çok sağol canım sıcacık yorumun için :)

Sedacım merhaba, çok sağol canım güzel sözlerin için, birtanesin ;)

Nihancım demek biliyorsun o pastayı. Yapıver annesi bir şeker hamuru olmaz mı? Ama mutlaka Pinga'yı da yap ben uğraşamadım vallahi :))) Çok sağol canım yorumun için. :)

Sevgili Neval, çok sağol güzel dileklerin için, amin canım. Bu arada banner'ına bayıldım, sayfanı daha önce bilmiyordum, bundan sonra görüşmek üzere ;)

Zeynepcim çok sağol canım. Şeker hamuru gözünü korkutmasın, önce hazır bir tane alıp ne kadar kolay olduğunu gör sonra hemen profesyonelleşeceksin ;)

Mübeccel çok sağol canım, teşekkürler yorumun için :)

Özlemcim amin canım çok sağol :) Oğluşunu sen de sağlıkla kucağına alırsın inşallah, bizleri ömür boyu arabalı vs.'li pastalar bekliyor artık, pembe çiçekli falan olanları da kendimize yaparız :)))

Yoncacım senden nasıl özür dilerim bilmiyorum. Verdiğim tarifi kontrol ettiğimde toz şekeri yazmayı unuttuğumu farkettim. Nasıl böyle korkunç bir hata yaptım bilmiyorum nolursun dalgınlığıma ver. Yumurta aklarına yumurta sarılarını eklemeden önce toz şekeri(1 su bardağı)ekleyip şeker eriyene dek 3-4 dakika çırpmalısın. Sonra yumruta sarıları ve tarife göre devam edebilirsin. Lütfen şevkini kırmama izin verme, benim için son bir kez dene olmaz mı? Lütfennnn <:)

Deryacım merhaba :) Çok sağol canım içten dileklerin için. Tabii ki güzeller güzeli iltifatların için. Öpüyorum canım seni.

Aslı merhaba :) Aldım haberlerini, ayrıca takip etmene de çok sevindim. Peki neden senin bir blogun olduğundan haberim yok ki benim? Gülen'in kulağını çekeyim ben dur ;)Bundan sonra görüşürüz canım, çok sağol ayrıca şeker hamurunu denediğin için. Pastaya baktım hairka yapmışsın ne diyeyim.. Kızın ise çok tatlı, allah bağışlasın. Zaman nasıl da akıp geçiyor...

Gülrüzcim merhaba :) Çok sağol canım uğrayıp içten yorumunu bıraktığın için, çok sevindim :)

Serap Hanım çok teşekkür ederim, öyleydim, bitene kadar da sırıtmaya devam ediceğim herhalde :)))

Semihacım çok sağol canım. Demek sen de bulamıyorsun :( Boşver zaten insanın dişi kamaşıyor :P Geldiğin için sağol :)

Gülsennnnn!!! :( Özledim seni çok :( Az kaldı inşallah. Sendrom tam gaz, Cem'in kulaklarını pek çınlatıyorum :))) Selamını iletirim kayınvalideme de :) İlkoşsa babaannesinin bacağından ayrılmıyor, psikolojim düzeldi 2 günde vallahi :))))

Zuhalcim amin canım çok sağol. Teşekkür ederim iltifatların için canım. Kucak dolusu sevgiler sana ;)

Yelizcim çok sağol canım. Güzel dileklerin hepimizin evlatları için olsun. Bu arada neredesin sen, donuyorum demişsin, keşke sana sıcak yollayabilsem ;)

Işıl Hanım çok teşekkür ederim, Nüket Abla'yla ikiniz beni çok mahcup ettiniz güzel sözlerinizle. Tüm güzel dilekleriniz sizin evlatlarınız için de olsun, sağolun...
Sevgilerimle,

Yemekbahane dedi ki...

Esra merhaba,

Öncelikle nice mutlu birlikte güzel yıllara.. Pasta süper olmuş , eline sağlık.
Eriklere kavuşman çok sevindirici.Sıcaklar konusunda da allah yardımcın olsun diliyorum !

Sevgiler
Müfe

Adsız dedi ki...

Selam ne kadar guzel her ayrintisi dusunulmus bir pasta elerinize saglik .ILKE nin de dogum gununu kutlar nice saglikli mutlu yilar dilerim sevgili ILKE'ye .Ayrica gozunuzde aydin anneniz gelmis eli kolu dolu gelmis . Keske benim annemde gele bilse :)Resimdeki erikleri gorunce icim gitmedi dersem yalan olur .Insallah ben de 5,6 hafta sonra Turkuye de olucam yesil erik bulamasamda kirmizisiyla idare ederim artik .Ben tekrar Ilkeyi lutlar herseyin gonlunuzce olmasini dilerim .
Ulkesinden uzak olmayan bilmez ozlemi hasreti

Adsız dedi ki...

merhaba malzemenin eksik olmasına sevindim inan yoksa gerçekten vaçgeçmiştim artık)))yarın tarifi yapıp sonuçu yazarım .. bahanemde yok nasılsa kesin olacak buna eminim senin gibi bu kadar becerekli ve güzel bir aşçıdan aldım tarifi))) )))

Adsız dedi ki...

Esracım oğluşunun doğum günü kutlu olsun, nice mutlu yıllara...
Eriklere kavuşmana da çok sevindim. Yiğitte bir zamanlar Pingu hastasıydı, pasta çok güzel olmuş. Ellerine sağlık.

pelince dedi ki...

Esra pasta çok güzel olmuş,gerçek gibi tıpkı..O kadar güzel yapmışsın ki o buzullara bayıldım.İlke'nin 2 yaşı ve senin anneliğinin 2. senesi kutlu olsun.Nice güzel yaşları olsun...
Resimler çok güzel,ama erikli poz süper süper!!!!!!
Ne iyi yaptın,senide görmüş olduk,yine formundasın....
Öpüyorum........

Seyhan dedi ki...

Nice yaşlara İlke Bey nice yıllara...
Pasta çok güzel olmuş Esra ellerine sağlık eriklerde afiyet bal şeker olsun:)
Sevgiler

Pelin dedi ki...

Merhaba Esra,
Minik oğlunun doğum günü kutlu olsun.Nice yıllar hep beraber ve mutlu kalmanızı dilerim.
Pastası da çok ügzel.Oğlum görse kesin bu pastadan o da isterdi.Pinguyu çok seviyor.
Sevgiler

Eya dedi ki...

Sevgili Esracığım, İlkenin doğumgününü bende sevgiyle kutluyorum, allah hayırlı bir ömür yazmış olsun, eriklerine de kavuşmuşsun, afiyet şeker olsun, güzel bir hafta olsun, sevgiler

Adsız dedi ki...

İlkoşuum iyi ki doğduun. Büyüdüler Esra ya büyüdükçe de şekerleşiyorlar sanki, herşey daha da anlamlaşıyor :)
Pasta süper ellerine sağlık...
Artık raha t rahat erik yiyebilirim kavuştun ya sonunda :)

Unknown dedi ki...

Esra'cim oğlunun ilk doğum gününü hatırlıyorum baya uğraşmış ve kalabalık bir grupla kutlamıştınız nerden nereye değilmi kim derdi oğlunun 2. doğum gününü çinde kutlayacaksınız :))) Ellerine sağlık pasta çok hoş görünüyor...
Eriklerin sen ve mutlu bir fotoğraf :))))

sarımutfak-hande dedi ki...

slm
pasta harika ellerine sağlık.oğluşunun doğumgününü kutlarım nice yıllara
allah yardım etsin size orada o sıcaklarla cnm
sevgiler

hcr hobi atölyesi dedi ki...

canım ilke & kerem (22nisan)iyiki doğdular ;)
pastan cok şık
serin serin,
bende rukinin bi pasta kekini denedim ama memnun kalmamıştım,
ama bu tarifide denicemm.
ellerine sağlık...
(kurabiyenin tadının doyulmaz olduğunu söylemiştim beğenmene çok sevindim)
haa bu arada eriklerinede kavuşmuşsun:))afiyet olsun...

NiNo dedi ki...

Oglunun 2.yasını senınde anneliğinin 2 . yılını kutlarım.Saglık,mutluluk ve bol sans getirsin.Buarada o sıcaklarda bu pasta harika olmuş.Sabrına hayranım:)Eriklere çok sevindim:))

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) dedi ki...

Mügecim amin canım sağol, teşekkür ederim yorumun için :)

Lezzet sefam merhaba, teşekkür ederim bütün güzel sözlerin için. Ayrıca vatana dönüşe az kalmış, gıpta ettim doğrusu.. Eminim hala yeşil erik kalmış olur, hiç üzülme. Çok mutlu oldum desteğin için.

Yoncacım meraktayım acaba bu sefer nasıl oldu? Çok tatlısın, teşekkür ederim beni affedip bir de üstüne üstlük harika iltifatlar ettiğin için. ;)

Pınarcım çok sağol canım, teşekkür ederim uğradığın için :)

Pelincim çok sağol, çok mutlu oldum beğendiğin için. Ayrıca iltifatların için de teşekkür ederim, allahtan göbek üstü poz vermişim ;))

Pıtırcık sağol canım, teşekkür ederim sıcak yorumun için :)

Pelincim amin canım, iyi dileklerin hepimiz için olsun :)Belki sen de oğluşuna yaparsın bir Pingu'lu pasta ;)

Zehracım çook sağol canım, amin inşşallah. Sana da güzel bir hafta diliyorum canım. :)

İmgecim hem nasıl tatlı oldular hakikaten maşallah :) Erikleri dert etme, sen söylemesen treni kaçırırdım :)))

Zerrincim çok tatlısın, unutmamışsın :) Hakikaten nereden nereye... Çok sağol canım içten yorumun için.

Handecim çok sağol canım, amin :))

Hacercim sağol canım, iyi ki doğmuşlar :)Kurabiyeleri bu sefer içine de fındık kırığı ekleyerek pişirdim, daha da doyamaz oldum tadına. Ne iyi yaptın da paylaştın, kurabiye denemez oldum sayende ;)

Nihancım çook sağol tatlım, amin :) Öpüyorum çok.
Sevgilerimle,
Esra

Kirpikteki Gözyaşı dedi ki...

İlke'nin yeni yaşı mutlu olsun! Ömrü sağlıklı, uzun, huzurlu, başarılı olsun! PAstası çok ama çok güzel! Pingu ya bayıldım:)) Bu arada kayınvalidenin gelmesine çok sevindim. Gözünüz aydın:) Erikleri de bulmuşsun:))) Afiyet olsun canım! ÖPtüm sizi:))

Adsız dedi ki...

Esracığım, çok cici bir pasta olmuş.Zaten diğer tariflerin de çok güzel.ellerine sağlık.Oğluna da nice nice sağlıklı ve hayırlı uzun yıllar diliyorum

Aybike Ceylan dedi ki...

Esra'cigim,
Oglunun yeni yasi hayirli ve ugurlu olsun, daha nice senelere saglikla.
Bu arada can eriklerine kavusmussun gozun aydin olsun:)
Sevgi ve selamlar.

aslı varmış, aslı yokmuş dedi ki...

Oğluşun yaşı kutlu olsun canım. Uzun ömürlerini göresiniz ailece saadetle....Pastan çok şeker olmuş sıcakta bu kadar güzel soğukta neler yapardın acebaa:))))Sevgiler...

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) dedi ki...

Seblacım çok teşekkür ederim bu güzel dileklerle dolu yorumun için canım :)

Mehtapcım teşekkür ederim, çok naziksin :)
Sevgilerimle,
Esra

Adsız dedi ki...

Merhaba pastanız çok güzel olmuş elinize sağlık. Oğlunuzun doğum gününü kutlar sağlıklı , mutlu nice yıllar dilerim. Ben de kızımın doğumgünü için aynı keki pişirmek istiyorum ama biz 20-25 kişi olacağız. 30 cm lik kalıp için ölçüleri nasıl arttırmam gerekir? yardımcı olursanız sevinirim.
Sevgiler
Selma

sunrise dedi ki...

Pasta harika olmus, ellerine saglik. Hic suphem yoktu harikaligindan zaten. Benim oglumun da favorilerinden Pingu ama annesinin boyle bir marifeti olmadigi icin TV ile yetinecek zavallim...
Eriklerin hayirli olsun, afiyet olsun. Doya doya ye(belki de yedin bitti bile?). Bizimkiler de haftaya insallah, bekliyoruz dort gozle..
Nice uzun omurler Ilkeye...

Adsız dedi ki...

Oglusunun dogum günü kutlu olsun, daha nice güzel ve saglikli yaslara insallah. Pasta da muhtesem olmus, ellerine saglik canim. Hem pasta icin ve hem de erikler icin afiyetler olsuuun.

Adsız dedi ki...

Esracım ,
Allah nice yaşlarını hep birlikte ,huzurla mutlulukla yaşamayı nasip etsin .

Pastaların her zamnki gibi harika ..Süpersin .. :)
Ebru Yetim

Adsız dedi ki...

Bütün pastalar, bütün tarifler ve site gerçekten müthiş, başarılarınızın devamını diliyorum, Ayrıca o kadar güzel anlatmışsınızki hepsinin yapımını, bunun için ayrıca çok teşekkür ediyorum öğreneceğim çok şey varmış. Oğlunuza nice mutlu yaşlar diliyorum.Ellerinize sağlık, Sevgiler..

fadime dedi ki...

merhaba. pastanız çok güzel olmuş.bende benzerini yapmak istiyorum. fakat siyah renk gıda boyası bulamadım. nasıl elde ettiniz acaba rengi.....cevap verirseniz sevinirim

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) dedi ki...

Fadimecim siyah renk icin siyah gida boyasi kullanmistim. Baska nasil elde edilir bilemiyorum. acaba elindeki tum koyu renkleri karistirsan nasil olur?