Pazartesi, Nisan 28

Fındık Kaplı Bisküviler...



Yeni bir tarif yayınlama arasını bu kadar açtığımda kafamı toparlamam daha da zor oluyor. Bir de elimde yeni denenmiş bir tarif yoksa iyice üzerime üşengeçlik basıyor. Aslında bu cici bisküvilerin yerinde de oğlumun ikinci yaşgünü pastası olmalıydı ama içimden onu bile yapmak gelmedi. Yok yok sanmayın ki depresyondayım; sadece burada kutlayacak kimse olmadığı için elim bir türlü gitmedi. Bir de babaannemizin gelecek olması nedeniyle, oğlumun pastasını biraz ertelemek istedim o kadar. Ama çok yakında "pingu"lu bir pasta burada yer alacak inşallah. Bilmeyenleriniz için söyleyeyim, "pingu" bir çamur animasyon kahramanı. Kendisi adından da anlaşıldığı gibi bir penguen ve en büyük özelliği oğlumun ilk anlamlı söylediği kelimelerden olması. Lafı uzatmayayım, bir aksilik çıkmazsa haftasonu oğlumun pastasını yapıp sizlerle de paylaşacağım.

Onun haricinde biraz son günlerde neler olup bitiyor biraz bahsedeyim. Mesela bu hafta başı tutan "erik" krizimden. Çok yakın bir arkadaşımın "burada(Türkiye'de) erik çıktı"demesiyle bir anda elektrik şoku verilmiş gibi oldum. Kendi kendime diyordum, burada bahar'ın bir eksikliği var diye, çocukluğumun bahar habercisi eriği görmemişim de ondanmış. Meğer kendimi buranın baharına yabancı hissetmemin ana sebebiymiş kendileri. Msn iletime "Carrefour'a erik almaya gidiyorum" iletisini düşüp, meselesi açıldıktan belki en fazla 10 dakika sonra kapıdan erik almaya gitmek üzere çıkmıştım bile.

Burada ha deyince bir yerden bir yere gitmek çok kolay aslında, bolca taksi var ve inanılmaz da ucuzlar. Azıcık da gideceğiniz yerin adını söylemeyi kıvırdıysanız tamam. Fakat gözü açıklara karşı uyanık olmalısınız. Pek çok kez başıma gelen "sırayı hiçe sayma" durumunu yine yaşadım. Yani kasada veya taksi sırasında olsun farketmez, siz el edip durdurmuş bile olsanız birisi hoop diye önünüze geçebilir. Kasada eliniz kolunuz alışveriş sepetinin ağırlığından perişan, Çince kavga kelimeleri bilmediğiniz için içiniz sinirden şişmiş bir şekilde kalakalabilirsiniz. Neyse ki bu sefer son aldığım dil derslerinin de yardımıyla önüme atlayıp taksiye oturuveren bayanı kibarca dışarı alıp, erik yoluna düşüverdim.

Genelde buradaki bakışlara alıştım diyebilirim ama bazıları gerçekten çekilmez oluyor. Bazı insanlar -ki bunlar çoğunlukla erkek- yürürken önüme geçip bana dönüp neredeyse burnuma kadar sokulup öyle bir inceliyorlar ki, dehşete kapılıyorum. Burada laf atma, taciz vs. asla olmuyor ama o merakları ve boş boş bakışları yok mu deli oluyorum. Bazen "ne var", "neden bakıyorsun" diyorum Çince, bu sefer de dörtnala uzaklaşıyorlar. O gün de bu bakışlardan pek de hoş olmayan bir haylisini aldım. Neyse sıkı bir Carrefour-erik araştırmasından eli boş döndükten sonra, Türkiye'de yaşayan Çince hocamdan aldığım iletiyi görünce neler olup bittiğini iyice kavradım. Carrefour'u protesto ettiklerini, oraya gitmememi rica ettiğini söyleyen bir iletiydi bu. Meğer o günkü bakışların ve hala süregelen dik dik bakışların sebebi buymuş. Çin-Fransa arası yaşanan bir takım gerginliklerin ve Çinliler'in her gördükleri yabancı uyruklu sakallıyı Fransız dedeleri sanmaları sonucu, kendini hafif de olsa hissettiren rahatsızlıktan şu günlerde nasibimizi alıyoruz. Yine de erik bulamamak kadar acı verici değil :)

Lafı çok uzatmışım, tarifim gölgede kalsın istemem, hemen bu leziz ve yapımı pratik Çin bisküvilerine geçiyorum.

Malzemeler:
190 gr. tereyağı ya da margarin
145 gr. pudra şekeri-1,5 su bardağından 1 parmak eksik
Bir tutam tuz
2 yumurta
75gr. süt-1 küçük çay bardağı
2 su bardağı un
50 gr. -5 çorba kaşığı süt tozu
1 su bardağı iri dövülmüş fındık

Oda ısısında yumuşamış yağı pudra şekeri ile çırpalım. Karışım krema gibi olunca yumurtaları ekleyip tekrar iyice çırpalım. Sütü ekleyip karışıma yedirelim. Son olarak un, tuz ve süttozunu ekleyip 2-3 dakika çırpalım. Hazırladığımız karışımı sıkma poşetine doldurup ucunu irice keselim ya da uçlarımızdan ağzı en geniş olanı takalım.




Yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş fırın tepsimize bol aralıklar bırakarak(bisküvilerimiz yayılarak incelecekler) birbirine eşit büyüklükte (2'şer tatlı kaşığı kadar) sıkalım. Bu malzemelerle 2 tepsi kadar bisküvimiz olacak.



Tepsi dolunca üzerine 1 bardak fındığın tamamını serpelim ve tepsiyi sallayarak kenarlara düşen fındıkların da bisküvilere yapışmalarını sağlayalım. Fındıkların hepsi bisküvilere yapışmayacak, bunun için tezgahımıza temiz bir mutfak bezi serelim ve tepsiyi dik bir konuma getirip fındıkların beze dökülmesini sağlayalım. Kalan fındıkları tekrar bisküvilerimizin üzerine serpelim. Bu şekilde tüm bisküviler fındığa bulanana kadar aynı işlemi yapalım. Merak etmeyin bisküvileriniz tepsiden ayrılmayacaklar. Kalan fındıkları ikinci tepsi için ayırıp ilk tepsimizi 160 dereceye önceden ısıtılmış fırına verelim. Yaklaşık 25 dakika bisküviler hafif kızarana dek pişirelim. Dışarıda iyice soğuması için bekletelim.




Afiyet Olsun!

33 yorum:

Adsız dedi ki...

O erik patavatsızlığını yapan benim :( tekrar özüür iyi ki hamile değilsin Esra ay ne yapardık o zaman

Kurabiyeler çok leziz duruyor, ellerine sağlık

Disalce dedi ki...

geçenlerde annem dediki...kızım erik ağacımızda erikler daha minnacık...ama çocuklar çoktaaan dalları kırdılar bile yemek için.....

anlayacağın çıkmadan bitti bile....insanın çocuk olası geliyor....böyle korkusuzca dala taş atıp meyve yiyesim var....ama ne yazıkki artık ağaç bulmak çok zor....

iyiki bizim çocukluğumuz bahçeli evlerde geçmiş..şimdiki çocuklara çok üzülüyorum.....maalesef balkonlarda hapis hayatı yaşıyorlar......

inşallah eriğine kavuşursun.....

kurabiyelerin nefis görünüyor...ellerine sağlık....pastayıda merakla bekliyorum....
öptüm seni esracım.....

NiNo dedi ki...

Esra muhtesem bir tarif ve aksama kesin deniycem.Kızımın kurabiye annesi ben oldum bu hafta ve tam cocuklara göre bir tarif.Buarada inan erikler daha güzel degil ,ısırınca agzın bir tuhaf oluyor sen gelene kadar TRye olgunlasır onlar.

Jasminskager dedi ki...

Canim seni anliyorum, bende Danimarka'ya geldigim ilk sene cok aramis ve aglamistim.Insan'in caninin
cekipde ulasamamasi cok aci ustelik ben o donemde hamileydim.Ama cok sukur simdi burada hersey mevcut.Umarim sende en kisa zamanda bulursun.Kurabiyelerin cok guzel gozukuyorlar ellerine saglik canim.En kisa zamanda deniyecegimden emin olabilirsin.
HOSCAKAL

ufukmutfakta dedi ki...

Esra,yazını yine büyük bir zevkle okudum, diğerleri gibi. Erik olayı içimi burktu, inşallah gelince yersin. Kurabiye hem göze hoş görünüyor, hemde malzemelerine bakılınca lezzetli olduğu anlaşılıyor. Yani denenecek bir tarif olduğu kesin. Ellerine sağlık...

Begüm dedi ki...

Ellerine saglik esracim. Kurabiyeler cok lezzetli görünüyor, kitir kitir, mhhh.
O Carrefour olayida fena olmus. Kesin seni fransiz sanmislardir :) Biz burda protesto ediyoruz o da bize protesto edip alisverise gelmis, demislerdir kesin ;).... keske bari erik bulsaymissin.
Oglununda dogumgününü kutlarim. Pinguyu simdiden merak ettim...

Adsız dedi ki...

:) Koca Çin'de erik aramak zorunda kalmana gerçekten üzüldüm. Ne tatlı anlatıyorsun...Kurabiyelerse bi harika..Ayrıca miktarları gram olarak verilenleri açıklaman olmasa hiçbir sey yapamam..bunun için de tesekkur ediyorum.

egeli dedi ki...

Senden tekrar yeni bir tarif gördüğüme sevindim canım,(arayı böyle fazla uzatma :)...)bütün bu olanrarıDA aldırma,sen iste sana bir koli erik yollıyayım,oğlununda doğum gününü kutluyorum (26 'sındaydı değilmi ?)
Celal usta'nın şekeri geldi ve hamurumu hiç zorlanmadan yaptım,sayende.oğlumun hediyesini almayagidicem birazdan ,ve sonra pastamın süslemesine başlıyacayım(pastam dünden hazır buzdolabında bekliyor) haaaayyyydiiii bana kolay gelsin.sen canını sıkma tatlım seni çooook öpüyorum....sevgiler

egeli dedi ki...

Bak yine çok konuştum gördünmü !kurabiyelerin çok güzel olmuş diyecektim ,unuttum,ellerine sağlık Esra'cım.....hoşçakal

Nurten dedi ki...

Bir elinde kahve fincanı, önünde bu kurabiyeler ve daha da önemlisi karşımda sen olsaydın ne güzel olurdu.... Ben heyecanla yazı bekliyorum Esra, uzuuun uzuuun sohbet edelim diye :))

Ellerine sağlık, harika görünüyorlar :)

Adsız dedi ki...

Merhaba Esracığım,

e artık Çinceyi de söktüğüne göre içim daha rahat okuyacağım yazılarını, çünkü bir insanın yabancı bir ülkede oranın dilini bilmeden öylece kalakalması ve etkilere tepki verememesi çok can sıkıcı. Hem dili de biraz kavrayınca insanın etrafı da genişliyor ve bir nebze de olsa yalnızlığı hafifliyor, çok sevindim adına canım...

Oğluşunun yeni yaşını şimdiden kutlarım, Pinguyu da heyecanla bekliyorum....

Sevgiyle kal...
Zümrüt

başak dedi ki...

merhaba
gözümüz yollarda kalmıştı yazını okuyunca anladımki insan hasret çekmeden değer bilmiyor galiba ben de hala erik almış değilim böyle bahsi geçene dek de düşünmemiştim hiç biraz daha yakın olsan gönderiyim diycem ama burdan çine dek sanırım erikler kızarır yada çürür.Eline sağlık çocuklar çok seviyor yakında deniycem
hoşçakal

Adsız dedi ki...

Merhaba Esracim,
Umarim en kisa zamanda erik bulursun, bende çok severim. Allahtan annemin bahçesinde varda...olunca yerim artik ;))
oglunun dogum gunu kutlu olsun bu arada, onun pastasinida merakla bekliyorum...Findikli biskuviler yine çok guzel gozukuyor, ellerine saglik...kendine iyi bak

Fransadan Leyla

Mutfakname-Zuhal dedi ki...

esracımm iyi haftalar,, bisküviler enfess ellerıne saglık.
pastayı yaptım biliyor musun? o kadar aks,l,k geld,ki başıma anlatamamm sana off. verdiğin pandispanya tarifi enfesti bi kere. ama o dışı niye kömür oldu haala anlayamadım traş ladım bende anca açtım rengini. neyse sen başla pasta yamaya koy standın üzerine pastayı bitir son rötuşları yap pasta hooopp standtan tezgaha uç 2 parçalan :((( ben ağla ağla ellerım krema içinde... bi yandan ağlıyorum bi yandan da parmaklarımdaki kremaları yiyorum niyeysee :(( ayyy berbattı ya onca emegime mi yanayım, paramamı, yoksa hevesimin kırıldıgına mı uuuzzzunnnca bir süre pasta yapmam herhalde. :(( off fooff eee ne mi yaptım ??

büyük borcam kaseye koydum kırılmış pastayı. üzerine kaşıkla bastırdım iyice. servis tabagına ters çevirim. üzerine bitter rendeledim. al sana kümbet pasta. ee şimdi bu pasta doğum gününe gitmez!! bende oturdum yedim bizmkilerle tadı nefisti ama :((( ağlıcam yıne yaa.. kayımvalıdemede hazır pasta aldım ne yapayım kısmet diilmiş. sevgiler esraa

Bir Dilim Düş dedi ki...

Esracığım,
İnan bana Çin'de yaşadıklarına hiç de yabancı değilim ama sen lütfen bunlara aldırma. Tarifin çok hoş ve inanaılmaz çekici görünüyorlar.

Bu arada Pazar günü senin sandviç ekmeklerini denedim çok lezeetli ve yumuşacık oldular. Hatta Pazar günü eşim biraz erken kalktığı ve ben de inatla bunları denemek istediğim ve kendisinin de başka bir eşy yemesine izin vermediğim için yaşadığımız inatlaşmadan sonra eşimin bunlar çok güzel olmuş hayatım ellerine sağlık demesiyle sonlanan bir Pazar kahvaltısı yaptık. Balonda eşim, ben , kedim, sandviç ekmeklerimiz ve kahvaltı masamız çok güzeldi. ve tekrar tarif için teşekkürler canım.

Kucak dolusu sevgiler...

sunrise dedi ki...

Ah canim,
Neler hissttigini cok iyi anliyorum. Biz yillardir o erik icin ne mucadeleler veriyoruz anlatamam. Hic bir sey icin degil ama erik icin. Turkiyeden getirtmeye calismalar, online satan magazalardan bir dunya para verip almalar filan... Her bahar ayni aci, ayni soylenme, oglumun ortalikta 'ah simdi erik olsa' diye dolanmalari filan, buradaki en cok ozlemini cektigimiz sey haline getirdi erigi. Neden yetistirmezler bilemem...
Bana da Cin marketine gittikce acaip acaip bakarlardi. Uzun boylu olmak bir nedenmis. Ben anlamadigim icin Cinli arkadasim soylemisti bana da.Cok ilgi cekiyormusum boyumdan dolayi(1.76). Sen bir de sarisin ve cok sirin olunca, seni Fransiz sanmalari degildir yani tek sebep diyorum.
Haaa bir de hep soracagim, burada cok konusuluyor; dogru mu tukuruk torbalari koydugu hukumetin sokaklara?
Sevgiyle kal...

pelince dedi ki...

Hehehehe İmge anacım sen misin erik krizi yaşatan :)) Yerim kız seni ben..İmge özledim en kısa zamanda geliyorum sana..
Esracım kurabiyeler nefis olmuş her zamanki gibi,pingu'yu nasıl bilmem.Eskiden sabahları gösteriliyordu sonradan kalktı.
Bizde de cd'si var,özgürde bayılıyor pingu'ya.Pastayı şimdi daha da merak ettim,eminim çok güzel olucaktır.

Tatili düşün az kaldı sanırım ..
Öpüyorum..

Ayse Pamuk dedi ki...

Ahh kıyamam sana ya kayınvalidene söyle getirsin sana 3-5 kilo.Ellerine sağlık kurabiyeler çok güzel olmuş

Adsız dedi ki...

Kurabiyeler çok güzeller, çok iştah açıcılar, insanı dinlenme anından kaldırıp mutfağa götürerek zorla kendilerini yaptırtıyorlar veeee güzele bakmak sevaptır lafı belki Çin kökenli bir atasözüdür:)

Adsız dedi ki...

iyi geceler uzaklardaki kardeşim nasılsın alıştınmı artık oralara bende beklerim canım

Bizim Evin Mutfağı-Aysel dedi ki...

Keşke imkan olsada erikleri kargoyla ulaştırabilsek... Ama sana gelene kadar sanırım tadı kalmaz eriklerin...

Disale katılıyorum insanın çocuk olası geliyor yollardaki erik ve çağla ağaçlarını gördükçe...

Bisküviye bayıldım bol fındıklı nefis olamlı...

Ellerine sağlık sevgiyle...

Adsız dedi ki...

ama oldu mu esracım ya bak şimdi nasıl canım erik çekti,ama öyle yorgunum ki burada olmasına rağmen gidip alacak halim yok,bu arada erik için katlandığın yol ve de çileleri hayretle okudum helal olsun,Çin'e yakın sürede gelleceğini bilsem sana yollarım istediğin kadar erik :)buara yazdıkça fnalaşıyorum canım erik istiyo yaa:))

Adsız dedi ki...

esracım erik ağaçları sana feda olsun sen türkiyeye gel ağaçlar sevinçten tekrar çiçek açar.özlediklerine kavuşman dileği ile kurabiyeler nefiiiiiis...

Bak ben dedi ki...

Merhaba,
erik bulamayışınıza üzüldüm valla, keşke imkan olsa da göndersek buradan bol bol, bu arada ben eriği pek sevmem ama sevenlerinde nasıl müptela olduklarını bilirim, en iyisi sen de bizim Türkiye'de bulamayacağımız bir meyvayı yayınla, hepimiz şişelim burada özentiden:))
Amam Allah'tan kayınvaliden yakında oraya geliyor, hemen sipariş vermek mi lazım acaba:))

suna dedi ki...

ablacım
senin erikleri annem hazırlamış,biraz daha sabret bak birazdan yola çıkıyorlar Hatice teyzeyle:) afiyetle yiyiyor olacaksınız 1 gün sonra:) hatta çekirdeklerini de atma bahçeye ekersin belki seneye erik çıkar:D
kurabiyeler de şahane görünüyor, haftasonu denemeyi düşünüyorum filiz ablalar gelcek de:)
öptüm seni de ilkemi de:)

İlker Ergin dedi ki...

canım erik meselesi benim hamileliğimin meselesidir.hala içimdedir yiyememenin acısı.tek aşerdiğim şeydi ve yiyemedim:(( bu arada bisküviler yine nefis görünüyor.ellerine sağlık.sevgiler.

Semra Altay dedi ki...

Çok leziz görünüyorlar.
Ellerine sağlık.
Sevgiler.

NiNo dedi ki...

E-ee Eriklerine kavusuyorsun.Çok sevindim:)Buarada kurabiylerinden yaptım muhteşem oldu.Tüm kobaylardan övgüleri sana gönderdim haberin olsun:)

Adsız dedi ki...

merhaba Esracım,
yine önce deneyip yedikten sonra (sandviç ekmek, cheescake..)yorum bırakayım dedim.çok nefis oldu kurabiyelerim.yarın ki piknik için paketleyeyim diyorum ama üstünden de habire birer ikişer eksiltiyorum kurabiyeleri :)tadı ince bir pandispanyanın biraz serti gibi çok lezzetli(henüz yapmayanlar için lezzet notu)..
yanlız yağ kısmında margarin ve tereyağını yarıya kullandım ben.tek fark buydu senin tariften.herkese tavsiye ederim.
Erik meselesi benim de hem dişimi hem de yüreğimi kamaştırdı.bu arada bu gün 1 mayıs. çinde 1 mayıs nasıl kutlandı?izlenimlerini paylaşır mısın?merak ettim de :)
Umut

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) dedi ki...

İmge :)Eğer hamile olsaydım bir koli eriği kilosu 50 dolardan yollardın napalım :))) Ucuz atlattın bu sefer :P Olsun canım bak nasılsa kayınvalidem geliyor, ona getirteceğim. Eğer o geldikten sonra söyleseydin napardım?

Salihacım demek sen de zamanında benim gibi bolca dal aşındırdın :)) Çok sağol canım tatlı yorumun için.

Nihancım hiç üzülme sen, bu hafta geliyor bana erik :) Beni teselli ettiğini anladım çok şekersin :) Kurabiyeleri denemişsin bile, çok sevindim beğendiğinize, minik kobaylara bolca öpücükler benden :)

Tubacım sana da kıyamam demek bir de hamileydin. Ben de eriklerime kavuştum canım :)

Ufukcum çok teşekkür ederim :) Eriklerim ise bugün geldiler çok şükür :)))

Begümcüm çok sağol ;) Pingum hazır, kısmetse yarın öbürgün yayınlayacağım.

Handecim üzülme sen. Geldi eriklerim :)Gramaj konusunda da rica ederim, elimden geldiğince ölçmeye çalışıyorum işine yarıyorsa ne mutlu bana. ;)

Mübeccelcim yine uzattım arayı :( Ama çok işim vardı vallahi :) Nazik teklifin için teşekkür ederim eriklerime de kavuştum sonunda :)Senin oğlunun doğumgünü de kutlu olsun,pastanı koydun mu diye baktım ama henüz yayınlamamışsın, merakla bekliyorum canım.

Nurtencim inşallah canım, ben de iple çekiyorum ;)

Zümrütcüm çok sağol canım, dediğin gibi dil yaşamı çok kolaylaştırıyor her anlamda ;) Ama daha söktüm denilemez şu garip dili ;)Pingu da yolda canım sağol;)

Başakcım çok tatlısın, eriklerime kavuştum ama ;) Kurabiyelerden de memnun kalmanı umuyorum.:)

Leylacım geldi eriklerim canım, çok sağol :) Pastayı da öbür gün ekleyeceğim kısmetse. Öptüm seni ;)

Zuhalcim başına gelenlere çok üzüldüm. Pandispanyanı bir dahakine fırının alt katında pişirmeni öneriyorum görünüşe göre üst kısmı önce pişmiş. Bu tür tecrübeleri hepimiz yaşıyoruz mesela oğlumun pastasının bir katı tamamen parçalandı ama bir şekilde kurtardım :) Sen de kolayca çözüm bulmuşsun. Hevesini hiç kırma, böyle böyle tecrübe elde ediliryor canım :)

Evrencim çok sağol. Sandviç ekmeklerini denediğine çok sevindim. O dediğin geç yeme durumları bizde de çok yaşanır, ne yapalım onlar için uğraşıyoruz bekleyiversinler :))Ama sonunda memnun kalmış ya en güzeli o ;)

Haticecim demek seninde problemin oluyor erikle ilgili :( Bu arada hakikaken boylu posluymuşsun, güzele kim bakmaz ;) Tükürük torbalarını görmedim ama marketlerde ya da alışveriş merkezlerinde bulunan çöp kovalarına tüküreni çok gördüm. Malesef feci tükürme alışkanlıkları var ve insan zor dayanıyor bu iğrençliğe. Daha neler var ama blogumda yazamam ;)

Pelincim çok sağol canım, ayrıca ilke için koyduğun pingu fotosunu da gördüm çok tatlısın. Pastayı işallah beğenirsin, cumartesi en geç koyacağım ;)

Ayşecim çok sağol canım, geldi eriklerim :)

Limonlu Kek(adını söylesen olmaz mı canım :)) çok sağol, umarım denemiş ve beğenmişsindir kurabiyeleri, iltifatına da teşekkür ederim ;)

Benimdenizim çok sağol, alıştım sayılır artık. :)

Ayselcim çok tatlısın, göndermiş kadar olsun canım. Teşekkür ederim içten yorumun için :)

Zeynepcim çook teşekkür ederim içtenlikle erik gönderme teklifine, ama kavuştum üzülme sen :)

Dilekcim çok sağol, ne güzel sözler bunlar yüzümü aydınlattın :)

Suzinazcım çok çok teşekkür ederim, almış kadar oldum nazik teklifinle. Gerçi geldiler bugün kayınvalidemle ;) Meyve konusunda da hakikaten envayi çeşidi var, yayınlamasam daha iyi. Belki hamile takipçim de vardır :)

Sunaaa geldi geldi eriklerim!! Çekirdek fikrini tuttum, kesin ekeceğim :) Kurabiyeleri de haber ver bakalım nasıl olacak ;)

İlkercim kıyamam sana ben. İkinciye inşallah bulursun :)))

Semra teşekkür ederim ;)
Sevgilerimle,
Esra

Mutfakname-Zuhal dedi ki...

yaa esracım hiç sorma öyle oldu işte hevessım kırıldı tabi ama yılmıcam annemler çok destek çıkıyorlar bana. görsen nasıl malzemeler almışlar bana ben hiç bişey almadım pasta malz. için pand. dılımleyıcı kelepçelı kalıplar, kuraboye kalıpları krema torbaları neler neler sagolsunlar sırf ben guzel mamalar yapayım dıye :)) ama elıme yuzume bulaştırdım :) saglık olsun ne dıyeyım. pasta yaptıgımda yıne tıklarım kapına :)) hoşçakal

egeli dedi ki...

ARKADAŞIM ,GÖZÜN AYDIN CANIM KAYINVALİDEN GELMİŞ VE ERİKLERİNDE , AFİYET OLSUN CANIM,TEKLİFİMDE CİDDİYDİM GELMESEYDİ ERİKLERİN....ÖPÜYORUM ...

Naşide Dönmez dedi ki...

canım yaa burda bolluktan yüzüne bakılmayan basit bir meyvenin orda olmaması ne kötü.helede bu kadar çok sevince.aynı şeyi bende haşhaş konusunda yaşamıştım buraya gelince:))nerde odunpazarının mis gibi haşhaşları...burda gezmediğim yer kalmamıştı çekilmiş haşhaş için.keşke tadına bakabilecek kadar bari bulabilseydin.çok üzüldüm valla.ama kayınvaliden geliyormuş ya o getirir umarım sana.bisküviler çok lezzetli görünüyor.ama benim eşim bir oturuşta bir tepsiyi yer:))