Perşembe, Mart 13

Kısıtlı Şartlar İçin Cheesecake...



Çin mantılarının tarifini verdiğim yazımda, yakında hakkımda iki ayrı yazımın yayınlanacağını söylemiştim. O yazılar yayınlandı ve hemen sizlerle paylaşmak istedim. Biliyorsunuz buraya gelmeden önce 6 ay Çince dersi almıştım. Kursu aldığım merkezle hala iletişimim devam ediyor, sevgili öğretmenim beni arayıp sormayı ihmal etmiyor. Geçtiğimiz hafta benden Çince öğrenmemle ilgili ve Çin'deki yaşantıma dair iki ayrı yazı rica etti. Böylece diğer arkadaşlarla beraber hem Çin'i tanıtmış, hem de Çince öğrenmenin nasıl bir şey olduğunu merak edenler için ufak çaplı bir rehberlik oluşturmuş oluyoruz ilk ağızdan. Çince öğreniyorum ve Çin'de yaşıyorum başlıklı iki ayrı yazım için lütfen linklerin üzerine tıklayın ;)

Başlık dikkatinizi çekmiştir neden acaba diye. Çin'de peynir ve çeşitleri yok malesef. Sadece ithal mallar içeren METRO alışveriş merkezinde bulabiliyorum, o da bazen. Her gittiğimde olmuyor. Zaten bulabildiğim tek peynir çeşidi (cheesecake yapmaya uygun) maskarpone peyniri. Onun haricinde bolca Fransız peyniri ve kaşar niyetine, rendelenmiş mozzarella var. Tabii fiyatlarından bahsetmeme gerek yok, biraz uçuk kalıyor ülkemize göre. METRO'ya ise her istediğimde gidemiyorum çünkü evime uzak. Buraya taşınmadan önce eşyalarımızla teneke ile beyaz peynir yollarak beyaz peynir açığımızı kapattık ama labne, krema peyniri gibi açığım devam ediyor. Evde her hafta en az bir adet cheesecake pişiren biri için acı verici olduğunu hissedebiliyorsunuzdur sanırım. Bir de o gün cheesecake kriziniz tutup alışverişe de gitme imkanınız yoksa daha beter. Kendimce bir çözüm üretmek için internette peynir yapımı ile ilgili pek çok site inceledim ama kek için uygun bir tanesini bulamadım. Ta ki kayınvalidem eskiden yoğurtla sütü kestirerek lor elde ettiklerini, belki o peynirin işime yarayabileceğini söyleyene kadar. Dün bir deneme yapmak üzere mutfak başına geçtim. İşte peyniriniz yokken yapabileceğiniz bir tarif. Bu tarif de Çin pastacılığı kitabımdan. Tabii ki özlerinde peynir ve peynir kültürü olmayan bir ulusun tatlısı değil bu tarif. Batıdan alınma ve uyarlama. Yani bizlerin herzaman yaptığının bir çeşidi.

Tarifteki ölçüyü yine yarıya indirerek 18 cm'lik çemberimle pişirdim. Önce lor peynirimi hazırladım:

Malzemeler:
600 ml. süt
1,5 çorba kaşığı yoğurt

Sütü bir tencereye koyup kaynatın. Kaynayıp fokurdamaya başlayan sütün içine yoğurdu ekleyin ve karıştırarak kesilmesini sağlayın. Bir müddet arada karıştırarak sütün iyice kesilip peynirin iyice toplanmasını bekleyin. Bu süre tahmini 10-15 dakika sürecek. Daha sonra sulu peyniri bir süzgece aktarın ve bir kenarda suyunu süzmeye bırakın. Geriye 200 gr. kadar peynir kalacak.



Cheesecake için malzemeler:
7 adet bisküvi, rondodan geçirilmiş-Eti Burçak kullandım
1 çorba kaşığı tereyağı
85 gr. toz şeker-çok dolu olmayan 8 çorba kaşığı
2 küçük ya da bir irice yumurta-çırpılmış
35 gr. un- 3 silme çorba kaşığı
20 gr. yoğurt-1 çok dolu olmayan çorba kaşığı
130 gr. sıvı krema-1 tam dolu çay bardağı+2 çorba kaşığı
1 çay kaşığı vanilya
1 çorba kaşığı limon suyu, yarım çorba kaşığı limon kabuğu rendesi

Üstü için:
Çeyrek paket Dr. Oetker çilekli-frambuazlı meyve sosu
Yeteri kadar çilek

Yapılışı:
Fırınınızı 150 dereceye ısıtın. Bisküvileri erittiğiniz tereyağı ile karıştırın. Kalıbınızın tabanına bastırarak döşeyin. (kelepçeli ya da şekildeki gibi 2 kat yağlı kağıtla tabanı sarılmış çember) Eğer çember kullanacaksanız kalıbınıza bisküvileri döşemeden önce fırın tepsinize oturtmayı ihmal etmeyin ki taşırken dökülmesin.



Bir karıştırma kabında önceden hazırladığınız peynir ve toz şekeri, karışım krema gibi pütürsüz olana dek çırpın. Ardından çırpılmış yumurtayı ve yoğurdu ekleyin. Limon kabuğu rendelerini ve suyunu ekleyin, çırpın. Kremayı ekleyin. (önceden ayrı bir kapta tek başına çırpıp katılaşmasını sağlarsanız daha iyi olur, ben aceleye getirdim) Son olarak un ve vanilyayı ekleyerek çırpma işlemini tamamlayın. Karışımı kalıbınıza aktarıp ısınmış fırınınıza koyun. Yaklaşık 1-1:15 dakika kadar pişirin. Üzeri hafif kızarınca fırınınızı kapatın içerde yarım saat bırakın. Daha sonra dışarıda soğumaya alın.




Üzeri için çeyrek paket meyveli sosu, pakette yazana göre çeyrek miktar su ile hazırlayın. Soğumuş kekinizin üzerine 1-2 çorba kaşığı yayın, üzerine yıkanıp kurulanmış çilekleri dizin. Kalan sosu çileklerin üzerinde gezdirin. Buzdolabında en az 4-6 saat dinlenmeye bırakın.



Afiyet Olsun!

35 yorum:

DANIEL EFE'nin annesi Nagehan dedi ki...

Harika fikir!
Dolapta beni bekleyen bir litre sutun loru var. Ben de onu pogaca icine mi karistirsam yoksa krema yapip icine mi eklesem diye dusunuyordum. Sutle hazirlayacagim kremanin icine koyup mascarpone peyniri benzeri bir tat alacagimi umuyordum. Cheesecake icin de deneyebilirim, tesekkurler bu yeni fikir icin.

Adsız dedi ki...

Ne kadar tatlısın Esra... Blogunu okurken azmine hayran oluyorum. En icten sevgilerimle

Adsız dedi ki...

Merhaba Esra,
Senin azmine gercekten hayran kaldim, ben sahsen yapamazdim bir yabanci ulkeye gidip yerlessem ve dilini bilmesem inanki çok zorlanirdim ve çok mutsuz olurdum heralde, senin bu konuda tebrik ediyorum...
Gelelelim cheesecake tarifine, ben uzun zamandir cheesecake yapmak istiyordum ama ne yazikki bir internet sitesinden aldigim tarif basarisizla sonuçlandi insallah seninkini denerimde guzel olur ;)
kendine iyi bak, gorusmek uzere
Leyla

Adsız dedi ki...

Merhaba Esracığım,

Ellerine sağlık, her zaman ki gibi nefiss görünüyor...Hele tam öğlen saatinde okudum e hele bir de cheesecake olunca krizim tuttu, en kısa sürede ben de yapmalıyım...:)Hatta şimdi olsa ne güzel olur mmmm

Bu arada yazıların üzerine tıkladım ama açılmadı, bir sorun mu var?

Sevgiler,
Zümrüt
(http://duslermutfagi.blogspot.com)

meltem dedi ki...

esracım merhaba;
her 2 yazını da keyifle okudum ben tayland a gitmiştim orası da bana çok enterasan gelmişti özellikle ilginç meyveler tatmıştım tabi gezmek başka yaşamak başka ...
bir 3 sene lafı geçiyor sonra dönecekmisiniz...
cheesecake in görüntüsü çok güzel yoktan var etmek böyle bişey heralde...
esracım kolay gelsin sana kendinize dikkat edin sevgiler...

Adsız dedi ki...

Esracım gerçekten tebrik ediyorum senii,kısıtlı zamanlarda böyle inanılmaz görüntüte tatlar gösteriyosun.artık gerisini düşünemiyorum, ellerine yüreğinee sağlık..ben sitemii daha yenii açtım sayılır, 1 ay gibi oldu senin yazılarıda okuyunca, daha çok isteğim arttı diyebilirim.bide resmine bakınca,oo yüzündekii masumluk, sempati, çok tatlısın yaaa..
senii gerçekten çok seviyorum.
çünküü çok içtensin..
Rabbim kolaylıklar versin..
başatılar diliyorum..

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) dedi ki...

Nagehancım rica ederim, umarım işe yarar ;)

Hande çok teşekkür ederim içten yorumun için :)

Leylacım çok sağol, başa gelen çekiliyor ama sizler varsınız da özlem yüküm hafifliyor. Cheesecake tarifinden memnun kalmanı umuyorum ama eğer peynir sıkıntın yoksa labne ile yapmanı tavsiye ederim sonuçta gerçek peynir gibisi olamaz. Bir de sitemde bir tarifim daha var tatlılar etiketi altında, onu da deneyen herkesten olumlu dönüşler aldım bir de onu incele istersen ;)

Zümrüt çok teşekkür ederim, şimdi bir dilimle yorumlarınıza cevap yazarken kriz dindiriyorum ben de :)(Yazılar açılıyor, istersen tekrar dene, belki o an server'da problem olmuştur)

Meltemcim çok sağol, en azından acil durumlarda dublör olarak kullanabiliriz bu tarifi :) Demek Tayland'a gittin, ben de çok merak ediyorum. Değişik kültürler tanımak harika doğrusu.Biz 3 yıllığına buradayız ama görev bu daha sonra ne olacağı belli olmaz diyor eşim :(

Sevgili Leyla, inan çok şaşırdım ve mutlu oldum taa yüreğinden gelen o güzel sözleri okuyunca. Site açtım demişsin, lütfen adresini bırak da ben de senin ellerinden çıkan lezzetleri tanıma fırsatı bulayım olur mu?
Sevgilerimle,
Esra

Adsız dedi ki...

Esracim tatlilar etiketine baktim o cheesecake'te guzel gozukuyor bu hafta gereken malzemeleri alip denemeyi dusunuyorum, mascarpone'le olur heralde...deneyince sana yorum birakirim...
Fransadan leyla ( artik boyle yazicam, karisiklik olmasin ;) )

Mutfagimdaki Lezzetler dedi ki...

Esra'cigim;
Cin'de peynir sikintin oldugunu biliyorum canim.Mascarpone peynir'ini tiramusu yapmak icin birebir harika bir lezzet.Benim kafama takilan mascarpone peyniri bulabiliyorsan Philadelphia krem peyniri'de bulabilirsin diye dusunuyorum.Eger'ki bulabilirsen bi'de onunla cheese cake yapmayi dene olur mu?Muhtesem birsey oluyor soylemedi deme :-)
Sevgiler
Elif

Naşide Dönmez dedi ki...

canım ellerine sağlık.yokluk neler öğretiyor insana değilmi.elimizdekinin kıymetini anlıyoruz galiba...ama sende bu azim varken çini bile dize getireceksin eminim:))sevgiler.naşide

Unknown dedi ki...

Vallahi Esracım sana diyecek söz yok artık. Peki tadı nasıl oldu labne 'ye benzedimi. Eskiden kesilen sütleri annemde lor yaprdı ama tadı hiç aklımda kalmamış. Umarım bir gün oralarda istediğin peynirleride bulursun.
Sevgiler..

emineninemekleri dedi ki...

Esracim, insanda yeterki gayret olsun herseyi allahin izniyle basarir. Senin bu azmine hayranim. Yasadiklarini inci gibi saymissin canim. Emegine saglik canim.

Kocaman öpyüorummmmmmmmm
Emine

Unknown dedi ki...

Ya sen ne mucid ne inatçı ne istikrarlı bir kadınsın kardeşim peynir yok ne yapaım hayatımızda chesscake olmasın demiyorsun gerçekten akıllara durgunlun verici...canım verdiğin bilgiler ,fotoğraflar için ne demek lazım bilmiyorum....ellerine sağlık.sağlık ve sevgi hep seninle olsun.....

Evcilik Lezzetler dedi ki...

Kısıtlı şartlar için kısmını Kayıtsız şartsız lezzet ve zerafet olarak değiştirebilir miyiiizzz ??
Sevgiler :))

Bir Dilim Düş dedi ki...

Ben daha ne diyeyim bilmem ki? Demek ki imkansız diye bir şey yokmuş. İnsan Çin'de de olsa başka yerde de olsa istediği zaman cheesecake yapabiliyormuş.:)
Ellerine sağlık çok pratik ve hoş bir tarif. Ee tadını da deneyip göreceğiz bakalım ;-)

Adsız dedi ki...

Esracım harikasın. Ben de Cheesecake yapmayı ve yemeyi çok severim :)Sayende lor peyniri yapmayı da öğrendim. Lor peyniri gereken yerlerde mutlaka deneyeceğim.
Yazılarını da okudum ve Çin ile ilgili pek çok şey öğrendim. Teşekkürler.
Sevgilerimle.

Adsız dedi ki...

emeğine sağlık arkadaşım
çinde de cheesecake yaptın ya bravo sana
görüşmek üzere

Leyla Poyraz dedi ki...

Esracım benim site seninki gibi okadar gelişmedi ama inşallah ilerde olur.

www.sultansofrasi-leyla.blogspot.com

pelince dedi ki...

Bende lezzetini merak ettim,vallahi yokluk ortamında bile herşeyi yaratabilmene hayranım..
Elleirne sağlık canım...

Sevgiler..

Adsız dedi ki...

esracım ellerine sağlık gerçektenten mükemmelsin..sevgiler..

banada beklerim:))
mutfakgunesi.blogcu.com

NiNo dedi ki...

her halukarda yapiyorsun canim valla bravo :D

Adsız dedi ki...

Zor bir durum peynirsizlik ama çareler tükenmiyor tabii.Hatta harika bir fikir ellerine sağlık

cincinsfikirli dedi ki...

blogunuzu yeni takip etmeye başladım. hey geç olsun da güç olmasın..kardeşim de iş gereği Çin'e gittiği için yazdıklarınızı -onun anlattıklarına benzediğinden-gülerek okuyorum...peynir yapımı süper, tarifler de şahane..ellerinize sağlık..kafama tek takılan konu; cheseecake'i gerçekten çok seviyor olduğunuzdan mı yanınızda oraya gitti, yoksa Çine ihracatları mı var??şu eti burçak bisküviden bahsediyorum canım:))))İzmirden sevgiler...

ebrulitatlar dedi ki...

Esra'cım bloğuna her geldiğimde nefis tariflerle karşılaşıyorum. Bayılıyorum senin şu yaratıcılığına. Cheesecake'inde muhteşem görünüyor vallahi. Ellerine sağlık canım. Sevgiler, öpüyorum kocaman...

Seyhan dedi ki...

Zor şartlarda yarattığın mükemmel şeyler beni utandırıyor, elimde herşey var ama böyle güzel görünen bir şey yaratamadım henüz:( ellerine sağlık

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) dedi ki...

Leylacım merakla bekliyorum sonucu ;)

Elifim sen söylersin de güzel olmaz mı hiç? Kesin bakacağım canım var mı diye ;)

Naşidecim çok sağol canım ;)

Seldacım tadı güzel fakat tabii ki labne aroması yok. Bunun için kayınvalidemle peynir mayası göndertiyorum bakalım onunla labne yapabilecek miyim ;)

Eminecim çok sağol okuduğun için ;)

Handecim çok sağol güzel sözler ve dileklerini bıraktığın için ;)

Burçincim o senin zerafetin canım ;)

Evrencim teşekkür ederim canım, çok tatlısın ;)

Pınarcım sağol okuduğun için yazılarımı. Lor'u börek vss. de kullanacaksan lütfen tuz eklemeyi unutma ;)

Sevgili "mucizembenibul" çok sağol yorumun için ;)

Leylacığım kusuruma bakma, zaten seni biliyormuşum ama Leyla'lar karıştı da ondan :) amanla tariflerin çoğalacak ama zaten varolanlarla da çok güzel ;)

Pelincim lezzeti gayet güzel ama tabii ki labnenin aroması yok. O konuda da çalışmalarım devam edecek ;)

Sibelcim o senin zerafetin ;)

Nihancım sağol ;)

Ayşecim mecbuririyet işte ;)

Sevgili Banu kafanıza takılan birşey olmasın. Yaşaması zor olan bir ülkeye gelirken yapabileceğim en iyi şeyi yaptım ve buraya küçük bir bakkal açacak kadar malzeme yolladım eşyalarımla.Tabii yolda bozulmayacak olan gıdalar bunlar. Sonraki tariflerimde yine bir Türk malı görürseniz şaşırmayın diye diyorum ;)

Ebrucum çok sağol canım, yine herzamanki gibi nazik yorumun için :)

Sevgili Pıtırcık(adını bağışla da sana Pıtırcık demeyeyim artık :)) Şu gördüğün üzerine üç beş çilek konulmuş kekten mi bahsediyorsun? ne var ki onda ;)Kimbilir senin içinde ne cevherler var.Hiç üzülme canım sen, çok naziksin ;)

Sevgilerimle,
Esra

DANIEL EFE'nin annesi Nagehan dedi ki...

Esracigim, kabartma tozu + karbonat'la ben de burada ilk kekimi yaptim. Ve kimi tariflerim yine boyle her ikisinin karisimi. Diyebilirim ki eger her ikisi varsa ya da sadece karbonat varsa, yumurtalari sekerle cirpmiyoruz. Kurular bir tarafa, islak malzemeler bir tarafa ayriliyor. Sonra karistiriliyor.Sonuc gercekten guzel. Ben bunlari okulda yaptigim ve yapmak zorunda oldugum icin, guzel bulmadigim urunleri belirtiyorum. Ama keklerin hepsi cok iyi sonuc verdi ve gayet lezzetliler.
Sen sucugunu evde yaparsin diye inaniyorum, daha onceki yaptiklarina bakinca :) Sevgiler

maTRakiye dedi ki...

merhabalar adaşım,

çok uzaklardaymışsınız... çincey, tam olarak sökebildiniz mi?? yazılarınızıda şimdi okuyacağım. çünkü çok farklı kültüre sahip bir yerdesiniz..

www.matrakiye.com
http://matrakiye.blogcu.com

bunlarda benim diğer sitelerim..

çok hoşuma gitti yazılarınız...

sevgiler siirteen

Adsız dedi ki...

SEVGİLİ ARKADAŞLARIM; 17.03.2008--30.03.2008 Tarihleri arasında PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİNE EV SAHİBELİĞİNİ
***http://yemekguncesi.blogcu.com/***
YANİ BEN YAPACAĞIM. SİZ SEVGİLİ ARKADAŞLARIMI VE KATILMAK İSTEYEN HERKESİ ETKİNLİĞİMİZE DAVET EDİYORUM!!! BU SEFERKİ ETKİNLİK SÜRESİ 2 HAFTAYA ÇIKARILDI. HEM SİZLERİN YORGUNLUĞUNUZU ATMANIZ HEMDE TARİFLERİNİZİ DAHA RAHAT GÖNDEREBİLMENİZ İÇİN. HEP BİRLİKTE ÇOK GÜZEL TARİFLER KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ ETKİNLİĞİMİZE İNŞAALLAH. TARİFLERİNİZİ HAZIRLAYARAK.VE TARİFİNİZE "PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ "19" BAŞLIĞINI YAZARAK SAYFANIZDA YAYINLAMANIZI, TARİFİNİZ HAZIR OLUNCA SAYFAMA YORUM OLARAK DUYURU BIRAKMANIZI RİCA EDİYORUM. CBOXA DUYURU BIRAKILMAMASI GÖZDEN KAÇMA İHTİMALİNE KARŞI YARARLI OLACAKTIR. BEN SİZE GERİ DÖNÜP TARİFİNİZİ KOPYALAYIP SAYFAMDA YAYINLAYACAĞIM. ŞİMDİDEN KATILIMCI ARKADAŞLARIMA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM. SELAM VE SEVGİLERİMLE..
Yeliz Yemekgüncesi

------------------------------------------------------------------------------------------

PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ 19 http://nasibim.blogcu.com/ ve http://selmahlc.blogcu.com/ tarafından hazırlanmıştır.
Akşam üstü sohbetine gelen dostlara,
Hanımlarla yapılan günlere,
Beş çayına gelen misafirlere,
Her biri birbirinden lezzetli tarifler.....

Banu dedi ki...

merhbaba Esra hanim

Cin macealarinizi buradan okuyorum ve sizi kutluyorum. Cin gibi bi ulkede nasil yasaminizi devam ettiriyosunuz diye.Cunku ben Fransa da yasadigim icin burada cok sayida cinli var hatta ilk oturdugum apartmanda alt katlarda cinliler yasiyordu.onlarin yemek saatinde o koca site yikiliyodu.Bilmiyorum ne pisiriyorlardi ama kokusu bile bize dunyayi ters cevirtiyordu.O yuzden cinlilere yemek konusu yuzunden daha bi baska (antipatik demeliyim)bakiyoruz. olabildigince uzak kaliyoruz.Gercekten temizlik konusundada birsey soylememe gerek yok.Belki biraz onyargi var ama ulkelerindede oyle olduklarindan eminim.Neyse sana Allah sabirlar versin ve bir an once cennet vatanimiza donmeyi nasip etsin.Tabii bizide..
Haa bu arada ailen Eskisehirliymis bende Eskisehirliyim. Galibva hemsehride sayiliriz..
Bende bir blog actim sizlere ozendimde ziyaret edersen sevinirim Esracigim kendine oralarda iyi bak canim
Operim...

hayatinlezzetleri.blogspot.com

Eya dedi ki...

Esracığım...tarifin harika.Azmin hayranlık uyandırıyor ama ben çemberi paketlemene takıldım. Bende çember kullanıyorum ama çoğunlukla taşma yapıyordu sanırım senin bu yöntemle taşma problemim kalmayacak...teşekkürler

sevgiler

zehra

Aybike Ceylan dedi ki...

Ellerine saglik Esra'cigim,

Cok guzel olmus, asagida ki pastalar da oyle.

Sevgilerimi gonderiyor ve guzel bir hafta diliyorum.

denizanasi dedi ki...

:)) harika resimler. eline sağlık. böyle adım adım gösterilmesi benim gibi beceriksizler için ideal:)

Adsız dedi ki...

Esracığım şartlar insana neler öğretiyor değil mi?
Ben de öğretmenlik yaptığım köyde sütü limon tuzuyla kestirerek peynir yaptıklarını öğrendim.
Bazen ben de köyden süt alıp limon tuzu ile kestirip yapıyorum.
Bir de limon tuzu ile deneyebilirsin.
Sıcak sıcak bir bez torbaya koyup, sıkıştırıp, üzerine bir ağırlık koyarsan bildiğimiz köy peyiri bile oluyor.
Ben 5 kg süt için yaklaşık 1 çay kaşığı limon tuzu kullanıyorum.
Peynirin biterse deneyebilirsin.
Cheesecake süper görünüyor bu arada.
Çilek sever olarak mutlaka denemek isterim...
Çin de kolaylıklar diliyorum.

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) dedi ki...

Nagehancım tarif için çok teşekkürler ve de ayrıntılı açıklaman için. Sucuğu da bu gidişle yapmam lazım galiba :(

Sevgili Esra, öncelikle hoşgeldiniz bloguma. Çinceyi henüz sökemedim tabii ama konuşulanların yüzde ellisini anlayı yüzde yirmi de konuşabiliyorum diyeyim :)

Yelizcim etkinliğine katılmayı çok isterim :)

Sevgili Banu çok teşekkür ederim yorumun için. Dediğin gibi özellikle marketlerde bazı reyonlarda ve dışarıda bazı yerlerde öyle bir koku oluyor ki gerçekten dayanılmaz. O kokunun bir tür fasulye tarzı yiyecekten yapılmış birşeyden geldiğini öğrendim. Tabii binlerce koku arasından bir örnek sadece. Ama bir çok yemeğin de o kadar nefis kokusu var ki yemek için deli oluyor insan. Burada yaşamak kolay değil ama zor da diyemem. Şimdilik eğlenceli bir deneyim olarak devam ediyor(genelde.)Gurbet her yönüyle zor, hepimize kolaylıklar diliyorum hemşehrim :)

Zehracım çok sevindim işe yarayacak olmama, umarım sorun olmaz. Kağıdı ikiye katlamayı unutma ;)

Aybikecim çok sağol canım, sana da iyi haftalar :)

Sevgili "denizanası", eminim hiç de beceriksiz değilsinizdir ama fotoğraflar fikir verdiyse çok sevinirim ;)

Yeldacım tarif için çok teşekkür ederim canım.Şimdi yolda peynir mayam geliyor, gelir gelmez onu deneyeceğim ama tarifin de mutlaka işime yarayacaktır eminim.
Sevgilerimle,
Esra