Pazar, Mart 9

Kornet Pasta...



İki gündür güç bela bloguma giriyorum, yapabildiğim sadece yorumları yönetmek. Daha önce bahsetmiştim, Çin'den nedense blogspot'un sayfaları açılmıyor. Sadece blogger'a girip kontrol panelime ulaşabiliyorum. Ana sayfayı görebilmek için vekil sunucu denilen ve başka bir internet sitesi üzerinden bilgilerin gönderildiği bir ayar kullanıyorum. Fakat bu ayarlar son günlerde teklemeye başladı. Korkarım yakında bu ayarlarla ilgili problem çıkacak ve ben de sayfamı ve sizlerin sayfalarını bir daha göremeyeceğim. Bilgisayarımı her gün korkarak açar oldum ya yine giremezsem diye. Umarım tekleye mekleye devam eder açmaya yoksa elimi cebime atıp bir domain almam gerekebilir ;)

Son günlerde mutfağa da girmeye korkar oldum, artan kilolar ve yaklaşan yaz nedeniyle. O nedenle denediğim tarifleri ya yarım ölçüyle ya da çeyrek ölçüyle yapıyorum. Ama pasta kitabım gözümün önünde durduğu sürece ellerim birşeyler yapmak için kaşınmaya devam edecek. Bu tarif de Çin pastacılığından. İçinin kreması hariç tamamen birebir uyguladım. Orjinal kremada bulunan malzemeleri çözümleyemediğim için kolaya kaçıp pastacı kreması hazırladım. Dışının pandispanyası yemeye doyamayacağımız kadar lezzetli oldu, bir dahaki pastama bu pandispanyadan pişirmeyi düşünüyorum. Bilenleriniz bilir, ovaletle pişirdiğiniz pandispanyaların o muhteşem dokusu bunda doğaldan vardı. Pastaların sunumu ve lezzeti çok güzel, ayrıca kapalı kap içinde buzdolabında sakladığım halde en ufak nemlenme, kuruma eğilimi göstermedi. Üçüncü gün şehir dışından dönen eşim, hala taptazeyken yiyebildi.

Tarife geçmeden önce burada son günlerde yaşadığım gelişmelerden bahsetmek istiyorum biraz da. Öncelikle havalar ısınmaya başadı, her sabah pırıl pırıl açan güneşle daha keyifli kalkıyorum. Bir de geçen hafta, oturduğum sitede pek çok milletten kadınların dahil olduğu bir arkadaş grubuna katıldım. Sanırım buradaki hayatım günbegün daha çok renklenecek. Geçtiğimiz hafta bu grubun bir toplantısına davet edildim ve bir sefer de ben onları ağırlamayı planlıyorum. Şimdiden neler pişirsem diye tırnaklarımı yemeye başladım. Neler severler diye biraz kafa yormak lazım. Belki önümüzdeki günlerde bir davet menüsü ile karşınıza çıkabilirim.

Kitaptaki tariflerin hepsi gramla ölçülüp verildiği için ben her seferinde bu ölçüleri bardak, tane, kaşığa çeviriyordum ama affedin bu sefer, paçamdan çekiştirip duran oğlum eşliğinde aceleyle tartıyla işi bitirivermek zorunda kaldım. İnternette bulabileceğiniz ölçü tablolarıyla da pratik bir şekilde çevirebilirsiniz, yumurtaların tahmini ölçülerini ben size vereceğim.

Pandispanya-Malzemeler-Yarım ölçü gramajlarıdır, ben bu ölçülerin de yarısını kullanarak 4 adet kornet elde ettim
35 gr. su
4 yumurta sarısı
100 gr. un
25 gr. mısır nişastası
3 gr. süt tozu
4 yumurta akı
125 gr. toz şeker
1 gr. tuz
8 gr. kabartma tozu
1-2 kaşık hindistan cevizi rendesi

Yumurta sarıları bir kaba konulup mikserle iyice çırpılır. Önce su, ardından azar azar un ve nişasta eklenir, mikser ile pütür kalmayana dek çırpılır. Bir başka kabın içinde tuz, yumurta akları, toz şeker ve kabartma tozu birlikte, karışım katı kar haline gelene dek çırpılır. Yumurta sarılarının olduğu kabın içine az bir miktar diğer karışımdan eklenip iki karışım birbirine yedirilir. Ardından geri kalan yumurta akları da eklenip tüm karışım sönmemesine gayret edilerek birbirine yedirilir. Hazırlanan karışım büyükçe bir sıkma poşetine doldurulup ucu bir kalem gövdesi kalınlığında kesilir. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye şekildeki gibi sıkılır.

Sıkmaya sol üst köşeden başlanır, hiç ara vermeden bir alt sıraya dönülür, hiç kesinti yapmadan her bir sırada daha kısa çizgiler sıkılarak, elimizden biraz daha büyükçe bir üçgen elde edilir. Üçgenlerin üzerine hindistan cevizi serpilir. 180 dereceye önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana dek fırın kapağını hiç açmadan pişirilir. (yaklaşık 20 dakika) Pişen pandispanyalar dışarıda soğumaya alınır. Benim yaptıklarım biraz büyükçe olduğu için iki ayrı tepside fırına verdim. Biri pişerken diğerlerini hazırladım.



Ilınan pandispanyalar dikkatlice yağlı kağıttan ayırılır, üstteki düz olan kısmı elle hafifçe yumuşatılarak streç film rulosunun üzerine sarılır. Böylece pandispanyalarınız şekil almaya hazırlanacak. Pandispanyalar hazır olana dek pasta kreması hazırlanır.



Pastacı Kreması:
500 gr. süt
2 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı un
2 tatlı kaşığı buğday nişastası
3 yumurta sarısı
2 çay kaşığı vanilya

Tüm malzeme pütür olmayacak şekilde karıştırılır, orta ateşte kaynayana dek karıştırılarak pişirilir. Kaynadıktan 1-2 dakika sonra ocaktan alınıp arada karıştırılarak soğutulur. Kullanmadan önce mikserle birkaç dakika çırpılır.

Soğuyan krema, pandispanyalara sürülür, dikkatlice kıvrılıp rulo yapılır. Her bir rulonun ağız kısmına aldığı kadar krema doldurulup düzlenir.




60 gr. kadar bitter çikolata benmari usulü eritilir, kornetlerin ağız kısımları erimiş çikolataya bandırılıp temiz bir tabağa alınır.Tüm kornetler de çikolataya batırıldıktan sonra çikolataların biraz donmaları için buzdolabına kaldırılır. Ben buzdolabına kaldırmayı unutup doğrudan süsleme işlemine geçtiğim için süslemesi güzel olmadı, malzeme çikolatanın içine gömüldü. Siz mutlaka dolapta biraz sertleşmelerini bekleyin.

Akışkanlığı gitmiş olan çikolatalı kısımlar istediğiniz herhangi bir süsleme malzemesine batırılıp sunuma hazır hale gelir. Bunun için:

Fındık kırığı
Hindistan cevizi rendesi
Renkli şekerlemeler
Çikolata topları
Damla çikolata gibi pek çok malzemeyi kullanabilirsiniz. Ben renkli çikolata topları kullandım.



Afiyet Olsun!

Not: Hep özenirdim, herkes blogunun doğum günlerinde pastalar yapardı blogları için; ben onca telaşem içinde tamamen unutmuşum. Blogumun doğum günü geçeli 2 ay olmuş ama ben yeni farketmişim. Bir de 100. post yazısı yazacaktım, onu da pas geçmişim. Neyse artık bari bu da benim blogumun doğumgünü pastası oluversin ;)

46 yorum:

MUTFAKTA HOŞ SEDA dedi ki...

Esracığım ;
Hep yeni tarifler öğreniyorum sayfanı açtığımda ne kadar orjinal bir pasta olmuş elllerine sağlık canım. Çin'de ki hayatına alışıyor olmanı görmek çok güzel..
Sevgiler

hcr hobi atölyesi dedi ki...

muhteşem görünüyorlar :)
ben hacer seni uzun süredir takip etmeme rağmen ilkdefa yorum yazıyorum.
bütün tariflerin özellikle pastaların muhteşemler ellerine sağlık
senden çok şeyler öğrendim ve öğrenmeyede devam ediyorum.teşekkürler
çin'e gideceğini yazdığında çok üzülmüştüm.
ama seni yeniden buralarda görmek çok keyifli :)))

meltem dedi ki...

esracım merhaba

kutlu olsun bloğunun geçmiş doğumgünü...
kendine arkadaş bulmana çok sevindim havaların güzelleşmesi insanı motive ediyor
insan ne çok şey bilirse bilsin birileri gelecekse ne yapcam diye düşünüyor sana kolay gelsin diyorum umarım tanışma toplantılarınız güzel geçer
sevgiler oğlana ise bir öpücük...

meltem dedi ki...

kornet pastan çok hoş görünüyor ellerine sağlık bunda da süttozu var ben dün yeşil çaylı kurabiye için alayım dedim çok büyük kutularda yapmışlar daha küçüğü var mı acep ben bulamadım eminönüne gidicem bu aralar ordan bakarım artık . senin için de gezeyim mi??

Aynur dedi ki...

aman aman töbe de insallah öle bi sorun olmaz...

ellerine saglik nefis olmuslar

selamlar

www.aynurdantarifler.blogspot.com

Adsız dedi ki...

süpersin esracım herzamanki gibi...
ELLERİNE VE EMEĞİNE SAĞLIK, ilk fırsatta deneyeceğim tabi ölçülerini bulabilirsem :))
*SerDem*

Rengarenk dantel dedi ki...

öncelikle tarif mükemmel. denemeyi düşlediklerim arasına bunuda adım. o kadar çoklarki nerden başlasam acaba?
nete girmek için zorlanmana üzüldüm. hadi domain aldın biz sana ulaştık, a sen bize? hahaha çok megolomanım dimi? sen zorlanma biz de mahrum olmayalım güzelim tariflerinden. sana tüm işlerinde kolaylıklar diliyorum...

Adsız dedi ki...

Esracım ellerine sağlık, blogunun da doğum günü kutlu olsun, darısı başımıza :)
Umarım blogspot ile yaşanan problemler geçicidir.
Sevgilerimle.

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Yine çok entersan ve bir o kadar da güzel bir tarif vermişsin bize. Ellerine sağlık Esracığım.
Sevgiler,

Ilker Erdem dedi ki...

Sevgili Esra blogunun dogum gununu kutlarim oncelikle. Yeni arkadas gurubu edindigine de senin adina cok sevindim. Ayrica Kornet Pasta da cok guzel olmus canim ellerine saglik. Sevgiler

Rakunt ideas dedi ki...

Ellerine sağlık nasıl canım çekti anlatamam çok güzel anlatmışsın bitgün deneyeceğim sağol

ayşegül mutfakta dedi ki...

süper görünüyor esra çok leziz olduğuna eminim eline sağlık!
valla canım istedi..
demek alıştında ordaki komşularla gün yapmaya bile başladın.:) ben şimdiden davet menünü görmek için sabırsızlanıyorum parmaklarını yiyecekleri kesin yeni komşularının ;)

Adsız dedi ki...

Merhaba Esra
Gerçekten muhtesem gozukuyorlar, ellerine saglik, Senin sayfani merakla açiyorum her gun acaba yeni tarif ne diye...
kendine iyi bak
sevgiler
Leyla

Adsız dedi ki...

tek kelimeyle nefis

emineninemekleri dedi ki...

Oyyyyyyyy oyyy Esracim, canim pastaciklarin enfes görünüxor canim. Ellerin dert görmesin.

Kocaman öpüyorummmmmmmmm..........
Emine

Nezaket dedi ki...

Nice uzun yaslara, guzel paylasimlar diliyorum. Bu pastayi da benim meshur yapilacaklar / denenecekler listeme ekledim. Ellerine saglik...

Adsız dedi ki...

esra hanım tek kelimeyle süpersiniz ,çok özel tarifler paylaşıyorsunuz gerçekten bu ne hız, bu ne süper tarif bazı tariflerinizi aklımın bir köşesine yazıyorum kendimce yapmaya çalışıyorum tabi ben genelde tariflere sadık kalamayan bir kızım tarifler üzerinde oynuyorum hep ama yeni lezzetler ortaya çıkıyor böyle bazı tariflerinizi böyle denemek istiyorum izniniz olursa tabiki kendiniz iyi bakın kendinzii yalnız hissetmeyin bizler burdayız

meleginmarifetleri dedi ki...

Esra..
bu pastanın tarifini aldım inşallah deneyeceğim ellerine sağlık güzelim.
Vallahi inşallah bizlerden ayrılmak zorunda kalmazsın artık ne gerekiyorsa yaparsın dimi canım :)
sevgiler hoşçakal

Leyla Poyraz dedi ki...

Sevgili Esra ellerine sağlık, böyle değişik pastalarla bizi buluşturduğun için çok teşekkürler canım.geçenlerde senin portakkallı,mandalinalı,havuçlu kekini denedim,inanılmaz lezzetli oldu.herkes çok beğendi.rabbim kolaylıklar versin..

Nurten dedi ki...

of of offf... yemede yanında yat derlerya öyle birşey olmuş bunlar :))) Ellerine sağlık ve afiyet bal şeker olsun canım ;)

Misafirlerin için hazırladıklarından eminim tadları damaklarında kalacaktır ;)))

Adsız dedi ki...

ayy ne güzel olmus ben bayilirim pastalara tatlilara dedigin gibi bide kilo yapmasalar yapilisinida severim cok zevkli olurlar sende böyle acik acik anlatiyosunya cok iyi oluyor bizler icin tam nasil yapildigini ögrenmis oluyoruz canim emegine eline saglik yeni lezzetlerini bekliyorum insallah bi aksilik olmaz su pc le ilgili öptüm canim

MUTFAKISTAN dedi ki...

canim harika gorunuyor ellerine saglik.Hazirladigin tarifler super davette nasil hazirlanacagini tahmin ediyorum ,sevgiler blogunun 1 yilini kutlarim

ebrulitatlar dedi ki...

Esra'cım bloğunun geçmiş doğumgünü kutlu olsun. Pastanda çok değişik ve süper leziz görünüyor. Ellerine sağlık. Davet sofrası içinse düşünmene gerek yok bence. Sayfan süper lezzetlerle dolu. Hepsine bayılacaklarına eminim. Öpüyorum kocaman seni, sevgiler, selamlar..

MİNELİ dedi ki...

Merhaba Esra'cığım öncelikle Çin'e alışmana sevindim.Bende biraz geçiktim ama bloğunun doğum günü kutlu olsun.Sayfana her girdiğimde yeni ve orjinal tarifler görmek beni çok mutlu ediyor.Ellerine sağlık nefis olmuş.Görüşmek üzere sevgilerimle.

Kirpikteki Gözyaşı dedi ki...

100.yazın da blogunun doğumgünü de mutlu olsun! Hep güzel payşalarımlarda buluşalım! Yine değişik bir tat oldu bu tarif. Ellerine sağlık! Davet menüsünü sabırsızlıkla bekliyorum:))

Yemekbahane dedi ki...

Çok ilginç bir sunum şekli gerçekten de.Pandispanyanın dokusu söylediğin şekilde gözüküyor.Denemekte fayda var sanırım ! Ellerine sağlık.Her zamanki gibi muhteşem.

Sevgiler
Müge

Adsız dedi ki...

gerçekten süperler yaratıcılık bu olsa gerek,çok geğişik bir sunumu var ellerine sağlık

Adsız dedi ki...

nikom ben anlamam:)halledin bilgisayar baglanti problemini
biz senden uzakta kalamayiz cunku senin tariflerinde super sende:))
kulahlar harika gorunuyor
ellerine saglik canim
sevgilerimle...

www.yenitadlar.blogcu.com

Adsız dedi ki...

Canım yaa, gene süper bişey denemişsin.Çok güzel olmuş.Eline sağlık.Sevgilerimle..

gülriz dedi ki...

İyi ki doğdun acemi şeffffffffffff, iyi ki doğdun acemi şeffffffffffff, iyi ki doğdun, iyi ki doğdun, mutlu yıllar sanaaaaaaaa

Sen blogunun doğum gününü kutlamaya özenirsin de ben sana doğum günü şarkısı söylemez miyim :)))

Canım, umarım teknik problemlerin üstesinden gelirsin. Sevgiler, kocaman

Unknown dedi ki...

Esracığım ne diyim o 100 tane tarif yazan ellerin dert görmesin her açışta yaptığın buluş misali tariflerinle bizi karşılıyorsun...senden çok şey öğrendim öğrenmeyede devam ediceğim sanıyorum :)sakın bizi sensiz bırakma buralarda:)ayrıca sana gelecek olan misafirlerini bence fazla zorlama birden alışamazlar belki o lezzetli tarfilere ne yapacalarını bilemezler :)acı onlara :))))sevgiyle kal .....kocaman sevgiler istanbuldan ::::oğluşunuda kocaman öpppppp

Adsız dedi ki...

Bende bugun bu tarifi denedim harika oldu, tarifi gramla verdigin icin biraz zorlandim desem yalan olmaz ;) ama yinede yapabildim, cok guzel oldu...
Leyla

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) dedi ki...

Sedacım teşekkür ederim. Elimden geldiğince mutfaklarımıza yeni şeyler katmaya çalışıyorum. Tabii biraz da oyalanmak için ;)

Sevgili Hacer çok teşekkür ederim yorum bıraktığın için. Biraz olsun faydam dokunduysa ne mutlu bana.
Acaba carrefourlarda ya da migrosta yok mudur ki? Belki bir aktara da sorabilirsin. Gerçi bundan sonraki pek çok tarifte de süttozu mevcut. Kaç kiloluktu acaba?

Aynurcum teşekkür ederim ;)

Çiğdemcim çok zarifsin gelip de yorum bıraktığın için. ölçüler için bir alttaki tariften yararlanabilirsin. Bir kaç gram yanlıştan problem olacağını sanmıyorum ;)

Nazlıcım dediğin gibi en büyük sorun sizlere ulaşamamak. Herbirinizi ayrı okuduğumda kendimi evimde hissediyorum. Bundan mahrum kalmak kötü olur benim için. Umarım problem yaşamadan devam edebilirim. Teşekkür ederim yorumun için.

Pınarcım teşekkür ederim, şimdilik idare ediyor sonrasına çare düşüneceğim ;)

Burçincim teşekkür ederim canım ;)

İlkercim çok sağol uğradığın ve güzel sözlerin için :)

Tuğbacım teşekkürler umarım dener ve memnun kalırsın ;)

Ayşegülcüm vallahi emin değilim. yedi millet, biri beğense biri beğenmez :))) Aslında fikrim var, hepsinin milletlerinin temel tatlılarını yapayım diyorum ne dersin ;)

Sevil davetin için teşekkür ederim, umarım katılabilirim ;)

Leyla beni takip etmene bayılıyorum, bak beni yorumsuz bırakma artık. Çok alıştım sana ben :) Demek pastayı denedin, çok sevindim beğenmene inan ki. Afiyetler olsun!

Ayşecim sağol ;)

Eminecim sağol ;)

Nezaket çok sevindim denemeye değer görmene, sağol ;)

Zeynep çok teşekkür ederim canım iltifatlarınla kızardım :) Tariflerimi denemeye değer bulmana sevindim tabii ki değişiklik yapabilirsin, ben de çoğu tarifi kendime uyarlıyorum. Sonuçları merakla bekliyorum ;)

Melekcim sağol canım, ben halledebilirim kendi sitemi de sizlere nasıl girerim bilmem :(

Leyla çok teşekkür ederim tarifi denediğin ve beğendiğin için. Görüşmek üzere ;)

Nurtencim sağol canım, bakalım neler olacak ;)

Semihacım dediğin gibi kilo sorunu olmasa ne pastalar yapardım ya...Teşekkür ederim takip ettiğin için ;)

Filiz Hanım çok teşekkür ederim yorumunuz için. Sevgilerimi yolluyorum size.

Ebrucum çok sağol, insan yine de emin olamıyor işte :))

Minecim seni burada görmek çok güzel, teşekkür ederim uğradığın ve yorum bıraktığın için ;)

Seblacım çok sağol uğradığın için, inşallah diyorum canım.

Mügecim çok sağol, bir deneme yapacağım ben de bakalım nasıl olacak?

Pıtırcık çok sağol, gerçekten çok yaratıcı bu Çinliler ;)

Oyacım çok sağol ;)

Gülriz vallahi çok iyi geldi şimdi bana bu şarkı :)Çok sağol ellerine sağlık :))

Hande çok tatlısın çok teşekkür ederim güzel sözlerin için :))
Sevgilerimle,
Esra

Adsız dedi ki...

Esra selam. öncelikle bloggerde yaşadığın sorun benide korkuttu. yazılarından ve tariflerinden mahrum kalmak istemiyorum.

tarifte ölçüleri gr ile vermene çok sevindim, gr ile yapmayınca gerçek tarifi tutturamam diye endişe ederim daima. çok farklı geldi tarif, denenecekler listesinde yani...

Adsız dedi ki...

ALLAH ALLAAAAHH BU NE GUZEL BIR PASTA BÖYLE ILK DEFA GÖRUYORUM. ELLERINE SAGLIK CANIM. YAA HARIKASINN OPUYORUM

Adsız dedi ki...

Yine nasıl bir emek,yine ne güzel bir sunum,
Müthiş hoş fikirler çağrıştıran bir tarif bu sevgili Esra.
Bu kadar badireye, dil problemine, blogda yaşadığın sıkıntılara rağmen bize ulaşıp, paylaşabilmen o kadar hoş ki...
Plautus "Okyanusu suya bakarak aşamazsınız" demiş. Ne de iyi etmiş. Bu söz senin üstüne kılıf gibi oturmuş adeta. Sen hiç düşünmeden okyanusa atladın ve öyle istekle ve azimle yüzüyorsun ki, karşı kıyıya ulaşmaman imkansız... Yeni taniştiğin arkadaşlarına Çin de bulabildiğin en uygun malzemelerle muhteşem bir Türk yemekleri şöleni hazırlayacağından ve herkesi kendine hayran bırakacağından adım kadar eminim. Şimdiden kolay gelsin canım..

(Bu arada seninle ortak bir dostumuz varmış. Ford Otosan'ın denetimini biz yapıyoruz ve dün orada birebir çalıştığım sevgili Gizem'le yaptığımız minik bir yemek sohbeti sırasında Gizem'in senin kızkardeşinin yakın arkadaşı olduğunu öğrendim)

daimamutfak dedi ki...

çok güzel olmuş ellerinize sağlık..yaratıcısınız..Çinde hayat nasıl gidiyor. alıştınızmı.takip ettigim kadarıyla zorlanmıştınız o dönem.bende bloga ara verince sizleri takip edemedim.alışmanız dileğiyle sevgiler..

Adsız dedi ki...

Ay bu kornetler ne güzelmiş böyle...
Blogunun geçmiş doğum günü kutlu olsun... :)))
Sevgilerimle....

Evcilik Lezzetler dedi ki...

Nasıl yani? Kornet kalıbı olmadan da yapılabiliyor mu bu nefaset, Esra kalben çok çok teşekkür ederim :))

Özlem Avcı-mutfaktayimm dedi ki...

Canım yine harika bir tarif vermişsin çok değişik. Ellerine sağlık.

Sevgiler...

Papatya dedi ki...

Sevgili Esra,
nice mutlu yillar boyunca bize yazip guzel tariflerini paylasasin dilerim!
Artik hep Cinden mi olur baska diyarlardan mi bilemem :))

Milletlerarasi bir grup insana hazirlanabilecek en ideal sofra da, en guzel Turk mezelerinden olusan bir sofra olurdu, bence :)
sevgiler,
Papatya

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) dedi ki...

Seçilcim öncelikle teşekkür ederim ilgin için. Tarifleri bundan sonra hem gram hem ölçü ile vereceğim o zaman ;)

Zuhal çok teşekkürler ;)

Nüket yorumunu belki 5 kez okumuşumdur. Ne kadar teşekkür etsem az. Her seferinde beni daha da hayran bırakıyorsun ufkunla. Bu arada Suna(kızkardeşim) Gizem'in yaşadığı tesadüfü anlatmıştı bana. Şimdi sen söyleyince düştü jeton :)Yaza ben gelince tanışmaya ne dersin? ;)

Neriman çok teşekkür ederim ilgin için. Çin'e gitgide daha çok alışıyorum, insanın doyduğu yer değil mi?

Yeldacım teşekkür ederim canım ;)

Burçin asıl ben teşekkür ederim, birazcık işe yaradıysam ne mutlu bana..

Özlem çok sağol ;)

IŞILCA TATLAR dedi ki...

Esra'cığım,
Her gönderine yorum yazamasam da fırsat buldukca her yazını zevkle ve büyük bir ilgiyle okuyorum.Çindeki en büyük temsilcimizsin bence. Orada tanıdığın insanlara çok güzel hatıralar bırakacağın ve seni hiç unutmayacakları güzel günlern habercisi oldu bu son iletin. Yapacağın enfes yiyeceklerle (hangi ülkenin mutfağı olursa olsun en iyisini yapacağını biliyorum)onları ağırlaman çok güzel bir düşünce. Sana şimdiden kolaylıklar diliyorum.

Kornet pasta çok hoşuma gitti.Kalıpları olmadan çok değişik bir çalışma olmuş ve enfes görünüyorlar. Ellerine sağlık canım.

Bloğunun da doğum günü kutlu olsun.
Daha nice seneler hep birlikte sağlıkla, afiyetle ve bol tariflerle birlikte olalım.

Aman bilgisayarına birşeyler olmasın. Hiç bir macerayı kaçırmak istemiyorum zira.


Bana bıraktığın yorumu çocuklarıma okuttum, anneler gününü heyecanla bekliyorum ben de.

Yine destan yazdım. Söyleyeceklerim hiç bitmiyor.

Seni ve oğlunu çok öpüyorum.Hepinize kucak dolusu sevgiler.

pelince dedi ki...

Canım bloğunun doğum günü kutlu olsun.Geçmiş ama olsun...Sen öyle şahane pastalar ve lezzetler yaptınki hepsi yaş günü pastası gibi zaten....

Ellerine sağlık

Adsız dedi ki...

slm
bayildim sitedeki butun tariflere.
resimli olarak tarf vermen ise cok hosuma gitti.
yeni kesfettim siteni.
basarilar diliyorum.
kolay gelsin.

eda dedi ki...

TEK KELİME İLE HARİKAAAA BİR SİTE ELLERİNİZE EMEGİNİZE SAGLIK ARKADASIM-
yemekkahvekokusu.blogcu