Cumartesi, Aralık 15

"Bol Çiçekli Pasta"yla Bloguma (Şimdilik) Veda...

Elimin yazmak için zorlandığı "ayrılık" anı yaklaştı. Türkiye'deki son 2 haftam. Bu hafta kısa bir memleket ziyareti, arkasından bayram, son hafta ise toplanma. Yılbaşının ertesi günü eşyalarım alınacak, aynı günün akşamı ise yeni bir sayfa açmak üzere Çin'e yolculuğum var... Son hafta herhalde mutfağa zor girerim, girsem de pc başına ayırabileceğim vakitten şüpheliyim. O nedenle veda post'unu biraz erken yazmaya karar verdim.

Kendimi şu an her ne kadar germemeye çalışsam da bu pek mümkün değil. Sadece olduğum anı yaşamaya çalışıyorum. Bu bir macera olacak, göz açıp kapayıncaya kadar bitecek. Kimbilir, belki oradan dönmek bile istemeyeceğim, sonuçta alışmış olacağım. Kafamda binbir soru var, nasıl olacak, acaba orada da arkadaşlarım olacak mı, ya şimdiki gibi evim cıvıl cıvıl insanlarla dolmazsa? Sanırım herşeyden çok beni sıkıntıya sokan ailem ve sevdiklerim bu duruma nasıl alışacak düşüncesi. Ama ayrılık bu sadece, Allah ömür versin yeter ki, gerisi önemsiz. Zaman dediğin ne ki? Hemencecik akıp gidiyor zaten... Biraz da özlenelim canıım...



Son iki haftadır arkadaşlarımızla ayrılık buluşmaları yapıyoruz fakat, "Çin'de görüşmek üzere" diyerek. "Beni yalnız bırakmayın orada" diyorum, "bakın ev hazır, oda müsait". "Bundan güzel fırsat mı olur Dünya'nın taa öteki ucunu görmek için?" "Ama" diyorum, "hepiniz aynı anda gelmeyin, biriniz gelin biriniz gidin, ben de anlamayayım geçen zamanı."


Oraya gittikten sonra eşyalarım hemen gelmeyecek, tuttuğum evde az biraz eşya var, en acil ihtiyaçlarımı giderdikten sonra evime geçeceğim. Eşyalarımın ve tabii bilgisayarımın gelmesi ise sanırım biz evimize geçtikten 1,5-2 ay sonrasını bulacak. O zamana kadar eşimin bilgisayarını elime geçirdikçe sadece sizleri takip edip yorumlarımı bırakacağım. Yine de malzeme ve araç gereç yokluğuna rağmen bir şeyler hazırlayabilirsem belki bir süpriz yapabilirim, ama olmazsa 2 ay bu pastayı görerek biraz sıkılacaksınız. :)


Bu pastayı yine bir veda buluşması için hazırlamıştım geçtiğimiz cuma günü. Benim çiçek gibi kız arkadaşlarıma böylesi bol çiçekli bir pasta yakışır ancak dedim:


Pandispanya için,
22 cm'lik kalıp
4 yumurta-sarısı beyazı ayrılmış
1 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı un-İçine 1 paket hamur kabartma tozu karıştırılmış
1 paket şekerli vanilin
Yarım çay bardağı sıvı yağ
170 dereceye ısıtılmış fırın gerekiyor.


Yumurta beyazlarını tek başlarına bembeyaz olana dek çırpalım, sonra toz şekeri ve vanilyayı ilave edip tekrar çırpalım. Karışım iyice kabarıp katılaşınca içine sarıları ekleyelim. Ardından mikserimizin devrini en düşüğe alıp unlu karışımı azar azar ekleyerek çırpalım. En son sıvı yağı yavaşça akıtarak karışımımıza yedirelim. Yağlanmış kalıbımıza döküp fırına verelim. Pandispanya kabarıp üzeri kızarıncaya dek pişirelim. Fırından çıkardıktan sonra biraz ılınmasını bekleyelim ve kalıbından çıkarıp fırın ızgarasının üzerinde ters çevirip soğumaya bırakalım. Daha sonra bombelenen kısmı varsa bir bıçakla düzleştirip üç kata ayıralım.


Her bir katı 1 çorba kaşığı çilek reçelini 2 çorba kaşığı su ile seyrelttiğimiz karışımla ıslatalım.





Her kata beyaz çikolatalı kremadan ve dondurulmuş frambuazdan serpiştirelim. Az bir miktar krema ile frambuazların üzerini hafifçe sıvayalım. Bu işlemi her bir kata uygulayarak pastamızı kapatalım.




Beyaz çikolatalı krema için:
160 gr. beyaz çikolata (robotta çekilmiş)
200 gr. sıvı krema
100 gr. labne peyniri
1 paket krema sertleştirici


Kremayı bir cezveye ya da küçük bir tencereye alalım. Kısık ateşe oturtup beyaz çikolataları ekleyelim. Çikolatalar eriyene dek karıştıralım. Ocaktan alıp iyice soğutalım. Buzdolabında en az 1 saat bekletelim. Krema yeterince soğuyunca mikserin en yüksek devrinde krema katılaşıncaya kadar çırpalım. İçine labne ekleyip tekrar çırpalım. Krema akışkansa krema sertleştirici ekleyip tekrar çırpalım. (Değilse eklemeye gerek yoktur.)


Dış kaplaması ve süsleme için:
1,5 paket krem şantiyi, 1 su bardağı süt ile çırpalım. Pastanın en dışını düzgünce kaplayalım. (Artanı renklendirilerek süslemede kullanılacak)




Royal Icing süslemeler için:
250 gr. pudra şekeri
1 küçük yumurta akı
1 tatlı kaşığı soğuk su
1 tatlı kaşığı limon suyu
Gıda boyası (sarı-mavi-kırmızı)
Sıkma torbası ve uçları


Gıda boyası hariç tüm malzemeyi mikserle çırpalım. Bu kremanın kıvamı koyuca olmalı. (Hala yumuşaksa azar azar pudra şekeri ilave edilip istenilen kıvam elde edilebilir.) Hazırladığımız kremanın yarısını kırmızı gıda boyası ile renklendirelim. Kalan yarının ağzını sıkıca örtelim. Sıkma torbamıza çiçek yapma ucumuzu takalım(sağdaki uç) düz bir yüzeye yağlı kağıt serelim ve üzerine aralıklarla çiçekler sıkalım. Çiçekleri sıkar sıkmaz her birinin ortasına şeker boncuk koyalım. Kalan kremaya sarı ve mavi gıda boyalarından az miktarda ekleyip yeşil elde edelim. Sıkma torbamıza yaprak ucumuzu takıp (soldaki uç) yine yağlı kağıda yapraklar sıkalım. 1 gece kurumaları için oda ısısında bırakalım.



Krem şantinin arta kalanına yine mavi ve sarı gıda boyası koyarak yeşil krema elde edelim. Sıkma torbasına elimizdeki en küçük ucu koyalım ya da yağlı kağıttan sıkma torbası hazırlayıp ucunu küçük keselim. Pastanın üzerine çeşitli dal şekilleri yapalım. Pastanın alt kısmını istediğimiz bir uçla süsleyelim. Bir gün önceden hazırladığımız çiçek ve yaprakları istediğimiz şekilde dalların üzerlerine oturtalım.


Not: Hepinizin öncelikle kurban bayramını, daha sonra ise yeni yılını en içten dilek ve sevgilerimle kutlarım. Bütün mutluluklar sizlerle ve sevdiklerinizle olsun...

80 yorum:

Adsız dedi ki...

bizi marifetlerinden mahrum etme en kısa zamanda tekrar beklıyoruz.herşey gönlünce olsun.iyi yolculuklar...

Eya dedi ki...

Esracigim...

Ben seni yeni yeni taniyip sevmistim.Öncelikle sana Cin´de mutlu günler diliyorum.Biz seninle oraya geliyoruz, hic merak etme.Sabirla bekleyecegiz bizlere yeni yazilar yazmani.Özletme kendini, bu arada pastan harika olmus.Ben hep seker hamuru ile calistim ama Royal Icing´e bir türlü cesaret edemiyorum.Senin pastani görünce cesaret geldi.En kisa zamanda deneyecegim.Iyi bayramlar diliyorum ve mutlu bir yil ...

Sevgiyle kal...

Zehra

FİGEN KARAVAŞ dedi ki...

Esra hayırlı yolculuklar olsun şimdiden.
İnşallah her şey tez vakitte olur biter seni zorda bırakmayacak şekilde ve umarım evinde senin sevdigin misafirlerin dostların eksik olmasın oralarda da ..
Saglıkla git , ve bize bir ses ver :)
Sevgilerimle,

Figen Karavaş

serinmavi dedi ki...

Hayırlı bayramlar ve yolculuklar diliyorum.Herşey gönlünce olsun...Selamlar..Sevgiler........

Nurten dedi ki...

Canım arkadaşım, seni sevdiğimi söylememe gerek var mı ;) Yeni hayatında herşeyin gönlündeki gibi olmasını dilerim :))

Pastana gelince yine bir adım daha ileri gitmişsin, çok şık ve cıvıl cıvıl olmuş :). Pastayı süsleme tekniğin çok hoş, ellerine sağlık :)

Seda dedi ki...

ayyy esracım okurken ki duygularımı anlatamam.ilk önce ellerine sağlık canım..tam sana yakışır bir pastayla kısa bir ara veriyorsun.veda demek istemiyorum biliyorum ki sen bizsiz bizde sensiz olamayız.
neredeyse hergün bloguna gelip yeni şey varmı diye bakıyordum ee ben şimdi 2 ay naparım yaaa.umarım oralara çabuk alışırsın,arkadaşlar edinirsin.aslında bende bilirim ayrı biryerde yaşamanın zorluğunu,kimsesizliği..allah kolaylık versin canım.
bende senin bayaramını ve yeni yılını kutlarım.inşaallah herşey gönlünce olur...5 gözle bloguna geri dönüşünü bekliyor olacağıma emin olabilirsin canım...
kendine çoooooookkkk iyi bak sevgiler...

LaMa dedi ki...

Yolun acik olsun arkdasim,
Insallah hersey dusundugunden daha kolay ve guzel olur:)

Unknown dedi ki...

Esracım pasta konusunda yine harikalar yaratmışsın ellerine sağlık...Çin yolculuğun için sana şimdiden hayırlı yolculuklar diliyorum umarım orası senin için güzel ve hayırlı olur, hayatına yeni güzellikler ,yenilikler ve hatıralar katarak geri dönersin TÜrkiyeye..Seninde dediğin gibi allah sağlık ve ömür verdikten sonra herşey bizler için...Sevgiler..

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) dedi ki...

Bahar teşekkür ederim, sağol canım..

Zehracığım çok teşekkür ederim içten sözlerin için, bu sözleri duymak beni çok mutlu ediyor hem de utanıyorum doğrusu. Ben sizler gibi dostları hiç bırakır mıyım? Bu arada eğer vaktin olursa aldın mı bilmiyorum ama Aylin'den krema sıkma dersi alırsan çiçeklerin benimki gibi amatör olmaz ;)

Figen amin canım ne güzel dökülmüş sözler parmaklarından...Çok teşekkür ederim, çok...

Oyacığım çok teşekkürler..

Nurten canımsın, daha ne diyeyim ki, güzel kalpli arkadaşım benim ben de seni çok seviyorum..

Sedacığım aynen dediğin gibi ben sizsiz olamam artık, oralarda benim daha çok destekçim olacaksınız farkında bile olmadan. Sizleri ziyaret ederken kendimi evimde hissedeceğim...Canım çok teşekkür ederim tüm güzel sözlerin için.

Lamacığım çok teşekkür ederim, amin canım..

Zerrinciğim çok teşekkür ederim güzel dileklerin için, amin inşallah canım.
Sevgilerimle,
Esra

nes-kafe dedi ki...

canım arkadaşım inşallah herşey çok güzel olacak. bütün şartların uygun oldugunda senden harika şeyler öğrenmeye devam edeceğimizden eminim :)
Allah hayırlsııyla gitmenizi ve çoook mutlu olmanızı nasip etsin.

Naşide Dönmez dedi ki...

canım sana şimdiden hayırlı yolculuklar diliyorum.işin çoook zor.benimde bu aralar irana taşınmam söz konusu:((hergün dua ediyorum olmasın diye...o yüzden yaşadıklarını çok iyi anlayabiliyorum.umarım herşey gönlünce olur.umarım çabuk alışır sıkıntı çekmezsin.seninde kurban bayramın ve yeniyılın kutlu olsun.umarım yeni yıl yeni yeni güzellikler getirir sana.

fidaneli dedi ki...

esra cım, tarıflerını, senı ozleyeceğım.. yolun acık olsun cnm... umarım hersey tamda dusunduğun hayalındekı gıbı olsun.. sen de bızı unutma olurmu?? hatta ve hatta uzun zamandır unuttuğumuz mektup olayını senle tekrar yasayalım:)) adresını verırsın madem teknolojıden uzak kalacaksın bır sure bızde mektup atarız sana heheh... kendıne cok ıyı bak cnm benım..

hoscakal

ebrulitatlar dedi ki...

Esra'cım şimdiden iyi bayramlar diliyorum. Herşey düzene girince tekrar görüşürüz inşallah. Hayırlı yolculuklar, kolay gelsin, sevgiler..

MUTFAKTA HOŞ SEDA dedi ki...

Esracığım özleyeceğiz seni tabiki ama yeni bir ülke görüp değişik insanlar tanıyıp farklı bir tecrübe yaşayacaksın bizlere bol bol Çin'i anlat yepyeni pastalarını bekleyeceğiz ince ince anlattığın resimlediğin bütün pastaların ders gibi bana kendi adıma çok teşekkür ederim yeni tariflerini ve Çin'i merakla bekliyorum bu pastada nefis olmuş ellerine sağlık canım
Sevgiler

Adsız dedi ki...

Esra Ablacığım

Tam da sana imdat mesajımdan sonra 22 cm lik kalıpta tarif vermişsin , kalp kalbe karşıdır diyorum :) keşke başka şey isteseymişim . Meselaaa Çin'de hiç yalnızlık çekmemeni ve bütün sevdiklerini de yanında götürebilmeni .... ama olsun herkese nasip olamayacak bir hayat deneyimi yaşayacaksın acısıyla ,tatlısıyla .
Bu sırada bir an önce rahatca o güzelim evine yerleşip bize nefis şeyler göndermeni 4 gözle bekliycem.Çin'in gözü pasta görsün bakalım birazcık :)
Dediğin gibi buralarda çoook özleneceksin ...Seni seviyoruz.
Şimdiden iyi bayramlar ,iyi yıllar ve en önemlisi iyi yolculuklar...

İrem

Cafe Gusto dedi ki...

Esracığım ölüm olmasın yeterki insan sevdiklerinin rahat olduğunu bildikçe daha fazla rahat eder.Orada sıkılsanda ailene yansıtma sakın.Ama orayada işkence gözüyle bakarak gitme sakın.Yeni bir başlangıç yaşayacaksın.Think positive.İyi yolculuklar.Bizleri merak etme senin haberlerini bekleyeceğiz.
sevgiler...

Adsız dedi ki...

Eminim herşey çok ama çok daha güzel olacak....Seni özleyeceğimiz kesin bir gerçek..En kısa zamanda yeni haberlerle aramıza dön..

Kocaman sevgiler

ÇALIŞAN ANNE OLMAK dedi ki...

Merhaba
İçimde bir his Çinde seni yeni yeni heyecanlar ve güzellikler bekliyor diyor :) Düşünsene ne zengin bir kültür eminim yaşama bakışından tut belki mutfak anlayışına bile yeni tatlar katabilir bu ülke. Keşke benimde imkanım olsaydı. O kadar çok isterdimki yeni yerler görmeyi. Halbuki Türkiye'de bile gittiğim il sayısı 5'i geçmez. Halbuki hepimiz aynı dünyanın insanıyız.
Yeni yerleri, kültürleri tanımalıyız. Anılarında güzel hatıralar bırakacağına eminim. İçin rahat rahat git ve bir sürü bilgi ve resimlerle geri gel :)
Sevgiler

Unknown dedi ki...

Esra'cim hayirlisiyle gidersin insallah yeni evine canim.Sana iyi ve guzel bir yil diliyorum Cin'de...
Sevgiler...

Adsız dedi ki...

Esra Hanım,
Tüm işleriniz yolunda gitsin, önümüzdeki günler size mutluluk ve huzur getirsin. İyi yolculuklar dilerim.
Sevgilerimle,
Elif E.

Adsız dedi ki...

şimdiden hayırlı yolculuklar.. sitenizi yeni keşfettim ve çok güzel hele pastalarınız yemeğe kıyılamaz sanırım... ama sizinlede gurur duydum sanırım hemşireyiz sizinle..bende en kısa zamanda tarifleri denecem özellikle pastalarınızı sizin kadar güzel yapamasamda inş yapabilirim..

Eya dedi ki...

Esracigim...

Aldim aldim, bu yaz 5 kurs birden aldim ve Bakeshop´ta neredeyse beni demirbas olarak kabul edecekleri :)

Sevgiler...

Zehra

aslı varmış, aslı yokmuş dedi ki...

Ayy içim bi hoş oldu. Seninle yazışalı çok az oldu ama yinede iyi tanışıyormuş gibi hissediyordum.Blog arkadaşlığı böyle birşey olsa gerek.Sen sağ salim git, yeni evine yerleş,yine bize pastalar yapar taaa uzaklardan haberlerini alırız.Seni orada gönlümüzle, klavyemizle yalnız bırakmayız. Herşey gönlünce olsun.Sevgilerimle....

Adsız dedi ki...

canim ben seni daha yeni tanidim ve cok icim kaynadi....
ama sen gidiyorsun
yazini iki defa okudum acaba ,, CIN,,yazisini dogurumu okudum diye
umarim orada herse gonlunce olur hersey cokkkkkkkkkkkk guzel olur
ama oralardan da bizi sensiz birakma seni ozliycez
bende senin kirpi tarifini aldim bu hafta oglumun okulunda yilbasi kutlamasi var yapmak istiyorum tabi becerebilirsem:))
arkadsim boyle ayrilik sozlerini ben oldum olasi hic sevmemisimdir
saglikli mutlu gunler dilerim en kisa zamanda aramiza don

sevgiler:nurcan

www.yenitadlar.blogcu.com

Hakan dedi ki...

Biz sen donene kadar bu yaptiklarini yapmaya calisip ancak oyalaniriz canim. Sen iki yil degil on yil bile buraya bir sey koymasan biz ancak yetisiriz sana(tabii yine de hepsine degil ya)...
Sen keyfine bak, yeni yasantini canin istedigi gibi olustur. Cin'in ve sonsuz maceralarinin tadini cikar..

Kevser - Elda'nin Annesi dedi ki...

Esra'cim, bende senin icin bu yeni hayat kesitinde en güzel dileklerimi yolluyorum.

Cin'de hersey gönlünce olsun, ilk basta yorulacaksin o kacinilmaz ama sonradan söyle oh be artik hersey tamam deyip te yine bizlerle baglarini kurunca bizler burda seni bekliyor olacagiz bundan emin olabilirsin canim.

Sana simdiden güzel bir yolculuk ve hayirli Bayramlar diliyorum, tekrar görüsene dek hoscakal, sevgiyle kal.

Selamlar ve öptüm..

Saliha dedi ki...

esra,hersey ama hersey gonlunce olsun....biz birbirimizi karsılıksız sevdık...bu yuzden tr.de arkandan hep dua eden bırısı olacak...guzel dıleklerımle..

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) dedi ki...

Neslihancığım umarım tatlım, amin. Çok teşekkür ederim beni mahcup ettin..

Naşide canım çok sağol. Yalnız bu İran meselesi çok fenaymış. Umarım olmaz :( Bu Çin derdini ben kendi kendime başıma sardım gidelim diye, aman dikkat et :)Teşekkür ederim iyi dileklerin için..

Fidancığım ben de sizleri özleyeceğim umarım çabucak düzenime kavuşurum. Gerçi hemen sizleri ziyarete başlayacağım bağlantı sağlar sağlamaz ama mutfak meselesi uzak biraz. Mektup işi güzel de kaç gün sürer gelmesi acaba :)))

Ebrucuğum çok teşekkür ederim, görüşmek üzere canım..

Sedacığım ilgin için teşekkür ederim ben de sizlerle oradaki yaşamı paylaşmak için çok hevesliyim. İçten sözlerin için teşekkür ederim, bir nebze olsa yardımım dokunduysa ne mutlu bana..

Canım İrem, mesajını çok geç görmüştüm artık iş işten geçmişti sanırım :( Eğer o an yapmadıysan işine yaramıştır belki. Ne güzel şeyler yazmışsın, senin gibi pırıl pırıl, olgun bir genç kız tanıdığıma çok memnunum. Umarım Çin'de misafirim olursun ;)

Serpilciğim çok teşekkür ederim tavsiyelerin için. Dediklerin çok doğru, sanırım yapmam gereken bu. Çok sağol, bir tanesin.

Burçinciğim sağol canım ben de sizleri çok özleyeceğim. Blog dünyası benim çok özel bir arkadaş grubum oldu, sizleri görmeden yapamam artık.

Sevgili "Çalışan Anne Olmak" (isminizi öğrenemedim özür dilerim) çok teşekkür ederim o hislerinize. Hayatın insana ne süprizler göstereceği hiç belli olmuyor. Kimbilir belki sizi de yaşamın bir köşesinde böylesi bir süpriz bekliyordur ;)Görüşmek üzere..(Bu arada bebişlerinizi Allah bağışlasın, çok tatlılar)

Nilgüncüğüm çok sağol, iyi dileklerin hepimiz için olsun ;)

Sevgili Elif çok sağolun içten dilekleriniz için.

Sevgili Kocaeli, hemşerim, çok teşekkür ederim değerli yorumunuzu bıraktığınız için. Eminim daha güzellerini de yapabilirsiniz. Sevgiler..

Zehra o zaman süper şeyler bekliyorum senden bu sıkma olayında ;)

Aslıcığım ben de hepiniz için aynı duyguları taşıyorum. Yüzlerinizi görmesem de hepinizle çok samimiyim. Sağol canım desteğin için.

Nurcancığım ne kadar içtensin. Doğru okudun canım malesef Çin. Kurabiyeyi çok daha güzel yapacağından şüphem yok. Ondan önce su ve unla hazırlayacağın küçük bir hamurla deneme yapmanı tavsiye ederim. Bozup bozup yaparak elini geliştirebilirsin ;) Bu arada ayrılmıyoruz üzülme ben sizleri hep ziyaret edeceğim canım ;)

Sevgili Salih Hakan, çok teşekkür ederim, mahcup oldum. İnanın hiç de zor değil pasta yapmak sadece birazcık acele etmeden süslemek lazım yoksa gerisi çok kolay ;)Görüşmek dileğiyle..

Kevserciğim canım, çok sağol inşallah dediğin gibi kolaycacık alışırım. Tabii sizlerin katkısı çok büyük olacak bu süreçte. Umarım en kısa zamanda görüşürüz tatlım.
Sevgilerimle,
Esra

Evcilik Lezzetler dedi ki...

Özlemle seni bekliyor olacağız Esra, yeni maceranda kolaylıklar ;))
Sevgiler...

ezgi* dedi ki...

merhabalar..
yine bayıldım bu pastaya..
ellerine sağlık..
Size iyi yolculuklar..Umarım ordada çok mutlu olursunuz..
Evinizden cıvıltı eksik olmasın :)

DENİZSEFASI dedi ki...

pastaya bak ya tablo gibi olmuş, esracığım ellerine sağlık
esracığım oralarda kendine iyi bak, umarım paylaşımımız bitmez seninle, dört gözle bekleyeceğim
sağlıkla kal
iyi bayramlar...

Adsız dedi ki...

esra'cigim....
daha once "S" seklindeki kurabiye tarifindeki notum'da bahsetigim gibi ben senin sesiz takibcilerindenim. ama anladim kadariyla sen hem yeniliklere hemde ufku cok acik birisin. en büyük avantajin daha aylar öncesinden bu zor dili ögrenme gayretin ve onlarin mutfagini sevmen. ben daha bu konuda sinifta kalirdim:-)) ayrica burda tanidigim cinliler hep cok disiplinli, caliskan sen güler yüzle onlara yaklastiginda onlari kazaniyorsun zaten (aslinda her yerde oldugu gibi) ayrica cocuklari da cok seviyorlar. gör bak, umdugundan cok daha guzel bir süre gecireceksin o uzak memlekette. ayrilik tabii'ki kolay degil, ama orda bulundugunuz sürede bir hedefiniz var degilmi? birde günümüzde kac kisinin böyle bir firsati varki? ayrica, yasadigimiz teknoloji caginda her türlü imkanlar var artik. ben bunlarin hicbiri olmadigi zamanlarda yurtdisinda bulundum. bence kendini ve aileni sanli say, ve düsünsene, ileride bol bol biz cin'deyken diye anlatabilecegin anilariniz olacak. sirf bu nedenle bu macera'ya deger. ne dersin?

esra'cigim, benden de iyi yolculuklar, umarim hersey yolunda gider ve umdugundan cabuk alisirsiniz.

sevgilerimle
nese sahin - zürih

ayseyaman dedi ki...

Acemi Sefim
hayırlı yolculuklar!
Her zaman yanındayız, seni seviyoruz, seni çok özlicez, cabucak sayfanı suprizlerle doldurmanı bize tekrar merhaba demeni beklicez..:))
Şimdiden iyi bayramlar mutlu yıllar
sevgilerle

Adsız dedi ki...

esracım senin için sevinirken kendime diyorum bu güzelliklerden mahrum kalacağım
canım umarım yeni yıl yeni ülke yeni insanlar tüm güzellikleri ve mutlulukları getirir gittiğin yerde mutlu mutlu olman dileğiyle
kocaman sevgilerrr

Unknown dedi ki...

esra cım iyi yolculuklar diliyorum...
Küskünlerin barıştığı, sevenlerin bir araya geldiği, rahmet ve şefkat dolu günlerin en değerlilerinden olan kurban bayramın kutlu olsun... Ailen ve sevdiklerinle daha nice bereketli, sağlıklı ve huzurlu bayramlar dilerim…

MUTFAKISTAN dedi ki...

canim insallah hersey gonlunce olsun vatanini aileni cok ozlersin mutlaka ama sayili gunler gecer kizim amerikada yasiyor biliyorum ozlemler zor,keske her ayrilik boyle olsa kizim diyorum sag olunda gerisini bosverin.Iyi bayramlar mutlu yillar size herzamanki gibi harika bir pasta ile veda etmissin ellerine saglik harika olmus sen cinde bir pasta kafe acsan ne guzel olur diye dusundunm bir an sevgiler canim iyi yolculuklar

Aybike Ceylan dedi ki...

Oncelikle iyi yolculuklar Esra'cigim,

Sonrada ellerine saglik harika bir pasta ile veda etmissin ama simdilik:)

Bayramini kutluyor, daha nice bayramlara saglikla, hep birlikte ve huzurla diyorum.

Sevgilerimi gonderiyorum.

Aynur dedi ki...

Merak etme insan cabuk alisiyo bende almanyada yasiyorum.herseyde bi hayir vardir.ayrica turkun olmadigi bi ulke yok:) bizim mahalle turk mahallesi gibi eminim cindede vardir evine gelirler sik sik hem gurbette bi turkun kiymeti daha iyi anlasiliyo.iyi yolculuklar mutluluklar dilerim

Bayramlar, insanlar arasındaki karşılıklı sevgi ve saygının

perçinlendiği günlerdir. Bayramlar, insanların birbirleriyle

olan dargınlıklarını unuttukları, barıştıkları, kardeşçe

kucaklaştıkları günlerdir. Bayramlar,milli ve dini duyguların,

inançların, örf ve adetlerin uygulanıp sergilendiği, bir

toplumda millet olma şuurunun şekillendiği, kuvvetlendiği

günlerdir. Hep bir arada, sevgi dolu ve huzurlu nice bayramlar

geçirmek dileğiyle, Kurban Bayramınız kutlu olsun!


www.aynurdantarifler.blogspot.com

NiNo dedi ki...

canim benim ellerine saglik nefis olmus hayatinda yeni bir baslangic olacak bizleri cok merakta birakma hersey gonlunce olsun hayirli bayramlar

serinmavi dedi ki...

Hayırlı ve huzurlu bir bayram diliyorum...Sevgiler....

Yasemin dedi ki...

canim simdiden hayirli yolculuklar! kendine dikkat et gurbet ellerde yalniz hissetme sakin.. biz buralardayiz.. insalah keyifli bir seyahat ve macera olur bu size :) ve guzel gunler sizi bekliyordur!
hayirli bayramlar canim!

ezgi* dedi ki...

Bayramını en içten dileklerle kutlarım..
Mutlu bayramlar :)
EzGi

Neslihan dedi ki...

Esracım, gidiyor olmana hepimiz üzülüyoruz ama senin için yeni bir başlangıç bu ve bu tarafıyla sevinmek ve güzel yaşamak gerektiğini düşünüyorum...
Sana kolaylıklar diliyorum, eminim yine çok güzel şeyler paylaşacaksın bizlerle
Bayramını kutluyor ve sevgilerimi gönderiyorum

Adsız dedi ki...

En kisa zamanda aramiza dönmeni dilerim.Hayirli bayramlar.

Kevser - Elda'nin Annesi dedi ki...

Bayramlar
Umuttur,özlemdir...
Sevdiklerimizin daima yanımızda olması dileğiyle
Hayırlı bayramlar.

Adsız dedi ki...

ben 4 senedir amerikada yasiyorum guzel tabi hersey insanlar daha saygili ve belli bir yasam standartini yakaliyorsunuz bu sadece maddi deil ayni zamanda insani degerler anlaminda,ancakkkk insan genede milletim diyor ben boyle oldum cok hevesle gelmeme ragmen simdi donme planlari yapiyorum ne olursa olsun genede aile ozlemi baska oluyormus ki ben kendimi biraz ole aile gitlerini hic sevmeyen bir insan olarak bilirdim iste belkide insan cocugu olunca yas ilerleyince anliyor bazi seyleri bu arada 27 yasindayim ole cokda yasli sayilmam ama demem o ki bence sizde ozleyeceksiniz ,cinli bir cok kisi tanidim burda umarim siz benim deneyimlerimle benzer seyler yasamaz daha civil civil ve kibarrrrrrrrrr insanlarla tanisirsiniz
sevgiler
zeynep

aslı varmış, aslı yokmuş dedi ki...

sevdiklerinle ve sevenlerinle mutlu bayramlar diliyorum canım.sevgiler...

Serpil dedi ki...

Mübarek kurban bayramınızı en içten dileklerimle kutlar, Hergünüzün bayram neşesinde ve sıcaklığında geçmesini dilerim...Sevgiler:))Umarım gittiğin yerde mutlu olursun.Bizimde en geç 3-5 yıl arasın da şehir değişikliğimiz söz konusu:((( Evet insana sadece sevdiklerinden ayrı kalmayı düşünüyor yoksa gerisi aynı...:(((

Leziz Tarifler dedi ki...

Esra'cım,
En kısa zamanda güzel pastalarını bekliyoruz. İyi yolculuklar, iyi bayramlar.

Эльвира dedi ki...

blogunuzu cok begendim. pastalari o kadar guzel yapiyorsunuz ki, bayildim. Annemin dogum gunu icin bi pasta yapmak istemistim, artik tarifi nerden alacagimi bilirim. pastalari cok ustaca yapiyorsunuz, yemek kurs/okula mi gitmistiniz?

Özlem dedi ki...

Sevgili Esra,

Çin'deki yeni yaşamına en kısa zamanda alışmanı diliyorum.

iyi yolculuklar ve iyi bayramlar,
Sevgilerimle,

Unknown dedi ki...

Esracım iyi yolculuklar diliyorum. Bir aqn önce yeni evine ve hayatına alışmanı dilerim. Bizler burada seni bekliyor olacağız.
Bayramını ve yeni yılını kutlarım.
Sevgiler..

Adsız dedi ki...

canım arkadaşım yine döktürmüşsün ellerine sağlık. seni çok özleyeceğim esracım. kendine iyi bak.seni çok seviyorum. herşey güzel gönlüne göre olsun.

Hülya dedi ki...

Yeni maceralara kucak açmaya hazır olduğun şu günleri ve devamını huzur ve mutlulukla geçirmeni dilerim...Haberlerini bekliyoruz...

Bayramın ve yeni yılın kutlu olsun canım...İyi yolculuklar...

Nukhet dedi ki...

Esracım

Bu vırus senın ıcıne gırdı bıleç Bence yenı postlar ıcın bılgısayarını beklememıze gerek kalmayacakö sen bır yolunu bulup bıze yenı resımler yenı yazılar ulastıracaksınö aunen gıttıgın yenı yerler gıbı. Isteyerek gidilen tum yenilikler guzeldir, maceradir, farkliliktir. Sen de cok guzel anilar, birikimler toplayacaksin orada ve biliyorum ki aktaracaksin bizlere. Yeniden yazisana kadar hoscakal

Adsız dedi ki...

sevgili esra sana iyi yolculuklar dilerim.Sitenin herzaman takip edenlerdenizm hep derim ne marifetli su esra yine harikalar yapmisin.Canim cindeki yeni yasaminda sana mutluluk diliyorum sen yuregi sevgi dolu birisin orayada bu sevgini tasiyacagini biliyorum ,hem sunun surasinda 3 yil nedirki gelip gecer bak bizim buralara geldigimiz 8 yil olmus ne zaman gecti diyorum simdi kendime sakin kendini uzme yanlizim deme biz sadece bir kablo kadar uzaktagiz sana yine seni takip ediyoruz yine seninlegiz yeni resimelr ve cin maceralarini bekliyoruz hersey gonlunce olsun zaman su gibi guzeliklerle gecsin canim cok cok mutlu ol

acıktıkca dedi ki...

canım yeni yaşamına kolay adapte olmanı diliyorum.Evet ailenin ve sevdiklerinin yeri çok belli ediyo kendini gurbette allah yardımcın olsun.herşey gönünce olsun esracım mutlu yıllar

sekergibi dedi ki...

esracım
seni çok aricam. içaçıcı şeyler görmek istediğim zaman
senin sayfanı geziyordum.
ama sen çinede damganı vurursun.
çini alt üst eder onlarada biraz damak zevki aşılarsın.
iyi yolculuklar mutlu yaşamlar diliyorum.

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) dedi ki...

Canım Burcu, ben de size kavuşacağım günü iple çekiyor olacağım. İnşallah orada eşimin bilgisayarına el koyabilirim de en azından sizlerin yaptıklarıyla avunurum. Sağol canım..

Ezgiciğim çok sağol tatlım, teşekkür ederim iyi dileklerin için ;)

Sevgili Deniz çok teşekkür ederim değerli yorumun için, paylaşımımız asıl orada başlayacak, şimdikinden daha dört elle sarılacağım size...

Neşeciğim o kadar güzel iltifatlarda bulunmuşsun ki gerçekten hakettiğimi sanmıyorum, ayrıca kendine de haksızlık etmişsin ;) Çinlilerin çocuk sevdiklerini çok duydum umarım bizim minik bu sayede yeni kapılar açar bana :) İnşallah dediklerin benim için gerçek olur, sizlerin umut dolu destekleri sayesinde günbegün moral kazanıyorum... Umarım oradan da görüşmeye devam ederiz, yazan ellerine sağlık, çok sağol...

Yaman Ayşe'm sağol canım içten desteğin için, umarım çarçabuk görüşürüz ;)

Yeşimciğim çok sağol canım, umarım ben de sizlerin yaptıklarından uzun süre mahrum kalmam...

Seçilciğim çok teşekkür ederim, sağol canım duaların için...

Filiz Hanım kızınızın uzaklarda olduğunu bilmiyordum, özlem zor olmalı. Ama dediğiniz gibi önce sağlık, gerisi önemsiz. Belki anneciğimin neler hissedebileceğini paylaşırsınız bir gün benimle..

Aybikeciğim vefalı arkadaşım, çok teşekkür ederim iyi dileklerin için..

Sevgili Aynur öncelikle uğradığın ve verdiğin desteğin için teşekkür ederim. Bildiğim kadarıyla gittiğim kennte Türk yokmuş ama çok da derin araştırmadım. Umarım dediğin gibidir :)

Nihacığım çok sağol canım :)

Oya teşekkür ederim.

Yaseminciğim çok sağol, ben de sizlerle olmayı iple çekeceğim ;)

Neslihancığım doğru söylüyorsun, içtenlikle verdiğin destek için teşekkür ederim..

Senem çok sağol :)

Kevser teşekkür ederim ;)

Sevgili Zeynep, sana da gurbet hayatında kolaylıklar dilerim, demek ki en çok özlem bitirecek yaşamın zor şartlarının haricinde. Galiba Çinlilerle pek hoş deneyimleriniz olmadı, umarım bana da olmaz :))))

Aslıcığım teşekkürler..

Serpil teşekkür ederim, umarım sizin için hayırlısı olsun, en azından o zamana kadar bolca vakit geçirin sevdiklerinizle..

Feyhancığım çok teşekkür ederim, sağol...

Malesef adınızı öğrenemedim :) Çok teşekkür ederim güzel yorumunuz için, pastalarım aslında amatör, herhangi bir kurs almadım, internetten ve pasta kitapları başlıca öğretmenlerim :)

Seldacığım çok sağol canım, inşallah oradan görüşmeye devam edeceğiz...

Gülenciğim canım benim ben de seni çok özleyeceğim, inşallah oraya geleceksin ve özlemimiz daha az olacak. Ben de seni çok seviyorum..

Hülyacığım çok sağol temennilerin için... İnşallah görüşmek üzere..

Nükhetciğim doğru diyorsun, en azından buradayken yapıp da yayınlayamadıklarımdan başlarım herhalde :)) Çok sağol desteğin için..

Sermin ne güzel sözler bunlar mahcup oldum. Çok teşekkür ederim, ben de sizler gibi dayanmayı öğreneceğim, alışacağım inşallah. Çok teşekkür ederim bütün içten dilek ve duaların için..

Sevgili "acıktıkça", çok teşekkür ederim desteğin için, sağol canım...

Tülinciğim çok tatlısın, ne kadar hoşuma gitti söylediklerin.Yüreği çok güzel insanlarsınız hepiniz, kendi iç güzelliğinizi başkalarına da yansıtıyorsunuz. İnşallah görüşmeye devam edeceğiz canım..
Sevgilerimle,
Esra

Fast food kültürüne inat tabakta lezzetler... dedi ki...

Sana ve ailene 2008 yılı uğur, sağlık, huzur ve mutluluk getirsin. Mutlu yıllar dilerim.
Sevgiler..

meleginmarifetleri dedi ki...

sevgili esra çok üzüldüm bloga ara vereceğin için ama haklısın dünyanın öbür ucuna taşınıp gitmekde kolay değil allah kolaylıklar versin cnım inşallah herşey yolunda istediğiniz gibi olur yine çabucak blogun başına dönersin senin pastaların ve kurabiyelerini özleyeceğim.
veda pastanda harika olmuş bana çok iyi fikir oldu süslemede sağolasın canım ellerin dert görmesin hemen de işlerin başına dönesin sevgiyle kal öpüyorum iyi yolculuklar dilerim baaaaaaay

Müge Hüner dedi ki...

Esracım;
Blogunu büyük bir zevkle takip ediyorum, yorumlarımdan anlaşılıyordur:)
Sana güle güle, hayırlısı ile git gel diyorum, umarım orada tahmininden daha güzel günler geçirirsin, ve bizide tariflerinden çok mahrum bırakmazsın:)
İyi yolculuklar, iyi seneler

Mutfak Havlusu dedi ki...

bence elinizden gelebilirse burayı bırakmayın sakın!

bazen bize iyi gelmiyeceğini düşündüğümüz olayların gidişatların hiç tahmin etmiyeceğimiz yerlerden mutluluk getirdiğini görünce şaşırıp kalırız öyle düşünüp rahatlamanız dileğiyle.

aslı varmış, aslı yokmuş dedi ki...

Mutlu yıllar diliyorum.sevgilerimle...

Kevser - Elda'nin Annesi dedi ki...

2007 yılı acılarımızla, sevinçlerimizle geride kalacak. 2008 daha fazla umut, daha fazla sevinç, daha fazla mutluluk getirsin. Yaşamında güzel yıllar, mutlu yarınlar, gerçek dostluklar hep seninle olsun. Yeni yılın sana ve tüm sevdiklerine sağlık, mutluluk, neşe, başarı, bolca para, sevgi ve huzur getirmesini dilerim. Mutlu Yıllar

Begüm dedi ki...

Çin mi?Neden çin?Bende gitmek istiyorum Çin'e dil öğrenmek için ama şartlarım müsait değil ne yazık ki.Darısı başımıza.Size mutlu ve huzurlu yıllar diliyorum.Selamlar.....

nurla dedi ki...

2007 yılı acılarımızla, sevinçlerimizle geride kalacak. 2008 daha fazla umut, daha fazla sevinç, daha fazla mutluluk getirsin. Yaşamında güzel yıllar, mutlu yarınlar, gerçek dostluklar hep seninle olsun. Yeni yılın sana ve tüm sevdiklerine sağlık, mutluluk, neşe, başarı, bolca para, sevgi ve huzur getirmesini dilerim. Mutlu Yıllar

WWW.BLOGCU.COM/NURLAYEMEK

Neslihan dedi ki...

Sevdiklerinle birlikte, yeni ve mutlu başlangıçların olduğu sağlıkla, huzurla, sevgiyle geçecek bir yeniyıl dilerim
Sevgilerimle

Kirpikteki Gözyaşı dedi ki...

Yeni şehrinizde, yeni yuvanızda herşeyin çok ama çok güzel olmasını diliyorum Esracım:) Zaman su gibi akıp gitsin orada! Çabucak alış! Mutlu yıllar! Öptüm kocaman:) İyi yolculuklar:)

Adsız dedi ki...

merhaba ya ben bayıldım burdaki pastalara tam bir saat oldu bak bak doyamadım yani ellerine sağlık yüreğine sağlık çok şanslı senin ailen ve arkadaşların :)))))))))))))))))))

Rakunt ideas dedi ki...

Esracığım bunu umarım okursun.Öncelikle seni özleyeceğim.Sürekli takip ediyordum seni.Oralarda sıkılırsan haberim olsun bir arkadaşım var çinde senden iyi olmasın çok iyi biridir belki tanışır görüşürsünüz.Görüşmek dileği ile sevgiyle git..

pecete dedi ki...

Özledim...

Adsız dedi ki...

Esracığım gittiğini yeni öğreniyorum.
Çok üzüldüm gidişine.
Her ne kadar aynı şehirde olmasak ve yüz yüze tanışmamış olsak bile gidişin beni gerçekten üzdü.
Geçen yıl kızımın bacağı yandığında gönderdiğin yanık merhemi tarifini ve ilgini unutamam.
Uzaklardaki yaşamında mutluluklar diliyorum.
Kendine gurbette çok iyi bak...
Bebişi ve seni öpüyorum.
yelda44

Adsız dedi ki...

Selam Esracım... Ellerine sağlık.. Süper seyler yapıyorsun.. Bu arada da seni sobeledim.. Bilgin olsun :)

!!! ♥ Hasretli Lezzetler ♥ !!! dedi ki...

Hayirli yolculuklar diliyorum canim ! Sayfan tek kelimeyle mükemmel!!! Sevgilerimle
Hasret

Adsız dedi ki...

Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my site, it is about the CresceNet, I hope you enjoy. The address is http://www.provedorcrescenet.com . A hug.

pinar dedi ki...

evet bende aynı şeyi yazıcam ..özledik.henüz düzenini kuramadınmı bu uzak diyarda.aslında kolay değil.insan aynı şehirin içinde taşınıyor da şaşırıp kalıyor.ülke değiştirmek büyük iş.amma ve lakin özledik sizi...biran önce aramıza dönün..tüm işleriniz rast gitsin

Adsız dedi ki...

Dünya dediğin nedir ki?
En uzak yer bir "tık" ötede...
Gözümüz üstünüzde, yolunuz , şansınız açık olsun...

Adsız dedi ki...

Selamlar...

sayfani cok ama coook begendim, ne kadar güzel pastalar yapmissin...

cin´de yasamak nasil? cok ilginctir, türkiyeden cin´e tasinmak,

ama her tasinmanin sebebide vardir...

ilk defa sayfana girdim, ve cok begendim... hersey icin ellerine saglik...

görüsmek dilegiyle,

selamlar Aysel

Adsız dedi ki...

blogunuzu yenı buldum:( uzuluıyorum cunku sımdıye dek neden sızden mahrum kalmısım???
cok ama cok guzel bır sıte, hayran kaldım...