Çarşamba, Nisan 11

Portakal Ağacı'nın Arap Kurabiyeleri...



Bebekkokusundaki bir arkadaşım yapmış ve çok beğenmiş ben de denemek istedim. Daha önce hiç gözüme çarpmamış bir tarif bu. Bloglararasında pek çok kişi yapmış ve eklemiş ama görmeyenler ve yapmaya cesaret etmemişleri düşünerek ben de koyayım dedim. :)))) Hayatımda yediğim en güzel ev yapımı kurabiyelerden biri bu. Tarif için Betül ve Hatice'ye teşekkürlerimi iletiyorum.

Malzemeler-Hamur:
3 haşlanmış yumurta sarısı
1 paket oda sıcaklığında margarin
1 paket vanilya
3 Çorba kaşığı pudra şekeri
Aldığı kadar un

Üzeri için:
Yarım su bardağı pudra şekeri
Yarım su bardağı nesquik
Çeyrek su bardağı kakao (veya çekilmiş filtre kahve)

Not: kabartma tozu eklemiyorsunuz.

Yapılışı:
Haşlanmış yumurta sarılarını elle iyice ufalayın. Margarini katın. İyice bulamaç haline getirin. Vanilyayı ekleyin. Aldığı kadar un ekleyin ve yoğurun. Unu yavaş yavaş ekleyin. Yaklaşık 3 su bardağı civarında un kullandım ben. Ceviz büyüklüğünde alıp elinizin içinde top yapın. Kolaylıkla şekil alıyorsa daha fazla un koymayın. Fındık kadar (veya cevizden biraz küçük) top yapın. 170 derecede 15 dakika pişirin. Isıyı 150C'ye getirip 5 dakika daha pişirin.Pudra şekeri,kakao ve nesquik'i bir kapta karıştırın. (Küçük bir leğen gibi geniş bir kap olursa daha iyi oluyor) Fırından çıkan kurabiyeleri 5 dakika bekletip(içini çeksin) hemen bu karışıma bulayın. Soğuyunca servis yapın.

12 yorum:

Leziz Sofralar dedi ki...

ellerine saglik canim arap kurabiyeleri cok lezzetli görünüyor,bazi kurabiyeleri bende denemeye cekiniyorum ya olmazsa diye ama cak basarili seninkiler artik almak kaldi banada bir tane,sevgilerimle...

Adsız dedi ki...

Ne zamandir portakal agaci'nda gördügüm,denemek isteyip de bir türlü deneyemedigim tarif,ellerinize saglik,cok güzel görünüyorlar.

Adsız dedi ki...

Ellerine sağlık kurabiyeler çok nefis gözüküyor.

Aybike Ceylan dedi ki...

Ellerine saglik, ilk kez duyuyorum haslanmis yumurtali kurabiye, tadini baya merak ettim. Ellerine saglik tekrar ve sevgiler

Unknown dedi ki...

İşte ben o görmeyenlerdenim. Nasıl birşey bu böyle hayret ettim haşlanmış yumurta ile. Görüntü süper duruyor. En kısa zamanda denemek lazım. Ellerine sağlık.

Adsız dedi ki...

değişik bir kurabiye olmuş.ben de yaptığım kurabiyeleri toşeker,tarçın karışımına buluyorum. tadı ve rengi değişiveriyor kurabiyenin.

Hülya dedi ki...

Gerçekten çok nefis görünüyor kurabiyelerin;)Tadı da nefis biliyorum;)Bir ara ben de yapmıştım bu kurabiyelerden...Ellerine sağlık.Çok da şık fotoğraflamışsın;)

Nukhet dedi ki...

Esra ben de bu kurabiyelerle tanismamis olan gruptanim. Ellerine saglik. Tarif icin tesekkurler

Adsız dedi ki...

SELAM Sitenizi yeni keşfettim Aynı yapısal özzelliklere sahip oldugumuzu görünce yaptıklarınızı inceleyince yaşınıza göre becerinizi ilginizi tebrik etmek istedim.Tariflerin devamını merakla bekliyorum.bende yeni bir site kurma aşamasındayım görüşmek üzere. Nalan Kaçır

Adsız dedi ki...

BİLİYORMUSUN BUGÜN DÜNYA DOSTLAR GÜNÜ BU MESAJI SENDE SEVDİĞİN DOSTLARINA GÖNDER EĞER BENDE O SEVDİĞİN DOSTLARINDAN BİRİYSEM BANADA YOLLA BUNU TÜM ARKADAŞLARINA GÖNDER BAK KAÇ CEVAP GELECEĞİNE

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) dedi ki...

Sevalciğim, bu tür durumlarda ben yarım ölçü yapıyorum böylece sonuç kötü olursa çok malzeme de ziyan olmuyor, böyle de deneyebilirsin. Ayrıca eminim kendine haksızlık ediyorsundur..

Sevgili kızılcıkşurubu teşekkür ederim ziyaretin için, denemeni tavsiye ederim.

Nazifeciğim teşekkür ederim, seni aldım-kullandım-memnunum oyununda sobelemiştim gördün mü? :)))

Aybikeciğim demek sen de benim gibi duymayanlardansın, yerken hiç farkedilmiyor yumurta sarısı olduğu, ayrıca çok da taze kalıyorlar. Teşekkür ederim geldiğin için :)

Seldacığım sen de mi? :)))Bir dene çok hoşuna gidecek eminim..

Sevgili Çerkezkızı senin fikrin de çok güzelmiş doğrusu, diğer kurabiyelerimde deneyebilirim, teşekkürler..

Hülyacığım teşekkür ederim, çok incesin.

Nükhet sen de mi??! Mutlaka denemelisin canım..

Sevgili Nalan, öncelikle çok teşekkür ederim güzel sözlerin için, ayrıca bloguna hemen bir göz attım da inanılmaz enfes şeyler var orada. heyecanla tarifleri ve yenilikleri bekliyorum.

Sevgili Pelin çok teşekkür ederim dosltluk mesajın için, senin mesajın da buradan önce sana ve sonra tüm blogcu dostlarıma armağan olsun o zaman..

Sevgilerimle,
Esra

Adsız dedi ki...

Çok ilginç,yumurta sarılı kurabiye.Görünüşü süper gerçekten.Blogunda o kadar güzel şeyler varki,hangisini deneyeceğimi şaşırdım.Gezip gezip duruyorum neler yapmışsın diye :)Ellerine sağlık,sevgiler.