Pazar, Nisan 1

Krem Şantili Kek...


Tarifin adını ilk gördüğümde krem şantinin pasta gibi kekin arasında sürüldüğünü zannetmiştim. Ama tamamen farklı bir tarif çıktı ortaya. Bu kek harika kabarıyor, yemesi çok hafif ve yumuşacık oluyor. Denemek isterseniz işte yapılışı...
Malzemeler:
1 poşet krem şanti
1 su bardağı soğuk süt
4 yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvıyağ
2,5 su bardağı un
1 su bardağı dövülmüş ceviz
1 paket hamur kabartma tozu
Arzuya bağlı 3 çorba kaşığı hindistan cevizi rendesi
Hazırlanışı:
Fırınınızı 170 dereceye ısıtın. Krem şantiyi 1 bardak süt ile çırpın. Büyükçe ayrı bir kapta yumurta ve şekeri mikserle köpük köpük olana kadar çırpın. Bu aşamadan sonra çırpma işlemine çatal ile devam edin. Sırasıyla yağ, krem şanti, ceviz, isterseniz hindistan cevizi, un ve kabartma tozunu ekleyin. İyice karıştırdıktan sonra hamuru, yağlanmış 24x38 ölçülerindeki tepsiye dökün ve yaklaşık 20-25 dakika üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Bu hamuru ikiye bölüp iki ayrı kek kalıbında pişirebilirsiniz çünkü oldukça fazla hamur elde ediliyor.

12 yorum:

Betül dedi ki...

Esracım yine değişik bir tarif:)Yanlız şöyle düşündüm,demişsinya 2 tepsi elde edebiliriz diye acaba malzemeleri yarıya indirerekte yapabilirmiyiz?Sorun olmaz sanırım

Unknown dedi ki...

Esracım ne kadar farklı bir tarif bu böyle. Kremalı duymujştum ama krem şantili ilk defa duyuyorum. Ellerine sağlık. Acaba hindistan cevizi rendesi yerine bildiğimiz aktarlarda satılan hindistan cevizi olabilirmi?

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) dedi ki...

Betülcüm sanırım birşey olmaz yarıya inerse, yalnız kek kalıpların çok büyük olmazsa bu şekilde olabilir diye düşünüyorum.

Seldacım ben de şaşırdım görünce, tarifin içinde hindistan cevizi yoktu, yakışır diye düşündüğüm için koydum. Rende derken ben de bildiğimiz hindistan cevizini kastettim zaten :)))) Sağol canım.

Sevgilerimle,
Esra

Adsız dedi ki...

Merhaba, krem şantinin keke verdiği tadı çok merak ettim doğrusu. Ellerine sağlık.

ebrulitatlar dedi ki...

Esra'cım bende kremalısını bliyorrum ama kreşm şantilisini hiç duymamıştım, eminim tadı nefis olmuştur, ellerine sağlık, kolaylıklar..

aslı dedi ki...

Ellerrinize sağlık çok değişik bir tarif olmuş...Sevgiler..

pecete dedi ki...

Çok güzel bir tarif olmuş. Bu arada ben de senin miniğe hastayım. O yanakları yesem mi acaba diyorum? Mutlaka bir gün ikisini bir araya getirelim derim. Fırsat bu ya biz de tanışmış oluruz. Sevgiler...

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) dedi ki...

Nazifeciğim içinde krem şanti olduğu pek anlaşılmıyor malesef, ben yaparken içi ıslak mı olacak diye düşünmüştüm ama yumuşacık ve hafif bir kek tadı elde ettim.
Ebru teşekkür ederim, ben de kremalıyı duymamıştım bulursam onu da denerim bir gün.
Sevgili Aslı yorumun için teşekkürler.
Ayşem istediğin zaman yiyebilirsin yanaklarını oğlumun :) hazır havalar da güzelleşmişken harika bir fikir olur bu... Bana beklerim bir gün, sen yeter ki ben evden baydım sana geleceğim de yeter.
Sevgiler,
Esra

Adsız dedi ki...

ellernize saglik cok degisik bir tarif ama görüntü lezzetinin garantisi zaten,sevgilerimle...

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) dedi ki...

Seval teşekkür ederim :)
Sevgiler,
Esra

Adsız dedi ki...

Slm,
Degisik bir kek olduguna eminim ama butun yorumlari okuduktan sonra sasirdim cunku kimse deneyipte yorum yapmamis. Keske yorum yazanlardan en azindan biride deneseydi, aslinda tek burada degil genel olarak butun bu tarz sitelerde herkes bos bos yorum yapiyor. Asil onemli olan, burdaki tarifi deneyip ondan sonra yorum yazmaktir. Yoksa eline saglik demek cok kolay. Lutfen biraz daha ilgili olalim.

nehir dedi ki...

keki denedim harika oldu.tarif için teşekkür ederim.ellerine sağlık.