Perşembe, Şubat 8

Üç Gül Pastası...



Bugün sevgili dostlarım İmge ve Zeynep'le beraberdim. Bebekkokusu sayesinde tanıştım, arkadaş oldum, şimdi ise benim çok iyi dostlarım. Buradan çok şey yazardım ama onları mahcup etmek istemem :)

Ne zamandır onlara özel bir pasta yapmak istiyordum. Malzemelerimin de yetişmesi çok iyi oldu, keyifli keyifli çalıştım. Pastamı çikolatalı ve frambuazlı hazırladım. Pandispanya tarifim her zamankinden ama bu sefer ek olarak içinde yarım çay bardağı yağ ve 1 çay bardağı çikolatalı sos vardı; hazır satılan dondurmalara dökülen hazır soslardan.
Hazırladığım pandispanyanın bombelenen üstünü traşladım ve üçe böldüm. İçi için 1 paket krem şantiyi 1 bardak süt ile hazırladım. 2 kare bitter çikolatayı benmari usulü eritip şantime ekleyip dolaba kaldırdım.

Pastamın katlarını hazırladığım şurup ile ıslattım. Bunun için 1 su bardağı toz şekeri 1 su bardağı su ile kaynatıp ateşten almadan 1-2 damla limon suyu ekliyorsunuz ve soğutuyorsunuz. Ben şurubun içine ek olarak dr. oetker çilek-frambuazlı sos paketinden 1 çorba kaşığı katarak erittim.
Pastamın katlarını şurup ile ıslattım. Bir kata krema ve damla çikolataları, bir kata da krema ve frambuaz koydum. Pastamı kapatıp kalan krema ile ince bir tabaka olarak kapladım.
Üzerini hazırladığım beyaz şeker hamuruyla kapladım. Yanlarına perde ile süslenmiş havası vermeye çalıştım. Bu şekiller için buradan yararlandım ama ben pek başarılı olamadım. Bir gün önceden hazırladığım çiçekler ile süsledim.
Pastamın ortasına koyacağım şeyi önceden düşünmüştüm: üç adet gül. Bu pasta dostluğumuz içindi, her bir gül bizi temsil etsin istedim. :)



15 yorum:

pecete dedi ki...

mavilim şekilinde çok güzel olmuş pasta... ellerinize sağlık. şeker hamuru hazır mı? sevgiler...

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) dedi ki...

Ayşem teşekkür ederim. Şeker hamurunu kendim hazırladım. Bu sefer hazırladığım hazırdan farksız oldu. Bunun için ince pudra şekeri almıştım. Sonuçtan memnunum.
Sevgilerimle,
Esra

ZEYNEP dedi ki...

ESRAM :)

SADECE BU PASTAYA YORUM YAPMAK İSTEMİYORUM YAPTIĞIN HER PASTA MUHTEŞEM AMA BU PASTA BİZE ÖZEL :)
KEŞKE YEMEYİPTE SAKLAYABİLSEYDİK :) AMA O ÜÇ GÜLÜ SAKLIYCAM :) ELLERİNE VE YÜREĞİNE SAĞLIK...

İYİKİ VARSIN..

ZEYNEP

pecete dedi ki...

esra; zor olmazsa bir de senin şeker hamur tarifini alabilir miyim?

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) dedi ki...

Zeynepciğim sevgiler canım..
Ayşem, zor olmaz ama tarif uzun ve de ayrıntılı, atladığım bir şey olmasın, o nedenle aldığım yerin linkini vereyim: http://www.ruki.org/pasta.htm Sayfanın sonlarına doğru "EVDE MERDANE ILE ACILAN VE KEKLERE KAPLANAN FONDANT NASIL YAPILIR" başlığı var, onun altındaki tarifi uyguladım ve sonuç tatmin edici.
Sevgilerimle,
Esra

pecete dedi ki...

teşekkür ederim esra, sevgiler...

Nurten dedi ki...

Esracım her zaman ki gibi harikasın ve harika bir pasta çıkarmışsın :) Daha ne denebilir ki canım hocam :)

ufukmutfakta dedi ki...

Esra, ben çok beğendim, zarif bir pasta ve ellerine sağlık. sevgiyle kal...

Adsız dedi ki...

canim ellerine saglik hayran hayran izliyorum seni baktikcada hadi diyorum kendime sira sende sende dene suslerimi yaptim kuruttum sirada pasta var once sevgililer gunu icin sonrasi icin eltimin dogum gunu icin bakalim nasil olacak ellerine saglik canimm

Adsız dedi ki...

yazmayi unutmusum seni mimledim canim benim bloguma bakarsan sorulari alabilirsin bride burazcik kendini tanitirsin optumm:))

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) dedi ki...

Ayşem rica ederim..
Nurten utandırma canım ne hocası, teşekkür ederim canım:)
Ufuk teşekkür ederim çok naziksin :)
Aylincim eminim sen o beceriklilikle çok daha güzel şeyler çıkartırsın ortaya, merakla bekliyorum canım. Sorularını en kısa zamanda yanıtlamaya çalışacağım.
Sevgilerimle,
Esra

Tulosh dedi ki...

Çok güzel olmuşşş ellerinize sağlık :)

Adsız dedi ki...

sitenizdeki pasta tarifleri çok güzel ellerinize saglık bir türlü sıtenıze üye olamadım herhalde pasta yapımında egıtım almışsınız hepsi birbirinden harıka çok güzel bir site http://filizle-adan-zye.yetkinforum.com/forum.htm sizde sitemede tariflerinizden paylaşırsanız sevinirim.

svtp dedi ki...

hepsini çok beğendim.bu şeker hamuruyla yapılan pasta ve kurabiyeler harika görünüyor.yaparsam kimseye yedirmeyeceğim:)seyretsinler.öpüyorum..

Adsız dedi ki...

http://moving-companies-san-jose.com/forums/viewtopic.php?f=2&t=84482&p=127124
http://www.smartlandlording.com/forum/showthread.php?p=34978
http://jomhooor.com/showthread.php?p=17134