Perşembe, Şubat 1

Pratik Frambuazlı Pasta...






Bebekkokusu'ndan arkadaşlarımla yapacağımız pasta çalışmasında yemek için bir pasta hazırlamak istedim. Malum, gün sonunda ortaya çıkan pastaları yememizi engellememiz gerekiyordu. Bu vesileyle, pasta kenarlarını süslemekte kullanılan hasır tekniğini deneme fırsatım da olacaktı. Pastanın üst kısmını nasıl süsleyeceğim konusunda karar veremedim. Aklıma royal icingle süsler hazırlama fikri geldi. Hemen bir karışım hazırlayıp dörde böldüm, her birini ayrı renkle renklendirdim. Sıkma torbam olmadığı için royal icingleri buzdolabı poşetlerine doldurup, uçlarını minicik kestim. Yağlı kağıtların üzerine gelişigüzel spiraller, helezonlar ve kalpler çizdim. Sonuçtan hiç emin değildim ama kalınca çizdiklerim iyice kuruduktan sonra sapasağlam elimde kaldı. Bunları pastamın üzerine saplayarak değişik bir görüntü elde etmeyi planladım.


Royal Icing için...

1 yumurta akı
1 su bardağı pudra şekeri
2-3 damla limon suyu
Hepsini mikser ile çırpın ve istediğiniz renk gıda boyası ile renklendirin. İşte benim hazırladığım şekiller:



Meyve Sosu İçin..
2 çorba kaşığı Dr.Oetker Frambuazlı-çilekli meyve sosu (toz karışım)
Yarım çay bardağı su
1 kase dondurulmuş frambuaz
Toz karışım bir kapta su ile ezilir, orta ateşte koyulaşana kadar pişirilir. İçine meyveler katılıp serin bir yerde soğumaya bırakılır.

Pastamın pandispanyasını her zamanki şekilde hazırladım. Kekimi ikiye böldüm ve arasına 1 bardak süt ile hazırladığım krem şantiyi sürdüm. Krem şantinin üzerine hazırladığım meyve sosunu döktüm ve kekimi kapadım. Pastamı az bir miktar krema ile kapladım. Geri kalan krem şantiyi dolapta beklettim. Ertesi gün hazırladığım pastanın kenarlarını hasır tekniğiyle süsledim. Ama şantim odanın sıcaklığından eriyince istediğim görüntüyü malesef alamadım. Siz bunun için serin bir yerde ve hızlı hareketlerle çalışın.

Pastamın üzerine hazırladığım royal icing'ten şekilleri gelişigüzel sapladım ve mavi şeker boncukları ile süsledim.

7 yorum:

Adsız dedi ki...

Esracım harika olmuş pastan. Hasır tekniğinin linkinede baktım. Sen normal sıkma torbası ile mi sıktın şantiyi. Sanırım bunu yaparken dönen pasta tabaklarından olsa daha kolay yapılır. Onuda alırsak bir tek pastahane açmamız eksik kalıcak herhalde :)

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) dedi ki...

Seldacığım teşekkür ederim. Sıkma torbam ve malesef uygun ucum yoktu. Hem ucum kalın geldi, hem de sıkma tüpü ile çalışmak çok zor hem de krem şantim oldukça yumuşamıştı. Ama doğru malzemelerle eminim harika sonuç alırız. Pastahane konusunda sana katılıyorum, profesyonel olmasa da ucundan bucağından başladık bu işlere. :))

pecete dedi ki...

süsleme fikri çok şık olmuş.hiç gelişi güzel durmuyor. tebrik ederim. sevgiler

Adsız dedi ki...

yine şahane pastayla karşılaştım esra elinesağlık bende oğluma doğumgünü için spider man pastası hazırladım şeker hamurundan blogumda beklerim...
pelin

Adsız dedi ki...

pastalarınız güzel olmuş

Adsız dedi ki...

pastalarınız güzel olmuş

eesraaanınblogsesi dedi ki...

Merhabalar royal ıcıngler pişirilmiyor değil mi ona dair bişey bulamadım hiç bir yerde. P,işm,yorsa da ne kadar bekletmemiz gerek acemilik :)