Pazartesi, Mayıs 21

Vanilyalı-Kakaolu İki Katlı Kek...

Aslında çok klasik, pek de özelliği yokmuş gibi görünüyor ama o kadar pratik ve lezzetli ki artık ani misafirim geldiğinde kek tarifim bu olacak. Çabucak hazırladım ve pişirdim.

Malzemeler:
7 Çorba kaşığı küp şeklinde doğranmış margarin
1,5 su bardağı toz şeker
3 yumurta
Yarım su bardağı süt
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
2 çorba kaşığı kakao

Üstü için damla çikolata ve ceviz kırığı

Yapılışı:
Fırınınızı 180 dereceye ısıtın. Margarin, yumurta ve toz şekeri mikserle çırpın. Karışım köpürünce içine kabartma tozunu ekleyin. 1 dakika daha karıştırın. Unu karışıma yavaş yavaş ekleyin. İyice karıştırın. Kek kalıbınızı yağlayın, hazırladığınız hamurun 3/4'ünü kalıba yayın. Diğer hamura kakao karıştırın ve kalıbın içine döküp bir kaşık yardımı ile alttaki hamura karıştırmamaya gayret ederek yayın. üzerine damla çikolataları ve ceviz kırıklarını serpin. ısınmış fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirin.
Afiyet Olsun!



19 yorum:

  1. Esracım kekin çok güzel olmuş sanırım iki rendin bir birine karşmamasının bir sebebide hamurun kıvamının çok yoğun olması...Aslında böyle margarinle yapılan kek deneyimim olmadı onun için yağ acaba eriyip yumurta ve şekerle özdeşleşirmi diye düşünmeden edemedim...Ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
  2. Esra pastaların gibi kekinde nefis olmuş ellerine sağlık senin gibi güzel pastalar yapan birinin pastamı beğenmesi beni çok mutlu etti teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  3. Aaa ben ilk yoruma yetişememişim :(
    Esra herşey bi yana bir lezzet hem şık hem lezzetli bir de üstüne pratik olunca tam süper oluyor
    Paylaşımın için teşekkürler

    YanıtlaSil
  4. Sevgili Esra, bu nefis keke de yorum bırakmadan geçemedim, çok nefis gözüküyor..ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  5. Esracım ellerine sağlık çok güzel görünüyor tadı da enfestir eminim..Slikon kek kalıbı kullanmışsın memnun musun kalıbından?Markası nedir?
    Sevgiler
    Banu..

    YanıtlaSil
  6. esra ellerine sağlıkk kek nefis gözüküyor..marifetli arkadaşım..sevgiler

    YanıtlaSil
  7. Esra cok hos bir sunum olmus. Gercekten yapim olarak da pratik bir tarif, ellerine saglik canim.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. merhaba Esra,

    klasikbir kek. Ama dediğiniz gibi oldukça lezzetli. Annemin günlerini hatırlatır bana :)

    ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  9. Esra'cım ellerine sağlık kek çok güzel görünüyor akşam üstü şimdi bir fincan çayla iyi giderdi doğrusu....sevgiler...

    YanıtlaSil
  10. Zerrincim bir arkadaşımdan aldığım tüyo'ya göre oda ısısındaki yağ ile önce şekeri sonra teker teker yumurtaları çırpmak çok daha puf puf bir kek elde ettiriyormuş, yapmak istersen aklında bulunsun, teşekkür ederim...

    Sedacığım çok sağol güzel sözlerine, asıl ben pastalarımı beğenmeye değer bulmanıza çok seviniyorum...

    Burcucuğum ben teşekkür ederim içten yorumun için...

    Sevgili Hatice, çok sağol zarif yorumun için...

    Banucuğum teşekkür ederim, bu kalıptan memnunum fakat bir gün kızkardeşimde kek yapma gafletinde bulundum ve kalıbı derin silikon olanlardandı. İçi hiç pişmemişti. Bu kalıbın başarısı derin olmamasından kaynaklanıyor sanırım. Carrefour'dan almıştım, markasını bilmiyorum :)

    Aysuncuğum ne hoş süpriz, çok teşekkür ederim yorumun için...

    Nilgüncüğüm teşekkür ederim :)

    Zerrin çok teşekkür ederim yorumun için...

    Aslıcığım teşekkür ederim..
    Sevgiler,
    Esra

    YanıtlaSil
  11. Esra'cım kek süper görünüyor, bende kekde hiç margarin denemedim, sıvıyağ koyuyorum hep, margarinle dahamı güzel oluyor acaba tadı merak ettim, ellerine sağlık, hemde pratik daha ne olsun, afiyet şeker olsun, sevgiler..

    YanıtlaSil
  12. Merhaba Esra, kekin gerçekten ok pratik ve güzel duruyor, ellerine sağlık canım. Margarin yerine tereyağ da kullansak olur değil mi? Çünkü margarinin oldukça tehlikeli olduğunu duydum, tamamen kimyasal ve sağlığımız için çok riskliymiş. Senin de aklında olsun canım, sevgiler :)

    YanıtlaSil
  13. Esra'cigim,
    Ellerine saglik, harika gorunuyor. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  14. Sevgili Esra,
    Kurabiye etkinliği sayesinde yeni yeni bloglar tanıma fırsatım oldum. Bir blogdan başka bir bloga da girip yeni adresler öğreniyor insan. Senin sayfana da öyle uğradım. İyi ki uğramışım...çok beğendim. Herşey çok özenli, çok güzel.
    Bu arada Kekin de çok çekici görünüyor :)ellerine sağlık.
    "Acemi Şefi" hemen linklerime ekliyorum.
    Ben de beklerim :)
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  15. Sevgili Esra,
    kek harika görünüyor.Hiç de acemi şef gibi durmuyorsun.Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  16. Esra hanım..bugün ilk defa sitenizi detaylı bir şekilde gezindim..ve yaptıklarınız,anlatışlarınız okadar özverili ve okadar anlaşılır ki..Başarılarınızın devamını diliyorum..Maşallah :))

    YanıtlaSil
  17. Ebrucuğum çok teşekkür ederim, margarin konmasının sebebi kek hamurunun koyu kıvamlı olmasını sağlamak sanırım, iki renk karışmasın diye. Yine de sıvı yağ daha sağlıklı...

    Kamileciğim çok doğru söylüyorsun, elimde tuzsuz tereyağı olduğunda ben de tereyağını tercih ediyorum. Teşekkür ederim...

    Aybikeciğim sağol canım...

    Sevgili Özlem, çok teşekkür ederim içten sözlerin için, onur duyarım linklerine eklemenden, bundan sonra görüşmek üzere...

    Serpil çok naziksin, teşekkür ederim..

    Sevgili Eylem çok teşekkür ederim, mahcub oldum güzel sözlerinizden dolayı, keşke bir linkinizi bıraksaydınız, sizi daha yakından tanıma fırsatı bulurdum...
    Sevgilerimle,
    Esra

    YanıtlaSil
  18. zbnudmalzemelerin arasında vanilyayı göremedim esracım fakat kekin ismi vanilyalı ????

    YanıtlaSil
  19. Esracım ,harika pastalar yapıyorsun.Benim çok hoşuma gitti pastan .uzak doğu kültürüne meraklıyım .Gidince anlatacaklarını dört gözle bekleyeceğim.
    Ebru Yetim

    YanıtlaSil