Cuma, Nisan 20

Domatesli ve Mantarlı Pizza...
















Malzemeler:
1 paket milföy hamuru(8 adet)
1 çay bardağı rendelenmiş parmesan peyniri
2 çay bardağı rendelenmiş mozzarella peyniri
1 küçük soğan
200 gr mantar
3 küçük domates
İsteğe bağlı-10 adet çekirdekleri çıkarılmış siyah zeytin
2 çay kaşığı kekik

Yapılışı:
Milföy hamurlarını yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim. Fırınımızı 180 dereceye ayarlayalım. Kenarlarını 1 cm. kadar içe kıvıralım, köşelerini bitiştirip kenarlara doğru yapıştıralım.


Soğanı ve mantarları ince kıyalım. Domatesleri ince ince dilimleyelim.(Ben kiraz domates kullandım ama birdahakine küçük salkım domatesler kullanmayı planlıyorum zira doğranması çok zahmetli oldu) Hamurların üzerine sırasıyla parmesan peyniri, mozzarella peyniri, soğan, mantar ve domates (isterseniz siyah zeytinleri) koyalım. En üste kekik serpelim. Isınmış fırınımızda yarım saat kadar hamur altın sarısı renk alana kadar pişirelim.
Afiyet Olsun!

7 yorum:

  1. Tamam ben bundan da istiyorum!!!

    YanıtlaSil
  2. Aaaa ben milfoyden pizza yapildigini hic gormemistim. Ellerine saglik.

    YanıtlaSil
  3. Merhaba,
    bebekkokusunu gezerken blogunu da gördüm.
    Pek de acemi işi değil yaptıkların.
    Ellerine sağlık.
    Bana da beklerim.

    YanıtlaSil
  4. ellerinize sağlık tam pizza olmuş bunlar pratik,kolay ve çok güzel....

    YanıtlaSil
  5. Merhaba pizzalar nefis görünüyor ellerine sağlık bende milföyden pizza yapmayı çok seviyorum eşim tadına doyamıyor:) hem pratik hemde leziz.görüşmek dileğiyle sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. Sevgili arkadaşlarım, hepinize içten ve sıcacık sözleriniz için teşekkür ederim.
    Sevgiler,
    Esra

    YanıtlaSil
  7. Sevgili acemi şef harika olmuşlar bence bu isim ve bu marifetler sen acemi şef olamazsın:))))

    YanıtlaSil