Bu börekler kızımın dış buğdayından, yiyenler bayıldılar, tabii sadece birer iltifat değildiyse söyledikleri :)
Malzemeler:
6 adet yufka (vakum paket olanları önermiyorum, mümkünse yufkacıdan alın)
Sıvıyağ
Un
Sirke
Tuz
İstediğiniz içi kullanabilirsiniz, ben patatesli iç hazırlamıştım.
Patatesli Harç:
4-5 adet haşlanmış patates
1 orta boy soğan-rendelenmiş
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı kuru nane
1,5 çay kaşığı kadar tuz
Soğanları 2 çorba kaşığı sıvıyağda kavuralım, içine patatesleri atıp ezelim. Baharatları karıştırıp soğumaya alalım.
Yufkayı ıslatmak için 1 su bardağı kadar sıvıyağı bir kaseye alalım, içine 4 çorba kaşığı kadar un koyup iyice karıştıralım. Topak olmaması için çırpma teli kullanmanızı tavsiye ederim. Un ve sıvıyağ karışımı boza kıvamında olmalı. (Boza kıvamı elde edene dek un ekleyebilirsiniz azar azar) Sıvıyağlı karışıma 1 çorba kaşığı sirke ekleyelim. (Ben üzüm sirkesi ekledim)
1 adet yufkayı tezgaha serelim, sıvıyağlı karışımla yufkayı ıslatalım. Cılk yağ olmaması gerekiyor, bir çorba kaşığı yardımıyla, 1-2 çorba kaşığı karışımı yufkanın üzerine gezdirip kasığın tersi ile yaymanız yeterli. Üzerine bir kat daha yufka serip tekrar yağlayalım. Yufkamızı önce ikiye, sonra dörde sonra her bir parçayı üçe bölelim. Yani toplamda 12 parça olacak. Her bir üçgen yufkamızın alt kısmına 1 çorba kaşığı kadar iç harcımızdan koyup çok sıkı olmayacak şekilde sigara böreği sarar gibi saralım. Tüm yufkalarımızı aynı şekilde hazırlayalım. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında kızarana dek pişirelim. (Üzerine yumurta sarısı sürebilirsiniz ama ben sürmeden pişiriyorum, bu şekilde daha güzel olduğunu düşünüyorum çünkü.)
Afiyet Olsun!
21 yorum:
hemen deniycem canım ellerine sağlık..
Ben çok seviyorum yufkanın bu hallerini:-)
amma velakin zarar kısmı birde o kızartmanın koku kısmı uzak tutuyor işte:-(
ellerinize sağlık gece gece nefisten de öte görünüyor.
canım çok harika bir püf noktası paylaşmışsın çok teşekkür edeim
demekki sırrı yağ,un ,sirke karışımıymış aynen denicem sevgiler:)
çıtır çıtırsa denencekler listesine kesin almam lazım.ellerine saglık.
Nefis görünüyor, çıtırlığını merak ettim. Ellerine sağlık. Sevgilerle...
Çıtır çıtır börekler nefis görünüyor tatlım. Ellerine sağlık. Sevgiler...
ımmhhh ımhhh ne güzel gözüküyoo :) bu zamana kadar buradan kaç tariff denediysem hiçbirisinden pişman olmadım hala da yaparım ve tavsiye ederim...bu akşam inşallah bu tarifi deniycem eşim mesaide olucak gelince bunları görünce deli olcak ehehe :) ınsallah ıstedıgım gıbı ıncecık yufkalar bulabilirim çok tesekkurler tekrarr :)
Esra'cığım ellerine sağlık canım,ben de geçenlerde nereden bulduğumu bilemiyorum ama yufkadan el açması tadında bir börek yapmıştım onu da tavsiye ederim, yufkaları yağladıktan sonra arasına buğday nişastası serpiyoruz.yufkayı ikiye katlayıp tekrar yağlayı nişastalıyoruz ve istediğimiz alzemeyi koyuyoruz.Rulo yapıp istediğimiz kalınlıkta kesip pişiriyoruz. Belki ilgini çeker canım. Bol bol nişasta koymayı unutma.
Sevgiler,
Evren
Tekrardan donus yapmissiniz ne diyelim :) cok sevindik hosgeldiniz:)
börek konusunda henüz çok iyi değilim... ama deneyeceğim
Merhabalar canim, ellerine saglik, senin ve anneciginin, nefis ve citir citir bir börek yanina ne gerek, afiyet olsun,
sevgiler.....
merhaba, ellerinize sağlık, bu böreği yapmayı küçük kızıma da öğretmeye çalışıyorum
bu börek favorilerim arasındadır elinize sağlık görüntü süper olmuş
Esracığım ellerine sağlık. Eksik mi okudum anlayamadım ama? 2 yufka üsüste konduktan sonra kesilecek ve iç konup tamamlanacak.Diğer yufkalarda mı 2 şer 2 şer soslanacak.Yani 2 yufkadan 12 diğerlerinde de 12 şer tane mi olacak?1 yufkayı yağlayıp ikye katlayıp yapamazmıyız?
Sevgili polyanna, onemli olan iki kat yufkadan olmasi. Diledigin sekilde yapabilirsin. Yalniz marketlerde satilan vakumlu yufkalarda iki kat kalin olabilir, o nedenle onlari tek kat olarak yapabiliriz. Yalniz uzerlerine yumurta sarisi surmemek gerekiyor.
güzel görünüyorlar ellreinize sağlık...yağda kızartıldığını düşündüm önce ama sanırım fırında yapmışsınız
iyi bir site teşekkürler
ben anlamadim tam,,sosu icin 1 su bardagi sivi yag cok fazla degil mi?
ik fırsatta deneyeceğim ilk tarif inşallah..paylaşım ıcın teşekkürler
mmm ellerinize sağlıkk:)
Yaptım ve nefis oldu.Önceden hazır yufka böreklerini sevmezdim fakat bu çok güzelmiş ellerinize emeğinize annenizinde aklına sağlık:)
Yorum Gönder