Uzun bir aradan sonra tekrar merhaba hepinize. Arayı bu kadar açmamdaki sebep malesef bu sefer tembelliğim değil. Çin'de ben blogger'a girmek için her yeni yöntem bulduğumda bir sonraki gün artık onun da iptal edilmiş olduğunu görüyorum. Hükümet dur durak bilmiyor yasaklar konusunda. Kendi vatandaşlarını kontrol altında tutabilmek adına elinden geleni ardlarına koymuyorlar. Dışarıdan pek haber almadıkları gibi içeriden de dışarı, kendilerini küçük düşürecek herhangi bir haber, fotoğraf vs. çıkmaması için pek çok web sitesini kapatıyorlar. Bunun için yasakladıkları web siteleri o kadar çok ki. Yasaklamalardan kaçınıp istediğim sitelere girmek için google'da program araması yaptığımda, yasaklı kelimeleri içeren (facebook, proxy, gizli sörf gibi) siteleri de açamıyorum. Bazen çalışan bir program bulup güç bela kurduğumda, öteki gün o da çalışmaz oluyor. Yasakları kontrol altında tutabilmek için sayısız hacker işe aldıklarını okuyorum bazı yerlerde. Bu konu hakkında burada bizim gibi yaşayan yabancılar da çok şikayetçiler ama yapacak bir şey yok. Kurunun yanında bizler de yaş olarak yanıyoruz. Hiç bir mantığa sığmayan bu cahilliği şiddetle kınıyorum.
Bu postu hazırlayalı aylar olmuştu aslında, hatta sizlere veda etmiştim bir önceki yazımda ama, o paragrafı olduğu gibi sildim. Yine aralıklı da olsa devam edeceğim; tabii program işe yaradığı sürece. Bir de neler yaptınız bu süre zarfında onları gezeceğim. Hatta şimdi üstte yeni sekmeler halinde onlarca sayfa açık, pek çok tarifi not almak üzere belirledim bile. Blogumdan ümidimi kesmiş olduğum için, bugüne değin yaptığım hemen hiç bir şeyi fotoğraflamamıştım. Şimdi öyle yaptığıma çok pişmanım. Bu şekilde bir çözümü neden daha önce bulmadım diye hayıflanıyorum şimdi. Şimdi tekrar adım adım başlayacağım silbaştan, arada deneyip beğendiğim yemek tariflerini tekrar ara ara hazırlayıp sizlere sunacağım inşallah.
Önceki postta söz vermiştim, kendi kurabiye kalıbımızı nasıl yapacağımızı gösterecektim. Resimdeki pasta, arkadaşımın oğlunun doğumgünü teması için hazırlandı. Pasta kısmını ben değil bir pastane yaptı, süslemem için de bana getirdi. Pasta beyaz çikolatalı krema, vişne ve beyaz kekten oluşuyordu. Üzeri kremayla sıvandıktan sonraki kısmını ben ele aldım. İnternetten bulduğum elmo resmini büyütüp çıktı aldım, ağız, göz ve burun kısımlarını oyup pastaya yerleştirdim. Bir kürdan yardımı ile etrafını çizerek doldurmam gereken yerleri belirledim. hazırladığım krem şantiyi renklendirerek sıkma ucu taktığım sıkma poşetlerini kullanarak resmi düzgünce doldurmaya çalıştım. Pastanın temasına ek olarak arkadaşım kurabiye istemişti. Uygun kalıp olmadığı için bir teneke konservenin kapağını düzgünce açtım, boşaltıp güzelce yıkadım. Çeşitli penselerle, konservenin ağzını elmo şekline uygun olarak bükerek kalıbı tamamladım. Bu yöntem gerçekten çok basit. Hata yapıp konserveyi yamultsanız bile düzeltme ya da yenisini yapma şansınız var. Aşağıda pasta ve kurabiyelerin yapım-süsleme aşamalarının resimlerini bulabilirsiniz.












esracığım gerçekten yine harikalar yaratmışsın hem pasta hem kurabiye süper.ve uzun bir aradan sonrada ayrıca blogta görmek seni daha bir güzel geldi bize.arayı fazla açmadan yeni tariflere devam şekerim.
YanıtlaSilAcemiSefim, tekrar hosgeldin!
YanıtlaSilOff cok sıkıcı bir durum, insallah çözümün çok uzun solukludur, çünkü seni çok özlüyoz :)
Tenekeden kurabiye kalıp yöntemine bayıldım, birde üzerinden şerit kesip öyle yapıyorlar, müthiş ekonomik ama hiç denemedim. Eminim çok değişik kalıplar yaratılır..
Canım dilerim yeniyılda herşey gönlünce olur..sevgiler gönderiyorum...
Canım hoşgeldin sefalar getirdin inşallah bu sistem işe yarada bizleri bir daha bu kadar fazla uzun yanlız bırakmazsın.Pasta ve kurabiye
YanıtlaSiller harika ellerine sağlık öptüm...
Canım benim, yazını görünce ilk anda gözlerime inanamadım. Çook mutlu oldum senden haber aldığıma. Mail atıyordum geri dönüyordu telaşlanmaya başlamıştım.Şimdi dönüşünü kutlayacağım :)
YanıtlaSilTürkiye'den sevgiler
Merhaba Esracım;
YanıtlaSilSeni yeniden görmüş olmak öyle güzel ki nerdeyse bende ümiti kesmiştim senden artık. Buaralar hem kızımın doğum günüsü hem de yaklaşan yılbaşı nedeniyle şeker hamurlu pasta yapmaya başladım ve en büyük desteğim de senin kolay ve açık anlatımın. Belki gün içinde defalarca girdim sitene ama haftalardan sonra yenilenmiş bir sayfa bulmak çok sevindirici. Buarada pastan ve kurabiyelerinle gene harikalar yaratmışsın. Konserve kutusu süper fikir yaratıcılığınla beni hep şaşırtmışsındır zaten.
canim................:)
YanıtlaSilseni nekadar ozlemisim tariflerini de oyle
yorumunu gorunce hemen yemedim icmedim sayfana geldim:))
yine dokturmusun hunerlerini
ellerine emegine saglik canim
bukadar ara verme lutfen daha sIK guncelle sayfani
ozletiyorsun kendini
seninle ozel gorusmek isterim
eger mail adresini yazarsan...
öpüy cok
www.yenitadlar.blogcu.com
sukur kavusturana :))
YanıtlaSilmuhtesem olmus pastan, ellerine saglik canim
fransadan leyla
Esracım hoşgeldin canım,
YanıtlaSilçok sevindim yeni yazılarını burada gördüğüme, pasta şahane, kurabiyeler ayrı güzeller. Her zamanki gibi adıyla tezatlık oluşturan "acemi şef"imin marifeti işte:))) öpüyorum çok, izmirden sevgilerrrr..
Esra cım merhaba, hoş geldin!yokluğunu gerçekten hissettik,sorun çözülmüştür inşallah,pastan çok güzel olmuş ellerine sağlık,bu arada Çinden haberlerinide bekliyorum okurken hasret gideririm belki ,yeni yılınıda kutluyorum,sağlık ve mutluluk diliyorum.
YanıtlaSilEsra'cığım sadece 7 yorum yayınlayabildiğine göre yine ulaşımın kesildi. Totaliter rejimler böyledir işte, korkak olurlar, sansürcü, engelleyen zihniyet. Oysa şurada politikayla işimiz yok. Sana bir güzellik yapsalar da ayrı kalmasak.
YanıtlaSilÖpüyorum, yeni yılın kutlu olsun canım.
Ellerine saglik Esra'cigim
YanıtlaSilHarika olmus, nefis. Ne guzel de bilgiler, sagol...
Saglikli, mutlu, huzurlu guzel bir sene diliyorum. Ve de cok ozletmemen dilegimle :))
Esracığım merhabalar,umarım tekrar bir sorun çıkmaz ve tariflerinden mahrum kalmayız,şimdiden iyi seneler ve sevgiler.
YanıtlaSilevet yaa senden bu sıkıntıyı sık sık duyuyordum..senin adınada kendi adımada sevindim canım..
YanıtlaSilellerine sağlık..pasta süslemen ve kalıp fikrin çok güzel..başka şekillere uyarlayabiliriz...
ama şunu söylemeliyim ki çok güzel şekil vermişsin kalıba..ellerine sağlık canım..
Sesini duymak ne güzel Esracığım. Uzun zamandır yazmayınca çok meraklanmış ve özlemiştik.
YanıtlaSilYaratıcılık budur işte diyorum. Pasta da kurabiyeleri de çok güzeller. Ellerine sağlık.
Bilgisayarla ilgili çözümün inşallah uzun soluklu olur.
Yeni yılını kutlar, sağlık mutluluk dolu bir yıl dilerim.
Sevgilerimle,
Yuvalarınızdan huzur,
YanıtlaSilBedenlerinizden sağlık,
Kalplerinizden AŞK eksik olmasın...
canım Yeni yılı bir önceki yıldan daha bereketli sağlık ve huzurlu geçer inşallah..
YanıtlaSilsevgiler öpüyorum
Seni görmek ne güzel Esra'cığım..Kurabiye kalıbı fikrin ise çok güzel..Gönlüne sağlık..
YanıtlaSilSizlere çok güzel bir yıl diliyorum..Herşey gönlünüze göre olsun..
Sevgiler..
Hosgeldiniz tekrardan, nasil mutlu oldum anlatamam, o kadar cok girip bakiyordum ki sitenize bugun bisi yazmis mi? acaba bugun yazmis mi diye her defasinda son postunuzu gorup uzuluyordum, hic oyle bir sikinti cekeceginizi dusunmemistim, http://www.wix.com/ diye bir site var, belki sorun cozulene kadar eger bu site calisiyorsa cin'de burdan tariflerinizi bizlerle paylasabilirsiniz. Ayy nasil mutluyum suanda anlatamam, sanki uzak bi sehirden cok ozledigim bir arkadasim gelmis gibi hissettim,
YanıtlaSilwelcome back :)
gerçekten süper olmuşlar ellerine sağlık harika görünüyorlar
YanıtlaSilbloğun ismini okuyunca gerçekten benim gibi acemice mutfak deneyimleri olduğunu düşündüm ama buradaki herşey bir harika emeğine sağlık
YanıtlaSilhttp://esmanur-sevgiyedair.blogspot.com/
Yeni yılınız kutlu olsun.Ben de bir süredir izliyorum sizi.Bu kadar uzun aradan sonra sayfanın güncellendiğini görmek çok güzel.Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilMelahat Yıldız/İzmir
merhaba esra.. uzun zaman sonra blogunu güncel görmek çok güzel:) bu arada esra ben, ümitliyiz'den.. kurabiyeler ve pasta harika görünüyor. ellerine sağlık..
YanıtlaSilMerhaba Esra
YanıtlaSilsayfanızı uzuuuuuun zamandır severek takip ediyorum...
ve de beğeniyorum başarılar ..
sevgilerle
Canım yaaa ne kadar da sıkı yönetim olan bir ülke orası. İnşallah bir an önce ülkene geri dönersin. Bu arada kalıp yapma fikri bana çok cazip geldi. Harika bi buluş paylaşımın için teşekkürler. Fazla ara verme güzel tariflerini bekliyorum...
YanıtlaSilSevgiler...
Merhaba Esra,
YanıtlaSilWeble ilgili yaşadıklarına çok üzüldüm.Maalesef hala bu yasakcı zihniyet azda olsa buradada var.
Kalıp yapma fikrin çok hoş.Kurabiyelerin ve pastanda.Ellerine sağlık.
Sevgiler*
bu kadar imkansızlıklarla bu kadar güzelliklerin çıkması mucize arkadaşım..tebrikler...
YanıtlaSilbloğumda ödülün var :))
YanıtlaSilsevgiler..
oleey..
YanıtlaSilburdasın işteeee....
hoşgeldiin...
:)))
Esracım çinde yaşamak çin işkencesi gibi bişey sanırım:))) boşuna dememişler bu lafı senin anlattıkların anladığım kadarı ile:)
YanıtlaSilAma sen yılma uğraşki senin bu güzel pastalarını bizlerde görelim.
Pasta süslemen benim herzaman yaptığım süslemelerden olmuş çok güzel görünüyor ellerine sağlık kurabiye kalıbı ypma yönteminide çok beğendim iyi fikir valla:)
sana kolaylıklar diliyorum öpüyorum hoşçakal..
harika bir yontem, cokta ucuz :) bizlerle paylastigin icin sana tesekkur ederim ablacim. pastada cok sirin olmus ellerine saglik...
YanıtlaSilblogunuz harika merakla izliyorum
YanıtlaSilbloğumu ziyaret eder ve yorum yazabilirseniz sevinirim
http://pastamarzipan.blogspot.com/
Merhaba Esra
YanıtlaSilİlk önce harika şeyler yaptığını söylemeden geçemeyeceğim.Seni uzun zamandır Bebek Kokusundan ve buradan sessiz sessiz takip ediyorum.
Ben de şeker hamurundan pasta ve kurabiye yapmaya başladım.Başladım derken henüz yapmaya çabalıyorum ve bunun tek sorumlusu ilk olarak sensin:)) o kadar güzel anlatımın var ki insan belki bende yapabilirim diyor ve bu işin içine giriyor.
Bu arada ben de kendime bir blog oluşturdum ve iznin olmadan seni ekledim.Umarım senin için bir sakıncası yoktur.Müsait olduğunda sitemi ziyaret edersen sevinirim.Gerçi henüz çok yeni ve içinde bir kaç tane çeşit var.İleride sende beni eklersen sevinirim.
pastavilya.blogspot.com
Kesinlikle çok yaratıcı! Mükemmel olmuş ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilMERHABA.BEN RABİA.. DAHA ÖNCELERİ FİNDUKSEPETİ.BLOGCU ADRESİNDE YEMEKLERİMLE BLOG ALEMİNDE BULUNMAKTAYDIM. DAHA SONRALARI RAHATSIZLIĞIMDAN DOLAYI İNTERNETE ARA VERDİM. ŞİMDİ YEMEKİSTANBUL.COM ADLI SİTEYİ AÇTIM. SİTEMDE İSMEK YEMEK KURSLARINDA ÖĞRENDİĞİM VE DENEDİĞİM YEMEKLERİ,TARİFLERİ BULABİLİRSİNİZ. BENİ ARKADAŞ EKLEMENİZİ, BAĞLANTI VERMENİZİ UMUYORUM. GÖRÜŞMEK ÜZERE…
YanıtlaSilEsra merhaba, seni yeni keşfettim bir arkadaşım sayesinde kısıtlı koşullarla ne güzel şeyler yapıyorsun ellerine sağlık..
YanıtlaSilmailini bulamadım blogunda rica etsem bana mail atabilir misin yardım için sormak istediğim birşeyler var,
teşekkür ederim,
sevgiler
Merhabalar canim, bende arada bloguna ugruyor nerde ne yapiyor arkadasim diye merak ediyorum. Bu yasaklama durumu cok kötüüüü.
YanıtlaSilAma masallah sen yinede bu zorlugunda hakkindan gelmissin, tebrikler. Insallah devam edrsin.
Ayrica pasta ve kurabiyelerde harika olmus, eline emegine saglik, sevgilerimle....
canım esramm uzun zamndır tarıf yayınlamamıssın yayınladıkalrınıda ben gec okudum ne kadar üretkensın arkadasım:)ellerıne saglık...nasıl oldugunu merak ettım yenı tarıf bklıyorum veyaaa tarıf lazım degıl bı ce-ee desen,nasıl oldugunu yazsan yeter arkadasım..
YanıtlaSilEsra,kalıp fikrin süper ve çok başarılı olmuş.Yaratıcılığında sınır yok farkındayım.Pastan da öyle ama ben kalıp işinde takılı kaldım bir kere:) Tebrikler.
YanıtlaSilmerhaba ben sitenizin takipçisiyim adım sema daha öncede yorum bırakmıştım mükemmel tarifleriniz var ve çok yaratıcsınız.sizin tariflerinizle oğluma bir yaş için doğum günü yaptım herkes bayıldı.resimlerini çekmiştim hatta kendi facebooku sayfama koydum.sizede göndermek istiyorum tabi yayınlarmısın bir sakınca görürmüsün orsaınıda bilmiyorum.sadece ben sizin tariflerinizle mutlu oldum yaptıklarımı fotograf yolu ile de olsa paylaşmak istedim.sevgiyle kalın.ayrıca çindeki bu yayın kısıtlamalarına çok üzüldüm umarım çözülür..
YanıtlaSilCanım merhaba . öncelikle elelrine sağlık. senden yardım isteyeceğim . 15-19 NİSANDA ÇİNDE GUANZODAKİ FUARA gelmek istiyoruz. fakat tur kullanmak istemiyoruz. bu konu hakkında bana hangi otellerde kalınabilir yada hangi uçak firmasıyla en kolay ve rahat gelinebilinir bilgi aktarımın mümkün olur mu. oteller en az 3yıldızlı olmalı. hilal@digitoryum.com adresinden dönüş yapabilirsen sevinirim.
YanıtlaSilHos geldin canim gelisin harika bir pastayla muhtesem.ellerine saglik.
YanıtlaSilTeneke kutudan yaptigin kalip dahiane fikir olmus. kurabiyeler harikaa.
Her sey guzel yuregine gore olsun. Sevgilerimi gonderdim.
mirc
YanıtlaSilTeşekkürler :) güzel bir Blog olmuş Başarılarınızı Devamini Dilerim
Neden artık bişeyler yazmıyosunuz.. Lütfen artık postunuzu değiştiriniz.Nur...
YanıtlaSilNasılsınız tarıflerınızı ozledık
YanıtlaSilumarım hersey yolundadır
Sevgıler
nerelerdesiniz ne zaman göreceğiz sizi buralarda?
YanıtlaSilSüper görünüyor bunlar elinize sağlık...
YanıtlaSilcool idea for a cutter
YanıtlaSilmerhaba elmo pastasında göz ve burnu yaparken o top kabarcıkların ne olduğunu öğrenebilirmiyim.teşekkürler
YanıtlaSil