Pazar, Ağustos 19

Güveçte Tavuk Şnitzel...



Özellikle vaktiniz kısıtlı ve ani misafirleri gelen biri iseniz, bu pratik ve müthiş lezzetli yemeği mutlaka bir kenara not edin. Denerseniz asla pişman olmayacağınız bu tarif, mutfağımın vazgeçilmez tariflerindendir. Bu yemeği ayrı ayrı güveç kaplarında yapıp sunabileceğiniz gibi, şık borcam kaplarda da toplu halde yapıp sunabilirsiniz. İşte gereken malzemeler:

2 kişilik:
2 büyük ya da 4 orta boy tavuk fileto
1 paket tavuk pane harcı
2 adet küp küp doğranmış domates
1 tatlı kaşığı domates salçası
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Yarım su bardağından biraz fazla su
Yarım su bardağı rende kaşar peyniri
3-4 sivri biber
3 diş sarımsak
1,5 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kekik, karabiber, kırmızı biber
Tavukları kızartmak için yarım su bardağı sıvı yağ




Filetoları hazır pane harcına göre hazırlayın. (Genelde önce 1 adet çırpılmış yumurtaya, ardından pane harcına bulanarak hazırlanıyor) Pane harcınız yoksa tuz ile tatlandırdığınız galeta unu da kullanabilirsiniz. Bir tavaya yağı koyup kızdırın, tavukları arkalı önlü kızartın. Güveç kaplarına alın.



Bir başka tavada 2 çorba kaşığı yağı kızdırın, içine iri doğranmış sarımsakları koyun ve hafif pişirin. İnce ince doğranmış biberleri koyup biraz kavurun. Domatesleri, salçayı ve baharatları ekleyin.
Biraz daha kavurduktan sonra suyu ekleyip kapağını kapatın. 10-15 dakika kadar kaynattıktan sonra domatesli biberli harcı, güveç kaplarına, tavukların üzerlerine paylaştırın.





Son olarak rendelenmiş kaşarları üzerlerine serpin. 200 dereceye ısıtılmış fırında kaşarlar biraz kızarıncaya dek pişirin.



Afiyet Olsun!

32 yorum:

  1. Nefis....Derhal not alındı.Acil misafire Esra'nın güveç tavuğunu yap Hülya diye;))

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Canım gerçektende çok pratikmiş. Tarifini yazdım. En kısa zamanda uygulayacağım.sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Esra oldukça pratik bir ziyafet çekmişsin bizler için. Ellerine sağlık
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Eline sağlık canım...Çok değişik bir tarif olmuş......Selamlar........

    YanıtlaSil
  5. Hımmmm değişik bir tarifmiş denenecekler arasına girdiler kendileri. Ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  6. Esra cım, bızzat tavuk ve bılımum cesıtlerı cok sık yapılır bızım evde.. Bu ne demek?? Bu su demek oluyor; bu tarıfte yapılacakk, yenılecek ve bızzat tarafımdan nasıl olduğu sana belırtılecek...

    Ayy, umarım pandıspanyam gıbı olmaz kendılerı:)))

    sevgıler
    fıdan

    YanıtlaSil
  7. Pratik bir yemek. Eminim lezzetlidir de. Ellerine sağlık.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  8. Esra merhaba.Blogunu uzun zamandır takip ediyorum.Yorum yazmak bugüne kısmet oldu.
    Tavuk harika görünüyor.En kısa zamanda deneyeceğim.Ellerine sağlık.Bu arada adaşız :)
    www.benimutfagim.blogspot.com

    YanıtlaSil
  9. Esracım valla süper farklılık arıyanlar için harika bir tarif..en kısa sürede deneyeceğim içine mantarda eklesek nasıl olur acaba diye düşünmekten kendimi alamıyorum oda eminim ayrı bir lezzet katacaktır.

    YanıtlaSil
  10. Esracım bir pane harçlı kızarmış tavuk sever olan ben döndüm dolandım 2-3 kere tarifine baktım ve bir çıktı aldım :) İlk fırsatta deneyeceğim...Kızarmış tavuk ve kaşar rendesi harika uyum...Ellerine saplık canımm

    YanıtlaSil
  11. Hmm... valla nefis görünüyor canım ellerine sağlık banada beklerim...

    YanıtlaSil
  12. Esra'cim bende bu tarif gibi fakat pane harcina bulamadan guvecte yapiyorum ve gercekten harika oluyordu, bir dahaki yapisimda kesinlikle senin ki gibi deneyecegim canim :)
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  13. harika gorunuyor ellerinize saglik tiranda tavuga hasret kaliyoruz burada tavuklar bisiye benzemiyor size afiyet olsun benim icinde bir tabak alin

    YanıtlaSil
  14. Ellerine sağlık Esracığım, eminim çok güzel oluyordur. Bu aralar hazır akşam yemekleri ellerimden öpüyorken deneyeceğim derhal. Sevgiler

    YanıtlaSil
  15. Çok pratik ve hoş bir yemek olmuş.Ellerine sağlık Esracığım

    YanıtlaSil
  16. Esra'cigim,
    Ellerine saglik, cok leziz olmus. Hem de pratik, kolay gibi duruyor, denemeli diyor sevgilermi gonderiyorum.

    YanıtlaSil
  17. Canım esra,

    ne hoş bir tarif bu böyle..

    Hem pratik, hem de afilli :)

    Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  18. doktor bu ne!!! olaganustu bisey bayildim bayildim!! ellerine saglik!!!!!

    YanıtlaSil
  19. Hülya :))) Acil misafir bekliyorum sana o zaman :)))

    Azize teşekkür ederim, umarım beğenirsiniz...

    Burcu sağol canım ;)

    Oya çok teşekkür ederim uğradığın için :)

    Seldacım sağol canım ;)

    Fidan pandispanyayı hatırlatma yaa, üzülüyorum vallahi :( Ama bak bunun labarma sorunu falan yok. Tavuklar iyi kızarsın yeter :)))

    Özlem teşekkür ederim canım ;)

    Adaşım merhaba, çok mutlu oldum güzel sözlerine, bundan sonra görüşmek üzere ;)

    Zerrincim mantar süper fikir, eminim daha da güzel olacaktır.;)

    Burçincim eminim hoşuna gidecektir. Merakla deneyeceğin günü bekliyorum :)

    Serpil teşekkür ederim :)

    Nilgüncüm o şekilden bu şekile terfi ettim zaten. Gerçekten her hali güzel bu tavuk yemeğinin...

    Nihan üzüldüm şimdi, Türkiye'ye gelince yaparsın olmaz mı?

    Gülrizcim teşekkür ederim, bir gece önceden hazırlayıp ertesi gün de fırınlayabilirsin ;)

    Serpilcim teşekkürler...

    Aybikecim hoşgeldin. Gözlerim güzel yorumlarını arar olmuştu. Teşekkür ederim :)

    Zerrin yorumun çok hoş :)) Afili! :)))(E birazcık öyle galiba:))))

    Yasemincim çok teşekkürler..
    Sevgilerimle,
    Esra

    YanıtlaSil
  20. 10 numara...Hemen yapacağım!Ellerine sağlık Esra'cım

    Sevgiler
    Müge

    YanıtlaSil
  21. Esra'cım, çıtır paneli tavuk ailede çok sevilir ve çok yaparım ama güveçteki tarifini deneyeceğim.. ellerine sağlık
    sevgiler
    nur

    YanıtlaSil
  22. Cok güzel.Zaten tavukla olursa hic kötü olurmu.Ellerine saglik

    YanıtlaSil
  23. mmmh,bu ne güzel görüntü böyle.cok harika olmus,ellerine saglik.

    YanıtlaSil
  24. Esracim
    Ellerine saglik. Hem guvec hem de tiramisu tam da misafir sofralarina yakisacak cinsten. Hem de resimli, yapim asamali, daha ne olsun. Sevgiler

    YanıtlaSil
  25. esracım tarifini denedim çok güzel oluyor.Ben bir değişiklik yaptım işin kolayında kaçtım Banvitin hazır satılan cordon blue sunu aldım oda gayet lezzetli oldu tarifini ailecek çok beğendik ellerine sağlık....Handan

    YanıtlaSil
  26. canım merhaba..kandılın mubarek olsun..omrun hayırla ve bereketle dolsun..aılenle beraber huzurlu gunler dılıyorum..
    bende blogspota geçtim yeni adresim;http://binbircesni.blogspot.com/....istanbulhavası adresıme artık yazmayacagım yazmayacagım ..canım arkadasım sevgılerle... bırde dıpnot:tavukyemeklerine bayılırım zaten boyle gıderse yakında gıdaklamaya baslıcam:))ellerıne saglık.

    YanıtlaSil
  27. kandilinizi kutlarim

    YanıtlaSil
  28. kandiliniz mübarek olsun.
    http://makarnacik.blogcu.com

    YanıtlaSil
  29. Harika bir siten var...tabi pastalar ve tarifler başka mükemmellikte.Onları nitelendirmek için sözcük bulamıyorum.Herşey muhteşem.


    http://www.yemek24.com/weblogs/mutfakkedisi/

    YanıtlaSil
  30. Kandilin kutlu olsun

    YanıtlaSil
  31. Harika görünüyor :)Tavuklu olduktan sonra denemeden edemem:)

    YanıtlaSil
  32. Yarın yapacağım, o kadar güzel gözüküyor ki.. Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil