Malzemeler:
4 oda ısısında yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 paket şekerli vanilin
1 paket hamur kabartma tozu
2 su bardağı un
Yarım su bardağı vişne
2 küçük sert şeftali-küp küp doğranmış
Yapılışı:
Yumurta ve toz şekeri, şekerler eriyinceye dek çırpın. İçine yağ ve süt ilave edin, tekrar çırpın. 2 su bardağı unu, kabartma tozu vanilini ekleyin. İyice karışıncaya dek tekrar çırpın. Yağlanmış kek kalıbına dökün. İçine küp doğranmış şeftalileri boşaltıp bir çatal yardımı ile karıştırın. Vişneleri düzgün bir biçimde yerleştirip parmağınızla hafifçe bastırın. 175 dereceye ısıtılmış fırında, ilk 20 dakika kapağını açmadan pişirin.
Afiyet Olsun!
Not: Vişneleri kek hamuruna katmadan önce biraz unlarsanız benimki gibi dibine kadar gitmesini engellemiş olursunuz, sonradan aklıma geldi ;)
Esra cok lezzetli oldugu tariften ve resimlerden belli zaten, hemen denenecek tarif listeme kaydettim bile :))
YanıtlaSilEllerine saglik canim...
Sevgiler...
Valla dibe çökmüş çökmemiş farketmiyor.Nefis görünüyor kekin...Çok beğendim...
YanıtlaSilKek harika görünüyor,ellerinize saglik.
YanıtlaSilesra cim cok lezsetli gorunuyor ellerine saglik bende boyle bir kek denemistim sana nacizane bi kac tavsiye visne yada ne ekleyeceksen birak hamurun uzerinde kalsin birde hamurunu biraz daha kivamli yap unu bir iki kasik fazla ekle goreceksin dibe cokmeyecek :) ellerine saglik tekrar sevgiyle kal
YanıtlaSilEsra bayıldım, gerçekten.
YanıtlaSilne hoş görünüyor öyle. Dİbe çökmüş vişne olayım o kekte :))))
ellerine sağlık. sıcacık sevgiler...
Esracım ellerine sağlık çok iştah kabartıcı duruyor. Ben vişneli kek yaptığımda donmuş vişneleri buzlukdan son anda çıkartıp hafif unluyorum erimedi içinde yapış yapış olmuyor. Dibe çökme sorununuda aşmış oluyorum. Bu arada artık Özdere'de olacağım 1 haftadır toparlanmakla meşguldüm. İnternet bağlanana kadar orada teknolojiden uzak kalacağım. Çin mantında harika görünüyor . Onuda mutlaka deneyeceğim.
YanıtlaSilSen tatile ne zaman gidiyorsun??
Ellerine sağlık Sevgiler.
Sevgili Esra,
YanıtlaSilBen vişneleri keklere unlayarak katıyorum ama yine de dibe çöküyorlar. Boşver önemli olan tadı, valla kekin buradan çok güzel görünüyor, eline sağlık,
sevgiler.
wallahi cheesecake gibi duruyor... eline sağlık şekerim
YanıtlaSilNefis görünüyor Esra
YanıtlaSilEllerine sağlık :))
Esra, dün akşam denendi bu kek. Teşekkürler tarif için. Burcu'dan aldığım kalıpta dendim hem de. Kalp da kek de harika. Öptüm canım. Senin de ellerine sağlık.
YanıtlaSilMeyvalı değişik bir kek olmuş esracım ellerine sağlık...
YanıtlaSilKekiniz çok hoş ve iştah açıcı görünüyor. Vişne ve Kek çok sevdiğim iki tat eminim birleşince çok daha güzel olmuştur.
YanıtlaSilMerhaba Esra ne kadar güzel olmuş zaten ben tatlı deyince asla dayanamam ve o yüzden bir dilim aldım.Ellerine sağlık.Sevgilerimle.
YanıtlaSilNilgüncüğüm merakla kızının pastasını bekliyorum, kimbilir ne harika bir şey yapacaksın... Yorumun için teşekkür ederim.
YanıtlaSilHülya teşekkür ederim moral verdin ;)
Senem teşekkür ederim...
Aylinciğim fikirler için teşekkür ederim birdahakine kesinlikle böyle deneyeceğim ;)
Zerrin çok güldüm yorumuna yaa :))) Sağolasın ;)
Seldacığım buradan bir kez daha iyi tatiller diliyorum, tatildesin diye boşlama blogunu olmaz mı? Biz de 14 temmuzda çıkıyoruz inşallah..
Özlem :) En azından içindeler değil mi ya.! :)))
Aylinciğim sağol uğradığın için :)
Burcu sağol canım :)
Özlem keşke bir resmini görseydik bu kalıpları çok merak ediyorum ben daha deneyemedim malum rejim ;)
Zerrin çok teşekkür ederim..
Sevgili Ayris, öncelikle blog dünyasına hoşgeldin diyorum. Bizim gibi yemeyi seven birinden harika lezzetler bekliyorum artık ;)
Mine afiyet olsun, her zaman gel al ;))
Sevgilerimle,
Esra
Kesinlikle denenmeli. Ellerine sağlık canım
YanıtlaSilEsra'cım sen yaparsında kötü olurmu, ellerine sağlık, nefis görünüyor kekin, sevgiler canım..
YanıtlaSilEsracığım ellerine sağlık, vişneli keke bayılırım zaten; ama keke şeftali koymayı hiç denememiştim. En kısa zamanda deneyeceğim. Sevgilerimle...
YanıtlaSilmerhaba,
YanıtlaSilbugünm keşfettim sayfanı. pastalara bayıldım. eline sağlık.
Esracığım,
YanıtlaSilellerine sağlık ne güzel bir kek. bol meyveli ve lezzetli . sevgiler
Esra'cığım , iyiyim bu ay bir operasyon geçireceğim. Ben olmamak için bahaneler bulmaya çalışıp bir üçünc doktora da mı gitsem diye ertelemek istesemde ...Sonra daha iyi olacağım. Aslında sizler hep aklımdasınız ama üstüme bir ağırlık çöktü.. Bloğuma çok ilgi gösteremesem bile sizleri ziyaret etmek iyi gelecektir. İlgin için çok teşekkür ederim.Blogun her zamanki gibi harika gene çok güzel mamalar yapmışsın:) sevgiler
YanıtlaSilnur
Selen çok teşekkür ederim...
YanıtlaSilEbru mahcup ettin beni içten sözlerinle canım, sağol..
Gülriz çok teşekkür ederim, umarım dener ve memnun kalırsın...
Hülya ne iyi yaptın da geldin, görüşmek üzere...
Sevdamavisi çok teşekkür ederim yorumun için...
Nur'cuğum tekrar geçmiş olsun, gelip haber bıraktığın için sağol canım...
Sevgilerimle,
Esra
merhaba,
YanıtlaSilgusel tarif icin ck tskur ederim.
kekim cok gusel oldu ama once kabaran ortası sonra coktu ve o kısmın içi biraz pismemis gibi oldu.nedeni nedir acaba bilen var mi?
sevgilerimle
cagla
esracım tek kelime ile harika bir kek..şimdi yapıcam keki tarifine bakarken yorumda yazayım dedim birde şu hazır şeker hamuru ile pastayı tutturabilsem :))) çok istiyorum ama olmuyor cnm yaa gittin çok uzaklara gelemiyoruz öğrenmeye :)))
YanıtlaSilesracımm süper süper süperr :)))
YanıtlaSil